Kalendarz ślubów - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-18, 21:38   #211
maus_beni
Raczkowanie

Dot.: Kiedy ??? :-)))

A ja wychodze za maz 1 pazdziernika czyli juz tuz tuz )) (poznalam sie z moim przyszylm mezem w "sieci" )
maus_beni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 09:32   #212
aga_m11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maus_beni
A ja wychodze za maz 1 pazdziernika czyli juz tuz tuz )) (poznalam sie z moim przyszylm mezem w "sieci" )
My tez slubujemy sobie 1.10.2005r i poznalismy sie przez net
Miło nam się rozmawiało i okazalo się że mieszkamy całkiem blisko siebie. Kiedy po 2 miesiącach spotkaliśmy się na żywo juz co nieco wiedzielismy o sobie, a intuicja podpowiadala mi że to jest ten jedyny I się nie pomyliłam (znamy się już ponad 3 lata)
aga_m11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 10:05   #213
maus_beni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_m11
My tez slubujemy sobie 1.10.2005r i poznalismy sie przez net
Miło nam się rozmawiało i okazalo się że mieszkamy całkiem blisko siebie. Kiedy po 2 miesiącach spotkaliśmy się na żywo juz co nieco wiedzielismy o sobie, a intuicja podpowiadala mi że to jest ten jedyny I się nie pomyliłam (znamy się już ponad 3 lata)
Super A mam pytanko , jaki to bedzie slub:cywilny ,koscielny? My 1 pazdziernika mamy cywilny w DE a w przyszlym roku 27 maja koscileny w Pl. Opowiedz troche jak to bylo Wami Jak pierwsze spotkania , itd (poznanie sie w necie to ciekawa sprawa , wiem cos o tym )
Stary 2005-09-19, 11:52   #214
aga_m11
Raczkowanie

Bierzemy slub konkordatowy w PL Poznalismy sie w maju 2002 roku na GG. Zagadal mnie chlopak o nicku Tusha Bylam ciekawa skad taki nick wiec odpowiedzialam. Gadalismy tak codziennie, doslownie o wszystkim... zainteresowania, praca, szkola, co kto lubi a czego nie lubi, o zyciu codziennym. Poniewaz mieszkalismy tylko 7 km od siebie postanowilismy sie spotkac. Na poczatku bylo sztywno... moze przez nasza niesmialosc, bo na necie mowilismy o wszystkim, ale patrzac sobie w oczy to juz nie bylo takie proste. Potem wyladowalam w szpitalu a on sie o mnie martwil, wtedy zrozumialam ze mu naprawde na mnie zalezy. Zreszta ja tez juz "cos" poczulam tylko nie chcialam byc pierwsza co zrobi "ten krok". Pomalutku zaczelismy dojrzewac do tego uczucia... no i juz za 12 dni nasz slub Naprawde jestem szczesliwa
aga_m11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 12:18   #215
yorkshirka
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2006

Witajcie!!!!Jestem tu całkiem nowa i także przymierzam się do ślubu w przyszłym roku. Czytając wasze posty widze że wiele z was ma już dużo rzeczy pozałatwianych Ja jak na razie mam :
  • narzeczonego
  • zaklepaną sale
  • termin-12.08.2006
  • i zaczete nauki
Musze sie w koncu wybrac zaklepac termin w kosciele, ale jakos ostatnio wogole nie mam do tego glowy
Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłoroczne sierpnióweczki
yorkshirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 12:31   #216
Akane
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yorkshirka
wybrac zaklepac termin w kosciele, ale jakos ostatnio wogole nie mam do tego glowy
Lepiej się wybierz Zdawałoby się, że rok czasu to strasznie dużo, ale jak poszłam z narzeczonym zarezerwować sobie termin na 03.06.2006 roku to się okazało, że już 3 czy 4 pary były zapisane. Więc okazuje się, że im wcześniej się to załatwi, tym lepiej - można wybrać godzinę uroczystości Zdecydowaliśmy się na 15:00, bo później już były właśnie owe pary, a o 19:00 byłoby dla nas za późno - w planach mamy obiad dla rodziny zamiast wesela, a co to za obiad, który by się zaczął o 20:00
Pozdrawiam!
Akane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-19, 13:23   #217
maus_beni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_m11
Bierzemy slub konkordatowy w PL Poznalismy sie w maju 2002 roku na GG. Zagadal mnie chlopak o nicku Tusha Bylam ciekawa skad taki nick wiec odpowiedzialam. Gadalismy tak codziennie, doslownie o wszystkim... zainteresowania, praca, szkola, co kto lubi a czego nie lubi, o zyciu codziennym. Poniewaz mieszkalismy tylko 7 km od siebie postanowilismy sie spotkac. Na poczatku bylo sztywno... moze przez nasza niesmialosc, bo na necie mowilismy o wszystkim, ale patrzac sobie w oczy to juz nie bylo takie proste. Potem wyladowalam w szpitalu a on sie o mnie martwil, wtedy zrozumialam ze mu naprawde na mnie zalezy. Zreszta ja tez juz "cos" poczulam tylko nie chcialam byc pierwsza co zrobi "ten krok". Pomalutku zaczelismy dojrzewac do tego uczucia... no i juz za 12 dni nasz slub Naprawde jestem szczesliwa
Ciesze sie ze Wam sie tak swietnie wszystko ulozylo ) U mnie bylo to tak : Bylam zalogowana na randkach niemieckich neu.de, chcialam porozmawiac z kims po niemiecku aby sie troszke poduczyc jezyka.Pewnego dnia napisal do mnie pewien chlopak czy mowi po polsku itd I tak zaczelismy ze soba pisac , z dnia na dzien zblizalismy sie do siebie ...chociaz dzielilo nas 1000 km(poniewaz ja mieszkalam w Pl a on w DE). Wkoncu postanowilismy ze zamieszkamy razem w Niemczech, przyjechalam tutaj i mieszkam od lutego tego roku ... no a teraz takze za 12 dni slubik cywilny
Stary 2005-09-19, 14:22   #218
zolza20
Raczkowanie

