|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
jak dla mnie nie ma nic lepszego niż karmienie na leżąco a ostatnio polubiliśmy taką pozycję,że Bartuś leży na moim brzuchu i pije ![]() poranione sutki od łapczywego jedzenia? a co do odbijania to ja też nie odbijałam przez pierwszych kilka dni bo tego pokarmu było tak malutko że nie miał czym odbić dopiero chyba po 4 dniach jak już piersi były pełne zaczęłam odbijać i trochę ubaw miałam z koleżanki z sali(al bez zbędnych komentarzy oczywiście), która nosiła do odbicia a mała Helenka odbić nie chciała... pewnie nie miała też za bardzo czym ale mnie się dziwiła dlaczego nie odbijam no i pewnie jutro będzie gorzej ale.. będzie cudownie... ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-06-28 o 21:47 |
||
|
|
|
#212 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
widzisz, mi położna powiedziała trzy razy dziennie 2-3 krople, a lekarka 4 razy dziennie 3- 4 krople
Cytat:
i pamiętaj, (poważnie teraz) smaruj brodawki swoim mleczkiem i nic Ci nie porani a jaki jest Leon? ![]() Cytat:
![]() nie podawaj, ale miej może w tak zwanym zanadrzu ![]() myślałam, że to ważne kiedy się odciąga. a mogę chyba od razu do butelki, a potem butelkę podgrzać w mikrofali, czy tam podgrzewaczu? i jak wstawię do lodówki to do kiedy może tak stać?
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
NoBoTak i Anoxee gratulacje
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Anoxee gratuluję!!!
Lonely u nas problemu z kupą nie było hmm przez 5/6 dób po urodzeniu, a później przy każdym karmieniu była kupa (tak jak wcześniej) tylko robiona pod ogromnym ciśnieniem i było w niej coraz mniej tego niestrawionego mleczka i była bardzo wodnista i śluzowata (wtedy nie widziałam tam śluzu, ale dowiedziałam się od położnej i lekarki) Ale problemów z brzuszkiem nie było przez 2 tyg, ale kupy obrobiły tak małej tyłek, że to był ogień. Nie dało nic smarowanie. Czyli kupa była kwaśna. Wtedy zaczęliśmy stosować delicol za poleceniem położnej i strzelające i kwaśne kupy poszły precz, ale od wtedy zaczęły się prężenia, stękania i kupa raz dziennie. Stękanie i prężenie po każdym jedzeniu. Przez cały dzień, ale bez płaczu. Stosowaliśmy przez 2-3 tygodnie, odstawiliśmy. Przyszły kupy. Znów wodniste i strzelające a do tego wymioty. Po mleku mm AR kupa była ładna przez dwa dni, a później to samo (mleko zawiera laktozę i mleko krowie) teraz jesteśmy na bebilonie pepti i póki co spokój. Pręży się czasami ale widzę, że ona sama jak i ja wypoczywa ![]() Bańka tak mi przykro, że Michałowi nic nie pomaga A rozważaliście nutramigen? Czy już "miał" ?Byliśmy z TŻ i młodą na randce Fajnie tak odsapnąć...UfffffJakie maty edukacyjne polecacie, macie juz w ogóle? Bo chcę coś kupić i nie wiem co
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-06-28 o 22:00 |
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Dziękuję dziewczynki
Happy, Leon to mały wrzaskun (pozdro komiksowa ), jak się wydrze, to mózgiem rusza, ale ogólnie jest kochany śpi właśnie, ale to pewnie żaden wyczyn ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- A, diabli, tatuś był podczas porodu, bardzo dzielnie wszystko zniósł, przeciął pępowinę, był przy ważeniu, mierzeniu, pstryknął fotki, a jak mnie lekarz szyl, to patrzył do tej mydelniczki nie wiedząc o bożym świecie Mimo tego, że nie mógł mnie nawet tyknac ;-) podczas porodu, to mnie bardzo wspierał i spodziewał się, że będzie gorzej.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
anoxee-
ale masz świetną koleżankę na sali ![]() obyście szybko wyszli do domku ![]() banka- przetestowałaś już u Michała chyba całą kolkową apteczkę ... ![]() justi- ja na początku karmiłam tylko na leżąco- tak jak Ty, że Mały leżał na brzuchu ![]() moja mama się dziwiła, co to za dziwna pozycja ![]() == po południu wyszlliśmy na chwilę do sklepu, wzięłam Małego do chusty, trochę go to wyciszyło... teraz śpi w łóżeczku..ale niespokojnie, bo ma gazy..niewielkie, ale jednak nie pozwalają mu dobrze spać a ja też chyba idę spać ![]() dobranoc |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzielny tatuś Cytat:
|
|||
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
jejjjj... padam..
ale Mały chyba w końcu też padł i zasnął.. ![]() Anoxe GRATULACJE !!!! niech Leonek zdrowo się chowa ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- no i znowu pobudka... chyba już 5 czy 6 w ciągu ostatniej godziny wybaczcie.. ale dziś już z Wami nie pogadam... uciekam |
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartek na szczęście ładnie dziś śpi, zasnął o 20:00, ułożyłam go na brzuszku czekam aż się obudzi, nakarmię go, uśpię i idę spać
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Anoxe, Nobotak! Ogromne gratulacje! Jak nic dzis leonkowy dzien
![]() Moje dziecie po.wielkich.placzach i ciaglym karmieniu od 19 (i to bez bolu brzuszka wiec chyba dla.zasady) zasnelo samo w lozeczku My tez stosujemy delicol. Zadzialal po dobie, kolejne 3 dni byl.spokoj a potem powrot do placzu.i prezenia. Ale zbieglo sie to z moimi fanaberiami jedzeniowymi (sorbety i ciastka) wiec podejrzewam, ze podraznilam malej zoladek (po antybiotyku ma kiepska flore bakteryjna mimo,ze daje jej dicoflor). Mysle wiec ze mamy do czynienia z lekka nietolerancja laktozy i ogromna nietolerancja nowosci w diecie mamy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Banka przykro mi, że Michaś tak się męczy
![]() Ada fajnie, że delicol tak ładnie zadziałał. Oby tak już zostało Justi przybij pionę, ja też zjadłam dzisiaj pół kg truskawek- nie mogłam się opanować ale w zesżłym tygodniu zjadłam mniejszą porcję i wszystko było okza to czereśni boję się ruszyć... ![]() Motylek Wasza historia nie jest pocieszająca.. Biedna Matylda.. ale dobrze, że udało się znaleźć jakieś rozwiązanie...u nas kupy też strzelające, pod sporym ciśnieniem i właśnie ze śluzem.. ale czy kwaśne to nie wiem, dupci nie mamy czerwonej.. (może dlatego że często zmieniam pampki i smaruję )
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedziałam tylko, że nie są zalecane
|
|
|
|
|
#225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W końcu się doczekałyście ![]() Witam 2 Leonków
|
||
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
anoxee
gratulacje ale Leonki zaszalały dzisiaj ![]() odchowalnia rusza pełną gEMbą ![]() a moja Zuzia nigdzie sie nie wybiera- lubi swoj apartament i pewnie opusci go dopiero jak ja ktoś wygoni ![]() spokojnej nocy |
|
|
|
#227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
ale masz pewnosc ze to nietolerancja? Macie wszystkie pewnosc? Bo generalnie delicol jest amtykolkowy ogolnie + ma skladnik rozkladajacy laktoze. I generalnie jesli od razu zastosujecie delicol to moze byc tak ze on zadziala ale to nie bedzie mialo nic wspolnego z nietolerancja tylko zadziala ogolni na kolki. Cytat:
[QUOTE=happy to ostro zaczęłaś, ja myślałam, żeby spróbować z 7 sztuk ![]() nie podawaj, ale miej może w tak zwanym zanadrzu ![]() myślałam, że to ważne kiedy się odciąga. a mogę chyba od razu do butelki, a potem butelkę podgrzać w mikrofali, czy tam podgrzewaczu? i jak wstawię do lodówki to do kiedy może tak stać?[/QUOTE] Z tego co wiem nie mozna podgrzewqc w mikrofali. Trza stopniowo np. W garnku z goraca woda My tez sie dzis wazylismy i po 15 dniach mamy 600gram wiecej wiec jestem zadowolona Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę!Cytat:
![]() Możesz do butelki, ja tak czasem robię ale nie podgrzewaj w mikrofali!! wstawiamy do garnka z ciepłą wodą i podgrzewamy do temp. 37 stopni, należy uważać aby nie podgrzać do 50 stopni bo mleko wtedy traci swoje właściwości. W lodówce do 3 dni może mleko stać. Na pierwszej stronie chyba jest o przechowywaniu mleka <post Diabi> |
||
|
|
|
#229 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
gratulacje dla maluszka i dla taty za odwagę ![]() Cytat:
nie ma to jak "eksperci od wszystkiego", nie słuchaj jej rób swoje, każdy maluszek jest inny i lubi co innego, to ty go wychowujesz i czujesz co jest dla niego najlepsze, a nie jakaś pindzia
|
||
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxee NoBoTak
Ju prawie wszystkie jesteśmy w komplecie;-) Jooasia Może zaproponuj jakiejś salowej pomoc w sprzątaniu? Dziewczyny strasznie wam współczuję problemów z brzuszkami. Dla każdej z osobna i każdego malucha Marchewka, vil gdzie wy? ![]() Marchewka w poniedziałek w multikinie Kac Vegas 3;-) Chetna? Ala nadal smarka Z ciekawostek- była wczoraj u nas pani rehabilitantka. Dowiedziałam się dużo przydatnych rzeczy Mogę wam sprzedać parę przydatnych info ale to może nie teraz bo 5 rano jest Tak na szybko - pani polecala Zawitkowskiego oglądać ;-) |
|
|
|
#231 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
z tą mikrofalą to była tzw podpucha od 5:30 odciągam i mam JUŻ- uwaga, uwaga, fanfary- 30 ml Ile na jeden posiłek musiałabym odciągnąć? mniej więcej, wiadomo, że dzieciaczki róznie ptorzebują.
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Justi- ja sie bardziej boje czeresni bo wydaje ni sie ze one mogą mieć wpływ na brzuszek, a truskawki to pewnie tylko wysypka uczuleniowa czyli problem estetyczny. Chyba ze źLe myśle
Jenny- za miesiąc ![]() Aas- super ze dziewczyny tak fajnie sie rozwijają oby Ali szybko przeszedł katarek. My sie meczylismy równo 7dni i przeszło. Pomagał spray do noska frida.A rad oczywiście posluchamy ![]() ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Happy- i jak odciagasz ręcznie ? Musisz kombinować z tym uciskaniem brodawki.. Ja czasem ucisne w takim dobrym miejscu ze mleko sika strumieniami a odciagasz po karmieniu ? Bo jeśli nie to długo te 30ml meczylas.. Chociaż pamietam moje pierwsze ręczne ściąganie w 3dobie.. Myślałam ze ściany pogryze.. Ja najbardziej lubię odciagac w nocy jak mały rzadko je i cycki mam kamienne, aż bolesne. Wtedy mleko leci jak szalone ;( --- Jeśli chodzi o ta nietolerancje laktozy.. Nie wiem czy to to. Na razie jeszcze wstrzymuje sie z podaniem delicolu.. |
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ręcznie, idzie jak krew z nosa z tej piersi nie karmiłam, karmiłam z drugiej godzinę wcześniej myślę, że dojdę do wprawy. a nie wiesz czasem ile taki dwumiesięczniak powinien zjeść, szukam na necie, ale jest tylko odnośnie mm :/
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
As, gdzie tego Zawitkowskiego mozna oglsdac?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
90-120 ml
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry rano
to musi być fajny dzień Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
A wiesz, że już o tym myślałam?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Też jest to sposób
![]() Ah, no i witam się w 1 dniu 43 tygodnia ciąży to ile to te słonice noszą ciążę??? bo może się zalapie??? ![]() W końcu będzie tak, że mnie wygonicie na wątek mam lipcowych... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-06-29 o 07:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.

szwabska kombajnistka ma na noc. Mam nie karmić na leżąco, bo na siedząco jest wygodniej, jak powiedziałam, że Leon łapczywie je, to się dowiedziałam, że będę mieć poranione sutki (wtf?), już mi zwróciła uwagę, że nie dałam go do odbicia, sama karmila młoda od 19:30 do teraz - uważa, że jest głodna... Aaa i ona ma pampy Dada zero i sa od trzech kilo :-D Jezu żebym ja to spamietala wszystko
ale mnie się dziwiła dlaczego nie odbijam 
nie mogłam się opanować 

A rozważaliście nutramigen? Czy już "miał" ?

)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
bo póki co nie dostał niczego...
07.07.2012
Może zaproponuj jakiejś salowej pomoc w sprzątaniu?