Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-08, 13:20   #211
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wisienko- wyższa ale nie AŻ o tyle. Przecież to co ten termometr pokazuje to są kolosalne różnice. Rzadko kiedy pokazuje tą samą temperaturę jak mierze np trzy razy pod rząd. Przecież nie będę strzelać że ma taką a może taką
a jaki masz termometr?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:22   #212
pstryczek84
Zakorzenienie

hej hej!
wczoraj mlody spal w dzien moze lacznie z pol godziny. padl o 18 jak kawka i z przerwami na cyca spal do 8
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Myslicie, ze pierogi ruskie mozna (domowe)?
Jest w nich troszke cebuli...
ja dzis na obiad jadlam makaron z bialym serem i smazona cebula

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny, jakiego smoczka do butelki uzywacie? W sensie jakiego rozmiaru. Ja mam Aventu http://allegro.pl/2x-smoczek-na-bute...063417988.html i od początku mam tę jedynkę. I myślałam, że to jest 0-3m-ce no ale tak patrzę i teoretycznie powinnam przejść na 2, skoro Ola ma 1,5 miesiąca. No i jeszcze sprawa taka, że Ola teraz je tak na raty... ciągnie tę butle, za chwilę się jakby denerwuje... więc może za słabo jej leci i o to chodzi??
my mamy takie smoczki, kupilam calyzestaw startowy. my juz z miesiac lecimy na 2 dziurkach

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Szukam jakiejs fajnej szkoly plywania dla maluszkow, ale jak na jedna bylam zdecydowana to we wtorki o 17 czyli d.upa, bo maz nie zdazy z pracy wrocic i nas zawiezc, a druga fajna wpis.du daleko
Jeszcze jedna wyczailam, w Kato, ale kurka nie maja cennika podanego na stronie a ja nie cierpie sie prosic o ceny
łał, zazdroszcze wam tej szkoly. jak mlody bedzie wiekszy to chyba tez bedziemy jezdzic z nim prywatie na basem. moze przy okazji i rodzice siroty sie naumia plywac

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

[/COLOR]dziewczyny maluszków z początku roku- czy Wasze malenstwa tez sie już swiadomie do Was usmiechają? jak gugam do małego w jego języku to zaciesz od ucha do ucha i mi odpowiada uwielbiam te nasze pogaduchy
si si, juz dawno sie usmiecha. i jak zaczynam do niego "mowic" to mi nieraz przerywa w pol zdania Skubaniec jeden no zero szacunku dla matki!

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość

Kurde, to ile w końcu tych kryzysów jest?

A temperaturę gdzie dziecku mierzycie? Bo jeśli w pupci, to tam 37,5 to jest właśnie norma.
ło matko! to TAM tez sie mierzy?????
ja tradycyjne - czółko
a ile kryzysow jest to nie wiem, mam nadzieje ze to moj pierwszy i ostatni

Cytat:
Napisane przez alex501 Pokaż wiadomość
hej Mamuski :-
Mozna dolaczyc ? podczytywalam was ale poki co nie bylo czasu nic napisac ale z racji ze czeka mnie przedluzone macierzynskie bede go miala teraz baaaardzo duzo.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
wczorajsza fotka "trzeba byc twardym a nie mietkim"

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Sama rownież ślubuje we wrześniu i chciałabym wyglądać do tego czasu wyglądać olsniewajaco
Tak wiec,koniec tego dobrego i do roboty!
ooooo, gratki!
masz juz suknie wybrana?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:25   #213
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
wlasnie mialam pytać, czy można salami jesc haha

nie wiem czy można ale ja jadłam i alles git :P z tym że ono w sumie bylo upieczone no bo na pizzy, surowego tez wsunelam pare plastrow;P

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ładnie Ci leży Julianka w tej chuście U mnie problem jest, w sumie nie pomyślałam o tym i boję się, że przez to nici z chustowania i kasę wtopiłam na darmo. Moja Mała jak tylko jak podniosę do chusty to zaczyna szukać czegoś do ciumkania Obśliniona jestem cała i za pół minuty ryk, że nie reaguję i nie wyciągam cyca. Nawet jak najedzona jest. I co z tym zrobić?

Mam dokładnie tak samo. Wkładki zakładam jak się smaruję lanoliną, żeby mi plam nie porobiło Tylko mi strasznie zimno się robi jak nie jestem pookrywana czymś, teraz sobie tetrę w koszulkę wsadziłam, bo jak mnie "przewiewa" to boli bardzo. Też tak macie?

Dobrze wiedzieć, że tam jest basen, rzut beretem ode mnie to warto byłoby chodzić z Małą. Może nie będzie potem miała przed wodą takiej schizy jak matka
Pietraszko cudny i brawo za 2 miesiące

Współczuję z tą skazą i nabiałem A nie orientujesz się przypadkiem czy skaza może się ujawnić u dziecka karmionego mm, które ma 1,5 roku?

Ja na surowo jem jabłka, banany, marchewkę, pietruszkę i sałatę zieloną. Z ugotowanych dorzucam wszystko z czego się robi podstawę do zupy plus buraki. No i dżemy, właściwie wszystko, choć najwięcej truskawkowych bo uwielbiam

Silver będą kciuki w środę My w środę na badanie bioderek idziemy, potem ja na wizytę, także lekarski dzień

Ewik to super, że gorączka już potem przeszła

Moje dziecko spało dziś prawie 4h w nocy. Obudziłam się przed 6 bo słyszę, że ktoś do mnie gada i majta mnie po plecach. Patrzę, a moja Mała zadowolona, macha na wszystkie strony rękami i nogami, normalnie musiałam, aż okulary ubrać i się upewnić, że dobrze godzinę widzę A dzisiaj robimy podejście z farbkami do ciała i będziemy odciskać na pamiątkę te małe stópki i rączki

próbowałąś dawać smoka? moja też tak robiła ale daje jej smoka i sie uspokaja
Stary 2013-03-08, 13:28   #214
Wisienka_0809
Rozeznanie

Ezzo, a ja ślub mam w ostatni weekend czerwca, więc czasu mało.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Pstryczku, młodej tylko tam mogę normalnie zmierzyć, bo przytrzymam za nóżki i jest spokojna, a gdzie indziej nie da rady, bo by się za bardzo rzucała. Mam taki najzwyklejszy termometr, więc na czółku nie mam jak.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:29   #215
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

ooooo, gratki!
masz juz suknie wybrana?
Jeszcze nie...najpierw kg w dół muszą zejść
Ale jestem umówiona na koniec kwietnia na pierwsze wstępne rozmowy koncepcyjne z panią,która będzie mi szyla.tak sobie teraz myśle,ze to już nie duzo czasu zostało i serio muszę sie za siebie wziąć
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:30   #216
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego Kobietki
no wlasnie, tepa dzida ze mnie
Najlepszego Kochane!

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Jak miło Ja z okazji dnia kobiet dostałam od męża bułkę drożdżówkę
a ja merci, cwaniak! wie ze slodkiego za specjalnie nie moge

Cytat:
Napisane przez alex501 Pokaż wiadomość
U nas tez szaro buro taka depresyjna pogoda fuuj ale tu to ciagle pada.
Moze troche o sobie napiszemy jestem mama Nathanka urodzonego 29/01 przez cc to juz moje trzecie dziecko i chyba najbardziej dajacego sie we znaki i stwierdzam ze tak jak ciaza kazda byla inna tak i dzieci
a ktoras pisala o odparzeniach ja polecam niezawodna make ziemniaczana wiem ze to za czasow naszych babc ale moje dzieci takie delikatne i jakies alergiczne ze tylko to u nas zdalo egzamin

No i z okazji naszego swieta
no prosze, masz "3"! gratulacje!!! a skad jestes? bo imie takie nie bardzo polskie...

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

A na koniec musze sie pochwalic moim zakupem z wczoraj ... bylam w takim wielkim centrum handlowym pod lodzia w rzgowie ( CH PTAK moze ktoras kojarzy ) ... mialam kupic sobie duzo rzeczy, ale przez moje cycki to w nic nie wchodze i tylko sie zdolowalam ... kupilam na sile kurtke taka ciensza, bo jak bylo cieplo to na spacerze sie ze mnie lalo, bo kurtki mam tylko zimowe ....

Kupilam dla malej troszke kaftanikow i bluzeczek, 3 bawelniane czapeczki ... ale najbardziej dumna jestem z mojego czarno-bialego stroju, ktory mloda bedzie zakladala jak bedziemy w gosci jechac, ewentualnie beda nas odwiedzac Gdybyscie widzialy mine mojego taty jak zobaczyl ze mlodej cos czarnego kupialm haha ... bezcenna ...

No i jeszcze 1 fotka ... dostala od cioci Ani ... sa minimalnie za duze ... taka gowniarka a juz ma 1 najki
heh, PTAK, jezdzi sie czasem jezdzi super zakupy, no ale ten czarno-bialy stroj wymiata!

Cytat:

Dzisiaj konczymy 2 miesiace!!!!! dziewczyny, gdzie ten czas ucieja?!?! Masakra..... wklejam winowajce mojej dzisiejszej zombiowatosci posrednim winowajca jest, jak sie okazalo, marchewka z jablkiem, ktore pozarlam wczoraj w ilosciach zatrwazajacych
za 2 miesiace!

Stary 2013-03-08, 13:31   #217
iffonka7
Zadomowienie

Black mniej więcej co ile ściągasz pokarm z piersi?

Bartuś na szczęście nie kaszle ale jak na razie katar wcale nie słabie ni wiem co mam robić. Tak mi smutno że moja kruszynka musi być chora.

Jaką macie temperaturę w pokoju gdzie jest mały? Ja mam 21-22 czy niby tak jak powinno być ale mi jest zimno.

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-03-08 o 13:33
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 13:33   #218
ezzo
Zadomowienie

[QUOTE=Wisienka_0809;39654 335]Ezzo, a ja ślub mam w ostatni weekend czerwca, więc czasu mało.[COLOR="Silver"]

U mnie pierwszy weekend września,wiec niby czasu wiecej,ale ja nadmiar kg miałam już przed ciąża wiec sporo pracy przede mną. Trzymam kciuki za nasze zmagania. Sukienkę masz już jakaś na oku?
Stary 2013-03-08, 13:35   #219
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Jeszcze nie...najpierw kg w dół muszą zejść
Ale jestem umówiona na koniec kwietnia na pierwsze wstępne rozmowy koncepcyjne z panią,która będzie mi szyla.tak sobie teraz myśle,ze to już nie duzo czasu zostało i serio muszę sie za siebie wziąć
ahaaaaaaaa, to czymam kciuki w takim razie!

Cytat:
Ezzo, a ja ślub mam w ostatni weekend czerwca, więc czasu mało.
.

ooo, kolejna panna młoda! to moze Ty masz juz ciecuszke wybrana?
oh, jak ja lubie ogladac suknie slubne...

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Pstryczku powodzenia! Zwalcz kryzys dziada Nie badź taka pipka jak ja, tak na kryzysie wyszłam, że teraz praktycznie piersią nie karmię kwestia kilku dni i pokarm całkiem mi zaniknie. No ale Ola cały dzień na cycu i tak się darła w niebogłosy że nie dałam rady.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Pstryniu, walcz z kryzysem, oj walcz. Trzymam kciuki, by Ci się udało, bo u mnie sytuacja jest już beznadziejna.
Cytat:
Cytat:
Pstryczku, powodzenia z kp
Cytat:
Napisane przez magdusz Pokaż wiadomość
Pstryczku przed nami tez 11 tydzien I kryzys. Podobno trwa 2-3 dni. Obysmy daly rade.
dziekuje dziewczyny! kupilam sobie dzis herbatke z Hippa, zobaczymy czy cos pomoze. mlody niby sie najada, moze ja poprostu panikuje no ale piersi mam miekkie dluuuuugi czas wiec to chyba ten kryzys

Stary 2013-03-08, 13:35   #220
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39650022]

Rozpiernicza mnie to, ja bym się zwyczajnie bała - idę na studia które wymagają potem ogromnej wiedzy i odpowiedzialności za ŻYCIE ludzi, i tak olewać? szok.[/QUOTE]

No ja właśnie tego nie rozumiem. A potem takie tuki nas leczą, bo lekarz zawsze gdzieś pracę znajdzie. Ja zanim znalazłam dobrego ginekologa i endokrynologa to przeszłam paru takich tępaków. Mam moja wspaniałą panią endokrynolog, która pomimo niesamowitej wiedzy nie bierze dużo za wizytę a dzięki niej po 1,5 rocznych staraniach zaszłam w ciążę a znalezienie przyczyny i leczenie z skutkiem dodatniego testu zajęło jej 2 miesiące.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez magdusz Pokaż wiadomość
Tutaj z kolei nacisk na kp jest ogromny. Szczegolnie w pierwszym tygodniu. My dostalismy opieprz bo w 3 dniu po cc podalismy mm. Zeby podali mm trzeba podpisac specialna zgode. A jak w szpitalu przychodzila do mnie babka od laktacji to kazala tz sluchac I patrzec zeby mogl mnie pozniej korygowac. Szkoda ze w polsce w szpitalach tak malo o to dbaja
No właśnie szkoda.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:36   #221
Wisienka_0809
Rozeznanie

Ezzo, Nie mam, w ogóle to dopiero po chrzcinach (czyli po świętach) zajmujemy się na dobre ślubem. I też będę miała szytą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 13:36   #222
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
moja dziecię dziś jakieś marudne i osowiałe spała, obudziła się z płaczem nakarmiłam, przewinęłam, płacze dalej, ponosiłam, poprzytulałam, dalej płacze, położyłam na klacie i zasnęła .... mam nadzieję, że nic jej nie jest i to tylko efekt beznadziejnej pogody.... wczoraj tez tylee spała..... zwłaszca że ostatni tydzień to do południa nigdy nie spała
Moja też od rana na rączkach, mam nadzieję że to nie jakaś choroba bo w poniedziałek na szczepienie idziemy.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:37   #223
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
próbowałąś dawać smoka? moja też tak robiła ale daje jej smoka i sie uspokaja
Moja nie uznaje smoczka W ramach protestu za wsadzanie jej do buzi oszusta, z którego nie leci mleko zaczyna się solidnie krztusić i zanosić od płaczu. I próbowałam z 3 rodzajami smoczków i nic.

No właśnie wypadło mi z głowy Wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet, dużo bezzębnych uśmiechów, a małym kobietkom (w sumie mężczyznom małym też, a co mi tam ) spokojnych nocy i braku kolek

I witam nową mamusię

Kurde, próbuję mojej Małej sukienkę zrobić i nigdy nie mogę zdążyć jak śpi. Co się wkręcę porządnie to się budzi
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:39   #224
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

Jaką macie temperaturę w pokoju gdzie jest mały? Ja mam 21-22 czy niby tak jak powinno być ale mi jest zimno.
u nas roznie, niestety nie mamy mozliwosci ustawienia stalej temp a szkoda ale generalnie +/-22. to ze Ci jest zimno to moze przez pogode?

moj dziec sie przebudzil, pospal szalowe 30 min! sukces! do konca dnia pewnie juz nie bedzie spal bo przecie juz sie wyspalem
nachylilam sie do niego i mu mowie - o jejciu jak ja ie kocham!!! a ten usmiech na cala buziulke!!!!!

Stary 2013-03-08, 13:41   #225
BlackSanctum
Zakorzenienie

Iffonko, ja ściągam wtedy, kiedy mam twarde piersi, a mała akurat śpi i nie zamierza jeść, zazwyczaj wychodzi to tak mniej więcej 2-4 razy w ciągu całej doby, potem podaję jej w butelce, a jeśli akurat ma porę jedzenia, to daję jej pierś i wtedy nie ściągam.

Wisienko, ezzo - to ja ze swoim ślubem się chyba plasuję pomiędzy Wami, bo mam 13. lipca - ale ja już akurat mam suknię od listopada 2011, także miałam motywację, by zachować linię podczas ciąży.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-08 o 13:43
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:45   #226
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
moj dziec sie przebudzil, pospal szalowe 30 min! sukces! do konca dnia pewnie juz nie bedzie spal bo przecie juz sie wyspalem
nachylilam sie do niego i mu mowie - o jejciu jak ja ie kocham!!! a ten usmiech na cala buziulke!!!!!
Duży chłopak nie musi długo spać w dzień Genialne są te uśmiechy, nie? Moja wczoraj siedziała z tatusiem i zaczęła marudzić, tż Ją odwrócił w moją stroną, a Ewcia jak mnie ujrzała to taki uśmiech cudny posłała Rozczuliła mnie na maksa
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 13:45   #227
Wisienka_0809
Rozeznanie

Black, ja dlatego właśnie wolałam nie ryzykować. Gdybym miała już przed ciążą, to teraz i tak bym została goła i wesoła.
Stary 2013-03-08, 13:56   #228
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ale Wy planowaliście Polę? Bo my Oliwki nie, więc z góry założyłam, że na pewno nic się nie zmieni w mojej figurze, bo mam raczej stałą wagę - a tu niespodzianka, ciąża... Dlatego się ograniczałam, jadłam zdrowo i dużo, ale raczej mało słodyczy, fastfoodów, nie piłam słodzonych napojów itp itd. Motywacja była silna. No i chyba nam to wyszło na zdrowie.
Stary 2013-03-08, 13:59   #229
Wisienka_0809
Rozeznanie

Nie planowaliśmy, a skąd. Widzisz, Ty potrafiłaś się zdrowo odżywiać i się zmotywowałaś, a na mnie nawet takie coś, jak własny ślub, nie zadziałało.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 14:01   #230
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39653075]Nawijko, można, ja do pulpetów cebulę daję, to jest ugotowane, przetworzone przecież.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
ja jadlam tylko bez cebuli, jadlam smazone i jest ok
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mniam mniam, ale mi smaka narobiłaś
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja tez jadlam, z miesem tez a dzis na obiad zjem taiego kurczaka z worka w przyprawach.
To jem w takim razie
szaja, myslalam, ze cebuli wcale nie mozna, w zadnej formie.

Cytat:
ja dzis na obiad jadlam makaron z bialym serem i smazona cebula
Łoooo, to przyszalalas

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-03-08 o 14:07
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 14:02   #231
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Ezzo, Nie mam, w ogóle to dopiero po chrzcinach (czyli po świętach) zajmujemy się na dobre ślubem. I też będę miała szytą.
U nas niby rzeczy najważniejsze typu sala,muzyka,fotograf,kośc iół a nawet wymarzone stare amerykańskie corvette do ślubu jest,ale zostaly te wszystkie ☠☠☠☠☠☠☠y za którymi powoli muszę sie zacząć oglądać,kupa zachodu z tym weselem...gdyby nie to ze było planowane przed dzieciem to chyba bym sobie teraz odpuscila.
Stary 2013-03-08, 14:02   #232
BlackSanctum
Zakorzenienie

Eeee tam, nie przejmuj się. Waga to tylko waga, trzeba się zmotywować i działać, trudny jest pierwszy tydzień, a potem już idzie z górki. Dasz radę zgubić do ślubu.

Ja muszę zamówić zaproszenia (mam upatrzone na all), wybrać smak tortu, dopracować menu, zaplanować dekoracje i to chyba tyle w zasadzie...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-08 o 14:04
Stary 2013-03-08, 14:05   #233
Wisienka_0809
Rozeznanie

Ezzo, no my też te podstawowe sprawy mamy załatwione. Tylko zespół nam zrobił jajca, bo się rozpadł i musimy szukać innego. Oj, też mi się odechciewa na samą myśl o tych wszystkich duperelach, które jeszcze zostały. Z tym najwięcej jest roboty, bo niby takie drobne sprawy, a tyle z nimi zachodu właśnie.

Pstryczku, z białym serem i cebulą? U nas z serem to tylko na słodko.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-08, 14:06   #234
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, sorry, że się czepiam - jak zawsze - ale myślałam, że głupie tytuły wątków to tylko na poczekalni występują...
Stary 2013-03-08, 14:07   #235
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Nie planowaliśmy, a skąd. Widzisz, Ty potrafiłaś się zdrowo odżywiać i się zmotywowałaś, a na mnie nawet takie coś, jak własny ślub, nie zadziałało.
My za to mieliśmy na względzie klika znajomych par,które po ślubie już długo starają sie o dziecko i nic,wiec stwierdziliśmy,ze kończymy z zabezpieczeniem bo pewnie i tak nam sporo czasu zajmie zanim sie cos wykluje,a tu proszę...2 miesiące pózniej okazało sie,ze okres sie spóźnia i potem 2 kreseczki. Stad zaplanowane wcześniej wesele będzie z dzieciem
Stary 2013-03-08, 14:09   #236
Wisienka_0809
Rozeznanie

Kurde, chciałabym mieć tyle już zrobione, co Wy. No ale te trzy miesiące to jednak jeszcze coś jest. Niektórzy potrafią sobie wszystko załatwić w miesiąc i jest.
No właśnie też myślę, że pierwszy tydzień trzeba jakoś przeskoczyć, a potem już się można przyzwyczaić.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Co do tytułu - jak widać, i na odchowalni będą się za nami ciągnęły.
Stary 2013-03-08, 14:13   #237
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczyny ale wam zazdroszcze tych przygotowan!!! Jejciuuuuu.... jak jabym chciala sie wrocic do tamtego okresu swoja droga spokojnie lale, da sie kupic kiecke na 3,5 tyg przed slubem, da sie, jestem tego przykladem

No, i mialam napisac jak juz sie wszystkie rozpakuja, co bylo dla mnie najgorsze przy porodzie :P jak juz byly parte, maly wlasciwie juz wychodzil glowka, ze juz bylo widac wloski, to ten moment jak przechodzil przez piczke, czulam jak wszystkie kosci sie rozchodza, jak trzeszcza, strzelaja, ma sa kra!!! A najgorsze, ze czulam, jak sie cofa, jednego partego nie bylam w stanie wykorzystac i w tym momencie on sie cofnal, i te kosci z powrotem trzeszczaly, aaaaaa, jak sobie przypomne to ciary mam. no, musialam z siebie to wyrzucic, swoja droga, ktoras miala podobnie? :P

I jeszcze mam historie po powrocie ze szpitala do domu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 14:16   #238
Wisienka_0809
Rozeznanie

Lady, ja ostatecznie będę miała uszytą na jakieś 2 tyg. przed.

Bleee, powiem Ci, że nie wiem, bo jak parłam, to tylko mi w uszach trzeszczało.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-03-08 o 14:17
Stary 2013-03-08, 14:18   #239
nafiyqa
Zakorzenienie

Naprawde przeszkadzaja Wam te rymowane tytuly?
Mnie tam one bawia

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-08, 14:19   #240
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja szukalam na 3,5tyg przed innej

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości