|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce
Can a na TCP to 20% weszło też na przecenione?
I dziękuje bardzo za zamówienie ![]() Znalazłam w domu leginsy z tej firmy first impression i jakość naprawdę była ok. |
|
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
Jejku kusicie tylko. niby sobie obiecalam ze dosc ale niektore rzeczy maja na prawde tanie. tylko Can na georgeu pisala ze w przszlym tyg robi zamowienie a dwie rzeczy mi sie tam podobaja. A teraz serio jeden musze wybrac.
Can jak by nie bylo tych przeszkod to bedziesz robic to zamowienie?
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
A jak wypada ich rozmiarówka?
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Can dziękuję za zwrot z georga
I za zamówienie z tcp
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Can dziękuję za tcp
dziewczyny ale kusicie, oczywiście obiecałam sobie że temat zakupowy zamykam do końca lutego, a tymczasem... wciąż wydaje mi się że czegoś nam znowu brakuje ![]() nie wiem czy sprzedajecie (bądź kupujecie) używane ubranka po swoich maluszkach na allegro, zastanawia mnie dlaczego ludzie potrafią kupić używaną rzecz o wiele drożej niż jest normalnie w sprzedaży, kiedy spogladam na spódniczki zara albo wójcik ktore sprzedaly się za 150, albo prawie 200zł to sama nie dowierzam, że to mozliwe na allegro lubię wyszukać własnie takie cacka i w ten sposób szukam inspiracji (sama nie zawsze mam pomysł na córke) ale w obecnych kolekcjach.. dzisiaj pisałyście o chłopcach jestem akurat w ciąży i oczekuję na przyjscie synka i własciwie dopiero teraz zaczynam odczuwać to o czym pisałyście... przede wszytskim ograniczona jest kolorystyka przeważnie błekity, brązy, itp. oraz nie ma tak wielu dodatków przy coreczce mozna szaleć tuniki, bolerka, spinki, opaski....itp. Mnie urzeka mayoral jezeli chodzi o ubrania chłopiece za to ceny zdecydowanie odstraszaja, ale dla kogos z nieograniczonym budżetem to swietna propozycja Edytowane przez acha131321 Czas edycji: 2013-02-24 o 22:15 |
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla synka baaaardzo lubie bluzy z next'a, jest duzo fajnych wzorów.
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a tak zawsze dylemat koszulka czy tunika, bluza czy bolerko a może lekki sweterek... na głowe czapka, opaska kapelusz albo spinka... spódniczka czy sukienka... |
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kupowania na all to uważam, że czasem można upolować ciuszki nexta np, z zeszłorocznych kolekcji jak nowe za 1/4 ceny - czasem coś kupię, ale prawdę powiedziawszy więcej takich nieznoszonych rzeczy jest na maluszki, teraz wszystko ma praktycznie nowe, bo na allegro nic praktycznie ciekawego nie widuję w rozsądnych cenach - natomiast niedawno zaczęłam wyprzedawać ciuszki po niej, bo nie mam już gdzie ich trzymać, a gdybym miała drugą córkę to jedno nie wiem czy by się w porę roku wpasowała urodzeniem, a druga rzecz - nie odmówiłabym sobie przyjemności kupowania tych pięknych malutkich ciuszków, których teraz jest chyba dużo więcej niż te 3 lata temu w sklepach- sieciówki i sklepy internetowe u nas odkryły w końcu, że na maluszkach się zarabia dobrze
|
|
#221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u nas na szczęście nie ma problemu ze ściaganiem opasek, córcia lubi takie dodatki więc się nie złości na allegro też się pozbywam tego co już jest za małe może nie widziałyście aukcji niektórych osob kiedy to używane ubrania zara, wójcik niekiedy next sprzedają się w kosmicznych cenach, po prostu mnie to zastanawia jak można zaplacic 200zł za używaną sukienkę albo 100zł za koszulkę kiedy nowa kosztuje 40-50zł najśmieszniejsze że te same ubrania często nowe z metkami można kupic u innego sprzedawcy za normalną cenęto że kupuje się o wiele taniej niż nowe ubrania z poprzedniej kolekcji to dla mnie normalne ale w drugą stronę to już mnie zastanawia |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam kiedyś założyć bloga o dziecięcych ciuszkach, gadżetach, placach zabaw, potrawach pomysłowych itp., ale zrezygnowałam, bo bez upublicznienia twarzy mojego dziecka non stop to nie miałoby sensu, a nie chcę żeby stała się takim towarem reklamowym jak te dzieci...
