Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 07:34   #211
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A teściowa nie ma własnych dochodów/emerytury/renty? Bo jeśli ma, to traktowana jest jako osobna "rodzina".
Naprawdę masakra, ma rentę ale ma tez zaświadczenie że nie może sama funkcjonowac itp ze wzgledu na alzheimera. Ale naprawdę jest traktowana jako osobna rodzina???
No ale Młodą i nowe dziecko liczymy, czyli w moim wypadku dochód dzielony na 4???
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Wow, podziwiam Cię, ja bym tak nie mogla, ja wyganiam albo sama idę gdzieś indziej spać jak tzt jest mocno %% wtedy nie zważa na nic, rozwala sie kladzie rece na mnie i nie moge spac cala noc haha.. dlatego wole iść gdzie indziej, albo kaze mu isc spac do psa na podloge ale takich sytuacji było max 3/4
Ja mam tylko problem jak jest procentowy bo mnie zapach alkoholowy odrzuca, a tak jak się wkurzę np to ide na kanapę i mam go w
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 07:35   #212
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

Wlasnie, to jest mega wazne, zeby po porodzie nie zaniedbać swojego tzta... bo później może być ciężko..
eee tam w ciąży libido spada z wielu powodów
nie mamy owulacji więc organizm " nie wodzi samca na pokuszenie"
do tego dużo się myśli o maleństwie

nie bój się po porodzie wszystko wróci do normy tylko potrzeba czasu

przeszłam to osobiście po porodzie i wiem,że TZ ciężko przeżywał odrzucenie
tyle,że jedni potrafią o tym mówić inni nie i szukają pocieszenia
ja dziękuję Bogu,że w porę TZ zaalarmował bo kto wie jakby to było dalej

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Tak to jest, jak byłam na chorobowym albo jeżdżę z Tż to nie wstępuję do sklepów i nie wydaję kasy, a jak sama jadę to zaliczam wszystkie centra po koleii.
hehe ja też galerie omijam szerokim łukiem
poza tym: nie kupuję teraz szpilek ;-)
na urodziny dostałam talon do sephory więc zapas kosmetków mam

no i ostatnio jakimś dziwnym trafem dostaje jakieś zniżki a potem na koncie miła niespodzianka,że jednak można oszczędzać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 07:42   #213
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hosenko, ale się pastwisz nad mężem niedobroto

u mnie by nie przeszło osobne spanie za wiele mamy przypadków u znajomych,że osobne sypialnie na czas macierzyństwa skończyły się prawdziwą rozłąką
Nie, na czas macierzyństwa nie przewiduję rozłąki Niech też wstaje i słyszy płacz dziecka, nie ma to tamto
A teraz jest przeziębiony, kaszle, smarka, wiec bezpieczniej, żeby mnie przez noc nie zaraził.

Teoretyczny rozdział pokoi mamy: sypialnia jest "moim" pokojem a salon TŻta i często łapiemy się właśnie na takich określeniach. TŻ więcej czsau spędza w salonie przed TŻ, a ja w sypialni czytając.

Cytat:
Wow, podziwiam Cię, ja bym tak nie mogla, ja wyganiam albo sama idę gdzieś indziej spać jak tzt jest mocno %% wtedy nie zważa na nic, rozwala sie kladzie rece na mnie i nie moge spac cala noc haha.. dlatego wole iść gdzie indziej, albo kaze mu isc spac do psa na podloge ale takich sytuacji było max 3/4
Ja raz się przeniosłam do salonu (już w ciąży byłam), bo TŻ własnie po alkoholu strasznie chrapie, parska no i nie mówię już o "zapachu" % jaki wydzielał Na dokładkę jeszcze go zamknęłam w sypialni - niech wdycha te opary

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Naprawdę masakra, ma rentę ale ma tez zaświadczenie że nie może sama funkcjonowac itp ze wzgledu na alzheimera. Ale naprawdę jest traktowana jako osobna rodzina???
No ale Młodą i nowe dziecko liczymy, czyli w moim wypadku dochód dzielony na 4???
Skoro tak jest, to nie mam pojęcia - najlepiej by się było dowiedzieć, choćby w skarbówce.

Też sie stale zastanawiam, czy "nowe" dziecko jest wliczane, ale tutaj chyba dziewczyny pisały, ze nie, bo zarobki bierze się za poprzedni rok, a tedy tego dziecka jeszcze nie było. Wolałabym, żeby ta pierwsza wersja była, bo wtedy załapiemy się na becikowe. A przydałoby się, bo chcemy docelową, dużą szafę do sypilani zamówić, wiec już by połowa była.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-31 o 07:55
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 07:49   #214
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro tak jest, to nie mam pojęcia - najlepiej by się było dowiedzieć, choćby w skarbówce.

Też sie stale zastanawiam, czy "nowe" dziecko jest wliczane, ale tutaj chyba dziewczyny pisały, ze nie, bo zarobki bierze się za poprzedni rok, a tedy tego dziecka jeszcze nie było. Wolałabym, żeby ta wersja była, bo wtedy załapiemy się na becikowe. A przydałoby się, bo chcemy docelową, dużą szafę do sypilani zamówić, wiec już by połowa była.
Nie sądzę zeby w skarbowym dali odpowiedź na ten temat, musisz zadzwonić tam gdzie bedziesz składac o becikowe, albo w Mopsie albo w UM
np moja mama skladała teraz o rodzinne dla brata i ja się wliczałam do rodziny, natomiast w styczniu mamy się zglosić ze mama i brat a ja i dziecko to juz osobne jednostki i juz sie nie będę wliczac do dochodu matuli.
Natomiast do funduszu alimentacyjnego sie wlicza wszystkie osoby.
Mysle ze do becikowego bedzie sie liczyć tylko mama tata i dziecko.

mysle ze z becikowym jest tak jak z rodzinnym. Ale warto zadzwonić.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 07:50   #215
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Też sie stale zastanawiam, czy "nowe" dziecko jest wliczane, ale tutaj chyba dziewczyny pisały, ze nie, bo zarobki bierze się za poprzedni rok, a tedy tego dziecka jeszcze nie było. Wolałabym, żeby ta wersja była, bo wtedy załapiemy się na becikowe. A przydałoby się, bo chcemy docelową, dużą szafę do sypilani zamówić, wiec już by połowa była.
Oczywiście, że nowe dziecko wliczasz jako członka rodziny. Dochód za ubiegły rok dzielisz na 3 i wychodzi. Nie ma tu dziewczyny żadnej filozofii.
Ifwka na Twoim miejscu wliczyłabym teściową do wspólnego gospodarstwa domowego, czyli wasze dochody + dochody teściowej + alimenty (jeśli córka TŻ ma zasądzone) podzieliłabym przez 5.

Edytowane przez suzi31
Czas edycji: 2012-10-31 o 07:51
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 07:52   #216
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry dziewczyny

ja tylko na chwilkę - jestem po okropnej nocy, prawie w ogóle nie spałam, jestem przeziębiona, a klatka piersiowa mnie boli jak przy zapaleniu płuc więc leżę i się nie ruszam. A na biało moje biadolenie ja wiem, że w moim brzuchu rozwija się moje cudeńko najukochańsze ale mam już dość ciąży chciałabym już, żeby był styczeń, żebym ją urodziła i mogła już wrócić do swojego ciała i samopoczucia. Ciągle coś mi jest w tej ciąży - jak nei nudności i wymioty przez 3 miesiące albo i lepiej, to bóle głowy niewiadomo skąd, pogorszenie wzroku, pobolewanie w brzuchu, pobyt w szpitalu... co ciągle coś czuję się jak 80-letnia babcia, a nie jak młoda kobieta, która teoretycznie powinna przeżywać najpiękniejszy okres w swoim życiu siedzę sama w domu, znam wszystkie programy telewizyjne na pamięć i siedzę na necie - całe moje życie No to się wyżaliłam

w ogóle to śliczne macie brzuszki! mój jest jakiś taki rozlazły na boki

Wracam do łóżka, buziaczki dziewczyny!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 07:53   #217
mala_19kw
Zakorzenienie

Czesc brzuchatki
Ładne brzusie.
Ja dzis o 7 wyszlam z łóżka bo im pozniej wstaje tym bardziej potem mam skopany humor :p
DZIS ZACZĘLIŚMY Z MAŁYM 28 TYDZIEN

Poza tym to nudze sie jak mops,nie mam pomyslu na dzisiejszy dzien.
Mój syn niesamowicie sie prezy pod żebrami,oh jakie to bolesne
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 07:57   #218
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że nowe dziecko wliczasz jako członka rodziny. Dochód za ubiegły rok dzielisz na 3 i wychodzi. Nie ma tu dziewczyny żadnej filozofii.
Ifwka na Twoim miejscu wliczyłabym teściową do wspólnego gospodarstwa domowego, czyli wasze dochody + dochody teściowej + alimenty (jeśli córka TŻ ma zasądzone) podzieliłabym przez 5.
Dla mnie taka wersja też była/jest oczywista i broniłam jej jak lwica Ale pojawiły się głosy, że jednak tak nie jest.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ja wiem, że w moim brzuchu rozwija się moje cudeńko najukochańsze ale mam już dość ciąży chciałabym już, żeby był styczeń, żebym ją urodziła i mogła już wrócić do swojego ciała i samopoczucia. Ciągle coś mi jest w tej ciąży - jak nei nudności i wymioty przez 3 miesiące albo i lepiej, to bóle głowy niewiadomo skąd, pogorszenie wzroku, pobolewanie w brzuchu, pobyt w szpitalu... co ciągle coś czuję się jak 80-letnia babcia, a nie jak młoda kobieta, która teoretycznie powinna przeżywać najpiękniejszy okres w swoim życiu siedzę sama w domu, znam wszystkie programy telewizyjne na pamięć i siedzę na necie - całe moje życie No to się wyżaliłam
Ja też mam już dość. Jedynym plusem jaki widzę to brak okresu i strasznych bóli, jakie wtedy przezywam (już od ok. 2 tygodnie przed okresem)

Instagram

Stary 2012-10-31, 07:57   #219
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie taka wersja też była/jest oczywista i broniłam jej jak lwica Ale pojawiły się głosy, że jednak tak nie jest.
Tak rozliczałam się z córką przy becikowym w 2011 r. i tak na pewno jest dobrze . Tak samo rozliczałam sie i będę rozliczać w pracy jeśli chodzi o jakieś dopłaty, wczasy pod gruszą itd.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:02   #220
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Tak rozliczałam się z córką przy becikowym w 2011 r. i tak na pewno jest dobrze . Tak samo rozliczałam sie i będę rozliczać w pracy jeśli chodzi o jakieś dopłaty, wczasy pod gruszą itd.
Ufff to dobrze

A ulga na dziecko dopiero przy rozliczaniu się za 2013? Niby oczywiste, ze tak, ale wolę się upewnic

Instagram

Stary 2012-10-31, 08:12   #221
marsi11
Zakorzenienie

przed chwilą ogoliłam dziada i powiem Wam,że takich akrobacji to w cyrku nie widziałam mogłabym być gimnastyczką artystyczną o słoniowych gabarytach
zajęło mi to chyba z 20 minut a zawsze z 2-3 min
na 15 mam wizytę u gina więc bardzo proszę trzymać kciuki

Cytat:
dzień dobry dziewczyny

ja tylko na chwilkę - jestem po okropnej nocy, prawie w ogóle nie spałam, jestem przeziębiona, a klatka piersiowa mnie boli jak przy zapaleniu płuc więc leżę i się nie ruszam. A na biało moje biadolenie ja wiem, że w moim brzuchu rozwija się moje cudeńko najukochańsze ale mam już dość ciąży chciałabym już, żeby był styczeń, żebym ją urodziła i mogła już wrócić do swojego ciała i samopoczucia. Ciągle coś mi jest w tej ciąży - jak nei nudności i wymioty przez 3 miesiące albo i lepiej, to bóle głowy niewiadomo skąd, pogorszenie wzroku, pobolewanie w brzuchu, pobyt w szpitalu... co ciągle coś czuję się jak 80-letnia babcia, a nie jak młoda kobieta, która teoretycznie powinna przeżywać najpiękniejszy okres w swoim życiu siedzę sama w domu, znam wszystkie programy telewizyjne na pamięć i siedzę na necie - całe moje życie No to się wyżaliłam

Ewulka, nie martw się
ja też mam deprechę przedporodową i czasem mam dość
do tego otoczenie nie jest sprzyjające (teściowa tydz czas się nie odzywa ani do mnie ani do TZ)
jest mi ciężko i nie ma mi kto pomóc
pojechała przed chwilą na zakupy nawet krowa nie zapytała czy mi coś kupić bo przecież lekarz nie pozwolił mi dzwigać
TZ wraca dopiero w nocy a mi naprawdę ciężko z tym wielkim brzuchem, w nocy prawie nie spie, ech...... ratuku bo zwariuje

Cytat:
suzi a jak jest przy rozdzielności majątkowej? liczę tylko siebie i dwoje dzieci bez TZ?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 08:30   #222
eff8
Zakorzenienie

Dzien dobry
zjadlam juz troszke winogrona z córą i zaraz biore sie za sniadanko bo dalej glodna jestem

co do brzucha to mnie pocieszylyscie bo serio czulam sie wielka
zmierzylam go z ciekawosci i mam 87-88 cm takze tez juz od dluzszego czasu tyle samo... ale pewnie nie dlugo znow wyskoczy

co do tego rozliczania to nam chyba wyjdzie czy z 1 dzieckiem czy z 2 tak ze dostaniemy becikowe tak mi sie przynajmniej wydaje...

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:40   #223
misia1505
Rozeznanie

dziewczyny apropo proszku lovella siostra ostatnio używała i nie poleca, nie dopiera, zostawia plamy po kupce.
Stary 2012-10-31, 08:46   #224
scotasia
Wtajemniczenie

Witam Przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną lutową mamusię??
Podczytuję Was od jakiegoś czasu (mam nadzieję, że się nie gniewacie...) Ale jakoś nie było czasu i weny, żeby się ujawnić. A teraz jestem pierwszy dzień na zwolnieniu, więc myslę, że bedzie więcej czasu
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:51   #225
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry dziewczyny

Już niedaleko do rozwiązania, niedługo znów będziesz się cieszyć dobrym samopoczuciem. Myślę, że każda z nas ma powoli dość tego brzuchola (tzn ogólnie ciąży) i nie ma w tym niczego złego ani samolubnego...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:54   #226
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Podczytuję Was od jakiegoś czasu (mam nadzieję, że się nie gniewacie...) Ale jakoś nie było czasu i weny, żeby się ujawnić. A teraz jestem pierwszy dzień na zwolnieniu, więc myslę, że bedzie więcej czasu
jasne witaj
i napisz cos wiecej o sobie
na kiedy masz termin ? i czy znacie plec?

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:54   #227
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj no pewnie
napisz cos o sobie wiecej

ewulka glowa do góry, kochana Coraz blizej swieta a po swietach wielkie rozpakowywanie !!!!!!!!

czy Wy tez tak macie, jak mówicie "coraz blizej swieta" to Wam sie przypomina reklama coca coli ? j a tak mam

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:56   #228
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko, ale się pastwisz nad mężem niedobroto

u mnie by nie przeszło osobne spanie za wiele mamy przypadków u znajomych,że osobne sypialnie na czas macierzyństwa skończyły się prawdziwą rozłąką

co nie znaczy,że u Ciebie ma tak być

my po prostu wychodzimy z założenia,że po to jesteśmy małżeństwem by dzielić ze sobą sypialnie
jak mawia moja babcia: po to się młodzi pobieraja, zeby jedną kołdra się przykrywac ja wywalam małża jak jest zalkoholizowany bo wtedy strasznie chrapie, a ja przecież nie bede sie na kanapie całą noc męczyc i jak ostatnio był mega przeziębiony to też spaliśmy osobno, zeby mnie nie zaraził po części jestem przyzwyczajona do spania samej bo jak ma na nocki i wraca przed rano to i tak prawie całą noc sama spędzam
Cytat:
witamy, witamy napisz coś więcej o sobie

Marsi, teściową sie nie przejmuj, już niedługo bedziecie ja tylko odwiedzac a nie znosic na co dzien a z gimnastyką wierzę na słowo- ja już nie cuduje tylko męża zatrudniam i wychodzi mu to koncertowo nie wiem czemu, ale jak sama sobie radzilam to zawsze jakies krosty i stany zapalne mi sie robiły a jak on sie za to bierze to nic a nic nie mam chyba już tak zostanie, ze bedzie przy mnie działał
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:58   #229
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
hello

ewulka ja mam to samo. Wczoraj przyglądałam się sobie w lustrze przed kąpielą i o ile brzusio, mimo że już ogromny, jeszcze mi się podoba (ale to chyba tylko dlatego, że wiem, że Ola w nim siedzi), o tyle cycki masakra: wielkie jak wymiona u krowy, sutki na pół cycka, tragedia normalnie Też się czuję baaaaaaaaaaaaaaaardzo grubo, ciężko się chodzi, oddycha, jak stara baba normalnie. Ale z drugiej strony tak się pocieszam, że jakie mam wyjście??? Żadne, muszę to przetrwać i już, tymbardziej, że tak długo czekałam na moją Olę. Jeszcze trochę kobitki, jeszcze trochę...
Stary 2012-10-31, 09:04   #230
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
dorwałam Nurowską Dom na Krawędzi

wrrrr ale noc, nie mogłam zasnąć, myślałam,ze mam w brzuchu włączoną pralkę na 1200 obrotów, małemu chyba się pory dnia poprzestawiały
poza tym tak jak niektóre - TZ w delegacji a ja bez niego spać nie umiem

Deli-piękny brzuszek
Eff- jaki brzuszek? prawie nie widać

wreszcie zus mi siano przesłał, to może na początku tygodnia pojadę kupić dzieciom meble i sofe do salonu
przez siedzenie na dupie zauważyłam,ze niesamowicie oszczędzam pieniądze, jestem w szoku bo mnie się zwykle kasa nie trzyma

eeeee nauczysz mnie ? mnie się kasa też totalnie nie trzyma... i najgorsze jest to, że męża też nie jak idziemy do jakiegoś CH to wracamy z mnóstwem toreb...bo zawsze COŚ fajnego się znajdzie
Stary 2012-10-31, 09:07   #231
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj no pewnie
napisz cos o sobie wiecej

ewulka glowa do góry, kochana Coraz blizej swieta a po swietach wielkie rozpakowywanie !!!!!!!!

czy Wy tez tak macie, jak mówicie "coraz blizej swieta" to Wam sie przypomina reklama coca coli ? j a tak mam
i to jeszcze z podkładem muzycznym

a rozpakowywanie już całkiem niedługooo
Stary 2012-10-31, 09:09   #232
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Wlasnie, to jest mega wazne, zeby po porodzie nie zaniedbać swojego tzta... bo później może być ciężko..

ajjj.... boje to to ze moje libido juz nigdy nie bedzie takie jak przed ciążą ...

będzie będzie...nie bój się jak moje wróciło, to Twoje też... już teraz nie mogę się doczekać romantycznych, dzikich nocy...z dobrym winkiem, muzyczką itp itd... hehehehhe
Stary 2012-10-31, 09:10   #233
scotasia
Wtajemniczenie

Dziękuję za miłe przywitanie
Termin porodu wg okresu to 23.02, a z usg w 12 tyg - 18.02.
Także mamy ukończony 23 tydzień i spodziewamy się najprawdopodobniej synka. Mam 26 lat. Z ciekawości zmierzyłam sobie obwod brzuszka i mam już 88 cm.. a jestem drobną osobą, każdy mówi, że mam już duży brzuch jak na ten tydz ciąży. A co to bedzie pod koniec?
ale czego się nie robi dla naszych maluchów
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 09:18   #234
sylwietta1988
Zakorzenienie

mnie najbardziej przeszkadzają rozstępy, nienawidze ich i grube uda- bo tu sie ulokowały moje nadprogramowe kg.... piersi sa ok, brzuch też, ale sie okaze co zostanie znich pozniej,..... nie wyobrazam sobie obiwslej skóry na brzuchu bo zawsze miałam mega płaski i gladziutki.... jednym z wazniejszych zakupów na mojej liscie jest wiec pas poporodowy. no i mam nadzieje ze piersi po karmieniu nie bedą przypominały obwisłych cyców tylko wróca do swojego stanu sprzed ciązy
Stary 2012-10-31, 09:20   #235
mala_19kw
Zakorzenienie

Ha ha DELI mam dokładnie to samo jak padają słowa - coraz bliżej święta to widzę automatycznie ciężarówkę coca coli i z tylu ten puszczający oczko Mikołaj uuuuuuuwielbiam ją

Witamy nową mame napisz cos wiecej o sobie i czuj sie jak u siebie

Alez mnie naszło na... Ziemniaczki w plasterkach takie złote krążki... Mmm zaraz bedzie szamanko
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:20   #236
ilkas
BAN stały

scotasia witaj i zostań z nami. W kupie raźniej

Dzisiaj ostatni dzień w pracy w dłuuugi weekend Ale się cieszę. Jeszcze pogoda mnie tak dobrze nastraja, bo słoneczko świeci i trochę cieplej się zrobiło.
Od dwóch dni mój mąż ma jakiś dziwny wkręt na mój brzuch Co wieczór chce go głaskać, bo mówi, że musi głaskać Emilkę. Więc ja się rozkładam na kanapie przed tv, oglądam a on głaszcze i co chwilę pyta "co mała robi?" A skąd ja mam to wiedzieć co robi hahaha. Muszę mu dokładnie opisywać co czuję, gdzie ją czuję, czy kopie, czy mnie smyra od środka..i takie tam A rano drze się do brzucha na powitanie "Em ilka" i mówi, że w ten sposób wita nas obie, i Emilkę i mnie (bo na mnie wołają wszyscy ilka ) Dopiero niedawno się kapnęłam, że tak się złożyło fajnie z tym imieniem Emilka Do tego co chwilę głaszcze brzuch, pyta czy córka go słyszy i że nie może teraz gadać już głupot bo co sobie dziecko o tacie pomyśli
No w każdym razie miłe te wszystkie jego zabiegi są
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:21   #237
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
witamy

Cytat:
przed chwilą ogoliłam dziada i powiem Wam,że takich akrobacji to w cyrku nie widziałam mogłabym być gimnastyczką artystyczną o słoniowych gabarytach
zajęło mi to chyba z 20 minut a zawsze z 2-3 min
na 15 mam wizytę u gina więc bardzo proszę trzymać kciuki

Marsi, Ty jak coś pieprzniesz, to jak jeleń w paśnik Kocham Cię
Mi się wczoraj samej udało kilka minut póki mogę nie dam TŻtowi odczuć uzależnienia od niego, a co

Cytat:
Dziękuję za miłe przywitanie
Termin porodu wg okresu to 23.02, a z usg w 12 tyg - 18.02.
Także mamy ukończony 23 tydzień i spodziewamy się najprawdopodobniej synka. Mam 26 lat. Z ciekawości zmierzyłam sobie obwod brzuszka i mam już 88 cm.. a jestem drobną osobą, każdy mówi, że mam już duży brzuch jak na ten tydz ciąży. A co to bedzie pod koniec?
ale czego się nie robi dla naszych maluchów
mi też każdy mówi, że mam wielki bebzol ale może chłopisko w środku wielkie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:26   #238
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
witamy

Marsi, Ty jak coś pieprzniesz, to jak jeleń w paśnik Kocham Cię
Mi się wczoraj samej udało kilka minut póki mogę nie dam TŻtowi odczuć uzależnienia od niego, a co

mi też każdy mówi, że mam wielki bebzol ale może chłopisko w środku wielkie

a mi wczoraj mama powiedziała..... Kaśka (grrrr tak w ogóle nienawidzę jak ktoś tak do mnie mówi) ty się opanuj........gruba jesteś!!!!!!!!!!
nosz....przecież jestem na plusie 9 kg...a nie 19...mogę przytyć jeszcze ok 5kg....
w 1szej ciąży miałam taką samą wagę i jakoś nikt mi nie mówił, że jestem gruba załamka...
Stary 2012-10-31, 09:26   #239
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
My w sumie ne śpimy ze sobą już 4 miesiąc , mąż ciągle na podłodze. Ma problem z kręgosłupem, ale powoli dochodzi do siebie i dzisiaj była 1 noc razem mam nadzieję, że już tak zostanie.
Ja bym pewnie nie wytrzymała i spała na podłodze razem z nim

Lenova, coś mi chyba umknęło, gdzie się przeprowadziłaś? ;>
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:26   #240
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które biorą nospę jakie macie dawkowanie? I 4o czy 80?
Ja miałam przepisaną nospę zwykłą 3 razy dziennie. Potem bóle brzucha mi przeszły i teraz biorę tylko w razie mocniejszych skurczy.
Cytat:
Od 2.11 - 14.11 w Naturze proszek Jelp 2,24 kg w cenie 36,99 (zamiast 43,99) + płyn do płukania 1 l gratis
Trzeba będzie oblookać tą promocję
Jak puściłam tą piosenkę, to mała zaczęła wyginać śmiało ciało. Sama nie wiem czy jej się podobało czy nie, ale śmiesznie to wyglądało. Taki brzuszkowy taniec
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy też macie czasem wrażenie jakby wasza dzidzia drżała?
Ja ostatnio mam takie dziwne uczucia na dole czyli tam gdzie moja Mała ma już główkę jakby coś przez długi czas drżało w środku, nie wiem co to może być. Wcześniej myślałam że może czkawka ale czkawka to jest jedno drganie raz na kilka sekund , a to trwa tak ciągle przez kilkadziesiąt sekund może nawet minut.
Może Ona mi tam płacze w środku?
Też mam od jakiegoś czasu takie uczucie. Nie wiem co o tym myśleć, ale śmieszne uczucie
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
to i ja Wam pokaze mojego brzucha, zdjecie robione tydzien temu
Śliczne brzuszki
Cytat:
Witamy i zapraszamy do pisania.

Dziewczynki, mam pytanko. Od jakiegoś czasu mam straszne bóle w łydkach, tak jakby mięśnie bolały, nawet po nocy. Od czasu do czasu mam też skurcze tych łydek. Staram się brać sporo magnezu z potasem, w dodatku jak leżę, to mam w górze nogi (nawet podczas snu). Póki co to średnio mi to pomaga. Ma ktoś jakieś inne sposoby na to, bo już nie wyrabiam
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości