Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 08:15   #211
Angelka1984
Raczkowanie

Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez kasienkaa1986 Pokaż wiadomość
Kochane ma któraś linka do strony RANCZO w Lubinie ? Szukam i coś nie mogę znaleźć google też nie pomagają ...
http://www.ranczo-lubin.pl/

wystarczy wpisać rancho lubin w google ja nigdy adresu nie pamiętam :P
Angelka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 21:23   #212
Simran86
Raczkowanie

hej dziewczyny my ślubujemy 31.08.2013 r. w Kościele p.w. Narodzenia Najświętszej Marii Panny, a bawić się będziemy w sali bankietowej Magnat orkiestra, kamerzysta, fotograf już załatwiony i umowy podpisane. W marcu zaczniemy załatwiać pozostałe rzeczy. Pozdrawiam
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 12:02   #213
famka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny my ślubujemy 31.08.2013 r. w Kościele p.w. Narodzenia Najświętszej Marii Panny, a bawić się będziemy w sali bankietowej Magnat orkiestra, kamerzysta, fotograf już załatwiony i umowy podpisane. W marcu zaczniemy załatwiać pozostałe rzeczy. Pozdrawiam
hey to dwa tygodnie przed nami

My nie mamy jeszcze fotografa, kamerzysty i nie byliśmy w kościele , czas to nadrobić.

Dziewczyny możecie podrzucić mi jakąś umowę z kucharzem? Nigdzie nie mogę znaleźć
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 15:27   #214
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez famka89 Pokaż wiadomość
My nie mamy jeszcze fotografa, kamerzysty i nie byliśmy w kościele , czas to nadrobić.
koniecznie musicie nadrobić my pierwsze co to załatwiliśmy kościół i salę.
Umowy z kucharzem nie mam. Menu będzie załącznikiem do umowy z salą
Stary 2012-10-05, 10:16   #215
kasienkaa1986
Przyczajenie

Kochane powiedzcie mi jak to jest z tymi naukami przedmałżeńskimi ? Wczoraj się zapisaliśmy na nauki na 17 listopada jest to sobota i trochę mnie zdziwiło to. Może źle usłyszałam datę Należę do parafii Matki Boskiej Częstochowskiej.

Ile takie nauki trwają, co tam mówią ?
kasienkaa1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-06, 14:25   #216
Angelka1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasienkaa1986 Pokaż wiadomość
Kochane powiedzcie mi jak to jest z tymi naukami przedmałżeńskimi ? Wczoraj się zapisaliśmy na nauki na 17 listopada jest to sobota i trochę mnie zdziwiło to. Może źle usłyszałam datę Należę do parafii Matki Boskiej Częstochowskiej.

Ile takie nauki trwają, co tam mówią ?
My mieliśmy w tygodniu. Idź na parafię - tam koło małego kościółka i zobacz na tablicy rozkład nauk. Nauki są po ok. godzince czasu. Zależy od księdza, który prowadzi nauki i Twoje podejście. Fajne rzeczy też mówią (gdzie ja z reguły byłam anty), ale jak ktoś lekko traktuje istotę ślubu kościelnego, to nuda. Jest około 7 spotkań, już nie pamiętam.
Stary 2012-10-16, 19:52   #217
whitedevil
Przyczajenie

Dot.: Lubin, Witam,Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)

Cześć!
Czy któraś z Was słyszała jakieś opinie o zespole Marakaz z Legnicy? Albo była na imprezie gdzie grali?
whitedevil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 17:22   #218
Angelka1984
Raczkowanie

Dot.: Lubin, Witam,Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)

ja nic nie słyszałam, ale mogę polecić Qest - świetnie grają, dużo nowych hitów, fajne wyczucie gości, zabawy, nie piją podczas wesela, no super!

a pochwalę się kilkoma fotkami z sesji w plenerze w wykonaniu Iwony Ossolińskiej (fol-studio.pl). Zabawa była boska podczas pleneru! Miejsca były dwa: lotnisko i Stajnia Jurta w Niemstowie konie to De Marco (ten biały) i Zorro zwany Zor.
_DSC5890.jpg
moja ulubiona fotka - faworyt absolutny!

_DSC5913.jpg

_DSC5920.jpg

IMG_1637.jpg

_DSC5958.jpg

IMG_1723.jpg

IMG_1715.jpg

_DSC6036.jpg

_DSC5989.jpg

_DSC5885.jpg
Stary 2012-11-12, 10:22   #219
famka89
Zadomowienie

Angelika zdjęcia przesliczne

W piątek w końcu zapisaliśmy się na termin w kościele zwlekaliśmy z tym już dośc długo - a ślub już za 10 miesięcy !

Nie wiem czy dobrze zrobiliśmy bo wybraliśmy godzine 14:00 , nie mysliscie ,że to za wczesna pora?
Stary 2012-11-21, 13:57   #220
kasienkaa1986
Przyczajenie

My mamy na 15:30 i zastanawiam się czy się ze wszystkim wyrobimy Mam nadzieje że narzeczony chociaż w dniu ślubu się nie spóźni
kasienkaa1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-22, 16:37   #221
Angelka1984
Raczkowanie

oj tam, wszystko zaplanujcie wcześniej, z zapasami godzin, bez "na zakładkę", bo jak będzie obsuwa u fryzjera, to nie potrzebne nerwy dojdą... Umawiajcie się z fryzjerką/kosmetyczką wcześniej, żeby Wam nikt terminu nie zaklepał. Na Śląsku wesela są na 12 podobno...

A jak chciałam przedstawić Wam dwa cudne filmiki realizacja: Dariusz Ossoliński fol-studio.pl

http://vimeo.com/user1363746/videos to jest ich kanał na vimeo, więc możecie zobaczyć inne filmiki

Dostaliśmy dzisiaj płyty z fotografiami (tą częścią zajmowała się Iwona Ossolińska) i filmem. Dziś wieczorem oglądamy cały film... już doczekać się nie mogę czekamy na naszych świadków i odbędzie się premiera naszego filmu!!!

No i oczywiście polecam ich gorąco. Są warci każdej ceny, jakość obłędna...

tu jest intro do naszego filmu
a tu przygotowania
Stary 2012-12-29, 18:37   #222
syla21
Przyczajenie

Hej, też biorę ślub w Legnicy (6.07.2013).Jeszcze wiele rzeczy mam niezałatwione, także mam kilka pytań Mogę? ;-)

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Daty jeszcze nie mamy, zastanawiamy się od czego zacząć.

Myślałam ,żeby najpierw objechać wszystkie sale ,które nas interesują - wypytać o wszystko i wziąć rozpiskę dostępnych terminów a następnie udać się z tym do kościoła.

Też tak robiliście? Czy od razu do kościoła?

Myśleliśmy o maju/czerwcu lub wrześniu 2013. Ale ciągle mam obawy ,że nie wyrobimy się do tego czasu, ciągle widzę po forach opinię ,że dziewczyny mają już wszystko zarezerwowane 2 lata przed.

A tak poza tym z sal zaciekawiły mnie w Hotelu Sękowskim, Arkadii , Cubusie i Książęcym. Hotel Nowodworski też ma piękny wystój lecz niestety za mało tam miejsca - planujemy na ok.120 osób - a jak wyjdzie to się przekonamy.
My zarezerwowaliśmy salę Magnolie w Legnicy, jest naprawdę piękna i posiada pokoje na górze dla gości.Potem pojechaliśmy do KOścioła, wszystko to zaczęliśmy załatwiać w połowie Października 2012, a ślub jest w lipcu 2013, Załawt sale i Kościół, a z resztą zdązysz
syla21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 12:19   #223
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Witam koleżanki z naszego regionu!
Legnica się kłania Mam takie małe pytanko, czy ma któraś jakieś info czy małe przyjęcia weselne w Hotelu Kamieniczka wychodzą sensownie? Albo może znacie jakieś inne ładne miejsce w Legnicy, gdzie można urządzić przyjęcie na 50 osób?
Na razie wszystko jest na etapie planowania więc zbieram informację;D Dzięki wielkie!

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:02   #224
syla21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
Witam koleżanki z naszego regionu!
Legnica się kłania Mam takie małe pytanko, czy ma któraś jakieś info czy małe przyjęcia weselne w Hotelu Kamieniczka wychodzą sensownie? Albo może znacie jakieś inne ładne miejsce w Legnicy, gdzie można urządzić przyjęcie na 50 osób?
Na razie wszystko jest na etapie planowania więc zbieram informację;D Dzięki wielkie!
Hej
W Kamienieczce wychodzi nie najtaniej, tzn cena za osobę jest od 140 zł, i to jest ok, ale pamiętam ,ze ceny niclegów były drogie, spodziewałam się tańszych.Dla mnie to akurat było ważne, bo mam gości z daleka.
A kiedy masz wesele?
syla21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 08:42   #225
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syla21 Pokaż wiadomość
Hej
W Kamienieczce wychodzi nie najtaniej, tzn cena za osobę jest od 140 zł, i to jest ok, ale pamiętam ,ze ceny niclegów były drogie, spodziewałam się tańszych.Dla mnie to akurat było ważne, bo mam gości z daleka.
A kiedy masz wesele?

Dzięki za info Ja też mam gości z daleka i chciałabym ich ulokować gdzieś w centrum, żeby nie jeździć po mieście taksówkami jak trzeba będzie im Legnice pokazać;D słyszałam ostatnio, że w Hotelu Gwarna też robią przyjęcia i to całkiem niezłe.

Mi do ślubu jeszcze daleko (czerwiec 2014) m.in. ze względu na to, że mamy teraz w rodzinie żałobę... ale planować i się orientować w temacie nie zaszkodzi, szczególnie, że jestem maniaczką planowania;D

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 19:23   #226
famka89
Zadomowienie

No dziewczynki ja już mam wszystko zaklepane na chwile obecną do ślubu 9 miesięcy.

Macie może do polecenia godną firmę dekoracyjną?
Stary 2013-01-04, 13:09   #227
Simran86
Raczkowanie

Parę miesięcy temu byliśmy na targach ślubnych i znaleźliśmy fajną firmę dekoracyjną Bella Vida .Dziewczyny są z Legnicy i mają głowy pełne pomysłów

Edytowane przez Simran86
Czas edycji: 2013-01-04 o 13:12
Stary 2013-01-11, 20:56   #228
whitedevil
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Parę miesięcy temu byliśmy na targach ślubnych i znaleźliśmy fajną firmę dekoracyjną Bella Vida .Dziewczyny są z Legnicy i mają głowy pełne pomysłów
Owszem, bardzo fajnie to wygląda na ich stronie jednak parę miesięcy temu chciałam pozyskać od nich ofertę i do dziś się nie doczekałam. Dziewczyny odpisały i obiecały odpowiedź ale niestety cisza... A więc zdecydowaliśmy się na Gosię Piątek z Jawora - dziewczyna robi przepiękne dekoracje i jest przesympatyczna

Tak poza tym to mamy już salę (sala-wodecki.pl), dekoracje (sala, kościół, bukiet, butonierka i dekoracja auta - Gosia Piątek), zespół (Duo-Plus z Jawora) i kamerę + foto (sfalexander.pl).
Do pełni szczęścia na ten moment brakuje kościoła ale siostra mówi że jeszcze za wcześnie (ślub w czerwcu 2014)...
Stary 2013-01-12, 11:49   #229
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Oj, widzę, że chyba muszę zabrać się do roboty - whitedevil bierzemy ślub w tym samym terminie - a ja jestem na etapie rozmyślania , a Ty już widzę prawie wszystko masz załatwione! Fakt, że u nas wyszło tak spontanicznie, że ustaliliśmy datę ślubu i myślałam, że jak na wiosnę zaczniemy załatwiać salę, zespół, fotografa itd itp to będzie dobrze, bez zbędnej paniki a tu jednak chyba trzeba się pośpieszyć...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-13, 17:50   #230
whitedevil
Przyczajenie

Cytat:
Oj, widzę, że chyba muszę zabrać się do roboty - whitedevil bierzemy ślub w tym samym terminie - a ja jestem na etapie rozmyślania , a Ty już widzę prawie wszystko masz załatwione! Fakt, że u nas wyszło tak spontanicznie, że ustaliliśmy datę ślubu i myślałam, że jak na wiosnę zaczniemy załatwiać salę, zespół, fotografa itd itp to będzie dobrze, bez zbędnej paniki a tu jednak chyba trzeba się pośpieszyć...
Myślę że jak na wiosnę zaczniesz rezerwować terminy to będzie OK Ja po prostu chciałam wszystko mieć wcześnie i bez nerwów Bywa, że trzeba z 2-letnim wyprzedzeniem zaklepywać, ale niekoniecznie Nie dajmy się zwariować

Byłam w kościele w sobotę, ale jak na złość proboszcz był na kolędzie No nic, spróbuję kiedy indziej A tak poza tym to jak to jest? Od razu trzeba jakieś dokumenty przedstawiać czy to będzie coś na zasadzie rezerwacji terminu, a podpisy i dokumenty później?
Stary 2013-01-13, 20:46   #231
aniiya
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszłe Panny Młode i szczęśliwe żony Już od jakiegoś czasu przeglądam Wasz temat. Mnie również czeka weselicho w 2014 r., a dokładnie 12.07.2014.

Jestem spod Złotoryi, ślub planuję w swojej rodzinnej miejscowości. Na co dzień przebywam we Wrocławiu, więc mam nadzieję że tutaj uda mi się załatwić więcej tematów.

Na dzień dzisiejszy mam już zarezerwowaną salę, wstępnie planuje sprawy związane z foto, video i orkiestrą.

Mam do Was pytanie odnośnie zespołu rokerband, czy wiecie może ile biorą za wesele+ poprawiny?

A teraz pochwalę się tym co już udało mi się załatwić:

Sala - wiejska w Zagrodnie, niepozorna ale jak wybierze się odpowiednią dekorację to wygląda cudnie. Właśnie polecacie jakąś firmę dekoracyjną w naszym regionie, osobiście słyszałam dobre opinie na temat firmy z Bolesławca, ale nie mam namiarów

http://alefoto.com.pl/wp-content/upl...-zlotoryja.jpg

A oto mój śliczny kościółek http://alefoto.com.pl/wp-content/upl...-zlotoryja.jpg
aniiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 18:21   #232
puchaczmalinowy
Rozeznanie

whitedevil dzięki za słowa otuchy! w sumie nie robimy wielkiego wesela więc nie potrzebna nam ogromna, rozchwytywana sala, którą trzeba "zaklepywać" dwa lata wcześniej. Większy problem przewiduję z fotografem i zespołem ale póki co nie martwię się na zapas

aniiya bardzo ładna sala i cudny kościół! a duże wesele robisz? bo sala to chyba przynajmniej na 100 osób? Mam psiapsółkę w Bolesławcu spróbuję zorganizować jakiś namiar na bolesławieckie dekoracje - pamiętasz nazwę tej firmy?

Stary 2013-01-16, 12:08   #233
aniiya
Przyczajenie

Na 180 os, to jest sala na której zawsze bawię się na weselach więc wiem, że wszystkich pomieszczę. Ja osobiście preferuje mniejsze wesela, jednak mam dużą rodzinę i bardzo decyzyjną mamę w tej kwestii.

Na szczęście odnośnie wystroju, zespołu, video i foto to ja podejmuję decyzję Co do nazwy firmy dekorującej to właśnie nie mam pojęcia "każdy słyszał, ale nic nie wie".

Jutro umówiłam się na spotkanie z parą z fol-studio.pl, mam nadzieję że wszytko będzie ok i uda mi się zaklepać termin.

A jak tam u Was z przygotowaniami ?
Stary 2013-01-16, 17:42   #234
aniiya
Przyczajenie

Cytat:
aniiya bardzo ładna sala i cudny kościół! a duże wesele robisz? bo sala to chyba przynajmniej na 100 osób? Mam psiapsółkę w Bolesławcu spróbuję zorganizować jakiś namiar na bolesławieckie dekoracje - pamiętasz nazwę tej firmy?
Wesele na 180 os Ja preferuję mniejsze, ale tutaj w decyzji prym wiedzie moja mama Przynajmniej wiem,że sala pomieści taką liczbę osób bo bawiłam się już tam na takich weselach.

Co do nazwy firmy dekoracyjnej, właśnie o to chodzi, że nie mam pojęcia. Może znacie jakieś inne godne polecenia?
Stary 2013-01-17, 10:53   #235
famka89
Zadomowienie

Stwierdziłam ,że sama podejme się dekoracji swojej sali - ponieważ każda firma wyceniała na to co chciałam za minimum 2000 zł , a kupując samemu dekoracje wyjdzie mi max 1000zł a później zawsze można chociaż część sprzedać.
Wybrałam kolor przewodni fuksje połączoną z zielenią ,oczywiście wszystkie odcienie tych kolorów będą mile widziane
Stary 2013-01-18, 08:22   #236
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Stwierdziłam ,że sama podejme się dekoracji swojej sali - ponieważ każda firma wyceniała na to co chciałam za minimum 2000 zł , a kupując samemu dekoracje wyjdzie mi max 1000zł a później zawsze można chociaż część sprzedać.
Wybrałam kolor przewodni fuksje połączoną z zielenią ,oczywiście wszystkie odcienie tych kolorów będą mile widziane

Wydaje mi się, że jest to dobry pomysł, szczególnie jeśli masz na tyle zdolności by sobie z tym poradzić Mam nadzieję, że jak już będziesz wprowadzać wizję w stan realizacji to się pochwalisz

Stary 2013-01-19, 13:11   #237
puchaczmalinowy
Rozeznanie

a tak przy okazji to czy ktoś się orientuje ile mniej więcej kosztuje fotografie ze ślubu + sesja u p. Iwony Ossolińskiej - na stronie nie znalazłam żadnych, nawet przybliżonych cen a chciałabym powoli zacząć robić wstępny plan wydatków...

i ewentualnie może jakiegoś innego dobrego fotografa polecacie? interesuje mnie samo robienie zdjęć bo zrezygnowaliśmy z filmowania - uznaliśmy po prostu za zbędne

z góry dzięki!

Edytowane przez puchaczmalinowy
Czas edycji: 2013-01-19 o 13:11 Powód: literówka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-19, 21:18   #238
famka89
Zadomowienie

Cytat:
a tak przy okazji to czy ktoś się orientuje ile mniej więcej kosztuje fotografie ze ślubu + sesja u p. Iwony Ossolińskiej - na stronie nie znalazłam żadnych, nawet przybliżonych cen a chciałabym powoli zacząć robić wstępny plan wydatków...

i ewentualnie może jakiegoś innego dobrego fotografa polecacie? interesuje mnie samo robienie zdjęć bo zrezygnowaliśmy z filmowania - uznaliśmy po prostu za zbędne

z góry dzięki!
http://welonik.pl/fotograf-slubny/wr...ona-ossolinska według tego linka to 1600-2400

Ja wybrałam http://www.origamistudio.pl/ za zdjęcia i film płacimy 2800 zł. Bardzo miły i konkretny facet prowadzi tą firme , zdjęcia jak dla mnie też mają dobre. Jeśli zdecydujemy się na sesje to dodatkowo dopłacimy 1000zł.
Stary 2013-01-20, 09:55   #239
Simran86
Raczkowanie

u nas na szczęście nie musimy przystrajać sali - robią to jej właściciele
co do p. Iwony Ossolińskiej to koleżanka dowiadywała się we wrześniu to była mowa o 3 tyś.
kurcze rok temu zaczęliśmy planować wesele a to już zostało raptem 7,5 miesiąca. Olaboga jak to zleciało... niedługo zacznie się załatwianie pozostałych rzeczy
Stary 2013-01-20, 13:31   #240
aniiya
Przyczajenie

Cytat:

z góry dzięki!
Ja jestem umówiona z Państwem Ossolińskim na spotkanie w tym tygodniu. Planuje foto+video , taki bardziej full pakiet. Wstępne koszty to ok.5 tys. Jednak szczegóły pewnie domknę w tym tygodniu. Po poszukiwaniach myślę, że fol-studio to najlepszy wybór

Co do fotografa to ale-foto.com.pl robią też bardzo fajne zdjęcia ale koszt koło 3 tys. zł
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości