![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z mężem...
Cytat:
Idź i dowiedz się od tego kolegi co miał wtedy na myśli - bo to Twoje jedyne źródło informacji, nie wiadomo na ile wiarygodnej, ale do sprawdzenia. Powiedz to mężowi (że idziesz) i zobacz, jaka będzie reakcja. Możliwe, że chce odłączyć Cię od waszych znajomych, żeby właśnie nikt Ci nic więcej nie chlapnął na temat jego ewentualnej zdrady.
![]() |
![]() |
#212 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Facecik myślał, że Cię byle czym ugłaska a Ty nie chcesz się marnymi ochłapami zadowolić, więc kombinuje: raz groźba, raz głaskanie. To, że kogoś miał/ma to jestem praktycznie pewna. Nie daj się tak traktować, poniżać, co Ty masz z tego małżeństwa oprócz nerwów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrzebujesz dowodów?
![]() |
![]() |
#214 | ||
High Quality Since 2007
|
A to sorry, przeoczyłam wzmiankę o terapii.
No tak czy siak, masakra.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
Ale mieszkanie to chyba autorki jest? Chyba, że mi się wątki pomyliły. Jeśli to jej mieszkanie to nie ona powinna się tu pakować.
![]() |
#216 | ||
High Quality Since 2007
|
Mnie się już też miesza w tych tematach czyje są mieszkania, niech się ktokolwiek pakuje
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że w tym związku jak w powiedzeniu coraz to nowe trupy mogą zacząć z szafy wypadać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem przerazona. Dziewczyny właściwie już wszystko powiedziały, nie chcę się powtarzać. Pytasz jak sie dowiedziec prawdy. Moge cos podpowiedzieć. Przejrzyj telefon męża jeszcze raz i poszukaj czegos takiego jak rejestr połączeń (tylko nie wiem czy we wszystkich modelach telefonow cos takiego istnieje, ale warto sprawdzić). To jest cos takiego a'la billing i rejestruje chronologicznie wszystkie połaczenia, sms i mmsy (smsy i mmsy bez tresci, jedynie że miały miejsce). Być może mąż nie wie o istnieniu czegoś takiego i tam nie skasowal. (trzeba szukać "głębiej" w telefonie). Jesli masz możliwośc zainstaluj w komputerze szpiega lub keylogger. On nie bedzie o tym wiedzial a ty będziesz wiedzieć wszystko. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Pomysle nad tym telefonem, ma taki nowy wypasiony wiec pewnie cos tam bedzie. Musze poszukac na necie jak sie do tego zabrac, bo malo kiedy zostawia tel tak poprostu, wiec musze wiedziec jak sie do tego zabrać. Z laptopem bedzie trudniej bo ma hasło, czasem zapomni go wyłaczyć ale jak np. zerknełam na historie stron internetowych to byly wykasowane. A poza tym nie bardzo się znam na komputerach i nawet nie wiem jak sie do tego zbarać... Zaczynam być przerazona, nigdy go nie sprawdzałam....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
rozumiem, że jest to hasło ogólne, żeby laptopa właczyć?? a jest mozliwośc poprosic aby uzyczyl ci laptopa na chwile. np, chcesz sprawdzc pocztę czy cos innego? zgodzi się na cos takiego? bo jesli tak to mozesz cos podziałac, a jak chcesz wiedziec co i jak to pisz PW.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ja się na takich rzeczach nie znam, nie umiałabym kogoś szpiegować. Poczytaj na necie, może tu jakaś dziewczyna poradzi, ale już samo to że ma wykasowane smsy, połączenia, historię stron nie brzmi dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
No dziwne żeby na tym etapie mu ufała moim zdaniem. I najpierw żeby coś udowodnić musi zebrać dowody więc jak dla mnie na razie nie powinna wspominać o rozwodzie. Za dużo tu znaków na niebie i ziemi że coś jest nie tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Czy rozwód to nie wiem. Postaram sie wyciagnac z kumpla co mial na mysli, a dalej zobacze jezeli faktycznie cos jest to pewnie baede chciala sie dowiedziec prawdy...
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Ja chyba oszaleję do czego to doszło.... A miałam ratować małżeństwo, a teraz będę go podejrzewać i analizować.... To już na pewno nie jest nic dobrego, takich kroków się nie podejmuje od tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I dochodzimy chyba do sedna, że NIJAK się mężowi zaufać nie da, a skoro tak jest, odpowiedź co dalej, jest raczej oczywista. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko przede wszystkim nie możesz być tak roztrzęsiona jak teraz. Może powinnaś gdzieś na parę dni wyjechać jeśli masz taką możliwość, zastanowić się co dalej, odpocząć psychicznie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
A wyjechać nie mam jak - z jednej strony praca - z drugiej mąż.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
"Bo do tanga trzeba dwojga, zgodnych serc i zgodnych dusz..."
Ja nie wiem czy jest tu co ratować. On nie chce, wyśmiewa Twoje pomysły. Dodatkowo Ty mu nie ufasz i podejrzewasz o zdradę. Sytuacja według mnie wygląda tak: on jest zszokowany, że się stawiasz i nawet pozwoliłabyś "panu i władcy" się wyprowadzić, więc bierze Cię na przetrzymanie. Nie znajdziesz logiki w jego zachowaniu, chce Cię wkurzyć, żebyś uległa i było po staremu. Tak naprawdę ani dziś, ani jutro, ani nawet za tydzień się nie zmieni ten związek. Bardzo długo pozwalałaś się tłamsić, sytuacja, w której on jest Panem to dla niego naturalny stan rzeczy - teraz nagle wszystko się wali i on się frustruje. Status quo zakłócony. Dla Ciebie ta zmiana również jest zaskakująca - starasz się za dwoje, powoli się łamiesz - ot jak to po kolacji buziaki i przytulania. Ja wiem, że on się postarał i był to zapewne pierwszy miły gest od wielu miesięcy, a może i lat? Ale nie znaczy to, że bierz wszystko co Ci da, bo za chwilę nic nie dostaniesz. Może to przykre, może się mylę, ale w tej chwili myślę, że trzeba go przekonać do przeprowadzki. Pchnąć sytuację do przodu - jeśli wyląduje w ramionach kochanki to będzie to kolejny powód do rozwodu. Pewnie się przejmujesz co znajomi powiedzą? Ale po Ci znajomi, którzy pozwalają, żeby facet robił takie awantury żonie w ich obecności? Założę się, że nie raz na "męskich" spotkaniach obrobił Ci tyłek, albo się chwalił jakie to posłuszne zwierzątko ma w domu. Odnawiaj stare kontakty, podtrzymuj te, gdzie możesz ufać i naszykuj zadek na kopnięcia od tych fałszywych. Ich i tak nie obchodzi prawda tylko sensacja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a prace mozna zmienic. Oj wynajdujesz sobie powody zeby nic ze swoim zyciem nie robic.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | ||
High Quality Since 2007
|
aleksa - dziewczyny już wszystko napisały. Dopiszę tylko - trzymam za Ciebie kciuki. Jesteś mądra i dasz sobie radę. Przytulamy Cię wirtualnie, bądź dzielna!
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jednak uważam, że w sytaucji w której Ty sie znalazłaś należy sprawdzić czy jest co i po co ratować. Trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Straszne jest to, co opisujesz, w mojej opinii nie ma czego ratować, z tego względu, że Twój mąż nie wykazuje minimalnej chęci, aby zrozumieć, co Tobą kieruje.
Dla niego to wciąż jakieś Twoje chore pomysły, które pewnie wywietrzeją Ci z głowy, kiedy on raz czy drugi pogrozi wyprowadzką bądź rozwodem. Nie daj się mu podporządkować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Kochana-pozwól sobie być szczęśliwą osobą, przy twoim mężu to jest i będzie niemożliwe. Ciężko takim osobom się zmienić, mogą jedynie udawać być wspaniałym, bo tak samo ja Ty boją się zmian i już ustawionego życia. Przyzwyczajenie.
Z postów zauważyłam że jesteś energiczną, lubianą i towarzyską kobitką-wykorzystaj to!! nie bój się być szczęśliwa i postaw na swoim i uciekaj z tego toksycznego związku. Czy on ma coś w sobie, za co można go jeszcze kochać? Uwolnij się, odetchnij, wracaj do domu z uśmiechem i niedoczekaniem tych pozytywnych wibracji i motyli w brzuchu... Trzymam kciuki!! Pozdrawiam cieplutko... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Dziekuję wszystkim za wsparcie, nawet nie wiecie ile mi to sił dodaje. Dziś wieczorem jadę się spotkać z koleżankami ze studiów. Mąż mi wczoraj bardzo spokojnie aczkolwiek stanowczo powiedział, że jeżeli wybiore je a nie zostanę w domu to jest to równoznaczne z rozwodem. Powiedziałam mu tylko że jeżeli dla niego wyjscie z koleżankami jest powodem do rozwodu, to ja tego nie jestem w stanie zrozumieć. (on jest dzis w pracy 24h i wróci dopiero jutro rano, wiec i tak bym siedziala sama w domu). On mi powiedział że jak tak dalej bedzie to musimy sie rozstac i dodał, ze po co marnowałam mu tyle lat...
Cała noc myslałam co zrobić iśc czy nie, chyba dalej jeszcze mam "myslówkę", czy robie dobrze... Kumpela mi powiedziala ze moglam mu nic nie mowic bo i tak by sie nie dowiedzial bo jest w pracy, ale ja tak nie chcę. Całe życie byłam szczera i teraz nie chce tego zmieniać, nie wiem czy dla niego czy bardziej dla siebie. Dobrze robię, jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | ||
High Quality Since 2007
|
Dobrze robisz!!!!!!!! Zdecydowanie. I co, będziesz wychodzić tylko jak jego nie ma w domu, bo wtedy on nie widzi? A jak od kogoś usłyszy, że wyszłaś to dostaniesz w domu w twarz? Błagam Cię, tak nie da się żyć. W normalnym związku niczego nie musisz ukrywać.
Na Twoim miejscu chyba bym mu sama spakowała walizki i jak przyjdzie po pracy, niech się zdziwi. "Kochanie, skoro dla Ciebie wyjście z koleżankami oznacza rozwód, to już Ci rzeczy przygotowałam. Ostatni raz o Ciebie zadbałam, teraz radź sobie sam" ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jasne, że dobrze zrobiłaś.
![]() |
![]() |
#239 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ukrywanie przed mężem, że wychodzisz do koleżanki w obawie przed karą za to "przewinienie"? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.