|
|
#223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
coraz częściej mam wrażenie że ludzie nie mają pomysłu co wybrać spośród wielu ubrań i szukają właśnie takiej osoby, która to na przykładzie własnego dziecka pokaże im jak mają to zrobić i tak to się zaczyna.. mi też podobają się stylizacje tych Mam ale wszystko w granicach zdrowego rozsadku..to jest właśnie ta granica, której nie chcę przekroczyć, wystawiam aukcje dodaje najczęściej zdjęcie firmowe i własne..dla mnie wystarczy alb zara to bije wszelkie rekordy, wójcik sporadycznie też, ale wszystkie aplikacje 3d i koronki zara są obiektem pożądania allegrowiczek najśmieszniejsze że tak jak piszesz sklep jest dostępny online, tylko teraz jeszcze nie ma tego co wszystkim tak bardzo się podoba, wystarczy poczekac jeszcze miesiąc i pojawi się kolekcja lato i znowu będą koronki i aplikacje 3d, równie piękne i urzekające co w ubiegłym sezonie ![]() i nie trzeba nawet obserwować wystarczy wpisać w wyszukiwanych zara-szukaj w zakończonych- cena od np.70zł widać co i za ile poszło Edytowane przez acha131321 Czas edycji: 2013-02-24 o 23:43 |
|
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nigdy tez nie kupuje uzywanych a u mnie w okolicy nie ma sklepow dzieciecych jedynie co to croccodillo ostatnio reserved ale duzo ciuszkow dzieciecych tam nie ma. Najblizej to mam rzeszow ale i tak daleko wiec tylko przez internet. Kupowalam cartersa na allegro ale ceny kosmiczne. A w tych zwyklych sklepach gatunkowo nie za fajne. nexta kupowalam na hallensie i jestem zadowolona.
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziewczęcych ciuszków nie sprzedaję - tylko oddaje siostrzeńcowi dla jego córeczki...
Jak pomyślę ile tam jest kasy wsadzone to mi słabo Ale miło zobaczyć, ze jakieś dziecko jeszcze może w tym pobiegać - tym bardziej, ze ciuchy po mojej Z. są jak nowe. Chyba zacznę odbierać to z czego jego mała już zacznie wyrastać i zacznę sprzedawać. Jesli chodzi o zarę to mnie to w ogóle nie dziwi w uk tak jest z nextem (zresztą u nas też). Są tzw. hitowe rzeczy, które osiągają jako używane kosmiczne ceny. pamiętamn taką serię z nexta ze zwierzątkami - no ceny na allegro mnie powalały O z tej serii: http://allegro.pl/sliczna-spodniczka...040687186.htmlTeraz już coś innego jest hitem ![]() I nawet nie chodzi o to, że ludzie nie wiedzą, ze zara ma sklep netowy-raczej te rzeczy, które są baardzo popularne szybko znikają też ze sklepu w necie i potem ktoś na tym zarabia na allu... Mnie jakoś nie podnieca posiadanie tego co ma każdy-wręcz przeciwnie dlatego kupuję naprawdę niewiele w sieciówkach
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też nie lubię jak mała chodzi w tym co wszyscy wkoło, mam taką koleżankę co kupowała w sklepach wszystko prawie co u mojej zobaczyła dla swojej córeczki, jeśli się dało
Edytowane przez Aalicia24 Czas edycji: 2013-02-25 o 09:23 |
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To teraz bedzie miała problem
|
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() można ubrać na grzecznego a można na skate więc nie jest tak źlenawet nie wiedziałam, że na allegro takie akcje się zdarzają z ciuszkami, ja na all nic nie kupowałam, wcześniej dużo rzeczy w SH, przeważnie nowe, co widać po ciuszkach, zdarzały się z metkami. część od kuzynki dostałam - pierwszego cartersa, cartersa też zdarzało się w sh dostać. natomiast przy większym dziecku coraz trudniej coś znaleźć nowego. t-shirty, czy koszulki na długi rękaw jeszcze są, ale fajne bluzy czy kurtki to już słabo. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
na to liczę, bo zdarzały mi się spotkać ją z córką i obie były ubrane w co najmniej jedną część garderoby taką samą - ratowały mnie angielskie ciuszki tylko
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam właściwie "pod nosem" hurtownię odzieży używanej i tam są wszystkie ciuszki do rozm. 98 za 1 zł, a od 104 za 4 zł, więc ceny fajne
jedyny problem to taki, że tam jest hałda ciuchów wszelakich i trzeba w tej hałdzie grzebać i szukać... Można fajne ciuszki znaleźć, ale trzeba tam spędzić przynajmniej kilka godzin ostatnio jak byłam to nic rewelacyjnego nie znalazłam a straciłam 2 godziny... No może kombinezonik (spodnium ) letni żółty w białe grochy dla bratanicy - nowy - kosztował 1 zł a tak to na zasadzie, skoro już tu przyszłam to coś kupię... Dla dorosłych ciuchy są za 5 zł, więc czasem dla siebie też coś wynajdę, ale zwykle nie ma takich małych rozmiarów...
|
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
a ja lubię dla małej buty z zary,jak są wyprzedaże to wrzucają ciuszki, które często są niedostępne w polskich sklepach stacjonarnych, mieszkam w małej miejscowosci i ludzie ubierają dzieci raczej na bazarze, ewentualnie 5.10.15, reserved , więc mała i tak się wyróżnia..jak wyrośnie z czegoś to oddaje sąsiadce a lepsze sprzedaję na allegro i połowę ceny zawsze dostanę i dlatego lubię zarę bo jest chodliwa.
|
|
|
|
#234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja oddaję ciuszki bratowej bo ma córeczkę młodszą od mojej o 1,5 roku, więc nie opłaca mi się kupować drogich ciuchów bo i tak ich później nie sprzedam... Gdybym sprzedawała to pewnie kupowałabym tylko markowe bo później mogłabym sprzedać za niewiele mniej niż kupiłam...
|
|
|
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
Wy wszystko na allegro sprzedajecie? jezeli tak do dajcie jesli mozecie link do waszych aukcji.
Can bedziesz zamawiac z macys?
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Możemy spróbować zamówienie z macy's.
Najwyżej nie przejdzie ![]() Ale dopiero w następnym tyg
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się tylko zastanawiam jak ty to ogarniesz jak te wszystkie paki ci się zwalą na głowę
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma być jutro, więc jutro będę chciała rozliczyć całość do końca a potem popakować rzeczy tych osób, które nie będą czekać na tę 2gą paczkę... I wysłać to do końca tyg.
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję,że wszystkie moje rzeczy przyjdą w tej jednej paczce ![]() Can drugiej paczki spodziewasz sie za tydzień? Edytowane przez adzienka Czas edycji: 2013-02-25 o 16:21 |
|
|
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

na allegro też się pozbywam tego co już jest za małe
coraz częściej mam wrażenie że ludzie nie mają pomysłu co wybrać spośród wielu ubrań i szukają właśnie takiej osoby, która to na przykładzie własnego dziecka pokaże im jak mają to zrobić i tak to się zaczyna.. mi też podobają się stylizacje tych Mam ale wszystko w granicach zdrowego rozsadku..