|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Hania w swoim łóżeczku
![]()
#212 |
w krainie snu i marzeń
|
Beata i Marta śliczne dzieciaczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Kici kici miau miau
|
witam sie i ja po raz pierwszy w tym wątku
![]() i pozdrawiamy z Milenką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Kici kici miau miau
|
ja zakupilam butelki TT antykolkowe
![]() ![]() na arzie ok, ale nie moglismy poczatkowo sie nauczyc z niej pic, bo pila i pila i nic nie ubywalo, a po prostu trzeba objac dokladnie caly smoczek jak piers kobieca. teraz juz dobrze ![]() przepr za post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
śliczna Milenka
![]()
#216 |
Zakorzenienie
|
śliczne Wasze dzieciaczki
![]() Beata mój ważył tyle samo tylko krótszy o 2 cm - fajne są takie duże dzieciaczki no nie? macie rację z tymi ubrankami ale on cały czas tak był ubierany i nic dopiero wczoraj zaczął sie pocić temp w domu wciąż ta sama więc nie wiem już - mogło mu się tak przestawić? moja mama mówi ze to normalne że dzieciaczki się zmieniają szukając dla siebie jakiegoś optimum. Poza tym martwie się że mój ma taki problem z tymi kupkami - tak sądzę - ciągle tak stęka i kwiczy a w pieluszce mokra kupka. dobrze że jutro idziemy do lekarza to coś się okaże |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- A nam wczoraj już odpadł pępuszek ![]() Mąż się cieszy ![]()
![]() |
#218 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
w domu je juz wiecej, ok. 30-40 ml. co 2 h, sama sie budzi ![]() w szpitalu chciano jej zafundowac sonde zeby rozciagnac zoladek ale stwierdzilam ze to kiepski pomysl, nie ma co meczyc dziecka. jako ze to hipotrofik karmie ja Bebilonem Nenatalem Premium, szkoda tylko ze drogie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
Witam, ogłaszam , ze u nas były dziś dwa karmienia bez dokarmiania z butli
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Mallinka- rzeczywiscie porady Weronisi sa bezcenna. Dobrze, ze ja na tym watku mamy
![]() Podaje maluszkowi regularnie te kropelki SAB SIMPLEX, ale chyba mu to za bardzo nie pomaga, dalej nie bardzo moze zrobic kupki, nameczy sie przy tym i przy okazji nas, bo placze. Myslalam, ze po tych kroplach bedzie mu latwiej. A jak spi to ciagle sie prezy i mruczy sobie. Jedynie co, to odbija mu sie duzo szybciej. Juz nie wiem co robic, bo chce mu pomoc, serce mnie boli, jak widze jak dzieciatko sie meczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
ona ja zastosowalam sie do rady weronisi i na 100ml mleczka daje lyzeczke traubenzucker badz glukoza i od razu kupsko jak ta lala
![]() sliczne wasze dzieciaczki, takie slodkie w swoich łozeczkach ![]() moj za duzo czasu ostatnio w swoim łozeczku nie spedza, te kolki go wykoncza, wczoraj caly dzien nie spal dopiero o 23 zasnął ![]() ranka ile placisz za nenatal, ja zamawiam w aptece doz i odbieram u mnie w aptece i wychodzi 7zl taniej, presylki sie nie placi, zobacz se na ich stronce ceny i czy u ciebie w pblizu nie ma czasem takiej apteki |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Kici kici miau miau
|
kootekk, dzieki popatrze
![]() u nas kosztuje 25 zl wiec niewiele drozej ![]() a czemu karmisz Nenatalem? i jak sie sprawuje u Ciebie? u nas wzorowo ![]() zakupilam krem natluszczajacy do ciala - Milka ma strasznie popekana skore na cialku :/ Edytowane przez ranka Czas edycji: 2010-11-10 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
Weronisia, gdzie w Niemczech kupujesz Traubenzucker? Znalazlam tylko jeden w aptece,czysty chyba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
ranka karmie nenatalem bo moj to wczesniak i hipotrofik, ale bedziemy zmieniac na comfort1 bo trzeba cos pokombinowac bo ma kolki, a u nas kosztuje 34zl, fajna cena nie
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Kici kici miau miau
|
no to niewesolo.. a nie osiagnal juz wagi zeby zmienic na 1 wlasnie?
my do pediatry dopiero 22 listopada ale mam nadfzieje ze ladnie przybierze choc malo je niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
kurcze drogie to mleczko nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego, w sumie karmienie cyckiem ma też ekonomiczne zalety
my wróciliśmy od lekarza - wszystko w porządku żółtaczka ustępuje, mały waży 3650 g więc już prawie nadgonił do masy urodzeniowej, Co do tego ze tak się nagle zaczął pocić to normalne - adaptuje się do środowiska, mam go lżej ubierać i będzie dobrze. tylko mam mu wydłużać czas pomiędzy posiłkami bo jakby mógł to co 1,5 godziny trzeb a by go przystawiać. na szczęście w nocy budzi się co około 3 godzinki więc jestem wyspana - PÓKI CO hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
sereniti fajnie ze wszystko ok, ah to z nocnym karmieniem masz spoko, oby tak dalej
ranka, michalek ma juz 3300g a ten nenatal daje sie do 3000g wiec juz ma ta wage ale jeszcze mamy 2 puszki to musi to zjesc, a mieszam mu 2 miarki nenatal i 1 comfort |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Kici kici miau miau
|
aha to dobrze
![]() ale cene masz zabojcza tego mleka.. ale powiem ci ze ja szukalam w aptece polecanej przez moja siostre ktora kupuje tam Nutramigen po 10 zl. to wiem ze tam najtaniej chyba. |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Jak pierzecie cos recznie, to w czym? mydlo zwykle? jakies bambino? proszek do prania? plyn?
I ile tych kropli Sab Simplex sie daje? i jak sie podaje? bo skoro bede karmic z cyca to nie wiem.. no chya ze bedzie butla a nie cyc ![]()
#231 |
Zakorzenienie
|
te krople to chyba w razie jakiegoś problemu - nie nastawiaj się
![]() ja piorę w płatkach mydlanych polecam tanie a ubranka nie pachną niczym no i nie ma ryzyka alergii |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a pytam o te krople, bo dostalam od kolezanki ale ona juz nie pamieta ile dawala dziecku heh ![]()
![]() |
#233 |
Kici kici miau miau
|
ja nie piore recznie - tylko w Persilu Sensitive - na razie ok.
chyba nam pepek odpada powoli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, napiszcie mniej więcej ile śpią Wasze dzieci? Hania dziś postanowiła, że spać nie będzie
![]()
#235 |
Zakorzenienie
|
anecka ja piore w persilu sensitiv ale wiekszosc piore w pralce, recznie mało co, a sabsimplex dawałam 15 kropel i mozna dac do butelki jak i prosto do buxki, sa bardzo smaczne - musiałam sprawdzic
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- marta jak michałek ma dobry dzien to caly przespi z przerwami na karmienie, ale jak ma zły to nis spi wcale :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Kici kici miau miau
|
moja budzi sie co 1,5-2 h na jedzenie. w nocy gorzej, postanowila strajkowac i budzi sie czesto
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
Moja gwiazdka ma 8 dni i się martwię- mało je...Teraz jadła ok 12:30, potem nie chciała spać do ok 14:30 i teraz śpi. Nie wiem czy ją budzić na siłe i karmić jak gęś czy czekać aż się sama obudzi?
MARTA 79- U mnie też d***pa z laktacją...Ściągam od wczoraj laktatorem ręcznym i bida z nędzą....Jedną buteleczkę ściągnęłam 90 ml a teraz chyba ze 20 tylko. Zaraz idę dalej powalczyć. Mam zwykły ręczny, tłokowy laktator i nieżle muszę się namęczyć żeby coś utoczyć a co dopiero takie maleństwo...Juz zamówiłam sobie elektryczny Tufi i wagę niemowlęcą bo przez tą wadę serduszka muszę kontrolować czy przybiera na wadze. Jaką kupkę mają/miały Wasze dzieci w 8 dobie? Moja robi pomarańczowe...Raz rzadsze a raz gęstsze. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
moja śpi długo- 3 godz min, w nocy nawet 4, a jest tylko na cycu. W ciągu dnia ma pare okresów aktywności- leży i się rozgląda. Co do kupy- też robi pomarańczowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Rozeznanie
|
Ada w dzien to budzi się tylko na karmienie a razej jest budzona co 3-3,5 godziny, czasem po nakarmieniu się porozgląda z pół godzinki. Pewnie dlatego że w nocy spi mało z powodu kolki. Byliśmy dziś u lekarza na wizycie patronażowej i mamy pozwolenie żeby doraźnie stosować kropelki antykolkowe, wczesniej ratowaliśmy się koprem ale pomógł tylko pierwszą noc. I jeszcze jakieś kropelki ułatwiające trawienie mamy dawać, gaja chyba, jeszcze nie kupiliśmy. Poza tym p doktor nie mogła się nadziwić że przy wadze 2800 g mała miała 56 cm
![]() ![]() pozdrawiam wszystkie mamusie ps. dzieciątka-śliczności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
sen - mój mały w dzień śpi 2 - 2,5 godziny potem przewijanie cyc i dalej w kimę - wieczorem trochę go rozruszamy tzn tż się z nim bawi żeby nie było że cały dzień śpi
![]() kupka - mój miał 2 dni chyba pomarańczową teraz cały czas jajecznica powiedzcie mi dziewczyny jak mały niedajboze dostanie kolki to trzeba iść do lekarza po kropelki tak ![]() kurcze dopiero teraz doczytałam ulotkę z tych zastrzyków co biorę w brzuch i tam pisze kupę strasznych rzeczy o powikłaniach m.in. martwica skóry ![]() ![]() Beata jeśli Twoja mała mało przybiera to musisz ją budzić co 3 godziny- mnie kazali w szpitalu właśnie jak małemu waga w dół leciała. Nie martw się o laktację jeszcze będzie dobrze - jeśli mogę Ci polecić mnie w 3 dobie dopiero zaczęło lecieć jak małego co godzinę podkładałam i herbatkę z Hippa piłam - normalnie powódź i trwa do teraz ( już mnie to wkurza ciągle zmieniam wkładki i bluzki bo mnie zalewa) Edytowane przez sereniti Czas edycji: 2010-11-10 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.