Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 09:47   #211
kardashi
Zakorzenienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Matko i córko, jak u mnie wieje.

Pytanie mam - robicie imprezy na pół roku? Z czyim udziałem, jeśli tak?

Impreze robie tylko na roczek

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 09:55   #212
jamaicaP
Rozeznanie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:

nie widzę powodu
Stary 2010-11-04, 10:05   #213
marhalczar
Zadomowienie

Witamy i my na nowej czesci, od rana nadrabialam czytanie i wlasnie skonczylam.

Ogólnie : super maluszki na fotkach i na filmiku

Bydgosiu i Tato kwietniowy ...zycze szybkiego powrotu do pelni zdrowia dla waszej córeczki, oby dalej wam zdrowo sie chowala i rosla.Buziaczki od Amelci i czekamy na wiadomosci od was.

Bez jednego jajnika da sie zyc...ja jestem zywym przykladem...

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
No jasne, ze jem. Ale ja jem wszystko - łącznie z pikantnymi potrawami, wszelkimi owocami i warzywami surowymi Mlody poki co tylko na moim mleku i ma sie dobrze, to nie widze potzreby odmawiania sobie czegokolwiek.

..ja równiez jem wszystko od poczatku i mala niemiala problemów. Jedyne to co zmienilam to: cocacola na bezkafeinowa, piwo na piwo 0,0% alkoholu (bezalkocholowe normalne ma 0,1 %alkocholu), wino na sangrie bez alkocholu , kawe i herbate na bezkafeinowe..
...
Bylismy dzisiaj z Witem na filmie "The Social Network". Zdecydowanie nie polecam. Dawno nie widzialam takiego gniota:/
Cytat:
Napisane przez Oolcia86 Pokaż wiadomość
wiesz,ja jem juz teraz wszystko oprócz cytrusów i orzechów,no i miodu bo go nie lubie. tez uwielbiam pikantne,jem smazone, ostatnio nawet 2 gołabki zjadłam(a surówki z kapusty jem od kilku dni w duzych ilosciach-stesknilam sie). czosnek niby tez zmienia smak mleka a jak bylam przeziebiona pilam mleko z czosnkiem i nic(i syrop z cebuli)
jak ugotujesz kalafior w wodzie z mlekiem nie bedzie mial takiego specyficznego zapachu wiec moze do mleka nie przejdzie az tak
...co chodzi o kalafior, aby byl lagodny w smaku i o jasnym kolorku i lagodnym zapachu mozna dodac 2 liscie laurowe do gotowania...
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

W UK to samo.

Sama się uśmiałam.

Siala a czemu dietka zawieszona?

Herbatę z cytryna piję, mandarynke jadłam mała ok.Na razie tyle z cytrusów.
Za to po tropical musli były rewolucje.
Mam ochotę na coca cole ale sie boję.

Cytrusy tez od poczatku zajadam..., a mala uwielbia sok pomaranczowy, pomarancze i mandarynki, to chyba po mamusi

Co do słoiczkow to jazaczęłam dawać zupki ale banana czy jabłko sama robię bo ze słoika jest bee.

Olcia od 2 dni wstaje o 6.oo.Na szczeście już od poł godziny śpi.
Wczoraj poszła spać o 21.30.Obudziła sie o 3.30 na cyca.
Zakropiłam jej nosek kroplami Otrivin i cała nocka przespana z czystym noskiem.

Melcia, odkad nastapila zmiana czasu..budzi sie o 6-6.30 i pomimo tego , ze w nocy staram sie ja dluzej przetrzymac aby tego nie robila.... , fakt, ze od 9.30 juz spi i do tej pory

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:

..a u mnie dla odmiany..goraco, juz w tej chwili 16C, a ma byc okolo 21

Co chodzi o urodzinki to tak..1, 2, 3....jak wszystkie prawie dzieciaczki, urodzinki te specjalne to 1rok i 18 latek .....

No i juz bede konczyc , bo mala wstala wiec sie wybierzemy na przedobiedni spacer skoro tak cieplutko i slonecznie na dworze.
Pochwale sie jeszcze malymi zakupkami dla Ami na swieta Bozego Narodzenia. sukieneczka, buciki ,berecik sweterek...., dodatkowo kupilam body z golfikiem bialo niebieskie. Musze jeszcze znalezsc odpowiednie rajstopki aby pasowaly do sukni (bluzeczke pod spód z dlugim rekawkiem mamy i panna gotowa , zamierzam zrobic fotki takie swiateczne -rodzinne i wyslac jako kartki do rodziny.
No i wrzucam fotki Amci, berecik maly wiec wymienie na wiekszy..widac to po jej mince, prawda? ..no i na drugiej smieszka jak zwykle

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-11-04 o 11:10
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:13   #214
velluto
Zadomowienie

My imprezy na pól roczku nie robimy Najwyzej kupimy jakiegos małego torcika i sami wsuniemy

U mnie masakrycznie wieje Chyba dzis nici ze spaceru, tym bardziej, że wczoraj sie szczepilismy.

Mam pytanie - jakie paczki dostałyscie oprócz hippa i co w nich bylo? Ja dostalam tylko hippa
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:15   #215
bratkab
Zadomowienie

Witam!
Nocka u nas super. Mały obudził się głodny dopiero kwadrans po 5. Cudnie. Teraz drzemie sobie już ponad godzinkę.

Silpe oby badanie minęło Wam jak najłagodniej
Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Własnie. prezeeentyyyy...
rodzinka pyta się co kupić dla Blanki na gwiazdkę, ja sama jeszcze nie wiem..
Co kupujecie/kupiłyście.. jakie macie pomysły?
Ja dziś kupiłam małemu w Lidlu taką KOSTKĘ na Mikołaja.
Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
podobno czosnek zmienia smak mleka wlasnie ale polozna mowila ze sa dzieci-amatorzy tego smaku
Ja słyszałam że ponoć dzieciom może nie smakować mleko jak mamcia sobie poje świeżego ogórka, ale sama nie sprawdzałam
Cytat:
Typowej imprezy nie, ale jak się sąsiadka napatoczy to pewnie toast wzniesiemy
Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Z Disneya mam kostkę taką gumową niby do kąpieli miała być ale mała uwielbia ją gryźć. W zasadzie powinnam napisać "miałam" poniżej zdjęcie co moje dziecie z nią wczoraj zrobiło
A kto powiedział że zabawki są niezniszczalne Może właśnie największa frajda jest w rozbieraniu na części.

Cały czas zastanawiałam się, jak tego mojego malucha karmić, zwłaszcza myśląc o wprowadzaniu nowości, czyli o jakich porach i co mu dawać, i znalazłam fajną rozpiskę na wprowadzanie nowości w książce Język dwulatka. Rozpiska jest na 6 tygodni. Zaczęliśmy się stosować.
Stary 2010-11-04, 10:16   #216
jamaicaP
Rozeznanie

ja nie dostalam jeszcze zadnej paczki

bratko, kostka fajna, ale tam jest ze od 18mies...

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-11-04 o 10:19
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:20   #217
bratkab
Zadomowienie

Ja też nie dostałam, bo nie wypełniłam ankiet

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Właśnie sprawdziłam status mojej przesyłki z promocyjnymi Pampersami i dowiedziałam się, że moja paczka jest przygotowywana do wysyłki. Chyba nieźle mają zgłoszeń, skoro dopiero zamierzają ją wysłać.

Jamaica wiem że od 18 miesięcy. Widziałam. A kasę mam teraz więc zakupiłam. Zresztą ja mam sporo zabawek na wyrost już pokupowanych i pochowanych.

Edytowane przez bratkab
Czas edycji: 2010-11-04 o 10:23 Powód: Dopisek
bratkab jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 10:21   #218
kardashi
Zakorzenienie

Mnie nie daali żadnej ankiety do wypelnieniaa

Stary 2010-11-04, 10:23   #219
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Mam pytanie - jakie paczki dostałyscie oprócz hippa i co w nich bylo? Ja dostalam tylko hippa
My też tylko Hippa...
Cytat:
ja nie dostalam jeszcze zadnej paczki

bratko, kostka fajna, ale tam jest ze od 18mies...
Może jeszcze dostaniesz. To przychodzi gdy maleństwo ma 4 miesiące
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:29   #220
ona1981
Zakorzenienie

A ja zaraz po Hippie dostałam z Bobo Vity. W Hippie miałam mleko, deserek i łyżeczkę, w Bobo vicie też deserek, kaszkę i mleko. Byl tez poradnik żywienia małego dziecka. W Hippie była też taka ulotka z promocjami na ich produkty i kupon do odebrania kolejnej paczuszki w Rosmanie. W tej rosmanowskiej paczce miałam obiadek, soczek i łęczeczkę
Któraś dostała z Gerbera?
Stary 2010-11-04, 10:35   #221
olivka_7
Zakorzenienie

Fajna ta kostka

A kiedy robicie mikołaja- wiem głupie pytanie ja jak byłam mała było obchodzone 6 grudnia a teraz to widzę że i 6 i pod choinkę. U nas pod choinkę przychodził dziadek mróz ale to były jakieś tam drobne słodycze. Jakie macie pomysły na prezent oprócz tych już tu zamieszczonych/

Dziewczyny wiem ze już pytałam ale ponawiam pytanko o krzesełko do karmienia- polecacie jakieś? Muszę kupić bo w foteliku już się jej karmić nie da musiałabym go co tydzień prać

Ja też nie dostałam bo i ankiety nie wypełniałam.

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-11-04 o 10:36
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:37   #222
kardashi
Zakorzenienie

A ja nie obchodziłam i nie obchodzę mikołaja

ale moze zacznę?

Blanka śpi.. a jak się obudzi to wleje wooody do wanny i się pokąpieeemy

Stary 2010-11-04, 10:44   #223
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Ja też nie dostałam, bo nie wypełniłam ankiet

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Właśnie sprawdziłam status mojej przesyłki z promocyjnymi Pampersami i dowiedziałam się, że moja paczka jest przygotowywana do wysyłki. Chyba nieźle mają zgłoszeń, skoro dopiero zamierzają ją wysłać.

Jamaica wiem że od 18 miesięcy. Widziałam. A kasę mam teraz więc zakupiłam. Zresztą ja mam sporo zabawek na wyrost już pokupowanych i pochowanych.
nie no spoko, tylko ze napisalas ze kupilas ją na Mikołaja.... no chyba ze nie na tegorocznego
Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
My też tylko Hippa...

Może jeszcze dostaniesz. To przychodzi gdy maleństwo ma 4 miesiące
no wlasnie skonczyla 4 a ankiete wypelnialam z tego co pamietam... no chyba ze nie do konca powpisywalam cos...
a na Hippa str sie zarejestrowalam przez net

Róża zjadla pół słoiczka zupki, tak fajnie otwierala dzis buźkę do łyzeczki az w szoku bylam jakbym miala wiecej to by wiecej pożarła popila to 150 mleka i śpi

jutro planuje ugotowac marchewkę i ziemniaka, testowo, ciekawe czy posmakuje

wogole mozecie polecic jakis fajny blender? bo skoro zamierzam gotowac papki to przydalby sie jakis,

kardashi codziennie kąpiesz Blankę w ciągu dnia?

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-11-04 o 10:50
Stary 2010-11-04, 10:46   #224
kardashi
Zakorzenienie

Ja blender mam najzwyklejszy moulinexa. Lekki, fajny..

Stary 2010-11-04, 10:50   #225
Silpe
Zadomowienie

dzieki dziewczyny za miłe słowa ale i tak sie boje ze bedzie ją bolało- czy zakładanie cewnika boli
bo kłucie pod kroplówke wiem że zniesie .

ja wczoraj dostałam 2 paczki - hipp i bobovita, w sumie były tam ulotki informacyjne , łyżeczka , zupka i jabłko, herbatki , kaszka , mleko , kupony rabatowe na produkty chyba hippa do rosmana i trzecia paczka tam też do odebrania

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:51   #226
elizka21
Raczkowanie

GG do elizka21 Send a message via Skype™ to elizka21

hej
ale drukujecie...
z moim marudzacym dzieckkiem nie da sie nadrobic..... dzis spi juz trzeci raz:O od wczoraj jest u nas tragedia, maly marudzi, placze czesto, wszysto do buźki pcha... a wiec zaczynamy okres z zabkowaniem..... ehhhhhhhh
Pisałyscie cos o okresach, ja swoj dostalam juz 7tyg po porodzie, potem poszlam do gina i dal mi azalie i odkad ją biore okresu nie mam, dzis wlasnie ide na wizyte dzis do gina bo recepte i sprawdzimy czy u mnie wszystko oki juz;] heh
Dzieki za głosiki***
Hani: 27.10.2006r. 3400g, 56cm, g.8:50 , sn - 4,5l.
Daniela: 18.11.2007r. 4220g, 55cm, g.4:10, sn - 3,5l.
Mikołaja: 8.06.2010r. 4070g, 57cm, g.2:24, sn - 10mies. 11-ty leci
Tyle jestesmy razem...
Starość nie radość...
elizka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:53   #227
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

kardashi codziennie kąpiesz Blankę w ciągu dnia?

Ja jej nie kapie w ciągu dnia wogole
Na wieczór ja kąpiemy.

Tylko czasami raz na 2-3 tyg wlewam wody do dużej wanny i wchodze z nią i się pluskamy

A dziś nie wychodzimy na spacerek, to można sie popluskać

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-11-04 o 10:54
Stary 2010-11-04, 10:55   #228
Siala_Bala
Zakorzenienie

my mamy takie http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...286236572.html
wygląd i funkcje identyko tylko, że inna firma i cena połowę mniejsza ale teraz nie ma tej aukcji. Bardzo funkcjonalne, proste w obsłudze i tapicerka super-nie super.. nie super bo plastikowa taka (no ale dziecko tam tylko je a nie przesiaduje godzinami.. i zawsze można podłożyć tetrę coby milej było).. a super bo tylko ścierką zetrzeć i czyste
dostaliśmy na chrzciny

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:56   #229
jamaicaP
Rozeznanie

aha, nie no tak pytam, bo ja jakbym moja wkapala w dzien to neiwiem czy by mi usnela na noc, mamy swoj rytm, kapiel, jedzenie, sen

siala swietne krzeselko chcialabym takieeeeeeeee mozna male dziecko karmic ale cena mnie powalila

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-11-04 o 11:05
Stary 2010-11-04, 10:59   #230
Silpe
Zadomowienie

zapomniałam napisac że dzieciaczki słodziaczki
kawalerów rezerwuje dla mojej panny

zabawki też fajne - ja nic jeszcze nie mam - mąż przyjedzie w sobote to sie w tygodniu wybiore na spokojnie i cos wyszukam na tego mikolaja
książek na razie nie kupuje bo młoda za młoda ale mam coś takiego i napewno kiedys zaczne jej czytac - bajki mają ze 20 lat chyba - były kupione dla brachola jak był mały - ja czytała , on a teraz Gabi skorzysta ,
po zatym mam kilka bajek na płytach vinylowych których fanem jest mąż i ma wielki sentyment do nich

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 11:00   #231
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość

ja dostalam juz wczoraj wiec do Ciebie na pewno tez niebawem dojdzie
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 11:00   #232
ona1981
Zakorzenienie

Jamaica ja dostałam paczkę jak Szymon miał troche ponad 4 miesiące, więc czekaj cierpliwie Najpierw był Hipp a dzień później Bobo Vita

Kardaski kciukasy za córeczkę. Ile te biedne dzieciaczku muszą wycierpieć

My jutro szczepienie, mam nadzieję, że przestanie wreszcie padać...
Stary 2010-11-04, 11:11   #233
panna migotka
Rozeznanie

witam
u mnie z każdym dniem coraz gorzej niech już wyjdą te zęby albo zmieni się pogoda bo nie poznaję własnego dziecka
silpe mój miał zakładany cewnik no i płakał strasznie ale był jeszcze malutki (3 tyg) za badanie, oby poszło szybciutko
lea dużo zdrówka dla Tymka
dilayla za szczepienie
ja paczkę też na razie dostałam tylko z hippa no i u nas wyprawia się tylko roczek a potem już kolejne urodzinki, ale może z tż poświętujemy tak sami we trójkę

mam pytanko do mam chustowych: czy opłaca mi się teraz kupić chustę? bo idzie zima? ale jest mi potrzebna na takie szybkie wyjście do sklepu np bo jak marudzi to zanim zniose go do wózka to jest dramat. czy przyda się na wiosnę, lato do takiego większego już dziecka? teraz ma 4 mies i troszkę i wagę ponad 7,5 kg. za wszystkie porady będę bardzo wdzięczna

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

olivka Kornelcia śliczna juz jako dorosła !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 11:17   #234
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za miłe słowa ale i tak sie boje ze bedzie ją bolało- czy zakładanie cewnika boli
bo kłucie pod kroplówke wiem że zniesie .
Nie martw się zakładanie cewnika nie boli. Mała może płakać, bo na chwilę unieruchomią jej nóżki, ale to naprawdę nie boli. Miałam to samo robione kilka lat temu. Chociaż niektórzy mówią, że wyciąganie trochę piecze. Ale ja tego nie potwierdzam.
aby wszystko było dobrze.

Amelka jak zawsze śliczna.

Edytowane przez yustyna777
Czas edycji: 2010-11-04 o 11:18
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 11:20   #235
olivka_7
Zakorzenienie

Ja mam chustę elastyczną i na szybkie zakupy super. Ja jako że nie mam sklepu pod nosem i zazwyczaj robimy większe raz w tyg a tak to z mężem wieczorkiem wyskakujemy ale np jak jedziemy do centrum handl. i mała nie chce być w wózku chusta jest super no i na spacery póki co - ta moja jest do 12kg.
Potem kupię tkaną.

Siala no w pierwszym momencie myślałam ze masz dokłądnie to- jak dla mnie cena za wysoka. Włąśnie też wypatrzyłam podobne z takimi samymi funkcjami za ok 200zł w zależności od aukcji. Więc chyba się na nie jednak zdecyduję. Podobają mi się w sumie dwa rodzaje ale ten jeden ma dodatkowo wkładkę dla mniejszych dzieci i takie ochraniacze na pasach.

Kornelcia

ZĘBALE
Stary 2010-11-04, 11:24   #236
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala no w pierwszym momencie myślałam ze masz dokłądnie to- jak dla mnie cena za wysoka. Włąśnie też wypatrzyłam podobne z takimi samymi funkcjami za ok 200zł w zależności od aukcji. Więc chyba się na nie jednak zdecyduję. Podobają mi się w sumie dwa rodzaje ale ten jeden ma dodatkowo wkładkę dla mniejszych dzieci i takie ochraniacze na pasach.
To nasze było za ok 240zł z wysyłką. Firma "chu chu" czy jakoś tak..
mamy zielone a pokrycie jest w takim "rajdowym" stylu.

O znalazłam, takie samiuśkie mamy:
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...305692657.html

Stary 2010-11-04, 11:25   #237
olivka_7
Zakorzenienie

marhalczar śliczne ubranka- ja na razie mam sukienkę kupioną już kiedyś mam nadzieję ze będzie dobra- musimy zmierzyć No i trzeba o bucikach pomyśleć itp

Mała dziś marud straszny a tu na spacer mowy nie ma wyjść raz że wieje jak nie wiem, głowę chce urwać a dwa że ja się jeszcze nie za bardzo czuję- mam nadzieję że małej nie zarażę.

Siala bardzo ładne podobne mam na myśli tylko dwukolorowe o takie
http://allegro.pl/3-x-gratis-maxxx-w...287751947.html albo takie http://allegro.pl/nowosc-maxxx-wypos...302252702.html

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-11-04 o 11:28

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 11:41   #238
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
podobno czosnek zmienia smak mleka wlasnie ale polozna mowila ze sa dzieci-amatorzy tego smaku
Matko skąd oni tę wiedzę biorą... Szok.

Czosnek zmienia zapach skóry - stąd niektóre dzieci nie chcą pić z piersi.
To samo z wit. B jedzoną przez mamę.

Po to się je jedno i drugie przeciw komarom. A mleka naszego to one nie piją chyba.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 11:43   #239
panna migotka
Rozeznanie

Dawno nie chwaliłam się moim słodziakiem
Stary 2010-11-04, 11:50   #240
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

Siala bardzo ładne podobne mam na myśli tylko dwukolorowe o takie
http://allegro.pl/3-x-gratis-maxxx-w...287751947.html albo takie http://allegro.pl/nowosc-maxxx-wypos...302252702.html
u nas też wieje jak nie wiem co.. ani nawet nie wychodzę

Ooo to drugie to identyko co nasze tylko tapicerka inna. Jest super i blaty ma dwa - ta nakładka przezroczysta z brzegami wystającymi na kubeczek, miseczkę jest zdejmowana i wtedy na tym zielonym blaciku dziecko może się bawić, rysować itd.
No i to na dole nóg (te buły) są pokryte chyba jakąś gumą czy czymś bo nie rysuje paneli i się nie suwa samo jak szalone

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości