![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
Robię brzuski i a6w.
A chyba że tak ![]() ![]() Jutro może zrobię ryż z kurczakiem na obiad. Bo warzyw na patelnie nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki
![]() ![]() Wczorajsze menu: I śniadanie(9.00): 1 jajko,1 kromka chrupkiego chleba, 1 plasterek serka naturalnego, 5 rzodkiewek, 2 małe ogórki II śniadanie (13.10): jogurt pitny 0% Maćkowy- 83 kcal 16.30: jogurt pitny 0% Maćkowy-83 kcal Obiad: zupa kalafiorowa, kawałek arbuza Kolacja: jajecznica z 2 jajek (klasa M niby, ale jak dla mnie to było S) z 1 plastrem szynki i kromką chrupkiego pieczywa, kromka chrupkiego pieczywa z „Delikatnym, kromka chrupkiego z dżemem (12 g- 30 kcal) Ok. 800kcal Ruchu mało, kto czytał wcześniej, ten zna przyczynę. Dałam radę tylko 110 skoczyć obunóż na skakance, 140 powtórzeń ćw na nogi i tyłek, hula-hop i A6W (ale nie robiłam tak dobrze, jak zawsze). Dziś: 6.20: 2kromki chrupkiego pieczywa (jedna z "Delikatnym, druga z serkiem naturalnym), 1 ogórek 10.15: małe jabłko 13.20: 2 nektarynki 16.10: 1 nektarynka, 2 kromki chrupkiego (jedna z żywiecką, druga z 12g dżemu jagodowego-30kcal), 1 ogórek 19.20: 120g piersi z kurczaka bez panierki, 2 ogórki 21.00: szklanka mleka 2%(TŻ nie miał innego) z płatkami Fitella Razem około 900 kcal. Chyba pobiłam dziś mój rekord zjedzonych nektarynek... Ale nie miałam wyboru- przez cały czas byłam na mieście z bagażami i nie było jak zjeść coś innego (chciałam kupić jogurt 0%, ale nie mieli). Tak czy inaczej- w 1000kcal się zmieściłam. Ogólnie jestem potwornie zmęczona- pół dnia biegałam z ciężkimi bagażami po mieście, nie dość, że upał był, to jeszcze musiałam iść wszędzie na piechotę z tym obciążeniem, bo autobus nie jeździ tam podczas wakacji ;/ Przynajmniej spaliłam sporo kcal. Dziś rano trochę poćwiczyłam na hula-hop, resztę odpuszczam, nie mam siły, jestem potwornie zmęczona. A6W musiałam dziś odpuścić- rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że mam spróbować jutro (zrobić ten sam dzień co miał być dziś), bo w mojej sytuacji nie powinnam ćwiczyć, kiedy organizm mówi "dość".
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-27 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Bottega i tak jesteś dzielna!
![]() ![]() ![]() ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
medzia, dziękuję Kochana za wsparcie
![]() ![]() Martwię się, bo w pn kolejna dawka sterydów ![]()
#215 |
amor vincit omnia
|
Bottega dostarczasz organizmowi za mało kcal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Wtajemniczenie
|
Pozwólcie, że się podepnę.
20 lat/176cm/87kg, także 20kg też przede mną do zrzucenia. Po krótce: w liceum zaczęłam chorować, ale już się leczę, więc nie tyję tak radykalnie jak kiedyś, zrzuciłam ok 10kg na Meridii, ale koniec końców kilka wróciło. Miesiąc temu skombinowałam rower stacjonarny, przez 2 tyg dzień w dzień śmigałam na nim po 60-75min ze średnią prędkością 26km/h. No ale ... przerwałam i z każdym dniem coraz bardziej nienawidzę siebie, także muszę wrócić. Za jakieś 10kg pomyślę o basenie ![]() Mogłabym liczyć na wsparcie i ewentualną pomoc..? |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
Nie sądzę. 1000 kcal było ustalane z lekarzem, nawet biorąc pod uwagę ćwiczenia... Poza tym w przypadku dostarczania zbyt małej ilości objawy są inne. Gdyby jadła same warzywa albo samo białko można byłoby się przyczepić, że organizm źle reaguje na brak niektórych witamin i mikroelemntów, a jej posiłki sa pełnowartościowe. Tutaj dużo robią leki ...
Bottega, bądźmy w dobrej myśli! Długo jeszcze będziesz przyjmowała sterydy?
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... Edytowane przez medzia104 Czas edycji: 2011-08-27 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
a czytałaś wszystkie moje posty z tego tygodnia?
![]() medzia, dokładnie, dziękuję za zrozumienie ![]() ![]() ![]() Udało mi się poćwiczyć na skakance- 350 podskoków obunóż, jestem cała mokra, nie dam rady więcej dopóki mi organizm nie upora się z lekami, ale cieszę się, że dziś cokolwiek mogłam zrobić. + zrobiłam 140 powtórzeń ćw na nogi i tyłek. W ogóle to czuję, że bolą mnie mięśnie brzucha.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-27 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() ![]() ![]() ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
thenerdqueen, jasne, że tak!
![]() ![]()
#221 |
Rozeznanie
|
Hej, hej. Dziś czuje, że za dużo zjadłam, ale ogólnie to ilościowo wygląda normalnie. Za to nie byłam na kijkach, bo nie miałam czasu. Ale jutro idziemy z moim TŻ z rana, przed śniadaniem.
Co dziś zjadłam: Śniadanie: Płatki Just Fit z mlekiem (2%) II Śniadanie: Małe jabłko Obiad: 50 g ryżu z warzywami i małym plasterkiem kurczaka, na łyżeczce oliwy. Podwieczorek: Jabłko. Kolacja: 1/3 serka wiejskiego lekkiego z ćwiartką pomidora. Jestem w miarę zadowolona, ale dziwnie się czuje jak tyle dni nie mogłam zjeść kolacji. Co raz rzadziej odczuwam głód! ![]()
#222 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za miłe przygarnięcie.
Nigdy nie byłam dobra w liczeniu kalorii, ale staram się zachowywać podstawowe zasady w stylu 5 posiłków, mniejsze porcje, picie sporo wody. śniadanie: kawa, 2 parówki, kromka ciemnego słonecznikowego chleba IIśniadanie: mały jogurt obiad: 2 krokiety i surówka podwieczorku w sumie nie było, chyba, że policzymy duużą kawę z mlekiem ![]() kolacja: 3 kromki słonecznikowego z szynką i pomidorem + zielona herbata. Nie mam tylko pojęcia ile znaczy to, ile czasu i z jaką prędkością jeżdżę. Chciałabym też zacząć robić jakieś kilkuminutówki na brzuch, bo to mój największy problem. Mogłybyście mi coś na ten temat powiedzieć? |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś wstałam o 10 przed śniadaniem poszłam na kijki z TŻ. ![]() Myślałam, że go nie dogonię (a sama chodzę bardzo szybko)! Jego jeden krok to jak moje 3 ![]() ![]() Dziś śniadanie późno, bo o 12:00, będę miała przez to dzień rozbity. Co zjadłam i mam zamiar zjeść: Śniadanie: Dwie kromeczki ciemnego chleba własnej roboty z ziarnami. z twarogiem, pomidorem i białą szynką. (zjadłam) II Śniadanie: Jabłko, albo nic (bo miałam pożywne śniadanie) Obiad: 50 g ryżu z warzywami i małym plasterkiem kurczaka, na łyżeczce oliwy. Podwieczorek: Jabłko. Kolacja: pewnie nic bo nie dam rady.
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ja wczoraj tylko 80 min na orbitreku, przez ten wyjazd na wodę.. Tak jak pisałam niewiele zjadłam - poza śniadaniem jeszcze na obiad nad wodę zabrałam sobie sałatkę a'la gyros - pół piersi z kurczaka z przyprawą i pomidor z ogórkiem. Niestety później mieliśmy imprezę i zjadłam kilka garści chipsów ![]() Dzisiaj wstałam dopiero o 12 więc jestem ledwo po śniadaniu (szklanka kefiru i kromka chleba słonecznikowego) i w ogóle nie jestem głodna, więc pewnie za karę za wczoraj zjem bardzo mało. Póki co 80 min orbitreka już zrobiłam i 60 brzuszków ![]() thenerdqueen witaj ![]() ![]() Bottega współczuję komplikacji.. mi się dzisiaj nie chciało nic jak wstałam, bo poszłam spać dopiero o 4... ale jak pomyślałam że Ty dajesz radę to poćwiczyłam trochę. Trzymaj się kochana bo dajesz motywację większości z nas ![]()
#225 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie dziewczyny, że się nie udzielam, ale cholera, mój eks miał wczoraj wypadek. I po prostu z nerwów nie mam ani czasu ani ochoty na cokolwiek. Nie mam pojęcia co z nim, nikt nic nie wie, a ja ze strachu odchodzę od zmysłów! O jedzeniu to w ogl nie ma mowy, od wczoraj nic nie zjadłam. Siedzę w domu i czekam na jakikolwiek telefon!
Witam gorąco wszystkie nowe dziewczyny! ![]()
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
YennaSnape, dostarczasz swojemu organizmowi zdecydowanie zbyt małą ilość kcal. Efekty będą szybkie, ale krótkotrwałe, a kg wrócą z nawiązką. W Twojej diecie jest też za mało białka. Nie bój się piersi z kurczaka- gotowana na parze lub smażona na kropelce oliwy ma niewiele kalorii! ![]() Wczoraj udało mi się poskakać trochę na skakance- zrobiłam 350 podskoków obunóż + 140 powtórzeń ćw na nogi i tyłek. U mnie dziś dieta OK, ruchu trochę mało, ponieważ dostałam mocnego krwawienia (a @ mi się skończyła) i boli mnie podbrzusze, więc przez pół dnia łóżko. Zapewne "odzywają się" moje problemy ginekologiczne. Ale za godzinę idziemy na długi spacer, zagramy też w badmintona, wypożyczalnia rowerów wodnych niestety dziś nieczynna ![]() BrillanteAstro5, współczuje Kochana! Jesteśmy z Tobą! Dawaj znać co i jak. Jedz, bo nie będziesz miała siły! akasha83, dziękuję za miłe słowa ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-28 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zjadłam kanapkę (ciemne pieczywo) z serem, pomidorem i cebulą. Do tego dodałabym jakieś 100 śliwek
![]() ps. mam swoje zdjęcie z boku to możecie zobaczyć jak wyglądam. (jak chcecie). |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() U mnie dzisiaj: śniadanie: - miseczka płatków fitella o smaku truskawkowym z 0,5 % mlekiem II śniadanie: nic, bo śniadanie było późno ![]() obiad: - potrawka ze smażonej na łyżce oliwy z oliwek piersi kurczaka, świeżej papryki, pomidora z sosem jogurtowo-czosnkowym podwieczorek winogrona kolacja - miseczka płatków fitella o smaku truskawkowym z 0,5 % mlekiem - jogurt pitny truskawkowy 0% (250ml) Ruch: 15 km rowerkiem, a za godzinę - standardowe 5 km biegu ![]() natalkaa7522, jak masz to wrzucaj ![]() BrillanteAstro5, jak będziesz już coś wiedziała to koniecznie napisz!
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie dziś dietka zaczęła się dobrze, ale później poszliśmy z TŻ grać w badmintona i nie zauważyliśmy jak 40 min minęło, przez co musieliśmy szybko zbierać (szliśmy oglądać mieszkanie) i nie zdążyłam zjeść obiadu. Ogólnie dziś zaliczyliśmy ok. 4h spaceru w dość szybkim tempie + 40 min badmintona. I śniadanie: jajecznica z 2 jajek, 1 kromka chrupkiego pieczywa, 1 kromka chrupkiego z 12g dżemu Łowicz (16kcal) + 5 tic-taców (10 kcal) II śniadanie: nektarynka, 1 kromka chrupkiego z 2 małymi plasterkami żywieckiej, 1chromka chrupkiego z 12g dżemu Łowicz, 1 mały ogórek Później: - 374kcal (duży krusher pinacolada)- zjadłam go, bo spadł mi cukier i zaczęłam się źle czuć (20.10) -jabłko Kolacja: 1 mały ogórek, pół nektarynki, 150g marchewki z groszkiem, 1 kromka chrupkiego z „Delikatnym” Łącznie: 950 kcal Niestety... krushera zjadłam, ale zapewne bym tego nie zrobiła, gdyby nie to, że zaczęło mi się kręcić w głowie- insulina spadła mi bardzo w dół, a nigdzie nie było czynnego sklepu. Dopiero później doszliśmy do Tesco i tam zjadłam jabłko. Na szczęście w 1000kcal się zmieściłam, choć żałuję, że bez obiadu ![]() TŻ pochwalił- mówi, że bardzo widać moją utratę wagi i mięśnie nóg mi się zwiększyły (noga się wyrzeźbiła). Cieszę się, czuję się "mniejsza" ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-28 o 23:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
medzia104 - podziwiam Twoją determinację w posiłkach.. ja niestety nie pilnuję aż tak 5 posiłków
![]() Jak liczę kalorie wychodzi koło 700-900 w zależności od tego co jem na obiad ![]() natalkaa7522 - oj z tymi ziemniakami to nie dobrze, ale każdemu się zdarza - uważaj ![]() Bottega - Fajnie że masz wsparcie w TŻ - mój mąż widzi że się katuje na orbitreku ale jakoś specjalnie się nie przejmuje .. Wcina pizzę z piwem koło mnie, na szczęście już mnie to nie kusi i ćwiczę obok niego ![]() Póki co dzisiaj na śniadanie kefir + jabłko + czarna kawa bz cukru. II śniadanie - mam nektarynkę. Nie wiem co na obiad. Zrobiłam rano dzisiaj tylko 15 km ![]() ![]() Spróbuję się zważyć.. może drgnęła ta durna waga - trzymajcie kciuki ![]()
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z kolacją mam dokładnie to samo, co Ty... Jem o 18, czasem 19, bo jakoś źle się czuję, kiedy napycham się na noc... Choć o 20 zazwyczaj idę biegać, wracam, a kładę się spać dopiero przed północą i od czasu do czasu czuję głód... Któraś z dziewczyn pisała tutaj, żeby jeść później kolację i sama nie wiem ![]() Koniecznie wejdź na wagę! Musiała drgnąć ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
Hej, przepraszam, że nie pisze, ale nie bardzo mam dostęp do kompa, a przez wifi w telefonie nie da się pisać... Czy któraś z Was mogła by mi może podpowiedzieć jakie powinnam mieć produkty w domu takie jakby na każdy dzień?
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
płatki owsiane, płatki fitella o smaku truskawkowym, mleko 0,5 %, pierś z kurczaka (jak kupię więcej to sobie mrożę), pieczywo chrupkie typu wasa, serek almette, pomidory, ogórek zielony, papryka, marchewka, nektarynki, jabłka, tuńczyk w sosie własnym, jogurty naturalne, serki homogenizowane, jogurty do picia 0% tłuszczu, bezcukrowe, ser biały chudy, szczypiorek, czosnek, woda mineralna niegazowana, zielona herbata... To jest moja baza. Jak się coś kończy to kupuję ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Przyczajenie
|
Ooo.. dzięki wielkie, bo ja własnie zaczynam tak na serio więc nie znam się mocno... Ufff super to teraz jak najszybciej na zakupy i gotowe...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Czeeść dziewczyny! Od wczoraj niewiele się dowiedziałam, tylko tyle, że ma najprawdopodbniej wstrząs mózgu. Bardzo się boję, nie wiem co jeszcze. Bardzo bym chciała Go odwiedzić w tym szpitalu, ale kuuurde, nie mogę.
![]() Zjadłam dzisiaj śniadanie, ale rano obudziłam się z katarem, bolącym gardłem i gorączką. Ojjj, strasznie źle się czuję.
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
@YennaSnape: A6W nie jest chyba zbyt dobra dla początkującego wieloryba, bo chyba nie spala tłuszczu, a kształtuje mięśnie? Tak mi się obiło gdzieś o uszy, dlatego pozwoliłam sobie zakwestionować Twoją propozycję.. Ale dzięki za pomysł
![]() @Bottega: Tobie również dziękuje za zwrócenie uwagi na to, co jadłam i rzeczowe pytania. Wiem, krokiety zaliczyły się do "grzeszków", ale akurat jeszcze były w studenckiej lodówce, więc należało to zjeść ;-) z kapustą były. Kawa z łyżeczką cukru (którą stopniowo redukuję, zeszłam już z 2), herbat nie słodzę, pieczywo jem ciemne. Mogę się jedynie pochwalić silną wolą do odmawiania sobie słodyczy. Dziś dzień zaczęłam od połówki jogurtu naturalnego z musli Crunchy, 2 śniadaniem była kawucha i pomidor, reszta jeszcze stoi pod znakiem zapytania. Zebrałam się chyba już w sobie od nowa i zamierzam przejechać 60 min na stacjonarnym ze średnią prędkością, która nie spadnie poniżej 23km/h (takie moje złote założenie na każdą jazdę, które do tej pory spełniałam za każdym razem). Znacie może jakąś aplikację na telefon (mogę polecić Noom na Androida, ale niestety sama nie mam jak z niego korzystać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
medzia, ja ostatni posiłek jem 3h przed snem- tak, jak kiedyś zalecił mi dietetyk. Ale myślę, że to sprawa indywidualna- jeśli się źle czujesz jedząc późno, to nie jedz. Jeśli jest ok i czujesz głód- ja bym zjadła. BrillanteAstro5, nie martw się ![]() ![]() thenerdqueen, ja zaglądam na te dwie strony: http://www.female.pl/tabela.php3 http://www.tabele-kalorii.pl/
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-29 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nauczyłam się, że jeżeli chce mi się czegoś słodkiego biorę jogurt owocowy albo jakiś serek. Dzisiaj np. zjadłam coś, co wypatrzyłam u Bottegi - kromkę pieczywa chrupkiego z łyżeczką dżemu owocowego. Czytałam też, że dziewczyny dodają do sera białego zwykłe kakao i słodzą to słodzikiem, ale nie próbowałam, więc nie mogę zdać relacji, jak smakuje. Dla mnie numerem jeden z dietetycznych słodkości jest jogurt lub owoc. I szybko się nauczysz, że zjedzenie takiego czegoś na diecie jest naprawdę nagrodą ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
medzia, widzę, że u Ciebie waga ostro spadła w dół
![]() ![]() Mam dziś zakwasy w łydkach i pośladkach ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-29 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
U mnie drgnęło.. -0,2 kg ale miałam nadzieję że więcej poleci..
Zobaczymy co będzie do piątku. Chciałabym żeby moja waga leciała tak jak u Was dziewczyny. Zaczynam się zastanawiać czy ten mój orbitrek źle pokazuje spalone kalorie.. czy też z wagą jest coś nie tak.. Podejdę przy okazji do jakiejś apteki sprawdzić moją teorie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.