|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Agula dobrze, ze nic powaznego Ci sie nie stalo. Tesciowej juz 2 razy sarna wpadla na maske. Pierwszym razem wracali z nad morza, drugim w drodze powrotnej z lotniska na ktore nas odwozila. Mialam troche poczucia winy.
Patik o jej, strasznie powazna sprawa z chrzestna ![]() i co z weselem, pojdziecie? Cytat:
![]() Cytat:
Witam. My po udanym wypadzie, opaleni, bo pogoda byla piekna (choc TZ o wiele bardziej niz ja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Rysiki spóźnione ![]() ![]() Gdzie Ty jesteś? Widziałam Cię kilka razy na pasku..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
AgaG udanych urodzin!
Marzena no nie, znowu trafiłyście na "sympatyczną" lekarkę ![]() Agawoo to miałaś historię ze szczepieniem. Rzeczywiście, następnym razem już będziesz musiała płacić, pielęgniarka powinna się i do tego ustosunkować... |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jakoś mnie mało. ![]() Filip był szczepiony na różyczkę tym priorixem tydzien temu w czwartek. Od wczoraj katar, pokasłuje, gorączka, w nocy do 40 st doszło. Teraz w dzien też 39,7 było ![]()
#216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#217 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Noc tragiczna. Tymek spał w sumie tylko do 1.10, a potem to już tylko ewentualnie drzemał po 10-15 minut i wiercąc się i jęcząc. Ja oczywiście wcale ![]() Cytat:
You're kidding me ![]() A ten 15-ty to jaki - piątka czy trójka? Nie mogę szczęki z podłogi zebrać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aniu, jesteś naukowcem, sama na pewno najlepiej wiesz, że to bzdury ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#218 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() NIe ja masochistka, tylko on sadysta. Bo to on powiedział, że tak zrobimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Sama byłaś w aucie? Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Pracowałam przez jeden dzień na okres próbny. na stoisku piekarniczym. Praca lekka. 1000 zł na ręke 3/4 etatu na umowie, ale pracujesz 9/10 etatu. Ale.... przez 1.5 msc na czarno :/ Babka która mnie szkoliła po 40stce z góry powiedziała że ona czasami ma migreny że może mi w nocy napisać że nie przyjdzie i musze isc na cały dzien (od 5.20-18). Więc zrezygnowałam. :/
Gratki za oddanie pracy ![]() brumku stresowałam się że znowu nie będe mogła zbić, ale nurofen działa ![]()
#220 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Witam sie - zwariowalyscie??!!?? od wczoraj 8 stron ![]() Dzis z rana wkurzyl mnie TZ - ale juz mi przeszlo (przed @ jestem). Mialam w planach wielkie pranie, ale leje ![]()
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
No to w Mielcu chyba jakaś zmowa jest :d Ja chodze z małym na szafera (nie wiem jaka to ulica dokladnie nawet tej przychodni, ale tam gdzie Ty mieszkasz
![]()
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
dotarłam do nowego (!!) wątku, ale lecicie ![]() Może wieczorem nadrobię bo jestem słomiana wdowa na weekend (tż kelneruje na weselu z poprawinami)... U nas ostatnie przygotowania do przedszkola, mój Filipek malutki idzie już od poniedziałku ![]() Od środy do piątku mieliśmy 3 dni adaptacyjne, w poniedziałek idzie już sam na cały dzień. Zobaczymy ile łez się poleje ![]()
#223 | ||||
Zadomowienie
|
Ale napisałyscie stron
![]() Aania nie wierz w takie przesądy! Mi zawsze mówili, że nie odmawia się pierwszej i ostatniej posługi (przy chrzcie i przy pogrzebie). MOja chrzestna też była w ciązy. Brumek Patryk tez lubi kury ( i kaczki też ![]() ![]() A Wy nadal na działce? Z pokrywkami jako zabawkami się zgodzę ![]() ![]() Marzena zdrówka! Może to trzydniówka, tylko dłużej trwa? My mieliśmy wysypkę po czterech dniach gorączki... Youyou kto będzie lał łzy? Ty czy on? ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Dzieci podobno dzielą się na czyste i szczęśliwe ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Agulaaabar mała sarna, atyle szkód potrafi zrobić. Mi kiedyś jeleń na drogę wyszedł, ale na szczęście zdążył uciec zanim nadjechachałam. Pewnie by nic z "cienkusia" nie zostało... Cytat:
Znamy to ![]() Fajniutkie te blondaski ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Przepraszam, że tak chaotycznie odpowiadam, ale Mały śpi i nie wiedziałam, czy się wyrobię z pisaniem. Rano ugotowaliśmy obiad i sklepy odwiedziliśmy. Dziadkowie wrócili... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Melduję się że żyje.
Nie nadrobię, nie chce mi się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() leniuch :P U nas szpital. Szymek jest chory, ma czerwone gardlo i nie wiem czy to nie sa objawy poszczepienne. Bylismy szczepieni MMRII i chyba mamy wszystkie objawy niepożądane: gorączka, ból gardła, wysypka za uchem. Oprócz tego guzka odkryłam jeszcze trzy inne i sa to raczej wezly chlonne. A jeszcze w buzi jakis bialy nalot. Masakra. A jeszcze mam pytanie, czy po szczepieniu dziecko pradkuje? Bo Szymon ma kontakt z osobą, która jest w pierwszym trymestrze ciąży i w sumie zaczęłam sie denerwowac.
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aura niekorzystna, nawet nie chce mi się wyjść na spacer. Po tym wyjeździe się rozleniwiłam. W przyszłym tygodniu jadę do rodziców i wybieram się na panieński koleżanki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |||
Zakorzenienie
|
Tymuś znowu drzemie mi na rękach, wię znowu mam chwilę na Wizaż
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Mi się dzisiaj jajko w kieszeni polara stłukło ![]() ![]() 3. ![]() Wiesz co, mam wrażenie że ostatnio "wróciłaś" ![]() ![]() Cytat:
Nie można zarazić nikogo po szczepieniu. Natka - patrzyłam na tę odżywkę. Ona kosztuje 350 zł za 3,5 ml!!! ![]() Telik ![]()
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
Witam , pije wlasnie popoludniowa kaweSophie spi , bylismy na basenie , pozniej spacer po parku , a tam SZCZURY no ja oczywiscie szybko musialam z tamtad uciekac. ( panicznie boje sie szczurow).
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
Witam,
Pierwsza doba bez smoka- ciężko, Ala nic nie spała w dzień, bo nie mogła usnąć, na szczęście tatuś wrócił (aż do jutra) to był główną atrakcją dnia przez co jakoś wytrwałyśmy do wieczora.....Chociaż w tym będę konsekwentna i mam nadzieje, że jeszcze 2-3 dni i Ala zapomni o smokuuu ![]() Tż wrócił także zmykam, przepraszam nie odniose się do waszych postów, zbiorowo zdrówka dla gorączkujących dzieciaczków!! Oby to tylko ta nieszczęsna trzydniowa się okazała!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czemu dziś tak mało piszecie? Weekend, no nie? Mój mąż też ma weekend ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#233 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I dziekuje za odpowiedz ![]() Cytat:
Dziewczyny, nie to, ze sobie wkrecam, ale te plamki w buzi Szymka wygladaja jak te plamki Koplika, ktore wystepuja przy odrze. To co Swiderek moze mi teraz na odre sie rozchorowac??
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Jak ma oduczyć butli?
Dama zrobiła sobie z niej przytulankę na noc, i uspokajacza ![]() ale nie może być tak że ona ryczy na jedzenie dostaje jeść a nie je, tylko sobie smoczka gryzie ![]() Zastanawiam się nad zmianą smoczka na ustnik do aventu, albo całkowicie wyeliminować butlę... choć nie chciałabym dużo zmian wprowadzać, jak mam wracać do pracy to wolę aby spała spokojnie... Ale nerwiczy mnie to że nie je tylko sobie go gryzie,do tego chrumka jak świnka, bo ma katar :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
Kajool wydaje mi się, że Szymon nie zaraża
![]() ![]() Sprzedałam na ebay "Język niemowląt" i zamówiłam sobie za tą kasę tusz do rzęs Clinique high impact ![]() A teraz uciekam na Mam talent ![]()
#236 |
Wtajemniczenie
|
masz polska Tv? Pewnie rodzice przywiezli ? od razu inne zycie, co nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | ||
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystkie odpowiedzi
![]() ![]() Cytat:
![]() No i ![]() Cytat:
![]() to moje dziś było wybitnie szczęśliwe ![]() ![]() gdzie takie fajne zakupy robisz? to wszystko w Kauflandzie? A ja siedzę i dyżuruję, bo są goście na grillu, ja ich mam odwieźć... oby nie znowu w środku nocy... Kajool, czytałam że po takim szczepieniu może pokazać się jakaś postać poronna odry, mam nadzieje że jednak Szymka nic nie dopadło. Zdrówka! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Youyou - my tez po integracji przedszkolnej - Klara zadowolona, juz nie moze sie doczekac poniedzialku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |||||||
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak sie teraz czuje Haneczka?Zdrowka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze Filipek szczesliwy wsrod dzieci! Cytat:
![]() KajoolNam lekarka powiedziala,ze moga byc powiekszone wezły chlonne i wysypka jak przy odrze ![]() jacieeeeeee ajak u Was? ![]() BrumekEwoludek tez spi tylko w łozeczku, takze wyobrazam sobie jak sie umeczyliscie ![]() Bylsmy z Ewka na spacerze w lesie, cudem zasnela w wózku a ja spaliłam troche michałkow podczas marszobiegu ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
Fajne walizki,właczcie filmik
![]() http://www.tanimarket.pl/manufacturer/trunki Ktora jeszcze nie kupila i sie zastanawia-kupujcie paputki!!!Sama nie byłam przekonana, Ewka sie nie slizga, mimo,ze kupilam 12-18m wcale nie sa za duze. Nie sciaga, smiga w nich na całego, nawet po trawie ![]() http://allegro.pl/6-36m-pantofle-pap...534002836.html ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- rysiki Co u Was????????????????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.