|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz mniej jest wśród nas brzuszków,naszych dzieci szukaj w wózku:) mamy XI-XI
Donuś, nie wiem czy wprowadzać łatwy plan... Na razie nie czytałam go zbyt uważnie, ale ogólnie przejrzałam tę książkę i nie jestem zachwycona
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz mniej jest wśród nas brzuszków,naszych dzieci szukaj w wózku:) mamy XI-XI
Moze ta cisza przez zmiane pogody ktora sie szykuje....
ja mam dzis jakas depresje i ogolnie nic mi sie nie chce, leze przed kompem na lewym boku prawie caly dzien...na dodatek mam wrazenie ze mi sie mala przekrecila, czkala zawsze z lewej strony a dzis z prawej...czy to mozliwe w 36tyg? jeszcze kolezanka podeslala mi link na forum gdzie dziewczyny pisza o szpitalu w ktorym chce rodzic niezbyt pochlebne opinie i chyba tu jest "pies pogrzebany"...to mnie tak zdolowalo ![]() sory ze marudze.. |
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Kamafi, ja też w jakimś marudnym nastroju
![]() Jakoś się niepokoję sytuacją w Korei. Brzuch mi dziś ciąży, zresztą też mam wrażenie, że mały ułożył się w poprzek... Chciałabym juz go mieć przy sobie...
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
odebralam wyniki moczu.
Wszytsko w normie oprocz kilku rzeczy: nabłonki plaskie pojedyncze Leukocyty 1-3 w polu widzenia Erytrocyty świeże pojedyncze Szczawiany wapnia dość liczne [!!!!!] Bakterie obecne Liczne pasma śluzu Jak myslicie czym te szczawiany wapnia wykurzyć? bo to klopot z nerkami jest :/ Jutro chyba do ginki zadzwonie Bo wizyta dopiero 6go grudnia.
|
|
|
|
|
#216 |
|
Dragonfly
|
Wlasnie tez mnie Korea niepokoi...naczytalam sie ostatnio o III wojnie swiatowej i mam stracha
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
kurde .... moj olejek rycynowy przeterminował sie 3 lata temu
|
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Artystka, te różne przepowiednie o III wojnie to bzdury moim zdaniem, ale tak czy owak nie jest to fajna sytuacja...
|
|
#219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-11-23 o 19:34 |
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
no rzeczywiście dziś cisza u nas...
też zaniepokoila mnie sytuacja w korei...ale tam od dawna jest konflikt i ważne że dziś sytuacja już została opanowana i wszyscy się skupili aby rozładować napięcie staram sie tym nie przejmować...usta tez mam bardzo spierzchnięte-nigdy nie miałam z tym problemów ![]() a "łatwy plan" będę próbować wprowadzić-z pewnymi modyfikacjami ale wiem że takie działanie-jak w zegarku bardzo dobrze wpływa na dzieci i daje im poczucie bezpieczeństwa najgorzej tylko jak coś zaczyna się sypac...uciekam już dziś-jedziemy na zakupy papa
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam stracha, ale ja bym pila rano. Musze byc wypoczeta do akcji
![]() To w takim wypadku moze bedzie mial lepsze dzialanie Przeczytalam ze SPIRYTEM Mialam trzecie KTG i pare skurczy a jeden mnie lekko bolal nawet Pelnia, Jagoda ma skurcze jakies czy cus, bierze ją a jednej dziewczynie wody odeszły Klade sie, dobranoc i rozpakowujcie sie.. ja sobie poczekam
|
|
#222 | |
|
Raczkowanie
|
De - właśnie dzisiaj wysępiłam u lekarki badanie na paciorkowca, wyniki za tydzień
Cytat:
Chyba się na to ostatecznie zdecyduje.. tylko ta końcówka jest dość gruba..yy... jak takie grube coś dorosłemu w ucho wsadzić? Nie mówiąc o niemowlaku
|
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
nieźle
ciekawe jakie ma teraz działanie, lepiej nie sprawdzaj tylko odwiedź apteke![]() --- a mnie dzisiaj kłuje w kroku jakby w szyjce masakra nie lubię tych kłuć ![]() tez bym juz chciała mieć Dzidziolka przy sobie, ale On chyba jeszcze nie gotowy jak zawsze nie nadązam z czytaniem i pisaniem tak teraz tu rzeczywiscie cisza... niektóre sie wciely w kolejke ktore powinny byc sporo po mnie nie ładnie ![]() Ale co ma powiedziec Anecka co nie? pij ten olejek biegaj po schodach kurcze nie mam pomysłów, moze jednak masz zle wyliczony termin przez ta miesiączkę i Nina nie jest gotowa na wyjscie jeszcze![]()
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
taki to dopiero przeczyści
kamafi, o każdym szpitalu znajdziesz i pozytywne i negatywne opinie. Gdybym ja się sugerowała opiniami w necie o moim szpitalu, to bym w ogóle nie brałą go pod uwagę. A moje znajome tam rodziły i zadowolone poza tym to szpital, który ma najlepszy sprzęt do ratowania niemowląt w regionie. A to dla mnie priorytet. A niektóre kobiety chyba myśla, że jadą do hotelu a nie do spzitala i stąd potem rozczarowanie. Poza tym jak ktoś nigdyw szpitalu nie był to nie ma wyobrażenia, jak tam jest. A ja już byłąmw tym szpitalu kilka razy, więc wiem mniej wiecej czego mogę się spodziewać![]() mnie dziś non stop głowa boli, czuję się poza tym jakby mnie przeziębienie chwytało
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeszcze mam prace zaliczeniowe do napisania i napisałam 2, smieje sie ze Tymek wyjdzie dopiero jak napisze wszystkie ![]() ide pomoć tż robić kolacje, zapiekanki z mozzarella
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe co z layla79?
dziewczynki cieszcie sie jeszcze swoim stanem o ile ja dalabym za przespana noc ![]()
|
|
|
|
|
#227 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że uda nam się to zgubić choć mi mogłoby zostać z 5 kg Cytat:
to moja teściowa też taka jest co by jej nie dał to i tak tego nie używa tylko wrzuca do szafy czasem nawet z pudełka nie wyjmie :/ i z nią mam zawsze problem -choć teraz już mniej się tym przejmuję bo wiem, że i tak jej się nie spodoba tylko ona jest jeszcze taka, że kupuje coś co zupełnie nie jest jej potrzebne ale jak jest promocja to bierze no bo może jednak kiedyś się przyda Cytat:
ja mam zawsze problem z moim chrzesnym -bo on zawsze mói, że to już ostatni prezent dla mnie a i tak zawsze coś kupuje i to są prezenty np. za 500 zł -nie cierpię dostawać takie drogie rzeczy -zresztą nie znam się na tych wszystkich firmach i nigdy nie zwracałam na to uwagi i czasem przez przypadek od kogoś dowiaduje się, ze to coś jest takie drogie :/ i potem mam problem co kupić ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- denerwuje się jutrzejszą wizytą w szpitalu :/ coraz bardziej ![]() wszystko juz spakowałam i czekam bo ze spaniem to pewnie będzie problem, jeszcze tż pojechał właśnie na noc a jutro wyjeżdżamy tak przed 8 bo na 9 mamy być w szpitalu jeszcze przed kilkoma godzinami byłam pewna, że mnie wypuszczą do domku i będę dalej czekać ale jak myślę o tych wymiotach to już pewność mija a w dodatku jak się goliłam to patrzę sobie na pipsi w lusterku a tam coś dziwnego znaczy kiedyś nie było widać nic no że ciągnie się dalej a teraz widać takie "coś" jakby zaraz się kończyła -nie wiem jak to wytłumaczyć i się wystraszyłam -tż też bo mieliśmy się kochać ale stchórzył bo powiedział, że się boi o dzidzię i jeszcze jedzie na noc |
|||
|
|
|
|
#228 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
Olejek przeterminowany trzy lata-mega piorunujacy efekt,ale ja bym takiego nie pila bo bym chyba tydzien w wc kwitla Szpital w Gdyni podobno sie ostatnio porawil jesli chodzi o porodowke,ale dwie znajome tam rodzily i strasznie narzekaly-dzieki KarolinaB,popelnilabym blad gdybym sie nie zdecydowala na Wejherowo
|
|
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie za badanie na paciorkowca sie placi, wiec dlatego pytam
Ide spac, jestem padnieta.
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
De no warzyw i owocow jem tyle samo ciagle heh. nie ma tego wiele mysle.
CHyba bardziej mniej pije No to jutro wiecej wody i herbatki z zurawiny
|
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
ja tak samo
![]() a mówiłam Wam co mi polecała jedna położna żeby wywołać skurcze? seks co 3h i masaż sutków laktatorem co 2h...wczoraj dostałam laktator i właśnie przed chwilą spróbowałam tego masażu...brrrr jak nieprzyjemnie...aż mnie skręcało..ja to w ogóle mam jakieś przewrażliwione te sutki chyba i się zastanawiam jak to z karmieniem będzie a tak poza tym to znowu dziś byłam na długim spacerku, pobiegałam po schodach, wylegiwałam się w gorącej kąpieli, teraz ten masaż i...może coś się w nocy rozkręci heh chociaż już nadzieję straciłam, że samo się zacznie i coraz bardziej panikuję na myśl o wywoływaniu porodu w szpitalu.. ciekawe co tam z Paulinką...może już urodziła
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam doswiadczenie u kotow
Moja Maja ma kamienie i bardzo wazna jest dieta i duuuzo picia a takze ruch.
|
|
|
|
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj znowu się poryczałam. Z dobre pół godziny wyłam. Przytłacza mnie to wszystko.
Sorki że tak smęcę ale muszę się komuś wyżalić. Lecę do wyrka, może uda mi się zasnąć a jak nie to pójdę na tv. Dobranoc mamuśki i oby któraś się rozpakowała dzisiejszej nocy
|
|
#234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Irsin a jeszcze nie dawno nie mogłaś się doczekać ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Masz jakis konkretny wzór ?
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie
![]() Na pewno przez ten czas jak byłam w szpitalu pojawiły się nowe mamuśki, więc GRATULUJĘ ![]() My dopiero dzisiaj wyszliśmy ze szpitala, bo Olek w druiej dobie dostał żółtaczki. Nie chcieli nas wypuścić od piątku. Dzisiaj się udało. Postaram się jutro wejść ![]() Miłego wieczoru ![]() DOBRANOC.
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
My mieliśmy z Kruszonką dziś sesję plenerową wykonaną przez TZta. To już chyba ostatnie ujęcia ciążowe
ps 3 fotka jest na styl "ciążowy"
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
![]() ja sie zle czuje dzis :/ nerwowa jestem na maxa wiec nie podhodzilam od poludnia do kompa... nawet Tosiek wyprowadzal mnie z rownowagi i krzyczalam ehhh tz wreszcie pochowal swoje papierzyska wiec w koncu porzadek na biurku ![]() cisnienie mam 90-50 masakrycznie sie czuje, boli mnie zoladek jestem ospala i kluje mnie w piersiach - klatka piersiowa :/ M25 z allegro kupujemy - wpisalismy kalendarz ze zdjęciami i wyskoczyło multum, jedni mają więcej ramek inni mniej... ANECKA ooo no to cos moze sie u Jagodki rozkreci biedna juz psych, nie wytrzymywala... oby a ty czekaj na mnie hehehe dzis zobaczylam swoja karte ciazowa od Malk. hihi on mi wyznaczyl termin na 11 listopada - wiec siedzialabym z toba ten dluuuugi czas jakbym od niego nie przeszla do innego gina... szok!VICTORIA - matko jaki ty masz maly brzusio hehe - ja musze sobie jutro z tz zrobic moze sie uda bo szkoda tych chwil utracic a moze i Tosiu nam potowarzyszy - juz tak fajnie mowi Gześ hihia Braun wlasnie specjalnie ma takie koncowki by za gleboko nie wsadzic i nie uszkodzic ja tez bym go kupila moj tz bardzo za nim jest wlasnie ale! ja sie juz zamartwiam ze za 4-5 lat nie bede mogla koncowek nigdzie zakupic bo zmienia model i beda juz inne i tylko z czolowego bede korzystac anajlepiej w uszku wlasnie... hmmmANECKA duzo was tam teraz?? jak sie zwolni miejsce daj cynk - ja sie szykuje na czw - pt
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
cześć :0)
nie mogę spać wstałam przed 4 i nic, chyba pójdę się wykąpać a wczoraj wieczorem odszedł mi znowu czop tym razem było tego troszkę więcej niż za pierwszym razem ale też całkiem bezbarwne |
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
cala noc mi sie brzusio spinal, o 2 drugiej wstalam siku ale na szczescie zasnelam, ale czuje sie zmeczona tym spinaniem.
viktoria fotka z kolem ratunkowym wypas gimikis chodz do mnie na kawke i spacerek A nie masz na prawde do kogo isc na godzine dwie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:43.

i ogolnie nic mi sie nie chce, leze przed kompem na lewym boku
prawie caly dzien...

czyli chyba nie ma co sie bać tylko drinkować 

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)