|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Roane mi też cola pomaga na mdłości . Fakt , że już mi przeszły ale gdy miałam tragiczny dzień i wymiotowałam to cola pomogła . dlatego teraz zawsze mam małą butelkę coli na wszelki wypadek
|
|
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
o to tak jak ja- zawsze sobie gdzieś coś zrobię
|
|
|
#213 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przynajmniej szybciej mi mija czas jak musze sie czyms zajac. Meża prawie calymi dniami nie ma bo alo u bratowej albo cos załatwiaja a jak ma czas to robi dla nas parapety do mieszkania. Niestety w najbliższym czasie znowu wyjeżdża wiec znosatne calkiem sama ale jeszcze troszke i moze cos sie odmieni. Cytat:
Musze uważać bo robilam badania i cukier mam dosc wysoki. Zbadała mi Pani na glukometrze i mam 107 przy normie do 110. Tak niskie ciśnienie i cola do tego słodkości, ehhh trza to poograniczać. Cola wypada tylko w razie w a słodycze w odstawke bo nie chce nabawic sie cukrzycy. |
||
|
|
|
#214 | |||||||
|
Rozeznanie
|
na 80% - na genetycznym doktorka miała solidny sprzęt a i łeb nie od parady, powiedziała, że na tym etapie wygląd narządów u płodu jest taki sam, ale markerem do oznaczenia płci z pewnością 80% jest ich ułożenie (pionowe lub poziome do czegoś tam, nie pamiętam niestety do czego)
Cytat:
ale jeszcze się nie zabrałam za czytanie, czeka na tablecie.a e-zakupy polecam, też przerabiałam Almę, byłam zadowolona. Gorzej wypadło tesco (radzę sprawdzić zakupy przy dostawcy, zabezpieczają się, że ceny mogą się różnić od tych w e-sklepie, szczególnie jeśli produkty były ważone, co jest logiczne, ale ze spożywką czasem mają nieaktualne dane o dostępności produktów i zamawiasz np. masło marki X za 3 zł, a oni przywiozą Ci marki Y za 5 zł, bo marki X już nie było. Oczywiście możesz odmówić zakupu tego produktu, ale jeśli tego nie sprawdzisz, tylko zapłacisz w ciemno, to możesz mieć później zagadkę skąd taki rachunek) Z ciekawych "wpadek" zdarzyło mi się że zamiast szczypiorku, przywieźli mi koperek Korzystam z tych zakupów (w sumie korzystałam, wcześniej, zanim nie miałam TŻta :P) jak musiałam kupić ciężkie rzeczy - duże opakowania proszków, płynów wszelkiej maści i rodzajów, czy... kilka zgrzewek wody mineralnej Wszystko z dostawą pod drzwi jak mi brakowało kilka zł na rachunku do darmowej dostawy, to zamawiałam dodatkową zgrzewkę wody - to się nigdy nie zmarnuje Dostawcy mnie nie lubili przez to Cytat:
wszystko co się da, załatwiam przez internet. A soda jest dobra na wszystko z tego wniosek ;P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę, nie martw się na zapas, nikomu to nie służy.Cytat:
![]() Cytat:
zabiłabym...moja mama, za dzieciaka, chodziła po zamarzniętej rzece, lód się pod nią załamał i wpadła, cała była już pod lodem, trzymała się brzegu rączkami i uratował ją jej starszy brat. Gdyby nie on... Mama teraz też wchodzi do wody tylko tam gdzie czuje dno i to tak do pasa maksymalnie, kąpiel w jeziorach, rzekach, odpada. Tylko baseny, w morzu pochodzi brzegiem i pomoczy stopy. To wszystko. ja tam w wodzie jestem jak ryba, ale wkurzają mnie takie "zabawy" w topienie. Raz zaatakowały mnie tureckie dzieci na wakacjach, którym się spodobał mój materac na którym sobie pływałam w morzu. Pech chciał, że to plaża była taka miejscowych, nie hotelowa. Podpłynęły, 2óch zaczęło materac szarpać, pozostałe gagatki mnie wciągały pod wodę, ale ja tam chucherkiem nie jestem, w dodatku jestem nurkiem, więc mi woda nie straszna. Jak zaczęły przeginać pałę to jednemu ucho wykręciłam, drugiemu rękę, reszta zwiała, bez materaca rzecz jasna, a tamci w płacz. No cóż, wkurzyłam sie... Co to zresztą za wychowanie oczywiście mieliśmy dobry problem natury komunikacyjnej... wrzask jest na szczęście uniwersalny. Czuje, że mi ciśnienie skacze na samo wspomnienie o tym...No a co do wody, tylko takiej pitnej, to czuje się jak smok wawelski. Codziennie 3 litry samej wody, nie mówiąc o herbatkach i innych takich przerywnikach. Idę spać - chce mi się pić, śpię - sni mi się, że chce mi się pić, wstaję - chce mi się pić czuję się jak na permanentnym kacu!
