![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jako ta 'druga'...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | ||
BAN stały
|
To mit. Nie ma takiego prawa natury. Chociaż, gdyby natura uwzględniała życzenia wizażanek, to by było.
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Nie jestem ani dumna, ani zawstydzona swoją przeszłością. Czemu miałabym ją oceniać w takich dziwnych kategoriach. Było, minęło, było mi dobrze w takich układach kiedyś, potem weszłam w związek. Potem w drugi i w nim jestem szczęśiwa. Na moje szczęście nie wpływa fakt, że mój partner odszedł od żony, tylko to, jakim jest człowiekiem i jaki jest dla mnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
What goes around-comes around.
![]() Czyńcie drugiemu co Wam niemiłe ![]() Świadomie... ![]()
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Ale w czym ma to mi przeszkadzać, teraz po kilku latach, jaki to niby ma mieć wpływ na moje życie? Ot było minęło, wyciągnęłam wnioski z tego i tyle. Mam do końca życia wspominać i przeżywać romans z zajętym? To, że zrobiłam coś niemoralnego nie znaczy, że mam pokutować do śmierci.
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysokie wymagania i konkretne kryteria ma spełniać facet, z którym się z wiążę, a nie ktoś, z kim spędzę przyjemne chwile i nara.
![]() |
![]() |
#217 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież akceptowanie przeszłości partnera po części wiąże się z tym czego możemy oczekiwać w związku i na co się zgadzamy.
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wie, że nie przymknę oka na takie coś, nie wybaczyłabym, ani nie mam zamiaru się męczyć. Wie, że jestem bardzo dumna i słodkie słówka, łzy i kajanie się nic nie dadzą. Znam jego poglądy, zasady, dużo rozmawiamy. Nie mam najmniejszego powodu by go podejrzewać, że w ogóle myśli o tym, by mnie zdradzić. Ani nie widzę powodu, żebym miała mu wybaczać czy przymykać oko na zdrady, bo kiedyś miałam romans z zajętym facetem. Jak już pisałam, nie czuję obowiązku ani potrzeby odpokutowania tamtego romansu. A właśnie tym by to było, gdybym mu wybaczyła zdradę, bo kiedyś coś zrobiłam. Cytat:
Mam swoje wymagania, co do faceta, a to już wiadomo kwestia indywidualna, bo każda ma inne oczekiwania. Ale żeby być szczęśliwą w związku facet te wymagania musi spełniać, wiem czego chcę, jestem konkretna i stanowcza. Ja się półśrodkami nie zadowalam.
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-10-20 o 12:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego trochę bawi mnie to "trzeba sobie wybrać takiego faceta, co f.utem nie myśli". No trzeba, tylko nigdy nie masz pewności czy komuś coś nie odwali za X lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() paranoja
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale myślę, że w większości przypadków, zdrada, romans nie bierze się z tego, że w związku super się układa. Są sygnały, że partner nie okazuje szacunku, inaczej traktuje. Już nie wspominając przypadkach pełnej świadomości, że facet to bies na baby, flirciarz, zdarzały mu się zdrady, czy jak ostatni przypadek, który wyczytałam gdzieś na wizażu. Autorka romansowała z zajętym kolesiem, potem zaczęli być razem, a on zaczął się spotykać z innymi i płacz- no sory, ale czego się było spodziewać. Jasne, nie da się na 100% stwierdzić, że nigdy nie zdradzi, ale te ryzyko można minimalizować. A co do tego stwierdzenia o facecie, który fiu.tem myśli- generalnie chodziło mi o to, że to on jest winny zdrady. Mogło się tego wcześniej nie wiedzieć, bo się ufało. Ale to nie zmienia faktu, że to on zdradził, nie kochanka, inne kobiety nie mają tu nic do rzeczy. Moim zdaniem, bo jak widać większość ma inne. Inaczej- chciałabyś być z facetem, który nie zdradzi cię tylko dlatego, że nie ma z kim? Chodzi mi o tę motywację. Bo ja bym nie chciała, dlatego nie skupiam się na potencjalnych kochankach, a na samym facecie.
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-10-20 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To logiczne, że jeśli chce, to zdradzi - nawet i z panią z warzywniaka, bo w niej znajdzie sobie koleżankę do seksu, jak to ładnie nazywacie. Gdyby mój facet (a jestem z nim 7 lat) mnie zdradził, straciłabym jedną z najbliższych mi osób, ale uważałabym go za zwykłego bydlaka i to przesłoniłoby jego wszystkie zalety czy wszystkie wspólne chwile. Wiele jestem w stanie przeskoczyć, ale nie robienie ze mnie kretynki w postawi dziubdziania innych za moimi plecami. ALE jeśli osoba, z którą by mnie zdradził, wiedziała o mnie, wiedziała, że go kocham i niczego nie podejrzewam, byłoby mi zwyczajnie ... przykro? Że można nie mieć ani krzty empatii. Za to gdyby dziewczyna, która o mnie nie wiedziała w momencie spania z moim chłopakiem, a dowiedziawszy się o mnie, powiedziała mi z jakim d.pkiem jestem - podziękowałabym jej i mówię to poważnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
PS. Ładny staż ![]() ![]() Cytat:
Coś miałam dopisać, ale mi z głowy wyleciało ![]() Ale co mnie obchodzi, czy jakieś inne laski mają w sobie tą empatię czy nie? Ja bym się skupiła na facecie, który mnie oszukał, zranił, upokorzył. On i tylko on. Nie ważne z kim, ile razy, czy ona wiedziała o mnie, czy nie. Kwestia podejścia. Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też bym nie miała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
No zauważyłam.
Po prostu trochę mnie zdziwiło aż tak ostre podejście do kochanek. Że aż tyle pretensji do nich. Cytat:
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś się czuła? Nie czułabyś żalu do takiej dziewczyny?
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tak, winny jest facet. Ale może nie każda matka/siostra/przyjaciółka miała na tyle siły żeby spakowac manatki i odejść? Nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po prostu nie mam takich wymagań, wobec obcych ludzi. Zresztą, nie wiem, jak bym się zachowała po takim wyznaniu. Miałabym mętlik w głowie. Ale gdyby to okazało się prawdą- doceniłabym, szczerze. Szczególnie, jeśli zrobiłaby to (w sensie powiedzenie mi) w dobrej wierze, a nie po to, żeby go mieć tylko dla siebie. Ja nie miałam takiego 'gestu'. Ale to też trochę inna sytuacja. Cytat:
Ja uważam, że to wszystko toczy się na linii partner-partnerka, wszystkie emocje, wątpliwości, obawy. W tej kwestii to jest dla mnie czarno-białe. Bo ja wymagam od partnera pewnych rzeczy, nie od obcych ludzi. Tak winny jest facet, a pretensje ciągle do kochanki tak, wiem, o nich wątek. Zadałam wcześniej pytanie- chciałabyś faceta, który nie zdradzi tylko dlatego, że nie ma z kim? Moje poglądy są związane właśnie z odpowiedzią na to pytanie.
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-10-20 o 13:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przytoczę: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Ale ja nie chciałam usłyszeć odpowiedzi na to pytanie
![]() Dopisałam tylko, że z tym są związane moje poglądy. Jeśli chce to zdradzi i to jemu 'oberwie się' za te 'zachcianki', a nie obcej kobiecie. Przynajmniej nie z mojej strony.
![]() |
#233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
On jest od tego, żeby takie wysłać na drzewo. A jeśli nie wyśle, sam na nim wyląduje. Jestem daleka od tego żeby oceniać życie innych ludzi, ja tego po prostu nie rozumiem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Nie miałam na myśli latania z siekierą, a jakiekolwiek negatywne odczucia czy życzenia kierowane w jej stronę.
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak chcę zrobić coś obarczonego ryzykiem, to się przed tym zabezpieczam. To mi wystarczy. Jeśli bym dostała misję ![]() A np. niektórzy nie dotykają poręczy w autobusie, bo na myśl, kto wcześniej jej dotykał ich obrzydza. Ja akurat nie mam oporów, nie myślę o takich rzeczach. Wniosek z tego taki, że to kwestia indywidualna, gdzie ktoś ma granice, ile potrzebuje, by czuć się bezpiecznie i pewnie.
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-10-20 o 17:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawiasem mówiąc to ja bym nie trąbiła tak wszem i wobec, że wystarczy założyć gumę i już jest cacy, bo to nieprawda i wprowadza się czymś takim ludzi w błąd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
A trafiłaś na jakieś rzetelne źródła?
Nie całowałaś sie z nikim ,dopóki nie zobaczyłaś badań na choroby przenoszone przez ślinę? Zabawa penisem przez gumkę, bo ma się rankę na dłoni? Moim zdaniem to, co opisałaś to już przesada. Równie prawdopodobne, co ciąża z palca. Prezerwatywy nie mają 100% skuteczności w ochronie przed chorobami, ale znacznie je ograniczają i to mi wystarczy(ło). Chociaż przyznam, że dałaś mi do myślenia. Też trochę poszperam jeszcze na ten temat. Albo jak będę singlem ![]()
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-10-20 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.