![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Makijaż i jego brak i skrępowanie przed partnerem..
Bo moim zdaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
a jak ktoś sobie tak chodzi w tej masce od świtu do nocy bojąc się pokazać komukolwiek swoją twarz bez makijażu, to wtedy ma problem ze sobą. a, no i makijaż to tylko dodatek, a nie podstawa. Cytat:
Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2011-03-04 o 15:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie ![]() tyle że ja wyglądam blado jak pani na zdjęciach ukazanych wcześniej określonych jako "kosmiczny przykład" no cóż grin, nie wszyscy muszą być z natury tak piękni jak ty i niektórym głupia kredka do oczu robi kolosalną różnicę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś malowałam się "na bogato", dzis preferuję bardziej naturalną siebie,nie wiem chyba siebie taką polubiłam. Na codzien uzywam tylko podkładu.
Tusz+róz na policzki od wielkiego święta ![]()
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Sek w ty by nie straszyc i maska i totalnym brakiem jezeli ma sie cere wymagajaca chociażby odrobiny korektora.
o wiele przyjemniej patrzy mi sie po raz pierwszy na osobe z ładnie zrobionym okiem czy na osobe,ktora w jakis sposob ma podkreslona swoja urode <nie mowie o tynku 10cm> niz takiej zupelnie bez niczego. zlinczujcie, ale wg.mnie wyglada to o wiele lepiej/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I o to się rozchodzi. Ja nie krytykuję starannie malujących się osób (a nawet podziwiam) ani tych, które stawiają na całkowitą naturalność - a w tym wątku wytworzyły się dwa obozy i żaden jakby nie może zaakceptować, że inni dobrze się czują bez/z. Tapeciary kontra brzydkie leniuchy, no po prostu brak słów ![]()
![]() |
![]() |
#217 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak widać gusta są różne ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#218 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a czy rzeczywiście tak wyglądasz, tego nie wiem, autorce tematu też się wydaje, że wygląda koszmarnie bez makijażu. mnie też się tak kiedyś wydawało, ale na szczęście przeszło. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Kurczę, to jest trochę straszne, że takie uzależnienie od makijażu staje się coraz powszechniejsze.
Tu autorka się wstydzi pokazać chłopakowi... A ja mam taką koleżankę. Kiedyś w środku nocy napisała mi, że zerwała z facetem, że wyszła od niego z domu, że nie ma jak wrócić do siebie. No to pojechałam po nią, angażując wtedy w całą akcję jeszcze moich rodziców, przywiozłam do siebie, pościeliłam na podłodze, dałam piżamę itp. Największym problemem okazało się zmycie makijażu... Bowiem koleżanka wstydziła się pokazać bez tego mejkapu mnie ![]() ![]() Nie uważacie, że to naprawdę absurdalne nieco? ![]() Autorko, ja z komentarzy Twojego faceta wyczytuję sugestię, że nie bardzo mu się podoba taki mocny makijaż. Więc raczej nie masz się co obawiać, że ucieknie z przerażeniem jak Cię zobaczy nieumalowaną. A w ramach terapii polecam rezygnować z kolejnych elementów makijażu używanych na co dzień. Np najpierw przestań używać eye linera. Później cieni. Później kredki. Później zmień szminkę na bezbarwny błyszczyk, albo lekko barwiący. Mocno kryjący ciężki podkład wymień na delikatniejszy. Rób to stopniowo, przyzwyczajaj się, PATRZ na siebie w lustrze kiedy jesteś nieumalowana albo delikatniej umalowana. Bo cały Twój problem w dużej mierze wynika z tego, że jesteś przyzwyczajona do tego całego makijażu i wydaje Ci się, że bez niego o w ogóle wyglądać będziesz jakbyś nie miała rzęs ![]() Wychodź nieumalowana czasami, przy różnych okazjach - ze śmieciami, do sklepu, na spacer do parku. Na początku będzie pewnie ciężko, ale z czasem przywykniesz. Kosmetyki sobie zachowaj, używaj ich kiedy "warto" jest poświęcić czas na wystudiowany makijaż ![]() Bo malowanie się nie jest żadną przyjemnością, kiedy TRZEBA to robić, kiedy jest to przymus. A od siebie radziłabym jeszcze się zastanowić czy naprawdę jest sens prostować włosy codziennie. Jak byłam w liceum też to robiłam, a później poszłam po rozum do głowy, jak zobaczyłam jak to na dłuższą metę wpływa na włosy - a miałam naprawdę dobrą prostownicę, kosmetyki itp. To niestety, prasowanie włosów w temperaturze 200 stopni zawsze będzie je niszczyć, choćby się używało najlepszego sprzętu i kosmetyków. Przemyśl to, może da się zrobić z Twoimi włosami coś innego, mniej inwazyjnego, np zrobić z nich lekkie fale przy pomocy odrobiny żelu czy pianki, albo je tylko wygładzić przy użyciu jedwabiu, zamiast wiecznie je prostować. ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
To trochę jak z zaburzeniami odżywiania, sednem całej sprawy jest tam psychiczne podejście do jedzenia, a nie to ile ktoś waży i ile je. Tak samo tutaj nie jest najważniejszą sprawą jak i ile się ktoś maluje (bo to kwestia wyczucia, gustu, techniki), a sednem jest psychiczne podejście do kwestii makijażu, którego przejawem jest na przykład wielkie napięcie i stres wywołane czymś takim jak wyjście do supermarketu po zakupy bez makijażu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Tak tak lexie, o to mi chodzi, dobre porównanie do zaburzeń odżywiania.
Tylko już spłycając sam makijaż bez sfery psychicznej i kompleksów - dobry jest taki który pasuje. Po prostu. Dobrze wygląda. A na to nie ma przepisu i ilość kosmetyków też za bardzo nie ma znaczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Muszynianko, a pisałyście tu coś o revlon colorstay ![]() Ja się chciałam spytać czy to to faktycznie wygląda naturalnie... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Powiem ci że to zależy
![]() ![]() Więc ja jak doszłam do wprawy po trzeciej buteleczce mogę stwierdzić że dobrze kryje i bardzo dobrze wygląda jeżeli się go dobrze nałoży. To raczej wymagający podkład (trzeba oczyszczać cerę, trzeba uważać przy nakładaniu) ale u mnie przeważają plusy bo jest jednym z najlepiej kryjących i przy tym nie tworzący efektu maski no i długo się trzyma. (no i gama kolorów, ivory do suchej to zdecydowanie mój odcień) CHOCIAŻ ostatnio zastanawiałam się nad bourjois healthy mix bo jest lżejszy i w ogóle sialala podobno też cud miód i ma równie biało-blade odcienie, ale nie zdecydowałam się ze względu na cenę ![]() j/w nie ukrywajmy - jest ciężki i wymagający, ale jak pisałam moim zdaniem plusy przeważają. chociaż ten bourjois mnie ostatnio kusi i nęci ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#225 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tylko że on jest właśnie leciutki i delikatny, lubię taki, daje naturalny efekt, ale na jakieś większe okazje typu wesele, długa impreza itp wolałabym coś "solidniejszego", co lepiej się trzyma na twarzy i lepiej kryje. Stąd moje zastanawianie się nad revlonem ![]() Mile byłby też widziany jakiś podkład o małej pojemności, bo ja używam go niewiele i nie zawsze, więc mi starcza na wieki, zdąży mi się znudzić albo i przeterminować zanim skończę ![]() Trochę się boję zapychania, łatwo mi się cera zapycha, nawet kremu nawilżającego używam takiego dla cery trądzikowej z avene bo jest w miarę "bezpieczny" ![]() ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2011-03-04 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
BAN stały
|
Cytat:
Na drugim zdjęciu ma strasznie nienaturalne policzki... Ja nigdy nie zrozumiem fascynacji bronzerami i różami... One moim zdaniem zanadto się odznaczają, ale co kto lubi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Sondrina kogo ty chcesz oszukać
![]() Zachwyt nad cerą a oczy i brwi białe jakby brakowało jej pigmentu, no tak, piękne, faktycznie. Cytat:
urodę rudzielca masz w pakiecie z białą/jasną oprawą oczu i przezroczystymi brwiami więc wiesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Rozeznanie
|
Dla mnie ta dziewczyna (zdaje się aktorka
![]() ![]() ![]() Co do problemu autorki, to tak jak już dziewczyny pisały - pomału rezygnować z poszczególnych kosmetyków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak z nawilzajacymi wlasciwosciami healthy moim zdaniem takie sobie za to ladnie sie rozprowadza na twarzy. Colorstaya kiedys mialam wg mnie za duzo zoltego pigmentu maja ciezki i zaychajcacy, z mocno kryjacych podkladow i generalnie jezeli chodzi o podklady to maca najbardziej lubie w sam raz dla bladolicych tylko cena nie w sam raz ![]() Edytowane przez GodHatesUsAll Czas edycji: 2011-03-04 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
BAN stały
|
muszynianko, ale ta dziewczyna nie ma jasnych oczu, ma brązowe i oczy się fajnie wyróżniają, więc ona wcale nie wygląda na nienapigmentowaną. Ewentualnie do brwi można by się przyczepić, że jakieś takie szarawe, ale je też widać. Ma ładne oczy i nieskazitelną cerę.
Co do podkładów, to również nie przepadam za nimi, podobnie jak Lexie, bo mi się wydaje, ze one zawsze tworzą nienaturalny efekt, wolę musy. Ale jednych i drugich nie używam, jak nie muszę, bo są lepkie i tłustawe. A wracając do makijaży, to wydaje mi się, że na ulicach oglądałybyśmy więcej dobrych makijaży, gdyby producenci kosmetyków produkowali jasne podkłady. Chociaż nie jestem bladolica jak pani ze zdjęcia, to mimo to prawie każdy najjaśniejszy podkład jest dla mnie za ciemny. Nie wiem, czemu na nasz rynek uparcie wtłacza się pomarańcze i brązy, a kość słoniowa to często inszy odcień żółci czy pomarańczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Boże jasną oprawę oczu... nie jasne oczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Konto usunięte
|
Widze, ze dalej dzielnie niesiesz kaganek oswiaty
![]() ![]() Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2011-03-04 o 23:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Konto usunięte
|
To dobrze. Bedziesz zdrowsza
![]() btw: musze sie przyznac bez bicia, ze jako tapeciara/stara pudernica zakupilam sobie dzis swietny roz w kremie. Bedzie idealny do konturowania. Jeszcze tylko szpachle do nakladania musze do kompletu zakupic i kolejna warstawa tapety gotowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Gdyby przeszedł pewien pomysł na statusy użytkowników (te zależne od ilości postów), to teraz nawet pod nickiem miałabyś napisane "Stara Pudernica"
![]() Nie wiem czym się tak przejmujecie, ja tam zrozumiałam to wszystko tak, że "tapeciarami" zostały nazwane te malujące się mocno przesadnie, a nie używające iluś tam kosmetyków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2011-03-05 o 00:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tez tego nie rozumiem, ale coz mozna na to poradzic .. allegro mozna poradzic tam wszystko jest ![]() ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;25522269] Wedlug niektorych liczba kosmetykow tez swiadczy o tapecie. Puder, tusz i blyszczyk (ewentualnie roz od swieta) to ta magiczna granica ![]() Wychodzi,ze swieta mam na codzien o ile sie wynurze z domu na dluzej niz 15 min. Swoja droga jestem w stanie pojac,ze ktos lubi byc naturalny i nie lubi sie malowac chociaz nie sadze by tusz do rzes gryzl a cos tam daje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;25522269]
Wedlug niektorych liczba kosmetykow tez swiadczy o tapecie. Puder, tusz i blyszczyk (ewentualnie roz od swieta) to ta magiczna granica ![]() wiesz czemu? bo gwiazdy malowane przez makijażystki mogą mieć i 20 różnych kosmetyków na japie i będą wyglądać ładnie, a na polskich ulicach najczęściej widzimy, że kobiety/dziewczyny malują się same i efekt jest średni. dlatego niektórzy tutaj jak mantrę klepią, że najważniejszy jest umiar. nie wierzę, że tak nagle wszystkie potraficie się profesjonalnie malować i używając wielkiej ilości kosmetyków na raz wyglądacie jak natalie portman, która służyła tu za przykład, bo jakoś tego na ulicach nie widać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;25522204]To dobrze. Bedziesz zdrowsza
![]() btw: musze sie przyznac bez bicia, ze jako tapeciara/stara pudernica zakupilam sobie dzis swietny roz w kremie. Bedzie idealny do konturowania. Jeszcze tylko szpachle do nakladania musze do kompletu zakupic i kolejna warstawa tapety gotowa ![]() Tej wiosny postanowiłam powrócić do płynnych podkładów, jakoś wybitnie natchnął mnie ten wątek. ![]() Zastanawiam się mocno nad zakupem pędzla, do tej pory zawsze nakładałam podkład palcami, jak tam Wasze doświadczenia..? I pozwolę rzucić sobie ogólną uwagę, że wśród kobiet źle wyglądających w makijażu, o których namiętnie pisze Grin, najwięcej jest nastolatek. Wnioskuję, że wynika to głównie z przyczyn ekonomicznych i braku doświadczenia w wyborze kolorów, stąd te pomarańczowe twarze. Kobiety w wieku 20 lat wzwyż, a już powyżej 25 malują się super, rzadko kiedy zdarza mi się spotkać fatalnie umalowaną kobietę w tym wieku.
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
No nie wiem, u mnie na roku jest laska, która ślepia ma obrysowane dosłownie półcentymetrową nierówną krechą, aż wali po oczach. W dodatku spod warstwy niechlujnie nałożonego pudru prześwitują jej piegi. Nie wspominając już o suchych skórkach, i pięknie podkreślonych zmarszczkach. Bardzo apetyczny widoczek. Mi aż łzawią oczy kiedy ją widzę.
trzeba mieć na prawdę talent, żeby konsekwentnie doprowadzać się do takiego stanu. I nie trzeba posiadać tej umiejętności operowania 10 kosmetykami na raz, żeby stworzyć idealną maskę, wystarczą trzy w nadmiarze. Puder, eyeliner i tusz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.