Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 21:05   #211
Choji
Zakorzenienie

Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)

Cześc
W czwartek idę na pierwsze szukanie sukni

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 21:30   #212
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)

super! jak będziesz mogła to rób zdjęcia albo zapisuj modele
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 21:38   #213
paula54
Zakorzenienie

Dominikanie są mega fajni. My też po naukach u nich, tylko w Krakowie

Choji - czekamy na zdjęcia
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:16   #214
biala17a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Cześc
W czwartek idę na pierwsze szukanie sukni
Czekamy na relacje
PS. Można robic "legalne" zdjecia przy przymiarkach?

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Biala - U Dominikanów to chyba normalne, ja też u nich załatwiałam formalności, ale w Dublinie oczywiście.
A jakiego masz fotografa?
Wybralismy Karola Prajznera z Karafki - http://www.karafka.net.pl/blog/
biala17a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 22:25   #215
Choji
Zakorzenienie

robienie zdjęć zależy od salonu w jednym się zgodzą, w innym nie
ja tylko dam radę to będą zdjęcia robione

Stary 2012-09-18, 07:17   #216
agniecha_17
Zadomowienie

może w końcu uda nam sie spotkać fajnie by było pogadac w realu

biała przeglądnełam stronke waszego fotografa, fajne zdjecia robi a jaki pakiet wbraliscie? chcecie sesje w dniu slubu czy w inny dzień?

choji a w jakim miescie bedziesz wybierac suknie?
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:30   #217
nunny
Wtajemniczenie

Ja też musze się w końcu po salonach przespacerować ale pracuje do 16, czasem dłużej i nie mam kiedy
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-18, 08:35   #218
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
blue - gratuluję Ciociu

A my kupiliśmy wycieczkę Tę Fuertę, o której mówiłam nieziemsko się cieszę! Obym się nie rozczarowała na miejscu
Talk no to czekamy na fotki i aż zazdroszczę, człowiek jak po urlopie to już marna perspektywa przed nim

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwiakaa Pokaż wiadomość
witam, witam. a jest ktos z okolic Przeworska/Kańczugi??

Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
Sylwiakaa ja mam bliziutko do Kańczugi
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 08:36   #219
paula54
Zakorzenienie

nunny - w Rzeszowie (jeśli dobrze widzę po podpisie pod avkiem) salony są często czynne do 18. Zrób sobie plan i po pracy codziennie po 1-2 salony. Spokojnie, pomalutku wszystkie oblecisz
Stary 2012-09-18, 08:46   #220
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ale jesteście szybkie nie sądziłam że będę miała tyle nadrabiania przez praktycznie jeden dzień

no to fajnie miałaś, ja byłam z 2 tyg po ślubie i odeszłam z kwitkiem. A że mieszkam daleko od domu to dowód dopiero teraz załatwiałam i dostanę dopiero w październiku.

Iwka z tego co wiem to właśnie w dniu porodu. Bo moją koleżankę tak szef załatwił.
Sharp z kodeksu pracy:
Jeżeli kobieta zatrudniona jest na czas określony, na czas wykonywania konkretnej czynności lub okres próbny dłuższy niż jeden miesiąc - jest objęta ochroną od 3 miesiąca ciąży. W przypadku kiedy koniec umowy wypada po upływie 3 miesiąca ciąży, zostaje ona automatycznie przedłużona do dnia porodu.

Prawo określa również wyjątkowe sytuacje, w których może dojść do wypowiedzenia umowy kobiecie w ciąży lub na urlopie macierzyńskim. Dzieje się to w chwili, kiedy firma w której była zatrudniona ogłasza upadłość lub zostaje zlikwidowana. Termin wypowiedzenia powinien zostać uzgodniony z zakładową organizacją związkową.

Dodatkowo kobietę w ciąży można zwolnić dyscyplinarnie, kiedy dopuści się ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych, dopuści się przestępstwa lub straci uprawnienia niezbędne do wykonywania zawodu.

Musiała być w takiej sytuacji a jeżeli nie to spokojnie mogła oddac sprawę do sądu.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
aa wiadomo, że w takim wypadku warto poszukać coś innego.... życie w PL jest dużo droższe, tego nie da się ukryć i robi się coraz gorzej ze wszystkim, rząd swoim zachowaniem "śmieje" się ludziom w twarz, ostatnio czytałam jak pracownicy BOR-u pijani spowodowali wypadek ale ich nie zamknęli bo nie mają dowodów czy pili wcześniej przed wypadkiem czy po... to przechodzi ludzkie pojęcie... teraz najlepiej w aucie mieć zawsze 0,5 litra przy sobie
Malogs to jeszcze nic, ostatnio było zakończenie procesu mafi pruszkowskiej ( 12 lat chyba trwał) i prawie wszystkich uniewinnili, a największy wyrok to 8 lat i jeszcze będą i m liczyc ten czas który już siedzieli Maskara
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-18, 08:57   #221
paula54
Zakorzenienie

chyba tylko jeden ma jeszcze coś do odsiedzenia. Reszta już przesiedziała "swoje" a nawet ponoć niektórzy za dużo. Ciekawe, czy przyjdzie im do głowy domagać się odszkodowań. Oczywiście z budżetu państwa, bo jakby inaczej...
Stary 2012-09-18, 09:01   #222
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
widzę że wchodzicie na ciężki temat. Jak przeżyć w Polsce Powiem wam że pracując w banku zauważyłam jedną rzecz, w Polsce ginie klasa średnia, albo ktoś ma w cholerę kasy albo nie ma jej prawie wcale. A ludzi którzy mieli emeryturę czy rentę w wysokości niecałych 700 zł (czasami 640) to jest od groma. I jak tu żyć jak to nawet nie starcza na opłatę mieszkania.
Po tym wszytstkim stwierdziłam że nie ma co narzekać może nie mogę sobie pozwolić na wiele rzeczy ale starcza nam od 1 do 1 i co najważniejsze jesteśmy zdrowi. Ale TŻ coraz częściej myśli czy może kiedyś nie wyprowadzić się gdzieś za granicę ale to dopiero za x lat.

Paula jak mieszkacie w akademiku to się tego trzymajcie. Taniej nie znajdziecie a nie musicie się martwić rachunkami. Dobrze robicie
A gdzie mieszkasz w tym akademiku?
Ja mieszkałam na AGHu i na pierwszym roku mieliśmy łazienkę na 2 osoby, kuchnię na 4 a później już wszystko na 4. A były też pokoje co miałaś na 2 osoby i łazienkę i swoją kuchnię. I co najważniejsze ceny wszystkich pokoi były takie same. A moja koleżanka jak miała 2 dzieci i mieszkała w akademiku to uprosiła kierowniczkę i dostała pokój w którym był jeszcze balkon.
Też czasem myślę że nie ma co narzekać bo niby na wszystko stracza i to przy ciągłym remoncie domu i bez kredytu mieszkaniowego ( nie mówie o innych bo mam np studencki i teraz jeszcze panele słoneczne i tp) ale przeraża mnie że nie mamy praktycznie żadnych oszczędności, jakby coś się stało to nie ma gdzie sięgnąć.

Tez miaszkałam na AGH z tym że mieliśmy łazienkę na 10 osób a kuchnię jedną na piętro ale nie było źle ( mowa tu o czasach studenckich bo kolezanka na doktoranckich juz miała trochę lepiej a po slubie tak jak pisze Paula zdecydowali się na pokój z łazienka i mini mini kuchnią, a jak urodziło im się dziecko to mieli dwa pokoje - wiadomo koszty wieksze)

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Dziewczynki rozmawiałyśmy sobie z Talk o podróżach i szkoda, że wcześniej na to nie wpadłyśmy, ale może jak któraś z nas będzie gdzieś jechać to "zabierzemy" ze sobą wizaż a mianowicie chodzi o to, żeby zrobic dla nas zdjęcie, np Talk jedzie na wakacje więc na plaży niech zrobi napis WIZAZ Fuerta 2012 TALK czy coś w tym rodzaju, można napis zrobić z kamieni, liści, napisac na kartce- będziemy sobie kolekcjonowac zdjęcia gdzie był wizaż w naszym klubie, co wy na to?
Ja się tez piszę ale jakies zdjecie to wstawię pewnie za dwa lata bo w przyszłym roku nic nie planujemy.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-18, 09:35   #223
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
nunny - w Rzeszowie (jeśli dobrze widzę po podpisie pod avkiem) salony są często czynne do 18. Zrób sobie plan i po pracy codziennie po 1-2 salony. Spokojnie, pomalutku wszystkie oblecisz
Właśnie ja teraz do Rzeszowa mam sporo, bo jakieś 80 km. Pracuję w Jaśle a tu już ciężko coś znaleźć. Myślałam żeby przejść się tutaj http://www.ona-moda.pl/, spodobało mi się kilka modeli, ale do 17 czynne
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:48   #224
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha_17 Pokaż wiadomość
może w końcu uda nam sie spotkać fajnie by było pogadac w realu

biała przeglądnełam stronke waszego fotografa, fajne zdjecia robi a jaki pakiet wbraliscie? chcecie sesje w dniu slubu czy w inny dzień?

choji a w jakim miescie bedziesz wybierac suknie?
Jadę z koleżanką do Rzeszowa

Stary 2012-09-18, 09:59   #225
agniecha_17
Zadomowienie

nunny salony sa czynne do 18 ale lepiej wybrac sie w sobote wtedy jest wiecej czasu ale trzeba sie liczyc ze jest wiecej osob i nie raz sie w kolejce czeka do przymierzenia, choc teraz jest dobry moment bo sa promocje i wyprzedaze kolekcji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-18, 10:05   #226
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Właśnie ja teraz do Rzeszowa mam sporo, bo jakieś 80 km. Pracuję w Jaśle a tu już ciężko coś znaleźć. Myślałam żeby przejść się tutaj http://www.ona-moda.pl/, spodobało mi się kilka modeli, ale do 17 czynne
Do salonu Ona warto iść. Ale może faktycznie, tak jak pisze agniecha - w sobotę, skoro nie masz czasu w tygodniu
W sobotę też jakąś warto urządzić rajd po Rzeszowie, czy wybrać się do Krosna (też jest kilka salonów ślubnych - mogę Ci wypisać m/w gdzie ).
Stary 2012-09-18, 10:11   #227
agniecha_17
Zadomowienie

choji polecam salon: afrodyta (przemiłe panie, w sukni mozesz wszystko zmienic), impresje (jesli sobota to musisz sie umowic na godzine) do impresji jak chcesz isc to wybierz wszystkie inne salony ale nie na pzreciwko Zespołu Szkół Zawodowych, tam gdzie maja komis kobitki wredne sa mnie wrecz przegoniły z przymierzalni nawet nie zdazyłam zobaczyc jak sukienka wyglada:/
napewno bede tez polecac maksime (tam kupiłam moja suknie), tez mozesz dokonywac zmian w sukni, maja duzo ekstrawaganckich sukienek ale jak dobrze poszukasz to znajdziesz jakąś perełke;p

oczywiscie wybierz sie do wszystkich ale te salony moge polecic;p

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

nunny ja na poczatku przegladałam w necie katalogi salonów i zapisywałam co mi sie podoba teraz moge powiedziec ze to starta czasu bo albo tego nie mieli na stanie a jak przymierzyłam czy zobaczyłam na zywo to juz mi sie podobało. suknia inaczej wyglada na modelce a inaczej jak ją przymierzymy, ile sukni przymierzyłam bo wczesniej jakas dziewczyna akurat tą mierzyła i wyglądała przepięknie a na mnie juz traciła to "cos", z suknia to jest sprawa inydwidualna i napewno poczujecie ze to jest TA.
wydaje mi sie ze to nie tak dawno było jak ja chodziłam za suknia a teraz juz jestem po ślubie a moja suknia wisi sobie w szafie
Stary 2012-09-18, 10:30   #228
paula54
Zakorzenienie

agniecha - skąd ja to znam moja wisi na drzwiach od pokoju, bo do szafy się nie mieści... i cały czas zastanawiam się, co z nią zrobić...
Stary 2012-09-18, 10:57   #229
sharpnowaja
Zakorzenienie

dziewczyny a nie myślicie żeby sprzedać sukienki? na all czy nawet do jakiegoś komisu.

Z tym wyjazdem fajna sprawa, ale na pewno byłoby ciężko żeby się wszystkie zgrały w jednym terminie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-18, 11:18   #230
agniecha_17
Zadomowienie

sharp własnie nie wiem co robic:/ wypranie sukni, uratowanie jej (koło pękło, tiul sie poszarpał) jest wydatkiem i nie wiem czy pzoniej sprzedam dam pare stów a pozniej bedzie lezała w szafie a znowu mam ją sprzedać za pół darmo no nie wiem
moja suknia ma takie zakładki, ktore kazda z osobna musi byc wyprasowana i boje sie, ze w pralni mi coś zepsują mam ciągły dylemat co robic
Stary 2012-09-18, 11:47   #231
olifcia222
Raczkowanie

Nunny, warto przejść się do salonu ONA bo mają ładne suknie. Ja właśnie w tym salonie kupiłam moją

Sharp, ja wystawiłam swoją suknie na paru serwisach ogłoszeniowych, ale wydaje mi się, że teraz nie jest najlepszy moment na sprzedanie sukni. Myślę, że najlepiej jest wystawić od stycznia bo wtedy najwięcej PM-ek zaczyna poszukiwania
olifcia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:48   #232
talkative2
Zakorzenienie

Oj no właśnie... Ja mojej nawet jeszcze do pralni nie dałam, bo ceny prania zaczynały sie od 100 zł... ale magiczne słówko "od" już mi dużo mówi... Moja nie jest w ogóle zniszczona - tylko brudna. Ale nie wiem czy mi sie uda ją sprzedać.. Sama jak patrzyłam na używane suknie, to nic nie mogłam znaleźć - jak wymiary leżały, to suknia mi sie nie podobała i na odwrót :/ Też się boję, że zapłacę za pranie 150 zł a suknia sie i tak nie sprzeda :/

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:52   #233
RoXi_7
Zadomowienie

Witam po długiej nieobecności Żyję Wesele udało się wyśmienicie Po ślubie przeprowadziliśmy się na koniec Polski, mieszkamy 20 km od morza Mąż dostał pracę we Wrocławiu i od razu został wysłany na delegację. Więc jeszcze nie wiemy jak długo tu zostaniemy, ale podoba nam się i mieszkanie mamy opłacone przez firmę oraz zwracają nam koszty dojazdu do domu, więc lepiej nie widzę Nie miałam długo internetu i zanim nadrobiłam to wszystko co napisałyście to trochę mi zeszło Jutro jedziemy do domu, bo P. ma obronę w piątek. Może jutro się zbiorę i napiszę relację, a jak nie to po powrocie z domu już na pewno
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ŚWIEŻO POŚLUBIONYCH PM!!!

Edytowane przez RoXi_7
Czas edycji: 2012-09-18 o 11:54
RoXi_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 11:57   #234
asiulka_22
Zakorzenienie

Witajcie
nie było mnie klika dni >> zrobilismy z mężem małą wycieczkę w Bieszczady... było cudownie, odpoczęliśmy troszkę... jak tam pięknie !!!
widzę że "naprodukowałyście " trochę przez ten czas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08487.jpg (115,9 KB, 17 załadowań)
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 13:00   #235
talkative2
Zakorzenienie

Asia - ja się pytam gdzie Wizaż w Bieszczadach?! hehe nie wiesz jeszcze o naszym nowym pomyśle z serii WIZAŻ PODRÓŻUJE

Stary 2012-09-18, 13:32   #236
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a nie myślicie żeby sprzedać sukienki? na all czy nawet do jakiegoś komisu.
Moja wisi na kilku portalach z ogłoszeniami już dobre pół roku... Zainteresowanie znikome. Zainwestowałam w pralnię ale nie naprawiałam uszkodzeń (bo wolę spuścić z ceny niż stracić a sukni nie sprzedać).

Cytat:
Oj no właśnie... Ja mojej nawet jeszcze do pralni nie dałam, bo ceny prania zaczynały sie od 100 zł...
Przypomnij się jak będziesz szła po szczurzą paczkę, to spróbuję odzyskać od znajomego kartę zniżkową do 5'a'sec w Krokusie, bo mu pożyczyłam. Z tą kartą masz pranie sukni w okolicach 100 zł (ale raczej poniżej, chyba, że wzrosną ceny cennikowe). Ja nie dopłacałam nawet za dodatkową dopierkę dołu

Cytat:
Napisane przez RoXi_7 Pokaż wiadomość
Witam po długiej nieobecności Żyję Wesele udało się wyśmienicie Po ślubie przeprowadziliśmy się na koniec Polski, mieszkamy 20 km od morza Mąż dostał pracę we Wrocławiu i od razu został wysłany na delegację. Więc jeszcze nie wiemy jak długo tu zostaniemy, ale podoba nam się i mieszkanie mamy opłacone przez firmę oraz zwracają nam koszty dojazdu do domu, więc lepiej nie widzę Nie miałam długo internetu i zanim nadrobiłam to wszystko co napisałyście to trochę mi zeszło Jutro jedziemy do domu, bo P. ma obronę w piątek. Może jutro się zbiorę i napiszę relację, a jak nie to po powrocie z domu już na pewno
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ŚWIEŻO POŚLUBIONYCH PM!!!
No to super, że Wam się tak fajnie wiedzie Czekamy na zdjęcia, relację i pocztówkę znad morza

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Witajcie
nie było mnie klika dni >> zrobilismy z mężem małą wycieczkę w Bieszczady... było cudownie, odpoczęliśmy troszkę..
Ahh... bieszczady

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2012-09-18 o 13:33
Stary 2012-09-18, 13:59   #237
agniecha_17
Zadomowienie

roxi rzeczywiscie duzo zmian po slubie. super zawsze mi sie marzyło żeby mieszkać nad morzem i na plazy sobie czytac ksiazki

asiulka
bieszczedy jesienia są piękne
Stary 2012-09-18, 14:24   #238
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Asia - ja się pytam gdzie Wizaż w Bieszczadach?! hehe nie wiesz jeszcze o naszym nowym pomyśle z serii WIZAŻ PODRÓŻUJE
ojj, gdybym wiedziałą wcześniej o tym pomyśle Waszym......
posta przeczytałam już po powrocie...
obiecuje że przy najbliższym wyjezdzie/ planujemy za tydzień/ zrobie fotke

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

przeczytałam że rozmawiałyście o sukniach....
ja od początku nie nastawiałam się na sprzedanie/ tym bardziej że po weselu dół się poszarpał, na plenerze też jej nie oszczedzałam/ więc wątpie żeby ktoś się nią zainteresował. przed weselem jak przeglądałam różne portale to czasami ogłoszenie " wisiało" dobre kilka miesięcy i coi jakiś czas dodawała jako nowe tą sama suknie.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez agniecha_17;36601609
[B
asiulka[/B]
bieszczedy jesienia są piękne
teraz jeszcze mało kolorów przybrały drzewa, ale za tydzień - dwa
będzie jeszcze piekniej

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez biala17a Pokaż wiadomość
Czekamy na relacje
PS. Można robic "legalne" zdjecia przy przymiarkach?
zalezy od salony i od pan tam pracujących, ale jak zasuniesz się w przymierzalni to bez porblemu, tylko wyłącz lampe błyskową hehe.
w salonie na placu wolności nawet sama Pani mi robiła zdjęcie hehe, wiec zależy na kogo natrafisz
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 14:34   #239
talkative2
Zakorzenienie

Paula - myślałam, że może jutro popołudniu się wybiorę jeśli będziesz miała czas
A suknia jest w Krośnie, więc nic mi raczej z tego 5'a , bo nie będę jej tu przewozić. Tym bardziej bez auta - bez szans

Stary 2012-09-18, 14:53   #240
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Paula - myślałam, że może jutro popołudniu się wybiorę jeśli będziesz miała czas
A suknia jest w Krośnie, więc nic mi raczej z tego 5'a , bo nie będę jej tu przewozić. Tym bardziej bez auta - bez szans
W Krośnie też nie były takie straszne ceny. Tylko się zorientuj jaka pralnia, bo np. mi w 5'a'sec panie powiedziały, że do sukni ślubnych nie zawsze sprawdzi się pranie chemiczne (jeśli jest dużo ozdób, kleju i syntetycznych dodatków mogą się rozpuścić pod wpływem chemikaliów). Moja była w praniu wodnym - delikatniejsze ale równie skuteczne

A co do jutra - napisz mi smska tak z godzinę wcześniej, ale raczej nic nie planuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości