|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzie
Cytat:
![]() ![]() no ja jeszcze z moim nie mieszkam, ale jak zamieszkam, to go będę pilnować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zdrowy tryb życia - przepisem na życie :) wspólne odchudznie do lata - do dzie
Ja się nauczyłam kręcić hula hop w jeden dzień, uparłam się i zaczęłam się uczyć i spadało i spadało i spadało, ale w końcu się utrzymało i tak jest do dziś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
co do hh ja nie umiem kręcić
![]() ale przymierzam się już od jakiegoś czasu do kupna, to będę się wtedy uczyć ![]() moje dzisiejsze podsumowanie ![]() I owsianka (płatki, jogurt nat, 3kiwi) II pulpeciki w sosie(warzywa+pieczarki), ok 1/3woreczka ryżu III jogurt brzoskwinia-marakuja z ziarnami zbóż 0% IV grahamka z serkiem śmietankowym czosnkowym, pomidorem i szczypiorkiem; ogórek kiszony; 1/4 papryki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Pannafu - jakoś mało tego jedzenia. a co hh to na all chodzą tanio takie z kulkami masującymi, ja polecam. choć pierwsze podejścia są bolesne i siniaki gwarantowane to to działa!
![]() Melia - to na pewno przez pogodę, też nie miała za bardzo humorku rano... i też mam mnóstwo nauki ![]() ![]() ![]() a co do TŻtów - mój też je wieczorami i jak się wieczorami widzimy to mam ochotę go skopać w tyłek... ratuję się piciem yerby, zielonej herbaty albo piję zaprawę malinową na wodzie, która ma znikomą ilość kcal.... na mleku smaczniejsza, ale wtedy kubek i wpada ponad 100kcal ![]() ![]() i też przytyłam przez TŻta 7kg... na studniówce ważyłam 56kg (styczeń 2010), z moim zeszłam się w lutym 2010 i w listopadzie 2011 było 63 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- melduję jeszcze hula hop ![]() także dzisiaj z ćwiczeń było hula hop (40 minut, po 20 na stronę) i Mel B (cardio + active cardio - jakieś 35 minut ćwiczeń), spacer na uczelnię i z powrotem ![]() a jedzeniowo: I owsianka z twarogiem i bananem na mleku II jabłko (w drodze wyjątku, bo jadłam niecale 2 h po sniadaniu) III sałatka (jajo na twardo, brązowy ryż, szczypior, kukurydza, groszek, ser żółty) IV filet z indyka z serem żółtym obtoczony w otrębach (a la devolaille), 2 ziemniaki, surówka z marchwi z chrzanem i trochę warzyw na patelnię V (będzie) ptasianka ![]()
![]() |
#215 | ||
Zakorzenienie
|
zjadłam ostatni posiłek dziś, to i ja podsumuję
![]() I Śniadanie: serek wiejski z miodem (mało, bo przed wysiłkiem) II Drugie śniadanie: bułka grahamka, 250g sałatki jarzynowej III Obiad: sałatka (marchewka, kapusta pekińska, ser feta, cebula, papryka, rzodkiewka, sos), bułka grahamka (połowa z serem capresi, rzodkiewką i sałatą, a druga połowa z sałatą i pastą z łososia ![]() IV Kolacja: kisiel cytrynowy po śniadaniu godzina szybkiego marszu, 6-7km/h, 500kcal mniej ![]() w sumie jestem zadowolona, bo na razie daję radę z fastfoodami, batonikami i innymi słodkimi rzeczami, oraz alkoholem. co prawda to dopiero 2 dzień mojego zdrowego odżywiania, ale nie jest źle ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | ||
Czekoladoholik
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz co ja wsypuje mąke do maszyny do pieczenia chleba, drożdże, wode, jakieś nasiona i tyle ![]() ![]() Zaliczyłam dziś 74 minuty ciągłego biegu idę jeszcze na hh.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Mój dzisiejszy jadłospis:
I owsianka z musli, bananem i rodzynkami II mała biała kiełbaska + 2 kromki razowca + zielona herbata III kromka razowca z szynką i pomidorem + activia IV 2 jajka na twardo + ogórek zielony + zielona herbata I pokręciłam 30min hh, w ogóle jakoś mi dzisiaj dziwnie, że nie ćwiczę 8minutówek i HIIT ![]()
![]() |
#218 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nosz kurde ja mam dokładnie to samo! Tylko ochotę mam ale się powstrzymuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje dzisiejsze jedzonko: 1. 2 kromki razowca, jedna z żółtym serem light i rzodkiewką, druga z twarożkiem i rzodkiewką, sałata lodowa + łyżeczka sosu czosnkowego z wczoraj + 1 parówka cielęca 2. pomarańcza + maślanka 3. TO BYŁO WYBITNE: ![]() ![]() ![]() 4. pół kubka domowej grochówki 5. zaraz będę jeść a będzie to chyba kromka razowego + ser smażony chudy + sok pomidorowy tabasco ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() Mogłabym się czepiać braku 5 posiłku (lub chociaż przekąski) ale i tak wygląda to fajnie. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Aha, StupidAlice, zapomniałam Ci pogratulować tak długiego biegania! Imponujące! Też chciałabym kiedyś do tylu dojść. Od jak dawna biegasz? Wielkie gratulacje ode mnie, podziwiam ![]()
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
teraz moje jedzonko:
śniadanie: owsianka(ale uboga, tylko rodzynki i słonecznik dorzuciłam), ale dziś dokupiłam siemię i śliwki suszone ![]() II śniadanie: zupa z kalarepy + omlet z pomidorami, cebulką, ogórkiem i serem żółtym, między obiadem wpadł koktajl z jabłka i porzeczek obiad: pierś z kurczaka w ziołach i czosnku na parze + pomidor z jogurtem, kolacja: bułeczka pełnoziarnista, obie połówki z sałatą, szynką, pomidorem ogórkiem i cebulą czerwoną dziś kupiłam mąkę pełnoziarnistą i mam zamiar zrobić na weekend tortille ![]() ![]() aaa i jeszcze jedno - hula hop ![]() ![]() ![]() ![]() jutro planuję zrobić barszczyk czerwony taki do popicia, bo mam smaka ![]() dziewczyny, jestem jutro zaproszona na obiad do mamy Tż i będzie ryba smażona i kapusta kiszona zasmażana (bez ziemniaków ) ![]() ![]() Edytowane przez shine_sky Czas edycji: 2012-04-19 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.Chciałabym się dołączyć do wątku.Już zaliczyłam kilka wątków, natomiast z braku czasu , chęci i motywacji wszystko rzuciłam w cholere.Ogólnie staram sie odżywiać zdrowo- uwielbiam owoce, jogurty, serki, drób, ryby, warzywa.Moim przekleństwem są słodycze.Pochłonęłabym kazdą ich ilość.To moja zmora, mam z tym ogromny problem.Obecnie waże 55 kg przy 165.Niby waże ok, ale sie źle czuje z tym , mam spory wydęty brzuch(cokolwiek zjem zaraz robi mi sie pilka)
Mam nadzieje ,że z Wami uda mi się wziąć za siebie , dobrze ssie czuc we własnym ciele
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mojego jadłospisu jem śniadanie o 10 , także do obiadu II śniadania nie wcisnę, ale jutro zaczynam dzień po 5 także będzie 5 a nawet 6 posiłków ![]()
![]() |
![]() |
#222 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od jutra zaczynam pić wodę z cytryną na czczo, robiła któraś z Was tak? (można też z łyżką miodu) a w weekend sobie skoczę do złotych tarasów do redberry na jogurt mrożony z musli i owocami ![]() edit: Sculpture of Regret gratuluję nie zjedzenia frytek.. przy tylu pysznych daniach dookoła musiało być ciężko, ale za to jaka satysfakcja pewnie jest, co? ![]() Kamikadze1706 witaj ! ![]() shine_sky no przyszłej teściowej lepiej się nie stawiać haha :P
2015: 12590 min., 1324 km Edytowane przez anns_ Czas edycji: 2012-04-19 o 20:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma co popadać w paranoję a jeść z umiarem ![]() Cytat:
![]() Ale Twój cel II 47kg mnie przeraża ![]()
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochana, po pierwsze to nie odchudzaj się, a postaw na zdrowe jedzonko, tak jak zresztą pisałaś. A wystający brzuszek ujędrnij po prostu. Odpowiednie ćwiczenia, dużo samozaparcia i dasz radę. A co do słodyczy - a może spróbuj robić sobie sama słodkości? Ale dietetyczne. Np. sernik, muffinki, galaretki, koktajle, mam kilka przepisów, a nie które są tak łatwe, że z głowy Ci je podam ![]() zielone_oko - to super, jestem rozgrzeszona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dieta nie może być katorgą ![]() witaj ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
anns ja piję na czczo o ile nie zapomnę
![]() ![]() Aniu, właśnie o to chodzi, nie można sobie wszystkiego odmawiać, bo można się łatwo z dietą/ zdrowym odżywianiem pożegnać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Zabijcie mojego TŻ!!!
Przyniósł pizzę, chyba zaraz wyjdę z siebie, muszę wyjść bo mnie te zapachy rozniosą ![]()
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja potrafię być asertywna i odmówić ![]() ale co jak co, ale pizze bym zjadła na bank, bo ją kocham ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Zielone oko czemu mój cel 47 kilo Cię przeraża?Ja nie jestem wysoko, więc taka waga jest ok.Poza tym mi się podobaja takie szczupłe sylwetki.
Shine sky jeśli chodzi o ćwiczenia to obecnie jest kiepsko.Nie przepadam za sportem.nie uprawiam zadnych ćwiczeń.Jedyny ruch mam w pracy ponieważ pracuje fizycznie.chętnie wezmę od Ciebie jakies przepisy ![]() Dziewczyny czy liczycie kalorie? ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Kurcze ja tez kocham pizze.Ostatnio kolezanka dała mi świetny przepis na ciasto na pizzee .Jest banalny , a spód wychodzi super!
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Kamikadze1706 , no wydaje mi się to mało
![]() Ale wiadomo Twoja sprawa ![]() Trzymam się dzielnie, nie tknęłam i nie tknę , no way ![]()
![]() |
#231 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj padał deszcz i miałam straszną ochotę zastąpić spacer z uczelni na autobus, ale się zaparłam i dzielnie mijałam wszystkie przystanki
![]() ![]() Ja to liczę kalorie tak na oko, mniej więcej się orientuję co ile ma, ale żebym obsesyjnie latała z kalkulatorem to nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nasi Tżci są okropni, rozumiem Twój ból,mój też się przy mnie w żaden sposób nie ogranicza... A pizze kocham ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Kamikadze, ja nie liczę kalorii. Co do przepisów to podeślę później, bo dziś już nie mam sił ![]() Jedynie w sklepie, jak coś kupuję to tylko porównuję produkty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj:
I - musli II - bułka z wędliną III - pistacje IV - kawałek pizzy ![]() I do tego 40-minutowy spacer, zrezygnowałam z podjeżdżania tramwajem ![]()
![]() |
#234 |
Czekoladoholik
|
Dziewczyny niektóre z waszych jadłospisów nadaja się idealnie na KZ, dostaniecie od swojego organizmu po du*ie , bo się za to odpłaci prędzej czy później.
![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#236 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() ja już po śniadaniu, niekoniecznie mądrym, no ale trudno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu niemądrym? ![]() ja na śniadanko miałam owsiankę z siemiem, rodzynkami, słonecznikiem, suszonymi śliwkami, truskawkami i jabłkiem ![]() ![]() ja dziś jednak nie ćwiczę ![]() ![]() ![]() Dziewczyny dobrze mówią! Kochane, ja chcę żeby na tym wątku, aż roiło się od fajnych jadłospisów, żeby było pomysłowo i kolorowo! Jedzmy zdrowo, to popłaca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Tata mi wcisnął dwie parówki.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Ja od jutra przechodzę na koktajle na sb i nd
![]() ![]()
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Serendipity - ja dziś mam ochotę żeby zrobić sobie koktajl z ogórka zielonego, koperku i maślanki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.