|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
Dzaga, Monia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do później papa ![]()
#212 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
Cytat:
No ta woda z baniaków to naprawdę sam syf. Jak już będziesz musiała kiedyś kupić wodę w butelce to kup Żywca. Ja tą wodę piłam w szpitalu po porodzie bo dawali ją tam za darmo w celach "reklamy" i chyba jako jedyna nie zajeżdża kranówką. Zresztą pediatrzy polecają ją nawet dzieciom do picia więc chyba jest ok. Ale i tak najlepsza jest przegotowana ![]() ![]() A co do sukni to kiedy ślub??? ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- A u mnie dzisiaj na wadze 58,7. Więc już 0,2 mniej niż wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]()
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2011-11-06 o 10:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zdjec to jestem pod mega wrazeniem jestes slicznaaaaaa ![]() Pieknie schudlas roznica kolosalna ![]() Twoje cialko pieknie wyglada, jest jedrne nie widac zadnych przejawow wczesniejszej wagi! Jestes dla mnie motywacja normalnie ![]() meeedzik ja rowniez Witam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ja już po weselu nagrzeszyłam bo była fontanna z płynącą czekoladą ![]() Idę się ogarniac do Warszawy ![]() Medzik super że juz jesteś ![]()
#215 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe powitanie
![]() Monia pytałaś jak było itp, więc w pracy było dobrze, jedynie ilość godzin wyczerpująca. Po pracy nie miałam na nic czasu, bo wracałam zmęczona, zjadłam kolację i do spania i tak w kółko. Czas szybko leciał no i tyle ![]()
#216 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Postanowiłam do was dołączyć- mam nadzieję, że zmotywuję się do dbania o zdrowy wygląd. Jeszcze niedawno ważyłam 45 kg (mam 155cm wzrostu). Przez wakacje przytyłam 5 kg, więc ważę 50kg. Nie jestem zadowolona ze swego wyglądu- widać mi brzuch. Przekopałam się przez tę część wątku i potrzebuję porady. Wiem co jecie. Studiuję dziennie, dojeżdżam. Często jest tak, że przed 7 rano wyjeżdżam a wracam po 19-20. Co wtedy jeść, by było zdrowo, ale by nie było za bardzo przetworzone? |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Hej kochane
![]() U mnie strasznie dużo rzeczy na głowię, czytam Was na bieżąco, ale nie mam czasu jak popisac z Wami ![]() dzaga, tina_fit,patiuszka- nie jest tak,że jestem nastawiona na same piątki, że wszystko będzie z górki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do znikającego jedzenia...rozumiem,że znika z kuchni okej..ale proszę...z mojego pokoju? z mojej szafy? tak, mam jedzenie pochowane po półkach..a ktoś wchodzi do mojego pokoju, pod moją NIEOBECNOŚĆ i w dodatku szpera mi po półkach! nie mam żadnej prywatności! czyli, co szpera wszędzie? również w półkach z bielizną? są pewne zasady... koleżanka miała paczkę czekoladek, wróciła po weekendzie został jeden.. kurde no. wystarczy powiedziec, zapytac.... ![]() monika-zdecydowałam sie kupic ten trec cla z zieloną herbatą, ale zastanawiam się jak będzie to działac z tabletkami anty? nie będzie ich zakłócac? jeśli to nie, to pójdę do galerii i kupię 90 tabletek i zobaczę na efekty ![]() Z dietą bywa różnie. Ale jest i sukces! Makaronów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj: śniadanie-4 małe kromeczki razowca, z sałatą, szynką, małym plasterkiem sera żółtego z pomidorem obiad- ![]() kolacja-2 kromki razowca z wędliną Dziś: -jajecznica z 2 jajek, na papryce -2 miseczki zupy pomidorowej z makaronem -monte, 170g galaretki agrestowej -2 kromki z serem gouda fit menu średnie, ale staram się. ciężko na tych studiach jeśc równe 5 posiłków o stałych porach,ale staram się ![]() dorisek-piękny ten kolorek z avataru ![]() ![]()
#218 | ||||
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() Ja dziś cały dzień przesiedziałam u mamy. Miałam iść do siostry ale siostra przyjechała ze swoją rodzinką też do mamy i tak siedzieliśmy wszyscy ![]() ![]() Z dietą nie najgorzej ale wzorowo też nie bo zjadłam pare słodkości do kawki jak byłam u mamy. Od jutra będzie już idealnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() No i dziękuję za komplementy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Co do CLA to nie jestem w 100% pewna jak to wpływa na tabletki anty.... Wiem, że jakiś składnik (może chodzi o guaranę albo l-karnityne?) z tabletek typowo odchudzających zakłóca działanie tabletek ale nie wydaje mi się aby było to CLA a juz napewno nie zielona herbata. Moim zdaniem nie ma to żadnego wpływu, tym bardziej, że CLa występuje również w jedzeniu tylko że w mniejszych ilościach. ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja Ci proponuję na kolację coś białkowego. Twarożki,serki, jajka, chuda szynka. A jeśli nie chcesz aby było mocno przetworzone to nie kupuj twarożków i serków w wersji light a kupuj ze średnią zawartością tłuszczu, np 2%.
![]() |
#219 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie będę musiała chyba poczytac gdzies w internecie czy będzie się to komponowac ![]() ![]()
![]() |
#220 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, że czas Ci szybko leciał bo jakby się wlókł to by Ci ciężko pewnie było. A w weekendy miałaś wolne czy też pracowałaś? Miałaś czas na zwiedzanie chociaż lub jakąś rozrywkę ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
No to koniecznie musisz sobie jakiś zamek kupić albo kłódkę chociaż ![]() Cla bierze się 3 razy dziennie w trakcie śniadania, obiadu i kolacji. Moim zdaniem to nie powinno mieć wpływu na tabletki gdyż CLA jest łagodne, nie jak L-karnityna czy guarana. No i naprawdę musisz brać je regularnie i nie zapominać o nich. Ja rezultaty widziałam już po miesiącu a jeszcze większe tak po 1,5 miesiąca. Waga ładnie spadała (CLA blokuje odkładanie sie nowego tłuszczu w organizmie) no i widocznie znikał mi cellulit który miałam mega wielki ( CLa rozbija bryłki tłuszczu pod skórą) W tej chwili nie ma po nim nawet śladu a CLA brałam ok. 3 miesięcy. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A!! I najważniejsze. Strasznie się cieszę że nad Tobą znów zaświeciło słońce ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Witam Was Dziewczyny,
Postanowiłam, że napiszę ponieważ sama już nie daję sobie rady. Ważę 56kg przy wzroście 154. Chcę schudnąć do 46 kg w zdrowym tempie. Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć? ![]() ![]()
#223 |
Zakorzenienie
|
Ja Wam powiem ze zjedzenie 5 regularnych posilko w ciagu dnia to naprawde trudna sprawa.. Nie wiem jak ja to zrobie
![]() Na tygodniu przy normlanym trybie zycia, pracy itp to w domu nie ma mnie ok 10h, snianie zjem w domu, kolacyje tez ale nosic ze soba drugie sniadanie, obiad i podwieczorek ![]() Od piatku nie jem prawie nic bo kompletnie nie mam apetytu wcisnelam w siebie tylko przez te dni kilka jajek, jablko i serek wiejski ale wszytsko roslo mi w ustach, jutro juz postaram sie jesc wzorowo i jakos wbic sie w ten rytm, ale potzrebuje jakis pomyslow na obiad ktory mozna latwo przygotowac i zabrac ze soba? ![]() Pomocy ![]() Wlasnie pomalowalam sobie pazury na rózowo zeby troche poprawic sobie humor i jutro koniecznie musze sobie zrobic abrazje wodna i wlosy tez sie prosza o pomalowanie ![]() Edytowane przez bialaczekoladka Czas edycji: 2011-11-06 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |||
Zakorzenienie
|
Dzieci śpią więc się wykąpałam, ogoliłam cała bo jutro na solarkę sobie pójdę
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję ślicznie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Faktycznie będąc tyle w szkole ciężko jest dobrze rozłożyć menu. Dobrze, że jesz owsianke rano - tego się trzymaj, chleb jak najbardziej jedz (możesz zamienić na razowy lub ciemny) na 2 śniadanie to dobry posiłek. Jako 3 posiłek możesz kupować sobie np kefir lub jogurty takie pitne w butelkach, jakiś owoc czy nawet od czasu do czasu coś słodkiego typu mleczna kanapka. ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Idę spac już ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takze zostaje mi suchy prowiant, w sumie i tak nie jadalam nigdy regularnie gotowanego. Bardziej przeraza mnie to ze bede musiala rano sumiennie przygotowywac posilki, to bedzie jazda dopiero ![]() Sniadania w domu bede jesc, planuje na poczatek ruszyc z owsiankami, na 2 sniadanie jakies jablko i teraz problem bo wychodzi na to ze na obiadek bede nosic sobie chlebek razowy z czyms tam, a teraz podwieczorek przydalaby sie jakas salatka, moze jajeczko ![]() ![]() No nic zobaczymy jak to wyjdzie w praniu! ![]() Dobrej nocy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Monia hehe rozrywka, nie miałam na nic czasu, bo robiłam w każdy weekend nawet w niedzielę, więc jak przyszłam to już na nic nie miałam sił. Oczywiście parę razy wypiliśmy jakieś winko ale żadnych imprez
![]() Byłam w miejscowości Bilsen, 30 km od Hamburga, to taka wioska mała i nie ma tam co zwiedzać, mam parę zdjęć ale nic specjalnego, dodam przy okazji ![]() Dziś wybieram się do fryzjera, bo już nie mogę patrzeć na moje włosy, farbuję całe na blond, pierwszy raz calutkie, bo zawsze tylko pasemka. Obcinać nie będę jedynie końcówki, bo zapuszczam ![]()
#227 |
Zakorzenienie
|
Białaczekoladko, wiesz ja miałam podobny problem. We wtorki i środy jestem poza domem od 8 do 8. Też nie wiedziałam co jeść żeby zjeść obiad o przyzwoitej porze, nie szastać kasą na stołówkach, i żeby nie pchać w siebie chleba. Z pomocą przyszły mi Wizażanki z tego wątku i zaproponowały kilka rozwiązań. Np. tortilla pakowana do pojemnika (tortilla+kurczak+jakieś warzywka), sałatki.
No i teraz biorę sobie albo tortillę, albo gotuję ryż na mleku mieszam go z łyżeczką dżemu i wsuwam, czasem kroję sobie kotlecik w kostkę i wsypuję go go pojemnika a na bok upycham trochę ziemniaków. Na początku myślałam że nie zechce mi się tego przyrządzać ale gdy zauważyłam że zjedzenie takiego posiłku starczy mi na 4h to zmieniłam zdanie ![]()
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napewno skorzystam z rad, narazie jeszcze przez pare dni bede zyla na chlebie niestety bo mam urwanie glowy i doba jest dla mnie za krotka. Zobaczymy jak to wszytsko wyjdze w praniu, jezeli chodzi o kurczaka to niestety nie lubie miesa, jedyne co moge przelknac z miesa to wedliny i to tez tylko indyk, kurczak jest dla mnie jak wata doslownie nie wspominajac juz o czerwonym miesie ktore rosnie mi w ustach ![]() No nic ja uciekam juz z domu naszczescie czuje sie o niebo lepiej ![]() Mam jeszcze przed praca pare spraw do zalatwienia, wiec uciekam ![]() Milego dnia szkraby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
meeedzik ale faaaajnie w koncu wrocilas
![]() ![]() ![]() ![]() no i witam nowe dziewczyny ![]() ![]() U mnie dalej dietka dobrze ![]() ![]() ![]() ![]()
#230 |
Zakorzenienie
|
Agunia
![]() ![]() ![]() No ja już wróciłam od fryzjera, włoski zrobione od razu lepsze samopoczucie ![]() Później wybieram się na jakieś zakupki ![]() staram się zmienić nawyki żywieniowe i jak na razie nie jest źle ![]() ![]() ![]()
#231 |
Zadomowienie
|
Meedzik hej
![]() ![]() ![]() Mam dziewczyny pytanie:zjadłam normalnie śniadanie, obiad i planuję po 19 zjeść kolację ale pasuje mi jeszcze zjeść coś na podwieczorek, co polecacie? serek homogenizowany waniliowy będzie dobry? czy jak bedę tak jadła codziennie to nie schudnę bo jest słodki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale co ja tam będę prawić mądrości skoro właśnie zjadłam tabliczkę czekolady nussbeiser z orzechami ![]()
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
Cześć Jestem tu nowa...chcę bardzo schudnąć bo we wrześniu 2012 roku mam ślub więc rozumiecie....Brak mi motywacji i takiej pomocy i dlatego szukam pomocy tutaj Ważę 72 kg przy wzroście 165 a chciałabym gdzieś 10-15 kg schudnąć i też normalnymi sposobami, typu mniej jeść (tylko co?), bo już próbowałam różnych diet i tylko przytyłam drugie tyle Jakby co to wskażcie mi gdzie mam się udać, bo może na jakimś innym forum powinnam się znaleźć skoro jestem początkująca
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Medzik kochana w końcu wróciłaś, opowiadaj jak tam Ci było. A jak chcesz poćwiczyć to zapraszam na aerobik ze mną ![]() Monia śliczna ta Twoja bluza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Dżaga, a jak myślisz czy one nie będą za krótkie dla mnie? Boję się, że przy moim wzroście mogą mi się ściągać, tym bardziej, ze mają stópkę...
![]()
#236 |
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki
![]() ![]() ![]() Potem zaszłam na solarkę która jest na tej siłowni a po drodze do domu wstąpiłam do Biedronki na zakupy. Ludzie sie na mnie dziwnie gapili bo po solarce byłam czerwona na buzi jak burak ![]() Jak wróciłam do domu to musiałam posprzątać, wykapać dzieci, zrobic kolację i pogadać z mężem przez telefon. No i w końcu jestem!! ![]() ![]()
#237 |
Zakorzenienie
|
Hej szkraby
![]() Jestem po pierwszym dniu dietki, zaraz wrzuce swoje jadlo i ocencie prosze bo cos mi sie wydaje ze duzo za duzo wyszlo tego wszytskiego ![]() Generalnie odczucia spoko nie czulam glodu nawet przez chwile, czulam sie wrecz przejedzona ![]() Jedzenie 5 posilkow jest naprawde swietne w zyciu nie pomyslalabym ze takim sposobem mozna w ogole schudnac ![]() Prosze Was o sukcesywane wrzucanie jadlospisow bo to bardzo duzo pomaga! Co do silowni jutro zamierzam kupic sobie karnet na 3 miesiace i wkoncu ruszyc pelna para z cwiczeniami ![]() A wiec: 1.sniadanie: gdzies 3/4 szklanki melka 0.5 i 3 łyzki otrebow (niestety zjadlam kilka łyzek reszte wylalam bo mi nie posmakowalo) nastepnym razem beda musli ![]() 2. sniadanie jabłko 3. obiad: 3 male kromeczki razowca ze sliwka i 3 plastry indyczka 4.podwieczorek 2 jajka' 5. kolacja serek wiejski delikanty Wszytsko w odstepach co 3 godziny ![]() Aha i o ktorej jecie kolacje? |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() 10-15 kilo to faktycznie sporo więc czeka Cię ostra walka z kilogramami a jeszcze większa sama z sobą. Musisz być na prawdę twarda tym bardziej, że masz świetną motywację - ślub. No więc co jeść? większość z nas wcina rano płatki, owsiankę,musli czy otręby z mlekiem. Ja mieszam otręby z płatkami Just Fit z owocami tropicalnymi dostępne w Biedronce ![]() Na resztę dnia dobre potrawy znajdziesz na tym forum bo dziewczyny często wklejają swoje menu. ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
![]() Ja na śniadanie wlewam całą szklankę mleka ![]() CO do reszty dań to naprawdę są w porządku a obiad to nawet za ubogi bo 350 kcal to na pewno niema a tyle można na obiad zjeść. Mogłaś dorzucić tu jakąś sałatkę czy surówkę ![]() Kolacje powinno jeść się najpóźniej 2,5-3 godziny przed snem.
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Cocktail
![]() ![]() A co do aerobiku, to jeszcze zobaczę, coś mnie bardziej kusi siłka ![]() ![]() Monia nie nie, tam się pracuje na okrągło i zawsze jest tyle samo godzin do przepracowania, nawet niedziele są pracujące, choć powiem Ci, że gdyby były wolne, to chyba bym się tam zanudziła, a tak to szybciej czas zleciał. O 11.45 kończyliśmy pracę to miałam trochę czasu, żeby odpocząć ![]() A co do zdjęć, to nawet nie mam czasu zrobić, taka zalatana jestem, ale postaram się ![]() Wczoraj kupiłam dżinsy w rozmiarze 26 ![]() ![]() ![]() Wczoraj wieczorkiem oczywiście diety nie było bo wpadł hamburger bez kotleta oczywiście, 1 desperados i 2 piwa z sokiem ![]() ![]()
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczelam dzien od melka z otrebami i platkami kukurydzianymi ![]() ![]() Ten tydzien zostane przy chlebie zobacze jak waga sie bedzie zachowywac jak bedzie szalec bede cos zmieniac bo chleb jest dla mnie mega wygodny nie musze sie meczyc nad przygotowaniem obiadu ![]() ![]() ![]() Antybiotyku zostalo mi jeszcze na kilka dni wiec dopki sie nie skonczy i nabiore troszke sil witalnych zaczne cwiczyc bo narazie jestem tak oslabiona ze wszytsko co robie w ciagu dnia i tak mnie duzo kosztuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.