|
|
#211 | ||||
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Cytat:
Ja właśnie dziś mam pierwszy raz mdłości,ale niezbyt mocne. Ciekawe jak tym razem przejdę ten pierwszy trymestr ![]() Możesz płukać wodą z solą,łyżeczka soli na szklankę wody albo szałwią też można płukać. Ja używałam tantum verde na gardło,lekarz zalecił,ale to nie było w pierwszym trymestrze,więc tu pewna nie jestem czy można. Cytat:
Cytat:
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak zobaczyłam wasze wpisy to mi się łezka w oku zakręciła-dokładnie rok temu ujrzałam dwie kreseczki które teraz smacznie pochrapują w łóżeczku.
Kochane życzę Wam aby czas ciąży był najpiękniejszy i żebyście czerpały z niego wiele radości a pod koniec aby brzuszek Wam bardzo nie ciążył ![]() Gratulacje !! mama Blaneczki ,styczeń 2013. |
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Chodzicie ma wizyty ze swoimi partnerami? Ja dzisiaj pierwszy raz idę ze swoim, bo bardzo chce. Ciekawe jak bedzie
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Perfuzja właśnie się zastanawiam, wiem że niektórzy lekarze się nie zgadzają. Ja na poprzedniej wizycie weszłam sama, a on czekał na korytarzu, ale żałuję, bo widziałam serduszko, a on nie Kolejną wizytę mamy w środę najbliższą
|
#215 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja za 2 dni skończę 7 tydzien, więc dużej różnicy miedzy nami nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A przy okazji: planujecie poród rodzinny? Z Tż na sali porodowej? Zanim zaszlam w ciążę obydwoje byliśmy przeciwko temu, a teraz Tż coraz częściej mówi ze chce być obecny przy porodzie, a ja nie chce!! Moze jeszcze zmienię zdanie (i on tez), ale póki co wole zeby stał za drzwiami... |
||||
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, znowu miałam bliskie spotkanie z muszlą, no masakra jakaś, równo od tygodnia nie ma dnia, żebym przynajmniej raz nie wylądowała w kiblu...
Ale cóż, sama chciałam ![]() Widziałam, że rozmawiałyście o lekarzu. Ja chodzę w Polsce prywatnie, korzystam z usług Luxmedu. Mąż na każdej (czyli dotąd jednej.. ) wizycie jest ze mną. Jak w zeszłym tygodniu pierwszy raz zobaczył kozę ginekologiczną to zrobił się sinozielony ))Na ostatniej wizycie 7 maja nie było jeszcze serca, ale za to w przyszły wtorek powinno już być. I oby było. Słonecznego dnia!
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak 10 tygodni to spora różnica, a 3 już nie taka znacząca ![]() Co do porodu: Nie wyobrażam sobie żeby go nie było.. To znaczy oczywiście jeśli będzie czuł się na siłach, jeśli nie to wymieni się z moją Mamą, ale chcę żeby ktoś był przy mnie, podał coś do picia, pomasował plecy czy pomógł wejść do wanny czy pod prysznic (chciałabym rodzić w wodzie ). Z opisów na innych wątkach widzę jak ważna jest obecność bliskiej osoby w tym czasie, najczęściej jest to właśnie TŻt ![]() A co do lekarza: Ja chodzę w Krakowie prywatnie, pracuje w szpitalu w którym planuję rodzić, a to jak wiadomo zawsze in plus . Wizyta trochę kosztuje, ale byliśmy przygotowani na takie koszty. Żadnego godnego polecenia na NFZ lekarza nie znam więc wybór był oczywisty.
Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-05-17 o 11:46 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, a z jakiego miasta jesteś? Ciekawi mnie gdzie udało Ci sie znaleźć sensownego lekarza w luxmedzie.
|
|
#220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe mamy
![]() Jestem tu nowa i to moja pierwsza ciąża i 7 tydzień O wiele lepiej będzie "przechodzić ciążę" z innymi kobietami w tych samych terminach ![]() W 5 tyg miałam robione USG i lekarz stwierdził pęcherzyk nieregularnego kształtu (skrzydła motyla :P) mogący odpowiadać dwóm pęcherzykom, czym z jednej strony narobił mi kupę nadziei a z drugiej milion obaw ![]() Jutro mam kolejną wizytę więc nie mogę się doczekać. Pozdrawiam
|
|
|
|
#223 |
|
Przyczajenie
|
Dwa razy wrzuciłam tą samą wiadomość więc usuwam wpis
Edytowane przez zodiakalnapanna Czas edycji: 2013-05-17 o 21:05 |
|
|
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, serdecznie wam gratuluję!
życzę bezproblemowej ciąży, szybkiego i łatwego porodu oraz cudownych chwil z dzieciaczkiem ja swoje II kreski właśnie lulam do snu i jestem chyba najszczęśliwszą kobietą pod słońcem czego i wam życzę ![]() z sentymentu będę was odwiedzać ![]() mamusia lutowa 2013 ps. jestem ciekawa, czy któraś z was urodzi 02.02. ta jak jak
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULUJĘ SERDECZNIE WSZYSTKIM MAMUSIOM!
Spokojnej i książkowej ciąży i zdrowych pociech! Mamusia styczniowa '13 ![]() Prawie noworoczna ! (2.01.2013 )
- szlifuję język niemiecki- 1,5h dziennie - udoskonalam pupę i brzuch - zapuszczam włosy - dbam o paznokcie - robię rozsąsne zakupy - jestem perfekcyjną mamą i żoną ![]() Edytowane przez felice_ Czas edycji: 2013-05-17 o 14:30 |
|
|
|
#227 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#228 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny czy wy też ciągle jecie? Mam taki głód,że szok,mogłabym non stop coś przeżuwać
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie łapie straszny głód, ale nie mam ochoty na jedzenie. Totalnie to absurdalne...
|
|
#230 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jem ciagle i cały czas jestem głodna ale nie dam rady duzo na raz zjeść, zatyka mnie i robi mi sie troszke niedobrze.
|
|
|
|
#231 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- ja tez n ie bardoz mam ochote jesc, ale ciut mnie mdli a jak jem to przechodzi wiec cos wpycham- zdrowego glownie |
||||
|
|
|
#232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witaj Azealia, rzeczywiście bliżej Ci do nas niż do poprzedniego wątku. Jeśli mąż nie będzie akurat pracował, to będzie ze mną jeździł na wizyty. Jeśli chodzi o poród, to nie wiemy jeszcze. Zastanowimy się. Ale ja raczej chciałabym, żeby był przy mnie. |
|
|
|
|
#233 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzis nawet lunchu nie tknelam. Wszyscy sue na mnie dziwnie patrzyli, ale nie miałam ochoty, a jak doszli do deseru i zobaczyłam tiramisu to mnie zemdlilo!! A ja uwielbiam tiramisu!!!
|
||
|
|
|
#234 |
|
Gang Iren
|
Ale mi zle na zoladku,chyba musze mniej jesc
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cześć Dziewczyny
![]() trochę mnie tu nie było a tyyyle się naprodukowałyście ![]() Przyznam się, że nie zaglądałam bo jakoś boję się zapeszać.. nie wiem dlaczego, jakaś przesądna się zrobiłam czy co.Za tydzień mam badanie, mam nadzieję, że rozwieje wszystkie strachy
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Oj no co ty,jak mozna zapeszyc zagladajac na watek Kluseczko? Badz z nami,bedzie ci razniej
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
wiem, że to głupie ![]() Teraz mam stracha o tą torbiel. Dopiero do mnie dotarło, że razem z informacją o ciąży dr powiedział o tej torbieli i 'byleby nie rosła i nie bolała'. Brzucho mnie boli, ale to chyba macica...
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też was czytam ,ale nie pisze ze strachu...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#240 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No ale kochana powiedz czy to ze piszesz czy nie piszesz moze miec jakis wplyw? Rob jak uwazasz i sie nie zmuszaj do pisania. Ja jakos nie wierze,ze mozna cokolwiek zapeszyc. Jak ma byc dobrze,to bedzie dobrze i nic tego nie zmieni. Dobrze jest natomiast wyluzowac,postarac sie nie martwic na zapas,wlasnie nie zyc w strachu,tylko byc optymistycznie nastawiona. Przeciez na dzidzie samopoczucie mamy wplywa,nie wiadomo w sumie od kiedy to malenstwo zaczyna to odczuwac. Postarajcie sie byc dobrej mysli.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-05-17 o 21:54 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

)

Kolejną wizytę mamy w środę najbliższą
ja za 2 dni skończę 7 tydzien, więc dużej różnicy miedzy nami nie ma