Coraz mniej jest wśród nas brzuszków,naszych dzieci szukaj w wózku:) mamy XI-XII.2010 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 14:11   #181
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz mniej jest wśród nas brzuszków,naszych dzieci szukaj w wózku:) mamy XI-XI

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
mnie tak najczęściej w nocy czasem tak bardzo, że się ruszyć nie mogę

dziś oczywiście też nie obyło się bez wymiotów :/ a waga masakra -przytyłam już ponad 18 kg (z moich 44 przed ciążą) - jakbym nie
Witaj w klubie.Tez mam 18 kg.Bylam dzis na wizycie i zdebialam.2 kg w 2 tygodnie Ale u mnie to chyba woda, poniewaz puchne strasznie.Nogi po sciagnieciu skarpet mam jak baleron.
Ide poodkurzac. Zimno mi, to troche sie rozruszam.

Mialyscie te badanie na paciorkowca? Trzeba je robic?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 14:15   #182
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Coraz mniej jest wśród nas brzuszków,naszych dzieci szukaj w wózku:) mamy XI-XI

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Anecka jak juz oddzial Ci otworza to sie w olej rycynowy zaopatrz i sprite'a
Mam olejek od 2 dni ale lezy.. cos mam opory przyjmowac to w szpitalu no i mam tylko wodę i herbate z lisci malin ew. do popicia

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
My już po obiadku, tż poszedł dalej pracować... Śnieg pada u nas nieprzerwanie i pewnie do wieczora będzie juz biało
W jakim miescie mieszkasz w Niemczech ze juz snieg pada?

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
heh skad ja to znam zawsze mnie wkurzaly tego typu zadanka,sama przyjemnosc

Paulinka ,wyciskaj dzielnie: kciuki:

Co niektore z Was sie obijajanowych obywateli nam trzeba

Anecka,biedna Cie nie dosc ze zamkneli,to jeszcze odizolowali od wszystkichpowinn as miec taka line co przez okno wiadro wystawisz i zsuniesz na dol po zapasy...ja z patologii chcialam uciekac-oknem wlasnie
Tez myslalam o oknie i przescieradle ale u nas nie ma otwieranych okien. tzn sa okna bez klamek

Jej mam jedna paczke pieguskow i bym wrąbała całą, ale jutro nic nie bede miec

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 14:17   #183
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
witam was drogie mamusie, u was to się już dzieje że ho ho
ja jestem mamą marcową i mam takie pytanko do was, bo wy jesteście już bardziej doświadczone- otóż bardzo twardnieje mi brzuszek, biorę leki oczywiście, jestem po konsultacjach z lekarzem tylko chciałam zrobić KTG. czy jak pojadę na IP to zrobią mi ktg bez problemu?tak żebym nie musiała zostać w szpitalu?chciałabym tylko wiedzieć jak silne mam te skurcze bo one stają się dość regularne a na ktg na pewno by mi to wyszło.
trzymam kciuki za każdą z was osobno
Hej,
według mnie będą chcieli ciebie zostawić bo to zdecydowanie za wcześnie na skurcze, ale skoro jesteś po konsultacji z lekarzem i na lekach to po co masz mierzyć siłę skurczy? nie ufasz lekarzowi?

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 14:21   #184
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
SMS od Paulinki2:

Dziękuję za kciuki. Podali mi oxy, bo mała główką jest daleko. Do wieczora mam urodzić pozdrawiam was wszystkie cieplutko
Trzymam kciuki nadal I zazdroszcze

Cytat:
ja jestem mamą marcową i mam takie pytanko do was, bo wy jesteście już bardziej doświadczone- otóż bardzo twardnieje mi brzuszek, biorę leki oczywiście, jestem po konsultacjach z lekarzem tylko chciałam zrobić KTG. czy jak pojadę na IP to zrobią mi ktg bez problemu?tak żebym nie musiała zostać w szpitalu?chciałabym tylko wiedzieć jak silne mam te skurcze bo one stają się dość regularne a na ktg na pewno by mi to wyszło.
Myśle ze spokojnie mozesz isc na KTG ale nikt nie da gwarancji ze cie nie zatrzymaja...

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie.Tez mam 18 kg.Bylam dzis na wizycie i zdebialam.2 kg w 2 tygodnie Ale u mnie to chyba woda, poniewaz puchne strasznie.Nogi po sciagnieciu skarpet mam jak baleron.

No ja tez juz strasznie puchne szczegolnie nogi.... Ale rece i twarz tez juz mam mocno spuchniete....

Ja badanie na paciorkowaca miałam ....

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 14:24   #185
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej,
według mnie będą chcieli ciebie zostawić bo to zdecydowanie za wcześnie na skurcze, ale skoro jesteś po konsultacji z lekarzem i na lekach to po co masz mierzyć siłę skurczy? nie ufasz lekarzowi?
nie to że nie ufam, tylko ktg by mi wykazało czy są to skurcze silne czy nie, czy po prostu te przepowiadające, czy jakieś niebezpieczne.lekarz też powiedział ze jak się bardzo niepokoje to mogę się wybrać na ktg, ja już trochę się w szpitalu wyleżałam i brać leki i leżec mogę w domku, bo w sumie nic więcej mi nie pomogli

Donuś no własnie nie mam tej gwarancji...a nie chce podpisywać jakiegoś papierku że nie chce zostać w szpitalu.
no nic dzięki dziewczyny. do czwartku jak sie nic nie zmieni to jednak się wybiorę tak czy siak.
pozdrawiam was

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-11-23 o 14:27
Castia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 14:26   #186
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
z [prezentami też mam problem nie wiem co wymyślić zwłaszcza dla brata męża i jego żony którzy mają wszystko i kupują same "ekskluzywne i najlepsze" rzeczy
na razie mamy prezent tylko dla chrześniaka męża

mnie też swędzi, dziś w nocy myślałam, ze się zadrapę aż mały zaczął kopać -chyba mu się nie spodobało to drapanie -ale ja nie mogę wytrzymać
Kularek ja mam taki problem z tatą... On zawsze musi mieć wszystko "ekskluzywne" a mnie na takie prezenty nie stać
Kiedyś na święta zrobiłam mu komplet metodą decoupage:tacę, popielniczkę i deskę na notatki... Kosztowało mnie to w cholerę kasy na materiały i 2 tygodnie roboty bo robiłam to pierwszy raz i nie zawsze mi wychodziło, a on ten prezent wrzucił do szafki... Za to zachwycał się aparatem fotograficznym od córki swojej żony... Było mi przykro jak cholera i powiedziałam, że mam to gdzieś... Skoro nie pasują mu prezenty ode mnie to nic nie będzie dostawał... Kiedyś też jęczał że nie ma zdjęć moich i mojego brata więc zrobiłam mu kalendarz z naszymi zdjęciami i on też wylądował w szafie gdzieś na dnie

A co do drapania, to to jest masakra W nocy jest najgorzej i staram się powstrzymywać od drapania, bo ponoć się nie powinno, bo można wywołać skurcze, ale czasami się po prostu nie da inaczej
Ale najbardziej mnie wkurza właśnie takie gadanie "nie rób" "nie wolno"... Jakby ktoś był na naszym miejscu to ciekawe co sam by robił...
Priety jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 14:28   #187
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

hej hej hej

dzis cisnienie bardziej unormowane

Kliwia a czemu w spreita?????????????????? ?

Anecka czuje ze cos czekasz az ja sie rozkrece hehe
a ja czycham na czwartek przed niedziela chce sie rozpakowac by przed adwentem zdazyc

TERMOMETR
np.
http://allegro.pl/termometr-elektron...315974335.html

lub taki:

http://allegro.pl/termometr-douszny-...319375673.html

osobiscie jestem za tymi co nie maja nakladek na uszko dodatkowych... akurat w braunie wszystkie typy je maja...

SZCZOTECZKA DO GLOWKI
na poczatku chodzi przede wszystkim o masowanie glowki wiec miekka i jesli czesze sie kilkanascie razy dziennie to nie powinno dojsc do lojotokowego zap. skory Tosiu mial miekka z Canpola
zas teraz tez chciaalm taka kupic i o dziwo mimo ze Canpol to traiam na te twardsza - nei ejstem zadowolona... dz. czesto majac juz sile w raczkach i mozliwosci przylozenia sobie do policzka lubia sie glaskac a ta twardsza juz nie ma takiej mozliwosci bo tylko skorke sobie podraznia... trudno wiec...
ale te twardsze miekna tez pod wplywem goracej wody

lece bo tosiek wciaz mnie odciaga... 3 dzien goraczke juz ma ehhh

buzka dla was
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 14:41   #188
kliwia
Zakorzenienie

pelnia Artysktka piła olej ze spritem by nie czuc jego okropnego smaku
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 14:48   #189
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
nie to że nie ufam, tylko ktg by mi wykazało czy są to skurcze silne czy nie, czy po prostu te przepowiadające, czy jakieś niebezpieczne.lekarz też powiedział ze jak się bardzo niepokoje to mogę się wybrać na ktg, ja już trochę się w szpitalu wyleżałam i brać leki i leżec mogę w domku, bo w sumie nic więcej mi nie pomogli

Donuś no własnie nie mam tej gwarancji...a nie chce podpisywać jakiegoś papierku że nie chce zostać w szpitalu.
no nic dzięki dziewczyny. do czwartku jak sie nic nie zmieni to jednak się wybiorę tak czy siak.
pozdrawiam was

na 90% zrobia tobie KTG
jesli coś wyjdzie to pewnie zaproponuja szpital
ale jeśli nie to wyslą do domu a ty będziesz spokojniejsza
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 14:56   #190
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
przydaje się bardzo- nawet do rozkręcenia laktacji, u mnie był non stop w ruchu. Ja mam Medelę elektyczną, ale fajniejszy jest ręczny z Aventu- bardziej delikatny i nie buczy.

widzę, ze chyba ci się tam spodobało
o i do tego ręczny aventu sporo tańszy-dobra wiadomość

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Edzia, nie ma jak biegac po schodach oddzial mamy zamkniety, nie mozna wyjsc.. dzis podskakiwalam przy oknie
Zaczne chyba cwiczyc i sie rozciagac, sutki drażnie no ale narazie zero postepow "Tam na dole"

to może porozciągaj sobie krocze po tureckuehhh sama juz nie wiem jak tą córę Twoją zmobilizować

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
super pomysł z ręcznikami-zmałpuję będzie dla młodych małżeństw i dorzucę do tego po jakimś kosmetyku tylko potrzebny jakiś psrawdzony sprzedawca z all...

a ja właśnie piszę streszczenie artykułu z the economist - na angielski i nie wiem co tu jeszcze dopisać... bez sensu mam mieć250-300 słów a sam artykuł jest niewiele dłuższy...
bez sensu te streszczenia. ja tam zawsze mogłam w trzech zdaniach

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
u nas zrobili by Ci KTG bez problemu, ale raczej bankowo zostawili na obserwacji, chyba, że wypiszesz, że wychodzisz na życzenie.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:

ja też mam tak z nogami, strasznie popuchły. Skarpetki, buty bardzo mi sie wrzynają.
Z paciorkowcem to zależy od szpitala. U nas jest obowiązkowe. Ale w sumie jak się nie ma to co?Przecież dziewczyny czasem nie zdążą.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
SMS od Paulinki2:

Dziękuję za kciuki. Podali mi oxy, bo mała główką jest daleko. Do wieczora mam urodzić pozdrawiam was wszystkie cieplutko
trzymaj się!

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Kularek ja mam taki problem z tatą... On zawsze musi mieć wszystko "ekskluzywne" a mnie na takie prezenty nie stać
Kiedyś na święta zrobiłam mu komplet metodą decoupage:tacę, popielniczkę i deskę na notatki... Kosztowało mnie to w cholerę kasy na materiały i 2 tygodnie roboty bo robiłam to pierwszy raz i nie zawsze mi wychodziło, a on ten prezent wrzucił do szafki... Za to zachwycał się aparatem fotograficznym od córki swojej żony... Było mi przykro jak cholera i powiedziałam, że mam to gdzieś... Skoro nie pasują mu prezenty ode mnie to nic nie będzie dostawał... Kiedyś też jęczał że nie ma zdjęć moich i mojego brata więc zrobiłam mu kalendarz z naszymi zdjęciami i on też wylądował w szafie gdzieś na dnie

A co do drapania, to to jest masakra W nocy jest najgorzej i staram się powstrzymywać od drapania, bo ponoć się nie powinno, bo można wywołać skurcze, ale czasami się po prostu nie da inaczej
Ale najbardziej mnie wkurza właśnie takie gadanie "nie rób" "nie wolno"... Jakby ktoś był na naszym miejscu to ciekawe co sam by robił...
super wymyśliłaś te prezenty. mój tata też raczej się nie cieszy z prezentów bo lubi takie cacka, na które mnie niem stać. A cena robi na nim wrażenie. Więc przestałam się wczuwać. W tamtym roku jak zapytałam co chciałby dostać to powiedział, że nawigacje...

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 15:09   #191
kretencja
Zakorzenienie

Ja chcę urodzić
Wiem, że dopiero zaczął się okres okołoporodowy u mnie, bo według om idzie 39 tydzień (choć według usg już 40), ale...
No po prostu dobijające jest to czekanie Za tydzień, jak nic się nie wydarzy, idę do szpitala na cesarkę "na chłodno" - a chciałabym tego uniknąć, bo naturalne rozpoczęcie akcji jest zdrowsze dla Dzidzia...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 15:12   #192
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Edzia ale przykre jest takie coś... Moim zdaniem ważniejsza jest pamięć niż cena prezentu... No wiadomo... jeśli komuś na czymś zależy można np. zrobić zrzutkę... Tak mój TŻ dwa lata temu ze swoją mamą złożył się na wyrzynarkę Bosha... Ale samemu robić takie prezenty... Sorry jakby każdy sobie takie coś zażyczył to przez cały rok bym musiała odkładać a i tak by mi nie starczyło... Moja mam i rodzinka z tej strony z kolei bardzo lubią robione prezenty, bo uważają że są więcej warte niż kupne, bo trzeba poświęcić czas na ich przygotowanie a nie po prostu iść i kupić...
Stary 2010-11-23, 15:20   #193
Patrycja_1708
Zadomowienie

A my odkąd mieszkamy w Niemczech to tylko prezenty kupujemy tylko moim rodzicom bo tylko oni do nas przyjechali na święta, no i w tym roku bedzie to samo...

Zrobiłam własnie ciasteczka bez użycia piekarnika i już zastygają
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 15:27   #194
De28
Wtajemniczenie

`Mnie wkurza czasem siostra tzeta. Rodzice tzeta nie chca prezentow, a jezeli juz to takie wlasnie wlasnorecznie robione. Wiec sie dostosowalismy.Tylko ze siostra tzeta i tak kupuje prezent.Ostatnio glupio sie czulam, bo my dalismy wlasnorecznie zrobione bombki a ona kupila drogi prezent..ehh A teraz wymyslila sobie za 150 euro prezent dla mamy tzeta i chce bysmy sie po polowie zlozyli.Oni nie maja dzieci, maja dwie wyplaty i o wiele wiecej zarabiaja. Mogli chociaz wybrac cos tanszego

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-11-23 o 15:33
De28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 15:30   #195
Aliszcze
Zakorzenienie

w mojej rodzinie na szczęście nie patrzy się ile prezent kosztuje, wazne, by każdy nawet najmniejszy drobiazg zapakować, bo frajda jest z wręczania prezentów i rozpakowywania tylko, że nikt nie mówi, co by chcial dostac, a to utrudnia wymyślanie prezentów

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-23, 15:32   #196
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

my robimy kalendarze ze zdjeciami maluchow
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 16:10   #197
Patrycja_1708
Zadomowienie

siedze cały czas w domu a usta mam tak wysuszone i spierzchnięte jakbym po jakimś mrozie chodziła... Nie mam pojecia od czego to?? Co troche nawilzam usta wazieliną albo pomadką a to jeszcze gorzej widze...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-11-23 o 16:12
Stary 2010-11-23, 16:15   #198
rptrbj1978
Rozeznanie

Karmienie troche opanowałam choc dostałam wczoraj goraczki co sie zbieram mała chce jesc w nocy jadła co 2 godziny.
Pozniej laktor pozniej rana i tantum rosa i tak w koło..
do dziecwzyn na temat szpitala na Kosciuszki . jestm bardzo zadowolona . rodzilismy razem z mezem Maz sie popłakał jak usłyszał pierwszy krzyk. Wody jak odchodza mi chlusneły od góry nie sposób przegapic a kiedys sie tak bałam
czop był najpierw galaretka potem miał brazoway kolor brudnej krwi. Czop odszedł mi na 4 dni przed porodoem .Wody chlusneły po wizycie lekarskiej lezałam na patologii ciazy z gornego bieguna było duzoo wod i myslałam ze to koniec po czym gdy pozniej przecieto mi cały pecherz połozna stwierdziła ze miałam BARDZO DUZO wód. Skurcze (nie wyobrazłam sobie ze cos moze az tak bolec) nigdy w zyciu ale teraz juz sie tego nie pamieta mała rekompensuje wszytsko.
Schudłam 9 kg zostało 7 kg. Po porodzie nogi miałam tak opuhniete ze jak lezałam to wyłam z bólu. Teraz wróciły do normy mamy juz tydzien.
Kotek 81 pozdrawiam niedługo po mnie.

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 16:24   #199
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
siedze cały czas w domu a usta mam tak wysuszone i spierzchnięte jakbym po jakimś mrozie chodziła... Nie mam pojecia od czego to?? Co troche nawilzam usta wazieliną albo pomadką a to jeszcze gorzej widze...
w ciąży to podobno normalne
mi do tego dochodzą wysuszone spojówki

nie mówiąc o nosie

więc się ustami nie martw haha

pij wiecej
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 16:26   #200
kretencja
Zakorzenienie

Tez mi pęka naskórek na ustach Nic na to nie pomaga

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-23, 16:53   #201
zenia2211
Rozeznanie

rptrbj1978 a powiedz jak opieka??byla z toba caly czas jakas polozna??I chcialam sie jeszcze zapytac jak tam jest jesli chodzi o sale porodowe.Dziewczyny sa na jednej sali oddzielone parawanami czy sa osobne sale??A byl lekarz w trakcie porodu??
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 17:17   #202
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:

Nie wiem czy trzeba ja robiłam bo mi lekarz nakazał hehe ale okazuje sie ze przy dodatnim dostajesz antybiotyk przy porodzie, chyba ze jest gronkowiec to jeszcze lecza przed i mowili mi w szpitalu ze dobrze ze mam wynik i mam go mieć przy sobie, więc to dosyć istotne chyba, bo nie wiem czy stosują jakaś profilaktyke, to pewnie zależy od szpitala, mi w 2 powiedzieli to samo.

--------------------

czekam właśnie na tż bo pojechał do ortopedy, oczywiście musiał się naczekać ponad miesiąc, ale to i tak szybko, bo w innym miejscu mu powiedzieli, że nie ma do końca roku miejc
martwię się trochę bo ma coś z kregosłupem, co może postępować, ostatnio taki obolały chodził, szkoda mi go było

ok ide jeść leczo
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 18:25   #203
zenia2211
Rozeznanie

A co tu taka cisza...
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 18:29   #204
gimikis
Rozeznanie

Hej mamuski gdzie się podziewacie??

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 18:30   #205
kretencja
Zakorzenienie

Ja zaglądam, ale nikt nic nie pisze

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-11-23, 18:34   #206
Patrycja_1708
Zadomowienie

No faktycznie cisza sie zrobiła... To ciekawe co tu w grudniu bedzie... Tylko pare nas tutaj zostanie...
Stary 2010-11-23, 18:37   #207
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Patrycja damy rade Może będzie nas mało, ale z nerwów będziemy pisały coraz więcej
Stary 2010-11-23, 18:39   #208
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ja zaglądam, ale nikt nic nie pisze
Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Hej mamuski gdzie się podziewacie??
Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
A co tu taka cisza...
Cytat:
No faktycznie cisza sie zrobiła... To ciekawe co tu w grudniu bedzie... Tylko pare nas tutaj zostanie...

Ja tez zagladam ale nic nie pisze

Własnie sobie czytam ksiazke T. Hogg jezyk Niemowlat....
Czytałyscie ? Zastanawiacie sie nad wprowadzeniem tego Łatwego Planu ? Chyba Karolina B pisała na odchowalni ze wprowadza ten plan tylko jestem ciekawa jak on wychodzi w rzeczywistosci ....

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 18:41   #209
dzasta110
Wtajemniczenie

Hej

De - ja miałam robiony wymaz na paciorkowca, na szczęście wyszło ujemnie... ale jakieś inne "paskudztwo" się wynalazło i gin przepisał mi globulki - 6 szt prawie 40 zł
i też jestem opuchnięta

Castia - ja Ci nie pomogę, bo sie nie orientuje w tych sprawach

Priety - no to tata zachował sie nie ładnie odnośnie tych prezentów każdemu by było przykro

Patrycja - a co to za ciastka bez pieczenia

ja po wizycie i oczywiście na nic się nie zanosi
ale gina tekst mnie rozbroił mówię, że mogłoby sie trochę już rozkręcić, a on na to, że każdy by tak chciał sobie wcześniej urodzić, ale jest sposób, jak będzie pani już zmęczona i poczuje, że już chce rodzić to 2 łyżki oleju rycynowego i może się rozkręci ja w śmiech, a on, że tu nie ma co się śmiać i potwierdził, że jeśli macica nie będzie gotowa to tylko przeczyści czyli chyba nie ma co sie bać tylko drinkować
no i miałam usg - wyszło, że mała waży 2700 g i chyba coś z przpływami, bo kazał leżeć dużo na lewym boku

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 18:42   #210
Lajla_55
Raczkowanie

Witam !!!

Tytuł wspaniały

Nie było mnie długo (pewnie nawet nie wiecie kim jestem ) i w końcu usiadłam do komputera, ale niestety chyba nigdy nie nadrobię wszystkiego co skrobałyście... Przede wszystkim Gratuluję nowym mamusiom

Ja cały czas nierozpakowana i już naprawdę mam dosyć... Kręgosłup mnie zabija, po schodach nie mogę wejść tak mnie kłuje w podbrzuszu i w ogóle humor mam tragiczny ;( Dziś zaczęliśmy 39 tc więc mam nadzieję, że już za chwilę będę tuliła mojego synusia

Widziałam, że pisałyście o prezentach na święta... My w tym roku postanowiliśmy, że mojej mamie i jej facetowi kupimy coś do domu ( w zeszłym roku kupiliśmy im taki zestaw Brita -> dzbanek z filtrami do wody), akurat trafiliśmy na dobrą cenę. A w tym roku jako że budżet mniejszy to pewnie jakąś ładną pierdółkę im kupimy... U nas akurat prezenty nigdy nie były najważniejsze... Więc się nie martwię... Problem mam jak zwykle z siostrą, która ma 16 lat i jest wiecznie niezadowolona z życia... W tym roku już ogłosiła, że nie usiądzie z nami przy stole, tylko pojedzie do swojego chłopaka.... Oj kiedy w końcu skończy się jej ten 'ciężki okres' ??

Ja już chcę urodzić !!!!

Lajla_55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości