|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty
hej
![]() ja rowniez wykorzystalam ten pomysl z '18 kartonikami' tylko ze zamiast zapakowac w kartoniki pakowałam w słoiki które owinelam (kazdy sloik z osobna) papierem kolorowym i wstazeczka z karteczka czego zycze. baardzo sie podobal pomysl wszystkim ![]() kaska0804 byl podany jeszcze pomysl z paskiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
dzojsticzek byłabym bardzo wdzięczna gdybyś przypomniała sobie i napisała jakie jeszcze tam prezenciki z życzeniami wkładałaś
![]() alufa ja to planuje wszystkie małe prezenciki wkładać w małe kartony, a potem wszystkie w 1 duży, bo gdyby do słoików to by mi sie ramka ze zdjęciem nie zmieściła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
maslo-by wszystko szlo jak po masle
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Ale super pomysły
![]()
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
heh mi sie naj bardziej podobał taki obrazek kolorowy z łapkami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
może pluszowe malutkie serduszko jako miłość?
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Pomysly raczej wykorzystuje z tąd, jednak mam pare swoich ( w zalącznikach zamieszczam efekty mojej pracy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje ze komus podsunełam jakis pomysl ![]() ![]() ![]()
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
bardzo fajne pudełeczka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
o kurcze, pomysl rewelacja, bardzo mi sie podoba, niesamowity, nigdy bym na to nie wpadla, genialne!
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
No wiec na samym dnie pudelka bedize to co tam chce wkladac np kupon czy co tam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wsadziłam w duuuuuuuuuuza torbe ozdobna. sloik na sloiku. strasznie ciezkie to bylo wiec zostalam podwieziona do niego ![]() a na pomysl co jeszcze wstadzilam bylo zwierzatko elektryczne (cos w stylu http://allegro.pl/item316561910_lps_...sc_swinka.html tylko uproszczona wersja ![]() musze isc do chlopaka i zobaczyc co tam jest;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
mnie się ten pomysł z kartonikami BARDZO podoba, tylko co na to Tżeci? podobało się im? wiem, że to rzecz gustu itd, ale zdajcie mi relację z komentarza, dobrze??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
jak mu wręczę to dam znać
![]() ![]() Zrobię napewno te kartoniki i chcę zrobić jeszcze książkę taką z życzeniami i jeszcze kupić jakiś dodatek z ubrań motocyklowych, np. buzer czy gogle. Powiedzcie czy to nie za dużo takich "życzeń" i w książce i w kartonikach?
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
hmmm mysle, że jeżeli zyczenia bedą juz w kartonikach to troche nie ma sensu pisac ich jeszcze raz? chociaz sama nie wiem
![]() ![]() ![]() ![]() zobacz na tą strone http://scrapbooking-mirabeel.blogspo...l/PUDE%C5%81KA moze cos Cie zainspiruje ![]() ![]()
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
No właśnie taki prezent ze zdjęciami dostałam od Niego
![]() ![]() A może macie jakiś pomysł co można w tej książeczce innego umieścić? ![]()
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Dorzucę też trochę swoich. Tych na większe i mniejsze okazje. Tych droższych i tańszych ![]() - "Niekończąca się opowieść", kupiłam gruby zeszyt, napisałam naszą historię w formie bajki. Do tego poprzyklejałam bilety z kina, jakieś rachunki, trochę zdjęć, nawet karteczkę na której była prośba o dedykacje dla mnie piosenki (a trudno było to od dj'a zdobyć), nawet mandat. Zostawiłam dużo wolnych stron na znak, że ta historia jeszcze się nie skończyła. Zresztą teraz oboje dopisujemy ciąg dalszy. - Kamasutra (niestety kupna) - Jego ulubione ciastka (tyle ile dni byliśmy wtedy razem) - Kartki takie otwierane, tyle ile miesięcy byliśmy razem z przodu czymś ozdobione w środku każda miała coś innego napisane np. Dziękuję za... (i parę punktów), Marzę o... Wiem, że... Tęsknie za... Kocham Cię bo... I tak dalej. - Akty, na których miałam na sobie np. tylko skrzydełka aniołka, różki diabełka, uszy króliczka i inne takie. - Butelkę z listem, którą sam znalazł na plaży nad jeziorem (byliśmy tam wieczorem nikogo nie było więc pobiegłam 10 minut przed nim, żeby ją tam zostawić) - Obecnie robie Pakiet. Tzn. kupiłam skrzynkę drewnianą, jakąś ją wymaluję. W środku będzie umowa aktu własności i tam, że nabył właśnie mnie jakieś tam warunki bla bla bla i miejsce na jego podpis do tego kupony, o których wcześniej była mowa: masaż, buziaki, wypad gdzieś tam. Po prostu wszystko, co dostaje w pakiecie ze mną ![]() - Gra planszowa. Zrobiona własnoręcznie. Zaczyna się łagodnie raczej zabawnie, dopiero po 1/4 przeradza się w sposób na grę wstępną ![]() Wykorzystam też znaleziony na wizażu pomysł na paczuszki/liściki na każdy dzień, kiedy ja pojadę na drugi koniec świata (czyli w sumie 21 takich). I na pewno zrobię mu eliksir. Chyba o niczym nie zapomniałam.
