Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 10:24   #211
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Dziewczyny a już zdecydowałyście czy będziecie pod opieką lekarza prywatnie czy na NFZ? U mnie panuje taki trend żeby być pod opieką lekarza, który pracuje w szpitalu i tak się składa, że wszyscy mają tylko prywatną praktykę poza nim. A może zamierzacie chodzić do kilku w sensie skonsultować jeszcze z innym niż prowadzący, że wszystko jest ok ?
Tutaj wygląda to zupełnie inaczej,ale pierwszą ciążę miałam w Polsce i chodziłam na NFZ,bo po prostu nie stać mnie było na prywatne wizyty. Mimo to byłam bardzo zadowolona z mojego lekarza,w gabinecie było Usg i w sumie i tak nie widziałabym sensu chodzenia prywatnie.

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Co u Was od rana słychać? Poranne mdłości?
Obudzilam sie dzis z lekkim bólem gardła, mam nadzieje ze to nic poważnego i szybko przejdzie, bo nie chce brać żadnych leków (znacie jakieś domowe plukanki na bol gardła? Cos mi sie kojarzy woda z solą, ale nie jestem pewna)

Ja właśnie dziś mam pierwszy raz mdłości,ale niezbyt mocne. Ciekawe jak tym razem przejdę ten pierwszy trymestr
Możesz płukać wodą z solą,łyżeczka soli na szklankę wody albo szałwią też można płukać. Ja używałam tantum verde na gardło,lekarz zalecił,ale to nie było w pierwszym trymestrze,więc tu pewna nie jestem czy można.

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy w ciąży można używać kosmetyków z filtrem do twarzy?
Ja używałam. Nie słyszałam,żeby nie było można. Przecież taka ochrona to wskazana jest.

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja co prawda nie noworoczna, a jeszcze staroroczna Mamusia, ale przypełzałam za Perfuzją, bo na wątku listopadowo-grudniowym są nawet dziewczyny z września, które już połowę ciąży mają za sobą, dzieciaczki kopią, płcie się ujawniają, a ja dopiero kończę 10 tydzień więc zdecydowanie bliżej jest mi do Was.

Termin z ostatniego usg mam na 15.12. Jeśli mnie przyjmiecie, to będzie mi bardzo miło
Witaj
Stary 2013-05-17, 11:04   #212
Lenova
Wtajemniczenie

Jak zobaczyłam wasze wpisy to mi się łezka w oku zakręciła-dokładnie rok temu ujrzałam dwie kreseczki które teraz smacznie pochrapują w łóżeczku.

Kochane życzę Wam aby czas ciąży był najpiękniejszy i żebyście czerpały z niego wiele radości a pod koniec aby brzuszek Wam bardzo nie ciążył

Gratulacje !!

mama Blaneczki ,styczeń 2013.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 11:07   #213
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Ja u siebie właśnie zauważyłam przebarwienia na czole (brązowe plamy).
Nie siedzę na słońcu, widocznie w biegu gdzieś mnie dopadło..
Zastanawiam się czy w ciąży można używać kosmetyków z filtrem do twarzy?
Nie tylko można, ale powinno sie

Chodzicie ma wizyty ze swoimi partnerami? Ja dzisiaj pierwszy raz idę ze swoim, bo bardzo chce. Ciekawe jak bedzie
Stary 2013-05-17, 11:18   #214
Azealia
Raczkowanie

Dziękuję

Perfuzja właśnie się zastanawiam, wiem że niektórzy lekarze się nie zgadzają. Ja na poprzedniej wizycie weszłam sama, a on czekał na korytarzu, ale żałuję, bo widziałam serduszko, a on nie Kolejną wizytę mamy w środę najbliższą i On i ja byśmy chcieli żeby wszedł, bo Dzidziuś już może będzie się ruszać... A chciałabym żebyśmy zobaczyli to razem.
Stary 2013-05-17, 11:35   #215
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie

Ja co prawda nie noworoczna, a jeszcze staroroczna Mamusia, ale przypełzałam za Perfuzją, bo na wątku listopadowo-grudniowym są nawet dziewczyny z września, które już połowę ciąży mają za sobą, dzieciaczki kopią, płcie się ujawniają, a ja dopiero kończę 10 tydzień więc zdecydowanie bliżej jest mi do Was.

Termin z ostatniego usg mam na 15.12. Jeśli mnie przyjmiecie, to będzie mi bardzo miło
Witaj! rzeczywiscie bardziej pasujesz do nad ja za 2 dni skończę 7 tydzien, więc dużej różnicy miedzy nami nie ma

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Ja właśnie dziś mam pierwszy raz mdłości,ale niezbyt mocne. Ciekawe jak tym razem przejdę ten pierwszy trymestr
Możesz płukać wodą z solą,łyżeczka soli na szklankę wody albo szałwią też można płukać. Ja używałam tantum verde na gardło,lekarz zalecił,ale to nie było w pierwszym trymestrze,więc tu pewna nie jestem czy można.
:
Woda z solą zaliczona - bleeeeee!!! Co za ochydztwo!! No ale jesli pomoże to moge sie tak poświęcić ...

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Jak zobaczyłam wasze wpisy to mi się łezka w oku zakręciła-dokładnie rok temu ujrzałam dwie kreseczki które teraz smacznie pochrapują w łóżeczku.

Kochane życzę Wam aby czas ciąży był najpiękniejszy i żebyście czerpały z niego wiele radości a pod koniec aby brzuszek Wam bardzo nie ciążył

Gratulacje !!

mama Blaneczki ,styczeń 2013.
Dziękujemy!! Piękne imię dalas swojej coreczce!! bardzo mi sie podoba!

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Chodzicie ma wizyty ze swoimi partnerami? Ja dzisiaj pierwszy raz idę ze swoim, bo bardzo chce. Ciekawe jak bedzie
Ja mam w czerwcu usg genetyczne i chciałabym zeby Tż był ze mną. Na inne wizyty raczej bede chodzić sama. Moze pod koniec jak juz bedzie dobrze widać dzieciaczka to pójdzie ze mną, ale zobaczymy.
A przy okazji: planujecie poród rodzinny? Z Tż na sali porodowej? Zanim zaszlam w ciążę obydwoje byliśmy przeciwko temu, a teraz Tż coraz częściej mówi ze chce być obecny przy porodzie, a ja nie chce!! Moze jeszcze zmienię zdanie (i on tez), ale póki co wole zeby stał za drzwiami...
Soleil_Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 11:44   #216
Caillouu
Raczkowanie

Dziewczyny, znowu miałam bliskie spotkanie z muszlą, no masakra jakaś, równo od tygodnia nie ma dnia, żebym przynajmniej raz nie wylądowała w kiblu... Ale cóż, sama chciałam

Widziałam, że rozmawiałyście o lekarzu. Ja chodzę w Polsce prywatnie, korzystam z usług Luxmedu. Mąż na każdej (czyli dotąd jednej.. ) wizycie jest ze mną. Jak w zeszłym tygodniu pierwszy raz zobaczył kozę ginekologiczną to zrobił się sinozielony ))
Na ostatniej wizycie 7 maja nie było jeszcze serca, ale za to w przyszły wtorek powinno już być. I oby było.

Słonecznego dnia!

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 11:44   #217
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Witaj! rzeczywiscie bardziej pasujesz do nad ja za 2 dni skończę 7 tydzien, więc dużej różnicy miedzy nami nie ma

Ja mam w czerwcu usg genetyczne i chciałabym zeby Tż był ze mną. Na inne wizyty raczej bede chodzić sama. Moze pod koniec jak juz bedzie dobrze widać dzieciaczka to pójdzie ze mną, ale zobaczymy.
A przy okazji: planujecie poród rodzinny? Z Tż na sali porodowej? Zanim zaszlam w ciążę obydwoje byliśmy przeciwko temu, a teraz Tż coraz częściej mówi ze chce być obecny przy porodzie, a ja nie chce!! Moze jeszcze zmienię zdanie (i on tez), ale póki co wole zeby stał za drzwiami...
A ja jutro zacznę 11 Jednak 10 tygodni to spora różnica, a 3 już nie taka znacząca

Co do porodu: Nie wyobrażam sobie żeby go nie było.. To znaczy oczywiście jeśli będzie czuł się na siłach, jeśli nie to wymieni się z moją Mamą, ale chcę żeby ktoś był przy mnie, podał coś do picia, pomasował plecy czy pomógł wejść do wanny czy pod prysznic (chciałabym rodzić w wodzie ). Z opisów na innych wątkach widzę jak ważna jest obecność bliskiej osoby w tym czasie, najczęściej jest to właśnie TŻt

A co do lekarza: Ja chodzę w Krakowie prywatnie, pracuje w szpitalu w którym planuję rodzić, a to jak wiadomo zawsze in plus . Wizyta trochę kosztuje, ale byliśmy przygotowani na takie koszty. Żadnego godnego polecenia na NFZ lekarza nie znam więc wybór był oczywisty.

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-05-17 o 11:46
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 11:51   #218
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Zawsze jak pasowalo,ze tz nie byl w pracy to szlismy razem na Usg.

Cytat:
Moj byl przy dwoch porodach,wiec na pewno bedzie i przy trzecim
Stary 2013-05-17, 12:43   #219
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znowu miałam bliskie spotkanie z muszlą, no masakra jakaś, równo od tygodnia nie ma dnia, żebym przynajmniej raz nie wylądowała w kiblu... Ale cóż, sama chciałam

Widziałam, że rozmawiałyście o lekarzu. Ja chodzę w Polsce prywatnie, korzystam z usług Luxmedu. Mąż na każdej (czyli dotąd jednej.. ) wizycie jest ze mną. Jak w zeszłym tygodniu pierwszy raz zobaczył kozę ginekologiczną to zrobił się sinozielony ))
Na ostatniej wizycie 7 maja nie było jeszcze serca, ale za to w przyszły wtorek powinno już być. I oby było.

Słonecznego dnia!
Współczuje....

O, a z jakiego miasta jesteś? Ciekawi mnie gdzie udało Ci sie znaleźć sensownego lekarza w luxmedzie.
Stary 2013-05-17, 12:49   #220
Caillouu
Raczkowanie

Cytat:
Współczuje....

O, a z jakiego miasta jesteś? Ciekawi mnie gdzie udało Ci sie znaleźć sensownego lekarza w luxmedzie.
W Katowicach

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 13:10   #221
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
W Katowicach
Już miałam nadzieje
Stary 2013-05-17, 13:48   #222
zodiakalnapanna
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszłe mamy

Jestem tu nowa i to moja pierwsza ciąża i 7 tydzień O wiele lepiej będzie "przechodzić ciążę" z innymi kobietami w tych samych terminach

W 5 tyg miałam robione USG i lekarz stwierdził pęcherzyk nieregularnego kształtu (skrzydła motyla :P) mogący odpowiadać dwóm pęcherzykom, czym z jednej strony narobił mi kupę nadziei a z drugiej milion obaw
Jutro mam kolejną wizytę więc nie mogę się doczekać.

Pozdrawiam
zodiakalnapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:01   #223
zodiakalnapanna
Przyczajenie

Dwa razy wrzuciłam tą samą wiadomość więc usuwam wpis

Edytowane przez zodiakalnapanna
Czas edycji: 2013-05-17 o 21:05
zodiakalnapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:12   #224
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dziewczyny, serdecznie wam gratuluję!
życzę bezproblemowej ciąży, szybkiego i łatwego porodu oraz cudownych chwil z dzieciaczkiem

ja swoje II kreski właśnie lulam do snu i jestem chyba najszczęśliwszą kobietą pod słońcem czego i wam życzę

z sentymentu będę was odwiedzać

mamusia lutowa 2013

ps. jestem ciekawa, czy któraś z was urodzi 02.02. ta jak jak

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:16   #225
felice_
Zakorzenienie

GRATULUJĘ SERDECZNIE WSZYSTKIM MAMUSIOM!
Spokojnej i książkowej ciąży i zdrowych pociech!

Mamusia styczniowa '13
Prawie noworoczna ! (2.01.2013)

2014:
- szlifuję język niemiecki- 1,5h dziennie
- udoskonalam pupę i brzuch
- zapuszczam włosy
- dbam o paznokcie
- robię rozsąsne zakupy
- jestem perfekcyjną mamą i żoną

Edytowane przez felice_
Czas edycji: 2013-05-17 o 14:30
felice_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:32   #226
Marti944
Raczkowanie

okazało się że Tż pracuje dzisiaj dłużej ,więc na działkę jedziemy dopiero wieczorem co do lekarza to ja będę chodziła prywatnie
Stary 2013-05-17, 14:44   #227
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:

Moj od razu powiedziała ze idzie ze mną. Siedział grzeczne a potem na zdjeciach usg zobaczył kropeczke. Bardzo chce chodzic ze mna a szczególnie chce byc 10 czerwca na nastepnej wizycie bo bedzie serduszko

Cytat:

Woda z solą zaliczona - bleeeeee!!! Co za ochydztwo!! No ale jesli pomoże to moge sie tak poświęcić ...

Dziękujemy!! Piękne imię dalas swojej coreczce!! bardzo mi sie podoba!

Nie zastanawiałam sie bardzo ale raczej bym go chciała ze sobą.

Cytat:
A ja jutro zacznę 11 Jednak 10 tygodni to spora różnica, a 3 już nie taka znacząca

Co do porodu: Nie wyobrażam sobie żeby go nie było.. To znaczy oczywiście jeśli będzie czuł się na siłach, jeśli nie to wymieni się z moją Mamą, ale chcę żeby ktoś był przy mnie, podał coś do picia, pomasował plecy czy pomógł wejść do wanny czy pod prysznic (chciałabym rodzić w wodzie ). Z opisów na innych wątkach widzę jak ważna jest obecność bliskiej osoby w tym czasie, najczęściej jest to właśnie TŻt

A co do lekarza: Ja chodzę w Krakowie prywatnie, pracuje w szpitalu w którym planuję rodzić, a to jak wiadomo zawsze in plus . Wizyta trochę kosztuje, ale byliśmy przygotowani na takie koszty. Żadnego godnego polecenia na NFZ lekarza nie znam więc wybór był oczywisty.
A moge wiedziec do jakiego lekarza chodzisz i gdzie chcesz rodzic? Bo ja tez do Krakowa chodze

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:49   #228
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny czy wy też ciągle jecie? Mam taki głód,że szok,mogłabym non stop coś przeżuwać
Stary 2013-05-17, 15:28   #229
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy wy też ciągle jecie? Mam taki głód,że szok,mogłabym non stop coś przeżuwać
Mnie łapie straszny głód, ale nie mam ochoty na jedzenie. Totalnie to absurdalne...
Stary 2013-05-17, 17:19   #230
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jem ciagle i cały czas jestem głodna ale nie dam rady duzo na raz zjeść, zatyka mnie i robi mi sie troszke niedobrze.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 17:36   #231
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
Kurczę, ja jakoś bezobjawowo....złapałam się dziś na tym, ze zaczęłam się zastanawiać czy wszystko jest ok, skoro nie mam objawów.
po co ja szukam dziury w całym?
Obym całą ciążę się czuła tak jak teraz
W pierwszej ciazy tez mialam bezobjawowy pierwszy trymestr, tylko boly mnie piersi i bylam rozhwiana ciut emocjonalnie, wiec sie nia ma sie co martwic na zapas.

Cytat:
Napisane przez caffeelattee Pokaż wiadomość
Aniolina Ja mam dokładnie te same obawy.Mój synek ma nie cały roczek, więc jak urodzi się następne maleństwo będzie teraz w wieku Twojego maluszka. Synek widzi chyba,że jestem jakaś inna. Mdli mnie nawet gdy robie mu kaszkę. Nie mam siły, ciągle chce mi się spać. Jestem szczęśliwa ale równie przerazona.
NO 1.5 roczne dziecko to zywiol, zwiewa itd, choc juz jest lepiej niz pol roku temu, czasem pojdzie za raczke i poslucha- czasem

Cytat:
Ja mam abonament w luxmedzie, ale nie mogę znaleźć tam dobrego lekarza. Wiec będę chodzić zupełnie prywatnie, a z abonamentu robić badania.
Tez chodze do Luxmedu, u kilku lekarzy bylam i sama nie wiem. Jak nic sie nie dzieje, to kazdy lekarz dobry, bylam teraz na pierwszej wizycie troche z przypadku u jednego i chyba u niego zostane- nie odstraszyl mnie, opinie w necie przecietne ale nia ma jakis strasznych historii

Cytat:
Cześć dziewczyny!
A powiedzie mi jeszcze dlaczego nie mozna sie opałach w ciazy??
no nie wolno sie opalac ze wzglegu na mozliwe przebarwienia plus jak jest bardzo goraco w brzuch to chyba jak z goraca kapiela- niewskazane.
Ja w 7 m-cu ciazy bylam w chrowacji, wiadomo slonce bylo, ale siedzialam raczej w cieniu.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Caffeelattee - dzięki, wlasnie odpowiedzialas na moje pytanie odnośnie opalania. Choć musze przyznac ze jestem tym troche zdziwiona bo często widzę kobiety w ciazy na plazy
Bylam na pierwszej wizycie jako, ze to 7t.c. niewiele bylo widac, ale byl wyrazny puls i jak na razie ciaza rozwija sie prawidlowo. przeziebienie mi przechodzi, Mala byla u rodzicow 2 dni wiec wylezalam sie jak nigdy,czekam teraz co strasznie pozno ja przywoza ;/

Pozdrawiam

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

ja tez n ie bardoz mam ochote jesc, ale ciut mnie mdli a jak jem to przechodzi wiec cos wpycham- zdrowego glownie
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:56   #232
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Mnie łapie straszny głód, ale nie mam ochoty na jedzenie. Totalnie to absurdalne...
Ja mam podobnie, zabieram się za jedzenie, bo w żołądku pusto, a po kilku kęsach już nie mogę i jest mi niedobrze. Ot taki nasz urok.

Witaj Azealia, rzeczywiście bliżej Ci do nas niż do poprzedniego wątku.

Jeśli mąż nie będzie akurat pracował, to będzie ze mną jeździł na wizyty. Jeśli chodzi o poród, to nie wiemy jeszcze. Zastanowimy się. Ale ja raczej chciałabym, żeby był przy mnie.
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:46   #233
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:

Co do porodu: Nie wyobrażam sobie żeby go nie było.. To znaczy oczywiście jeśli będzie czuł się na siłach, jeśli nie to wymieni się z moją Mamą, ale chcę żeby ktoś był przy mnie, podał coś do picia, pomasował plecy czy pomógł wejść do wanny czy pod prysznic (chciałabym rodzić w wodzie ). Z opisów na innych wątkach widzę jak ważna jest obecność bliskiej osoby w tym czasie, najczęściej jest to właśnie TŻt .
Ja tez chce mieć kogoś bliskiego przy sobie, ale myślałam raczej o mamie albo o tacie. Bardziej mama by mi pasowała. A Tż, no nie wiem... Na szczęście mam jeszcze ponad 7 miesięcy na podjęcie decyzji

Cytat:
Wręcz przeciwnie! Nie chce mi sie jeść, czuje sie ciagle pełna, a po jedzeniu mam mdłości. Jedyne co mi smakuje i nie szkodzi to krakersy słone. dzis nawet lunchu nie tknelam. Wszyscy sue na mnie dziwnie patrzyli, ale nie miałam ochoty, a jak doszli do deseru i zobaczyłam tiramisu to mnie zemdlilo!! A ja uwielbiam tiramisu!!!
Soleil_Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:14   #234
gosia261282
Gang Iren

Ale mi zle na zoladku,chyba musze mniej jesc
Stary 2013-05-17, 20:15   #235
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cześć Dziewczyny

trochę mnie tu nie było a tyyyle się naprodukowałyście
Przyznam się, że nie zaglądałam bo jakoś boję się zapeszać.. nie wiem dlaczego, jakaś przesądna się zrobiłam czy co.

Za tydzień mam badanie, mam nadzieję, że rozwieje wszystkie strachy

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:41   #236
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Wręcz przeciwnie! Nie chce mi sie jeść, czuje sie ciagle pełna, a po jedzeniu mam mdłości. Jedyne co mi smakuje i nie szkodzi to krakersy słone. dzis nawet lunchu nie tknelam. Wszyscy sue na mnie dziwnie patrzyli, ale nie miałam ochoty, a jak doszli do deseru i zobaczyłam tiramisu to mnie zemdlilo!! A ja uwielbiam tiramisu!!!
I bardzo dobrze, że nie jadłaś, w tiramisu są surowe jajka, więc w naszej sytuacji to raczej odpada.
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:48   #237
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

trochę mnie tu nie było a tyyyle się naprodukowałyście
Przyznam się, że nie zaglądałam bo jakoś boję się zapeszać.. nie wiem dlaczego, jakaś przesądna się zrobiłam czy co.

Za tydzień mam badanie, mam nadzieję, że rozwieje wszystkie strachy

Oj no co ty,jak mozna zapeszyc zagladajac na watek Kluseczko?
Badz z nami,bedzie ci razniej
Stary 2013-05-17, 21:01   #238
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Oj no co ty,jak mozna zapeszyc zagladajac na watek Kluseczko?
Badz z nami,bedzie ci razniej

wiem, że to głupie
Teraz mam stracha o tą torbiel. Dopiero do mnie dotarło, że razem z informacją o ciąży dr powiedział o tej torbieli i 'byleby nie rosła i nie bolała'. Brzucho mnie boli, ale to chyba macica...

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:01   #239
iza243
Zakorzenienie

Ja też was czytam ,ale nie pisze ze strachu...

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:13   #240
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

wiem, że to głupie
Teraz mam stracha o tą torbiel. Dopiero do mnie dotarło, że razem z informacją o ciąży dr powiedział o tej torbieli i 'byleby nie rosła i nie bolała'. Brzucho mnie boli, ale to chyba macica...
Kochana na innym moim watku mamusiowym bylo kilka dziewczyn z torbielami i wszystko skonczylo sie dobrze! U ciebie tez tak bedzie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ja też was czytam ,ale nie pisze ze strachu...
No ale kochana powiedz czy to ze piszesz czy nie piszesz moze miec jakis wplyw? Rob jak uwazasz i sie nie zmuszaj do pisania. Ja jakos nie wierze,ze mozna cokolwiek zapeszyc. Jak ma byc dobrze,to bedzie dobrze i nic tego nie zmieni.

Dobrze jest natomiast wyluzowac,postarac sie nie martwic na zapas,wlasnie nie zyc w strachu,tylko byc optymistycznie nastawiona. Przeciez na dzidzie samopoczucie mamy wplywa,nie wiadomo w sumie od kiedy to malenstwo zaczyna to odczuwac. Postarajcie sie byc dobrej mysli.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2013-05-17 o 21:54
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości