Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-11, 10:19   #211
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Miałam 2-3 sztuki od koleżanki. Sama bym nie kupiła. Jak się maluch rusza (na Dorotkę były dobre jak miała jakieś pół roku) to łatwo się zsuwają. A jak ma normalne śpiochy albo pajaca to wiadomo że jest cały czas ubrane
Także dla mnie to zbędny wydatek.
Rozumiem, bo właśnie nie mam i zastanawiam się, czy potrzebuje.
No bo, jak będzie ciepło to bodziak i ewentualnie myślę o jakichś przewiewnych koszulkach Bodziaków mam sporo, pajacyków też, śpiochów już trochę mniej. No i takich bluzeczek to jak na lekarstwo.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:20   #212
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Zwolnienie na mnie czeka w recepcji, nie muszę iść do niej do gabinetu nawet. Poza tym ona przyjmuje w beznadziejnych porach, bardzo rzadko, więc nie jest to zbyt wygodne.

aaa to chyba że tak
chociaż z wizytami co miesiąc to dla mnie i tak dziwne, zwykle już pod sam koniec zaleca się wizyty co 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Kciuki za wizytę

Dobija mnie ten skaczący cukier, teraz zaczął skakać nawet po jedzeniu, które jeszcze tydzień temu nie wywoływało takiego efektu
Myślałam, że idzie ku dobremu a tu dupa. Wychodzi na to że mogę zjeść pół kromki na jeden posiłek i czekać 2 godziny do następnego, dotychczas jadłam półtorej a i tak wciąż chodzę głodna. Dobrze, że we wtorek mam kontrolę u diabetologa, ciekawe co powie.

z tym cukrem to przekichane, ale miejmy nadzieję, że diabetolog coś zaradzi

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
sukienka:
śliczna i super w niej wyglądasz

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Nasza kicia lubiła wskoczyc pod kocyk i przytulic się do brzuszka mojego Do wczoraj.. bo mały ją skopał po głowie i uciekła...

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
w przyszłym tygodniu zaczynam prać ciuszki, na razie tylko te 56-62 chyba bo zanim dzidzia dorośnie do 68 to trochę minie. Przestraszyłam się tą wizją wcześniejszego porodu więc zabieram się za to,przecież trzeba je jeszcze wyprasować. A trochę tego będzie,jeszcze pościel,kocyki,rożek,piel uchy itd. u nas tak gorąco że nie chce mi się nawet na chwilę wychodzić, w domu przynajmniej chłodniej

wczoraj niunio miał czkawkę 5 razy! chyba czuje że mamusia więcej je żeby go dokarmićmam nadzieję
ja też w przyszłym tyg zaczynam pranie ciuszków Luśki
jak Linka już pisała, czkawka to dobry znak będzie dobrze, zobaczysz! Moja sobie właśnie teraz czka

Cytat:

zastanawiałyście się może nad bazą do auta family fix-do montowania fotelika? kurcze, strasznie droga jest ale podobno podnosi bezpieczeństwo w razie ewentualnego wypadku..hmm my w sumie sporo jeździmy i poważnie się nad nią zastanawiamy,tym bardziej że można wpiąć w nią też większy fotelik
ja się nad bazą isofix zastanawiałam, bo taka pasuje do naszego autka, ale jak sprawdziliśmy, że nie mamy zamontowanych w autku fabrycznych uchwytów do niej, a uchwyty te trzeba by chyba z Niemiec sprowadzać bo jako że mamy napęd na cztery koła to muszą być jakieś inne niż standardowe i są ciężej dostępne, to daliśmy sobie spokój

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Powiedzcie - nie było mnie jak rozmawiałyście o liście z wyprawką - czy półśpiochy kupić?
koniecznie! Zestaw body plus półśpiochy jest najwygodniejszy, a przynajmniej tak mi wszyscy mówili.
Ale widzę, że Hania ma inne doświadczenia, czyli jak zawsze, co osoba to opinia

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:22   #213
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, bo właśnie nie mam i zastanawiam się, czy potrzebuje.
No bo, jak będzie ciepło to bodziak i ewentualnie myślę o jakichś przewiewnych koszulkach Bodziaków mam sporo, pajacyków też, śpiochów już trochę mniej. No i takich bluzeczek to jak na lekarstwo.
Jak ciepło to można na bodziak założyć lekki dresik (spodenki) i skarpetki
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:23   #214
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak Wy właściwie odczuwacie tą czkawkę Waszych maluchów?

Bo ja albo jestem jakaś gruboskórna albo nie wiem... jak czuć czkawkę dziecka w brzuszku? Może mi to któraś z Was obrazowo opisać?
U mnie czkawka Gosi objawia się rytmicznym podskakiwaniem brzuszka, samo czkanie jest z troszkę większą częstotliwością niż u człowieka dorosłego. To jest za bardzo rytmiczne, żeby nazwać kopniakami czy wierceniem się dzidźki.
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:23   #215
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Śliczności!
Może dobrze, że nie mogę sama wychodzić, bo pewnie codziennie bym coś kupowała

Powiedzcie - nie było mnie jak rozmawiałyście o liście z wyprawką - czy półśpiochy kupić?
ja kupiłam 4 sztuki myślę że razem z bodami powinno być dobrze z reszto zobaczy się
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:24   #216
agunia82
Zakorzenienie

ja czkawkę małej odczuwam jako takie hmmm regularne, częste słabe "podskoki" małej w brzuchu, niekoniecznie brzuch się przy tym rusza, po prostu czuć od środka, że coś tam podskakuje rytmicznie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:25   #217
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

koniecznie! Zestaw body plus półśpiochy jest najwygodniejszy, a przynajmniej tak mi wszyscy mówili.
Ale widzę, że Hania ma inne doświadczenia, czyli jak zawsze, co osoba to opinia
Cytat:
Jak ciepło to można na bodziak założyć lekki dresik (spodenki) i skarpetki
Tak czy inaczej potrzebuję coś dla małej na dupkę Kupowała któraś mamuśka co 'na dół' dla dzieciaczka na all? Wybór jest spory, a nie chcę, żeby małą coś uciskało.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:25   #218
prince_polo
Zakorzenienie

moja Niunia dostała od Cioci i Wujka sliczna sukieneczke z bluzeczką

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:30   #219
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

Jestem po wizycie u swojej gin i mam mieszane uczucia
Badanie na fotelu było długie i tak głęboko naciskała jak nigdy Ostatecznie stwierdziła,że na szczęście kanał rodny jest zamknięty (ufff...). Ale kazała mi zwiększyć magnez do 4x2 i brać cały czas nospę lub buscopan 3x1 No i oczywiście luteinę. Nie kazała mi leżeć, ale mam na siebie uważać i jak będę się źle czuć, to mam dzwonić.
Jestem niemile zaskoczona, bo poza niedzielnym skurczem w górnej części brzucha, czuję się ostatnio na prawdę ok. A jednak nie wszystko jest ok. Szyjki niestety nie zmierzyła

Idę doczytywać końcówkę wątku
Gratki, czyli pewnie z szyjką ok skoro nie mówiła

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale wy pędzicie, parę godzin mnie nie ma a wy już na nowym wątku gadacie

Zrobiłam dzisiaj tą glukoze, pół kubka wypiłam bez cytryny a potem żeby musiałam wcisnąć cytryne, wiem że nie powinnam ale inaczej nie dałabym rady.
Ja wogóle słodyczy nie jem ani nie słodzę więc taka dawka cukru dla mnie to była zabójcza do wypicia.
Jutro zazdzwonię po wyniki, po wypiciu jakoś wytrzymałam 2 godz, więc oprócz wypicia tego świństwa nie było tak źle.

Wczoraj 2 godz oglądałam koszule do porodu na allegro, dzisiaj śpiochy i bodziaki i nic nie kupiłam

Dziś z niunią zaczynamy 28 tydzień.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt
Ja piłam glukozę z cytrynką, czas leci już 28 tydzień

Cytat:

Twoje zakupki tez super

Dziewczyny czy któras z was slyszała pstryknięcie w brzuchu? Ja uslyszałam juz 2 razy takie pstryknięcie, jakby paznokiec o paznokiec, podczas gdy akurat mały się kręcił w brzuchu
Ha ha nie nigdy nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejka, ja juz kawke pije, miałam koszmarna noc....... myslalam ze pojade na IP!!!!!

pisałam Wam wczoraj z emialam dziwne klucia w spojeniu co doslownie jakies 3 sekundy. bolal mnie krzyz i cmiły mnie obie nerki
ale jak wzielam nospe i polezałam to przeszło troche bylo lepiej
w nocy znowu mnie ten bolo spojenia zlapał ale juz mocniej, a do tego mocno pachwiny, uda i w ogole tak krzyz ze do wc szłam zgieta, Miałam twardy brzuch. wstałam wzielam nospe i po jakims czasie rpzeszło na szczaescie ale troche mineło......
tez macie takie klucia w spojeniu??? mnie to pprzeraza bo bol jest nie pzyjemny i czuje jak by mi sie w spojeniu cos rozpychalo momentami

a i powiedzcie mi co to moze byc, bo jak opisuje ze boli mnie zebro to tak mi sie wydaje ale to jest bol w okolicy pod piersiami jak dotykam miejsca pod piersia i juz brzucha to mam znieczulona skore ze jej nie czuje, ale za to miejsce w srodku obolałe! a zaczyna bolec jak na prawym boku leze tylko. Tez tak macie???

plose

ja jak dotykałam miejsce gdzie mała mi cos wypieła poczułam chrupnięcie, o to Ci chodzi?? tez sie zastanawiałam co to 2 razy tak czyłam

plose

mnie tez tak nogi pieka dzien w dzien, dzis z rana przed praca tz mi wymasował tak mnie bola stopy i pieką
Nie nie miała tak nigdy

Cytat:
zaczynam dzis 31 tydzień!!!
Supcio brawo , a córuniu przepiękna ten nosek i usteczka

Cytat:
sukienka:
Boska bardzo mi się podoba ile za nią płaciłaś , mi też przydałaby się taka ( chrzest, komunia, wesele szaleństwo)
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:32   #220
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
moja Niunia dostała od Cioci i Wujka sliczna sukieneczke z bluzeczką
fajne są takie prezenty
mała się jeszcze nie urodziła a już ją rozpieszczają z każdej strony

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:34   #221
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
ja czkawkę małej odczuwam jako takie hmmm regularne, częste słabe "podskoki" małej w brzuchu, niekoniecznie brzuch się przy tym rusza, po prostu czuć od środka, że coś tam podskakuje rytmicznie
ja też tak wczoraj czułam
4-5 równych puknięć

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:37   #222
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Karolina - biedactwo lekarz na pewno coś poradzi w temacie diety i myślę ze uda sie to wyregulować bez insuliny

Cytat:
Masakra Mam nadzieję, że to jakoś rozwiążą, bo za chwile okaże się, że się głodzisz.
też mam taka nadzieję
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Super widzę ze Adasio też będzie dużym chłopcem najważniej sze ze z szyjką u Ciebie wszystko ok.

Dziękujemy za miłe słowa po wizycie
I za rady odnośnie prezentu , wyśle Wam jeszcze link według mnie ładnego zegarka , który chyba właśnie kupię chrześniaczce http://www.apart.pl/pl/szukaj,zegarki,q,,,823
Super pomysł z tym zegarkiem, jedynie co bym doradziła, to żebyś wybrała model ze skórzanym paskiem, to praktyczniejsze dla dziewczynki której rączka rośnie. Ze skracaniem i wydłużaniem bransolety jest większy problem. ten jest moim zdaniem fajny
http://www.apart.pl/pl/szukaj,zegarki,q,Adriatica,,2276
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:43   #223
Irmusia81
Zakorzenienie

Witam się na leżąco

Po tym jak wczoraj pochwaliłam się gince, że dobrze się czuję, dziś cierpię od rana
Boli mnie podbrzusze, trochę krzyż i jak wstaję to kłuje jakby w spojeniu zaraz nad pochwą Nie wiem co się dzieje, ale mnie to niepokoi. Jak nie przejdzie, to popołudniu zadzwonię do ginki

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
witam sie i ja
w koncu Was nadrobilam, pedzicie jak szalone

przyszeld wozek
jupi
jest bardzo fajny
przynajmniej czesc gleboka, troche wkurza mnie raczka od dachu ale musze to jakos obczaic, a tak wozek wydaje sie byc naprawde lekki
Fajnie

Cytat:
hejka, ja juz kawke pije, miałam koszmarna noc....... myslalam ze pojade na IP!!!!!

pisałam Wam wczoraj z emialam dziwne klucia w spojeniu co doslownie jakies 3 sekundy. bolal mnie krzyz i cmiły mnie obie nerki
ale jak wzielam nospe i polezałam to przeszło troche bylo lepiej
w nocy znowu mnie ten bolo spojenia zlapał ale juz mocniej, a do tego mocno pachwiny, uda i w ogole tak krzyz ze do wc szłam zgieta, Miałam twardy brzuch. wstałam wzielam nospe i po jakims czasie rpzeszło na szczaescie ale troche mineło......
tez macie takie klucia w spojeniu??? mnie to pprzeraza bo bol jest nie pzyjemny i czuje jak by mi sie w spojeniu cos rozpychalo momentami
No właśnie też podobnie się czuję Nie wiem co się dzieje

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Jej pojawiły się mamusie styczniowe 2013... Czas leci strasznie szybko
Faktycznie... ale to zasuwa
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:45   #224
chce_byc_mama
Zakorzenienie

wstawie fotki moze w weekend bo na razie mam tylko gondole zalozona i nei chce mi sie przekladac i bawic ze spacerowka

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:46   #225
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
dzisiejsze zakupki
śliczne
Cytat:
Super widzę ze Adasio też będzie dużym chłopcem najważniej sze ze z szyjką u Ciebie wszystko ok.

Dziękujemy za miłe słowa po wizycie
I za rady odnośnie prezentu , wyśle Wam jeszcze link według mnie ładnego zegarka , który chyba właśnie kupię chrześniaczce http://www.apart.pl/pl/szukaj,zegarki,q,,,823
super
Cytat:

Bo ja albo jestem jakaś gruboskórna albo nie wiem... jak czuć czkawkę dziecka w brzuszku? Może mi to któraś z Was obrazowo opisać?
tak jak dziewczyny już opisały rytmiczne drganie takie dość szybkie
nie da się tego pomykić z kopniakiem
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 10:47   #226
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Oby coś poradził, bo głodna jestem non stop na tej diecie
współczuję kochana
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
super wyglądasz

Cytat:

A ja mu zawsze mówię - zobaczysz, będę gruba... Zrobił kontrolę przed snem, stwierdził, że mi tylko piersi urosły (chyba znowu od Luteiny) i uważa, że jest ok
może on mysla że od maca tak rosną
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
wow!! ale śliczniegdzie zakupiłaś??i gdzie się w niej wybierasz taka elegancka???(pewnie pisałaś, ale przegapiłam)
kupiłam na imieniny teściowej(robi duża imprę w knajpie), pozatym bede ja nosic na codzien
Cytat:
hejo, wrocilamz miasta, ale ciplutko masakra.
Byłam w sklepie kupiłam kilka ciuszkow dla Niuni zaraz cykne fotki

sliczna!!
ale sliczności kupiłaś

Cytat:

wczoraj niunio miał czkawkę 5 razy! chyba czuje że mamusia więcej je żeby go dokarmićmam nadzieję
to dobrze, ponoć czkawka to bardzo dobry objaw(tak czytałam)

Cytat:

Ale się nad ranem wystraszyłam... gdzieś o piątej tż zabrał Dorotkę do nas, a ona zamiast się normalnie położyć między nami to zaczęła się do mnie gramolić od brzegu łóżka. Jakoś dziwnie się do niej przekręciłam i tak strasznie zabolało mnie w pachwinie... w sumie to na początku nie wiedziałam gdzie mnie boli dokładnie i tylko sprawdziłam czy mi krew nie leci... Na szczęście zaraz przeszło... miałyście coś takiego?

Ślicznie

ja czasem tez tak mam, ale jak to chwilowy bol to jakos sie nie przjemuje

Cytat:

śliczna i super w niej wyglądasz

ja od czerwca zaczynam pranie ciuszków
Cytat:

Ha ha nie nigdy nie słyszałam

Boska bardzo mi się podoba ile za nią płaciłaś , mi też przydałaby się taka ( chrzest, komunia, wesele szaleństwo)

250zł w happy mum, ale Cie imprez czeka
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:54   #227
ivoncia16
Wtajemniczenie

hej
ale mi się spać chce
chyba zaraz pójde leniuchować ;*

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
kup tasiemkę w pasmanterii i doszyj będzie sie fajnie wiązało i ładnie wyglądało

ja mam podkłady: ceratki higieniczne canpol
bardzo dobry pomysł , nawet o tym nie pomyslalam dzieki

Cytat:
hej
wróciłam z zakupów, jestem przeszczęśliwa, bo udało mi sie naprawde szybko kupic wszystko co potrzebowałam. Kupiłam ciuszki dla maluszka i sukienke dla siebie na imprezę rodzinną, reszta to bielizne, koszulke nocną itd.

Ciuszki dla małego kupiłam w mothercare, faktycznie jest -50% czasem -40% takze ceny zbiete naprawde duzoOto nabytki:
-komplecik welurowy z bodziakiem
-rampersik tez z bodziakiem
-2 spioszki z tygryskiem-tatus bardzo chciał
-spioszki

i sukienka taka:
bardzo ładne ubranka

Cytat:
witam sie i ja
w koncu Was nadrobilam, pedzicie jak szalone

przyszeld wozek
jupi
jest bardzo fajny
przynajmniej czesc gleboka, troche wkurza mnie raczka od dachu ale musze to jakos obczaic, a tak wozek wydaje sie byc naprawde lekki
fajnie że masz juz wózek

Cytat:
Cytat:
A my dzisiaj zaczęliśmy 27 tydzień!

Cytat:
dzisiejsze zakupki
oo ładne
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:55   #228
chmielinka
Zadomowienie

cześć mamusie

witam w nowym wątku pędzicie jak szalone, nadrabiałam was 1,5 h

cieszę sie że wczorajsze wizyty były udane

dziękuję wszystkim za wczorajsze gratulacje

phdwao śliczne zakupy i sukienka też rewelacja

katharina dobre wieści z tą glukozą, teraz tylko trzymam kciuki za wynik

ciastuś jaka ta sukienunia dla małej jest piękna też muszę mojej małej coś takiego kupić. W jakim masz rozmiarze?

trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

ivoncia pytałaś o różowe body z biedronki. Ja wczoraj kupiłam beżowe i różowe. Postaram się zaraz cyknąć zdjęcie to wstawię i sobie zobaczysz. Ja nie chciałam różowych ale mąż mnie namówił

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 10:58   #229
hanjah
Zakorzenienie

Bolą mnie mięśnie brzucha Jakbym z milion brzuszków zrobiła
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 11:00   #230
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki

Maleńka jest cudna!

Cytat:
Kiedy masz następną wizytę? napewno nie jest źle a tych tableteczek faktycznie sporo
:
31 maja

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
trzymam kciuki za wyniki

Cytat:
Muminku Ja już się doczekać nie mogę, a wizyta dopiero o 16.25!
Trzymam kciukasy

Cytat:
ja 21.05 tez po miesiącu, ciekawe czy nadal wizyty beda co miesiac, ginka powiedziala ze jak nic sie nie dzieje to spokojnie mozna co miesiac
Noo mi też kazała przyjść za 4 tyg. Ale pójdę za 3, bo za 4 jest boże ciało.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja co miesiac mam usg z pomiarami, wyłączając te genetyczne - na każdej wizycie. Więc te wizyty są kompletne tak mysle, bo ważenie, mierzenie ciśnienia, badanie na fotelu, usg, ktg. Teraz będę mieć drugi raz paciorkowce robione, ble.
I tak powinno być wszędzie

Cytat:
No ciekawe ciekawe, ja nie wierze do konca terminowi z usg, tez pokazuje mi wczesniej niz OM no ale w przypadku cc to robia od razu jak ciążo donoszona
Różnie to z tym cc jest Głównie czeka się aż dziecko nabierze odpowiednią ilość ciałka. Często robi się już w okolicy terminu z miesiączki.

Cytat:
A propos różnych dolegliwości... miałam masakryczną noc... jak wiele kobiet w ciąży mam zaparcia... i jako, że od zeszłego piątku nie było "dwójeczki" stwierdziłam, że zapodam sobie porządną dawkę lactulosum... no i kuźwa jak mnie zaczęło czyścić to myślałam, że mózg wys... albo przekręcę się na lewą stronę... i tak mnie czyściło aż do drugiej w nocy co chwilę. A o 6:30 pobudka do pracy.
Jestem dziś jak warzywo a po pracy pierwsze zajęcia na SR... jak ja to przeżyję?
Współczuję
Ja ma jutro sr, ale nie wiadomo czy pójdę, bo jak na razie kiepsko się czuję
Stary 2012-05-11, 11:01   #231
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
cześć mamusie

witam w nowym wątku pędzicie jak szalone, nadrabiałam was 1,5 h

cieszę sie że wczorajsze wizyty były udane

dziękuję wszystkim za wczorajsze gratulacje

katharina dobre wieści z tą glukozą, teraz tylko trzymam kciuki za wynik

ciastuś jaka ta sukienunia dla małej jest piękna też muszę mojej małej coś takiego kupić. W jakim masz rozmiarze?

trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

ivoncia pytałaś o różowe body z biedronki. Ja wczoraj kupiłam beżowe i różowe. Postaram się zaraz cyknąć zdjęcie to wstawię i sobie zobaczysz. Ja nie chciałam różowych ale mąż mnie namówił
ja też mam beżowe
ok to czekam na fotkę !

wiecie co normalnie odechciewa mi się iść na tą komunie
mam taka malonowa zwiewna tunike chcialam dokupic bezowe leginsy i nigdzie niema ;/
ja już nie wiem w czym mam isc
jak czlowiek w ciazy to nawet ubrac sie nie mozna ;(

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-05-11, 11:04   #232
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

31 maja

Noo mi też kazała przyjść za 4 tyg. Ale pójdę za 3, bo za 4 jest boże ciało.

Różnie to z tym cc jest Głównie czeka się aż dziecko nabierze odpowiednią ilość ciałka. Często robi się już w okolicy terminu z miesiączki.

Współczuję
Ja ma jutro sr, ale nie wiadomo czy pójdę, bo jak na razie kiepsko się czuję
No to skoro wizyta miałabybyc za 4 tygodnie, to znaczy ze naprawde jest ok, nie martw sie

ahaja nie chciałabym cc

ja mam dzis sr ale nie ide bo bedzie puszczany film z porodu
Stary 2012-05-11, 11:06   #233
chmielinka
Zadomowienie

wczoraj Karolina wspominałą o swojej wysłużonej maskotce, to mojej też cyknęłam zdjęcie już ledwo trzyma się kupy

i różowe bodziaki z biedronki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5110065.jpg (65,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5110066.jpg (99,0 KB, 13 załadowań)

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 11:06   #234
depoison
Zadomowienie

Cytat:
hej
tak sie ciesze z tego wozka jakby to conajmniej moja nowa zabawka byla
Ciastek pisalam juz kilka razy ze mam taie bole jakby mi ktos doslownie noz wsadzil w pipke :P
i trwaja kilka sekund i puszczaja a bol jest paralizujacy.
Nie wiem co to moze byc.
znam to uczucie Ja się tak cieszę z każdego ubranka, książeczki, gadżetu dla małej. Tym bardziej, że teraz sobie mało co kupuję

a te bóle też wciąż mam. Tzn niezbyt często - raz, dwa razy na dobę, ale są baaaardzo nieprzyjemne

Cytat:
sukienka:
wow! wyglądasz fantastycznie!

Cytat:
Aromaterapia, muzyka relaksacyjna??? u nas w szpitalach by to nie przeszlo depoison a może przylecę do Ciebie urodzic?
zapraszam! raźniej będzie. A ponieważ mam termin 1,5 miesiąca wcześniej, niż Ty, to już przetrę szlaki

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hej
puki co od wczoraj mnie nie złapał ten ból w okolicach miednicy.
położył mi się tam wczoraj kot
http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Zdrow...a-choroby.html
idę na spacerek
Cytat:
Nasza kicia lubiła wskoczyc pod kocyk i przytulic się do brzuszka mojego Do wczoraj.. bo mały ją skopał po głowie i uciekła...
wow, jakie wasze koty zaangażowane! moja chyba jeszcze nie dorosła do roli starszej siostry - zdaje się nie zauważać ani brzucha, ani nadchodzących zmian

Cytat:
tyle razy słyszałam, że to takie wygodne i takie niezastąpione (w zestawie z body), że zaopatrzyłam się w 3 sztuki

No. Maluję się i lecę do fryzjera

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 11:07   #235
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:

ja czuje ją jako takie lekkie pukanie co 2,3 sekundy w brzuchu najczęściej na dole, i trwa to tak do 5 minut. Odczuwam ją dopiero od 4 dni a tu już 34tc więc dosyć późno
Stary 2012-05-11, 11:08   #236
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Kamila dzięęęękiiii
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 11:11   #237
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
wczoraj Karolina wspominałą o swojej wysłużonej maskotce, to mojej też cyknęłam zdjęcie już ledwo trzyma się kupy

śliczne te bodziaki

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-05-11, 11:12   #238
chce_byc_mama
Zakorzenienie

udalo mi sie wszystko zalatwic na policji ufffffffffff

matko ale jestem jakas szczesliwa dzisiaj a przeciez za chwile ide do pracy

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 11:12   #239
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
sukienka:
Ślicznie! Ale masz zgrabne nogi!

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze! Najważniejsze, że wiesz co się dzieje i na bieżąco kontrolujesz sytuację. Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Irmusia - czytałam o Twojej wizycie. Coś tam może jej się do końca nie spodobało, ale jak nic nie powiedziała i nie kazała leżeć to na pewno nie jest to powód do zmartwień. Myślę, ze nasze ciąże są już na tyle zaawansowane że coś tam ma prawo sie zmieniać i nie wyglądać jak w 10 tygodniu Gin na pewno wie co robi. I gdyby była konieczność powiedziałaby jak jest, widocznie nie było potrzeby.
Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje Ale dziś się martwię, bo mam bóle różne i nie przechodzi po lekach i leżeniu

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ale jaja, wchodze na mamy styczniowe 2013 i co widze?
Szajajaba jest w ciazy Pewnie wiekszosc z Was ja kojarzy z wizazowych watkow, zwlaszcza na "mama z klasa"
Kojarzę koleżankę

Cytat:
A my dzisiaj zaczęliśmy 27 tydzień!
Gratulacje

Cytat:
Mnie boli na wysokości spojenia łonowego i to tak solidnie. Czuję też czasem jak chodzę, jakby coś delikatnie napierało gdzieś tam w śordku w pochwie. Bardzo mnie to niepokoi. Do tego boli tak pod żebrami, że nie mogę wziąć głębszego oddechu. Zauważyłam, że zwykle dzieje się to pod wieczór.
Wczoraj czułam, że mała mi gmera tam, gdzie zaczynają się włoski i to mnie bolało.
TŻ mnie uspokaja, ale skąd on może wiedzieć co się dzieje... Trochę sobie wkręcam, że mała napiera już główką na szyjkę - jeszcze ostatnio, tak jak chyba Tobie (czy komuś innemu), tż mi powiedział bezmyślnie, że chyba mi się brzuch obniżył... Jak zobaczyłam moje przerażenie, to potem to odkręcał.
Co do pogrubionego, to też tak mam właśnie i się martwię Chciałabym, żeby to był chociaż 35 tc a nie 30, jakby Małemu zechciało się wcześniej pchać na świat
Stary 2012-05-11, 11:14   #240
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

ale królicek
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

wow! wyglądasz fantastycznie!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości