Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 20:44   #211
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wszystkie gratulacje, wybaczcie, że nie będę cytować.

Justii, teraz, to ja się czuje rewelacyjnie, jutro pewnie będzie gorzej.

Z jakim trepem leżę na sali szwabska kombajnistka ma na noc. Mam nie karmić na leżąco, bo na siedząco jest wygodniej, jak powiedziałam, że Leon łapczywie je, to się dowiedziałam, że będę mieć poranione sutki (wtf?), już mi zwróciła uwagę, że nie dałam go do odbicia, sama karmila młoda od 19:30 do teraz - uważa, że jest głodna... Aaa i ona ma pampy Dada zero i sa od trzech kilo :-D Jezu żebym ja to spamietala wszystko Normalnie ekspert.
nieźle

jak dla mnie nie ma nic lepszego niż karmienie na leżąco a ostatnio polubiliśmy taką pozycję,że Bartuś leży na moim brzuchu i pije no i wtedy się nie krztusi bo pokarm nie tryska

poranione sutki od łapczywego jedzenia?

a co do odbijania to ja też nie odbijałam przez pierwszych kilka dni bo tego pokarmu było tak malutko że nie miał czym odbić dopiero chyba po 4 dniach jak już piersi były pełne zaczęłam odbijać i trochę ubaw miałam z koleżanki z sali(al bez zbędnych komentarzy oczywiście), która nosiła do odbicia a mała Helenka odbić nie chciała... pewnie nie miała też za bardzo czym ale mnie się dziwiła dlaczego nie odbijam

no i pewnie jutro będzie gorzej ale.. będzie cudownie...

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:

Zapomniałam dodać, że od tej 19:30 do teraz karmila ja na siedząco na brzegu szpitalnego łóżka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jeśli była szyta to życzę jej powodzenia jutro

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-06-28 o 20:47
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 20:47   #212
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
mozna 2 razy po 1-2 krople
widzisz, mi położna powiedziała trzy razy dziennie 2-3 krople, a lekarka 4 razy dziennie 3- 4 krople

Cytat:

Z jakim trepem leżę na sali szwabska kombajnistka ma na noc. Mam nie karmić na leżąco, bo na siedząco jest wygodniej, jak powiedziałam, że Leon łapczywie je, to się dowiedziałam, że będę mieć poranione sutki (wtf?), już mi zwróciła uwagę, że nie dałam go do odbicia, sama karmila młoda od 19:30 do teraz - uważa, że jest głodna... Aaa i ona ma pampy Dada zero i sa od trzech kilo :-D Jezu żebym ja to spamietala wszystko Normalnie ekspert.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Zapomniałam dodać, że od tej 19:30 do teraz karmila ja na siedząco na brzegu szpitalnego łóżka

o, skubana (współlokatorka), wychodź stamtąd szybko.
i pamiętaj, (poważnie teraz) smaruj brodawki swoim mleczkiem i nic Ci nie porani a jaki jest Leon?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
rozumiem

wiesz co.. ze pół kilo nie mogłam się opanować

dokładnie - zazwyczaj problemy z brzuszkiem pojawiają się po około 2-3 tygodniach...

no i chyba póki nie będzie naprawdę źle <a mam nadzieję, że nie będzie> to nie będę niczego podawała...

ja nie mam sposobu na odciąganie, robię to kiedy mam czas ale karmienie z jednej a odciągnięcie z drugiej to chyba nie jest najgorszy pomysł wiem, że niektóre mamy odciągają godzinę po karmieniu
to ostro zaczęłaś, ja myślałam, żeby spróbować z 7 sztuk
nie podawaj, ale miej może w tak zwanym zanadrzu
myślałam, że to ważne kiedy się odciąga. a mogę chyba od razu do butelki, a potem butelkę podgrzać w mikrofali, czy tam podgrzewaczu? i jak wstawię do lodówki to do kiedy może tak stać?
Stary 2013-06-28, 20:50   #213
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

NoBoTak i Anoxee gratulacje
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 20:57   #214
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Anoxee gratuluję!!!

Lonely
u nas problemu z kupą nie było hmm przez 5/6 dób po urodzeniu, a później przy każdym karmieniu była kupa (tak jak wcześniej) tylko robiona pod ogromnym ciśnieniem i było w niej coraz mniej tego niestrawionego mleczka i była bardzo wodnista i śluzowata (wtedy nie widziałam tam śluzu, ale dowiedziałam się od położnej i lekarki) Ale problemów z brzuszkiem nie było przez 2 tyg, ale kupy obrobiły tak małej tyłek, że to był ogień. Nie dało nic smarowanie. Czyli kupa była kwaśna. Wtedy zaczęliśmy stosować delicol za poleceniem położnej i strzelające i kwaśne kupy poszły precz, ale od wtedy zaczęły się prężenia, stękania i kupa raz dziennie. Stękanie i prężenie po każdym jedzeniu. Przez cały dzień, ale bez płaczu. Stosowaliśmy przez 2-3 tygodnie, odstawiliśmy. Przyszły kupy. Znów wodniste i strzelające a do tego wymioty. Po mleku mm AR kupa była ładna przez dwa dni, a później to samo (mleko zawiera laktozę i mleko krowie) teraz jesteśmy na bebilonie pepti i póki co spokój. Pręży się czasami ale widzę, że ona sama jak i ja wypoczywa

Bańka tak mi przykro, że Michałowi nic nie pomaga A rozważaliście nutramigen? Czy już "miał" ?

Byliśmy z TŻ i młodą na randce Fajnie tak odsapnąć...Ufffff

Jakie maty edukacyjne polecacie, macie juz w ogóle? Bo chcę coś kupić i nie wiem co

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-06-28 o 21:00
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 21:01   #215
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
widzisz, mi położna powiedziała trzy razy dziennie 2-3 krople, a lekarka 4 razy dziennie 3- 4 krople

o, skubana (współlokatorka), wychodź stamtąd szybko.
i pamiętaj, (poważnie teraz) smaruj brodawki swoim mleczkiem i nic Ci nie porani a jaki jest Leon?

myślałam, że to ważne kiedy się odciąga. a mogę chyba od razu do butelki, a potem butelkę podgrzać w mikrofali, czy tam podgrzewaczu? i jak wstawię do lodówki to do kiedy może tak stać?
tak jest na ulotce ze dzienna dawka 1-2 krople 2 razy hmmm

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 21:09   #216
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Dziękuję dziewczynki

Happy, Leon to mały wrzaskun (pozdro komiksowa ), jak się wydrze, to mózgiem rusza, ale ogólnie jest kochany śpi właśnie, ale to pewnie żaden wyczyn

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

A, diabli, tatuś był podczas porodu, bardzo dzielnie wszystko zniósł, przeciął pępowinę, był przy ważeniu, mierzeniu, pstryknął fotki, a jak mnie lekarz szyl, to patrzył do tej mydelniczki nie wiedząc o bożym świecie Mimo tego, że nie mógł mnie nawet tyknac ;-) podczas porodu, to mnie bardzo wspierał i spodziewał się, że będzie gorzej.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 21:32   #217
Veronic
Wtajemniczenie

anoxee-
ale masz świetną koleżankę na sali
obyście szybko wyszli do domku

banka-
przetestowałaś już u Michała chyba całą kolkową apteczkę ...

justi-
ja na początku karmiłam tylko na leżąco- tak jak Ty, że Mały leżał na brzuchu
moja mama się dziwiła, co to za dziwna pozycja

==
po południu wyszlliśmy na chwilę do sklepu, wzięłam Małego do chusty, trochę go to wyciszyło...
teraz śpi w łóżeczku..ale niespokojnie, bo ma gazy..niewielkie, ale jednak nie pozwalają mu dobrze spać

a ja też chyba idę spać
dobranoc
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-28, 21:43   #218
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jakie maty edukacyjne polecacie, macie juz w ogóle? Bo chcę coś kupić i nie wiem co
podbijam
Cytat:
Dziękuję dziewczynki

Happy, Leon to mały wrzaskun (pozdro komiksowa ), jak się wydrze, to mózgiem rusza, ale ogólnie jest kochany śpi właśnie, ale to pewnie żaden wyczyn

A, diabli, tatuś był podczas porodu, bardzo dzielnie wszystko zniósł, przeciął pępowinę, był przy ważeniu, mierzeniu, pstryknął fotki, a jak mnie lekarz szyl, to patrzył do tej mydelniczki nie wiedząc o bożym świecie Mimo tego, że nie mógł mnie nawet tyknac ;-) podczas porodu, to mnie bardzo wspierał i spodziewał się, że będzie gorzej.

wrzaskun mój dopiero w domu pokazał jak potrafi ryczeć

dzielny tatuś

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
justi-
ja na początku karmiłam tylko na leżąco- tak jak Ty, że Mały leżał na brzuchu
moja mama się dziwiła, co to za dziwna pozycja
ja też kiedyś się dziwiłam bo sobie myślałam, że sama bym nie potrafiła tak pić

Stary 2013-06-28, 21:49   #219
lonely_lady
Zakorzenienie

jejjjj... padam..
ale Mały chyba w końcu też padł i zasnął..

Anoxe GRATULACJE !!!! niech Leonek zdrowo się chowa

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

no i znowu pobudka... chyba już 5 czy 6 w ciągu ostatniej godziny

wybaczcie.. ale dziś już z Wami nie pogadam...

uciekam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 21:53   #220
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jejjjj... padam..
ale Mały chyba w końcu też padł i zasnął..

Anoxe GRATULACJE !!!! niech Leonek zdrowo się chowa

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

no i znowu pobudka... chyba już 5 czy 6 w ciągu ostatniej godziny

wybaczcie.. ale dziś już z Wami nie pogadam...

uciekam
współczuję
Bartek na szczęście ładnie dziś śpi, zasnął o 20:00, ułożyłam go na brzuszku czekam aż się obudzi, nakarmię go, uśpię i idę spać

Stary 2013-06-28, 21:55   #221
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Anoxe, Nobotak! Ogromne gratulacje! Jak nic dzis leonkowy dzien

Moje dziecie po.wielkich.placzach i ciaglym karmieniu od 19 (i to bez bolu brzuszka wiec chyba dla.zasady) zasnelo samo w lozeczku az nie wierze i czekam az sie obudzi...
My tez stosujemy delicol. Zadzialal po dobie, kolejne 3 dni byl.spokoj a potem powrot do placzu.i prezenia. Ale zbieglo sie to z moimi fanaberiami jedzeniowymi (sorbety i ciastka) wiec podejrzewam, ze podraznilam malej zoladek (po antybiotyku ma kiepska flore bakteryjna mimo,ze daje jej dicoflor). Mysle wiec ze mamy do czynienia z lekka nietolerancja laktozy i ogromna nietolerancja nowosci w diecie mamy ocho, chyba sie budzi bo slysze znow.ciamkanie smoczka
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-28, 21:57   #222
lonely_lady
Zakorzenienie

Banka przykro mi, że Michaś tak się męczy

Ada fajnie, że delicol tak ładnie zadziałał. Oby tak już zostało

Justi przybij pionę, ja też zjadłam dzisiaj pół kg truskawek- nie mogłam się opanować ale w zesżłym tygodniu zjadłam mniejszą porcję i wszystko było ok
za to czereśni boję się ruszyć...

Motylek Wasza historia nie jest pocieszająca.. Biedna Matylda.. ale dobrze, że udało się znaleźć jakieś rozwiązanie...
u nas kupy też strzelające, pod sporym ciśnieniem i właśnie ze śluzem.. ale czy kwaśne to nie wiem, dupci nie mamy czerwonej.. (może dlatego że często zmieniam pampki i smaruję )

Stary 2013-06-28, 22:01   #223
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Wybiła godz. 23:01, więc Wiktorek oficjalnie kończy miesiąc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 22:05   #224
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi przybij pionę, ja też zjadłam dzisiaj pół kg truskawek- nie mogłam się opanować ale w zesżłym tygodniu zjadłam mniejszą porcję i wszystko było ok
ja się jakoś bardziej bałam truskawek bo nie wyczytałam chyba co czereśnie mogą spowodować wiedziałam tylko, że nie są zalecane

Stary 2013-06-28, 22:17   #225
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Ja i Leos witamy się w odchowalni;-) Od 6.05 rano jesteśmy z Wami we dwojke ;-)
Leoś urodził się 3250 i 56 dlugi;-) pozdrawiamy:-D
Cytat:
Melduje, że o 13:10 sn przyszedł na świat nasz Leon Mierzy 60 cm i waży 4000 g. W szpitalu byliśmy o 8 i przed 9-ta rozwarcie było na 2 palce. Porodu nie wspominam koszmarnie, ale miałam kryzys 7-10 cm. Ciężko mi szło parcie, może dlatego, że nie miałam ciśnienia "na kupę". Miałam zielone wody i co drugi skurcz było monitorowane tętno. Godzinę nam zeszło i chyba w ostatnim momencie się udało, bo już pachniało cc. Mały leży na noworodkach, a ja kombinuje jak się wygrzebać z poszyta doopa pod prysznic

Gratulacje !!!
W końcu się doczekałyście

Witam 2 Leonków

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 22:22   #226
iwona335
Zakorzenienie

anoxee
gratulacje

ale Leonki zaszalały dzisiaj

odchowalnia rusza pełną gEMbą

a moja Zuzia nigdzie sie nie wybiera- lubi swoj apartament i pewnie opusci go dopiero jak ja ktoś wygoni
spokojnej nocy
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 22:45   #227
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
no to super, że od razu pomogło!

ja się zastanawiam czy nie robię źle... jak już pisałam mój synek raz, dwa razy dziennie na problem z kupą, nie płacze ale stęka i męczy się, pomaga mu pozycja półleżąca... myślicie, że powinnam mu coś podawać?? bo póki co nie dostał niczego...
Jak tak robi to ja bym nic nie dawala. Bo stekanie i prezenie to norma, nawet po tych srodkach antykolkowych. Zaczelabym jak zacznie przy tym plakac a wrecz mocno piszczec bo wtedy tzn.ze maprawde go boli

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja to nie rozumiem tej nietolerancji laktozy skoro dzeicko przez trzy tygodnie ssie moje mleko i jest wsyztsko ok a od tygodnia sa te prolemy to jak to wystlumaczyc ze przez te 3 nic mu nie bylo? to sie tak pojawia z opoznieneim czy co? bo tez podaje od wczoraj delicol i maly dzisiaj smi caly czas z przerwami na jedzenie i teraz tez spi normalnie jak y dziecka nie bylo zero placzu

ale masz pewnosc ze to nietolerancja? Macie wszystkie pewnosc? Bo generalnie delicol jest amtykolkowy ogolnie + ma skladnik rozkladajacy laktoze. I generalnie jesli od razu zastosujecie delicol to moze byc tak ze on zadziala ale to nie bedzie mialo nic wspolnego z nietolerancja tylko zadziala ogolni na kolki.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Sab simplex delicol esputicon biogaje viburcol espumisan i zamierzam kupic proszek troisty poki co esputicon jakby wyciszyl ale wrocily wlasnie bujam go
1,5 godziny w lezaczkku jak mija krzyk przerazliwy to wygina sie od gazow masakra
.
A sab simplex tez nie zadzialal? Jakie dawki stosowalas? Ja daje 3x dziennie po 9 kropli i bede zmniejszala dawke co jakis czas.

[QUOTE=happy

myślałam, że to ważne kiedy się odciąga. a mogę chyba od razu do butelki, a potem butelkę podgrzać w mikrofali, czy tam podgrzewaczu? i jak wstawię do lodówki to do kiedy może tak stać?[/QUOTE]

Z tego co wiem nie mozna podgrzewqc w mikrofali. Trza stopniowo np. W garnku z goraca woda

My tez sie dzis wazylismy i po 15 dniach mamy 600gram wiecej wiec jestem zadowolona

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 22:53   #228
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jak tak robi to ja bym nic nie dawala. Bo stekanie i prezenie to norma, nawet po tych srodkach antykolkowych. Zaczelabym jak zacznie przy tym plakac a wrecz mocno piszczec bo wtedy tzn.ze maprawde go boli
My tez sie dzis wazylismy i po 15 dniach mamy 600gram wiecej wiec jestem zadowolona

za wagę!
Cytat:
nie mogłam się powstrzymać!

Możesz do butelki, ja tak czasem robię ale nie podgrzewaj w mikrofali!! wstawiamy do garnka z ciepłą wodą i podgrzewamy do temp. 37 stopni, należy uważać aby nie podgrzać do 50 stopni bo mleko wtedy traci swoje właściwości. W lodówce do 3 dni może mleko stać. Na pierwszej stronie chyba jest o przechowywaniu mleka <post Diabi>

Stary 2013-06-29, 00:26   #229
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Dziękuję dziewczynki

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

gratulacje dla maluszka i dla taty za odwagę

Cytat:

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

nie ma to jak "eksperci od wszystkiego", nie słuchaj jej rób swoje, każdy maluszek jest inny i lubi co innego, to ty go wychowujesz i czujesz co jest dla niego najlepsze, a nie jakaś pindzia
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 04:05   #230
Aaś
Zakorzenienie

Anoxee NoBoTak GRATULACJE!!
Ju prawie wszystkie jesteśmy w komplecie;-)

Jooasia Może zaproponuj jakiejś salowej pomoc w sprzątaniu?

Dziewczyny strasznie wam współczuję problemów z brzuszkami. Dla każdej z osobna i każdego malucha

Marchewka, vil gdzie wy?

Marchewka w poniedziałek w multikinie Kac Vegas 3;-) Chetna?

Ala nadal smarka bidna je przez to na 10 rat bo muszę jej w przerwie odssysac gluty bo nie może przełknąć...do kompletu Majce chyba też coś się zaczyna jakiś katar a mnie boli gardło co u mnie zawsze zwiastuje coś gorszego

Z ciekawostek- była wczoraj u nas pani rehabilitantka. Dowiedziałam się dużo przydatnych rzeczy dziewczyny ładnie się rozwijaja, pani była w lekkim szoku bo jakby nie wiedziała to by nie powiedziała że to wczesniaki.
Mogę wam sprzedać parę przydatnych info ale to może nie teraz bo 5 rano jest
Tak na szybko - pani polecala Zawitkowskiego oglądać ;-)
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 05:15   #231
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

ale masz pewnosc ze to nietolerancja? Macie wszystkie pewnosc? Bo generalnie delicol jest amtykolkowy ogolnie + ma skladnik rozkladajacy laktoze. I generalnie jesli od razu zastosujecie delicol to moze byc tak ze on zadziala ale to nie bedzie mialo nic wspolnego z nietolerancja tylko zadziala ogolni na kolki.

A sab simplex tez nie zadzialal? Jakie dawki stosowalas? Ja daje 3x dziennie po 9 kropli i bede zmniejszala dawke co jakis czas.

Z tego co wiem nie mozna podgrzewqc w mikrofali. Trza stopniowo np. W garnku z goraca woda

Cytat:

za wagę!

nie mogłam się powstrzymać!

Możesz do butelki, ja tak czasem robię ale nie podgrzewaj w mikrofali!! wstawiamy do garnka z ciepłą wodą i podgrzewamy do temp. 37 stopni, należy uważać aby nie podgrzać do 50 stopni bo mleko wtedy traci swoje właściwości. W lodówce do 3 dni może mleko stać. Na pierwszej stronie chyba jest o przechowywaniu mleka <post Diabi>
dzięki z tą mikrofalą to była tzw podpucha

od 5:30 odciągam i mam JUŻ- uwaga, uwaga, fanfary- 30 ml Ile na jeden posiłek musiałabym odciągnąć? mniej więcej, wiadomo, że dzieciaczki róznie ptorzebują.
Stary 2013-06-29, 05:30   #232
lonely_lady
Zakorzenienie

Justi- ja sie bardziej boje czeresni bo wydaje ni sie ze one mogą mieć wpływ na brzuszek, a truskawki to pewnie tylko wysypka uczuleniowa czyli problem estetyczny. Chyba ze źLe myśle

Jenny- za miesiąc

Aas- super ze dziewczyny tak fajnie sie rozwijają oby Ali szybko przeszedł katarek. My sie meczylismy równo 7dni i przeszło. Pomagał spray do noska frida.
A rad oczywiście posluchamy

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Happy- i jak odciagasz ręcznie ? Musisz kombinować z tym uciskaniem brodawki.. Ja czasem ucisne w takim dobrym miejscu ze mleko sika strumieniami a odciagasz po karmieniu ? Bo jeśli nie to długo te 30ml meczylas..
Chociaż pamietam moje pierwsze ręczne ściąganie w 3dobie.. Myślałam ze ściany pogryze.. Ja najbardziej lubię odciagac w nocy jak mały rzadko je i cycki mam kamienne, aż bolesne. Wtedy mleko leci jak szalone ;(

---
Jeśli chodzi o ta nietolerancje laktozy.. Nie wiem czy to to. Na razie jeszcze wstrzymuje sie z podaniem delicolu..

Stary 2013-06-29, 05:35   #233
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Happy- i jak odciagasz ręcznie ? Musisz kombinować z tym uciskaniem brodawki.. Ja czasem ucisne w takim dobrym miejscu ze mleko sika strumieniami a odciagasz po karmieniu ? Bo jeśli nie to długo te 30ml meczylas..
Chociaż pamietam moje pierwsze ręczne ściąganie w 3dobie.. Myślałam ze ściany pogryze.. Ja najbardziej lubię odciagac w nocy jak mały rzadko je i cycki mam kamienne, aż bolesne. Wtedy mleko leci jak szalone ;(

---
Jeśli chodzi o ta nietolerancje laktozy.. Nie wiem czy to to. Na razie jeszcze wstrzymuje sie z podaniem delicolu..

ręcznie, idzie jak krew z nosa z tej piersi nie karmiłam, karmiłam z drugiej godzinę wcześniej myślę, że dojdę do wprawy. a nie wiesz czasem ile taki dwumiesięczniak powinien zjeść, szukam na necie, ale jest tylko odnośnie mm :/
Stary 2013-06-29, 05:46   #234
xal
Zakorzenienie

As, gdzie tego Zawitkowskiego mozna oglsdac?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 05:53   #235
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
As, gdzie tego Zawitkowskiego mozna oglsdac?

najłatwiej tutaj https://www.youtube.com/user/mamotatocotynato
Stary 2013-06-29, 06:17   #236
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Banka przykro mi, że Michaś tak się męczy

Ada fajnie, że delicol tak ładnie zadziałał. Oby tak już zostało

Motylek Wasza historia nie jest pocieszająca.. Biedna Matylda.. ale dobrze, że udało się znaleźć jakieś rozwiązanie...
u nas kupy też strzelające, pod sporym ciśnieniem i właśnie ze śluzem.. ale czy kwaśne to nie wiem, dupci nie mamy czerwonej.. (może dlatego że często zmieniam pampki i smaruję )
Nam paczka jedynek starczała na 2-3 dni ;/ a smarowaliśmy też za każdym razem, więc jak nie podraznia mu tyłka to może ma zwykłe kupy po karmieniu piersią, bo one też są strzelające i śluzowate ale nie cuchną tak.
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wybiła godz. 23:01, więc Wiktorek oficjalnie kończy miesiąc

Cytat:
ręcznie, idzie jak krew z nosa z tej piersi nie karmiłam, karmiłam z drugiej godzinę wcześniej myślę, że dojdę do wprawy. a nie wiesz czasem ile taki dwumiesięczniak powinien zjeść, szukam na necie, ale jest tylko odnośnie mm :/
Tyle samo 90-120 ml

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-29, 06:23   #237
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Dzien dobry rano to musi być fajny dzień

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-29, 06:29   #238
joooasia
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Jooasia Może zaproponuj jakiejś salowej pomoc w sprzątaniu?
A wiesz, że już o tym myślałam?

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-29, 06:31   #239
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
A wiesz, że już o tym myślałam?

Ewentualnie możesz umyć okna na sali

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-29, 06:42   #240
joooasia
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ewentualnie możesz umyć okna na sali
Też jest to sposób

Ah, no i witam się w 1 dniu 43 tygodnia ciąży
to ile to te słonice noszą ciążę??? bo może się zalapie???

W końcu będzie tak, że mnie wygonicie na wątek mam lipcowych...

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-06-29 o 06:44
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości