![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
100 f za jakby nie patrzec 60 h pracy to niezbyt ciekawie..i co z tego ze dzieci beda spaly..musisz i tak byc w poblizu..pod reka..wiec w zasadzie w pracy.
Jak skonczysz prace to zostanie ci tylko powloczystym krokiem pomaszerowac w strone sypialni:P Bo bedziesz taka zmeczona. I bycie pod okiem matki - kolejny minus. Szukaj dalej ![]() Z tego co pamietam ty chcesz tylko Londyn? Tam jednak najciezej sie dostac..a z drugej strony czesto rodziny ktore tam sa oferuja duza liczbe godzin pracy przy niezbyt wysokiej kasie:P Z tego co tak patrze na gumtree to 7-7 to czesto standard;/ Edytowane przez banana84 Czas edycji: 2012-04-16 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Kanyego muszę się zastanowić, jeszcze o tym nie myślałam ![]() Tak w ogóle mam nadzieję, że w tym roku będzie sporo au pair w Belgii i okolicach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() "We all (family and au-pair) get up at about 7.30am, then in the morning do various activities such as local playgroups, park, riding etc.. At 1pm to 3.30pm older son goes to nursery school and younger has a sleep, so everyone has a couple of hours off. Then the kids go to bed at 7pm. So we ask au-pairs to do these hours, except language school times. Our last three au-pairs all went to language school for 2 or 3 mornings or afternoons per week. We also ask au-pairs to babysit once or twice a week. It works out about 35 hours per week. " mam z nimi niby jutro na skype rozmawiac, ale nie wiem czy w takiej sytuacji tego nie odwalac.. ![]() No wlansie na Londynie mi bardzo zależy. Nawet za mniejsza kase, ale zebym miala czas (i sily) na jakies wlasne zycie, znajomych itp..
w spokoju przy sobie nie czując czasu.. Edytowane przez blackberry456 Czas edycji: 2012-04-16 o 23:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musiałabyś tego przypilnować, żeby nie przyzwyczaili się że pracujesz 7-7 i nie potrzebujesz odpoczynku. Z plusów widzę: 100Ł to spoko stawka. Nie było problemu na wygospodarowanie czasu na kurs językowy dla poprzednich au pair. Babka szczerze pisze, nawet mimo że uważa że to 35 h :/ Dopytaj, może będzie ok. I gdzie w Londynie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
to moze faktycznie lepiej z nia pogadam i zobaczymy co dalej..
Najbardzie sie boje tego: "dzieci zasypiaja o 19 a potem masz wolne". A chyba każdna z nas wie jak to bywa z dziecmi, czasem jest niezly problem zeby zasnely (pamietam jak z moim ostatnim podopiecznym czasem wystarczylo jedna ksiazeczke przeczytac, 2 minuty i juz spi, a czasem z 1,5 sie meczylam ![]() ![]() lucy: mieszkaja w Brockley - kojarzysz moze okolice? ![]()
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
No moze faktycznie jej to wychodzilo 35 h - jesli dziewczyny 2-3 w tygodniu rano (czyli w tych liczonych przez nas godzinach chodzily do szkoly). Dopytaj ile zajmuje droga do nursery.
W londynie ludzie dluzej i wiecej pracuja..dlatego liczba godzin i same godziny jak dla mnie byly malo zachecajace;]..ale cos za cos ![]() Dla mnie to dziwne ze rodzice nie usypiaja wlasnego dziecka. Rozumiem okazjonalnie prosic o to operke ale zeby to byl jej obowiazek?;/ Edytowane przez banana84 Czas edycji: 2012-04-17 o 00:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo pieknie! Bardzo fajnie, ze panowie sie dogadali ![]() ![]() Cytat:
Przeciez nie pojdzieszz w tym czasie na zakypy czy na kawe z kolezanka, bo to malo. Jak dla mnie to to jest praca na 12h dziennie. jak moje dzieci mialy drzemke w ciagu dnia to dalej to byly godziny mojej pracy, bo przeciez nie moglam wyjsc z domu...nawet jak hostka byla, chyba ze wczesniej ustalilysmy inaczej. No ale...co bez stresu chcesz zalatwic w 2-3h.wiedzac ze zaraz musisz wracac do dzieci..
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Au pairowanie to nie dla mnie. Uraz w glowie mam do tej pory. No ale ja trafilam do naprawde 'innej' rodzinki. Zaskoczona jestem, ze nie jestes zadowolona. Z tego co pamietam to non stop ich chwalilas. No ale zawsze tak jest, ze po jakims czasie wychodza te wszystkie okropne cechy charakteru u ludzi. Czekam wiec na posta w grubie fb. Rozgladasz sie juz za jakas praca?
![]() |
#219 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem pogadaj z babeczką, spisz wszystkie pytania i wątpliwości. Rozmowa do niczego Cię nie zobowiązuje, a watro sprawdzić. Nie, nie kojarzę tych okolic, jedynie K666 tak niedaleko mieszkała z tego co widzę, i mój L, troszkę dalej. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mam teraz tylko nadzieję, że moi hości nie pokażą jakiejś mrocznej strony ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem zadowolona
![]() Przez okres mojego au pairowania pozalatwialam sobie sprawy potrzebne do podjecia pracy, potajemnie chodzilam na rozmowy kwalifikacyjne, a teraz ciesze sie kompletna swoboda ![]() Swoja droga, ciekawe jak tam nowa au pair mojego hosta ![]()
#221 |
Wtajemniczenie
|
Ahahah, no ciekawe
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- I gdzie Ty teraz w ogóle mieszkasz? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz mieszkam w Woolwich.
Ale jestem na etapie szukania czegos innego. Prawdopodobnie nawet lekko poza Londynem (wtedy za taka sama kase moge miec piekne mieszkanie albo nawet i dom z jedna sypialnia ![]() Achh... Lucy, to juz bedzie 3ci rok jak sie spotykamy w wakacje w Londynie na kawe ![]()
#223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
Nie przejmuj się, u mnie na razie też lipa. Ten samotny ojciec z Belgii przestał się odzywać, ale za to jak mój Tż się cieszy heh, widać że nie chce mojego ewentualnego wyjazdu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Smazik, pisałam o tym na grupie, Monia zaczęła rozmowę o Paryżu i tak poleciała gadka o host rodzinkach. Nie jest źle, opłacają mi bilety do domu na Święta, mam płatne wakacje, ale... No właśnie, o tym już pisałam w tych postach na grupie. Hosta uwielbiam, wspaniały człowiek. ![]() Kończę w lipcu, koniec lipca, a potem chciałam zrobić sobie wakacje w Polsce, nawet do miesiąca. Kasę ciągle odkładam, ile potrzebowałaś na własny start ? Myślałam, żeby poszukać pokoju od września, w sensie szukać już w lipcu i zaklepać sobie pokój od września, jechać na te wakacje do PL i potem wrócić i szukać pracy. Jako niania pewnie, bo chcę pracować z dziećmi, mam referencje, kurs pierwszej pomocy... Nie czuję się w angielskim na tyle dobrze, żeby gdzieś w pubie pracować jako barmanka czy jako sprzedawca w sklepie. ![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
kizia_mizia
|
Tak Was czytam i trochę się boje(znowu). Mam wyjazd 5 czerwca na rok, ale nie wiem jak sobie poradze z tęsknotą. Tutaj mam wszystkich a tam będe sama
![]()
#228 |
Zakorzenienie
|
"Hey girls my aupair family is looking for an aupair for june 15 till mid august.Anyone interested?"
na fejsie jedna dziewczyna napisala, podejrzewam, że Rotterdam.
#229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz poczytam ![]() Ja potrzebowalam ok 1000funtow. Depozyt+miesiac z gory.. plus jedzenie az do pierwszej wyplaty, ciuchy do pracy. I tak mialam szczescie bo u mnie wyplata co tydzien. Cytat:
![]() Ja tez myslalam, ze bede jak ta ☠☠☠☠☠☠☠a, balam sie bariery jezykowej, malo w majty nie narobilam ![]() Zapomnialam o fakcie, ze tak naprawde jestem z wyksztalcenia nauczycielem angielskiego, a z D dzien w dzien po kilka godzin rozmawialam. Wtedy zadnej bariery nie bylo.. ale oczywiscie zapieralam sie ze jak pojde do pracy to od razu ta bariera sie pojawi ![]() Nie wiem czy to ma w ogole jakis sens dla was co mowie, ale tak to juz jest ze stresu i calych tych nerwow przed zaczeciem nowej pracy. Ojp, przeciez Ty z TZ swom na pewno codziennie rozmawiasz. Nie sadze ze masz problemy z dogadaniem sie. U mnie pracuje dziewczyna z Polski, ktora w ogole chyba w zyciu nie stanela nawet obok ksiazki z gramatyka do angielskiego. I co? Wszyscy ja rozumieja (czasami lepiej, czasami gorzej, ale nie ma ona ZADNYCH problemow w zwiazku z tym). Laska robi podstawowe bledy nawet w idmianie 'to be'. Tlumaczy wszystko z polskiego na angielski DOSLOWNIE. Ja mam czasami niezly ubaw ![]() Nie ma czego sie bac ![]() Im wisi i powiewa wasza gramatyka.
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
Ba, słyszałam nawet że obcokrajowcy, szczególnie Polacy mają większe pojęcie o gramatyce ang niż Anglicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Wymieniłam już całkiem dużo wiadomości z rodziną a dalej prawie nic nie wiem, tzn. wiem sporo o rodzinie a mało o samej pracy
![]() ![]() Moya, mogłabyś mi podesłać jakiegoś likna do tego? Czy są tam ogłoszenia na całą Europę? Bo ja co prawda znalazłam na fb jakieś grupy au pair ale są albo zamknięte, albo już nieaktualne. |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Ogloszenie parafialne!
Dziewczyny, szukamy kogos na moje miejsce.... Praca na dluzszy okres czasu, ok rok. Od sierpnia/wrzesnia. Nie jest wymagana znajomosc jezykow, jedynie polski. lepiej jednak miec jakies pojecie o francuskim, gdyz dziewczynki lubia knuc po francusku za plecami ..no i zeby tutaj sobie poradzic zalatwiajac cokolwiek, warto mowic po francusku troszke lub po angielsku ![]() Dzieci w wieku 5 i 6,5 lat. Baaardzo latwe w obsludze, grzeczne i latwo je zajac czyms na baardzo dlugo. Obowiazki: sprzatanie po dzieciach ( czesto pomagaja!) po sobie, gotowanie im ( sniadanie, obiad, czasem kolacja- nie wymagaj skomplikowanych posilkow, lubia wszystko i nie sa wybredne). Pranie, prasowanie.....i jakies odkurzanie raz na jakis czas...kurze...( z hostka dzielimy sie obowiazkami). Nowa au pair bedzie pewnie pracowac mniej niz ja, gdyz obie dziewczynki od przyszlego roku beda w szkole wiecej czasu spedzac. 600chf/mc + polowa kursu j.francuskiego+ obezpieczenie i inne papierkowe sprawy Ja pod koniec moge napisac ze minusy ktore tu byly, albo juz zniknely ( bo sytuacja sie poprawila, albo ja wyegzekwowalam to co mi sie nalezalo) albo ...i tak nie beda dotyczyc nowej au pair.
#233 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
ale to jest lajtowy w miarę wiek. One będą zajmowac się więcej sobą. To nie sa dwuletnie dzieci, które dotykaja wszystkiego i ciągle czekają na uwagę. Większy problem może byc tlyko z tym czy cię zaakceptują. Małe dzieci mają to do siebie, że lubią prawie każdego, większe już sa bardziej wybredne.
#235 |
Raczkowanie
|
A ja wciąż piszę z rodzinką z okolic Chambery. Oni są na mnie zdecydowani, chcieliby żebym przyjechała na początku czerwca aż do połowy sierpnia. Warunki są niezłe. Zgodzili się opłacić mi część lub cały lot(mieli się zorientować w cenie) a mnie zaczyna oblatywać strach!
![]() Edeldredzia, w razie czego zgłoszę się po namiary na Twoją przyjaciółkę! ![]()
#236 |
Rozeznanie
|
czeeeeść! odezwała się do mnie po długim czasie rodzinka z Irlandii, 4 dzieci. Napisaliśmy ze sobą dosłownie 4 wiadomości i oni już chcą porozmawiać na skype lub przez telefon. Trochę się stresuje, nigdy nie rozmawiałam tak z żadną rodzinką, a tym bardziej, że praktycznie się nie znamy. Myślicie, żeby napisać im, że na razie wolałabym emaile, a dopiero później skype czy umówić się z nimi na rozmowe?
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej jak od razu zaczniesz rozmowe skype/tel z rodzinka, po 1 mailu. wtedy od razu masz okazje ich poznac, zobaczyc, to zupelnie co innego niz maile. kazda z nas sie stresowala rozmowa. Wypisz sobie na kartce o co chcialabys zapytac i do dziela ![]() Glowa do gory!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z TŻtem to głównie piszemy, odkąd mam BlackBeryy to siedzimy na darmowej aplikacji i piszemy, a widzimy się tylko w weekendy. U mnie hości są z Australii, więc też mają inny akcent i śmieszne jest dla mnie to, że hostkę rozumiem w 80%, a sąsiadkę, Brytyjkę, w 95%. Nie ma lekko. ![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
"Ja miałam taką samą sytuację, kiedy pierwszy raz byłam au pair w Reading, 2 lata temu. Byłam SAMA jak palec, po dwóch dniach chciała wracać, płakałam przez telefon, że nie chcę tu być. "
Hej, a mogę wiedzieć przez ile czasu byłaś tam aupair?
#240 |
Wtajemniczenie
|
Miałam być 3 miesiące, ale hostka była w 5. miesiącu ciąży (o czym dowiedziałam się dopiero po przyjeździe) i host tata poprosił mnie czy mogę zostać 4 miesiące. No i zostałam...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.