![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Przed chwilką:
1. mycie panią potters z aloesem 2. garnier awokado i karite na godzinę pod ręcznik 3. zabezpieczenie joanna lniana i ugniatanie 4. odciśnięcie koszulką bawełnianą 5. żel różowy z rossmanna i ugniatanie 6. plunking pół godziny 7. wysychanie na powietrzu Efekt - fale są, sianka trochę też ;P Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-08-19 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Wtajemniczenie
|
19.08 czwartek
kokos nałożony na całą noc mycie: babydream odżywka d/s: garnier avocado i karite (15 min czepek) odżywka b/s : balsam joanna z apteczki babuni nawilżająco-regenerujący ugniatanie rękoma ugniatanie t-shirtem stylizacja: Boots curl creme plunking lekkie podsuszenie zimnym nawiewem efekt ok choś byłby lepszy gdybym miała dyfuzor
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Czwartek -19 sierpnia
mycie - joanna b/s mak&bawelna maska - odzywka Curl Fix (Curl Junkie)- 15m pod czepek i recznik (pq-11) odzywka d/s - miodowa TBS (q-80, amodimethicone) odzywka b/s - Coffee-Cocount Creme Lite (Curl Junkie) (pq-7, pq-10, modyfikowany silikon) stylizator - Spiral Spiritz (Kinky Curly) czyli jak wczoraj tyle ze doszlo mycie, efekt loczkow utrzymuje sie ![]()
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
*Jantar w skalp
*Vatika olejek migdałowy na całe włosy na noc *mycie 2x Nivea Baby szampon odżywczy *odżywka Enliven coconut&vanilla 20min *maska Romantic 30 min *Loton Rosa *odżywka b/s: Lorys girl *stylizacja: Nivea FC z moich obserwacji wynika, że odżywka b/s lorys nutri sun gloss znacznie zwiększa objętość i puszystość włosów, więc jeśli ktoś się boryka z cienkimi klapniętymi lokami to polecam, ja zdecydowanie wolę jak mam płaskie włosy
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
18.08
noc (24h) z wgniecionym masłem shea (mypa), olejkiem rycynowym i Naturia m i b 19.08 mycie: Isana różowa ![]() ![]() ![]() odżywianie: Mypa karite ![]() ![]() ![]() ![]() chyba kupię maske.. jeszcze sprawdze różnice na KWC.. kiedyś miałam i była fajna płukanka z octem b/s: Naturia m i c, wax sun żel lniany odciskanie w reczniki papierowe plopping - stosuje go od paru dobrych miesięcy i sprawdza sie tylko wtedy kiedy mam bluzke na włosach nie dłużej niz 5 min- wtedy nic sie nie zmienia. Gdy trzymam dłużej, moje włosy tracą przednie loki i są wygniecione ![]() podpinanie górnych, mało kręcących się fal - zrobiłam z nich małe ślimaczki i jeszcze wilgotne rozpuściłam. jest lepiej ![]()
![]() Edytowane przez Rockbunny Czas edycji: 2010-08-21 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Wtajemniczenie
|
19.08.2010
maska pod czepek na noc - żółtka, oliwa z oliwek, sok z cytryny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
*Jantar w skalp
*Amla na całe włosy na noc *mycie 2x Nivea Baby szampon odżywczy *odżywka Cien repair&care *Honey Treatment Wax *Loton Rosa *odżywka b/s: Fructals żółta *stylizacja: Nivea FC *podsuszanie suszarką
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Wtajemniczenie
|
20.08.2010
- cała noc z maseczką z żółtek, oliwy i cytryny - mycie szamponem Seboradin niger - balsam Seboradin na 5 minut - maseczka przeciw wypadaniu seboradin 5 min - włosy zawinięte w koszulkę - ugniatanie - ampułka odżywcza na skalp Seboradin - odżywka Joanna miód i cytryna - żel różowy z rossmana - schną same - 1 x Vitapil |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
piatek - 20 sierpnia
generalnie moja pielegnacja jest taka sama od tygodnia, dzisiejsze roznice to dodanie 2 rzeczy na poczatku: na noc - olejek shea (nalozony na suche technika jak nakladanie zelu) rano mycie - szampon Come Clean z Kinky Curly (bez sls) dalej bez zmian (czyli patrzec na poprzednie dni)
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
20 sierpień to przede wszystkich wizyta u fryzjera
![]() ![]() Edytowane przez Ryska88 Czas edycji: 2010-08-20 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Dziś mam bardzo łądne włoski
![]() ![]() mycie panią potters z aloesem lorys krystaliczny połysk na godzinkę w cieple joanna lniana bez spłukiwania ugniatanie bawełnianą koszulką stylizacja żelem lnianym ![]() schnięcie na powietrzu Efekt super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
*O-Leo maska kokosowa 30min
*M-Nivea Baby szampon odżywczy *O-maska Mypa shea karite 20min *Joanna serum regenerujące *suszarka i prostowanie ![]() ![]() *trochę jedwabiu Delia w końcówki Bernadko20 mypy użyłam dopiero 2 raz, ale mogę powiedzieć, że ma fajną gęstą konsystencję i włosy po niej dobrze wyglądają i ładnie się układają
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 ![]() ![]() ![]() nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych ![]() Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2010-08-21 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
Paulinka675
Jak sprawdza sie u Ciebie maska Mypa ? Zeby offtopa nie bylo Dzis Mycie 2x szamponem Hipp Odzywka Garnier Fructis Color Resist z ekstraktem winogron -||- tylko, ze b/s i dwufazowa Balsam nadajacy skret Nivea FC jedwab CHI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
20 sierpień 2010
mycie - OMO- balsam aloesowy Potters + szampon Joanna Miód i cytryna maska- odżywka Garnier wzmacniająca+ olejek migdałowy stylizacja - odżywka b/s Joanna len i rumianek dopiero po dłuższym czasie dodałam odrobinę mieszanki żelowej (żel Artiste +żel z natury) bo stylizacja na odżywkę nie dała sobie rady (puch) ![]()
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
20.08
troche Naturii wieczorem 21.08 masło shea (Mypa) + duuuużo jedwabiu (zaniedbałam temat i sie przeterminował a szkoda wywalać..) + Isana różowa na godzinke mycie: Isana + olejek rozmarynowy odżywianie: Mypa karite płukanka z octem b/s: Naturia m i b, wax sun żel lniany odciskanie w ręczniki paierowe krótki plopping podpięcie górnej warstwy w ślimaczki efekt super! włosy gładziutkie i błyszczące :} Tylko skręt kiepski, takie duże rozlazłe loki..
![]() Edytowane przez Rockbunny Czas edycji: 2010-08-21 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
sobota rano (wszystko na szybko bo duze zakupy do zrobienia byly)
mycie - opuszczone maska - kuracja Alterra granat i aloes (Jumaatt ![]() odzywka d/s - miodowa TBS - 1min (upieram sie ze to on odpowiada za objetosc i uniesienie) odzywka b/s - Coffee-Cocount Creme Lite (Curl Junkie) stylizator - Spiral Spiritz + dyfuzor, w aucie ugniatanie suchych efekt - wyszlo ze niby duzo i gesto ale nie wiem czemu dzisiaj tak wiele osob wgapialo sie we mnie, az zapytalam meza czy mam cos na buzi, glupio czuje sie w tych krotkich, boze czemu wlosy tak wolno rosna ![]()
![]() |
#227 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
21 sierpnia - sobota
Bez specjalnych ekscesów, a spodziewałam się doskonałej, suchej pogody. mycie poranne: Mrs. Potters (ani się obejrzałam, a już zużyłam 2 butelki ![]() ![]() odżywianie: Yes to carrots+keratyna+ekstrakt wzmacniający włosy na 30 minuto pod czepek i ręcznik płukanie: zimna woda zabezpieczanie (kt): Naturia z lnem odciskanie: Dr. Bacty stylizacja (kc): Fructis harmonijkowanie: arafatka podsuszanie: Babyliss z dyfuzorem chłodny nawiew na zmianę z ciepłym podpinanie Z tego, co pamiętamn ie było ani krztyny puchu ![]() ![]() Kolejnego dnia nałożyłam tylko nieco wody łapkami i dodałam kapkę Bootsa. Loki utrzymały się nienaruszone ![]() Za to dziś - dzień puszaka ogromnego...
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
sobota 20.08
podcięcie grzywki przez fryzjera Próba nowej lini kosmetyków Tigi Curlesque mycie :szampon Tigi odżywka d/s :Tigi -przeczesanie palcami odzywka b/s-stylizator: Tigi -na ociekające ugniatanie, odciśnięcie t t-shirt-kolejna porcja, ugniatanie plunking żabkowanie Efekt :cudo ![]() wtorek 24.08 mycie: joanna pokrzywa i zielona herbata odżywka d/s: na sklap wax zagraniczny na długość wax z proteinami-przeczesanie palcami odżywka b/s: joanna len i rumianek w ociekające ugniatanie odciśnięcie w t-shirt +ugniatanie stylizacja:krem z bootsa odrobinka plunking żabkownie na suche odrobina kremu z bootsa Efekt : dzięki żabkowaniu jest objętość, loki mięsiste skręt ok choć włosy troszkę suche i lekkie żabkownie
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
poniedzialek
mycie - joanna bs mak&bawelna maska - kuracja alvedre z morelka 10m odzywka ds - rainforset moisture ( ![]() odzywka bs - coffee cocount creme lite/curl junkie stylizacja - spiral spiritz / kinky curly wtorek mycie - mieszanka szamponu joanna nautria wrzos&mieta oraz odzywki bs joanna naturia mak&bawelna maska - curl fix/curl junkie - 20m pod czepkiem i recznikiem odzywka d/s - miodowa tbs (konczy sie ![]() odzywka bs - coffee cocount creme lite/curl junkie stylizacja - spiral spiritz / kinky curly poniedzialek - tak sobie wtorek - piekne, gladkie loki
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
sroda 25 sierpnia
mycie - opuszczone maska - opuszczona odzywka ds - miodowa TBS nalozona na zmoczone i potem odcisniete w koszulke wloski, na to czepek i recznik - 30m odzywka bs - coffee cocount creme lite / curl junkie stylizacja - spiral spiritz / kinky curly jest pieknie, krecono, blyszczaco, zero puchu no i zapach ![]()
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
*Jantar w skalp
*Amla na całe włosy 24h *mycie 2x Nivea Baby szampon odżywczy *Leo maska kokosowa 10min *maska Bioetika aloe&coconut 10min *Quick Wax latte *odżywka b/s: Ziaja olej rycynowy *stylizacja: Nivea FC *schną same, może trochę tylko podsuszę
![]() |
#232 |
Rozeznanie
|
24.08
mycie yung do farbowanych odżywka artiste z keratyną potters b/s aloesowy schnięcie swobodne 25.08 mycie dulgonem z pszenicą maska z żelu lnianego, palomy, keratyny, jedwabiu, ha, alantoiny i olejku herbacianego ugniatanie joanna cytrynowa b/s ugniatanie żel delia odcisnięcie w ręcznik z mikrofibry plopping zapowiada się sympatycznie ![]()
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
*szampon Nivea Baby odżywczy
*odżywka Artiste różowa 5min *maska Bioetika z proteinami mlecznymi 10min *Loton rosa *odżywka b/s: Ziaja olej rycynowy *stylizacja: Nivea FC *schną same
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
czwartek 26 sierpnia
mycie skalpu - odzywka joanna bs mak&bawelna maska - opuszczona odzywka ds - miodowa TBS na wilgotne wloski na 10m pod czepek odzywka bs - coffee cocount creme lite / curl junkie stylizacja - spiral spiritz / kinky curly efekt = ![]() ![]() ![]()
![]() |
#235 |
|
23 sierpnia- poniedziałek
Ponieważ dopadło mnie zmęczenie, nałożyłam tylko mieszaninę proteinowo-liposomową na noc: 20 kropli keratyny 15 kropli ekstraktu wzmacniającego włosy 15-20 ml odżywki Fitomed Zmoczyłam włosy, naniosłam dokładnie miksturkę i położyłam się spać. 24 sierpnia - wtorek mycie poranne: Kallos Latte płukanie: zimna woda zabezpieczanie (ca): Naturia z lnem odciskanie: Dr. Bacty stylizacja: Kadus harmonijkowanie: arafatka podsuszanie: Babyliss z dyfuzorem ciepły nawiew na początek, potem chłodny podpinanie Ślicznie i kręcono. Duże loki i nawet nieco objętości. Nie dała przez cały dzień żadnego stylizatora. Dopiero późnym popołudniem prysnęłam psikadłem proteinowym Balei. To samo w środę - nieco żelu z Rossmana i też cud miód ![]() Przed snem żel aloesowy jako wcierka i nieco na włosy. Taką objętość to ja kocham ![]() Dziś czwartek i wypadałoby z rana umyć włosy. Ale... dostaną popołudniu swoje dobroci ![]() Tak - raz na jakiś czas kuracja proteinowa przed myciem to jest to ![]()
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
maska z avocado, oleju z oliwek, oleju kokosowego, miodu i żółtka w cieple na 1,5h
mycie szamponem yr z hamamelisem kallos+keratyna na 40 minut płukanka z limonką mr potters b/s z aloesem i skoncentrowanym sokiem z aloesu - ugniatanie żel delia - ugniatanie plunking
![]() |
#237 |
|
26 sierpnia - czwartek
olejowanie: kokos, rycynka, lecytyna sojowa, spirulina, amla podgrzane w kąpieli wodnej na 3 godziny pod czepek i ręcznik mycie wieczorne: Mrs. Potters balsam aloesowy płukanie: zimna woda + ocet winny zabezpieczanie (hbh): Naturia z lnem odciskanie: Dr. Bacty stylizacja: przeźroczysty żel z Rossmana harmonijkowanie: arafatka podsuszanie: Babyliss z dyfuzorem ciepły nawiew na początek, potem chłodny podpinanie Jest kręcono, choć jakoś tak... Sucho ![]() Nie jest to ten efekt, którego się spodziewałam. Prawa fatalna. Loki mniejsze i mało mięsiste. Trzeba było nałożyć treściwa odzywkę po myciu... ale nie chciałam przesadzić. Cóż - amla i spirulina chyba zjadły mi olejek ![]() Rano musiałam odświeżać tym samym żelem (jest dość słaby) i Boosterem TBSowym. Dobrze, że ten działa bez zarzutu ![]() Acha - żel zawiera glicerynę - puszaczek lekki obecny.
![]() |
#238 |
Wtajemniczenie
|
kokos na noc na długość, vatika migdałowa w sklap
rano mycie :babydream odżywka/maska d/s loreal elseve total repair odżywka b/s w ociekające: joanna naturia len i rumianek ugniatanie ugniatanie w t-shirst stylizacja: nivea FC plunking żabkowanie w suche: boots curl creme efekt włosy jakieś dziwne pod spodem nawilżone i ładne z wierzchu suchawe ,oklapłe za co obwiniam pogodę
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
piatek 27 sierpnia
mycie skalpu - joanna bs mak&bawelna maska - opuszczona odzywka ds - miodowa TBS na 10min na wilgotne wlosy odzywka bs - coffee cocount creme lite / curl junkie stylizator - dawno nie bylo eksperymentow wiec choc dzien roboczy (nie ma jak isc do pracy szopie ![]() edit: zel zawiera pq-11
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
*Jantar na skalp
*Vatika olejek migdałowy na całe włosy na noc *mycie: Nivea Baby szampon odżywczy, Pharmaceris H Keratineum *Leo maska kokosowa (nie wiem czemu tak ją nazwali, ani kokosem nie pachnie ani nie ma go w składzie ![]() *maska Mypa karite 10min *odżywka b/s: Lorys girl *stylizacja: TBS cottonseed curl boost *schną same minimalny puszak na 2óch pasmach po lewej stronie, spryskałam je lotonem rosa i po kłopocie
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 ![]() ![]() ![]() nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych ![]() Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2010-08-28 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.