|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Ehhh dziewczyny jak patrze na Wasze roczniki to sie zalamuję, bo mi za dwa tyg zleci 28.
W niedzielę zaczynam atywie na wywołanie @ ehhh jakbym chciała,żeby nie przyszła wcale ! Grypa mnie chyba jakaś rozlozyła, bo ledwie zipię a do pracy oczywiscie trzeba chodzic. Atina nie łam się za nami juz chyba 28 cykl staran i dalej mam nadzieje wiec i Ty miej |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
już jest o wiele lepiej
![]() ![]() ![]() ![]()
#214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Atinka - nie lam sie ja zanim dowiedzialam sie ze nie zajde w ciaze po bo mam polipa tez minelo 4 miesiace zabieg tez nie byl przyjemny ale jednak sie poddalam i tez mam ndzieje ze teraz wszystkie niedlugo zobaczymy II upragnione kreski i to nie beda kreski n na tescie owu tylko na tescie ziazowym ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Przyczajenie
|
Testy raz mi pokazywały ze mam plodne dni,a raz że nie, mialam te paskowe. A były robione w jednym czasie, wiec wprowadzaly mnie w blad...
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Studiuję - Inżynierię Środowiska: 4 -letnie inżynierskie mam już za sobą, a teraz kończę 1,5 - roczna magisterkę, więc zleciało mi już 5,5 roku studiów. Nawet nie wiem kiedy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
E kochana to Ty na bóstwo się zrobiłaś ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
Ja też mam zamiar wybrać się na porządny kurs języka. Szkolne nauki dużo mi nie dały, czas nadrobić zaległości. Podobno fajne są płyty do osłuchania się z językiem no i mózg szybciej przyswaja słówka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Błogosławione te co wpadły i nie muszą liczyć cyklów, dni płodnych i wpatrywać się w testy jak sroka w gnał. Ale co Nas nie zabije to Nas wzmocni! Nie ma się co załamywać tylko działać dalej, ale nie pod presją tylko z przyjemności, a wtedy się uda ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- a tak na marginesie to tak mnie wku.....wia ta reklama samsunga, że chyba białej gorączki zaraz dostanę ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeju ...ja to jestem taka wykończona całym tygodniem(raptem 3 dni ![]() ![]() atina- witam Cię cieplutko ![]()
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Shamanko 7
Na betę narazie nie idę bo ja mam zwykle długi cykl około 40 dni…. Jutro zrobię rano test. To będzie 38 dzień cyklu. Nie powiem, że nadzieje jakąś mam na II krechy bo miesiąc był „intensywny” . Oczywiście napisze co mi teścik pokaże. A testuje na paskowym takim z allegro, Nie wiem czy dobry… Charlie 008 Też testowałam 31.12.2012 i też I krecha. W sobotę rano powtarzam test. A ty? Czekam na wieści od Ciebie Witam maomami i atina0 tak jak napisała tancerka212 – w kupie siła!!! Tancerka212- super że czuwasz nad listą !! co jakiś czas dobrze ją zaktualizować
#220 |
Raczkowanie
|
badzia ja mam pco wiec sprawa jest utrudniona bardzo, dodatkowy problem to złe wyniki enzymów wątrobowych co uniemozliwia leczenie pco wiec tak kolo sie zamyka.....tak tak to chyba już 28cykl i dalej mam nadzieje - chociaz są dni kiedy łzy same ciekną
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Co do testów owulacyjnych to zdania są podzielone. Moja znajoma zrobiła ich sporo i za każdym razem wprowadzały ją w błąd. W końcu poszła do lekarza na usg owulacyjne i wszystko skończyło się pozytywnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Rozeznanie
|
Ja za to bazowalam na testach i zaszlam w pierwszym cyklu podejmując tylko 2 próby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Widocznie nie ma reguł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o testy owu ja osobiście też ich nie próbowałam. W sumie to mój 1 cykl starań i jakoś tak człowiek chyba inaczej do tego wszystkiego podchodzi, jest pełny nadziei i tak sobie myśli, że to będzie rach ciach! Ale jeśli zajdzie taka potrzeba to też spróbuję. Moja siostra je stosowała i twierdzi, że pomogły trafić w owu.
Myślę, że jeśli macie regularne cykle - mam na myśli takie które różnią się max 5 dni to raczej testy owu na początku starań będą zbędne. Ale oczywiście nie zaszkodzą. Mimo , że ja mam dość długie i nieregularne cykle narazie ich nie kupuję.
#226 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() mam 23 lata , i od 7 miesiecy staramy sie z mezem o dzidzi, w tym ostatnie dwa cykle z testami owulacyjnymi, ale dzis przyszła @ i znow rozczarowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Kochane ja o testach tez nie moge nic powiedziec dobrego , przynajmniej o paskowych ... Tez w ciagu dnia kilka razy pokazywaly co innego wiec im nie ufam .
![]() Tancerka ? Nie przejmuj sie zatokami , teraz przynajmniej masz pewnosc ze jestes pociagajaca , a to powinno sprzyjac Twoim staraniom ![]()
#229 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny witam sie z rana
![]() ![]() gotowa - witamy w naszym gronie mam ndzieje ze czas pedzony z nami umili Ci czekanie na upragnione II kreski a nowy cykl to nowe staranka czyli najmilszy czas z tego oczekiwani ![]() dziewczyny co za pogoda szaro buro i do tego nic mi sie nie chce a tyle pracy w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() w wyniku zaistniałych okoliczności narazie rezygnujemy ze stararanek na jakiś czas więc chyba możecie mnie usunąć z listy ![]()
#231 |
Zakorzenienie
|
Witam ;D
Wczoraj miała przyjść @, ale jej nie ma.. testu narazie nie robię, bo może się spóźnić i będzie rozczarowanie.. ;( poczekam jeszcze 2-3 dni i zobaczymy ![]() Mam do Was takie pytanie, które testy uważacie za bardziej wiarygodne? płytkowe, struumieniowe czy paskowe? ![]()
#232 |
Przyczajenie
|
Kochane możecie oddać mnie do listy niebieskim kolorem z wczorajszą datą.
Trzeba odczekać tydzień i zacząć działania od początku, a było tak blisko.. P.S. Znowu witam wszystkie nowe osóbki ;-)
#233 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiecie co, tak sobie myślę ile przypadków było,że przez 3-4 miesiące w czasie ciąży kobietki mialy 'normalnie' okres... a My już że przyszedł i nici..
Mam koleżankę która wpadła, nie wiedziała o tym ze jest w ciąży bo miała normalny okres, brzuch nie rósł ( najśmieszniejsze jest to że się odchudzała dodatkowo) i dopiero w 5 miesiącu jak była to przestala krwawić, po 2 miesiącach poszła do ginekologa i okazało się ze to koniec 7 miesiąca ![]() ![]() Jak widzimy to nie koniecznie zawsze pierwszą oznaką ciąży jest spóźniający się okres albo jego całkowity brak ...
#234 |
Przyczajenie
|
Ależ miała przypadek ;-) ale skoro testy tak wskazuja i @ jednak @ przyszła to prawie niemożliwe by jednak być w ciąży ;-)
Ale nie chciałabym się dowiedziec że jestem w 7 mc-u ciąży. Nie zdążyłabym się nacieszyć myślą o małej dzidzi ![]()
#235 |
Wtajemniczenie
|
Ja chyba też jednak wolałabym się dowiedzieć od razu że będzie dzidzia i cieszyć się tymi przygotowaniami, oczekiwaniami, a nie tak wszystko na szybko żeby zdążyć, no i do tego nie martwić się czy z maluszkiem będzie wszystko dobrze bo wiadomo jak się nie wie to jednak człowiek różne rzeczy robi.
Czasami już nie mam siły, staram się tak bardzo nie myśleć o tym ale tak się nie da, jak człowiekowi na czymś zależy to po prostu ciągle myśli. Czemu tak jest że jak ludzie si enie starają to od pierwszego razu im się udaje... |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
też wolałabym wiedzieć wcześniej .. znajoma mojego męża tak chciala mieć dziecko, że sobie uroiła ciąże i 'urodziła' łożysko, bo nie chciała usuwać.. dziś też chce mieć dziecko bo ma faceta prace i czas jej leci ( to jej słowa
![]() U mnie jak @ nie było tak nie ma .. ![]()
#237 |
Wtajemniczenie
|
Czyżby miały się pojawić pierwsze II kreseczki w wątku??
![]() Ja sobie nie wmawiam, aż tak źle nie jest, staram się podejść do tego spokojnie, ale jednak super byłoby w końcu zobaczyć te dwie kreseczki |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
kurczę, bardzoo bym chciała.. ale czas pokaże
![]() ![]()
#239 |
Raczkowanie
|
dzieczynki rano robiłam test i pokazało I kreskę. @ nie ma jak narazie. Powtórka ponownie za kilka dni chyba że @ przyjdzie. W starankach nie ustajemy
![]()
#240 |
Zakorzenienie
|
Witajcie staraczki
![]() zobaczyłam niedawno że nowy wątek powstał ale zanim znalazłam czas żeby go przeczytac Wy już ładnych kilka stron naprodukowałyście ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.