Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-12-27, 14:25   #211
Iskra14
Zakorzenienie

Dot.: lida

Moim zdaniem nie ma cud tabletek bo gdyby takie były to wszystkie byłybyśmy piękne i szczupłe... Odpowiednia dieta i ćwiczenia to klucz do sukcesu

gaia poszukaj takich cwiczeń które Cię zainteresują, możliwości jest mnostwo zarówno w domu jak i w fitness klubacz, siłowniach itd.
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-27, 17:11   #212
Sathi
Zakorzenienie

ja nie polecam żadnych tabletek
cudów nie ma, nad spadkiem wagi trzeba dużo pracować
gdyby było inaczej to każdy mógłby sobie pofolgować
a potem tylko zażyć tabletki i cudownie schudnąć
niestety takie rzeczy to tylko w erze

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-28, 09:45   #213
Kompia
Raczkowanie

hej

To moze ja sie przlacze do dyskusji ... pod koniec marca 2006 zakupilam lide tak jak ty nakrecilam sie wypowiedziami innych osob na forach dotyczacych tych tabletek ... zaczelam je brac wytrwalam na nich 3,5 dnia. 4 dnia poszlam do szkoly i tam przezylam koszmar, zaczely mi dretwiec rece, serce walilo jak oszalale, cisnienie skakalo, mialam klopoty z oddychaniem, myslalam ze wykorkuje. Po jakis 2 godzinach mi przeszlo, od razu tabletki wyrzucilam do kosza. To fakt przez te 4 dni nie moglam prawie nic jesc, ciagle mnie suszylo, zrednice mialam kosmicznych rozmiarow, malo spalam ... Kilka dni po tym zajsciu w tv lecial program o lidzie/meizitang tragednia dla wielu kobiet przygoda ta skonczyla sie tragicznie, ja mialam to szczescie, ze szybko to skonczylam i nic mi sie powaznego nie stalo. Tabletki te dzialaja tak jak amfetamina, wowczas tez od razu waga nam poleci, odstawicie i waga szybko wraca do normy. DZIEWCZYNY NIE BADZCIE GLUPIE !!!!!!!!!!!!!!!!

Jednak w mojej swiadomosci cos sie zmienilo i od tamtego momentu wzielam sie za siebie, zmienilam styl odzywiania, wprowadzilam wiecej ruchu w swoje zycie ... schudlam 12 kg, wage trzymam do dzis i wlasnie od dzisiaj ruszam dalej z kg w dol, chce zrzucic jeszcze jakies 5-7 kg. No tak nie napisalam mam 166 cm, wazylam 72 kg, teraz 60 kg, chce 53-55 kg.

Pozdrawiam
Agnieszka
Kompia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-29, 21:09   #214
Gaia19
Przyczajenie

GG do Gaia19

dzieki za ostrzezenie, jeszcze sie nad tym wszytskim powaznie zastanowie.Narazie jem duuuuzo no i sie od jutra zaczynam szykowac na niedzielna imprezke życze wam szczesliwego nowego roku boje sie tylko o mojego kochanego pieska ktory strasznie sie boi fajerwerek
Gaia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-30, 06:28   #215
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: lida

Cytat:
Napisane przez Gaia19 Pokaż wiadomość
dzieki za ostrzezenie, jeszcze sie nad tym wszytskim powaznie zastanowie.Narazie jem duuuuzo no i sie od jutra zaczynam szykowac na niedzielna imprezke życze wam szczesliwego nowego roku boje sie tylko o mojego kochanego pieska ktory strasznie sie boi fajerwerek
Dla wszystkich zwierzaków nowy rok to ciężki okres Mój bernardyn podczas fajerwerków tak się przestraszył, że przeskoczył olbrzymie ogrodzenie, w którym zawsze był trzymany, jak ktoś na podwórko był wpuszczany. Przez 5 lat nie potrafił się z zagrody wydostać, a tu jeden taki dzień - nowy rok - i mu się udało

Również życzę szczęśliwego udanego roku i rozsądnego podejścia do odchudzania (ćwiczenia + racjonalna dieta)
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-30, 08:36   #216
Iskra14
Zakorzenienie

Morał jest jeden tylko ciężka praca nad sobą, swoimi przyzwyczajeniami i słabościami może dac rezultaty
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-30, 09:26   #217
Netka :)
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Morał jest jeden tylko ciężka praca nad sobą, swoimi przyzwyczajeniami i słabościami może dac rezultaty
podpisuje się pod tym 2 łapkami... gdyby były jakie kolwiek tabletki , po których się chudnie to nie było by na świecie otyłych osób...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-30, 20:19   #218
Arctica
Raczkowanie

Zgadzam się z moimi przedmówczyniami. Z tymi wszystkimi tabsami to święta prawda - po prostu dno. W przypadku Lidy (Meizitang) to nawet bym powiedziała podwójne dno.

Chciałabym tu zacytować fragment komunikatu z SlimCity, przytaczany także w prasie i tv (m.in. TVNie).

W lutym br. firma SlimCity otrzymała od Przedsiębiorstwa Biologicznego Lingcao Sp. z o.o. Kunming, list referencyjny otwierający nam drogę do rejestracji Meizitangu jako suplementu diety. W toku podjętych działań wyszły na jaw fakty wskazujące na inny niż opisany przez producenta skład preparatu.

Skład próbki Meizitangu, oddanej przez SlimCity do analizy w Instytucie Roślin i Przetworów Zielarskich w Poznaniu www.iripz.pl, istotnie różni się od składu oficjalnie przedstawionego przez chińskiego producenta - patrz strona SlimCity /Nowości-Meizitang.

Badanie próbki Meizitangu wykazało obecność związku chemicznego zwanego sibutraminą (sibutramin, sibutramine). Według specjalistów z Instytutu wykryty w Meizitangu związek jest identyczny z czynnym składnikiem, znajdującym się w leku na odchudzanie, który występuje w aptekach pod handlową nazwą MERIDIA. Raport z badania Meridii, Meizitangu i LiDy metodą chromatograficzną jest do obejrzenia na naszej stronie.

Czynny składnik preparatu został dokładnie przebadany przez wiele laboratoriów na całym świecie, czego dowodzi liczba naukowych opracowań. Meridia (sibutramina) jest bezpiecznym lekiem powszechnie dopuszczonym do obrotu. Także Główny Inspektorat Farmaceutyczny www.gif.gov.pl wydał zgodę na wprowadzenie Meridii do polskich aptek. Meridia jest lekiem wydawanym na recepty po konsultacji z lekarzem. Wobec takich faktów rejestracja Meizitangu jako suplementu diety jest niemożliwa i podjęliśmy starania by zarejestrować ten preparat jako lek. Proces ten jest długotrwały. Sądzimy, że preparat pojawi się w sprzedaży aptecznej najwcześniej na początku przyszłego roku.

Zdajemy sobie sprawę, że preparat nie zniknie z rynku mimo faktów, które ujawniliśmy. Dlatego radzimy, aby osoby, które zdecydują się na zażywanie Meizitangu, skonsultowały się w tej sprawie z lekarzem. Lekarza należy zapytać czy Nasz stan zdrowia pozwala na przyjmowanie Meridii, bowiem czynny składnik chemiczny w niej zawarty jest identyczny ze składnikiem obecnym w preparacie Meizitang."

...nareszcie ktoś otwarcie przynał, że Meizitang to NIE są SAME ZIÓŁKA!!!
Chciałabym jeszcze wiedzieć, jaką dokładnie zawiera dawkę sibutraminy i czy jest tam coś jeszcze, o czym nie informowano w ulotce...
A tak swoją drogą, to chyba po odkryciu takich rewelacji, firma powinna zaprzestać sprzedaży produktu do momentu jego rejestracji (tu:jako leku)...

Nie dajcie się wpuścić w ten kanał. A tu jeszcze namiar na post z innego forum, gdzie wypowiadają się ludzie, którzy oddali kapsułkę tego świństwa do analizy. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p...20%20%3Cbr%20/

I jeszcze jeden fakt przemawiający przeciw. Przecież te tabsy bytują tylko na czarnym rynku. Nie dopiuszczone do sprzedaży aptecznej czy poza aptecznej w żadnym europejskim kraju. To gorsze niż równie znany czeski ADIPEX (od. pol. Meridy).
Stary 2007-01-09, 19:13   #219
bergamia
Rozeznanie

GG do bergamia
Dot.: "tabletki kapuściane" -stosowal ktos?

No dobrze, to ja teraz z trochę innej beczki. Kupiłam te tabletki myśląc że to takie warzywka w proszku, a teraz zimową porą to ich trochę brakuje, były w promocji to pomyślałam sobie że dobry pomysł. Ale jak je w domu rozpakowałam to w ulotce przeczytałam, ze to na odchudzanie tablety są a nie zwykłe witaminki-roślinki. Ok. piszecie, że nie działają to w porządku(dla mnie ) ale jak i czy w ogóle mam je łykać. Przed jedzeniem 30 minut tak jak napisano w ulotce, czy w trakcie jak zwykłe witaminy?
No proszę poradźcie coś, bo co prawda nie zapłaciłam za nie duzo, ale trochę szkoda do kubła je wrzucić, moze jako uzupełnienie diety by się nadały

bergamia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 12:51   #220
Krówka-Toffi
Raczkowanie

Dot.: "tabletki kapuściane" -stosowal ktos?

Moje drogie wizazystki zadne tabletki nie pomoga Wam schudnac. Jesli nawet sa dobre tabletki, lecz drogie to sa niezdrowe, poniewaz powoduja zmianyw organizmie, zaburzenia hormonalne. Ja poroponuje raczej zainwstowac w karnet na aeronik niz kupupowac te badziewia, do tego dolaczyc madra diete,a efekty pojawia sie....

PRZESTRZEGAM PRZED KUPOWANIEM NA ALLEGRO : MEIZITANC I LIDE - POWODUJA ZAPASC I TRWALE ZMIANY W ORGANIZMIE.
Krówka-Toffi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 19:29   #221
evellin
Raczkowanie

Question Dot.: Tabletki wspomagajace odchudzanie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Ja brałam Therm Line plus L- Karnitynę przez jakieś 3mce
w tym czasie schudłam około 12 kg. Nie ćwiczyłam. Mimo tego nie polecam
Ja też biorę od jakiegoś czasu Therm Line II + L-karnitynę ale nie widzę żadnych efektów:-( Ćwiczyłaś coś w czasie tych 3 miesięcy? A jeśli tak, to jakie ćwiczenia polecasz aby wspomóc działanie tych tabletek? Pozdrawiam i czekam za odpowiedź;-)
evellin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-30, 09:31   #222
mozaika88
Raczkowanie

Vision-suplement diety.Pax,Antiox,Detox i inne...

Czy któraś z Pań miała styczność z tymi preparatami? Co o nich sadzicie? Skuteczne,naturalne antybiotyki czy kolejny bubel? Wazna jest kazda opinia.Może znajomi zazywaja te tabletki?
mozaika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-30, 10:10   #223
mozaika88
Raczkowanie

Dot.: Vision-suplement diety.Pax,Antiox,Detox i inne...

up up
Stary 2007-03-30, 21:00   #224
mozaika88
Raczkowanie

up
Stary 2007-03-31, 09:31   #225
mozaika88
Raczkowanie

up up

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-31, 13:07   #226
OOlciaa
Raczkowanie

siema
widze ze nikt narazie nie zainteresowal tym watkiem
jestem pierwsza

ja stosuje te preparaty,sa to ziola w kapsulkach!!
OOlciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-31, 13:19   #227
OOlciaa
Raczkowanie

ja stosuje te preparaty po badaniu metoda nieliniowa, przez lekarza zostalay one specjanie dla mnie dobrane i po katem tradzika
Stary 2007-03-31, 14:37   #228
mozaika88
Raczkowanie

Olcia a ktore z tych preparatow stosujesz? Czy sa jakies efekty?
Stary 2007-03-31, 14:44   #229
OOlciaa
Raczkowanie

w tym miesiacu mam antiox,detox,sveltform,nu trimax
lecze sie ju okolo 1,5 roku tymi preparatami i powiem ze nazekac nie moge
zanim rozpoczelam leczenie bol zoladka to byl "chleb powszedni" nie mowie ju o twarzy ktorej wstydzilam sie pokazac i takie rozne inne sprawy...
teraz po tradziku zostaly mi tylko czerwone plamki, a o bolu zoladka kuz nie pamietam, wiec uwazam ze to kase ktora wydalam (a nie jest to tanie) nie zaluje
Stary 2007-03-31, 16:58   #230
alkaxy
biegam dla Zabawy

ja mam dobrane przez lekarkę pod kątem ogólnego uzupełnienia diety. odkąd je biorę czuje sie o wiele lepiej, znikneło ciągłe zmęczenie, cera sie poprawiła, włosy tez jakby ładniejsze. Mialam tez troche problemów z nerkami i teraz jest zdecydowania lepiej. brałam napewno detox i jeszcze chyba 2 inne. teraz nutrimax juz tylko.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-01, 08:32   #231
mozaika88
Raczkowanie

dzieki,a moze ktos jeszcze probwal i jest zadowolony?
Stary 2007-04-05, 15:12   #232
laaraa
Raczkowanie

Dot.: Bio-Drain lub inne srodki na oczyszczanie organizmu z toksyn:)

ja wlasnie pije wyzej wspomniane turbo slim i zobaczymy z jakim efektrm. dzisja poiewrszy dzien. mi to bardzo smakuje! brzoskwiniowe jak herbatka ice tea tyle ze bez cukru.
laaraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-09, 20:01   #233
mozaika88
Raczkowanie

upup
Stary 2007-05-01, 11:53   #234
mozaika88
Raczkowanie

upup
Stary 2007-05-19, 10:34   #235
elianka
Zakorzenienie

Suplementy

naczytałam się o różnych suplementach i teraz mam mętlik w głowie..
fajnie by było brać pokrzywe czy inną silice na włosy i paznokcie, aplefit na utrate apetytu, thermo line na spalanie tłuszczu, zieloną herbatę przeciw wolnym rodnikom, błonnik, chrom i jeszcze jakieś centrum czy vigor na niedobory witamin, beta karoten na opaleniznę, klarin na oczy i lecytynę na dobrą pamięć...wszystkiego po 2, czasem 3pigułki- wychodzą z tego dwie garście leków co rano

ja specjalnie to przerysowałam, ale moje pytanie brzmi- ile czego i z czym mozna brać, żeby nie przegiąć? no i- jak bardzo mozna sobie zaszkodzić?

ja na zień dzisiejszy biorę co rano bodymax i pokrzywę ze skrzypem humavitu, planuje też thermoline...

a wy co łykacie?
Stary 2007-05-19, 11:30   #236
Ather
Zakorzenienie

Dot.: suplementy..

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
naczytałam się o różnych suplementach i teraz mam mętlik w głowie..
fajnie by było brać pokrzywe czy inną silice na włosy i paznokcie, aplefit na utrate apetytu, thermo line na spalanie tłuszczu, zieloną herbatę przeciw wolnym rodnikom, błonnik, chrom i jeszcze jakieś centrum czy vigor na niedobory witamin, beta karoten na opaleniznę, klarin na oczy i lecytynę na dobrą pamięć...wszystkiego po 2, czasem 3pigułki- wychodzą z tego dwie garście leków co rano

ja specjalnie to przerysowałam, ale moje pytanie brzmi- ile czego i z czym mozna brać, żeby nie przegiąć? no i- jak bardzo mozna sobie zaszkodzić?

ja na zień dzisiejszy biorę co rano bodymax i pokrzywę ze skrzypem humavitu, planuje też thermoline...

a wy co łykacie?
Elianko, ale po co to wszystko chcesz w tabletkach ?
Przecież błonnik możesz 'naturalnymi' sposobami dostarczyć, po prostu jedząc odpowiednie produkty.
Zielona herbata ? Toż można wypić 1 czy 2 dziennie
Beta - karoten na opaleniznę ? - wyjdź na słoneczko Poza tym jest jeszcze marchewka.

Ech... i po co te tabletki na spalanie tłuszczu... ?

Ja ograniczyłam się do Vigoru (jedna dziennie) i wit. C oprócz tego że dostarczam ją 'naturalnie'.
Piję jedną szklankę wapnia i magnezu (tab. musujące) dziennie...
I to tyle. Niedługo dodam jeszcze kapsułke omege 3 i na tym się skończy
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-19, 14:56   #237
elianka
Zakorzenienie

Ather ja nie chcę tego wszystkiego brać, broń boże.. to tylko taka moja refleksja po wizycie w aptece poza tym znam taka jedną co bierze 12 preparatów na raz.. przeciez to jakaś paranoja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-19, 16:19   #238
Paula07
Wtajemniczenie

Post Dot.: suplementy..

Ja biore sporo suplementow , jakos zawsze jest cos do podrasowania.

Wiec w tej chwili:
biotyna, cynk, chrom, czosnek, rutinacea,beta - caroten.

I to jest malo jak na mnie, teraz troche odpoczywam od tablet.
Paula07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-23, 08:54   #239
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

ja też sporo biorę, ale... zaczęły i wypadac włosy i staram się je czyms ratowac..

zelazo, cynk, multitabs, vitapil, merz spezial...

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-24, 11:44   #240
sweetpinky
Zakorzenienie

Ja uważam, że nic w nadmiarze nie jest dobre wręcz przeciwnie. Wydaje mi się, że właśnie przez różne leki itp. zniszczyłam sobie żołądek bądź wątrobę. Nie mogę nic zjeść ciężkostrawnego bo mam okropne boleści. Kiedyś tak nie miałam więc dlatego tak sądzę!

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości