![]() |
#211 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
![]() No ale Młodą i nowe dziecko liczymy, czyli w moim wypadku dochód dzielony na 4??? Cytat:
![]()
![]() |
#212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mamy owulacji więc organizm " nie wodzi samca na pokuszenie" ![]() do tego dużo się myśli o maleństwie nie bój się po porodzie wszystko wróci do normy tylko potrzeba czasu przeszłam to osobiście po porodzie i wiem,że TZ ciężko przeżywał odrzucenie tyle,że jedni potrafią o tym mówić inni nie i szukają pocieszenia ja dziękuję Bogu,że w porę TZ zaalarmował bo kto wie jakby to było dalej Cytat:
poza tym: nie kupuję teraz szpilek ;-) na urodziny dostałam talon do sephory więc zapas kosmetków mam no i ostatnio jakimś dziwnym trafem dostaje jakieś zniżki a potem na koncie miła niespodzianka,że jednak można oszczędzać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz jest przeziębiony, kaszle, smarka, wiec bezpieczniej, żeby mnie przez noc nie zaraził. Teoretyczny rozdział pokoi mamy: sypialnia jest "moim" pokojem a salon TŻta i często łapiemy się właśnie na takich określeniach. TŻ więcej czsau spędza w salonie przed TŻ, a ja w sypialni czytając. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
Też sie stale zastanawiam, czy "nowe" dziecko jest wliczane, ale tutaj chyba dziewczyny pisały, ze nie, bo zarobki bierze się za poprzedni rok, a tedy tego dziecka jeszcze nie było. Wolałabym, żeby ta pierwsza wersja była, bo wtedy załapiemy się na becikowe. A przydałoby się, bo chcemy docelową, dużą szafę do sypilani zamówić, wiec już by połowa była.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-31 o 07:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
np moja mama skladała teraz o rodzinne dla brata i ja się wliczałam do rodziny, natomiast w styczniu mamy się zglosić ze mama i brat a ja i dziecko to juz osobne jednostki i juz sie nie będę wliczac do dochodu matuli. Natomiast do funduszu alimentacyjnego sie wlicza wszystkie osoby. Mysle ze do becikowego bedzie sie liczyć tylko mama tata i dziecko. mysle ze z becikowym jest tak jak z rodzinnym. Ale warto zadzwonić.
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ifwka na Twoim miejscu wliczyłabym teściową do wspólnego gospodarstwa domowego, czyli wasze dochody + dochody teściowej + alimenty (jeśli córka TŻ ma zasądzone) podzieliłabym przez 5. Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2012-10-31 o 07:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczyny
![]() ja tylko na chwilkę - jestem po okropnej nocy, prawie w ogóle nie spałam, jestem przeziębiona, a klatka piersiowa mnie boli jak przy zapaleniu płuc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w ogóle to śliczne macie brzuszki! mój jest jakiś taki rozlazły na boki ![]() Wracam do łóżka, buziaczki dziewczyny! ![]()
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Czesc brzuchatki
![]() Ładne brzusie. Ja dzis o 7 wyszlam z łóżka bo im pozniej wstaje tym bardziej potem mam skopany humor :p DZIS ZACZĘLIŚMY Z MAŁYM 28 TYDZIEN ![]() Poza tym to nudze sie jak mops,nie mam pomyslu na dzisiejszy dzien. Mój syn niesamowicie sie prezy pod żebrami,oh jakie to bolesne ![]()
#218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#219 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ulga na dziecko dopiero przy rozliczaniu się za 2013? Niby oczywiste, ze tak, ale wolę się upewnic ![]()
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
przed chwilą ogoliłam dziada i powiem Wam,że takich akrobacji to w cyrku nie widziałam
![]() ![]() zajęło mi to chyba z 20 minut a zawsze z 2-3 min na 15 mam wizytę u gina więc bardzo proszę trzymać kciuki Cytat:
![]() ja też mam deprechę przedporodową i czasem mam dość do tego otoczenie nie jest sprzyjające (teściowa tydz czas się nie odzywa ani do mnie ani do TZ) jest mi ciężko i nie ma mi kto pomóc pojechała przed chwilą na zakupy nawet krowa nie zapytała czy mi coś kupić bo przecież lekarz nie pozwolił mi dzwigać TZ wraca dopiero w nocy a mi naprawdę ciężko z tym wielkim brzuchem, w nocy prawie nie spie, ech...... ratuku bo zwariuje suzi a jak jest przy rozdzielności majątkowej? liczę tylko siebie i dwoje dzieci bez TZ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() zjadlam juz troszke winogrona z córą i zaraz biore sie za sniadanko bo dalej glodna jestem ![]() co do brzucha to mnie pocieszylyscie bo serio czulam sie wielka ![]() zmierzylam go z ciekawosci i mam 87-88 cm takze tez juz od dluzszego czasu tyle samo... ale pewnie nie dlugo znow wyskoczy ![]() co do tego rozliczania to nam chyba wyjdzie czy z 1 dzieckiem czy z 2 tak ze dostaniemy becikowe ![]()
#223 |
Rozeznanie
|
dziewczyny apropo proszku lovella siostra ostatnio używała i nie poleca, nie dopiera, zostawia plamy po kupce.
#224 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Podczytuję Was od jakiegoś czasu (mam nadzieję, że się nie gniewacie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i napisz cos wiecej o sobie ![]() na kiedy masz termin ? i czy znacie plec?
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() ![]() napisz cos o sobie wiecej ![]() ewulka ![]() ![]() ![]() ![]() czy Wy tez tak macie, jak mówicie "coraz blizej swieta" to Wam sie przypomina reklama coca coli ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Marsi, teściową sie nie przejmuj, już niedługo bedziecie ja tylko odwiedzac a nie znosic na co dzien ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ewulka ja mam to samo. Wczoraj przyglądałam się sobie w lustrze przed kąpielą i o ile brzusio, mimo że już ogromny, jeszcze mi się podoba (ale to chyba tylko dlatego, że wiem, że Ola w nim siedzi), o tyle cycki masakra: wielkie jak wymiona u krowy, sutki na pół cycka, tragedia normalnie ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eeeee nauczysz mnie ? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a rozpakowywanie już całkiem niedługooo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie będzie...nie bój się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe przywitanie
![]() Termin porodu wg okresu to 23.02, a z usg w 12 tyg - 18.02. Także mamy ukończony 23 tydzień i spodziewamy się najprawdopodobniej synka. Mam 26 lat. Z ciekawości zmierzyłam sobie obwod brzuszka i mam już 88 cm.. a jestem drobną osobą, każdy mówi, że mam już duży brzuch jak na ten tydz ciąży. A co to bedzie pod koniec? ale czego się nie robi dla naszych maluchów ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
mnie najbardziej przeszkadzają rozstępy, nienawidze ich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Ha ha DELI mam dokładnie to samo
![]() ![]() ![]() Witamy nową mame ![]() ![]() Alez mnie naszło na... Ziemniaczki w plasterkach ![]() ![]()
#236 |
BAN stały
|
scotasia witaj
![]() ![]() Dzisiaj ostatni dzień w pracy w dłuuugi weekend ![]() Od dwóch dni mój mąż ma jakiś dziwny wkręt na mój brzuch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No w każdym razie miłe te wszystkie jego zabiegi są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Marsi, Ty jak coś pieprzniesz, to jak jeleń w paśnik ![]() ![]() Mi się wczoraj samej udało ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mi wczoraj mama powiedziała..... Kaśka (grrrr tak w ogóle nienawidzę jak ktoś tak do mnie mówi) ty się opanuj........gruba jesteś!!!!!!!!!! nosz....przecież jestem na plusie 9 kg...a nie 19...mogę przytyć jeszcze ok 5kg.... w 1szej ciąży miałam taką samą wagę i jakoś nikt mi nie mówił, że jestem gruba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lenova, coś mi chyba umknęło, gdzie się przeprowadziłaś? ;> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 | ||||
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Ja miałam przepisaną nospę zwykłą 3 razy dziennie. Potem bóle brzucha mi przeszły i teraz biorę tylko w razie mocniejszych skurczy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczne brzuszki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki, mam pytanko. Od jakiegoś czasu mam straszne bóle w łydkach, tak jakby mięśnie bolały, nawet po nocy. Od czasu do czasu mam też skurcze tych łydek. Staram się brać sporo magnezu z potasem, w dodatku jak leżę, to mam w górze nogi (nawet podczas snu). Póki co to średnio mi to pomaga. Ma ktoś jakieś inne sposoby na to, bo już nie wyrabiam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.