|
|
#211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia Ślubna cz. IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na angielskim ebayu ją spotkałam http://cgi.ebay.co.uk/Stunning-Sexy-...item2a0cfaef0b |
|
|
|
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powoli angażuję się w klimaty "sukniowe" - pokrótce przebrnęłam przez wątek i po przeczytaniu ostatniego posta wklejam to: http://wesele-w-praktyce.pl/2010/suknie-slubne-z-chin-nie-ma-czadu/ ... |
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
ja mam trochę inne pytanie - czy pod sukienkę ślubną w sierpniu zakładacie pończochy?? czy jest coś złego jeśli się ich nie założy?
|
|
|
|
#215 |
|
BAN stały
|
Dzięki , może rzeczywiście dla przeciętnych szaraczków są one nie dostępne,
Mik ta z e-baya to też oferta uszycia , szkoda |
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
mylady21 czemu jestem ciekawska? Bo jestes czasami bardzo nie mila, zlosliwa i mnie czasami bardzo wkurza yyy..."Twoj profesjonalizm" w takim razie. Na czym on polega? Bo jeżeli jesteś sprzedawca to naprawdę musisz chyba troche popracowac nad sobą, a suknie wszyscy pokazuja, a wariatka nikt by Cie nie okrzyknal, sama siebie chyba nie skrytykujesz , hm? Wszytsko ukrywasz , a masz najwiecej do powiedzenia.
Sorry, ale musialam to napisac! Kaja83 jakoś tak jest ladnie i elegancko jezeli sie zalozy rajstopy aczkolwiek widzialam panny mlode bez rajstop, ja w kazdym razie ubieram, chocby nawet z tego podowdu, zeby mnie buty nie obgryzly zwlaszcza jak mi sie stopa w upalny dzien spoci. Wybor nalzey do Ciebie
Edytowane przez Karo_lka Czas edycji: 2011-01-14 o 10:21 |
|
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja miałam mieć halkę na biodrach, na ślub założyłam w talii, żeby się czasem nie przydepnąć (suknia była dobra na długość ale miałam jakieś zboczenie w tym temacie )Uważam, że faktycznie, babki w salonie doradzą ale same też będziecie widziały i czuły czy Wam coś nie odpowiada
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karolka, dalej będę nie miła. Ktoś musi. Zejdź z mojej osoby. Informacje ogólne na temat spraw szycia itp , to jedna sprawa. Moje prywatne życie to moja sprawa. Zresztą nie czuję potrzeby dzielenia się wszystkim, na wizażu czy przypuśćmy FB z całym światem. Należę do osób które nie uznają np. suwaczków. Oczywiście jak ktoś chce, to niech sobie ma, ale to nie dla mnie. Co do reszty Twoich zastrzeżeń. Ktoś na tym forum musi być ciut bardziej szorstki, ponieważ wy przez większość czasu mało konstruktywnie sobie słodzicie. NA PRZYKŁAD wątek pt" najbrzydsza suknia ślubna ..." roi się od stylizacji " krótkie pierze, białe kozaczki i przeźroczysty gorset", a jak któraś pokazuje, że zamierza taką suknię kupić, to jest mało odważnych które potrafią napisać, że suknia się im nie podoba. Co najwyżej cyt. " nie w moim guście" ![]() Kultywujecie poprawność polityczną pod tytułem " ładne jest to co się komu podoba". Gdyby tak było wszyscy wyglądaliby jak gwiazdy, nawet moja ciocia Kazia, a styliści nie byliby potrzebni nikomu do niczego. Zresztą ja też raczej spraw "gustu" się nie czepiam, bo na tym forum jest to nie możliwe; większość moich wypowiedzi dotyczy kwestii TECHNICZNYCH. Nie znacie się na tym, bo każda ma pierwszy - nawet jeśli drugi ślub, to jest to dopiero druga suknia w życiu, bo statystycznie może jedna z Was na pięćset jest krawcową, a nawet jeśli jest, to często na temat sukni ślubnych nie ma zielonego pojęcia. Coś w tym złego? Nic. Ale jak każda jedna udaje eksperta i mądralę, to jest już troszkę zabawne. ![]() W przyrodzie musi być równowaga i jeśli przez większość czasu wszyscy na wizażu są super z siebie zadowoleni, wszystko im się podoba i na wszystkim się znają to czasami troszkę trzeba złośliwej a bardziej konstruktywnej opinii.
Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2011-01-14 o 10:45 |
|
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
mylady21 zgadzam się z Twoim przesłaniem, ale z formą przekazywania pewnych treści nie do końca- obyłoby się bez złośliwości
![]() Ja o sukniach nie mam bladego pojęcia, dopiero w ten weekend idę na pierwsze mierzenie. Bardzo mi się podoba modelhttp://www.slubnasuknia.pl/cymbeline...20EURIELL.html - ale nie do końca wierzę w to, że będę w niej dobrze wyglądać (jestem filigranową osóbką)... Dziewczyny, czy na mierzenie trzeba brać swoje buty..? |
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z Tobą co do sukni ślubnej ,że nikt nie napisze prawdy, ja sie wylamalam i napisalam,ze mi sie suknia nie podoba. Ale nie jestem nie mila.
"zejdz z mojej osoby" - skoro Ty mozesz byc szorstka i pisac co myslisz, to ja chyba tez moge ![]() Jezeli ( a sama tak piszesz), uwazasz , ze nie mamy zielonego pojecia o sprawach technichnych to radz , a nie wywyzszaj się , skonczyłam grafikę i projektowanie mody na ASP i tez mam pojecie na temat sukien slubnych czy wogole sukien. A ja ciagle mam wrazenie ,że o co dziewczyny nie zapytaja to na nich naskakujesz. Mi to akurat nie odpowiada, a lubie ostre i pewne siebie kobiety. W tej sprawie jednak troszke inaczej to powinno wygladac ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- kffiatusheq Na pierwsze mierzenie nie trzeba miec butów, dopiero jak bedziesz odbierac suknie to musisz miec bielizne i buty zeby Panie mogly odpowiednio dopasowac suknie. Czy bedziesz w niej dobrze wyglądać to nie wiem, mi się ogolnie suknia nie podoba ale widzialam taka samą tylko bez rozciecia i jest piekna Musisz mierzyc, mi sie podobalo duzo sukien , a kupilam zupelnie inna ![]() Bardzo podobna do Twojej tylko bez rozciecia http://www.cymbeline.com/commons/img...-CY-ESPERA.jpg Edytowane przez Karo_lka Czas edycji: 2011-01-14 o 11:43 |
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Bez pończoch mniej się zgrzejesz
tylko buty mogą się lekko ślizgać i obetrzeć pięty
|
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a macie druhny na swoim slubie? Jest to u nas jeszcze malo popularne , ale ja bede miec 3 pary.
Co myslicie o sukienkach? (mysle nad kolorem fioletowym ) Edytowane przez Karo_lka Czas edycji: 2011-01-14 o 11:59 |
|
|
|
#223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętaj, że ma Ci być wygodnie, więc jeśli nie planujesz zakładać to plastry zabierz ze sobą obowiązkowo, bo nigdy nic nie wiadomo |
|
|
|
|
#224 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie nie wiem co wolę- pocić się w pończochach czy obtarte stopy, muszę się jeszcze zastanowić. Dziękuje też za informację o tych wkładkach żelowych, nie wiedziałam że takie są, napewno sobie kupię. A czy stosowała któraś z Was te plastry compeed na obtarcia??---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Tylko dekolt w tych sukienkach jest mocno wycięty. Ja na przykład takich nie noszę, bo nie mam na co i nie czuję się najlepiej. Ale jeślli Twoim druhnom się spodoba to jak najbardziej
|
||
|
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
Co Wy macie z tymi pończochami. nawet w takich cieniutkich 8 DEN się pocicie? No strasznie grzeją... Jak będzie 30 stopni to tak samo się spocicie w pończochach, jak i bez, ale przynajmniej nie obetrzecie sobie skóry w butach, ani np. miedzy udami. Moim zdaniem cieniutkie pończochy wyglądają elegancko i poprawiają wygląd nóg. Jeśli ktoś nie ma przewidzianych sandałków do sukni, to naprawdę nie widzę powodów, żeby ich nie zakładać.
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcesz to sobie pisz ze jakas suknia jest brzydka, ze sadzisz o niej to czy tamto, ale jak ktos zadaje NORMALNE pytanie, to oczekuje normalnej odpowiedzi a nie odeslania go do krawcowej czy salonu sukien jesli nie znasz odp.na pytanie, to najlepiej nie pisz nic (tak tak to jest forum i bedziesz pisac co chcesz ) a nie pouczaj kogos o co ma tu pytac a o co nie...
Edytowane przez Maripossa Czas edycji: 2011-01-14 o 13:59 |
|
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Plastry compid uzywalam i sa super jesli obtarly mnie buty ,a co do wkladek zelowych to... u mnie sie nie sprawdzaja. Wyszly mi z butow i wisialy z boku w snadalach. Ja nie bylam zadowolona. Tez uwazam ze rajstopy sa eleganckie i w cieniutkich bedzie ok
![]() A jezeli chodzi o druhenki to one wybraly takie sukienki Podobaja sie im![]() Widziałyscie suknie Macieja Zienia? http://www.zien.pl/ Nie ktore mnie powalaja hehehe, tak jak ceny
Edytowane przez Karo_lka Czas edycji: 2011-01-14 o 16:54 |
|
|
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
kffiatusheq, mówisz, że jesteś filigranową osóbką? Moim zdaniem takie mocno pierzaste lub marszczone doły jeszcze dodatkowo skracają sylwetkę. Ale- tak jak już jedna Wizażanka napisała- mierz!
Troszkę mnie zmartwiłyście tak w ogóle Ja uparłam się niemalże na sandałki, więc rajstop ani pończoch mieć nie będę. Ale zapomniałam, że stopa się będzie ślizgać, przez co paseczki mogą bardzo uwierać... Ech... I znowu mam się czym martwić
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
No lepiej miec pelne buty albo bez palca
Ja mam dwie pary butów ( babcia mi kupila za granica , sandalki) + chce sobie kupic te z menbura wiec nie umre napewno )
|
|
|
|
#230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pomierzymy, zobaczymy ![]() Jeśli chodzi o żelowe wkładki - używałam ich na weselu (miałam sandałki na obcasie). Byłam gościem, tańce były non stop - po oczepinach zorientowałam się, że nie mam ani jednej ani drugiej wkładki Nie miałam za dużych butów, nie wiem jak to się stało, że wypadły Może przy bardziej "statycznym" użytkowaniu nie ma takich problemów
|
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
Hehhe no ja mialam to samo
Non stop mi sie wyslizgiwaly z butów. Mialam takie jezyki zelowe , ktore wychodzily z butów. One nie zdaja egzaminu jesli sie jest aktywnym ![]() Spróbuj przymierzac suknie z kazdego fasonu, zobaczysz w jakiej jest Ci najlepiej , jezeli np. najlepiej bedzie Ci w "ksiezniczce" to szukaj sukiej juz tylko w tym stylu. Przymierzaj na szelkach, bez szelek, w serduszko itd. Pozniej eliminuj i zostawiaj to co najlepsze
|
|
|
|
#232 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z drugiej strony tak sobie myślę, że jak jakaś trzecia osoba poczytała by ten wątek, to zazdrościłaby nam takich problemów Cytat:
Ja kiedyś korzystałam z zapiętków żelowych i zawsze się odklejały.. A używałam ich do butów na co dzień, nie na tańcach... Do ślubnych to chyba na kropelkę je trzeba będzie umocować ![]() Cytat:
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Mogę się przyłączyć? Mój ślub odbędzie się w sierpniu i jestem w trakcie poszukiwania sukni. Mierzyłam już wiele i obecnie ta jest moją faworytką, co o niej myślicie?
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcie jest poddane bardzo dużej ingerencji grafika i przez to modelka wygląda jakby miała z 3 metry wzrostu, ciężko mi się skupić na sukni, nie masz innego zdjęcia? Na tym mi się niezbyt podoba, ale może to być spowodowane nieudolną obróbką zdjęcia (sztuczne tło, źle "upiększona" modelka).
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo podoba mi sie dol, nie wiem jak gora, tzn to marszczenie na piersiach.
|
|
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie masz zdjęcia siebie w tej sukni?
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
Witam dołączam do przyszłych panien młodych ja biorę ślub 10.09.2011 dowiedziałam sie wczoraj właśnie od swego męża (mamy ślub cywilny) że taką niespodzianke mi przyszykował
i od tego czasu siedzę na necie i oglądam strony z sukienkami.Mnie się marzy coś w tym stylu
non permettere al passato di "rubarti il futuro " Edytowane przez chmurka80 Czas edycji: 2011-01-15 o 17:07 |
|
|
|
#238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
Zupełnie zwykła suknia. Nic nie przykuwa mojej uwagi. Natomiast ja tego 3m wzrostu nie widzę, proporcaja głowy do reszty ciała jest 1do 7 tak jak mówią podręczniki.
|
|
#240 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

)

) a nie pouczaj kogos o co ma tu pytac a o co nie...

A używałam ich do butów na co dzień, nie na tańcach... Do ślubnych to chyba na kropelkę je trzeba będzie umocować