|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zadania swiadka a zwiazek i postanowienia swiadka
Cytat:
Albo lepiej - kup sobie nowy mozg
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
demot idealny dal tej parki http://demotywatory.pl/3793059/Nowoc...iega-malzenska
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#214 |
|
Kawaii strona mocy
|
Dziewczyny, Wasze posty są boskie, dawno się tak nie ubawiłam ... ale to też zasługa autorki
![]() Do założycielki wątku: idź na piechotę, nie będziesz musiała się cisnąć w samochodzie z jakimiś obcymi osobami. Ciesz się, że panna młoda tego nie czyta ani nie jest taka sama jak Ty, na jej miejscu kijem bym Cię nawet nie dotknęła a co dopiero zapraszać na swój ślub. Chcesz się bawić, a innym tego nie dasz, żyć też nie. W przyszłości ani świadka ani świadkowej nie potrzebujesz, już masz osobę, która Ci usługuje i to i wiele dłużej niż 1 wieczór |
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wątek przedni,naprawdę.Pozostaw ałoby współczuć partnerowi autorki,ale jego żenujące komentarze o ślubie znajomych sprawiają,że jest dla mnie po prostu burakiem
|
|
|
|
|
#216 |
|
BAN stały
|
Ja się zrazilam do wesel więc nie obraże się jak mój nie będzie chciał iść jako gość. Powiedziałam sobie że pójdę na te jak nie będę stać w kościele a na zewnątrz, ucieknę od zabaw gdzie panna młoda siłą wyciąga od stołu i wrócę wcześnie do domu a nie nad ranem pod łaska innych ludzi czyli na terenie miasta i okolic gdzie za taksówką nie zapłacę jak za zboże albo będzie kursował mocny
|
|
|
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
Hahaha
nie wierze w to co czytam!! Też się nieźle naśmiałam... Jestem ciekawa jak sama będziesz organizowała wesele i jak podejdziesz do całej sprawy.
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze życie określają szanse. Dbam o siebie, Myślę o sobie. Edytowane przez kasia_kuku Czas edycji: 2012-05-14 o 21:28 |
|
|
|
|
#219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie będzie, bo jej Tż wróży rychły koniec świata. To gdzie tu czas na wesele... |
||
|
|
|
#220 |
|
BAN stały
|
Ja będę chciała skromny cywilny bez wesela. Ew obiad dla najbliższych, 30 osób ciasto i do domu bez alkoholu bo moja rodzina by zlopila wódkę wiadrami i byłoby mi wstyd przed rodzina partnera. Suknię sobie kupię albo wypożycze. Wieczór kawalerski widzę razem albo bez bajerów typu panienki. W domu pizza i piwo. Ja może spa dodatkowo? Świadkowie podpiszą papierek. Bez żadnego błogosławieństwa od rodziców. Może tylko pojedyncza fotka przed usc od fotografa albo prywatne w plenerze. Wyjdziemy razem z domu albo mój przyjedzie po mnie bez żadnej bramki śpiewów i sensacji. Pojedziemy sami bądź z rodzicami ? A świadkowie we własnym zakresie lub dorzucimy dwie pary do naszej rodziny. Mieszkamy razem więc te sny o kościele i karocy wyszły z mody. Ślub będzie formalnością i bez zbędnych bajerów. Albo poczekamy na legalizację związków. Testamenty, dziedziczenie czy szpitale bez szopki. No... Do szpitala można podać papierek np od notariusza a ja dam pin do karty na wypadek śmierci i bez spadków wypłaci sobie kasę lub zrobi przelew
|
|
|
|
#221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam fatalny dzień, dziękuję Ci, że mnie rozbawiłaś do łez Że też tacy ludzie istnieją
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#223 |
|
BAN stały
|
To są szczegóły. Tego jak pojedziemy.jak sprawa się rozwiąże Mówiąc że zaproszę rodziców i świadków do kawiarni nie inf nikogo o wypożyczeniu auta czy kolorze sukni. Dlatego w skrócie na biegu mówię jak załatwimy nasz dzień w 2 godziny. Ja związku nie rozdzielam przy podpisie tak jak inni w kościele, w plenerze czy na głupiej orkiestrowej potańcowce bo trzeba z młoda, świadkową i swatka tańczyć. Ja świadków już mam. W zasadzie mamy bo kolega się od początku zapowiada a mnie przyjaciółka nie odmówi. Poza tym osoby towarzyszące będą z nimi razem cały czas bo po ślubie posiedza razem przy stole. Będzie rozmowa, poczęstunek i tyle
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=615307
ufff są jeszcze normalne kobiety z normalnymi problemami
|
|
#226 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie nie rozumiesz bo wy z TŻtem jesteście sobie SAMI i cudownie wam tylko samym w swoim własnym, odosobnionym swiecie, a inni ludzie to zło konieczne i diaboliczne istoty chcące zniszczyć Wasz związek. Współczuję Wam bo kiedyś zmieni Wam się to, zapragniecie kontaktu z innymi ludźmi bo tak własnie człowiek jest stworzony a zostaniecie sami bo wszystkich odrzuciliście.
|
|
#227 |
|
BAN stały
|
Burlesko. Z tego co czytałam to jest odwrotnie i nienormalne jest że para tj świadek i narzeczona razem się bawią. Nawet nie siedzą przy wspólnym stole. Poprostu młodzi zabierają jego pod swoje skrzydła jakby był dzieckiem. Wożą go, robią zdjęcia pod palemka czy na plaży. Brakowało by karmienia piersią albo butelka i wydania oświadczenia że jest ubezwłasnowolniony i para młoda decyduje za niego
|
|
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#229 |
|
BAN stały
|
Myszko, a na 100% tak będzie, że na imprezie będziecie rodziceleni? Bo u mnie na Kaszubach, obok młodych siedzą ich rodzice a nie świadkowie (ci siedzą normalnie z goścmi), może niepotrzebnie histeryzujesz
|
|
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy Ty byłaś kiedykolwiek na jakimkolwiek weselu?
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
dwie rady autorko. dorośnij i rzuć faceta. tym drugim zrobisz mu tylko przysługę. moje kondolencje dla niego z powodu bycia z tobą.
|
|
|
|
#232 |
|
BAN stały
|
Audrey to jest ich wesele ale mój nie będzie latał posłusznie jak piesek bo coś im się podoba i mają nam psuć zabawę . Ja z każdej imprezy wracam max 2 albo idę o tej spać bo źle mi się śpi i chodzę niewyspana albo nie mogę zasnąć bo za widno jest. najlepiej to o 23,24 powrót. Dla nas wesele to zbędny wydatek i nawet jak mój rodzic powie masz 50 tys zł na wesele to powiem że przeznaczę je na co innego a nie na kotleta i wódkę.albo że nie chce wesela. Bo taki pieniądz to auto, wkład na mieszkanie,remont albo mieszane wydatki i wyjazd. Opcjonalnie konto oszczędnościowe czy lokata ?
|
|
|
|
#233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
CZY BYŁAŚ KIEDYKOLWIEK NA WESELU? Skąd wzięłaś te bzdurne teorie o lataniu za młodymi jak piesek? PS. Ja nie jestem materialistką i nie przeliczam szczęścia na auto czy coś innego. Na auto się kiedyś zarobi, a goście na wesele też z pustymi rękami nie przychodzą więc coś się na pewno zwróci.
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze? Wódkę zawsze nosi ojciec panny młodej. Wódki się teraz nie słodzi, jeśli wszyscy wiedzą, że świadkowie mają pary. Zrobiłaś z igły widły i tyle. Twój TŻ pewnie jedynie nie był z Tobą gdy podczas mszy stałby za parą młodą i przy oczepinach, gdy odpinałby krawat. Usadza też się wszystkich blisko, starszy po stronie tż ze swoja partnerka, starsza ze swoim po stronie młodej. I wyobraź sobie, że byłam na weselu gdzie STARSZY SŁODZIŁ WÓDKĘ ZE SWOJĄ PANNĄ A STARSZA ZE SWOIM FACETEM.
Nasze życie określają szanse. Dbam o siebie, Myślę o sobie. Edytowane przez kasia_kuku Czas edycji: 2012-05-14 o 22:56 |
|
|
|
|
#235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez jestem zdania jak dziewczyny wyzej...po co sie godził Twoj tż skoro "zna zasady waszego zwiazku"? Moze jak Twoj tż bedzie na kawalerskim to Ciebie zaprosi panna mloda na panienski i poznasz osoby z ktorymi mozna bedzie zamienic slowo na tym weselu !! Wszedzie chodzicie razem?a szkola? a praca? itd.. rozne sa sytuacje w zyciu.. w ktorych trzeba wychodzic oddzielnie!! poza tym skoro non stop jestescie razem to zdrowo by bylo i nic by sie nie stalo gdybyscie kilka godzin od siebie sie na 50% odizolowali.. Wydaje mi sie ze taka zazdrosc o siebie nawzajem nie czyni nic dobrego w zwiazku... ja bym na to uwazala na waszym miejscu. Ciekawi mnie jak Wy bedziecie brali slub to jak bedzie ze swiadkami... fajnie by wam bylo gdyby wasz swiadek stwarza problemy itd..?? w waszym szczegolnym dniu? Myslicie tylko o sobie... jak egoiści. Poza tym ten wątek to chyba jakiś zart jest ...bo niedowierzam.
|
|
|
|
|
#236 |
|
BAN stały
|
Byłam na weselu. Po tym mam przecież źle wspomnienia. Na jednym byłam sama wśród obcych ludzi. Na innym panna młoda i moja rodzina mnie skompromitowała bo kazała mi walczyć o wódkę. Jakby to był ich szczyt marzeń się uchlac i wódka to los na milion. Wolę 20 zł do kieszeni jak wódkę. Serio. O 2 w nocy wymiotowalam, zasypialam i musiałam czekać do 6 aż się impreza skończy i kierowca busa czy autokaru nas zawiezie. On miał jakieś pretensje że się wpraszamy czy nie podrodze mu. I po dyskusji nas zabrał w końcu.
|
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale jak się uchlałaś i cię malowało pół nocy to już nie wina Pary Młodej i czemu przez swoje schlanie się psujesz innym wesele?
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

Że też tacy ludzie istnieją