|
|
#211 |
|
BAN stały
|
Dot.: Intercyza
Coście się tak owczym pędem do tej socjologii przyczepili ?
To już kolejny wątek, w ktorym czytam, ze synonimem nieudacznictwa życiowego jest skończenie socjologii
|
|
|
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ciekawe jak będziesz śpiewać jak sama zajdziesz i będziesz miała masę mdłości, bóli, będziesz ciągle senna itd itp. Już to widzę jak z bananem na ustach zasuwasz do roboty do 9 miesiąca
|
|
|
#213 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Szkoda, że Cię nie ma na innym wątku. Byłabyś żywym przykładem, że jeszcze nie całkiem zgłupiałem.
|
||
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obawiam się,że wielu wyznaje zasadę,że jeśli ktoś zostaje w domu to całkowicie się nim zajmuje. To nieuczciwe, ale tak bywa. Jak mówiłam, dla mnie praca jest lżejsza (no chyba,że w kamieniołomach) bo jednak wyjdzie się do ludzi, można się wymienić myślami i odpocząć psychicznie od domowych obowiązków. To jest moje zdanie. No i potem nikt ci nie wypomni,że nic nie robisz (a jak widzisz niektóre osoby wychodzą z takiego założenia), masz szanse znaleźć pracę w razie czego (nie tylko rozwód, ale są różne sytuację) Poza tym mi byłoby w domu nudno:pranie, sprzątanie, gotowanie sorry, to nie dla mnie, ale jeśli komuś odpowiada to nie mam nic przeciwko |
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No coz, skonczenie socjologii to jest synonim stopy bezrobocia. Stad wlasnie sie biora magistrowie pracujacy w budce z kebabem. Ale oczywiscie lista jest dluzsza, zeby nie bylo, niech sie politolodzy i filozofowie oraz eksperci od kultury i stosunkow nie czuja pominieci
|
|
|
|
|
|
#216 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jak się przecież pracujący zawodowo rodzic skończy bawić z dzieckiem, to nie wzywa tego drugiego, co ma etat w domu, żeby przyszedł i sprzątnął. Tak samo z naczyniami, które w zlewie zalegają czy z rachunkami co ich domowa cześć małżeństwa nie zdążyła popłacić. Czy coś Ale nie wiem, bo też w takim układzie nie żyję. Sama wychowywałam sie w rodzinie, gdzie oboje rodzice pracowali ale tato po pracy raczej już miał wolne Co nie znaczy, że faktycznie do roboty nic nie było.Cytat:
Ale może ona akurat chętnie koleżance głowę nad kibelkiem przytrzyma, kto wie
|
||
|
|
|
|
#217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żona lata udydana, bo od rana z dziećmi, gotuje, sprząta, a jak mąż wróci, to sprząta to, czego nie dała rady przy dzieciach zrobić, robi kolacje i generalnie praca od 7.00 do 21.00 (pi razy drzwi). A wkoło domu to pan też jest zwolniony z prac? A w weekend też tylko odpoczywa po ciężkim tygodniu pracy? ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#218 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałabym wiązać życia z taką osobą jak Ty Ciąża to nie choroba- rozumiem,że nie ma wpływu na organizm? ![]() Najlepiej zrobić cesarkę w piątek a w poniedziałek do pracy lecieć, tak?
|
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kasia- no to zycze faceta, ktory bedzie bezrobotny. Ty idz do pracy i plac mu ZUSy, kieszonkowe, a on bedzie sobie gral, ewentualnie pil. Praca jest po kierunkach inzynierskich. Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2011-05-10 o 11:50 |
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przedtem to oczywiście było, że jak wracał z pracy, to już nic nie musi, ale żona co tam, praca od świtu do wieczora, bo w domu to co ona się narobi? Dziecko pobawi, pranie wrzuci, a tak naprawdę to się samo upierze, obiad też się sam gotuje, wokół domu wszystko samo się robi.
|
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecka nie uważam za obowiązek domowy
(pieluszki, jedzonko tak) więc fakt,że partner po pracy pobawi się z dzidzią, poprzytula, poczyta bajkę to przyjemność![]() Zresztą dzieci nie mam jeszcze. Więc sobie gdybam:P
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-05-10 o 11:56 |
|
|
|
|
#223 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ile tak na prawdę jest roboty przy domu i dzieciach i szczerze mówiąc wolę nie wiedzieć ale jak się para decyduje na taki podział i im to pasuje, i godzinowo jest mniej więcej sprawiedliwie to tak to chyba wygląda? Oczywiście, jeśli jest w domu więcej roboty to to pracujące po powrocie niech pomoże.Cytat:
![]() Cytat:
to może lepiej tych dzieci nie mieć co?Cytat:
Cytat:
|
|
|
#224 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#225 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
Konto usunięte
|
MarudexuS- a kto powiedzial ze musi byc zawsze wyrownana? Zwykle nie jest. I tak bez intercyzy nie jest tak, ze sie ma wspolne konto i wspolne pieniadze. Myslisz, ze jak nie ma intercyzy to maz daje zonie kieszonkowe? Trzyma kase na rachunki, oszczedza, czasem tylko jak ladnie poprosi to cos dostanie. Kazdy ma swoja prace, swoje konto i swoje pieniadze. Nie ma lekko
Zona, ktora zostaje z dzieckiem zawsze bedzie w gorszej sytuacji. Przy bogatym mezu tez mozna chodzic w starym swetrze zamiast futra.
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#228 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam, wiecie, czasu, żeby się produkować tutaj a chętnie bym się poprodukowała. Szkoda, może kiedyś Generalnie, co też tu zdążyłam doczytać, to chyba się z Hultajem zgodzę.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2011-05-10 o 12:04 |
|
|
|
|
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
To nie sa patolgie, to jest miasto, XXI wiek. Nie wiem w ogole skad jeszcze mozna wziac faceta, ktory pozwoli kobiecie zostac w domu, ja takich nie znam. Sam jej robote zalatwi predzej niz na takie cos pozwoli. Wiedze czerpie z obserwacji jak to u ludzi wyglada.
A co do cesarki w piatek i pracy w poniedzialek- tak sie robi. Nie w nastepny poniedzialek, ale w poniedzialek za tydzien jak najbardziej, wraca sie na pol etatu. |
|
|
|
|
#233 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie by się studia socjologiczne przydały. Mogłabyś się zapoznać z warunkami życiowymi, relacjami w normalnych rodzinach ![]() Na czerwono : Dziękuje Bogu,że nie obracam się w towarzystwie ludzi tak wyrachowanych Już wole chodzić w starych swetrach i mieć odrosty do ramion
|
|
|
|
|
|
#235 |
|
BAN stały
|
To poznaj mnie. Dzień dobry! Ja nie dość, że pozwalam, to jeszcze tego wymagam.
|
|
|
|
|
#236 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Sory ale nie mogę zapomnieć występu ww. wizażanki na wątku o tym gdzie poznać znajomych z wyższych sfer. Dała tam czadu, do dzisiaj to pamiętam
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-05-10 o 12:15 |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=A kuku;26829519]
Ale to przed nim chciałaś uciec do pracy? A ono? Do żłoba? Do żłobka nie, ale do przedszkola tak Zresztą jak mi finanse pozwolą to tż zostanie w domku (zgadza się póki co )
|
|
|
|
|
#238 |
|
BAN stały
|
Do przedszkola na 10 godzin, czy dłużej?
Myślisz, że potrafi dać małemu dziecku w sferze emocjonalnej wszystko to, co dostałoby od matki? |
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale chyba nie bierzesz w swoich kalkulacjach pod uwagę, że ktoś może mieszkać na większej powierzchni niż ktoś inny i może nie mieszkać sam.Przepraszam, ale nie każdy ma tak, jak Ty, że 5 minut i jest posprzątane. Odkurzać trzeba codziennie, bo się nosi,i to nie jest 5 minut a conajmniej pół godziny szybkiej jazdy z odkurzaczem, mycie podłóg dwa razy tyle czasu (na parterze, nie wliczam piętra) Podłogi na parterze myję ok. 1x w tygodniu. Pralka chodzi codziennie i to nie jedno pranie. Czyszczenie jednej łazienki to czas ok. godziny (łącznie ze wszystkim), a łazienki są dwie. Nie mówiąc o myciu okien, bo są duże i jest ich dużo i to rozkładamy sobie na parę dni i trzeba robić to dość często, bo się szybko brudzą Ścieranie mebli, kanap, doprowadzenie kuchni, wszystkich sprzętów, jak się zakidają, wszystkiego do stanu używalności to też nie jest pięć minut. Rachunki, sprawunki, zakupy. Do tego dochodzi ogród, który trzeba obrobić, warzywa podwórko i mnóstwo innych rzeczy, które zawsze są do zrobienia. Ale nie będę się przecież tłumaczyła z tego, że każdemu sprzątanie zajmuje inną ilość czasu, a Ty najwyraźniej nie wzięłaś pod uwagę powierzchni, ludzi mieszkających i odwiedzających, i wielu innych czynników. Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2011-05-10 o 12:22 |
|
|
|
|
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty byś został z dzieckiem? ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

To już kolejny wątek, w ktorym czytam, ze synonimem nieudacznictwa życiowego jest skończenie socjologii

Szkoda, że Cię nie ma na innym wątku. Byłabyś żywym przykładem, że jeszcze nie całkiem zgłupiałem.

A przedtem to oczywiście było, że jak wracał z pracy, to już nic nie musi, ale żona co tam, praca od świtu do wieczora, bo w domu to co ona się narobi? Dziecko pobawi, pranie wrzuci, a tak naprawdę to się samo upierze, obiad też się sam gotuje, wokół domu wszystko samo się robi.