![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Wydaje mi się, że mówił o Michale...Chyba że się mylę. Kasia jeszcze na studiach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
nie nadążam za Wami....
Kasiu łódzka dużo zdrówka ![]() daisy ja też jadłam lody, tiramisu ![]() ewesko ![]() lolka super jest ten fotel ![]() Ja też przy okazji wizyty u pediatry z Emilką, wzięłam Oliwkę i zważyłam ją. No i mój maluszek waży 7500g ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
o matulo co za koszmarny makijaz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Weredka, Bassienka thx ![]() ![]() ![]() Dziewczynki a macie w pokoikach/kącikach dzieciowych dywany albo cos w tym stylu? Na czym jak już nasze maleństwa będą siedzieć będziecie je kłaść do zabawy? U nas teraz mata edu daje radę, ale zastanawiam się co potem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Obejrzałam House, idę spać. Papa
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Wtajemniczenie
|
Rany jak wy Gerls pędzita z postami
![]() Moje dziecko na nic mi nie pozwala ![]() ![]() Dziś moje dziecko przekręciło się 1 raz z brzuszka na plecki na lewą stronę ![]() ![]() ![]() Podtrzymuję to co piszą dziewczyny Andziot ty nasza guru ![]() ![]() Lecę do spanka jeszcze do K zajrzę ![]() Ciał Zapomniała bym ![]() ![]() Julek ![]() Igor ![]() Hania ![]() Zuzia ![]() Nadia ![]()
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-10-06 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
WYGRALAM LICYTACJE
![]() ![]() kupial oli buziki za 2,25 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
U nas koc świetnie się sprawdza. Można łatwo wytrzepać i uprać
![]() A mamy panele ![]() Głoooooooooooodna jestem. Ale nie zjem. Skończyłam pracę na dziś. Choć nadal jestem do TYŁU. Więc do środy będę Wam smęcić, że mam pracę i jestem do tyłu. A potem mam plam się wyspać. A wiadomo, że plany są po to, żeby je zmieniać ![]()
![]() |
#219 | |||||||||
Raczkowanie
|
Haneczko synowo ma (hmm no chyba, że o czymś nie wiem
![]() ![]() Nadeńko uśmiechu od ucha do ucha z okazji 3 miesięcy ![]() Igorku zytusiowy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak kondycja włosów po tak mocnym kolorze?? ja potraktowałam je sama w niedzielę tym razem lorealem ferią (miedz intensywna) i wyglądam idiotycznie bo nie złapało mi wcale odrostów pod grzywką ![]() a lecą mi nadal koszmarnie ale duużo ich mam Cytat:
![]() Oglądałam wczoraj na YT filmiki dotyczące metody Vojty i ja nie wiem jak dam radę sama ja stosować 4 razy dziennie - przecież normalnie zabije mnie krzyk własnego dziecka ![]() Cytat:
![]() cudny jest taki bezzębny dziąsłowy uśmiech i to mrużenie oczek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zdróweczka Kochana dla Nikosi; Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dziekujemy za informację w sprawie promocji słoiczków w tesco, posty czytamy i ściskamy z Wikusiem Haniutkę ![]() bassienko napisz mi proszę jak Ty dałaś radę psychicznie wykonywać ćwiczenia metodą Vojty z dzieciaczkiem w domu? Oglądałam wczoraj filmiki dotyczące tej metody i aż mi się słabo zrobiło, kurde nie wiem czy podołam i będę w stanie się przełamać ![]() cieszę się słysząc, że była skuteczna i dziękuję za słowa wsparcia ![]() a teraz witam się w nowej odsłonie i uciekam odciągać jak anulinka ![]() doczytałam do piątej stronki, jutro nadrobię dalej dobranoc Mamusie i Dzidziusie ps jest 23.53 jestem tu samaaaa
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
![]() Nocka na głowie. Pepe od 2 nawijał, przed 3 wypił mleko i spał z nami. Ale rzucał się co chwilę, ma taki dziwny nawyk ostatnio, że kręci głową w prawo i lewo ( jakby mówił "nie" ). I tak do 6.30. Zjadł i bawi się w łóżeczku, ale rozwalił mi tatalnie żywieniowy plan dnia ![]() Nie wiem, o której będzie deser czy następne mleko. Poczekam chyba, aż zgłodnieje ![]() Pogoda straszna. O 5.30 leje i zimno. Ze spaceru raczej nici, ale jak patrzę na prognozę długoterminową, to nie wiem, kiedy z moją marudką wyjdę na zewnątrz. Idę robić śniadanie, bo tż na 8 do pracy. Miłego i ciepłego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
helooo,
nie śpimy od 6 ![]() lecę po kawę, pogoda nie nastraja ale na spacer muszę wyjść bo oszaleje. miłego dnia ![]() ![]()
#222 | |
Rozeznanie
|
elooooo
f*** czy ta jesień naprawdę musiała się tu doczołgać? nie znoszę takiej pogody ![]() u mnie kaloryfery już ciepłe, zaczynam sezon "mokrych ręczników" ![]() Cytat:
![]() Pisałyście wczoraj o plamkach na ciele. Ani bocian zostawił ślad na karku, a aniołek buziaka na powiece ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wg niej ![]() no i biore to wasze nadrabianie na klate:P ale ponoc teskniłyscie za mna wiec teraz mi tu nie narzekać bo tupne noga i pójde w siną dal ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do hitów zabawkowych to dorzucam jeszcze opakowanie po wacikach kosmetycznych ![]() własnie sie zastanawiama czy mozna juz bańki pouszczac maluchom i dzisiaj zakupie ![]() ciekawe jaka reakcja bedzie ![]() no wim wiem ze mozna zrobic siedzonko tylko wtedy to chyba wyleci w kosmos ten moj syn ![]() wystarczy ze sie odwróce a on fik i ja sie odwracam i od razu słysze steki przewracania sie i krzycze SEBAAAA a on na swoje miejsce wraca i taki uśmiech łobuzerski mi sprzedaje ![]() HIHI URWIS. witam sie i z góry tez powiem ze nie wyobrazam sobie !! wątku bez andziotki!! ![]() i to juz nawet nie chodzi o darmowe porady pediatryczne on-line (a zdarzyło sie i przez sms ![]() ![]() noc znośna pobudki o 2 45 i 5 o 7 30 wstaliśmy wolałabym tak do 9 dospac :ziew: ale cóż ![]() pogoda u nas tez tragficzna wiec wychodze dzis tylko na szczepienie i do domku ciekawe ile seba wazy ![]()
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Hej girls
![]() Noc u nas wiadomo jaka, więc nie będę pisać ![]() ![]() Pisałyście wczoraj o znamionach na skórze dzieci. Tymek też ma na główce i na karku taką czerwoną plamkę. Nie wiem czy to bocian czy anioł ![]() ![]() Chciałam powiedzieć, że też jestem bardzo wdzięczna za wszystkie rady Andziot ![]() ![]() to jedne z moich ulubionych perfum ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...dt.html&next=1 Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
a no i sebek tez ma plamke z tyłu głowy prawie na karku. jak sie urodził byla mocno bordowa a teraz jasno różowa.
#226 | ||
Zakorzenienie
|
hej kochane
u nas nocka dziwnaaa... chcialam zoske na spiocha nakarmic o 22.giej to pierwszy raz od dawna nei chciala i troche sie nawet rozbudzila i w rezultacie cos tam pociumkala z jednego U... potem o polnocy sie wiercila ale spala a mnie obudzil dodatkowo bol drugiego U, wiec wstalam i nakarmilam Zoske przez sen zamiast odciagac, skoro i tak mnie bolalo i sie obudzilam, pomyslalam, tez ze skoro karmie ja o 00:45 to dluzej pospi.. mylilam sie .. mimo ze wyduldala calego pelnego U o 3:30 pobudka, smok nie dzialal, zjadla troche, z 10 minutek z bekiem i dalej spac, mialam nadzieje ze i teraz dospi, ale 6:15 juz wiercenie, gadanie do sufitu.na szczescie TZ ja wzial..o 7:30 sprobowalam ja nakarmic(po 4 godzinach od ostatniego karmienia, ale pociumkala 2 minuty jedna U i tyle.. pobawila sie i chciala spac ale trzeba bylo na raczkach uspic i wreszcie zasnela......... a ja po calym tygodniu na rzesach chodze i mimo ze wypilam juz kawe chyba troche z Zoska teraz odespie. najgorsze ze ona w nocy je duzo a w dzien prawie nic ostatnio, moje UU wariuja i codziennie mam jakies zgrubienia... jak ja mam teraz ustalic jej plan jedzeniowy noo.... dodatkowo teraz nie wiem czy te 2 minuty liczyc jako posilek czy nei? ten tydzien mnie wykonczyl, jestem niewyspana i zla. w sobote wieczorem mialam isc z kolezankami wieczorem na piwko, ale TZ dzisiaj mowi, ze go gardlo boli wiec pewnie mi sie rozlozy na weekend zimno jak fix, 8 stopni, dobrze ze slonca troche przebija....ale zima idzie... mowie wam mam jakiegos takiego dola ze nie mam sily na nic, nic mi sie nie chce. ja co do 12 rano potrafilam obiad ugotowac, mieszkanie posprzatac i jeszcze sie wyszykowac na wyjscie , moglabym lezec w pizamie caly dzien. grrrr.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() delicadeza kochana ja cie dobrze rozumiem naprawde, ja cwicze z Zoska troszke, ale te cwiczenia co my mamy od fizjoterapeutki sa mniej inwazyjne, na youtubie nie moglam do konca obejrzec tej metody Vojty, bo sie poryczalam(again!) nie moglam na to patrzec. trzeba tak te dzieci na sile rehabilitowac? grazinku kciuki za szczepienie ![]() ide sie zdrzemnac, poki zosia zasnela, ostatnio spi po pol godzinki wiec trzeba korzystac chyba ![]() EDIT. albo zjem sniadanie i wezme prysznic, bo jak bedzie taka marudna jak ostatnie dwa dni to bede miala z tym problem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
anula kazdemu sie czasem bateryjki wyczerpuja. ja po sobi etez to czuje.
dodatkowo przesilenie jesienne... pamietam jak ja kiedys przezywałam przesilenie jesienne i wiosenne. jeden dzien mialam taki ze cisnienie to chyba ledwo wyczuwalne. zimne poty. i zero siły na wstanie z łóżka. ale nie tak ze mi sie nie chciało i mialam lenia tylko fizycznie nie bylam w stanie. dziwne to bylo. odpusc sobie czasem kochana. nie musimy byc codziennie supermamami. i jak czasem bedzie w domu bałagan albo obiad nie na czas to sie nic nie stanie ![]() ![]()
#229 |
Rozeznanie
|
Witamy się na wątku z Maciusiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anula, odpuść sobie czasami ![]() ![]()
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Andziot, Lolka, Sara dziękuję za odp odnośnie tej plamki ![]() Lolka a może poszukaj innej szkoły, może gdzie indziej będzie wyższy poziom co do dywanów to u mnie nie ma i chyba pójdzie koc w odpowiednim momencie ![]() SiLLe ![]() ![]() u nas dzisiaj w nocy Mati postanowił się obudzić o 00.30 i fikał w łóżeczku do 2 ![]() ![]() ![]()
#232 | |||
Zakorzenienie
|
dobry to byl pomysl wziac prysznic, bo Zoska spala cale 25 minut
![]() sniadanie juz jem sluchajac smiechow chichow mojej corki w lozeczku ![]() 8 stopni nadal ale slonce przebija, moze kolo poludnia sie wybierzemy na dluzszy spacer naladowac baterie Zoska po wczorajszej fazie plucia dzisiaj ma faze na leee, mmmmmm leee mmmmmm ![]() grazinku tu jesienia w Norwegii jest wyjatkowo podle..baaardzo ciemnooo, teraz o 7 mej rano to ciagle noc ...no plus musze sie zmusic zeby zaktualizowac portfolio ale nie mam sily, jakos mnie to przybija ze tej pracy na razie nie ma, ja lubie swoja prace a wiem ze po macierzynskim zazwyczaj trudniej znalezc prace bo to jednak spora przerwa u nas i pracodawcy wiedza ze to jednak wypada sie na prawie rok z rytmu pracy... ![]() ![]() a jak czytam jak Sebus fika to jeszcze tez patrze na zoske i mysle ze moglaby sie przekrecic jeszcze kilka razy na ten brzuszek no! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kochana ty to jestes mega silacz tyle nieprzespanych nocek, ja naprawde cie podziwiam wiesz ![]() Cytat:
oby tak bylo ![]() juz krzyczy, nudna ta karuzelka chyba ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Rozeznanie
|
Spóźnione życzonka dla
Naduni, Hanusi, Julusia i Igorka ![]() postaram się być na bieżąco ale wiecie jestem u mamusi i nie wiem jak mi to wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Rozeznanie
|
Dobra jednak spanie 12-godzinne nie jest fajne
![]() No cóż.... życie Ubieramy się ciepło i idziemy na spacer poszurać po liściach, póki nie pada nie ma dramatu
#235 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U nas spanie do 8:00, w tym szybka pobudka koło 5:00 na uzupełnienie smoczka ![]() ![]() macie jakiś pomysł na szybki obiad? Lolko, jeśli poziom języka niższy od Twojego, to zrezygnowałabym, albo zmieniła grupę. A jeśli grupy wyższej nie ma, to zapisałabym się na nowy język ![]() - A z huśtawą super! Nie zapomnę, jak Hanex zacieszała na huśtawce Igutki. My mamy mniej wypasioną, ale też Jej się podoba ![]() - jeśli chodzi o dywany, to nie mamy w mieszkaniu żadnego i nie planujemy ![]() Spice, też rozważam Króla Juliana ![]() ![]() Anula, faktycznie dziwną miałyście nockę. Dwóch min nie liczyłabym, jako posiłek, tylko jako picie chyba ![]() SiLLee, to sobie posłodziłyśmy ![]() ![]() ![]() Saniu, Hanka też nie bierze stópek do buzi, co prawda nogi podnosi wysoko, czasami nawet jak się wyluzuje to na spacerze trzyma nogi na tej bariereczce, która chroni przed wypadaniem z wózka ![]() Graża, no pewnie, że można bańki, przecież nie fukasz dziecku w twarz, tylko z odległości, mówię Ci, jaka radocha dla Twojej synowej, no i koszt 2,5 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() zaraz sobie doczytam co sie działo, ale najpierw chcę kawęęęęęęęę
#237 |
Wtajemniczenie
|
witam mamusie i dzidziusie
ja tylko na chwilke, dzisiaj zwlekalam sie z lozka miedzy 00 a 01 ze 4 razy ![]() mlody jest nie samowity, potem mialam spokoj standartowo do 03.30 i od nowa jojczenia czas dalszy. najgorsze jest to ze on w tej nocy nic niechce, poprostu nawet przez sen korzysta z funkcji pelzania i takich tam. nawet pies ma juz tego dosyc i wyprowadzil sie na korytarz. zstanawia sie czy nie isc w jego slady i nie przeniesc sie do pokoju domi, wowczas moze tak kazdy jego obrot by mnie nie budzil. mam dosc, a najlepsze jest to, ze dzisiaj w dzien tez sie musialam niezle naprodukowac zeby usnal.
#238 |
Zakorzenienie
|
Zosia, no Mati mógłby Ci codziennie wstawać o 5 to byś pospała
![]() ![]() Aga_pe, a może spróbuj przenieść się do drugiego pokoju? Skoro mały nie płacze w nocy tylko coś sobie gada to pewnie po jakimś czasie uśnie, co? A Ty nie będziesz się tak budzić co chwilę. Ja też bym tak zrobiła ale u mnie jest płacz i zanim bym się obudziła i dobiegła do drugiego pokoju, to Tymek pewnie pobudziłby wszystkich sąsiadów ![]()
#239 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Mam takie zaległosci, że ![]() ![]() Nie zapomnijcie o mnie, lofciam Was ![]()
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
I idę pracować. Nadal Was lubię, ale nie mam czasu. Za to czytam na bieżąco ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.