Tarnowskie Panny Mlode cz.III - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 21:06   #211
julia1906
Raczkowanie

Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III

Witam czy ktos słyszał o zespole FACTORS? Właśnie natchnełam sie na ich strone i jestem ciekawa opini jak graja na zywo. Bede wdzieczna za kazde info.
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 21:20   #212
Strazaksam
Raczkowanie

GG do Strazaksam

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Gril poprawinowy, domówka, to naprawdę dobry pomysł i extra zabawa.Na luzaka, z muzyczką i tanio!!!
No i w końcu można się napić czegoś konkretnego w większej ilości
To zależy ile masz gosci na drugi dzień...my mielismy około 40 osób i powiem szczerze nie wyobrażam sobie tego ogarnącsamemu w domu czy na grilu....dlatego robiliśmy poprawiny w lokalu...kosztowało nas to wtedy coś około 2000 zł o ile dobrze pamiętam...
Strazaksam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 23:14   #213
kifli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez a1988 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Nie będę ukrywać, że miałam ostatnio chwile zwątpienia czy uda nam się to zorganizować na odległość, ale dzięki Wam wiem, że jest szansa . Mam jeszcze jedno pytanie czy, któraś z was ma może w tym roku ( albo miała już)wesele na Słonej Górze w Piotrkowicach?? My właśnie tam zarezerwowaliśmy termin na sierpień Proszę o wszelkie opinie na temat tego lokalu.

Ja rowniez organizuje wszysto na odleglosc...przez internet i telefon. napewno nieoceniona jest pomoc rodziny i przyjciol. moja przyjaciolka i rodzice ida jutro przesluchac pierwsza orkiestre, no i wysle ich na zwiady po lokalach rowniez.tata pewnie zajmie sie umowami itd.
jesli chodzi o slona gore to ponoc (nie jestem pewna) sa tam az trzy lokale 1) najstarszy z zielonym wnetrzem i altana na zewnatrz, 2) to Oberza pod grzybem i 3) gospodarstwo agroturystyczne. Czy ty ,mowisz o numrze 1)? jaka macie date jesli moge zapytac bo pewnie bedziemy 'za plotem'
Stary 2011-01-19, 23:19   #214
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
poprawiny w lokalu tez sa na luzaka
bez fotografa, kamerzysty
Chodziło mi na luzaka, że z najbliższą rodzinką, bez ciotek, sąsiadów itd
Jak dla mnie i kamerzysta i fotograf mogliby być a co mi tam

Cytat:
Napisane przez Strazaksam Pokaż wiadomość
To zależy ile masz gosci na drugi dzień...my mielismy około 40 osób i powiem szczerze nie wyobrażam sobie tego ogarnącsamemu w domu czy na grilu....dlatego robiliśmy poprawiny w lokalu...kosztowało nas to wtedy coś około 2000 zł o ile dobrze pamiętam...
Racja, racja, może i przy tylu osobach to duże przedwsięzięcie organizacyjne, ale z drugiej strony teraz często w lokalu życzą sobie 50% ceny z wesela na osobę więc koszt jest spory.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 23:57   #215
Amcizia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Racja, racja, może i przy tylu osobach to duże przedwsięzięcie organizacyjne, ale z drugiej strony teraz często w lokalu życzą sobie 50% ceny z wesela na osobę więc koszt jest spory.
my wlasnie z tego powodu robimy grilla

czy znacie moze fotografa i kamerzyste "studio pokolenie" ze szczepanowic? jestem ciekawa opnii

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110521580820.html

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev308pf___.png

Amcizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 07:54   #216
Inka1985
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Nie będę ukrywać, że miałam ostatnio chwile zwątpienia czy uda nam się to zorganizować na odległość, ale dzięki Wam wiem, że jest szansa . Mam jeszcze jedno pytanie czy, któraś z was ma może w tym roku ( albo miała już)wesele na Słonej Górze w Piotrkowicach?? My właśnie tam zarezerwowaliśmy termin na sierpień Proszę o wszelkie opinie na temat tego lokalu.
Nie bylam tam, ale słyszlam same pozytywy.
Inka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 08:49   #217
Kasia_Mar
Raczkowanie

Dziewczyny nie mam jeszcze pomysłu na swoja fryzurę na ślub, zastanawiam się nad skróceniem trochę włosów, choć z drugiej strony tyle zapuszczałam...;/ jakie fryzury są teraz w modzie?
Wczoraj czytałam na tarnow.net.pl że będą jakieś metamorfozy na targach ślubnych w hotelu tarnovia, będą doradzać co dla kogo dobre, jakieś rady stylistów, wybiera się może któraś z Was na to?
Kasia_Mar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:29   #218
ivonka7
Rozeznanie

Odnośnie fryzury, to najlepiej porozmawiać z fryzjerką- tylko na prawdę dobrą Z pewnością lepiej jest mieć dłuższe włosy, skrócić możesz je nawet po zrobieniu próbnej fryzury. Masz już jakąś wizje swojej fryzury?
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:46   #219
Kasia_Mar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Odnośnie fryzury, to najlepiej porozmawiać z fryzjerką- tylko na prawdę dobrą Z pewnością lepiej jest mieć dłuższe włosy, skrócić możesz je nawet po zrobieniu próbnej fryzury. Masz już jakąś wizje swojej fryzury?
Właśnie nie mam, ja bym się chyba lepiej czuła w upiętych włosach ale znajomi twierdzą że w rozpuszczonych wyglądam lepiej. Musze chyba popróbować różne warianty, tylko jak mi przyjdzie zapłacić np.za 10 różnych fryzur wykonanych na mojej głowie...
Kasia_Mar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:15   #220
moniaa061
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Mar Pokaż wiadomość
Właśnie nie mam, ja bym się chyba lepiej czuła w upiętych włosach ale znajomi twierdzą że w rozpuszczonych wyglądam lepiej. Musze chyba popróbować różne warianty, tylko jak mi przyjdzie zapłacić np.za 10 różnych fryzur wykonanych na mojej głowie...
jak idziesz na fryzure probna to tyle Ci fryzjerka robi az jestes zadowolona wiec spokojnie
moniaa061 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 11:27   #221
ewka1368
Zakorzenienie

mozecie mi polecic jakies poradnie i powiedziec kiedy one sa?

ja chyba cos takiego bede miec jak druga ale z przodu tak jak z przodu tylko ten kok moze bardziej z boku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (9,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz.jpg (4,0 KB, 256 załadowań)

Edytowane przez ewka1368
Czas edycji: 2011-01-20 o 11:33
ewka1368 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 12:01   #222
88wisienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amcizia Pokaż wiadomość
czy znacie moze fotografa i kamerzyste "studio pokolenie" ze szczepanowic? jestem ciekawa opnii
Siostra miała kamerzystę od nich i po 4 miesiącach czekania efekt był daleki od oczekiwań. Brak indywidualnego podejścia do klienta, zrobił wszystko po swojemu, tak jak wszystkim, nie uwzględniając tego co było zawarte w umowie i o co prosili PM. Tak więc nie polecam

Cytat:
Napisane przez kifli Pokaż wiadomość
jesli chodzi o slona gore to ponoc (nie jestem pewna) sa tam az trzy lokale 1) najstarszy z zielonym wnetrzem i altana na zewnatrz, 2) to Oberza pod grzybem i 3) gospodarstwo agroturystyczne. Czy ty ,mowisz o numrze 1)? jaka macie date jesli moge zapytac bo pewnie bedziemy 'za plotem'
Słona Góra to mi się kojarzy z lokalem w Porębie Radlnej a a1988 pisała o lokalu w Piotrkowicach więc nie wiem co to za lokal. Ten pierwszy o którym pisałaś to właśnie chyba ten w Porębie Radlnej, on się nazywa Dom na Słonej Górze czy jakoś tak i jest taki jak opisałaś. Zastanawialiśmy się nad tym lokalem ale właśnie to zielone wnętrze mi się nie podobało, jakoś tak ponuro w środku i strasznie dużo jakichś kiczowatych dodatków. Ale z tego co słyszałam to remontują go teraz więc może się to zmieni
88wisienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:07   #223
karolina0627
Raczkowanie

GG do karolina0627

Cytat:
Napisane przez Strazaksam Pokaż wiadomość
No właśnie wszystko zależy od ilości my planowaliśmy również w domu ale nie ma najmniejszych szans na pomieszczenie wszystkich osób ja osobiście powiedziałam STOP pomysłowi robienia w lokalu bo po przeliczeniu wyszło ponad 10 000 zł ... lekka przesada zwłascza że poprawiny nie trwają do rana i jest tam podawane w 95% jedzenie z dnia wcześniejszego plus z nowości kacowy ŻUREK ... chociaż ja wolę osobiście rosół ja nadal szukam rozwiązania ...
Stary 2011-01-20, 13:17   #224
BOMBONA
Raczkowanie

Nie wiem czy wiecie, ale w Hotelu Dunajec następnego dnia (czyli zazwyczaj w niedziele) można zamówić sobie obiad dla gości weselnych. Większość potraw to odgrzewane jedzonko z dnia poprzedniego i można domówić jakąś zupę. Dla nas jest to o tyle spoko, że dużo osób będzie nocować i w cenie pokoju jest śniadanie, a wiadomo, że śniadania nikt jadł nie będziewięc zamieniliśmy śniadanie na obiad
Polecam.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Któraś z Was pytała o DJa?
DOstałam właśnie ulotkę
DJ-WODZIREJ, Jan Mirota
www.janmuz.com 604050594, nie wiem kto to ale ma fajną ulotkę
BOMBONA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:17   #225
Ania_F
Raczkowanie

GG do Ania_F

Cytat:
Napisane przez 88wisienka Pokaż wiadomość
Siostra miała kamerzystę od nich i po 4 miesiącach czekania efekt był daleki od oczekiwań. Brak indywidualnego podejścia do klienta, zrobił wszystko po swojemu, tak jak wszystkim, nie uwzględniając tego co było zawarte w umowie i o co prosili PM. Tak więc nie polecam
i
To strasznie długo czekali na realizacje zlecenia, u nas wyrobiliśmy się z wszystkimi weselami w terminie do 2 m-cy, tak że na święta BN zamknęliśmy sezon.

-----------------------------------
Ania_F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:54   #226
azibela
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ewka1368 Pokaż wiadomość
a mozna wiedziec ile samo bolerko kosztowalo bo ja na kupnie jestem?
Hej,
jesli mogę coś doradzić apropos bolerka, to nie kupuj w salonie ślubnym bo mają strasznie drogo. Kumpela kupwała białe proste bolerko z kr. rękawkiem i zapłaciła 200zł a ja kupowałam takie samo w kolorze czarnym za 40zł. Jeśli masz probke materiału z jakiego zrobiona jest sukienka to przejdz sie po sklepach i poszukaj zwłaszcza teraz kiedy są wyprzedaze.
azibela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:50   #227
m_rysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BOMBONA Pokaż wiadomość
Nie wiem czy wiecie, ale w Hotelu Dunajec następnego dnia (czyli zazwyczaj w niedziele) można zamówić sobie obiad dla gości weselnych. Większość potraw to odgrzewane jedzonko z dnia poprzedniego i można domówić jakąś zupę. Dla nas jest to o tyle spoko, że dużo osób będzie nocować i w cenie pokoju jest śniadanie, a wiadomo, że śniadania nikt jadł nie będziewięc zamieniliśmy śniadanie na obiad
Polecam.
no my też chcieliśmy tak zrobić, ale sam obiad plus zimne napoje to 40 zł, czyli wyniosłoby nas to ok. 2000 (no i trzeba podać konkretną liczbę gości, a ciężko mi będzie określić, czy rodzina, która mieszka niedaleko przyjdzie czy nie) dlatego zostaje opcja domówki kto przyjdzie, to przyjdzie a jedzonko, które zostanie się zamrozi
m_rysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:56   #228
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azibela Pokaż wiadomość
Hej,
jesli mogę coś doradzić apropos bolerka, to nie kupuj w salonie ślubnym bo mają strasznie drogo. Kumpela kupwała białe proste bolerko z kr. rękawkiem i zapłaciła 200zł a ja kupowałam takie samo w kolorze czarnym za 40zł. Jeśli masz probke materiału z jakiego zrobiona jest sukienka to przejdz sie po sklepach i poszukaj zwłaszcza teraz kiedy są wyprzedaze.
dzieki
wlasnie dowiedzialam sie tutaj z forum zeby nie isc do salonow bo strasznie drogo wiec nie bede wyrzucac pieniedzy w bloto tylko dlatego ze to bolerko nosi nazwe "ŚLUBNE"
pojde w Tarnowie do komisu moze cos znajde
ale nie chce takiego typowego satynowego bo takie to kazda dziewczyna moze miec tylko jakies takie troszke inne zobaczymy czy znajde

np to jest takie klasyczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bolerko.jpg (1,4 KB, 252 załadowań)

Edytowane przez ewka1368
Czas edycji: 2011-01-20 o 15:02
ewka1368 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:22   #229
BOMBONA
Raczkowanie

czyli to wszystko zależy od tego jak się trafi. Mi krawcowa powiedziała, żebym jej dała znać 2 tygodnie przed ślubem (bo może będę wtedy wiedzieć, czy na ślubie będzie -10C czy +20C) i wtedy mi albo uszyje bolerko, albo nie. I powiedziała, że będzie ono kosztować 250zł...

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

możecie jeszcze spojrzeć na allegro.pl jest dużo bolerek, może coś się trafi z tarnowa albo okolic i będzie można zobaczyć na żywo
BOMBONA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 15:52   #230
wanilliowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BOMBONA Pokaż wiadomość
czyli to wszystko zależy od tego jak się trafi. Mi krawcowa powiedziała, żebym jej dała znać 2 tygodnie przed ślubem (bo może będę wtedy wiedzieć, czy na ślubie będzie -10C czy +20C) i wtedy mi albo uszyje bolerko, albo nie. I powiedziała, że będzie ono kosztować 250zł...

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

możecie jeszcze spojrzeć na allegro.pl jest dużo bolerek, może coś się trafi z tarnowa albo okolic i będzie można zobaczyć na żywo
Wyślę Ci zaraz na priva namiary na dziewczynę, która oprócz tego, że szyje suknie i dodatki to jeszcze robi piękne kompozycje kwiatowe. Może uszyje Ci taniej to bolerko?

klikam na www.pajacyk.pl

Edytowane przez wanilliowa
Czas edycji: 2011-01-20 o 16:17
wanilliowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 19:23   #231
ddd12
Przyczajenie

co do fryzur to mam takie dwa typy bardzo podobne do siebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif Kokkwiat.gif (99,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kokluzny.jpg (17,4 KB, 38 załadowań)
Stary 2011-01-20, 20:07   #232
koniczynkaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ania_F Pokaż wiadomość
To strasznie długo czekali na realizacje zlecenia, u nas wyrobiliśmy się z wszystkimi weselami w terminie do 2 m-cy, tak że na święta BN zamknęliśmy sezon.
Długo. Nasze wesele było 07.08.2010 i filmu jak nie było tak nie ma. Już starciłam nadzieje. Na razie nie ujawniam kto był kamerzytsą bo muszę się ostatecznie rozmówić bo już mam dość zwlekania. Ale był to kamerzysta polecony i na wielu weselach filmował a tu klapa. Dobrze że chociaż zdjęcia są przynajmniej jest jakaś pamiątka.
koniczynkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 20:17   #233
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniczynkaaaa Pokaż wiadomość
Długo. Nasze wesele było 07.08.2010 i filmu jak nie było tak nie ma. Już starciłam nadzieje. Na razie nie ujawniam kto był kamerzytsą bo muszę się ostatecznie rozmówić bo już mam dość zwlekania. Ale był to kamerzysta polecony i na wielu weselach filmował a tu klapa. Dobrze że chociaż zdjęcia są przynajmniej jest jakaś pamiątka.
Ale lipa - w życiu bym nie podejrzewał bo współpraca na Waszym ślubie układała się znakomicie z kamerzystą. Jak masz umowę to dużo możesz uzyskać.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2011-01-20 o 20:59
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 20:57   #234
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka1368 Pokaż wiadomość
mozecie mi polecic jakies poradnie i powiedziec kiedy one sa?

ja chyba cos takiego bede miec jak druga ale z przodu tak jak z przodu tylko ten kok moze bardziej z boku
a jaki masz kolor sukienki?bo ja mam ecru bolerko mogla bym ci pozyczyc jutro wgram zdjecie to ci pokaże,ja mialam koronkowe
Stary 2011-01-20, 21:18   #235
m_rysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ddd12 Pokaż wiadomość
bardzo mi się podoba ta druga fryzurka taka delikatna
m_rysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:21   #236
a1988
Raczkowanie

kifli: my wybraliśmy ten pierwszy lokal, dokładnie nie wiem czy są to Piotrkowice czy Poręba Radlna, w sumie to wszystko jedno . Nasz termin to 27.08, ( a wy kiedy macie termin??). Przy wyborze lokalu kierowałam się przede wszystkim tym, żeby było ładnie na zewnątrz, a tam okolica jest super.
a1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:32   #237
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
a jaki masz kolor sukienki?bo ja mam ecru bolerko mogla bym ci pozyczyc jutro wgram zdjecie to ci pokaże,ja mialam koronkowe
sukienke mam ecru ale koronka to chyba niebardzo pasuje to moja sukienkahttp://www.suknie-alis.pl.tl/GALERIA...ic-1000688.htm
zobaczcie i doradzcie
chcialam zdjecie wkleic ale nie dam rade
Stary 2011-01-20, 22:12   #238
kifli
Raczkowanie

Cytat:
kifli: my wybraliśmy ten pierwszy lokal, dokładnie nie wiem czy są to Piotrkowice czy Poręba Radlna, w sumie to wszystko jedno . Nasz termin to 27.08, ( a wy kiedy macie termin??). Przy wyborze lokalu kierowałam się przede wszystkim tym, żeby było ładnie na zewnątrz, a tam okolica jest super.
.

My mamy nurer 3. data 18.8.2012. niestety nigdy tam nie bylismy (jeszcze) ,ale zdjecia sa sliczne wiec wzielismy w ciemno.
Stary 2011-01-20, 22:47   #239
Ania_F
Raczkowanie

GG do Ania_F

Cytat:
Cóż, współczuje ... ale przynajmniej mógłby powiedzieć Wam konkretnie co się dzieje a nie zwlekać, taki szmat czasu, bo nie wieże że montuje jeszcze filmy z sierpnia, choć mąż ma znajomego, u którego terminy bywają do 5 mies. od zrealizowanego wesela.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Ale lipa - w życiu bym nie podejrzewał bo współpraca na Waszym ślubie układała się znakomicie z kamerzystą. Jak masz umowę to dużo możesz uzyskać.
Wiesz dobrze że zyskać mogą chyba dwukrotność umowy ... nie znam się dobrze na prawie ... jednak jeśli stracił materiał to zrządzenie losu ... z opowiadań orkiestr wiemy że nie jeden raz kamerzysta czy fotograf płakali na weselu bo z jakichś przyczyn stracili materiał lub się nie nagrał.

W kamerach np DV jest tak że to co widzisz na wizjerze nie koniecznie się nagrywa ... fakt czasem trzeba sprawdzić czy coś jest nie tak ... bo właśnie można wówczas popłynąć ...

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Emir1994 - pytanie mam do Ciebie, co byś zrobił na moim miejscu gdyby gazeta podpisała Twoje zdjęcie innym nazwiskiem, fotografa z konkurencji ?

-----------------------------------
Ania_F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 22:49   #240
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddd12 Pokaż wiadomość
Też mam drugą fryzurkę w swoich zbiorach, niestety za krótkie włosy miałam i musiałam postawić na coś innego.Ale fryz bardzo delikatna i kobieca.
Cytat:
Długo. Nasze wesele było 07.08.2010 i filmu jak nie było tak nie ma. Już starciłam nadzieje.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości