|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Linka super, że sobie tak świetnie radzicie
mój też mnie wyręczał w wielu rzeczach i nie powiem, ciężej mi jak do pracy wrócił, ale daję radę Dla zainteresowanych - w kauflandzie jest promocja na pampersy premium care, 43,95zł za opakowanie
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jak ta noc sie potoczy ![]() nie wiem ja mialam cykle okolo 27-28 dni ostat @ mialam 8.10 wiec dla mnie to bylo proste do wyliczenia dla lekarzy tez powinno... Cytat:
brawa dla krokodylka
|
||
|
|
|
#213 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i proszę się pochwalic maleństwem bo my tu wszystkie zniecierpliwione! Cytat:
![]() Cytat:
Ad.2 dla Zosieńki!!!! ładnie przybiera |
|||
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
U nas dziś hardkor. Od 10 rano mała nie śpi i ciągle popłakuje. Makabra!!!! Nie mam już siły. Właśnie przysnęła na chwilę, pewnie zaraz się obudzi i zacznie wyć. W między czasie ciągle je, ja już nie nastarczam mleka produkować. Głodomor jeden. Do tego cały dzień ktoś przychodzi, to babcia, to teściowa itd. Za godzinę kąpiel, liczę, że po niej mała pójdzie spać !!!!!!!!!!! |
|
|
|
#215 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Izasz rzeczywiście miałaś trudny poród... Jednak najwazniejsze, ze wszystko dobrze się skończyło. Gratuluję Ci Twojej córeczki
Depoison cudownie, ze Zosieńka tak pięknie przybiera. U nas dziś była położna środowiskowa, wszystko pięknie, obejrzała Małą, stwierdziła, ze moje krocze ślicznie się goi , jak rzadko. Cytat:
myślę, ze podczas porodu udawało mi się kontrolować oddech i to mocno pomogło Cytat:
Cytat:
Teraz jest już dobrze, ale nadal mam troche obaw. Czy nie za mało je, czy będzie przybierać..? ![]() Cytat:
to już musi być to!ja usłyszałam, ze tak... ![]() Cytat:
Cytat:
no nic, uratowały mnie ![]() boję się momentu kiedy bedzie wracał do pracy, wolę nie myśleć o tym... |
||||||
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
http://kwejk.pl/obrazek/1317303/dylemat.html
Chociaż jak ma się małe dziecko to takich dylematów nie ma. Linka25 świetne wieści przynosisz Miło przeczytać o spokojnym dziecku Cytat:
Brawa dla Krokodylka
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kupiłam te nakładki na piersi, ale jeszcze nie użyłam, nawet nie rozpakowałam.
Mnie tż rzucił na głeboką wodę, bo w ogóle nie poszedł na urlop, więc jestem sama z małą. Ehhhhhhhhh. Dobrze, że rodzina pomaga jak może, bo byłoby ciężko. Agunia, jak sobie radzisz z wychodzeniem z psem i z dzieckiem? Zabierasz ją ze sobą? Bo ja póki co nie wychodzę z psem, tż go wyprowadza w czasie pracy i po pracy. Iza, wspolczuje trudnego porodu Ale cieszę się, że już masz malenstwo przy sobie i cały ten koszmar za wami !! Pobyty w szpitalach nie należą do miłych. W moim szpitalu też co położna to inna opinia na ten sam temat, więc intuicyjnie trzeba było działać. Na szczęście my nie miałyśmy problemów ani z karmieniem, ani z niczym innym, więc ominęły mnie złote rady i dylematy z nimi związane. Depoison, nie dałabym rady chyba, bo nic się nie da zrobić w domu, nawet ogarnąć siebie, gdy dziecko nie śpi i płacze. Dlatego ja wstaje wcześnie rano, szybko się kąpię, myję włosy, czasem jakiś make up, żeby tylko zdążyć przed koncertem tej małej wydry Zwykle mi się udaje, nawet dzisiaj też, ale pozniej było tylko gorzej, a obiad jadłam dopiero o 18.
Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-07-19 o 19:26 |
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka mam bardzo mało pokarmu i mały się nie najada, pediatra zaleciła nam karmienie mieszane
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
no to laski szykuje sie do szpitala.
Nie wiem czy uda mi sie tam na neta wejsc ale gdyby co to bede informowac Hanie ![]() Przede mna dluga i kolejna bezsenna noc, mam nadzieje ze ta bedzie owocna... ![]() do sklikania za pare dni
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że Amelka przyjdzie na świat i nie wymęczy Cię za bardzo. Dużo siły kochana, jeszcze chwilę i będziesz miała swoją córcię. ![]() ![]() : kciuki:
|
|
|
|
|
#222 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
efekt końcowy na pewno będzie super Cytat:
, że dajecie sobie radę---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj bratowa od małża ma urodziny - robi imprezkę. Jednak nie pojechaliśmy na nią. Nie mam weny na siedzenie - w domu się pokręcę, poleżę czy coś a tam siedziałabym tylko przy stole. A przy siedzeniu strasznie ugniata mi się brzuch i mnie boli. Zadzwoniliśmy, że nie przyjdziemy bo się źle czuję - od razu zaznaczyliśmy, że to nie poród to teraz co 20 minut są telefony z pytaniami o moje samopoczucie
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia!
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamka, oby szybko poszło
.
|
|
|
|
#227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam dwa tygodnie do terminu a codziennie brat mojego męża dzwoni zapytac czy juz nie rodzę
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowej czesci, troche mnie nie bylo, gratuluje wszystkim slodkich dzieciaczkow
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Mamcia - trzymam kciuki, by poszło szybko i możliwie mało boleśnie
![]() Cytat:
Kiedyś potrafiłam w nieskończoność chodzić rozmemłana, ubierałam się koło 14 i takie tam... Teraz jak rano mała śpi (a rano śpi najlepiej, zdarza jej się nawet 2-3 godziny przespać koło 9), to ja nagle takiego przyśpieszenia dostaję, że hoho! i prysznic wezmę, i się ubiorę, i kawę sobie na spokojnie strzelę, makijaż zrobię, na necie chwilę posiedzę, pranie wstawię albo poprasuję, kuchnię ogarnę... aż mi się samej wierzyć nie chce, ile potrafię mieć zrobione do tej 10 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam witam po dłuższej przerwie
wybaczcie ale obowiązki domowe... podczytuje Was przy karmieniu więc jestem na bieżąco ale na pisanie nie wystarcza już czasu a jak mam wolniejszą chwile to robię NIC ![]() Izasz rzeczywiście miałaś trudny poród:/ Gratuluję córeczki Depoison pięknie Zosieńka przybiera tempo ma takie jak mój Mały a tak mi jeszcze przyszło do głowy że może po kawie Twoja córa taka mało śpiąca? dzieciaczki tak ponoć reagują, spróbuj nie pić rano może pomoże Mamcia - trzymam kciuki za szybki i możliwie mało bolesny poród ![]() Cytat:
Linka pisałaś że masz kapturki z Aventu, jaki rozmiar? Ja kupiłam sobie standardowy i są strasznie duże zastanawiam się czy jest sens kupowania mniejszych, te Mały zdecydowanie odrzucił, a tak by mi się na jedną pierś przydało
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-07-19 o 20:18 |
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam te najwieksze, wygodne nie bylo, ale faktycznie i mleko latwo lecialo i mlody szybko lapal, tylko ze przez ta wielkosc lykal troche powietrza i pozniej byl ryk...Teraz sie zastanawiam jakie kupic, uzywacie tych najmniejszych?
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, właśnie dostałam sms-a od Bueny:
"Odeszły mi wody, jadę do szpitala" nooo trzymamy kciuki, wygląda na to, że ta noc będzie owocna w dzieciaczki
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
która następna?
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki tak na szybko - właśnie mi wody odeszły - chyba się zaczęło!!! Aż się trzęsę cała
![]() Trzymajcie proszę kciuki |
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i zmieniłam avatar
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-07-19 o 20:39 |
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bylam u lekarza, mam sie zglosic do ordynatora na ustalenie terminu CC, za 2 tygodnie zrobi mi KTG i nasze nastepne spotkanie bedzie juz w szpitalu przed CC (za 3-4 tygodnie). Ile Was trzymali w szpitalu po CC a ile po SN? Bo dowiedzialam sie wlasnie, ze po CC teraz wypuszczaja po 3 dobach, tak samo jak po SN... Wszedzie tak jest?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

Jakieś skurczybyki są?
Oczywiscie Mała trochę płacze, trochę marudzi, ale szybko się wycisza. Jedyne co to częste pobudki w nocy... Tego nie znoszę, ale co zrobić.
, jak rzadko. 
i się zniechęciła.
to już musi być to!
i jutro o 8 rano mam się stawić w szpitalu na kroplówki z fenoterolu i zastrzyki na rozwinięcie płucek. Jeśli akcja przez weekend się nie rozwinie to w poniedziałek wyjdę do domu. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zastanawiam się czy jest sens kupowania mniejszych, te Mały zdecydowanie odrzucił, a tak by mi się na jedną pierś przydało