|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Cytat:
1304689154_by_widastorun_500.jpg |
|
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
ja wiem,że CIERPLIWOŚĆ to CNOTA,ale obym nie pożałowała 1321564140_by_egipcjan_500.jpg
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#214 |
|
jestę wieszczę
|
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#215 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie zauważyłam, żeby kobiety prześcigały w agresji, pustosłowiu i bezcelowych przepychankach facetów.Oczywiście zapominasz o roli kobiet w partyzantce oraz o tym, że partyzantów nie spajała żadna męska solidarność ale walka o dobro ojczyzny. Ludzie niezależnie od płci potrafią się jednoczyć i poświęcać, gdy łączy ich wspólny wyższy cel. A tych facetów spotykających się na piwko spaja to to samo co babki spotykające się na lampce wina, czyli zwykłe koleżeństwo, przyjaźń, ewentualnie pociąg do procentowych trunków . Z jakiej racji twierdzisz, że męska przyjaźń czy solidarność ma większą wartość od kobiecej? Naprawdę rażąco rzuca się w oczy, że z uporem maniaka wbierasz tylko te argumenty, które potwierdzają Twoją wizję świata a inne celowo pomijasz, albo przeinaczasz, żeby tylko Twoje było na wierzchu. Chcesz sobie wierzyć w to, że kobiety są z Wenus a faceci z Marsa, to wierz, twoja sprawa, ale jaki sens i cel ma prowadzenie tej skazanej na niepowodzenie krucjaty na tym forum? Masochistą jesteś? Przecież i tak nie ma tu szans na jakikolwiek konsensus ani na to, że przyjmiemy Twoją archaiczną wizją świata i będziemy żyć według zasad przez Ciebie narzuconych. Sorry, nie to miejsce i czas. ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
Przecież gdyby z utratą partnerki tracili tylko seks, to nie powinni chyba tak tego przeżywać, bo tę podstawową potrzebę mogą zaspokoić z kimś innym.
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dodam od siebie: jakby przez 3 miesiące mój facet się rozbierał do naga i nie pozwalał na nic innego poza pocałunkami to bym go zabiła za pogrywanie ze mną, moimi pragnieniami i potrzebą seksu. Tak o jaśnie eosie, kobiety też mają taką potrzebę, jedną z najważniejszych, obok potrzeby pełnowartościowej miłości. I może Cię to zdziwi, ale dojrzały mężczyzna chce tego samego: pełnowartościowej miłości połączonej z seksem z kochaną kobietą. Bo byle kogo to może ruchac byle gdzie (podobnie jak kobieta). |
|
|
|
|
|
#217 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I jeszcze ta zachęcająca fotka. Rasowy samiec myślący tylko o seksie powinien już dawno tu być w trymiga. ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#219 | ||||||||||||
|
BAN stały
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3105454 8]Ad1. Gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem, to byś wiedział, że napisałam tylko o policjantach a nie o całej grupie przytoczonych przez Ciebie przykładów. Nie negujesz, że policjanci chodzą na patrole bo to ich praca a nie cele wyższe w związku z kolegą?
Acha, unikanie odpowiedzi to nie jest odpowiedź. Ad2. Takie bullshity piszesz, że głowa boli. Nie przypominam sobie, abyś rozmawiał z moim facetem o jego potrzebach. Po pierwsze: nie masz bladego pojęcia o moich potrzebach seksualnych i z łaski swojej nie rób takich personalnych wycieczek, bo Ciebie do tego nie upoważniłam. Po drugie: prześcieradłem moim nie jesteś (i nie będziesz) więc nie masz pojęcia jak wygląda mój seks i czy się przytulam czy nie. Mógłbyś się bardzo zdziwić. Po trzecie mój facet ma taką potrzebę bliskości, pocałunków itd że potrafimy nie przechodzić wcale do seksu tylko się tulić i zasnąć. Co burzy Twoją domorosłą teorię ale w Twoim przypadku syndrom wyparcia jest tak silny, że daruję sobie wszelakie tłumaczenie.[/QUOTE] 1. Owszem napisałaś tylko o policjantach i niestety tylko w kontekście kasy, za którą nadstawiają głowy. A ja proponowałem Ci szersze spojrzenie na tworzące się w tych układach grupy i poszukanie tej częsci wspólnej, która łączy utożsamiających się z tymi grupami facetów. 2. Oburzenie w obronie faceta przyjmuję, bo masz prawo uważać go za innego od wszystkich pozostałych. Oburzenia odnośnie Twoich potrzeb nie rozumiem, bo sama mi je przedstawiłaś w poście 192. Cytat:
Cytat:
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;31054757]Ty tak poważnie? Serio? Ja na ten przykład nigdy nie łączę "otoczki" z seksem. Nie potrzebuję gry wstępnej, żeby kochać się z moim mężczyzną, nie musi mi też pół godziny kadzić, ani nic w tym rodzaju. Jeśli mamy oboje na to ochotę, to po prostu zabieramy się do rzeczy. Zaznaczę, że ja mam większe libido niż partner. Przytulania, całowania i tego typu rzeczy w to nie mieszam, bo to kompletnie inna sfera naszego związku. Uważasz, że mój chłop kochany się do mnie przytula, bo chce seksu? Kurde nie zauważyłam powiązania. Zwykle woli wtedy pooglądać ze mną film, albo porozmawiać, albo zwyczajnie pójść spać. Seks zaczyna się kompletnie inaczej i jest związany z inną sferą bliskości.[/QUOTE] Serio, serio! Tylko jakby cokolwiek nie do Ciebie. Nie zauważyłaś, że to była odpowiedź dla Shanaya? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobra! OK! Trudno! Widzę, że to dla Was kosmos, a ja nie potrafię dobrze wyrazić w Waszym języku tego o co mi chodzi więc wycofuję pytanie - 'jakie potrzeby mężczyzn zaspokaja przynależność do takiej grupy?'. Nigdy go nie było! Koniec! Wracam do listy nieomówionych potrzeb wykluczając z niej potrzebę samotności: - wierność, - zaufanie (2), - bycie numerem jeden, - lojalności, - wsparcia. Wierność, to nie tylko wierność w seksie. To również stanie przy mężczyźnie wtedy, gdy zwolnią go z pracy. To również powiedzenie przed koleżankami - 'to mój facet'. A gdy zwrócą uwagę, że nie jest on Leonardem Dicaprio odpowiedź - 'ale jest mój i nie zamienię go na innego'. Ale czyż można być lojalnym nie będąc wiernym? Moim zdaniem nie i dlatego słowo wierność zastępuję słowem lojalność, bo jest zwyczajnie szerszym pojęciem. Dlatego Asiu dobrze zrobiłaś podejmując decyzję o wyjeździe do Anglii za swoim facetem. Dałaś jasny sygnał, że chcesz jego niezależnie od tego czy w Polsce, czy w Anglii, bo on jest Twój. Okazałaś się lojalna. Zaufanie, to nie tylko wiara w to, że facet nie zdradza. To również wiara w niego. W jego możliwości. W to, że chce dla Was jak najlepiej. Że wszystko co robi, robi z myślą o Was. Czy można być lojalnym nie ufając? Moim zdaniem nie i dlatego wolę lojalność jako pojęcie szersze. Dlatego TmargoT, gdy napisałaś 'mam nadzieję' określiłem to mianem braku lojalności. Poddałaś w wątpliwość możliwości, intencje, a więc wykazałaś brak zaufania. W moim języku był to brak lojalności. Bycie numerem jeden dla faceta znaczy dwie rzeczy. Potrzebę realizowaną w świecie zewnętrzym w pracy, w sporcie, pasjach, itp.. I tu różni mężczyźni różnie do tego podchodzą. Jeden chce być prezesem, a drugi wygrać zawody wędkarskie. Trzeci na rybach realizuje potrzebę samotności, a rywalizuje o miano najlepszego specjalisty w branży. Jeszcze inny chce mieć więcej forsy niż pozostali, a kolejnemu wystarcza to co ma, za to chce władzy. Przykłady można mnożyć i co mężczyzna to inne podejście do rywalizacji i zwyciężania. Ale tak się dzieje w świecie zewnętrznym. W związku jest diametralnie inaczej. W związku każdy facet chce być dla Was numerem jeden. Każdy chce wiedzieć, że go potrzebujecie. Że cieszycie się, iż jest. Każdy chce się czuć wyróżniony. Każdy chce się czuć doceniony. Te wszystkie drobne gesty, te słowa - 'Dziękuję kochanie! Doceniam to! Jesteś taki silny! Jesteś wszystkim czego potrzebuję! etc.' do nagroda i zachęta dla facetów. Nagroda za ich starania i zachęta do większego wysiłku. Ale co tak naprawdę czuje facet, gdy tak się zachowujecie? Czuje Wasz oddech za plecami, czuje mur, o który w razie problemów może sie oprzeć, czuje, że ktoś osłania mu plecy, że jest z tyłu ktoś kto wyciągnie pomocną dłoń i, że to co robi, robi dla kogoś i ma to sens. W moim języku nazywa się to wsparciem. Dlatego moja lista potrzeb liczy tylko trzy pozycje: 1. Seks 2. Lojalność 3. Wsparcie. Jak zauroczycie faceta urodą, intelektem, wnętrzem i czym tam jeszcze chcecie, to on tak naprawdę i tak przyjdzie po seks. Ale jak dacie mu oprócz seksu wsparcie i lojalność wtedy szanse na to, że zostanie zwielokrotniają się. To naprawdę jest takie proste. Naprawdę nasza konstrukcja jest prosta i wszyscy myślimy podobnie. I jeszcze coś. Potrzeby mężczyzn w zakresie, o którym mówię są w zasadzie niezmienne i nigdy nie słabną. PS. Dlatego Miłe Panie nie dziwią mnie, nie denerwują, nie oburzają ani nie obrażają Wasze ataki na mnie za stawianie Waszych TŻ-ów w jednym szeregu z innymi mężczyznami w tym, o zgrozo, ze mną. Wy po prostu, zwyczajnie jesteście wobec nich lojalne. Ja to rozumiem i biję Wam autentycznie za to brawo. Warto żeby Wasi TŻ-ci wiedzieli jak dzielnie stajecie w ich obronie. Spodoba im się, że w Waszych oczach są inni niż reszta - są numerem jeden. |
||||||||||||
|
|
|
|
#220 |
|
Konto usunięte
|
Drogi Eosie... W poście nr 192 nie pisałam o swoich potrzebach. W ani jednym wątku nie pisałam o swoich potrzebach, także pudło.
Uwierz, znam lepiej swojego faceta niż Ty. To, że to samo dynda wam się między kończynami dolnymi nie daje Ci prawa do wmawiania mi, że uważam go za innego od reszty. Nie znam reszty. Ty znasz? Którą resztę poznałeś? |
|
|
|
|
#221 |
|
Konto usunięte
|
A wiesz to, bo jesteś profesorem psychologii z setkami badań na koncie w tym temacie. Tudzież Duchem Świętym. Nie, Ty siedzisz w głowie każdego faceta po prostu.
Widać, że Ci się nudzi - mam dla Ciebie patent: spróbuj zrealizować swoje poczucie mesjanizmu wydając poradnik. Ciekawe czy ktoś go wyda i czy ktoś go kupi. |
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Drogi Eosie, interesuje Cię zdanie faceta to zacytuję Ci swojego:
- Seks jest w związku bardzo ważny, i nie ma związku bez seksu, ale niech jakiś nadęty maczo z mózgiem wielkości orzeszka, nie wypowiada się za mnie, że seks jest dla mnie najważniejszy, a cała reszta to bajera by ten seks miec. Seks to ja mogę miec gdziekolwiek, z kim kolwiek i ile razy chcę. Tutaj chodzi o dopasowanie seksualne z kimś kogo się kocha, bo (poinformuj tego kretyna), mężczyźni też potrafią kochac, i to bardzo mocno, i nie kryje się za tym li tylko i jedynie chęc dobrania się do majtek. Mężczyźni także mają dwie najważniejsze potrzeby: miłośc i seks z kochaną kobietą. I ciężko stwierdzic, która jest ważniejsza, obie są jednakowo ważne, bo obie tworzą udany związek. Dodatkowo stwierdził, że cholernie go wkurza, jak pseudo znawcy wypowiadają się w imieniu wszystkich, w tym jego. Dałam mu poczytac ten wątek. I uzyskałam taką odpowiedź. Więc no... Kończ waśc wstydu sobie oszczędź. |
|
|
|
|
#223 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mój narzeczony stwierdził za to, że gdyby jego najważniejszą potrzebą był seks to nie wiązałby się ze mną wcale. Seks równie dobrze może funkcjonować bez związku. Ba, dodał nawet, że gdyby liczył na seks to nigdy nie fatygowałby się na przyszłościowe plany ani nic co wybiega poza pytanie: "Gdzie i kiedy?" |
|
|
|
|
|
#224 |
|
Konto usunięte
|
Mój mąż, na zadane pytanie (choć znałam odpowiedź, ale co tam - potwierdzę) czy kiedy się do mnie przytula, robi to także "bezinteresownie" (nie licząc na seks zaraz potem) był wyraźnie zaskoczony (niemiło) że w ogóle go o to zapytałam.
Ale na pewno oni tak tylko mówią, żeby nam nie robić przykrości
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
szefo przynudza
|
|
|
|
|
#226 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A ja uważam że eos ma rację. Wiadomo, jego styl może wyprowadzać z równowagi
ale jak się wczytać na spokojnie w to co on pisze, wyodrębnić podstawowe tezy, no to kurczaki - co różni związek od przyjaźni? Seks. Dlaczego spośród wielu facetów dobrych, kochanych, cudownych, ach i och wybrałam tego konkretnego? Bo to na niego mam ochotę A że przy okazji spełnia też inne kryteria , to jestem z nim w związku, a nie w radosnym romansiku bez zobowiązań. Podobnie myśli mój facet, on co prawda na pytanie postawione w wątku jako pierwsze powiedział "potrzeba akceptacji", ale to jest pytanie o to co robić żeby związek był szczęśliwy Na pytanie co ma być spełnione żeby w ogóle do związku doszło, jako pierwsze usłyszałam "no polecieliśmy na siebie ze świstem, prawda?" ![]() U mnie pociąg fizyczny pojawił się jakiś czas po poznaniu go, jak spędziłam z nim więcej czasu, pogawędki o wszystkim i o niczym, zaczął mnie fascynować intelektualnie, to zauważyłam że fajne ciacho z niego A on najpierw zauważył dekolt, a potem dopiero że bystra i dobra dziewczynka ze mnie.
|
|
|
#227 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#228 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Jedna już Ci przyznała rację, tylko nie pamiętam w którym wątku Asia już gdzieś napisała, że to seks odróżnia związek od przyjaźni
|
|
|
|
#229 |
|
BAN stały
|
Tylko dlaczego tak rzadko jest to pozytywne zaskoczenie?
Tyle, że i przyjaźń faceci rozumieją po swojemu, ale mam prośbę - nie rozwijajmy już tego. |
|
|
|
|
#230 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Bo to pyskate i czepialskie forum - zauważyłeś jak się tutaj kobiety gryzą między sobą? A w Twoim przypadku mają okazję się zjednoczyć przeciw jednemu wrogowi, który śmie bezczelnie chcieć uświadamiać im rzeczy oczywiste
Co prawda jakoś tej oczywistości nie widać w wątkach tu zakładanych, ale kto by wnikał w drobiazgi ![]() Nie ukrywajmy, ton Twoich wypowiedzi dość często jest prowokujący i większość z nas się na niego łapie...a tym nieco bardziej nerwowym puszczają hamulce i zaczynają się podjazdy poniżej krytyki. Norma. Zgadzam się.
|
|
|
#231 | ||
|
Konto usunięte
|
Eos, szkoda że wypowiedzi sprzeczne z twoją teorią pomijasz.
Dla ścisłości, chodzi mi o to: Cytat:
Cytat:
Eos ma swoje zdanie, dziewczyny swoje. Nie ma tu żadnej jedynej "oczywistej prawdy", a na pewno nie obejmuje ona 100% facetów, i tylko o to tu chodzi. Edytowane przez 2016071135 Czas edycji: 2011-12-15 o 13:37 |
||
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
elve, no ja też myślę, że w wielu, naprawdę wielu sprawach on ma rację, parę razy mu nawet powiedziałam, że nasze poglądy się pokrywają, ale mimo to nie potrafię z nim normalnie gadać, bo za bardzo mnie irytuje jego osoba.
kilka już razy zadawałam mu pytania, normalne w moim mniemaniu, z czystej ciekawości, bez chęci postawienia go w złym świetle, po prostu żeby poznać go jako rozmówcę i zrozumieć jego punkt widzenia. kilka też razy pytałam, czemu podaje tak absurdalne przykłady, z błędnymi założeniami, byleby tylko w jakiś pokrętny sposób pokazać, że ma rację. pytałam też, dlaczego rozmawia z nami jak z ludźmi niższej kategorii, no bo sama przyznaj, że tak właśnie rozmawia. i na żadne z tych pytań nie uzyskałam odpowiedzi. a nie, przepraszam, na jedno pytanie mi odpowiedział innym pytaniem, że co niby będzie z tego miał, że mi odpowie. miło, naprawdę miło się z nim gaworzy. te wszystkie rzeczy i wnioski, do których on dochodzi w tym wątku, uważam za w większości trafne, ale nie jakoś specjalnie nowe czy odkrywcze. niczego nowego się nie dowiedziałam, jak zresztą podejrzewam 95% dziewczyn z tego wątku. dlatego od jakiegoś czasu moją odpowiedzią na jego wynurzenia jest po prostu: "nuda". ponadto jego wszechwiedzący ton doprowadza zwyczajnie do szału (przynajmniej mnie), przez co ciężko panować nad emocjami. a on tego nie rozumie i dalej pisze swoje. kiedyś przeczytałam gdzieś takie szalenie mądre zdanie (niestety nie pamiętam go co do słowa): wraz z ponadprzeciętną inteligencją bardzo często idzie w parze pycha. inteligencji eosowi odmówić nie mogę. a pychy tym bardziej. |
|
|
|
|
#233 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesteś niesamowitą kobietą!!! Niech to napisze jeszcze raz tyle, że grzeczniej to pogadamy. |
|||
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dowodem inteligencji jest chpćby umiejętność uczenia się, rewidowania swoich poglądów. Eos jednak nie po to tutaj przyszedł i nie z tym stąd wyjdzie Znam bardzo podobnego człowieka do niego i - tak i tamten miał/ma umysł całkowicie zamknięty na racje drugiej strony. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-12-15 o 13:40 |
|
|
|
|
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do reszty: takie masz zdanie i to szanuję. ja z kolei uważam, że inteligencja jest czymś złożonym. dla mnie nie musi być spełnionych 100 warunków inteligencji na 100, żebym uznała kogoś za inteligentnego. można być inteligentnym i jednocześnie upartym jak osioł. Edytowane przez motyla Czas edycji: 2011-12-15 o 13:44 |
||
|
|
|
|
#236 |
|
po drugiej stronie szafy
|
motyla -
dlatego ja już jakiś czas temu wyluzowałam i podchodzę do jego wypowiedzi jak do "zołz" i innych poradniczków tego typu - staram się wyłowić podstawowy sens wypowiedzi i nie wnikać w przykłady, omijanie niewygodnych pytań i tym podobne Grunt to nie przesadzać z egocentryzmem i nie brać każdego jego słowa do siebie Ja eosowi zawdzięczam spokojniejsze podejście do generalizacji - jeszcze jakiś czas temu się aż pieniłam, a teraz coraz częściej mi się całkiem spokojnie i w dodatku z uśmiechem oddycha ![]() Faktem jest, że większości kobiet wypowiadających się w tym wątku temat może wydawać się nudny, ale pamiętajmy że wypowiadały się w większości kobiety mające wiedzę w tej sprawie...a tą wiedzą nie mogą się popisać wszystkie wizażanki, co widać po wątkach na "intymnie". Gaworzy się z nim tak czy owak, ale podjazdy odnośnie reni rączkowskiej i tym podobnych uważam za będące poniżej poziomu. Tyle.
|
|
|
#237 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#238 |
|
Konto usunięte
|
Ja natomiast mam mieszane uczucia co do Eosa. Zresztą dużo racji w swoim poście miała Motyla
Osobiście nie lubię, gdy ktoś coś mi wmawia. Gdy ktoś mi mówi, że jest inaczej, mimo, iż nie ma pojęcia ani o mnie ani o moim partnerze. Ale z uporem maniaka twierdzi, że mój partner mnie okłamuje, by jego racja wypłynęła na wierzch. Seks w związku - podstawa. Niezaprzeczalnie podstawa odróżniająca związek od przyjaźni (celowo pomijam fakt istnienia FF, bo nie o to tu chodzi). Tylko, że w moim przypadku związek nie został zawarty w głównej mierze z potrzeby seksu. Powstał z innej przyczyny, tą przyczyną była głównie potrzeba akceptacji. Seks był później. Gdybym nie spełniania potrzeby akceptacji nie dobilibyśmy do brzegu zwanego "łóżko" i to była podstawa. Mój partner potrafi obejść się bez seksu w wielu sytuacjach. Nie stanowi to dla niego problemu. Kryterium związku nie było postrzeganie mnie jako obiekt seksualny, wręcz przeciwnie. W sytuacji, w jakiej znajduje się mój Tż seks nie był i nie jest najważniejszy. Dlatego szlag mnie trafia, jak ktoś mi wmawia, że mój facet mówi mi piękne rzeczy a tak naprawdę chce mnie przelecieć. Bo pitolić i ja umiem, ale nie widzę ku temu powodu. |
|
|
|
|
#239 |
|
po drugiej stronie szafy
|
dziękuję ale jeszcze nie zasłużyłam Ciągle nad sobą pracuję, rozwijam się i uważnie obserwuję i słucham mężczyzn. I przyznaję, to w sporej mierze dzięki Tobie. Chciałam udowodnić sobie, że nie miałeś racji w paru sprawach i w kilku owszem, udowodniłam, a w kilku posypałam głowę popiołem Wyciągam wnioski i czytam Cię dalej
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przez dłuższy okres czasu rozmawiałam z podobnym człowiekiem i nawet w podobnym wieku (zobaczyłam w profilu ile on tych lat ma): jego upartość wynika z kompleksowego systemu przekonań, gdzie kobieta jest tworem a i niezrozumiałym (z tym on sobie poradzi, bez dwóch zdań), ale i - powiem to w skrócie - niższym (czemu zaprzeczy zasadniczo - jednak, jak to mówią, słowa słowami, natomiast wszystko co inne napisze będzie przeczyć jego "nie! wcale tak nie uważam!"). |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

Nie zauważyłam, żeby kobiety prześcigały w agresji, pustosłowiu i bezcelowych przepychankach facetów.
. Z jakiej racji twierdzisz, że męska przyjaźń czy solidarność ma większą wartość od kobiecej? Naprawdę rażąco rzuca się w oczy, że z uporem maniaka wbierasz tylko te argumenty, które potwierdzają Twoją wizję świata a inne celowo pomijasz, albo przeinaczasz, żeby tylko Twoje było na wierzchu. 

Acha, unikanie odpowiedzi to nie jest odpowiedź. 

dziękuję