Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-11, 08:50   #151
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Dobija mnie ten skaczący cukier, teraz zaczął skakać nawet po jedzeniu, które jeszcze tydzień temu nie wywoływało takiego efektu
Myślałam, że idzie ku dobremu a tu dupa. Wychodzi na to że mogę zjeść pół kromki na jeden posiłek i czekać 2 godziny do następnego, dotychczas jadłam półtorej a i tak wciąż chodzę głodna. Dobrze, że we wtorek mam kontrolę u diabetologa, ciekawe co powie.
Moze Ci przepisze insuline? Przeciez strasznie malo jesz...
A jak bardzo Ci skacze ten cukier?

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:54   #152
phdwao
Zakorzenienie

sukienka:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0484.jpg (24,3 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0486.jpg (20,0 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0487.jpg (17,6 KB, 60 załadowań)
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:57   #153
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
sukienka:
Fajna, chociaz wydaje mi sie, ze optycznie zmniejsza brzuszek

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-11, 08:59   #154
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość

A propos różnych dolegliwości... miałam masakryczną noc... jak wiele kobiet w ciąży mam zaparcia... i jako, że od zeszłego piątku nie było "dwójeczki" stwierdziłam, że zapodam sobie porządną dawkę lactulosum... no i kuźwa jak mnie zaczęło czyścić to myślałam, że mózg wys... albo przekręcę się na lewą stronę... i tak mnie czyściło aż do drugiej w nocy co chwilę. A o 6:30 pobudka do pracy.
Jestem dziś jak warzywo a po pracy pierwsze zajęcia na SR... jak ja to przeżyję?

Ps. przyszedł nam rożek i pieluchy z bliżejciebie.pl także mamy spory zapasik nie wiadomo gdzie to trzymać. Rożek zamówiłam w końcu taki:
http://allegro.pl/rozek-becik-80x80-...299372970.html
niedrogi i w sumie zadowolona jestem kolor drugi od lewej- zielony
ja miałam p;roblem z dwójeczka jak sie najadłam kebaba, w koncu uregulowałam- co drugi dzien piję sok z 0,5kg jablka i 0,5kg marchwi pomogło
Cytat:
Dobija mnie ten skaczący cukier, teraz zaczął skakać nawet po jedzeniu, które jeszcze tydzień temu nie wywoływało takiego efektu
Myślałam, że idzie ku dobremu a tu dupa. Wychodzi na to że mogę zjeść pół kromki na jeden posiłek i czekać 2 godziny do następnego, dotychczas jadłam półtorej a i tak wciąż chodzę głodna. Dobrze, że we wtorek mam kontrolę u diabetologa, ciekawe co powie.
współczuję Kochana, diabetolog musi cos poradzic, żebys głodna nie chodziła

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Fajna, chociaz wydaje mi sie, ze optycznie zmniejsza brzuszek
on poprostu taki jest pewnie w kotraście z moim wzrostem i szczudałami na nogach wygląda na jeszcze mniejszy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:59   #155
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

współczujemoże diabetolog temu zaradzi przecież nie możesz się głodzić
Cytat:
sukienka:
ślicznie w niej wyglądasz
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:01   #156
bebe1987
Rozeznanie

Cześć kochane mamuśki!

Już nowy wątek, super .
Obudziłam się dziś od 4:20 - mąż do pracy wstawał... Potem trochę przysnęłam i trzeba było wstać i jechać wyprawić moją szwagierkę do szkoły (teściowa z babcią w piątki jeżdżą na targ z nabiałem i jajkami i nie ma komu małej zawieźć do szkoły). Przy okazji wjechałam do Biedrony po świeże bułeczki na śniadanko.

Prince, Cynamonowy deser, Kasik gratuluję udanych wizyt i pięknie rosnących brzdąców

Cytat:
he
wróciłam z zakupów, jestem przeszczęśliwa, bo udało mi sie naprawde szybko kupic wszystko co potrzebowałam. Kupiłam ciuszki dla maluszka i sukienke dla siebie na imprezę rodzinną, reszta to bielizne, koszulke nocną itd.

Ciuszki dla małego kupiłam w mothercare, faktycznie jest -50% czasem -40% takze ceny zbiete naprawde duzo Oto nabytki:
-komplecik welurowy z bodziakiem
-rampersik tez z bodziakiem
-2 spioszki z tygryskiem-tatus bardzo chciał
-spioszki

i sukienka taka:
świetne zakupy i prześliczna sukienka!

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

Jestem po wizycie u swojej gin i mam mieszane uczucia
Badanie na fotelu było długie i tak głęboko naciskała jak nigdy Ostatecznie stwierdziła,że na szczęście kanał rodny jest zamknięty (ufff...). Ale kazała mi zwiększyć magnez do 4x2 i brać cały czas nospę lub buscopan 3x1 No i oczywiście luteinę. Nie kazała mi leżeć, ale mam na siebie uważać i jak będę się źle czuć, to mam dzwonić.
Jestem niemile zaskoczona, bo poza niedzielnym skurczem w górnej części brzucha, czuję się ostatnio na prawdę ok. A jednak nie wszystko jest ok. Szyjki niestety nie zmierzyła

Idę doczytywać końcówkę wątku
Będzie dobrze! Najważniejsze, że wiesz co się dzieje i na bieżąco kontrolujesz sytuację. Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale wy pędzicie, parę godzin mnie nie ma a wy już na nowym wątku gadacie

Zrobiłam dzisiaj tą glukoze, pół kubka wypiłam bez cytryny a potem żeby musiałam wcisnąć cytryne, wiem że nie powinnam ale inaczej nie dałabym rady.
Ja wogóle słodyczy nie jem ani nie słodzę więc taka dawka cukru dla mnie to była zabójcza do wypicia.
Jutro zazdzwonię po wyniki, po wypiciu jakoś wytrzymałam 2 godz, więc oprócz wypicia tego świństwa nie było tak źle.

Dziś z niunią zaczynamy 28 tydzień.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt
gratuluję 28 tc!
Ja też za słodkim nie przepadam i glukoza dla mnie to była masakra... Jednak każda z nas to musi przejść.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
choć Biedronki u nas nie ma, to i ja nie opadłam się dziś szmatkowym zakupom - kupiłam dziecku bluzuńcię (jest kremowa, nie biała) i trzy pary takich galotów (+brązowe, nie było zdj. na stronie) - na pół roku, do raczkowania

Aha - i byłam u okulisty. Zbadano mnie wzdłuż i wszerz, generalnie wszystko ok, tylko wada mi się pogłębiła
Mnie wczoraj teściowa zaskoczyła kompletem bodziaków z Biedronki - różowe rozm. 68 . Sama jeszcze dokupiłam zielone rozm. 74 - zielone dla dziewczynki tez ok i dostanę beżowe rozm. 80 od szwagra. Także cieszę się bardzo .
Też muszę wybrać się do okulisty, mam wadę -6,0 i noszę soczewki, trzeba sprawdzić czy poród nie pogłębi wady... Oby nie, bo chciałabym rodzić naturalnie...

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Witam i ja już w X częsci naszego kochanego wątku mam licpcowo-sierpniowych

Nie odzywa się bo sesja się zbliża. W środe raczyli nas poinformowac ze w sobote przed 8 mamy egzamin. Także mam teraz niezly sajgon
Ogólnie dzis nie za dobrze się czuje, chyba te nagle zmiany pogody okropnie na mnei wplywaja.

Jutro ide do gina i bede miec usg, juz nei moge sie doczekac zeby zobaczyc moej kochane malenstwo.

No a tak w ogole to gratuluje udanych wizyt, zycze powodzenia na jutrzejsze wizyty i teraz uciekam dalej sie uczyc
za sesję i wizytę.

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Przesadziłam dziś, najpierw frytki i lody z czekoladową polewą w mc donalds a teraz nie mogę oderwać się od coca coli....

lecę już do łóżka dobrej nocy
Wczoraj jechaliśmy z mężem do Mc właśnie po te pyszne lody z ciepłą polewą czekoladową ale okazało się, że jest remont i Mc do 15 maja nieczynny... Musiałam obejść się smakiem.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
zaczynam dzis 31 tydzień!!!
gratulacje!
Masz śliczną córeczkę, piękna pamiątka taka fotka z usg

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Też tak miałam, mogłam z mężem jechać do domku i na swojej kanapie odczekać te 2 h - chociaż coś dobrego w tym badaniu

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
Witam w nowej czesci...szalejemy na calego

ja generalnie niesiedze na wizazu w so-nd wiec pozwolcie ze dzis zaswietuje swoj 29 tydzien (terminowo jutro ) ale z wami zawsze razniej
gratulacje!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:02   #157
Linka25
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, czytam o Waszych dolegliwościach i mogę dołączyć z jedną: w nocy cała drętwieję, aż ciężko przekręcić się z boku na bok. Po chyba po fenoterolu.

Prince co do spojenia to ja dość często (prawie codziennie, tyle że krótko) czuję ból w pachwinach - takie kłucia Mam tak z przerwami przez całą ciążę, tydzień czy dwa kłuje potem nie, potem znowu i tak ciągle... Myślę ze to normalne. Tyle, ze trwa to naprawdę chwilę.

Irmusia - czytałam o Twojej wizycie. Coś tam może jej się do końca nie spodobało, ale jak nic nie powiedziała i nie kazała leżeć to na pewno nie jest to powód do zmartwień. Myślę, ze nasze ciąże są już na tyle zaawansowane że coś tam ma prawo sie zmieniać i nie wyglądać jak w 10 tygodniu Gin na pewno wie co robi. I gdyby była konieczność powiedziałaby jak jest, widocznie nie było potrzeby.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Prince, niestety nie wiem, co to może być, ale z tego co słyszałam, nic poważnego - w tym tygodniu to już normalne, że spojenie zaczyna boleć, kłuć itd. Mnie czasem coś dźga tam na dole, ale są to kopniaki małej.
Już doczytałam ze Mała jeszcze nie odwróciła sie, a o to miałam spytać. Ale co do terminu to bardzo dziwi mnie że trzymaja sie tego z usg a nie z OM (ewentualnie jeśli jest to bardzo wczesne usg to rozumiem) Przecież wcześniejszy tp z późnego usg może wynikać tylko z tego ze dziecko jest duze, a ciąża wcale nie jest donoszona..

Cytat:
Treść usunięta
dzieci ponoć uwielbiają słodkie - niestety ;(

Cytat:
ja 21.05 tez po miesiącu, ciekawe czy nadal wizyty beda co miesiac, ginka powiedziala ze jak nic sie nie dzieje to spokojnie mozna co miesiac
Ja usg to mogę mieć co 2 miesiace i w sumie tak mam, tu jestem dziwnie spokojna, nie muszę jej podpatrywać. Ale badania czyli wizytę to wolę mieć częściej.
Cytat:
No ciekawe ciekawe, ja nie wierze do konca terminowi z usg, tez pokazuje mi wczesniej niz OM no ale w przypadku cc to robia od razu jak ciążo donoszona
Ja nie wierzę w ogóle terminowi z usg. Wiem że już ten z 13 tygodnia przyśpieszał mi termin o tydzień i tak już zostało, że Mała cały czas wyprzedza termin o tydzień. W 7 tyg. ciaży usg bardzo dobrze wskazywało mi tp. i tym samym termin poczęcia. A ja na 99% wiem kiedy doszło do poczęcia.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:04   #158
mlodaj
Rozeznanie

hej dziewczyny dawno mnie nie było i cały wątek mi przeleciał, że go chyba nie nadrobię. Byłam trochę w szpitalu i tak jakoś brakuje mi czasu na wszystko.
Cytat:
Widzę, że nie tylko ja mam problem z cukrem. Mi wychodzi, że muszę całkowicie z pieczywa zrezygnować bo mi po każdym gatunku skacze a wypróbowałam już kilkanaście Wogóle jedynie nie skacze mi po warzywach i kurczaku gotowanym na parze a przecież przy takim jedzeniu nie zapewnię dzidziusiowi wszystkich wartości odżywczych. Już sama nie wiem co jeść żeby było dobrze A insuliny boję się okropnie

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:06   #159
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
hej dziewczyny dawno mnie nie było i cały wątek mi przeleciał, że go chyba nie nadrobię. Byłam trochę w szpitalu i tak jakoś brakuje mi czasu na wszystko.

Widzę, że nie tylko ja mam problem z cukrem. Mi wychodzi, że muszę całkowicie z pieczywa zrezygnować bo mi po każdym gatunku skacze a wypróbowałam już kilkanaście Wogóle jedynie nie skacze mi po warzywach i kurczaku gotowanym na parze a przecież przy takim jedzeniu nie zapewnię dzidziusiowi wszystkich wartości odżywczych. Już sama nie wiem co jeść żeby było dobrze A insuliny boję się okropnie
A czemu tak bardzo boisz sie insuliny?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-11, 09:12   #160
nel_a
Zakorzenienie

hej

puki co od wczoraj mnie nie złapał ten ból w okolicach miednicy.
położył mi się tam wczoraj kot
http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Zdrow...a-choroby.html

idę na spacerek

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-05-11 o 09:15
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:13   #161
Paula SHIN
Zakorzenienie

Ale jaja, wchodze na mamy styczniowe 2013 i co widze?
Szajajaba jest w ciazy Pewnie wiekszosc z Was ja kojarzy z wizazowych watkow, zwlaszcza na "mama z klasa"

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-11, 09:13   #162
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość

Ps. przyszedł nam rożek i pieluchy z bliżejciebie.pl także mamy spory zapasik nie wiadomo gdzie to trzymać. Rożek zamówiłam w końcu taki:
http://allegro.pl/rozek-becik-80x80-...299372970.html
niedrogi i w sumie zadowolona jestem kolor drugi od lewej- zielony
Śliczny

Cytat:
sukienka:
Piękna sukienka i super w niej wyglądasz! Lachon

Cytat:
za kontrolę.
Ja jadę na pierwszą wizytę do poradni dla kobiet ciężarnych z cukrzycą w środę, aż się boję co to będzie...
Stary 2012-05-11, 09:13   #163
mlodaj
Rozeznanie

Cytat:
A czemu tak bardzo boisz sie insuliny?
Sama nie wiem czemu, ale wolałabym dietą ten cukier kontrolować. Do tej pory w ciąży nie brałam jakichś specjalnych leków i chciałabym jeśli to możliwe uniknąć insuliny. Chociaż nie wiem co lepsze ograniczanie składników odzywczych czy przyjmowanie insuliny

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:14   #164
Selay
Raczkowanie

mlodaj insulina to przeciez nic strasznego...igielki sa takie cieniutkie ze praktycznie nawet niewiesz kiedy se zastrzyk robisz...a dla zdrowia malenstwa nietakie rzeczy sie znosi, ja od poczatku biore zastrzki w brzuch codziennie z heparyny na rozrzedzenie krwi, to dopiero sa bole jak sie wkuje w naczynko ..moja kolezanka bierze insuline od X lat i w obu ciazach miala CC wlasnie ze wzgledu cukrzycy...pytalas sie gina czy ciebie tez beda musieli przez to ciac? ..mocno trzymam kciuki za was...dacie rade
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:15   #165
anna99302
Zadomowienie

Dzien dobry mamusie! ja też nie bardzo moglam spac...od 8 leżałam bo chciałam odespac ale się nie dało. Koszą nam trawnik pod blokiem i zarówno koty niespokojnie, jak i Franio, który tak mocno się w wtula w skórę brzucha, że chyba mi wyjdzie przez pępek

Cytat:
hej
wróciłam z zakupów, jestem przeszczęśliwa, bo udało mi sie naprawde szybko kupic wszystko co potrzebowałam. Kupiłam ciuszki dla maluszka i sukienke dla siebie na imprezę rodzinną, reszta to bielizne, koszulke nocną itd.

Ciuszki dla małego kupiłam w mothercare, faktycznie jest -50% czasem -40% takze ceny zbiete naprawde duzoOto nabytki:
-komplecik welurowy z bodziakiem
-rampersik tez z bodziakiem
-2 spioszki z tygryskiem-tatus bardzo chciał
-spioszki

i sukienka taka:
Śliczne! Tygryskowe pajacyki the best!
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

Za to na dniu otwartych drzwi w tym drugim szpitalu tak jakby delikatniutko dali do zrozumienia, że jak się ktoś uprze, to mu zrobią. Lekarka powiedziała coś w rodzaju "a niektóre kobiety tak się bardzo boją porodu i chcą mieć cesarskie cięcie, i my je wtedy uspokajamy, włączamy muzykę relaksacyjną, stosujemy masaże i aromaterapię...Ale one się wtedy I TAK czasem boją..." - i tak dwuznacznie zawiesiła głos, jakby już nie chciała kończyć frazy, która miałaby brzmieć - "i wtedy zabieramy taką panią na stół operacyjny"

No nic, zobaczymy. Szczerze mówiąc mam wrażenie, że wcześniej nic nie wskóram, że to jak będę rodzić okaże się już w szpitalu. Ech, może to i lepiej
Aromaterapia, muzyka relaksacyjna??? u nas w szpitalach by to nie przeszlo depoison a może przylecę do Ciebie urodzic?
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Noo nie wiadomo jak to interpretować. Na początku się zmartwiłam, bo zawsze mnie badała i mówiła, że wszystko super, a dziś długo dotykała i zastanawiała się. I minę miała nietęgą. Ale z drugiej strony nie kazała mi leżeć, więc chyba nie jest źle Tylko jak policzyłam, to mam brać 15 tabletek na dobę Plus witaminy

:
15??? O matko!!!
Cytat:
hejka, ja juz kawke pije, miałam koszmarna noc....... myslalam ze pojade na IP!!!!!

pisałam Wam wczoraj z emialam dziwne klucia w spojeniu co doslownie jakies 3 sekundy. bolal mnie krzyz i cmiły mnie obie nerki
ale jak wzielam nospe i polezałam to przeszło troche bylo lepiej
w nocy znowu mnie ten bolo spojenia zlapał ale juz mocniej, a do tego mocno pachwiny, uda i w ogole tak krzyz ze do wc szłam zgieta, Miałam twardy brzuch. wstałam wzielam nospe i po jakims czasie rpzeszło na szczaescie ale troche mineło......
tez macie takie klucia w spojeniu??? mnie to pprzeraza bo bol jest nie pzyjemny i czuje jak by mi sie w spojeniu cos rozpychalo momentami
Czytałam u majówek i czerwcówek, że większosc z nich ma takie dolegliwości...także pewnie to kolejny etap. Ale już bliżej niż dalej ciastuś!

Cytat:

Cytat:

Mój mąż też mąż chrapie, ale ja sie z nim nie cackam, jak mi przeszkadza wylatuje z sypialni na kanapę w salonie Ja i synek musimy sie wyspać
Ha! U nas jest tak samo!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 09:17   #166
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Sama nie wiem czemu, ale wolałabym dietą ten cukier kontrolować. Do tej pory w ciąży nie brałam jakichś specjalnych leków i chciałabym jeśli to możliwe uniknąć insuliny. Chociaż nie wiem co lepsze ograniczanie składników odzywczych czy przyjmowanie insuliny
Ale insulina to przeciez nic zlego, a dzieki temu moglabys wiecej jesc, i tym samym dostarczac dziecku wszystkiego co potrzeba...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-11, 09:20   #167
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
sukienka:
Sliczna!
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hej

puki co od wczoraj mnie nie złapał ten ból w okolicach miednicy.
położył mi się tam wczoraj kot
http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Zdrow...a-choroby.html

idę na spacerek
Nasza kicia lubiła wskoczyc pod kocyk i przytulic się do brzuszka mojego Do wczoraj.. bo mały ją skopał po głowie i uciekła...
Cytat:
Szajajaba jest w ciazy Pewnie wiekszosc z Was ja kojarzy z wizazowych watkow, zwlaszcza na "mama z klasa"
A kto to jest?
Stary 2012-05-11, 09:20   #168
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Moze Ci przepisze insuline? Przeciez strasznie malo jesz...
A jak bardzo Ci skacze ten cukier?
Mam nadzieję, że coś zaradzi, bo sie tym trochę podłamałam.
A skacze mi np. do 150 po godzinie, 140 po dwóch, norma jest do 120
Cytat:
sukienka:
Pięknie, ale masz zgrabne nóżki

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
współczujemoże diabetolog temu zaradzi przecież nie możesz się głodzić
Dziękuję
Cytat:
współczuję Kochana, diabetolog musi cos poradzic, żebys głodna nie chodziła
Oby coś poradził, bo głodna jestem non stop na tej diecie
Cytat:

Jest to problem rzeczywiście, jak utrzymać właściwy poziom cukru dostarczając wszystkich wartości
Wychodzi na to że chyba ja też, tylko za bardzo nie mam pomysłu na śniadanie bez chleba Dla mnie bez chleba to nie sniadanie, ale coś muszę wykombinować, omlety lubię, ale przecież codziennie nie da sie tego jeść.
Insuliny sie nie boję, wielokrotnie sobie podawałam zastrzyki, może akurat pomoże, oby do wtorku
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:21   #169
anna99302
Zadomowienie

A my dzisiaj zaczęliśmy 27 tydzień!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 09:23   #170
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, czytam o Waszych dolegliwościach i mogę dołączyć z jedną: w nocy cała drętwieję, aż ciężko przekręcić się z boku na bok. Po chyba po fenoterolu.

Prince co do spojenia to ja dość często (prawie codziennie, tyle że krótko) czuję ból w pachwinach - takie kłucia Mam tak z przerwami przez całą ciążę, tydzień czy dwa kłuje potem nie, potem znowu i tak ciągle... Myślę ze to normalne. Tyle, ze trwa to naprawdę chwilę.
Ból w pachwinach mam od miesiąca... Już się nawet do niego przyzwyczaiłam. Do tego dochodzi coś jakby rozluźnienie stawów, w końcu to odmienny stan

Cytat:
W szpitalu? Co się działo?
Stary 2012-05-11, 09:24   #171
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

w nocy jak zwykle zlapal mnie skurcz w łydce, masakra.. A jak mowilam o tym poloznej to poradzila lezec z nogami u góry i kręcić noga tylko....

Wczoraj wieczorem dowiedzialam sie, ze moja najblizsza kuzynka/przyjaciolka jest w ciąży strasznie sie ciesze, bedziemy mialy dzieciaczki w tym samym wieku. Pamietam, ze my tez od malenkosci trzymalysmy sie razem moze nasze dzieci pojdą w nasze ślady

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:24   #172
blueberry88
Zakorzenienie

Hej Kochane!

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja już na nogach od 6 ( a właściwie teraz w łóżu z lapkiem) bo szykowałam jedzenie mężusiowi do pracy... masakra jak rano jeść mi się chce... a przed ciążą wcale, czasem zapominałam w ogóle o tym że nie jadłam jak wypiłam jakąś kawę i potrafiłam pierwszy posiłek jeść ok 15 tzn. obiad.. a teraz leżę z kanapką przed nosem i czekam aż minie 30 min odkąd tabletę wziełam
Ja też czuję głód od rana, nawet jak zjem dość późno kolację. Kiedyś było tak, że byłam głodna rano, bo wieczorem jak głodniałam, to już nie chciałam jeść, żeby nie rosnąć. Teraz to nie ma znaczenia. Mogłabym jeść cały czas

Cytat:
hejka, ja juz kawke pije, miałam koszmarna noc....... myslalam ze pojade na IP!!!!!

pisałam Wam wczoraj z emialam dziwne klucia w spojeniu co doslownie jakies 3 sekundy. bolal mnie krzyz i cmiły mnie obie nerki
w nocy znowu mnie ten bolo spojenia zlapał ale juz mocniej, a do tego mocno pachwiny, uda i w ogole tak krzyz ze do wc szłam zgieta, Miałam twardy brzuch. wstałam wzielam nospe i po jakims czasie rpzeszło na szczaescie ale troche mineło......
tez macie takie klucia w spojeniu??? mnie to pprzeraza bo bol jest nie pzyjemny i czuje jak by mi sie w spojeniu cos rozpychalo momentami

a i powiedzcie mi co to moze byc, bo jak opisuje ze boli mnie zebro to tak mi sie wydaje ale to jest bol w okolicy pod piersiami jak dotykam miejsca pod piersia i juz brzucha to mam znieczulona skore ze jej nie czuje, ale za to miejsce w srodku obolałe! a zaczyna bolec jak na prawym boku leze tylko. Tez tak macie???
Mnie boli na wysokości spojenia łonowego i to tak solidnie. Czuję też czasem jak chodzę, jakby coś delikatnie napierało gdzieś tam w śordku w pochwie. Bardzo mnie to niepokoi. Do tego boli tak pod żebrami, że nie mogę wziąć głębszego oddechu. Zauważyłam, że zwykle dzieje się to pod wieczór.
Wczoraj czułam, że mała mi gmera tam, gdzie zaczynają się włoski i to mnie bolało.
TŻ mnie uspokaja, ale skąd on może wiedzieć co się dzieje... Trochę sobie wkręcam, że mała napiera już główką na szyjkę - jeszcze ostatnio, tak jak chyba Tobie (czy komuś innemu), tż mi powiedział bezmyślnie, że chyba mi się brzuch obniżył... Jak zobaczyłam moje przerażenie, to potem to odkręcał.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:25   #173
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
za kontrolę.
Ja jadę na pierwszą wizytę do poradni dla kobiet ciężarnych z cukrzycą w środę, aż się boję co to będzie...
Dziękuję, ja trzymam za Twoją wizytę

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Gratuluję
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 09:28   #174
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ooo proszę, drugie dziecko prawda?
ja kojarzę - ale nie z mam z klasą

Karolina - biedactwo lekarz na pewno coś poradzi w temacie diety i myślę ze uda sie to wyregulować bez insuliny

Anna - gratki
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:34   #175
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
przyszeld wozek
jupi
jest bardzo fajny
przynajmniej czesc gleboka, troche wkurza mnie raczka od dachu ale musze to jakos obczaic, a tak wozek wydaje sie byc naprawde lekki
super, niedlugo będziesz mogła się wozic

Cytat:

a i powiedzcie mi co to moze byc, bo jak opisuje ze boli mnie zebro to tak mi sie wydaje ale to jest bol w okolicy pod piersiami jak dotykam miejsca pod piersia i juz brzucha to mam znieczulona skore ze jej nie czuje, ale za to miejsce w srodku obolałe! a zaczyna bolec jak na prawym boku leze tylko. Tez tak macie???
biedna
ja tez sie w nocy obudzilam z bolem ale na szczescie po chwili przeszedł, bo juz zaczynalam sie martwic...

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Jej pojawiły się mamusie styczniowe 2013... Czas leci strasznie szybko
wow, pamietam jak sie tu zapisywalam to mamusie styczniowe 2012 sie rozpakowywaly, a teraz my jestesmy nastepne w kolejce

Synek

Stary 2012-05-11, 09:37   #176
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
sukienka:
super wyglądasz
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:37   #177
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

mnie tez wlaśnie mąż
A ja mu zawsze mówię - zobaczysz, będę gruba... Zrobił kontrolę przed snem, stwierdził, że mi tylko piersi urosły (chyba znowu od Luteiny) i uważa, że jest ok

Cytat:
Treść usunięta
No co za ludzie w tym labie... Przecież nie wolno się ruszać

Cytat:
Masakra Mam nadzieję, że to jakoś rozwiążą, bo za chwile okaże się, że się głodzisz.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:37   #178
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
gratki
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:38   #179
ewka5891
Zakorzenienie

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Cytat:
gratuluje

strasznie sie ciesze z tych naszych nowych tygodni, ale z drugiej strony czuje czasami niepokoj, ze to juz tak blisko

Synek

Stary 2012-05-11, 09:40   #180
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
plose
ślicznotka:lo ve:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości