Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 16:37   #211
00anulka00
Zadomowienie

Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Pies potrafi podać łapę Ale co z tego, jak sika pod domu...
jak go nie nauczyli to sika

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
No, ale problem stanowi to, że na kredyt ich nie stać... nawet gdyby chcieli... przykre to.

przez kryzys tak pozmieniało sie wszystko, że cięzko dostać duży kredyt

Cytat:
Cudny ten Twój psiaczek jaka to rasa?
cavalier king charles spaniel

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Wieeeemmmmm ..... ale jak narazie przełom lipiec/sierpień jeździmy na wakacje, a pieska będę miała jak będziemy mieli domek albo przynajmniej większe mieszkanie .....
rozumiem, to byla luzna propozycja, bo faktycznie jak macie tyle czasu, że wszystkiego mozna nauczyc

ja za to od 10 lat nie byłam na wakacjach, no 5 lat temu pojechałam na 1 weekend w góry, to wszystko
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
My nie mamy zwierząt bo tz niechce, ja chciałabym mieć psa najbardziej lub kotka albo chociaz królika. U tz w domu nie było zwierząt nigdy i on tez niechce w bloku ich trzymać, mówi że jak będziemy mieli dom to co innego.
ja z TZ ustaliłam od początku czy akceptuje zwierzaki czy nie, bo jakby powiedział ze nie, to nie byłby moim mężem
Ogólnie zawsze na początku sprawdzałam czy facet lubi zwierzaki i zgadza sie żeby je miec. Byl taki jeden co mi powiedział, że on żadnych zwierzat miec w domu nie będzie bo mu sie brzydzi - wiecej sie nie spotkaliśmy

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
dokladnie tak najgorsze jest takie wypytywanie "kiedy dziecko" itp .. moja sasiadka powiedziala mojej cioci ze jak 2lata po slubie dziecka nie ma to jestem stracona

jestem stracona

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
00anulka00 - podziwiam za wytrwałość w wychodzeniu z psem na spacery
teraz już wpadłam w rytm codzienny
uważam nawet, że moj ma lepiej, niż niektóre psy co mieszkają w domu z ogrodem.

Cytat:
Super zdjęcia psiaka, bardzo fajna sierść i z pyszczka bardzo fajny bo albo mylę rasy albo te psy niektóre mają takie hm... wyłupiaste oczy? Twój jest fajny ))
cavaliery nie powinny miec wyłupiastych oczu.

Cytat:
Ja też dodałam mojego psa do swojego albumu Odkąd był szczeniakiem aż do teraz
idę zerknąć zaraz

ogólnie mam strach co będzie jak pojawi sie dziecko, nie będę miala dla niego tyle czasu... dlatego chce miec najpierw drugiego psa, odchować go a potem pomyślismy o potomku.
Przy 2 psach nie bede miała az takich wyrzutów sumienia chociaz na dzis sobie wyobrażam, zebym nie miala dla nich czasu
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:38   #212
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
A to u nas stare odcinki lecą, ale nie oglądam tego systematycznie....

Czyli u nas będzie 21,45 czy 23,45???

No i co "mamie dziewczynek" odpowiedziałas???
rozumiem u nas to co wtorki leci a na polskich kanalach wtedy nic ciekawego nie ma wiec ogladam

W PL bedzie 21:45 troche zla na siebie jestem ze tak pozno sie umowilam na wizyte ale myslalam ze usg bedzie a wtedy maz by sie mogl urwac z pracy a to tylko wizyta z ginem wiec ide sama .

Powiedzialam ze chce pracowac jak najdluzej narazie czuje sie ok ale nie moge jej powiedziec jak bedzie za 3 czy 4 tyg .. Ona sama mowi ze przechodzila dwie ciaze wiec wie jak kobieta moze sie czuc z dnia na dzien .. Ale mysle ze do kwietnia spokojnie bede pracowac jesli wszystko bedzie dobrze oczywiscie . Jezeli gin powie zebym odpoczywala to oczywiscie nie bede ryzykowala

Z powrotem do pracy troche gorzej zapytala ile miesiacy chce wolnego sama zaproponowala 3 mi to pasuje i zapytala czy wogole chce wracac ... a ja sama nie wiem na jedno bym chciala bo zawsze extra kasa wleci ale nie wiem czy moja mama bedzie w stanie zostac z dzieckiem na 1,5dnia nie wiem co z tesciowa czy przyleci na dluzej czy tylko na wakacje. A nie chce szukac opiekunki dla takiego malenstwa Tym bardziej ze planuje karmic piersia. Ale na szczescia mama dziewczynek jest bardzo wyrozumialam i powiedziala mi wprost ze ona tez miala w planach wrocic do pracy po urodzeniu pierwszego dziecka ale nie mogla sie odczepic od malizny i dopiero zaczela pracowac jak mala skonczyla 8 miesiecy. Wiec narazie stanelo na tym ze marzec-kwiecien zacznie szukac nowej opiekunki a pozniej zobaczymy jak wszystko wyjdzie w praniu

Cytat:
zaaaabcia - te sąsiadki niektóre są po prostu straszne... co za durna baba Nienawidzę plotkar! O nas już sto razy krążyła plotka, że się pobieramy albo ja jestem w ciąży potem muszę chodzić ze wciągniętym brzuchem Co do życzeń, to nam póki co dzieci nie życzą tylko ŚLUBU - tej wigilii każdy bez wyjątku, zwłaszcza jest to podkreślane przez rodzinę TŻa . Chociaż chyba ze ślubem to nasz wybór, nie? Po co nam tego życzyć?
No i dzięki za powitanie My bierzemy pod uwagę okolice Waszyngtonu, bo ja mam tam siostrę z rodziną, która jest obywatelką, więc może mnie ściągnąć jeśli chodzi o zieloną kartę. Biorę udział też w loterii wizowej, więc okaże się w maju, może akurat mnie wylosują chociaż w życiu wygrałam póki co chyba tylko Big Milka
Jeśli chodzi o reality show, to jest właśnie"16 and pregnant" a ten serial "Tajemnice Amy" to "The secret life of the American teenager" - niezłe tłumaczenie
EDIT: widze, że już wiesz który to reality show słyszałam o tej dziewczynie od bliźniaczek, ale nie wiedziałam, że jest znowu w ciąży! Nieźle, przed 20-tką 3 dzieci nie traci czasu dziewczyna. A ten jej pierwszy chłopak był dla niej taki wyrozumiały, a po programie ją zdradził :/
No niestety ludzie gadali i beda gadac taki ich urok .. ja sie juz tyle nasluchalam ze jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam

o D.C. piekne miejsce bylismy w wakacje na wycieczce I fajnie ze masz siostre zawsze to lepiej do kogos przyleciec niz samemu szukac mieszkania pracy itp ... Z tym sponsorowaniem to rodzenstwo schodzi dluzej pare lat rodzice dostaja zielona karte w ciagu 6 miesiecy. Powodzenia na losowaniu !!

A z ta dziewczyna to z tego co ja czytalam ( co moze nie byc prawda ) to ona go przez caly okres malzenstwa zdradzala ... ale kto wie jak tam naprawde bylo. A ona ma 19 lat dokladnie ...

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 17:02   #213
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Nadrobiłam już 5 stron, ale więcej na razie nie dam rady, więc się po prostu melduję na wątku
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 17:08   #214
Amani
Zakorzenienie

zaaaabcia - Jak moja siostra była w ciąży, to już szukała żłobka i był problem... Fajnie to sobie zaplanowała, że też weźmie opiekunkę, jakieś urlopy itd. i wróci do pracy po 6 tyg (chciała rodzić w domu, ale jednak miała cesarkę i ma ustawo 8 tygodni). W praniu oczywiście wyszło, że za żadne skarby nie zostawi syna żadnej opiekunce i moja mama przyleciała się nim opiekować Posiedzi tam jak długo będzie mogła, aż Mały skończy 10 m-cy, potem może mój tata, ktoś z rodziny a w sierpniu ja i TŻ Tak w ogóle to moja siostra poleciała tam też jako opiekunka, ale au-pair
Jakbym nie miała siostry to raczej bym nie ryzykowała, za duża parnikara jestem. Ale TŻ bardzo nalega, bo Stany to jego wielkie marzenie od zawsze... Właśnie moja mama będzie się ubiegać o zieloną kartę a my jesteśmy w trakcie decyzji czy już się zaczać ubiegać czy poczekać do maja czy jak.... W sumie nie ma co czekać, jak to tyle trwa, ale ja się boję jakoś Podziwiam Cię, że się tam tak dobrze odnajdujesz...

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 17:23   #215
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Amani też jestem ze śląska Skąd dokładnie jesteś?

ooo Bika Ty tez ze slaska?? ja tez

Amani a Ty skad dokladnie??

ale mnie boli brzuch @ przylazla ale wczesniej mnie tak nie bolalo

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 17:36   #216
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Nadrobiłam już 5 stron, ale więcej na razie nie dam rady, więc się po prostu melduję na wątku
witaj

Cytat:
zaaaabcia - Jak moja siostra była w ciąży, to już szukała żłobka i był problem... Fajnie to sobie zaplanowała, że też weźmie opiekunkę, jakieś urlopy itd. i wróci do pracy po 6 tyg (chciała rodzić w domu, ale jednak miała cesarkę i ma ustawo 8 tygodni). W praniu oczywiście wyszło, że za żadne skarby nie zostawi syna żadnej opiekunce i moja mama przyleciała się nim opiekować Posiedzi tam jak długo będzie mogła, aż Mały skończy 10 m-cy, potem może mój tata, ktoś z rodziny a w sierpniu ja i TŻ Tak w ogóle to moja siostra poleciała tam też jako opiekunka, ale au-pair
Jakbym nie miała siostry to raczej bym nie ryzykowała, za duża parnikara jestem. Ale TŻ bardzo nalega, bo Stany to jego wielkie marzenie od zawsze... Właśnie moja mama będzie się ubiegać o zieloną kartę a my jesteśmy w trakcie decyzji czy już się zaczać ubiegać czy poczekać do maja czy jak.... W sumie nie ma co czekać, jak to tyle trwa, ale ja się boję jakoś Podziwiam Cię, że się tam tak dobrze odnajdujesz...
Hehe czyli nastepny przyklad ze mozna sobie gdybac a jak sie zobaczy dziecko to juz tak latwo nie jest wrocic do pracy zostawiajac w domu paro tygodniowe malenstwo.

Mama ubiega sie o zielona karte w losowaniu czy wlasnie siostra ja bedzie sponsorowac?

Powiem Ci tak ze stany to calkiem inne zycie widomo trzeba ciezko pracowac czasem i w weekendy ale wiesz za co pracujesz .. bo tygodniowej wyplacie az Ci sie buzka cieszy. A ludzie w Polsce niestety ciezko pracuja za marne pieniadze.

E tam nie ma co podziwiac Na poczatku bylo naprawde ciezko mimo ze przylecialam na gotowe bo do rodzicow i brata to jest olbrzymia zmiana do 16latki przylecialam pod koniec sierpnia a od wrzesnia nowa szkola. High School bez znajomosci jezyka jedynie "hi" "bye" i tyle Pierwsze pol roku wspominam okropnie! Na szczescie szybko poznalam swojego meza ( na GG ) i bylo mi o niebo latwiej z ukochana osoba obok ... Teraz z biegem czasu ciesze sie ze tak sie stalo ze wyladowalam za oceanem. Mimo ze mieszkam tutaj mam tez obywatelstwo to Polska wlasnie jest moja ojczyzna i zawsze staramy sie latac jak najczesciej ...

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-01-04, 17:57   #217
xxKasiax
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;31403595]Wiesz, dla wszystkich wokół to takie naturalne, że skoro był ślub, to pewnie zaraz dziecko. Tym bardziej, że nie jesteśmy aż tacy młodzi [/QUOTE]
u nas przed slubem nikt (oprocz tesciowej) nie wspominal nawet o dziecku, chociaz juz 9 lat jestesmy razem, a mieszkamy od 5 lat razem. A po slubie to az sie zdziwilam, bo chyba nawet miesiac nie minal a tu wszyscy sie pytali " to kiedy dziecko " ? nawet moi rodzice sie pytali o wnuka, a nie sadzilam ze wogole o tym mysla.
Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
A wiesz co, nawet mi się nie chce z nimi na ten temat gadać, bo wnerwia mnie takie podejście Niech się sami bujają.

Bidula jesteś z psiakami

Pies potrafi podać łapę Ale co z tego, jak sika pod domu...

Ja zaraz spadam do domu I mam dziś dziką ochotę na lody z maka albo szejka
mmmmmm.... tez byl chciala szejka z Maca to chyba 1 rzecz na ktora mam ochote od kiedy jestem w ciazy

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

ciekawa jestem jak tam dziewczyny u gin. bardzo lubie czytac jak tam Wasze malenstwa sie maja
xxKasiax jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-04, 17:59   #218
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
ooo Bika Ty tez ze slaska?? ja tez

Amani a Ty skad dokladnie??

ale mnie boli brzuch @ przylazla ale wczesniej mnie tak nie bolalo
Odpowiedziałam na pw
Łączę się w bólu co do @, do mnie też przylazła
Cytat:
Hehe czyli nastepny przyklad ze mozna sobie gdybac a jak sie zobaczy dziecko to juz tak latwo nie jest wrocic do pracy zostawiajac w domu paro tygodniowe malenstwo.
Dokładnie tak. Moja siostra to taka postępowa kobitka, pracowała do ostatniego dnia ciąży, wszystko zaplanowane itd., a jednak widząc maluszka się wszystko zmieniło. Jeszcze niestety Mały dość chorowity jest, problemy ma z układem moczowym, więc gdyby nie moja mama, to siostra byłaby skłonna zrezygnować z pracy (a jest ostatnią osobą na świecie po której bym się tego spodziewała).
Cytat:
Mama ubiega sie o zielona karte w losowaniu czy wlasnie siostra ja bedzie sponsorowac?
Mama też zgłosiła się do loterii, ale nie wiem jak postanowili w końcu, właśnie jesteśmy na etapie decyzji, a że gadamy tylko przez Skypa, to ciężko z komunikacją
Cytat:
Powiem Ci tak ze stany to calkiem inne zycie widomo trzeba ciezko pracowac czasem i w weekendy ale wiesz za co pracujesz .. bo tygodniowej wyplacie az Ci sie buzka cieszy. A ludzie w Polsce niestety ciezko pracuja za marne pieniadze.
Dokładnie, w Polsce można harować i nic nie mieć. Tam harujesz na 2 etaty, ale żyjesz godnie... Moja siostra tam pojechała jako au-pair (będąc właśnie na poziomie "hi" i 'bye'), miała co prawda duże szczęście, że trafiła na cudownych ludzi, którzy jej bardzo pomogli np. sponsorując b.dobre studia. Ciężko pracowała na swój sukces i się to opłaciło. Nie będę wnikać w szczegóły i zanudzać, ale jej historia to prawdziwy American dream
Nawet na jednym wątku już kiedyś pisałam historie kobiety, która sprząta u niej - przyjeżdża wypasionym SUV, wyciąga sprzęt do sprzątania za kilka tysięcy dolców, za każde sprzątanie bierze $100, a dziennie sprząta około 3 domy. Można łatwo policzyć jaką kasę ma miesięcznie A u nas za taką pracę? 600-800zł
Cytat:
E tam nie ma co podziwiac Na poczatku bylo naprawde ciezko mimo ze przylecialam na gotowe bo do rodzicow i brata to jest olbrzymia zmiana do 16latki przylecialam pod koniec sierpnia a od wrzesnia nowa szkola. High School bez znajomosci jezyka jedynie "hi" "bye" i tyle Pierwsze pol roku wspominam okropnie! Na szczescie szybko poznalam swojego meza ( na GG ) i bylo mi o niebo latwiej z ukochana osoba obok ... Teraz z biegem czasu ciesze sie ze tak sie stalo ze wyladowalam za oceanem. Mimo ze mieszkam tutaj mam tez obywatelstwo to Polska wlasnie jest moja ojczyzna i zawsze staramy sie latac jak najczesciej ...
Jeezuu jak mi się zawsze marzyło iść do amerykańskiego High School Zawsze byłam zdania, że jeśli chodzi o styl życia to w Stanach mieszkać bym nie chciała (trochę moje zdanie się zmieniło jak zaczęłam sama się utrzymywać ), ale do High School chciałam zawsze iść! Fajnie, że miałaś TŻa, bo osoba trzymająca się z boku (ze wzgl choćby na język) ma niezbyt fajnie w takiej szkole chyba, nie? Fajnie, że Ci się tak poukładało My jak się zdecydujemy, to miną lata, zanim tam poukładamy sobie życie i to mnie bardzo boli... Zaczynać od początku - oboje szukać pracy itd.

-26kg

Stary 2012-01-04, 18:00   #219
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
mmmmmm.... tez byl chciala szejka z Maca to chyba 1 rzecz na ktora mam ochote od kiedy jestem w ciazy

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

ciekawa jestem jak tam dziewczyny u gin. bardzo lubie czytac jak tam Wasze malenstwa sie maja
a za mna caly czas chodza lody smietankowe z maca z polewa truskawkowa !!!

Ok zmykam do domu za 2h 45min wizyta

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-01-04, 18:13   #220
Duduś
Raczkowanie

GG do Duduś

Hej dziewczyny

melduję się również i ja

przepraszam ze mnie nie było Życzę Wam więc wszystkiego co najlepsze na ten nowy rok )

Muszę się w tym miejscu pochwalić, że dziś był mój szcześliwy dzień, tzn zdałam dziś egzamin na prawo jazdy Teraz już będzie tylko łatwej w życiu Koniec z rozłąką z mężem, samodzielność )))

Aż się popłakałam ze szczęścia

A jutro wizyta u gin )))
Stary 2012-01-04, 18:13   #221
00anulka00
Zadomowienie

Dudus gratuluje
Stary 2012-01-04, 18:19   #222
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja już po wizycie. Najpierw mnie zwazył, powiedziała, ze ładnie i prawidłowo przybieram na wadze, potem ciśnienie 150/80 i sie śmiał, ze biały fartuch robi swoje Oczywiście dostałam zelazo. Powiedział, ze wyniki nie są złe, ale lepiej pobrać bo troszkę mi spadło. Badanie połówkowe było bardzo dokładne. Ale Wszystko prawidłowo ufff.. Głowka od skroni do skroni ma 5,5 cm, mam jeszcze masę innych wymiarów ale nawet nie pamiętam co oznaczają więc potem sobie posprawdzam. Mózg i głowka wszystko dobrze, kręgosłup, twarz, serduszko itp wszystko prawidłowo. Z czego bardzo się cieszą Maleństwo waży 436 g i termin usg przesunął mi się na 10 maja. I znam płeć.... powiedział, ze na 90 % dziewczynka czym mnie totalnie zaskoczył hehe AA i nie ma przeciwskazań do dalszej pracy. Ale zaznaczył, ze jak chcę zwolnienie to może wypisać. Ale nie chciałam. Kolejna wizyta 1 lutego I musze zrobić teraz tylko tę glukozę na czczo i po wypiciu

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:22   #223
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Najpierw mnie zwazył, powiedziała, ze ładnie i prawidłowo przybieram na wadze, potem ciśnienie 150/80 i sie śmiał, ze biały fartuch robi swoje Oczywiście dostałam zelazo. Powiedział, ze wyniki nie są złe, ale lepiej pobrać bo troszkę mi spadło. Badanie połówkowe było bardzo dokładne. Ale Wszystko prawidłowo ufff.. Głowka od skroni do skroni ma 5,5 cm, mam jeszcze masę innych wymiarów ale nawet nie pamiętam co oznaczają więc potem sobie posprawdzam. Mózg i głowka wszystko dobrze, kręgosłup, twarz, serduszko itp wszystko prawidłowo. Z czego bardzo się cieszą Maleństwo waży 436 g i termin usg przesunął mi się na 10 maja. I znam płeć.... powiedział, ze na 90 % dziewczynka czym mnie totalnie zaskoczył hehe AA i nie ma przeciwskazań do dalszej pracy. Ale zaznaczył, ze jak chcę zwolnienie to może wypisać. Ale nie chciałam. Kolejna wizyta 1 lutego I musze zrobić teraz tylko tę glukozę na czczo i po wypiciu
Maaaaaaaadzia łaaaaaaa cały dzień czekałam na tę informację bardzo się cieszę, że wszystko ok wiesz, ja się nie wypowiadałam, na temat płci, bo wy wyszystkie chłopak, chłopak a ja coś czułam że będzie "Emilka" hihihihihihi SUPER baaaaaaardzo się cieszę ale czad

Duduś gratuluję
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:23   #224
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
wiedzialam, ze bedzie dziewczynka mialam czuja normalnie hihi bo tak jak ja mialas mocne przeczucie do do chlopca ciesze sie ze wszystko w porzadku
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:33   #225
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczynki Ja dalej jestem w szoku, ale tak się cieszę

Stary 2012-01-04, 18:35   #226
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Madzia a kto ma jeszcze dziś wizytę?? Zabcia i Marao???
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-01-04, 18:36   #227
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak.

Stary 2012-01-04, 18:36   #228
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczynki Ja dalej jestem w szoku, ale tak się cieszę
tez bylam w szoku, bo tak samo jak Ty mocno czulam synka ale przyzwyczaisz sie do mysli o corcie, zobaczysz a imie wybrane?

Wiecie co ... moj maz chce mi zrobic jeszcze 2 chlopakow ogladamy teraz taki serial o malzenstwie z trzema synkami kilkuletnimi, takie szatany male i moj maz ciagle patrzy na mnie maslanymi oczami i twierdzi ze mi dwoch za jednym strzalem zrobi Ja nie wiem czy chce jeszcze kiedykolwiek w ciaze zachodzic.... Julcie chce urodzic, wychowac ... moze za 4-5 lat pomysle inaczej, mam nadzieje ze mnie nie zaplodni specjalnie i bez mojej widzy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:38   #229
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Aha.... a jak mąż zareagował???

Rodzicom już powiedziałaś???

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

No to Marao pewnie też już po wizycie..... Maraoś czekamy na wieści z niecierpliwością
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-04, 18:42   #230
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U rodziców byliśmy na kolacji od razu po wizycie. Mąz bardzo szcześliwy. Wiecie, że ja chciałam na początku córcie, ale potem stwierdziła,, ze obojętnie co aby zdrowe i tak czułam tego synka. Moja mama się popłakała i babcia też, bo u nas przewaga chłopców. mam ma 2 braci, tata ma brata a on 3 synów, babcia miała 3 braci, wiec wiecie

A imię nie wiem jeszcze. Ale dla dziewczynki będzie mniejszy problem, bo dla chłopca ani jednego typu nie było.

Stary 2012-01-04, 18:42   #231
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cała ja..... oczywiście nie wytrzymałam i napisałam do Marao na FB, ja już wszystko wiem ale ona sama Wam zaraz napisze
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-01-04, 18:46   #232
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Maleństwo waży 436 g i termin usg przesunął mi się na 10 maja. I znam płeć.... powiedział, ze na 90 % dziewczynka
ha, jednak corcia
Stary 2012-01-04, 18:48   #233
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość

jestem stracona

Cytat:
Dokładnie, w Polsce można harować i nic nie mieć. Tam harujesz na 2 etaty, ale żyjesz godnie... Moja siostra tam pojechała jako au-pair (będąc właśnie na poziomie "hi" i 'bye'), miała co prawda duże szczęście, że trafiła na cudownych ludzi, którzy jej bardzo pomogli np. sponsorując b.dobre studia. Ciężko pracowała na swój sukces i się to opłaciło. Nie będę wnikać w szczegóły i zanudzać, ale jej historia to prawdziwy American dream
Nawet na jednym wątku już kiedyś pisałam historie kobiety, która sprząta u niej - przyjeżdża wypasionym SUV, wyciąga sprzęt do sprzątania za kilka tysięcy dolców, za każde sprzątanie bierze $100, a dziennie sprząta około 3 domy. Można łatwo policzyć jaką kasę ma miesięcznie A u nas za taką pracę? 600-800zł

Jeezuu jak mi się zawsze marzyło iść do amerykańskiego High School Zawsze byłam zdania, że jeśli chodzi o styl życia to w Stanach mieszkać bym nie chciała (trochę moje zdanie się zmieniło jak zaczęłam sama się utrzymywać ), ale do High School chciałam zawsze iść! Fajnie, że miałaś TŻa, bo osoba trzymająca się z boku (ze wzgl choćby na język) ma niezbyt fajnie w takiej szkole chyba, nie? Fajnie, że Ci się tak poukładało My jak się zdecydujemy, to miną lata, zanim tam poukładamy sobie życie i to mnie bardzo boli... Zaczynać od początku - oboje szukać pracy itd.
Prawda kobiety ktore maja swoje serwisy sprzatajace bardzo dobrze zarabiaja

Ja tam HS nie wspominam dobrze pamietam jak dziewczyny te bardziej popularne do mnie zagadywaly bo wiedzialy ze im nie odpowiem .. i sie nasmiewaly miedzy soba .. Najgorsze byly lekcje w-f Koszmar!

Oj tak to ze mialam ukochanego obok bardzo mi pomoglo

Napewno poczatku nie sa latwe ale szybko mozna znalesc prace

Cytat:
Napisane przez Duduś Pokaż wiadomość
Muszę się w tym miejscu pochwalić, że dziś był mój szcześliwy dzień, tzn zdałam dziś egzamin na prawo jazdy Teraz już będzie tylko łatwej w życiu Koniec z rozłąką z mężem, samodzielność )))

A jutro wizyta u gin )))
gratulacje

Cytat:
super ze wizyta ok.
i gratuluje dziewczynki a jednak ani Twoje ani moje przeczucie co do plci Wazego dziecka sie nie sprawdzilo

Cytat:
ja mam ale tylko wizyte z ginem bez usg niestety

Olivia 2.07.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-04, 18:53   #234
Malensstfo
Zakorzenienie

Madzia super!! Ja tam też myślałam, że pewnie będzie zupełnie na odwrót i będzie dziewczynka, hehe

To czekamy na resztę dziewczyn

Umordowałam się, ale jeszcze nie rozplątałam firanki
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:53   #235
marao
Zadomowienie

GG do marao

Hej. Madzia gratuluje córeczki. Ja dzisiaj nie miałam usg. Dopiero 1 lutego będę miała robione usg połówkowe i wtedy poznamy płeć. Dzisiaj pani mnie zważyła, ucieszyła się, że w końcu przybieram na wadze. Ciśnienie mi mierzyła znowu dwa razy, bo było za wysokie, zbadała mnie, posłuchałyśmy serduszka, kazała zrobić odczyn Coombsa, toksoplazmoze, krew i mocz. Dała mi wizytówki szkół rodzenia. Pozwoliła chodzić na basen. Wytłumaczyła mi, że nie muszę robić TSH. Stwierdziła, że mam chyba jakąś fazę na tym punkcie, bo się o to pytałam już chyba trzeci raz.

Byłam się dzisiaj też pytać o tą osobistą połóżna i muszę złożyć deklarację i na jakąś się zdecydować. Byłam też dzisiaj u dentysty, bo mnie ginekolog męczyła o to już od dwóch miesięcy. Wyczyściła mi pięknie ząbki i prawdopodobnie mam tylko jeden ubytek mały, ale to się dowiem dokładnie w przyszłym tyg, Pani była zaskoczona że w ciąży nic mi się nie popsuło.

No i tyle z nowości. W ogóle to witam się w nowym wątku. Coś nie mam ostatnio weny i dlatego tak żadko jestem.
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:55   #236
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Ja też póki co nie źle to ujęłam przyszła staraczka

To u nas podobnie czy my przypadkiem nie mieszkamy w jednym mieście? hehe

Ja też bym się bała. 5 lat da się przeżyć ale na bank nie 20... nie wiem co by mnie musiało do tego zmusić... chyba kompletny brak wyjścia bo znam rodziny, gdzie młodzi się pobrali i MUSIELI kombinować, bo u jednych rodziców mieszkanie 30m2 i drugich to samo...+ rodzeństwo... nie mieli szans gdzie mieszkać

No, ale problem stanowi to, że na kredyt ich nie stać... nawet gdyby chcieli... przykre to.

Słyszałam o babci 32 letniej, że najmłodsza, ale nie wiem czy chodziło o Polskę czy w ogóle?

Ceny bardzo poszły w dół od zeszłego roku

To prawda

---

Idę się uczyć. Napisałam pracę zaliczeniową, a teraz nauka... a tak mi się nie chce. W ogóle jakoś ciemno na dworze się zrobiło...
hehe możliwe

Cytat:
bardzo sie ciesze i gratuluje ogromnie!!!!! i zazdraszczam płci żeńskiej ogromnie

a ja po pracy męża zbałamuciłam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:55   #237
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
Hej. Madzia gratuluje córeczki. Ja dzisiaj nie miałam usg. Dopiero 1 lutego będę miała robione usg połówkowe i wtedy poznamy płeć. Dzisiaj pani mnie zważyła, ucieszyła się, że w końcu przybieram na wadze. Ciśnienie mi mierzyła znowu dwa razy, bo było za wysokie, zbadała mnie, posłuchałyśmy serduszka, kazała zrobić odczyn Coombsa, toksoplazmoze, krew i mocz. Dała mi wizytówki szkół rodzenia. Pozwoliła chodzić na basen. Wytłumaczyła mi, że nie muszę robić TSH. Stwierdziła, że mam chyba jakąś fazę na tym punkcie, bo się o to pytałam już chyba trzeci raz.

Byłam się dzisiaj też pytać o tą osobistą połóżna i muszę złożyć deklarację i na jakąś się zdecydować. Byłam też dzisiaj u dentysty, bo mnie ginekolog męczyła o to już od dwóch miesięcy. Wyczyściła mi pięknie ząbki i prawdopodobnie mam tylko jeden ubytek mały, ale to się dowiem dokładnie w przyszłym tyg, Pani była zaskoczona że w ciąży nic mi się nie popsuło.

No i tyle z nowości. W ogóle to witam się w nowym wątku. Coś nie mam ostatnio weny i dlatego tak żadko jestem.
super ze wszystko wporzadku , swietna wiadomosc

czyli obydwie madzie nastepna wizyte na 1go lutego .. ciekawe kiedy ja bede miala usg bo do 1go to ja nie wytrzymam

Olivia 2.07.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-04, 19:04   #238
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Zabcia nie wyłamuj się i bierz 1 lutego

Marao super, ze z dzidziolkiem wszystko dobrze.

Baobabek dziękuję

Stary 2012-01-04, 19:05   #239
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Ok zmykam do domu za 2h 45min wizyta
Powodzenia! Życzę miłej wizyty ))

Cytat:
Napisane przez Duduś Pokaż wiadomość
przepraszam ze mnie nie było Życzę Wam więc wszystkiego co najlepsze na ten nowy rok )
A jutro wizyta u gin )))
Hej Gratuluje prawa jazdy!!! I trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
Cytat:
Super
Cytat:
U rodziców byliśmy na kolacji od razu po wizycie. Mąz bardzo szcześliwy. Wiecie, że ja chciałam na początku córcie, ale potem stwierdziła,, ze obojętnie co aby zdrowe i tak czułam tego synka. Moja mama się popłakała i babcia też, bo u nas przewaga chłopców. mam ma 2 braci, tata ma brata a on 3 synów, babcia miała 3 braci, wiec wiecie

A imię nie wiem jeszcze. Ale dla dziewczynki będzie mniejszy problem, bo dla chłopca ani jednego typu nie było.
haha a u nas jest dokładnie odwrotnie, dookoła same baby ja mam 3 siostry, rodzice mają 2 wnuczki i dopiero ostatnio urodził się pierwszy chłopczyk Oczko w głowie dziadka Z wiadomych powodów

-26kg

Stary 2012-01-04, 19:06   #240
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
super ze wszystko wporzadku , swietna wiadomosc

czyli obydwie madzie nastepna wizyte na 1go lutego .. ciekawe kiedy ja bede miala usg bo do 1go to ja nie wytrzymam

07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości