|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz mniej jest wśród nas brzuszków,naszych dzieci szukaj w wózku:) mamy XI-XI
Cytat:
Ale u mnie to chyba woda, poniewaz puchne strasznie.Nogi po sciagnieciu skarpet mam jak baleron.![]() Ide poodkurzac. Zimno mi, to troche sie rozruszam. Mialyscie te badanie na paciorkowca? Trzeba je robic? |
|
|
|
|
|
#182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz mniej jest wśród nas brzuszków,naszych dzieci szukaj w wózku:) mamy XI-XI
Cytat:
ale lezy.. cos mam opory przyjmowac to w szpitalu no i mam tylko wodę i herbate z lisci malin ew. do popicia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale u nas nie ma otwieranych okien. tzn sa okna bez klamek Jej mam jedna paczke pieguskow i bym wrąbała całą, ale jutro nic nie bede miec
|
|
|
#183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
według mnie będą chcieli ciebie zostawić bo to zdecydowanie za wcześnie na skurcze, ale skoro jesteś po konsultacji z lekarzem i na lekach to po co masz mierzyć siłę skurczy? nie ufasz lekarzowi?
|
|
|
#184 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zazdroszcze ![]() Cytat:
Cytat:
Ja badanie na paciorkowaca miałam .... |
|||
|
|
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Donuś no własnie nie mam tej gwarancji...a nie chce podpisywać jakiegoś papierku że nie chce zostać w szpitalu. no nic dzięki dziewczyny. do czwartku jak sie nic nie zmieni to jednak się wybiorę tak czy siak. pozdrawiam was
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-11-23 o 14:27 |
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kiedyś na święta zrobiłam mu komplet metodą decoupage:tacę, popielniczkę i deskę na notatki... Kosztowało mnie to w cholerę kasy na materiały i 2 tygodnie roboty bo robiłam to pierwszy raz i nie zawsze mi wychodziło, a on ten prezent wrzucił do szafki... Za to zachwycał się aparatem fotograficznym od córki swojej żony... Było mi przykro jak cholera i powiedziałam, że mam to gdzieś... Skoro nie pasują mu prezenty ode mnie to nic nie będzie dostawał... Kiedyś też jęczał że nie ma zdjęć moich i mojego brata więc zrobiłam mu kalendarz z naszymi zdjęciami i on też wylądował w szafie gdzieś na dnie A co do drapania, to to jest masakra Ale najbardziej mnie wkurza właśnie takie gadanie "nie rób" "nie wolno"... Jakby ktoś był na naszym miejscu to ciekawe co sam by robił...
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
hej hej hej
dzis cisnienie bardziej unormowane ![]() Kliwia a czemu w spreita?????????????????? ? Anecka czuje ze cos czekasz az ja sie rozkrece hehe a ja czycham na czwartek przed niedziela chce sie rozpakowac by przed adwentem zdazyc ![]() TERMOMETR np. http://allegro.pl/termometr-elektron...315974335.html lub taki: http://allegro.pl/termometr-douszny-...319375673.html osobiscie jestem za tymi co nie maja nakladek na uszko dodatkowych... akurat w braunie wszystkie typy je maja... SZCZOTECZKA DO GLOWKI na poczatku chodzi przede wszystkim o masowanie glowki wiec miekka i jesli czesze sie kilkanascie razy dziennie to nie powinno dojsc do lojotokowego zap. skory Tosiu mial miekka z Canpola ![]() zas teraz tez chciaalm taka kupic i o dziwo mimo ze Canpol to traiam na te twardsza - nei ejstem zadowolona... dz. czesto majac juz sile w raczkach i mozliwosci przylozenia sobie do policzka lubia sie glaskac a ta twardsza juz nie ma takiej mozliwosci bo tylko skorke sobie podraznia... trudno wiec... ale te twardsze miekna tez pod wplywem goracej wody ![]() lece bo tosiek wciaz mnie odciaga... 3 dzien goraczke juz ma ehhh buzka dla was |
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
pelnia Artysktka piła olej ze spritem by nie czuc jego okropnego smaku
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na 90% zrobia tobie KTG jesli coś wyjdzie to pewnie zaproponuja szpital ale jeśli nie to wyslą do domu a ty będziesz spokojniejsza |
|
|
|
|
|
#190 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
to może porozciągaj sobie krocze po turecku ehhh sama juz nie wiem jak tą córę Twoją zmobilizować---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Z paciorkowcem to zależy od szpitala. U nas jest obowiązkowe. Ale w sumie jak się nie ma to co?Przecież dziewczyny czasem nie zdążą. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę urodzić
![]() Wiem, że dopiero zaczął się okres okołoporodowy u mnie, bo według om idzie 39 tydzień (choć według usg już 40), ale... No po prostu dobijające jest to czekanie Za tydzień, jak nic się nie wydarzy, idę do szpitala na cesarkę "na chłodno" - a chciałabym tego uniknąć, bo naturalne rozpoczęcie akcji jest zdrowsze dla Dzidzia...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
Edzia ale przykre jest takie coś... Moim zdaniem ważniejsza jest pamięć niż cena prezentu... No wiadomo... jeśli komuś na czymś zależy można np. zrobić zrzutkę... Tak mój TŻ dwa lata temu ze swoją mamą złożył się na wyrzynarkę Bosha... Ale samemu robić takie prezenty... Sorry jakby każdy sobie takie coś zażyczył to przez cały rok bym musiała odkładać a i tak by mi nie starczyło... Moja mam i rodzinka z tej strony z kolei bardzo lubią robione prezenty, bo uważają że są więcej warte niż kupne, bo trzeba poświęcić czas na ich przygotowanie a nie po prostu iść i kupić...
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
A my odkąd mieszkamy w Niemczech to tylko prezenty kupujemy tylko moim rodzicom bo tylko oni do nas przyjechali na święta, no i w tym roku bedzie to samo...
Zrobiłam własnie ciasteczka bez użycia piekarnika i już zastygają
|
|
|
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
`Mnie wkurza czasem siostra tzeta. Rodzice tzeta nie chca prezentow, a jezeli juz to takie wlasnie wlasnorecznie robione. Wiec sie dostosowalismy.Tylko ze siostra tzeta i tak kupuje prezent.Ostatnio glupio sie czulam, bo my dalismy wlasnorecznie zrobione bombki a ona kupila drogi prezent..ehh A teraz wymyslila sobie za 150 euro prezent dla mamy tzeta i chce bysmy sie po polowie zlozyli.Oni nie maja dzieci, maja dwie wyplaty i o wiele wiecej zarabiaja. Mogli chociaz wybrac cos tanszego
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-11-23 o 15:33 |
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
w mojej rodzinie na szczęście nie patrzy się ile prezent kosztuje, wazne, by każdy nawet najmniejszy drobiazg zapakować, bo frajda jest z wręczania prezentów i rozpakowywania
tylko, że nikt nie mówi, co by chcial dostac, a to utrudnia wymyślanie prezentów
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
my robimy kalendarze ze zdjeciami maluchow
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
siedze cały czas w domu a usta mam tak wysuszone i spierzchnięte jakbym po jakimś mrozie chodziła... Nie mam pojecia od czego to??
Co troche nawilzam usta wazieliną albo pomadką a to jeszcze gorzej widze...
Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-11-23 o 16:12 |
|
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
Karmienie troche opanowałam choc dostałam wczoraj goraczki co sie zbieram mała chce jesc w nocy jadła co 2 godziny.
Pozniej laktor pozniej rana i tantum rosa i tak w koło.. do dziecwzyn na temat szpitala na Kosciuszki . jestm bardzo zadowolona . rodzilismy razem z mezem Maz sie popłakał jak usłyszał pierwszy krzyk. Wody jak odchodza mi chlusneły od góry nie sposób przegapic a kiedys sie tak bałam czop był najpierw galaretka potem miał brazoway kolor brudnej krwi. Czop odszedł mi na 4 dni przed porodoem .Wody chlusneły po wizycie lekarskiej lezałam na patologii ciazy z gornego bieguna było duzoo wod i myslałam ze to koniec po czym gdy pozniej przecieto mi cały pecherz połozna stwierdziła ze miałam BARDZO DUZO wód. Skurcze (nie wyobrazłam sobie ze cos moze az tak bolec) nigdy w zyciu ale teraz juz sie tego nie pamieta mała rekompensuje wszytsko. Schudłam 9 kg zostało 7 kg. Po porodzie nogi miałam tak opuhniete ze jak lezałam to wyłam z bólu. Teraz wróciły do normy mamy juz tydzien. Kotek 81 pozdrawiam niedługo po mnie.
|
|
#199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi do tego dochodzą wysuszone spojówki ![]() nie mówiąc o nosie więc się ustami nie martw haha pij wiecej |
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi pęka naskórek na ustach
Nic na to nie pomaga
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
rptrbj1978 a powiedz jak opieka??byla z toba caly czas jakas polozna??I chcialam sie jeszcze zapytac jak tam jest jesli chodzi o sale porodowe.Dziewczyny sa na jednej sali oddzielone parawanami czy sa osobne sale??A byl lekarz w trakcie porodu??
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-------------------- czekam właśnie na tż bo pojechał do ortopedy, oczywiście musiał się naczekać ponad miesiąc, ale to i tak szybko, bo w innym miejscu mu powiedzieli, że nie ma do końca roku miejc ![]() martwię się trochę bo ma coś z kregosłupem, co może postępować, ostatnio taki obolały chodził, szkoda mi go było ![]() ok ide jeść leczo
|
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
A co tu taka cisza...
|
|
|
|
|
#204 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuski gdzie się podziewacie??
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaglądam, ale nikt nic nie pisze
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
No faktycznie cisza sie zrobiła... To ciekawe co tu w grudniu bedzie... Tylko pare nas tutaj zostanie...
|
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Patrycja damy rade
Może będzie nas mało, ale z nerwów będziemy pisały coraz więcej
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez zagladam ale nic nie pisze ![]() Własnie sobie czytam ksiazke T. Hogg jezyk Niemowlat.... Czytałyscie ? Zastanawiacie sie nad wprowadzeniem tego Łatwego Planu ? Chyba Karolina B pisała na odchowalni ze wprowadza ten plan tylko jestem ciekawa jak on wychodzi w rzeczywistosci .... |
|
|
|
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() De - ja miałam robiony wymaz na paciorkowca, na szczęście wyszło ujemnie... ale jakieś inne "paskudztwo" się wynalazło i gin przepisał mi globulki - 6 szt prawie 40 zł ![]() i też jestem opuchnięta Castia - ja Ci nie pomogę, bo sie nie orientuje w tych sprawach ![]() Priety - no to tata zachował sie nie ładnie odnośnie tych prezentów ![]() Patrycja - a co to za ciastka bez pieczenia ![]() ja po wizycie i oczywiście na nic się nie zanosi ale gina tekst mnie rozbroił mówię, że mogłoby sie trochę już rozkręcić, a on na to, że każdy by tak chciał sobie wcześniej urodzić, ale jest sposób, jak będzie pani już zmęczona i poczuje, że już chce rodzić to 2 łyżki oleju rycynowego i może się rozkręci i potwierdził, że jeśli macica nie będzie gotowa to tylko przeczyści czyli chyba nie ma co sie bać tylko drinkować no i miałam usg - wyszło, że mała waży 2700 g i chyba coś z przpływami, bo kazał leżeć dużo na lewym boku
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Witam !!!
Tytuł wspaniały Nie było mnie długo (pewnie nawet nie wiecie kim jestem ) i w końcu usiadłam do komputera, ale niestety chyba nigdy nie nadrobię wszystkiego co skrobałyście... Przede wszystkim Gratuluję nowym mamusiom Ja cały czas nierozpakowana i już naprawdę mam dosyć... Kręgosłup mnie zabija, po schodach nie mogę wejść tak mnie kłuje w podbrzuszu i w ogóle humor mam tragiczny ;( Dziś zaczęliśmy 39 tc więc mam nadzieję, że już za chwilę będę tuliła mojego synusia Widziałam, że pisałyście o prezentach na święta... My w tym roku postanowiliśmy, że mojej mamie i jej facetowi kupimy coś do domu ( w zeszłym roku kupiliśmy im taki zestaw Brita -> dzbanek z filtrami do wody), akurat trafiliśmy na dobrą cenę. A w tym roku jako że budżet mniejszy to pewnie jakąś ładną pierdółkę im kupimy... U nas akurat prezenty nigdy nie były najważniejsze... Więc się nie martwię... Problem mam jak zwykle z siostrą, która ma 16 lat i jest wiecznie niezadowolona z życia... W tym roku już ogłosiła, że nie usiądzie z nami przy stole, tylko pojedzie do swojego chłopaka.... Oj kiedy w końcu skończy się jej ten 'ciężki okres' ?? Ja już chcę urodzić !!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

Ale u mnie to chyba woda, poniewaz puchne strasznie.Nogi po sciagnieciu skarpet mam jak baleron.

a na ktg na pewno by mi to wyszło.
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 

19.08.2011 

bez sensu mam mieć250-300 słów a sam artykuł jest niewiele dłuższy... 
Za tydzień, jak nic się nie wydarzy, idę do szpitala na cesarkę "na chłodno" - a chciałabym tego uniknąć, bo naturalne rozpoczęcie akcji jest zdrowsze dla Dzidzia...
Co troche nawilzam usta wazieliną albo pomadką a to jeszcze gorzej widze...
Nic na to nie pomaga
) i w końcu usiadłam do komputera, ale niestety chyba nigdy nie nadrobię wszystkiego co skrobałyście... Przede wszystkim Gratuluję nowym mamusiom
Oj kiedy w końcu skończy się jej ten 'ciężki okres' ??