Habibi ya nour el-ain, ya sakin khayali, A’ashek bakali sneen wala ghayrak bibali ![]() Edytowane przez sysecka Czas edycji: 2008-03-25 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty
super ,super ,świetne prace.
![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny.. bardzo ciekawe jest to wasze forum.. zajrzalam tu przypadkiem ale napewno tu jeszcze nie raz wroce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
Hej! Dziewczyny, tyle razy korzystałam z Waszych pomysłów, więc postanowiłam dorzucić coś od siebie. Jest to szybki i łatwy prezent urodzinowy/ imieninowy/... dla osoby z poczuciem humoru.
Potrzebne: *rolka papieru toaletowego *klej *marker *śmieszna figurka Wykonanie Na rolce papieru piszemy tekst: "wiem, że prezent jest do dupy, ale kto ci lepszy kupi". Następnie na rolce papieru mocujemy figurkę, najlepiej gdyby stała tyłem do Nas, czyli eksponowała pośladki. I to tyle. Proste, prawda? A ile zabawy potem ![]() Dodaję zdjęcie nieco ugrzecznionej wersji takiego prezentu, bo figurka stoi przodem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozwolisz, ze sobie zanotuj i moze kiedys ściągne ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Przyczajenie
|
Zazwyczaj robie własnoręczne prezenty, więc ostatnio zrobiłam koleżance na urodziny wieszak na biżuterie, wyszło bardzo fajnie. Skorzystałam z 2 wieszaków (które powyginałam), doniczki (którą ozdobiłam), cienkiego drutu, starych koralików, muszelek i gipsu żeby wszystko sie trzymało.
Polecam robienie wieszaków, ponieważ są bardzo przydatne :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Konto usunięte
|
ciekawy pomysł
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
|
JejQ no ten wątek z nieba mi spadł!!
Z powodu nudnych wakacji postanowiłam od tak zrobić niespodzianke mojemu Tż i zrrobiłam mu mapke do mojego serca (podpatrzone w innym wątku). Wiecie taka stara popalona, niby zniszczona kartka i urocza mapka. Do tego pomysłałam, że dodam flakonik z czerwonym 'trunkiem' z napisem 'Na miłość' (tak, tak podpatrzone na tym wątku ![]()
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
Hej! Czytam tak czytam i pomysły wasze wyłapałam i napewno kiedys je wypróbuje xD Ale postanowiłam tez dac mój pomysł ;] Tzn. mojej mamy xD
Wziełam, poprosiłam tate zeby mi zrobil miotłe taka z gałęzi ( takie stare, jak kiedyś sie robiło) poprzypinałam do niej pelno kwiatków z muliny owinełam papierem ( takim do bukietow) i na to na sznureczkach przywiazałam 15 lizaków ( po obchodziła 15ste urodziny) razem wyszedł ładny bukiet a jej mama kaze jej teraz tym zamiatac podłogi w pokoju xDD wszyscy się usmali bo szłam z tym przez całe miasto i kazdy sie dość dziwnie patrzał ;] Drugi pomysł to wziaść opakowanie po bombonierce i włożyć do niego malutkie karteczki np: "żyj chwilą" mocno pozaklejałam to taśmą ze musiała się męczyc z otwarciem ;p Mama powiedziała zebym zamiast tych karteczek powsadzała gówienka od królików ale zrezygnowałam xDDD szkoda ze te zdięcia gdzies zapodziałam bo w rzeczywistosci to o wiele ładniej wyglada ;( Pozdraiwam ;*
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Też dam swój pomysł, a co!
![]() Niecały rok temu na urodziny mojego TŻ dłuugo się zastanawiałam co mam zrobić. I wpadłam na pomysł, zresztą bardzo prosty... żeby napisać bajkę i ją zilustrować! Oczywiście bajkę o Nas i naszych przygodach (; Tekst napisałam na komputerze, a ilustracje narysowałam na bloku technicznym. Potem wszytsko połączyłam... Prezent podobał się niezmiernie! A ile przy tym śmiechu (; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie pamietam czy juz tu pisałam o moim pomysle, jesli tak to sorki ![]() w imieniny TZ pojechałam do niego autkiem i z obolałam minka powiedziałam ze cos sie zepsuło w bagazniku, wiec on szybko do bagaznika zobaczyc co sie stalo a tam bagaznik wyłożony czerwona bibuła i 3 pudełka - w jednym kartka z zyczeniami i kupony totolotka i rozne zdrapki na szczescie a w pozostałych pudełkach na wszelki wypadek karteczki szukaj dalej - podobało sie ![]() ![]() Edytowane przez _agatka Czas edycji: 2008-07-21 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.