![]() |
#211 |
BAN stały
|
Dot.: Dziwne zwyczaje waszych zwierzaków :)
klufka uwielbia też wszelkiego rodzaju kartony i pudełka, jak tylko przyniosę jakieś pudełko to ona odrazu musi tam wejść
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Moja Mela chyba lubi naśladować ludzi.. Dzisiaj jak się kąpałam w wannie, to egzystowała w tym czasie w umywalce
![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Mój kochany kocurek(ma 2 lata) bardzo boi się przebywać sam na klatce schodowej. Zawsze muszę schodzić z nim na dół aby spokojnie sobie wyszedł na polko... Ale jeżeli chce wrocić do domu to już bardziej komiczne- kładzie się na gorce pod małą brzozą(taką która ma 1m) i zasypia. Zawsze wiadomo kiedy przyszedł: jeżeli go zawołam i on zaraz podnosi głowę znaczy, że długo nie czekał, natomiast jeżeli wołam, krzyczę i dalej sobie śpi to oznacza, że 'czekał' dłużej. Bosko to wyglada jak on wykona przez sen swoje pozycje z brzuszkiem i łapami u góry a głowa na bok...
Moja kocica kocha 'spacerki' od pokoju brata przez parapet(zewnętrzny) na balkon. Ale to mnie już martwi bo jeżeli by spadła to z trzeciego piętra... Jeżeli coś sobie przypomnę to napiszę
![]() |
#214 |
Przyczajenie
|
moja 7-letia sunia - york jest małym świrem. sucha karme wynosi z miski i zjada w róznych miejscach, czasami mozna znalezc w łóżku jakaś zapomnaina kuleczke. świata nie widzi poza swoimi piłkami, ukladam je w jednym miejscu i co jakis czas sprawdza czy wszystkie sa, a jak jakiejs brakuje rozpoczyna poszukiwania. namietnie kradnie skarpetki, a jak porusza sie przed nia skarpetkami albo rajstopami to bawi sie nimi jak kocur. jesli chodzi o szczekanie - to nie przepusci zadnej okazji. uwielbia spac na stole. jak na dworze robi sie cieplo, to za kazdym razem jak wyjdzie musi wytarzac sie w trawie. w ogole lubi sie tarzac, srednio raz dziennie dostaje ataku głupawki, jest to warczenie połączone ze stekaniem i roznymi dziwnymi "nie - psimi" odgłosami, tarzanie sie, podskakiwanie, zarzucanie calym ciałkiem, drapanie dywanow itp. nie znosi owczarkow niemieckich, trudno powiedziec dlaczego, natomiast uwielbia briardy, owczarki collie i setery irlandzkie. gdy biega co jakis czas podskoczy - odbija sie jedna łapka. boi sie samolotow, burzy, wystrzalow petard. dzielnie atakuje swojego najwiekszego wroga - odkurzacz, mopa rowniez nie zalicza do przyjaciół. ulubionym punkt obserwacyjny z ktorego ma widok na całą ulice to parapet w salonie, przesiaduje tam, kładzie sie, obserwuje i jak tylko przyuwazy jakis obiekt to obszczekuje. obraza sie, jak ktos wyjedzie. przy cieczce ma rozne fanaberie, jak to kobieta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Przyczajenie
|
Leon moj 3-letni kocur kastrat oczywiscie zeby mu sie krzywda nie działa
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#216 |
Konto usunięte
|
Nimfy zjadają mi ściany, dosłownie. Poza tym ponoć nimfy nie gryzą karmidełek i poidełek. Moje o tym nie wiedzą i zeżarły kawałek.
Nierozłączek, gdy jest głodny, najpierw zaczyna wyjadać slonecznik. Szuka tak długo, aż wypatrzy wszystko, a dopiero potem bierze się za nasionka. Poza tym ma zwyczaj krzyczenia na mnie, gdy coś chce. Staje na deseczce, przechyla główkę, patrzy na mnie i krzyczy. Poza tym Tula nie chce jeść z ręki, no, niezbyt. Ale kiedy trzymam np.: owoc, w zębach, je z chęcią. *odkryłam to przez przypadek, gdy miałam kawałek melona i przenosiłam Tuśkę do klatki, rzuciła się na owocXD* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
[1=bb750429e2eca20644802ff 7996dd2c942138b6f_673e780 221b9e;7125852]Nimfy zjadają mi ściany, dosłownie. Poza tym ponoć nimfy nie gryzą karmidełek i poidełek. Moje o tym nie wiedzą i zeżarły kawałek.
Nierozłączek, gdy jest głodny, najpierw zaczyna wyjadać slonecznik. Szuka tak długo, aż wypatrzy wszystko, a dopiero potem bierze się za nasionka. Poza tym ma zwyczaj krzyczenia na mnie, gdy coś chce. Staje na deseczce, przechyla główkę, patrzy na mnie i krzyczy. Poza tym Tula nie chce jeść z ręki, no, niezbyt. Ale kiedy trzymam np.: owoc, w zębach, je z chęcią. *odkryłam to przez przypadek, gdy miałam kawałek melona i przenosiłam Tuśkę do klatki, rzuciła się na owocXD*[/quote] Jesli chcesz miec jeszcze sciany w domu ![]() No i problem z glowy
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Mój dwu i półletni kastrat w poprzednim wcieleniu był jubilerem. Zna się na srebrze! Kupiłam kiedyś 'dla testu' łańcuszek metalowy, pomalowany srebrną farbą, taki z bazarku za 4 zł. Obok położyłam srebrny łańcuszek. Powąchał tą podróbę i porwał mój srebrny łańcuszek! Nie ruszy nic innego - tylko srebro. Sroka mała. :P Uwielbia także chować wszystko pod dywan. Nieraz całkiem ciekawe rzeczy się tam znajdują. :P Jak odkręcam butelkę z piciem - stoi przy mnie i czeka aż rzucę mu korek. Nie załatwi się do kuwety jak ktoś jest w pokoju. Jak śpi to mruczy, ale tak głośno, że nie można spać i wyganiam go do drugiego pokoju.
![]() Natomiast mam też kotkę - przytulankę. Uwielbia zakopywać się w kołdrę. Nie raz jak ścieliłam łóżko, podczas trzepania kołdry zaliczała lot po pokoju. Kilka razy też na nią usiadłam. :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
Moje zwierzaki zachowują się raczej standardowo z małymi wyjątkami. Pies zawsze gdy wychodzi na spacer "śpiewa". Dosłownie wydaje z siebie takie dźwięki jakby się cieszył i wieki nie był na spacerze. Uwierzcie, że jest 2 razy dziennie na długim spacerze. Sąsiedzi na początku dziwnie się patrzyli, ale chyba się już przyzwyczaili
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
wiem cos o tym jak suka udaje psa.pupilka mojego kolegi upodobala sobie moja noge i nie odpusci jak chociaz raz nie pobzyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
Moje koty:
kot nr 2: kocha spać na sedesie, a że jest gluptasek to się już 2 razy wykąpał bo klapa była nie zamknięta ![]() w ogóle co u niej zaobserowałam, bardzo często jak wychodzę z łazienki ona siedzi przy drzwiach już i wbiega jakby się nie mogła już doczekać (no normalnie jak człowiek który ma nacisk na pęcherz ![]() koty oba- maniacko wprost kochają wszystko co dynda oraz lata. Pierwsze wprowadza nas nieraz w zażenowanie, bo potrafią się głuptasy rzucić na obcych którym dynda np sznurek od kurtki i się nim bawić; drugie mrozi krew w żyłach- nie dalej niż dziś mój głuptas kot nr 1 zaatakował bąka wielkości pięści ![]() Pozatym w.w kot nr 1 kocha spacerować po zewnętrznej części balkonu ( 4 piętro), oraz uwielbia podłapywać za co ją ochrzaniam i własnie to robić. A także musi wszystko obwąchać, raz złapaliśmy ją nad garnkiem z wrzącym olejem i frytkami na piecu ![]() Kot nr 2 ma bardzo krótkie przewody nosowe i chrumka, ale chrumka głównie jak targają nią jakieś emocje, bo normalnie to nie. I jeszcze obie kochają stykać się z nami noskami, myją się nawzajem TYLKO po tym jak którąś wykąpaliśmy oraz gdy się głaska jedną druga ostentacyjnie siada tyłem i strzela focha ![]() Narazie tyle z tego co pamiętam
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
mój kot niezwykle uwielbia patyczki do uszu! wystarczy, ze ktoś nie domknie drzwi do szafki w łazience, a Angus to przyuważy.. biega z nimi po mieszkaniu jak głupi, gryzie, podrzuca i inne cuda wyprawia :P
ma też swoja ulubiona poduszkę, która zawsze przez snem łapie zębami za jeden róg i ugniata głosno mrucząc ![]()
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Nasz bokser 7-letni nadal zachowuje się jak szczeniak, lubi się bawić. Uwielbia plastikowe butelki, potrafi w najwyższych chaszczach podczas spaceru znaleźć butelkę i się nią bawić. Gdy ma potrzebę wyjścia na dwór siada obok mnie i czeka, wystarczy że się poruszę on reaguje radością, a jak już słyszy słowo "idziemy" wręcz tryska radością.
![]() Jest towarzyski i nie uśmiecha mu się samotnie przebywać w ogrodzie. Jak czegoś chce, np piłkę, kt. leży pod szafą albo wyjść na balkon to podchodzi do mnie i prowadzi mnie w to miejsce, reszty muszę się domyślić. Jak leży na tapczanie to tak długo drapie koc lub narzutę aż cały będzie pomięty i na takim się kładzie, podobnie rzecz się ma z dywanem ![]() Uwielbia winogron ![]() Na czas odkurzania pokoju z jego fotelem ![]() To tyle co pamiętam, a jest tego więcej, pocieszne są zwierzaki i obcowanie z nimi.
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Wasze historie sa naprawde powalajace, mam wrazenie ze moja psy takie nudne dosc sa :P alee miewaja odpaly swoje
![]() Moja sunia wybrala sobie moja mame za ulubienice, wielbi ja, kiedy spi przy jej lozku i ktos wejdzie do pokoju to rzuca sie swoim cielskiej na jej kapcie i broni ich jak lwica, warczac i szczekajac ;D Ale najlepsza byla historia jak kiedys wyjechali rodzice i przyszla do nas nocowac ciocia. Miala spac na lozku rodzicow, przykryla je przescieradlem i poszla na pogaduchy. Po pewnym czasie wchodzi do pokoju ii cos mocno ja zdziwilo - na lozku nie bylo przescieradla. Wyszla do przedpokoju a tam lezala sunia razem z przescieradlem ;P. uznala chyba, ze ciotka nie jest godna zeby spac w lozku jej ukochanej pańci i postanowila ja delikatnie wyprosic ![]()
![]() |
#225 |
Gang Iren
|
Mój Czesio(kot)od czasu do czasu lubi sobie nasikać do pojemnika na brudną bieliznę(chyba daje mi do zrozumienia,że czas na pranie
![]() ![]()
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
Heh mój kotek też ma na imie Czesio
![]() ![]() Nienawidzi zostawac sam,nawet gdy ja jestem w pokoju,a on zostanie w kuchni po kilku minutach miałczy stracznie... muszę wtedy iśc po niego i przynieśc do pokoju bo jest obrażony i sam nie przyjdzie,chociaż go wołam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
Ja mam pieska. Jest to pudelek średni ^^
Niezwykle mądry ![]() Umie przybijać piątke co też jest wogóle bardzo fajne i śmieszne xD Jeżeli chodzi o jedzenie to jest niezwykle wybredny;p Najlepiej by jadł dobrze doprawione, świeżutkie, mięsko (najlepiej gotowane lub pieczone) ;p Coś innego zje tylko w skrajnych przypadkach ![]() Strasznie jest łakomy na łodycze xD Jak usłyszy że ktoś odwija cukierek z papierka to tak biegnie że w zakręty to wchodzi ledwo ledwo a czasem nawet nie;p mmmhm.. Dużo ma takich zchowań dziwnych.;p Np. jeszcze jak go się weźmie na ręce i powie "przytul sie" to kladzie lapki na moich ramionach i przytula glowke do mojego ucha;p Kąpać się nie lubi ![]() ![]() No ale potem wchodzi ze spuszczonym ogonem i daje się wykompać;p za to uczesać to już za żadne skarby;p Bardzo lubi moją mame i jak wieczorem zasiadamy przed tv xD to wsyztskich na kanapie tak przepycha żeby uiąść obok niej xD ale oka;p Nikomu nie ejst przykro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
moja kotka Kulka w ogóle nie chce pić wody z miseczki tylko z kranu - też tak ktoś ma z kotkiem? Uwielbia wodę, gdy słyszy że leje się woda do wanny to ona jest pierwsza, już nie raz chciała wskoczyć jak się kąpałam!!!I co ja mam zrobić żeby ją oduczyć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Konto usunięte
|
mój kocur też pije wodę prosto z kranu. dzień w dzień łazienka jest cała w kocich łapkach-zwłaszcza umywalka i wanna... pije też wodę z wszelkich dzbanków, wazonów z kwiatami, a nawet wypije z garnka, który jest przykładowo namoczony przed myciem... (ostatecznie jak nie ma żadnej opcji to napije się z miseczki...).
a jedzenie najlepiej mu smakuje z dywanu. mięcho wyjmuje łapą z michy i wlecze je z kuchni do przedpokoju. najpierw się nim bawi i turla, potem zje i wraca po następny kawałeczek. uweilbia... hm... przepocone ciuchy... może być np t-shirt rzucony na podłogę... będzie się o niego niemal histerycznie ocierał, mruczał, turlał po nim... tak samo traktuje buty... (ble... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Mój mały szalony ( w maju 2 lata skończy) ma tyle zwyczajów że chyba miejsca by mi nie wystarczyło :)
Ale kilka napiszę :) - uwielbia zabierać skarpetki :) - często ma napady płaczu - lubi siadać na krześle na tyłku i kłaść dwie przednie łapki na stole - jak położę się na podłodze i czytam gazetę to zawsze się na nią kładzie
Jak Alicja, zabiorę z sobą na moją stronę lustra. Pokażę rzeczy, których nigdy nie pokaże Ci kablówka - słowo. Prawdziwe życie, od którego pieką dłonie i policzki. Pokażę więcej niż przypuszczać możesz, wszystkie swoje myśli. Edytowane przez powinnam Czas edycji: 2009-02-13 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Że też dopiero dziś odkryłam to forum :-/ Macie niesamowite zwierzaki, poświęcę cały wieczór na oglądanie zdjęć
![]() Mam chomiczkę, dżungarkę o imieniu Mysza/Homica ;-). Kupiliśmy ją, kiedy była maleńkim, śnieżnobiałym chomiczkiem o maleńkich ślepkach. Od pierwszej chwili po przywiezieniu jej nie chciała siedzieć w klatce, wpadała w histerię, obrażała się, po prostu musiała siedzieć na kimś, albo na klawiaturze, kiedy pracowałam - musiałam przesuwać chomika, żeby klepnąć Enter, była oburzona ;-) Potem "dziwności" pojawiły się hurtowo: - zaczęła zmieniać kolor futra, dostała plam, które migrowaly, robiłam zdjęcia i mogę wkleić ![]() - zaczęła popiskiwać, kiedy sie nudziła, tzn wydawała pojedyncze piski, póki jej ktoś nie wziął na ręce, oczywiście nic jej się nie działo - kiedy trafi na pestkę, której nie potrafi (albo nie chce jej się) obrać kładzie na niej łapkę i podnosi łepek i robi takie slepka jak Puszek ze Shreka, oczywiście zawsze ktoś jej tę pestkę obierze ;-) - miewa koszmarne sny, popiskuje, wierci się, ciężko ją dobudzić - na szczęście kawałeczek sera ma zadziwijące właściwości terapeutyczne i zawsze potrafi ukoić stargane mysie nerwki ;-) - zaczęła zasypiać w dołku w kołdrze. Potrafi mnie obudzić rano (tzn tlucze się, gryzie szczebelki i popiskuje, dopóki nie wezmę jej na ręce). Robi sobie wygodny dołek w kołdrze i zasypia, głaskana po uszkach, a przed zaśnięciem przebiegają ja takie rozkoszne dreszczyki, jest zachwycona ;-) - zawiesza się, potrafi nagle zastygnąć w połowie np drapania się, z łapką w powietrzu, czasem trwa to nawet minutę. Nic nie daje głaskanie, poszturchiwanie - chomik odwiesza się samoczynnie ;-) Jest śliczna, superpuszysta i niesamowita - miło mi, że trafiła do wątku w tak doborowym towarzystwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Przyczajenie
|
moja kotka spi na komputerze, telewizorze albo na kaloryferze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Moja świnka morska jak tylko widzi moją szyję to pędzi do niej aż się za nią kurzy. Wchodzi mi za ubranie i radośnie popiskuje. Jak dorwie się do moich włosów to natychmiast je wciąga, nie wiem jak ją tego oduczyć.
A wczoraj "bawiła się" pod moją opieką z kociątkiem współlokatorki i tak je pogoniła, że uciekło z łóżka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Moja kotka tez pije wode z kranu a jak leci w duzej ilosci to lapie wode lapkami tez nie raz chciala sie kapac
Poza tym lubi spac w misce i w kartonikach po butach :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
Moja suka potrafi sie usmiechac
![]() ![]() ![]() Skolej suka mojej mamy rozumiala jezyk polski xD serio, byla strasznym łakomczuchem, kiedys babcia rozmawiala z dziadkiem i mowila mu ze zaraz idzie truskawki zebrac bo sie juz nadaja, a suka gdy tylko to 'uslyszala' zaraz biegla do ogrodka i wszystkie wyzerala ;d do dzisiaj nie potrafimy tego wyjasnic ![]() Edytowane przez phony Czas edycji: 2009-02-14 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Super wątek
![]() Ja bym chciała przedstawić jednego z moich podopiecznych...malutki kundelek ![]() ![]() (opis dzieciństwa) Od pierwszych chwil był przeuroczy ![]() Rano wskakiwał mi na głowę, lizał mnie , wyrywał włosy jednym słowem mówiąc-pobudka ![]() sikał w łóżko musiał być karmiony "ręcznie" na spacerze domagał się żeby nosić go na rękach. A teraz...śpi na plecach , pilnuje swoich zabawek, chowa je do budy bierze swojego pluszaka i podchodzi żeby się z nim szarpać ![]() uwielbia jeść świńskie uszy ![]() ![]() Jest wspaniałym przyjacielem i obrońcą...nie żałuje,że nie jest rasowym Owczarkiem Niemieckim...jest wspaniały, uwielbiam kundelki ![]() ![]() Ps. nie chcą mi się wszystkie zdjęcia dodać :/ to od czegoś zależy?
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
a moja kotka KUKU uwielbia grac w squash, na takim malym kawalku podlogi pomiedzy schodami a drzwiami do garazu 1m x 1m ma pileczke pingpongowa kladzie sie i odbija pileczke od scian.
Halasuje tak ze wszyscy wiedza gdzie jest Kuku. Woda z kranu to norma, spanie przy mojej glowie noc w noc. Poza tym uwielbia bawic sie w chowanego, wiec biegamy po domu wszyscy i nie wiem kto ma wiecej radochy kot czy ja?????????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
Mnie cały czas zadziwia pozycja w jakiej mój pies potrafi spać pół dnia (zazwyczaj jeszcze zwisza głowe w dół)
I jeszcze mi się jedno dziwactwo przypomniało: jak robi kupkę to czasami podnosi przy tym łape jak przy siusianiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.