GG do zolza20

A u mnie zmiana planow,idziemy na ogien w calosci.Bierzemy SLUB 14 Pazdziernika 2006r.Sala i orkiestra zaklepana!!
zolza20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-20, 06:49   #219
Qyodai
Raczkowanie

Cały czas myślałam o tym, żeby wesele organizować samemu, tzn. wynająć salę, zatrudnić własne kucharki. Często bawiłam się na takich weselach i muszę przyznać, że jedzenie było niesamowicie smaczne i było go ogromnie dużo. Ale im dokładniej to przemyślę, tym więcej mam wątpliwości. Dopiero teraz zdaję sobie sprawę, jak pracochłonnne to jest. Zaczęłam się zastanawiać nad zorganizowaniem wesela w restauracji, ale jak wiadomo, jedzenie jest tam wydzielane na osobę.Ale plusem jest to, że nie muszę się martwić o nic. Przeliczyliśmy koszty i wychodzi w jednym i w drugim przypadku na to samo. Sama nie wiem co wybrać, a już czas rezerwować salę na wrzesień 2006.
Qyodai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-20, 08:50   #220
yorkshirka
Raczkowanie

Witajcie !

Akane- JA doskonale wiem z musze sie pospieszyc-slyszalam ze jesli chodzi o zarezerwowanie terminu w kosciele to ,to taki sam problem jak z sala ( tym bardziej jak koscolek ladny i przytulny)

Qyodai-Uwazam iz robiac wesele w restauracji o nic nie musisz sie martwic. Wczesniejsze zaplanowanie tego pieknego dnia z wlascicielem restauracji nie bedzie powodowac bezsennych nocy. Organizujac wesele sama niestety musisz sie liczyc z tym iz wszystkiego tzreba dopilnowac, wszystko kontrolowac, a chyba nie o to chodzi w roli Panny Mlodej Stwierdzilas ze koszty sa takie same-ja na Twoim miejscu wybralabym wesele w restauracji.

Atak wogóle to przeraza mnie ten rok, przeraza mnie to ze to tak duzo czasu. Czasem nawiedzaja mnie straszne mysli.......a jesli nam sie odmieni przez ten rok??? Nie wiem moze to stres poprawkowej sesji tak na mnie dziala, ale czy wy macie takie watpliwosci????

Pozdrawiam
yorkshirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-20, 09:24   #221
Alien
Wtajemniczenie

Qyodai jeśli masz bliskie i zaufane osoby oraz wiesz, że możesz liczyć na ich pomoc, masz także możliwości w załatwieniu dobrych kucharek, to wtedy można zorganizować wesele samemu.
Pracochłonne to jest napewno i więcej spraw pozostaje na twojej głowie, więcej rzeczy trzeba dopilnować, sprawdzać ale jak masz osoby, którym możesz zaufać i liczyć na ich duże wsparcie, to dzięki temu wtedy część obowiązków spadłaby ci z głowy.
W innym przypadku to może jak to się mówi szkoda zachodu , bo jak wiadomo restauracja ma to do siebie, że wszystko na głowie kierowników i kelnerów restauracji a ty dzięki temu bardziej unikasz zdenerwowania, które czym bliżej ślubu tym bardziej się nasila, bo na twojej głowie będą jeszcze inne sprawy jak np. suknia, fryzura itp.
Alien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-20, 09:32   #222
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Atak wogóle to przeraza mnie ten rok, przeraza mnie to ze to tak duzo czasu. Czasem nawiedzaja mnie straszne mysli.......a jesli nam sie odmieni przez ten rok??? Nie wiem moze to stres poprawkowej sesji tak na mnie dziala, ale czy wy macie takie watpliwosci????
Mnie też to troche przerażało, że trzeba planować z rocznym wyprzedzeniem, tym bardziej, że ja nie lubię z góry tak dużo wcześniej coś ustalać jak np. sala, orkiestra itp.
Jeśli chodzi o wątpliwości, że nam się coś może odmienić przez rok to takie ani na chwile u mnie się nie pojawiły ! nawet jakbym dwa lata wcześniej planowała.

Moje wątpliwości dotyczyły tego czy orkiestra w ostatniej chwili się nie rozmyśli, czy kierownik sali zdania nie zmieni i nam nie powie niedługo przed weselem, że jednak w tej restauracji mieć nie możemy wesela, jak kaseta się nie nagra, albo co będzie jak ja w tym czasie grype będe miała albo jak stwierdzimy, że może inny termin byłyby lepszy i jak to zmieć wtedy itp.
Wiec takie wątpliwości to chyba wynik tych nerwowych przygotowań.
Alien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-20, 09:33   #223
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:

Pozdrawiam
mnie przeraża ilośc rzeczy, które trzeba załatwic, a zwłaszcza menu i inne rzeczy na sali, napoje alkohol, ciasta. czasem mam wrażenie ze sobie nie poradzę z tym wszystkim. może dobrze, ze zaczyna się wszystko załatwiac z takim wyprzedzeniem. nie wyobrażam sobie mieś na wszystko np 3 miesiące :/
a co do odmiany, to czasem mi przechodzi przez myśl ale raczej nie dopuszczam do siebie takich myśli, jesteśmy już długo ze sobą i zdecydowaliśmy się na ten krok. chociaż nie chcę nikogo straszyc, ale była tu na wizażu taka dziewczyna (lilu1980 - chyba), która dosłownie 2 tyg przed się ze swoim TŻ rozstała. Straszne!!!!
a ja życzę optymistycznego podejścia Pozdrawiam!
sohf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 11:38   #224
Qyodai
Raczkowanie

Ja chyba jednak zdecyduję się na to przyjęcie w restauracji, bo chyba z samodzielną organizacją przyjęcia to sobie nie poradzę. Na razie czekam na opinię koleżanki, która niedługo ma tam przyjęcie, więc lokal będzie sprawdzony.

A co do pewności, czy to jest ten właściwy mężczyzna, to wydaje mi się, że będę mogła to stwierdzić dopiero jak przeżyjemy ze sobą życie.
Na czas obecny wydaje mi się, że nie mogłam w życiu spotkać kogoś lepszego niż ON. Jesteśmy ze sobą 9 lat, prawie 5 lat mieszkamy razem, wiele ze sobą przeżyliśmy, doskonale się rozumiemy i kochamy.
A jak to będzie w życiu, czas pokaże, ale myślę, że wiele zależy od nas samych.
Qyodai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-23, 11:54   #225
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Witajcie znowu
Jeszcze 2 tygodnie temu miałam tylko wybrany termin no i pierscionek na palcu . Od tego czasu posunelismy sie nieco do przodu .Mamy juz zaklepany termin w kosciele, taki jak chcielismy i godzine tez, fotografa, powiadomionych rodzicow i wybrana piosenke na 1 taniec
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 12:04   #226
madzik1000
Rozeznanie

udalo nam sie wreszcie zalatwic zespol (mam nadzieje, ze sie sprawdzi bo spiewa i gra calkiem fajnie, ale niestety spiew to nie wszystko). najwazniejsze juz chyba zalatwilismy: kosciol, sala, foto+video no i zespol. jeszcze tyle czasu, ale ja caly czas sie obawiam, ze o czyms zapomne, niedopilnuje itp. to jakas paranoja normalnie.
pozdrawiam wszystkich, ktorzy przezywaja to co ja i cala reszte tez.
madzik1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-29, 15:54   #227
Yoasia 22
Rozeznanie

Hej! Hej! Pozdrawiam wszystkie Panny Młode! Mój Luby i ja zdecydowaliśmy się na 28 kwietnia - jest to piątek przed długim weekendem majowym - wobec tego wesele cały tydzień!!! Obawiam się tylko czy pogoda dopisze, ale bywało tak, że o tej porze słońce już mocno grzało. Pożyjemy zobaczymy. Pozdrawiam
Yoasia 22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-29, 18:05   #228
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yoasia 22
Hej! Hej! Pozdrawiam wszystkie Panny Młode! Mój Luby i ja zdecydowaliśmy się na 28 kwietnia - jest to piątek przed długim weekendem majowym - wobec tego wesele cały tydzień!!! Obawiam się tylko czy pogoda dopisze, ale bywało tak, że o tej porze słońce już mocno grzało. Pożyjemy zobaczymy. Pozdrawiam
ja 29 kwiecień )
ma być cieplutko i już )
Stary 2005-09-30, 06:34   #229
zuzaneczka
Zakorzenienie

witajcie ponownie w tym wątku
mamy juz zaklepany termin: 10.06.2006r. godzi. 14.00
i lokal też już zarezerwowany

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-03, 22:25   #230
Dżelka
Raczkowanie

Stary 2005-10-05, 20:02   #231
*misia*
Zakorzenienie

Ja też będę ślubować w ten magiczną date czyli 26.08.2006 sala już zaklepana, dj też i zaproszenia kupione teraz pozostał z tych spraw na już kościół i wybór fotografa i kamerzysty i ich zaklepanie by nam wrazie czego nie uciekli
Stary 2005-10-05, 20:36   #232
papryczka
Wtajemniczenie

podobnie jak yoasia 22 i dokladnie tak samo jak sohf - 29 kwietnia 2006, nawet godzine mamy wspolna...
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-09, 21:33   #233
agnes997
BAN stały

h

k

Edytowane przez agnes997
Czas edycji: 2005-10-29 o 15:59
agnes997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-09, 22:00   #234
Nadin
Zakorzenienie

Dot.: Kto ślubuje w 2007 roku?

Ja już po, ale fajna data, specjalnie tak? Czy może przypadek?

Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-09, 22:37   #235
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Ja ślubuję 08.07.2006. Oj dłuuugo czekasz jeszcze... I termin masz zaklepany już???
gosiah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-10, 04:23   #236
kapsiaaa
Przyczajenie

ja mam zamiar 12 sierpnia 2006 - w rocznicę zaręczyn
Stary 2005-10-10, 08:06   #237
agnes997
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nadin
Ja już po, ale fajna data, specjalnie tak? Czy może przypadek?
Hmmm....niespecjalnie...j akoś tak wyszło. Tak sobie pomyśleliśmy i trafiło na sobotę. Mógł to być 8 sierpień 2008 r. ale to nie sobota....W maju na to wpadliśmy i już zostało...

Edytowane przez agnes997
Czas edycji: 2005-10-10 o 16:12

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-10, 08:08   #238
agnes997
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gosiah
Ja ślubuję 08.07.2006. Oj dłuuugo czekasz jeszcze... I termin masz zaklepany już???
No to ja sobie jeszcze poczekam...Przynajmniej plany narazie są i po zaręczynach już jest. Dzisiaj jedziemy oglądać sale, zespół już na oku W kościele termin nie jest jeszcze zaklepany, ale chyba jeszcze na to czas??
Stary 2005-10-10, 14:19   #239
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes997
No to ja sobie jeszcze poczekam...Przynajmniej plany narazie są i po zaręczynach już jest. Dzisiaj jedziemy oglądać sale, zespół już na oku W kościele termin nie jest jeszcze zaklepany, ale chyba jeszcze na to czas??
no nie przesadzajmy, 2 lata wcześniej rezerwowac wszystko to chyba lekka przesada. no ewentualnie muzyków rozumiem bo dobrzy grajkowie faktycznie mają porezerwowane terminy na 2 lata, ale kościół to z 8 miesięcy wcześńiej wystarczy, teraz to chyba nawet żaden ksiądz CIę nie zapisze, chyba, ze to ma byc kościele mariackim albo innym "sławnym" miejscu.
Pozdrawiam!
Stary 2005-10-10, 16:16   #240
agnes997
BAN stały

Masz rację. Zespoły te super są już zarezerwowane. A za dużo sal fajnych u nas w okolicy nie ma, chyba, że restauracje, w których płaci się od osoby (co uważam za kompletną głupotę). Szukamy sali na 100 osób, na dwa dni, a u nas o takie ciężko. A chcemy już pozapisywać, żeby nas nikt nie uprzedził, bo to taka fajna data. Do księdza pójdziemy na trzy miesiące przed. Teraz to tylko orkiestra i sala...a na resztę przyjdzie czas.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości