|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() jak dla mnie nie ma nic lepszego niż karmienie na leżąco a ostatnio polubiliśmy taką pozycję,że Bartuś leży na moim brzuchu i pije ![]() ![]() poranione sutki od łapczywego jedzenia? ![]() a co do odbijania to ja też nie odbijałam przez pierwszych kilka dni bo tego pokarmu było tak malutko że nie miał czym odbić ![]() ![]() ![]() ![]() no i pewnie jutro będzie gorzej ale.. będzie cudownie... ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-06-28 o 20:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#212 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
widzisz, mi położna powiedziała trzy razy dziennie 2-3 krople, a lekarka 4 razy dziennie 3- 4 krople
![]() Cytat:
i pamiętaj, (poważnie teraz) smaruj brodawki swoim mleczkiem i nic Ci nie porani ![]() ![]() Cytat:
![]() nie podawaj, ale miej może w tak zwanym zanadrzu ![]() myślałam, że to ważne kiedy się odciąga. a mogę chyba od razu do butelki, a potem butelkę podgrzać w mikrofali, czy tam podgrzewaczu? i jak wstawię do lodówki to do kiedy może tak stać?
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
NoBoTak i Anoxee gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Anoxee gratuluję!!!
Lonely u nas problemu z kupą nie było hmm przez 5/6 dób po urodzeniu, a później przy każdym karmieniu była kupa (tak jak wcześniej) tylko robiona pod ogromnym ciśnieniem i było w niej coraz mniej tego niestrawionego mleczka i była bardzo wodnista i śluzowata (wtedy nie widziałam tam śluzu, ale dowiedziałam się od położnej i lekarki) Ale problemów z brzuszkiem nie było przez 2 tyg, ale kupy obrobiły tak małej tyłek, że to był ogień. Nie dało nic smarowanie. Czyli kupa była kwaśna. Wtedy zaczęliśmy stosować delicol za poleceniem położnej i strzelające i kwaśne kupy poszły precz, ale od wtedy zaczęły się prężenia, stękania i kupa raz dziennie. Stękanie i prężenie po każdym jedzeniu. Przez cały dzień, ale bez płaczu. Stosowaliśmy przez 2-3 tygodnie, odstawiliśmy. Przyszły kupy. Znów wodniste i strzelające a do tego wymioty. Po mleku mm AR kupa była ładna przez dwa dni, a później to samo (mleko zawiera laktozę i mleko krowie) teraz jesteśmy na bebilonie pepti i póki co spokój. Pręży się czasami ale widzę, że ona sama jak i ja wypoczywa ![]() Bańka tak mi przykro, że Michałowi nic nie pomaga ![]() Byliśmy z TŻ i młodą na randce ![]() ![]() Jakie maty edukacyjne polecacie, macie juz w ogóle? Bo chcę coś kupić i nie wiem co ![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-06-28 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Dziękuję dziewczynki
![]() Happy, Leon to mały wrzaskun (pozdro komiksowa ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- A, diabli, tatuś był podczas porodu, bardzo dzielnie wszystko zniósł, przeciął pępowinę, był przy ważeniu, mierzeniu, pstryknął fotki, a jak mnie lekarz szyl, to patrzył do tej mydelniczki nie wiedząc o bożym świecie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
anoxee-
ale masz świetną koleżankę na sali ![]() obyście szybko wyszli do domku ![]() banka- przetestowałaś już u Michała chyba całą kolkową apteczkę ... ![]() justi- ja na początku karmiłam tylko na leżąco- tak jak Ty, że Mały leżał na brzuchu ![]() moja mama się dziwiła, co to za dziwna pozycja ![]() == po południu wyszlliśmy na chwilę do sklepu, wzięłam Małego do chusty, trochę go to wyciszyło... teraz śpi w łóżeczku..ale niespokojnie, bo ma gazy..niewielkie, ale jednak nie pozwalają mu dobrze spać a ja też chyba idę spać ![]() dobranoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dzielny tatuś ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
jejjjj... padam..
ale Mały chyba w końcu też padł i zasnął.. ![]() Anoxe GRATULACJE !!!! niech Leonek zdrowo się chowa ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- no i znowu pobudka... chyba już 5 czy 6 w ciągu ostatniej godziny ![]() wybaczcie.. ale dziś już z Wami nie pogadam... uciekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bartek na szczęście ładnie dziś śpi, zasnął o 20:00, ułożyłam go na brzuszku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Anoxe, Nobotak! Ogromne gratulacje! Jak nic dzis leonkowy dzien
![]() Moje dziecie po.wielkich.placzach i ciaglym karmieniu od 19 (i to bez bolu brzuszka wiec chyba dla.zasady) zasnelo samo w lozeczku ![]() My tez stosujemy delicol. Zadzialal po dobie, kolejne 3 dni byl.spokoj a potem powrot do placzu.i prezenia. Ale zbieglo sie to z moimi fanaberiami jedzeniowymi (sorbety i ciastka) wiec podejrzewam, ze podraznilam malej zoladek (po antybiotyku ma kiepska flore bakteryjna mimo,ze daje jej dicoflor). Mysle wiec ze mamy do czynienia z lekka nietolerancja laktozy i ogromna nietolerancja nowosci w diecie mamy ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Banka przykro mi, że Michaś tak się męczy
![]() Ada fajnie, że delicol tak ładnie zadziałał. Oby tak już zostało Justi przybij pionę, ja też zjadłam dzisiaj pół kg truskawek- nie mogłam się opanować ![]() za to czereśni boję się ruszyć... ![]() Motylek Wasza historia nie jest pocieszająca.. Biedna Matylda.. ![]() u nas kupy też strzelające, pod sporym ciśnieniem i właśnie ze śluzem.. ale czy kwaśne to nie wiem, dupci nie mamy czerwonej.. (może dlatego że często zmieniam pampki i smaruję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() W końcu się doczekałyście ![]() ![]() Witam 2 Leonków ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
anoxee
gratulacje ![]() ale Leonki zaszalały dzisiaj ![]() odchowalnia rusza pełną gEMbą ![]() a moja Zuzia nigdzie sie nie wybiera- lubi swoj apartament i pewnie opusci go dopiero jak ja ktoś wygoni ![]() spokojnej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
ale masz pewnosc ze to nietolerancja? Macie wszystkie pewnosc? Bo generalnie delicol jest amtykolkowy ogolnie + ma skladnik rozkladajacy laktoze. I generalnie jesli od razu zastosujecie delicol to moze byc tak ze on zadziala ale to nie bedzie mialo nic wspolnego z nietolerancja tylko zadziala ogolni na kolki. Cytat:
[QUOTE=happy to ostro zaczęłaś, ja myślałam, żeby spróbować z 7 sztuk ![]() nie podawaj, ale miej może w tak zwanym zanadrzu ![]() myślałam, że to ważne kiedy się odciąga. a mogę chyba od razu do butelki, a potem butelkę podgrzać w mikrofali, czy tam podgrzewaczu? i jak wstawię do lodówki to do kiedy może tak stać?[/QUOTE] Z tego co wiem nie mozna podgrzewqc w mikrofali. Trza stopniowo np. W garnku z goraca woda My tez sie dzis wazylismy i po 15 dniach mamy 600gram wiecej wiec jestem zadowolona Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Możesz do butelki, ja tak czasem robię ale nie podgrzewaj w mikrofali!! wstawiamy do garnka z ciepłą wodą i podgrzewamy do temp. 37 stopni, należy uważać aby nie podgrzać do 50 stopni bo mleko wtedy traci swoje właściwości. W lodówce do 3 dni może mleko stać. Na pierwszej stronie chyba jest o przechowywaniu mleka <post Diabi> |
||
![]() ![]() |
![]() |
#229 | ||
BAN stały
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
gratulacje dla maluszka i dla taty za odwagę ![]() Cytat:
nie ma to jak "eksperci od wszystkiego", nie słuchaj jej rób swoje, każdy maluszek jest inny i lubi co innego, to ty go wychowujesz i czujesz co jest dla niego najlepsze, a nie jakaś pindzia ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Anoxee NoBoTak
![]() Ju prawie wszystkie jesteśmy w komplecie;-) Jooasia ![]() ![]() Dziewczyny strasznie wam współczuję problemów z brzuszkami. Dla każdej z osobna i każdego malucha ![]() Marchewka, vil gdzie wy? ![]() Marchewka w poniedziałek w multikinie Kac Vegas 3;-) Chetna? Ala nadal smarka ![]() ![]() Z ciekawostek- była wczoraj u nas pani rehabilitantka. Dowiedziałam się dużo przydatnych rzeczy ![]() Mogę wam sprzedać parę przydatnych info ale to może nie teraz bo 5 rano jest ![]() Tak na szybko - pani polecala Zawitkowskiego oglądać ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() od 5:30 odciągam i mam JUŻ- uwaga, uwaga, fanfary- 30 ml ![]()
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Justi- ja sie bardziej boje czeresni bo wydaje ni sie ze one mogą mieć wpływ na brzuszek, a truskawki to pewnie tylko wysypka uczuleniowa czyli problem estetyczny. Chyba ze źLe myśle
Jenny- ![]() ![]() Aas- super ze dziewczyny tak fajnie sie rozwijają ![]() A rad oczywiście posluchamy ![]() ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Happy- i jak odciagasz ręcznie ? Musisz kombinować z tym uciskaniem brodawki.. Ja czasem ucisne w takim dobrym miejscu ze mleko sika strumieniami ![]() Chociaż pamietam moje pierwsze ręczne ściąganie w 3dobie.. Myślałam ze ściany pogryze.. Ja najbardziej lubię odciagac w nocy jak mały rzadko je i cycki mam kamienne, aż bolesne. Wtedy mleko leci jak szalone ;( --- Jeśli chodzi o ta nietolerancje laktozy.. Nie wiem czy to to. Na razie jeszcze wstrzymuje sie z podaniem delicolu.. |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ręcznie, idzie jak krew z nosa ![]() ![]()
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
As, gdzie tego Zawitkowskiego mozna oglsdac?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry rano
![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
A wiesz, że już o tym myślałam?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]()
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Też jest to sposób
![]() Ah, no i witam się w 1 dniu 43 tygodnia ciąży ![]() to ile to te słonice noszą ciążę??? bo może się zalapie??? ![]() W końcu będzie tak, że mnie wygonicie na wątek mam lipcowych... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-06-29 o 06:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.