|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | ||||
|
Lux Mundi
|
Dot.: Całodobowo otwarte mają i każdej nocy radę dają! Czyli nocne marki vol. 2 :)
Hello
![]() Wczoraj gadowałam do 5:30, ale widzę, że trzymałyście się dzielnie ![]() Kwestia potrzeb ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() + działasz na skutek, a nie na przyczynę - trzeba też coś łykać od wewnątrz. Cytat:
Mydełko jest ok i wystarcza na długo. A krem jest wart swojej ceny, tym bardziej, ze to 75 ml i do tego tuba, więc nie pchasz paluchów do środka. Polecam jeszcze tą maskę ==> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-do-ciala.html Wystarcza spokojnie na pół roku, jak nie więcej [przy stosowaniu tylko na twarz], więc cena jest znośna. No i przede wszystkim- DZIAŁA ![]() Ładnie Cześć Cytat:
Do tej pory jedyny olej, który nie zrobił z moją twarzą masakry, to ten z pestek malin.
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Całodobowo otwarte mają i każdej nocy radę dają! Czyli nocne marki vol. 2 :)
Cytat:
zadne to lato zima tez taka pissss do wata bo popada zamrozi stopnieje,zero sniegu bo sie roztapia i jak minus 5 to prawie autobusy nie jezdza ,panika,szkoly zamkniete bo nie wiedza co z tym fantem zrobic |
|
|
|
|
#213 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, odpisuję
![]() Cytat:
Cytat:
jedyne co było to "idiota", ale wypożyczony. Mówię w ogóle babie taka zdesperowana te tytuły:- bracia Karamazow? - nie ma - zapiski z martwego domu? - nie ma. - biesy??? - nie ma. - Idiota? - no jest, wypożyczone, ale.... przecież to grube jest! och, doprawdy? ![]() Cytat:
głownie na i z imprez A ja tamten wątek już znaam, nawet nie wiesz jakim tęsknym okiem na niego spoglądałam Cytat:
Ten, który teraz masz ;-) Kochana, choćbym chciała z nim romansować to i tak go nie znam praktycznie Cytat:
A do Szczyrku w końcu zajechaliśta? Cytat:
Cytat:
![]() Też czytam ;-) Cytat:
![]() Cytat:
![]() To są Barzo Ważne Przemyślenia ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Wybaczcie, że zbeszcześciłam większość cytowanych wypowiedzi chyba z 15 razy próbowałam wysyłać i ciągle za dużo grafiki mi pokazywało
|
|||||||||
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj spędziłam wieczór i śmieszno, i smutno, i straszno
Oczywiście wróciłam do domu pijana ale to i tak ładnie wyszło bo jakbym chciała to bym mogła się tak zrobić, że przez tydzień bym po świecie latała ![]() Aczkolwiek usłyszałam trochę interesujących informacji na temat towarzystwa, z którym siedziałam ![]() W domu odbyłam z bucem Bardzo Poważną Rozmowę Ogólnie aż się zdziwiłam co to się stało, normalnie szeksa zrobilim ![]() Co nie zmienia faktu że ja tam swoje wiem Edytowane przez Andriejewna Czas edycji: 2012-08-20 o 16:27 |
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, zapomniałam dodać w swoich wypocinach, że jak tak czytam o tych specyfikach na twarz, to
![]() Wolę jednak łyknąć hormona
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#218 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pewno pijana jeszcze bylas![]() do tego tak na rozmowy z nim Was wzielo ![]() Cytat:
![]() bejbe dopiero wstalas? bo tak niewyraznie wyglądasz ![]() http://plcm.pl/obrazki/l/3817ff9e117...b393e860cd.jpg ten z wloskami w 2 obrazku to prawie jak ja w LO
Edytowane przez 201604250949 Czas edycji: 2012-08-20 o 17:00 |
||
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero wróciłam do domu
Snuuuuuuuuuuuu Alis ooo to byłyśmy podobne |
|
|
|
#220 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Brrr szkolny wf
Dobrze, że mam to za sobą ![]() Poszłabym z miłą chęcią, ale mam troche do zrobienia w domu i jak pojdę spać to sobie tylko dzien zmarnuję
|
|
|
|
#222 |
|
Konto usunięte
|
wazne zeby nocy nie zmarnować
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, ziewajku!
![]() Powiedz mi jak tam z tym konkursem co miałaś linka w podpisie? Chciałam Ci dziś jeszcze napykać a tu zonk - głosowanie zakończone ![]() Cytat:
Właśnie kjurrwa wytrzeźwieć zdążyłam zanim się nagadalim Też mnie tamten tekst rozwalił, a chyba nie zmieścił mi się w tym cytowanym gąszczu
|
|
|
|
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
a ja sie musze pochwalic
wlasnie zrobilam wode micelarna z kwasem BHA
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
ale jest już jakiś nowy konkurs ![]() Ja Ci klikałam dopóki nie wyklikałam całego pakietu |
||
|
|
|
#227 |
|
Rozeznanie
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam
![]() Ten tajemniczy składnik, to B... coś tam to skąd wzięłaś? I przepis i w ogóle to każdy se może tak zrobić? (nie chcę robić, to tylko ciekawość )
|
|
|
|
#229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ma dzialanie oczyszczajace i zluszczajace ja go zaczelam stosowac na zaskorniki i dziala w maseczkach a teraz zrobilam sobie wode micelarna zeby codziennie sobie tym twarz przemywac poczytaj sobie na biochemi o kuracjach kwasami BHA przepis wzielam ze strony Zrob Sobie Krem wyglada tak :BEZALKOHOLOWA formuła płynu micelarnego pozwala bardzo dokładnie oczyścić skórę z zanieczyszczeń bez konieczności użycia mleczka. Można go stosować do demakijażu całej twarzy. Kwas salicylowy dociera w głąb mieszków włosowych, przyczynia się do odblokowania porów, zapobiega tworzeniu się wyprysków oraz pomaga oczyścić skórę z zaskórników. Niacynamid działa przeciwzapalne wspomaga leczenie trądziku, wpływa na zmniejszenie wytwarzania łoju. Dodatek alantoiny i pantenolu działa łagodząco. Dodatek substancji nawilżających pozostawia skórę gładką i delikatną, bez uczucia wysuszenia. Zachowuje płaszcz hydrolipidowy skóry. Łyżeczka - duża płaska miarka - 5 ml, 1/2 Łyżeczki - mała płaska miarka - 2.5 ml Do odmierzania większych ilości płynów polecamy cylindry miarowe. 50 g wody micelarnej: 2.2% P-4C - 1.1g - 0.94 ml 2% Kwas salicylowy 1g - 1.9 ml - około 3/4 płaskiej małej miarki 2.8% Witamina B3 - amid kwasu nikotynowego 1.4g - mała płaska miarka 3% D-pantenol 1.5g - 1.25 ml - pół małej płaskiej miarki 2% Gliceryna 1g - 0.80 ml 0.5% Alantoina - szczypta 87,5% woda lub hydrolat 43.75 ml Do zlewki 100 ml odmierzyć kwas salicylowy i dodać P-4C. Za pomocą bagietki wymieszać na jednorodną masę. UWAGA - jest to bardzo ważny punkt - w tym momencie musimy bardzo dokładnie zmieszać kwas salicylowy z solubilizatorem, nie powinny sie tworzyć żadne grudki. Następnie powoli dodać wodę/hydrolat, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Jeżeli alantoina będzie miała trudności z rozpuszczeniem się mieszaninę można lekko podgrzać w łaźni wodnej. Kwas salicylowy będzie miał tendencje do opadania ale bez problemu można go solubilizować ponownie przez lekkie wstrząśnięcie mieszaniną. Woda micelarna z kwasem BHA ma kolor biały. Całość przelać do butelki. Przechowywać w lodówce przez ok. 2 tygodnie. Przy intensywnym przecieraniu płatkiem zwilżonym wodą micelarną tworzy się bardzo delikatna, biała emulsja, nie powinno się odczuwać żadnych granulek czy drobinek kwasu salicylowego.
|
|
#230 |
|
Konto usunięte
|
oo a na co ten krem w ogole jest?
|
|
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
to nie krem tylko woda micelarna
oczyszcza i zluszcza wiec jest dobra na zaskorniki wygladza twarz, rozjasnia przebarwienia
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
ja sie w to zaczelam bawic bo chce isc na kosmetologie i medycyne wiec mnie takie rzeczy interesuja ;p
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Boziu jaka jestem szczęśliwa, wreszcie mogę radyja internetowego słuchać |
||
|
|
|
#235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to kupilam z tej storny z ktorej mam przepis : Zrob Sobie Krem
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Ale się źle czułam dzisiaj przez ten upał, no myślałam, że zejdę O_O
Wyjątkowo mam ochotę żeby już przyszła jesień.
|
#237 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kuwa znowu się musiałam logować
Cytat:
kumpeli siostra se też te różne mazidła robi, zawsze jak u nich jestem to się boję czegokolwiek dotknąć bo nie wiem co to Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro temp ma być podobna, ale na szczęście przewidują o wiele silniejszy wiatr i możliwe jakieś opady, uff
|
|
#240 |
|
Konto usunięte
|
jak ja mieszkalam rok na 4 ostatnim piętrze to tez latem jak w piekle bylo
![]() jutro moze byc upal bo bede lezala na plaży i taplala sie w wodzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jedyne co było to "idiota", ale wypożyczony. Mówię w ogóle babie taka zdesperowana te tytuły:
ale marzy mi się taka po Polsce : D

chyba z 15 razy próbowałam wysyłać i ciągle za dużo grafiki mi pokazywało 
ale to i tak ładnie wyszło bo jakbym chciała to bym mogła się tak zrobić, że przez tydzień bym po świecie latała