|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
kwiat kalafiora ale masz ślicznotkę
![]() ![]() Ja też lubię swoją pracę, bo jest ciekawa i dużo się dzieje ale jednak wolałabym jeszcze posiedzieć z Filipem... tylko nikt mi za to nie zapłaci ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- miałam napisać to samo, my tez mamy tę flanelkę ![]()
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Wasze dzieci juz siedzą i raczkują...?
![]() ![]() ![]()
#213 |
Raczkowanie
|
Zebra- musisz isc i przymierzyc inne, bo moze sie okazac ze zupełnie inna miska niz bys przypuszczała. Ja wcale nie mam takich wielkich babli, sama byłam zdziwiona, w ciazy nosiłam 75D albo E a teraz sa zdecydowanie mniejsze niz wtedy- wiec nie wiem skad te G
#214 |
Zakorzenienie
|
Pantee może flaki wymagają większych opakowań
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
karola truskawki homogenizowane to znaczy mrożone
![]() ![]() bardotka Borys zasypia sam tylko wieczorem, w dzień muszę się przy nim położyć i pogłaskać albo potrzymać za rączkę kocurozab - ![]() Asiuulka, śliczna malutka zebra- jak zwykle słodziak azzis super ubranko , ja sadzam na kolanach czasem nawet na kanapie na chwilkę, choć sam jeszcze nie potrafi siedzieć Kancia - ![]() kwiatkalafiora ![]() youyou-masakra, też bym się zestresowała, kiedyś młody się śliną zakrztusił i też była panika...eh, fajnie że zakupki się udały. Ja kupiłam wczoraj na all dwa staniczki - bo jakoś w sklepie nie mogę dopasować a dorwałam kiedyś roz. który jest dla mnie idealny i znalazłam z tej samej firmy na all. ja dzisiaj byłam u gina, mam malutką nadżerkę i oczywiście torbiel nadal, ale ponieważ za ok. pół roku planuję starać się o drugie dziecko gin powiedział żeby na razie tego nie ruszać. poza tym jak byłam o gina to tż sam kąpał małego i miał mu potem dać jeść ale Borys wcale nie chciał i usnął na głodnego, dopiero o 21:30 się przebudził i mu dałam zwykłe mleko jednak nie dla nas, po zwykłym bebilonie Mały dostał wysypki - próbowałam drugi raz i to samo, więc dalej jedziemy drogie HA ![]() a za dwa tyg do pracy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
boze laksi skad wy macie tyle czasu na wiza ja to ledwo raz dwa razy dzinnie siade na lapka a tak musz es ie z malym bawic zazdraszczam wam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
brzoskwinia za pół roku następny maluszek?
![]() Ciekawe czy są też inne mamusie, które będą się zaraz starać o kolejne?
#218 |
Zadomowienie
|
no tal ok. 2 lat różnicy by było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i wszystkiego najlepszego dla Piotrusia z okazji 7 miesięcy ![]() mi się też czasem zdarza krzyknąć na małego, a potem ![]() Blonde thx za pocieszenie ![]() Aldii Beyonce nic się nie zmieniła ![]() ![]() Kancia ciekawy ten owoc ![]() ![]() ![]() ![]() Patka oby tym razem nikt Ci wozu nie sprzątnął sprzed nosa Karola to chyba jakiś standard z tym stawaniem na nogi przy podciąganiu do siadania, bo Maciek też tak robi. A żeby go wsadzić do fotelika do karmienia to musimy mu "podcinać" nogi. ![]() Fajne to krzesełko do kąpieli ![]() Co do książeczki to Malinka chwaliła sobie podobną tylko z Tiny Love, tylko że ona ją kupiła już dawno temu (teraz widzę, że Pantee o tym napisała ![]() Kwiat kalafiora ja też w poniedziałek wracam do pracy i trochę szkoda mi zostawić małego, no ale life is brutal. Za to koleżanka się cieszy, bo ponoć pracy nie brakuje Jak sobie Justysia zalotnie podciągneła sukienkę ![]() Youyou całe szczęście, że tylko na strachu się skończyło ![]() ![]() Pantee współczuję przeżyć, ale z dwojga złego to jednak dobrze że w Ciebie a nie w wózek. To miałaś farta w Triumphie, bo mi w jednym sklepie jakoś pani nie doradziła ![]() Sugar nie martw się, na każdego przyjdzie pora ![]() Brzoskwinia to trzymam kciuki żeby plany się udały wklejam zdjęcia z działki, trochę się tego nazbierało ![]() I ulubiona pozycja mojego synka - zdjęcie z dzisiaj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
Zajrzałam jeszcze przed snem.
Addicted - wszystkie zdjęcia świetne, ale ostatnie boskie ![]() Reszta jutro bo zasypiam. Miłych snów mamuśki.
![]() |
#221 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() BiednyBorysek, a powiedz mi ma uczulenie jeszcze na coś innego, np. na jakieś słoiczki czy coś? A żółtko? Czy jeszcze nie wprowadzasz? Ja też się chcę starać, może znów będziemy miały ten sam termin porodu ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Addiced naparwdę masz silneego synka!!! To sotatnie zdjęcie jest niesamowite!!!
![]() A to ja sfotografowałam w etapach ruch glizdy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Hej z pieknym dniem...
Zebra..fajne te puzzle, a i Piotrus widzę zainteresowany ostro ![]() Addicted- ale czadowe ostatnie foto! Silny chlop! Mój leniuch to sie nigdy tak nie podniesie...eh Bardotka- ja na razie nie planuje, nie wyobrazam sobie teraz ciazy ...ale jakbym sie zdecydowała to tez różnica ze 3 lata. No i juz młoda nie jestem..wiec im szybciej tym lepiej, a jak przegapie to bedzie ![]() A my dzis na szczepienie...zobaczymy jak zniesie, ostatnio nie było problemów, ale nigdy nic nie wiadomo.
#224 |
Zakorzenienie
|
Kwiat kalafiora jeszcze nie,bo tu caly czas pada
![]() ![]() Ale maszlalunie ![]() Youyou bardzo dobrze zareagowalas,ze go wzielas brzuszkiem do dolu ![]() Pokaz trampki Zebcia ja tez odbijam Pantee no niestety pogoda nad morzem do :dupa: 65G ![]() Sugar wieeeki cie u nas nie bylo.Fajnie,ze sie odezwalas,pokaz jakies fotki synka Brzoskwinia wow,za pol roku staranka ![]() Elcia a wy juz zaczeliscie ? Bardotka Elcia juz chyba zaczela staranka Addicted wow jak on juz pieknie siedzi i czworakuje ![]() Kalka ja tez bym nie chciala duzej roznicy wieku,ale poki co jakos sobie tego nie wyobrazam ![]() Zebcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Pantee tak dlatego musiałam mniejsze powyciągać. Są fajne bo obrazki a to najprędzej zacznie kojarzyć pieska, samochodzik niż literki cyferki. Są jeszcze małe -widać z tyłu. Ale te to nie wypał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Zebra fajną masz tą glizdę
![]() ![]() A my mamy chwilowo jakieś problemy z mlekiem... Zmieniam jej teraz Bebilon HA na zwykłe Bebiko i nie wiem, czy te Bebiko jej nie smakuje czy co, ale pociągnie kilka łyków i już nie chce... Nie je już co 3 godziny jak kilka dni temu na samym Bebilonie a np co 5... A może Bebiko ma inny smak i musi się przyzwyczaić? Normalnie je 150ml, dzisiaj cudem jakoś zjadł 100 ml - dziś jesteśmy na etapie 3 miarki Bebiko + 2 miarki Bebilonu... Miała z Was któraś tak?
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Patka84- dla mnie temat mleka to czarna magia, my caly czas na cycu ...ale dziewczyny czesto mówiły ze bebilon najlepszy i najbardziej dzieciom smakował....
Aldii- tez zrobiłam takie oczy ![]() ![]()
#228 |
Zakorzenienie
|
Patka takie duże dziecko ma już swój smak i swoje mleko. Poprostu małej ono nie smakuje. Najlepiej by było się trzymać już chociaż marki tej samej, bo smak powinien być podobny.
Ja osobiście już nie kombinuje z mlekiem, bo tu akurat wielkiej oszczędności nie widzę. Puszka starcza nam na sporo... Do tego nie raz słyszałam, że Bebiko owszem chowało się na tym dzieci ale jest tańsze, bo "słabsze" no i ja bym się bała kupowych problemów... Teraz je więcej też innych rzeczy- to raczej obiadki i deserki są drogie... Dlatego czekam an Blender i próbuje znowu gotowania. Ale to moje zdanie nie brać do siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Wtajemniczenie
|
Patka dlaczego zmieniacie na Bebiko?
Zgadzam się z Zebcią to tak jakby Tobie teraz ktoś kazał jeść co Ci nie smakuje, dziecko to też człowiek ma prawo czegoś nie lubić...
#230 |
Zakorzenienie
|
Jak tylko przeszliśmy na mleko modyfikowane - od początku dawałam Bebilon to Natalka zaczęła robić zielone kupy. Najpierw dodawałam Dicoflor30 - bez zmian. Potem przeszliśmy na HA - tutaj były bóle brzuszka, ale wszystko się unormowało a kupy dalej zielone. Teraz przechodzimy na 2 więc pomyślałam, że zmienimy na Bebiko bo czytałam, że zmieniając mleko (choć to też Nutricia) ten problem może przejść bo trochę różnią się składem.
U nas szły 2 puszki Bebilonu na tydzień - czyli 60 zł tygodniowo.
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Pantee kciuki za szczepienie
PatkaM Bebiko i Bebilon sa z pewnoscia zupelnie inne w smaku i pewnie jej nie smakuje ta mieszanka.W ogole to ja bym nie mieszala ze soba 2 roznych mlek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patrycja jadła Bebiko na początku bo jadła je w szpitalu i miała mega zaparcia, na to trzeba uważać, u nas bardzo dobrze sprawdziła się Humana i żałuję, że Ci lekarze kazali nam odstawić i zrobili mętlik w głowie ![]()
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Ale macie tempo dziewczyny
![]() Sliczne zdjęcia wszystkich dzieciaczków, a synek Addicted to prawdziwy akrobata. Mówicie o planowaniu kolejnych dzieciaczków... Ja narazie o tym nie myśle mimo swego "sędziwego" już wieku, jeśli się zdecyduje to za jakieś 3-4 lata, jak nieco zregeneruje swe siły po moim pierwszym wymagajacym dzieciaczku. ![]() Mój TŻ marzy jeszcze o synku więc kto wie.. Co do staników to mimo karmienia też juz rozstałam się z karmnikami, bo nie mogłam już na nie patrzeć. Nawały pokarmu juz dawno za mną a w dzień i tak nie karmię piersią. W kwestii rozmiaru biustu, to ja dla odmiany się obawiam czy nie będę mieć jescze mniejszych niż mailam jak skoncze karmienie zupełnie..Przed ciążą mailam 70B, a podczas karmienia urosły gdzieś o 1,5 rozmiaru. Najgorzej jakby jeszcze mialy mi zwisać ![]() You nam przedwczoraj też przytrafiło się coś takiego, że mleczko wyleciało nosem, mała się wystraszyła i nie mogła złapać tchu.. też byłam przerażona bo pierwszy raz coś takiego miało miejsce. Co do wyprzedaży to podzielam Twoje zdanie, bylismy na zakupach w niedziele i też nic sobie nie kupiłam. Za to polecam, jeśli ktos ma karte do Kappahl to jest 50% zniżki na ich zniżke, która i tak juz była 50 procentowa. Więc obkupiłam troszkę Blankę za grosze. Własnie doczytałam ze oferta była tylko do 25.07...:-/ No i w Tesco z cheeroke tez były niezłe wyprzedaże |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Bardotka oooo a dlaczego kazali wam odstawic Humane ?
Mi durna polozna tez doradzila zeby odstawic (bo niby dla dzieci niedozywionych).I jak odstawilam to zaczely sie problemy Lu z waga i pozostale cyrki ![]() Wyderka szkoda,ze juz sie skonczyla promocja w Kappahl ![]() U mnie dalej leje...a musze isc do sklepu i na solke by sie przydalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Dzisiaj miałam pobudkę o 5 i smarowanie ząbków... Potem maleństwo zasnęło... Bidulka... Mam teraz na wszelki wypadek Nurofen, ale to na ciężkie przypadki... Poza tym nie wyśpię się na emeryturze... Tzn. muszę to zrobić wcześniej, bo jakieś schizy mam... Ledwo co zasnęłam, się zerwałam z łóżka i TŻa obudziłam... Śniło mi się, że leżałam na łóżku z Pauliną, TŻ satną nad nami, stracił równowagę i na nas leciał... Potem nad ranem to samo... Tym razem mi się śniło, że Paulina leżała na kołdrze i ktoś kołdrę szarpnął, a ona zaczęła sie turlać na podłogę... Poprzedniej nocy miałam takie coś raz... Cytat:
Cytat:
Polecam Lobby Biuściastych http://forum.gazeta.pl/forum/f,32203...CIASTYCH_.html Tu sobie możesz policzyć rozmiar stanika: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() TŻ już ma prawie 40tkę, a ja po 30tce... Trzymam kciukasy za szczepienie...
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Addicted zdjęcia po prostu REWELKA!!
![]() ![]() ![]() ![]() Co do starań o drugą dzidzię to my tez jakoś tak za pół roku, chciałabym mieć różnicę 2-3lat, nie więcej. Na razie sobie tego nie wyobrażam ale wiem że jak teraz się nie zdecydujemy to później coraz gorzej, a najmłodsi nie jesteśmy... ![]() Aldii ![]() ![]() zebcia zapomniałam wczoraj napisać spóźnione życzonka za 7 miesięcy ![]() ![]()
#238 |
Rozeznanie
|
widzę plany na drugie dzieciaczki
![]() ![]() ![]() jadę zaraz do carrefour'a póki jest promocja pampersów nie wiem czy któraś o tym pisała bo nie doczytałam jak nie to może się powtórzę ale 40,98zł za paczkę do 2 sierpnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Alez macie tempo ![]() Nie no...jestem normalnie pod wrazeniem zdjec Addicted a to ostatnie rewelacja ![]() Zebra ![]() Co do planów na drugie dziecko...narazie nie myslimy o rodzenstwie dla Sebusia i minie pewnie kilka lat zanim sie zdecydujemy o ile sie zdecydujemy...nie chciałabym zakonczyc na 1, ale mój maz jak narazie ma inne zdanie ![]() ![]() ![]() Kamyk co to za sny ![]() Dzis jestesmy po dobrej nocy...wczoraj jakis wybryk był ![]() ![]() U nas ponuro, zaraz zacznie padac, musimy isc do sklepu... Miłego dnia!
#240 |
Zakorzenienie
|
hej laski
BARDOTKO my z tz sie zaczelismy starac o drugie juz dziecko ![]() ADDICTED super fotki a jak fajnie juz pupcie podnosi ![]() ZEBERKO no wlasnie moj Szymek tak pelza jak dzdzownica ![]() PATKA my na cycu takze nie pomoge |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.