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życie po stracie nie będzie już takie samo, smutek zostanie na zawsze, ale postaraj się iść na przód - teraz płacz ile potrzebujesz, ale jak minie ten najgorszy okres wróć do normalnego życia, to pomaga. Jak może wiesz, moje dziecko zmarło w 32 tyg ciąży, mogłam się położyć i ciągle wyć, ale co by to zmieniło? Staraliśmy się z TŻ żyć normalnie, wiele osób z naganą patrzyło na to, jak normalnie np. wybieramy zmywarkę, czy jedziemy na zakupy, ale co mieliśmy robić? Jak już się lepiej poczułam po porodzie zaczęłam chodzić na spacery, wróciłam do pracy, zaczęłam biegać, znalazłam fajną dietę i odżyłam. Decyzja o kolejnej ciąży nie była łatwa, teraz każdego dnia to nerwy i stres ... Będzie dobrze, mimo, że teraz myślisz inaczej ![]() Znowu zaliczyłam szpital ... W poniedziałek na papierze zobaczyłam śluz, nie przezroczysty, nie żółty a lekko różowy, łososiowy, bez krwi. Szybko pojechaliśmy na IP. Z dzieckiem ok, a to zabarwienie wynikł z ablacji owodni (?). Co ciekawe, wczoraj na usg już było w porządku, wypisali mnie więc dzisiaj. Doktorka powiedziała, że do 12-13 tyg mogą się dziać takie rzeczy bo "ciąża nie wypełnia jeszcze całej macicy". Dzwoniła do mnie koleżanka i tak od słowa do słowa powiedziałam, że jestem w szpitalu na co ona, że też była w tamtą niedziele. Poroniła. Nie wiedziała o ciąży, a na IP dowiedziała się że to 4 miesiąc i lekarz był w szoku ze nie wiedziała . Miała regularny okres, zero zmęczenia, mdłości, jadła normalnie itp. W październiku albo listopadzie urodziła dziecko i mówiła, że strasznie przeszła początek, a teraz nic nie czuła, więc paliła, piła, robiła co miała robić, nie zażywała nic. Brzuszek miała trochę większy niż wcześniej, ale sądziła, że przytyła.Miesiąc temu była u gina bo miała jakąś infekcję i nic nie mówił przy badaniu, że pochwa inaczej wygląda itp. Przez 2 dni plamiła, ale była w terminie okresu, więc wzięła to jako okres, a trzeciego wzięły ją skurcze i dostała krwotoku. Co ciekawe jeszcze, lekarze coś zaczęli kombinować, że to był 9 tydzień, że źle usłyszała, ale przecież słyszała zdziwienie lekarza że nie wiedziała o 4-miesięcznej ciąży. ![]() --- W między czasie załapałam zapalenie pęcherza - badania w szpitalu to potwierdziły. To dopiero 10 tydz, a już się tyle wydarzyło, że czuję się na conajmniej 30. W tamtej nic mi się takiego nie działo - bez infekcji, grzybicy, krwawień, leżenia w szpitala, chorobowego tak wcześnie, a teraz, w 10 tyg już to wszystko przerabiałam. Wiecie ile mam więcej siwych włosów? Serio. Zobaczyłam się dziś w domu i a,ż się przestraszyłam.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-07-03 o 17:54 |
|
|
|
|
#216 | ||
|
Zadomowienie
|
Chociaż więcej Was podczytuję niż piszę, ale co mi tam, melduję się w nowej części
![]() Cytat:
Cytat:
Mi też wyszło, że mogę przytyć od 11,5 do 16 kg
|
|
#217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja znajoma ćwiczyła pilates dla ciążóweczek i bardzo sobie chwaliła, dzięki temu podczas porodu "pchała" tylko 15 min bo miała dobrze wyrobione odpowiednie mięśnie |
||
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które są na l4............co wy robicie całymi dniami w domu???Ja siedze drugi dzień i już wariuje....mąż w trasie,pies ogarnięty,zakupy zrobione....co tu robić?
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wagi, to ja mam -2kg, mimo, że leżę cały czas, nie wymiotuję, jem raczej normalnie. W tamtej ciąży na początku 8 miesiąca miałam +10kg, a tyć zaczęłam od 4 miesiąca.
|
#221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- czytuję blogi kobiet ciężarnych oj można się wsprzeć jeśli chodzi o problemy dnia codziennego itp., - zamowiłam sobie na allegro zestaw do nauki rysunku i uczę się rysować, - zamierzam jeszcze zamowić płytę z nauką szycia i może coś poszyję - ale to bliżej zimy, - chciałabym nauczyć się na drutach robić i zrobić pulowerek dla psa i dziecka ![]() - czytam książki głównie psychologiczne bo lubię ![]() - wyszykują przepisów na dania których nigdy z TŻem nie jedliśmy a ja nie miałam czasu gotować, - codziennie wyczesuję psa z sierści - oj zajmujące jest to na maxa! - zamierzam zrobić porządki w szafach w ubraniach coś jak przed świętami kiedy czyści się też szafki ![]() - szukam na allegro różnych rzeczy i porównuję ceny ostatnio upolowałam bepanthen 100 g za 22 zł gdzie u mnie kosztuje w aptece tyle 30 g, więc zamówiłam 2 - mam w planach oglądanie filmów, żeby być na czasie wcześniej nie miałam na to ani chwili i zawsze jak ktoś opowiadał i się "podniecał" tym czy tym to ja nie wiedziałam o czym mowa ![]() - mam zamiar poukładać papiery z pracy, ze studiów, pochować w worki próżniowe ubrania zimowe i posegregować je na te w które sie wbiję tej zimy a w które nie, Także roboty jest a jest. Myślę, że problemem nie jest to, że nie chodzi się do pracy a raczej to, że samemu sobie ciężko narzucić pewne rzeczy niż mamy to w pracy. Ale jeśli rozpiszesz sobie to co masz do zrobienia zadaniowo to chyba nie będzie problemu ![]() Aha i myślę jaką by tu zrobić sobie pamiątkę tej ciąży i chyba każde USG będę zbierała w antyramę - szukam inspiracji na internecie ale na razie ubogo mi to idzie. |
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rower, spacery czytanie książek.Ja bym się pouczyła angielskiego, zrobiła porządki w szafkach. Robiła spa. Wymyślała koktaile na taką pogodę, ciasta i inne cuda wianki... co jeszcze... hmm. Oglądała dobre filmy i seriale O !szyłabym, ćwiczyłabym szycie na maszynie i robiła różne DIY, na które czasu nie mam nigdy :/ Umawiała ze znajomymi nad wodę lub sama pojechała z książką i psem ![]() W taką pogodę marzy mi się już l4 ... a mam taki zaj..b w pracy Ja również
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Malgoś mam 165 wzrostu i nie chce być inaczej
![]() U mnie standard: sprzątanie, gotowanie, ogród, obecnie doszedł remont domu (teraz jesteśmy na etapie remontu łazienki, potem czeka wymiana wszystkich okien w domu) Więc jest co robić. Planuję naukę angielskiego, haft w wolnej chwili. Do tego praktycznie częściej niż raz w tyg. mam najazd gości - przeprowadziłam się 150 km od dawnego miejsca zamieszkania i rodzina dalsza i bliższa robi nalot...
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-07-03 o 18:27 |
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Posprzątałam szafe dziś,worki próżniowe mam już zajęte,męża nie ma więc nie mam dla kogo gotowac...ale może faktycznie poszukam jakiś okazji cenowych w internecie
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakieś mejle, strony o ciąży itpdziś posprzątałam piwnicę a jutro w planach odwiedziny w pracy, więc może być ciężko... ogólnie to forum trochę ratuje życie, bo ciągle coś się dzieje )przyszła już do mnie moja książka )
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Na proces karmienia idzie 500 kcal,wiec moze pomoc w chudnieciu Cytat:
Jednak w swoim towarzystwie (gdybym nie miala dzieci) tez mysle,ze bym sie nie nudzila. Chociaz ja lubie pracowac. Kocham czytac,wiec to juz daje zajecie na dlugie godziny. Mam bardzo duzo filmow do obejrzenia,wiec gdybym sie nudzila to jak znalazl. Lubie dowiadywac sie roznych rzeczy,poszerzac swoja wiedze. Gotowalabym czasochlonne potrawy,eksperymentowala w kuchni. Pomalowalabym w koncu paznokcie i zrobila maseczke na twarz. Poszlabym na ploty do kolezanki,albo na zakupy. Do kawiarni na dobra kawe. Do kina,do teatru. Spalabym duzo,bo tego to zawsze odczuwam deficyt. A ty jak spedzasz czas,ze sie nudzisz? ![]() Nie chce ktoras dwojki kochanych dzieci przygarnac na dwa tyg? I kota?
|
|
#227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i muszę dużo leżeć, ale lekarz dziś zgodził się na basen (bo jak pisałam kiedyś mam skłonności do żylaków) i delikatne pluskanie w wodzie ma poprawić krążenie |
|
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Dzięki, miałam ze 2 godziny dwójkę (i to z rodzicami, ale bez własnych zabawek) i już mnie niemal wykończyły... Pocieszam się tylko, że swoje wychowam inaczej i będą mi pomagać i rozweselać, ale na razie mam dość:p
|
#229 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A dzieci mam naprawde fajne
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Jak się nudzi to najlepiej iść spać
bo potem może być słabo ze snem jak się maluch urodzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowej części. Ja od tygodnia mam taką chwiejność, że jestem na skraju rozstrojenia. Dziennie muszę wyrobić normę i z 3-4 razy się poryczeć. Przeważnie bez większego powodu. W pracy jestem kłębkiem nerwów, wszystko i wszyscy mnie denerwują. Jestem przemęczona, potrzebuję urlopu, a od poniedziałku przez 2 tyg będę w pracy debiutować jako księgowa. Urlop mam za ponad 3 tygodnie, nie wiem jak dotrwam do tego czasu.
Wy tu jeszcze wypisujecie co robicie/będziecie robić na L4, a ja jeszcze bardziej się nakręcam jaka to jestem nieszczęśliwa. Niech mnie ktoś kopnie w d..ę porządnie i przywoła do porządku.
|
|
#232 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przede wszystkim, gotuję. Zwyklę robię obiad dwudaniowy (zawsze na pierwsze zupa) plus deser dla TŻa (z nas dwojga to on lubi słodkości). No to zrobienie takiego wypaśnego obiadku to dwie godziny. Czytam książki (głównie fantastyka). Katuję internet (ostatnio temat, big suprise here, dzieciowy). Haftuję obrazy krzyżykami. Gram na kompie. Raz w tygodniu sprzątam i czyszczę akwarium. Pranie robię. Siedzę na skype z przyjaciółmi z Polski. Na zakupy raczej nie chodzę, bo jestem za leniwa żeby nosić a prawka nie mam To tyle co robię jak jestem sama w domu.Ugotuj coś naprawdę wypaśnego, co zabiera masę czasu, którego normalnie nie masz. Gołąbki z trzech kilo mięsa zrób i pomroź. Pierogi domowe, przecież na to też ludzie normalnie nie mają czasu. Albo jak ktoś wyżej proponował, spróbuj zrobić coś totalnie nowego. Ja polecam np. shepherd's pie (pychota) albo calzone. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśle że to się zmieni jak się lepiej poczuje bo jestem jakas taka otępiała i spiąca,ale plecy przestały boleć
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do Twojej koleżanki to szok! Ale słyszałam o takich przypadkach, że i przez pierwsze 5 miesięcy można mieć okres i zero dolegliwości. Cytat:
![]() Ja porobię maks godzinę i muszę się położyć. Nie wróciłam jeszcze do pełni sił. Cytat:
też muszę posegregować rzeczy w szafie...aż się tam boję zajrzećJa 15t4dz i póki co waga taka sama jak przed ciążą. Ale też boję się tycia i tego, że potem nie zgubię tych kilogramów. Mam nadzieję, że jakoś to naturalnie zaakceptuję jak brzuszek po prostu zacznie rosnąć.
|
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niedługo wybieram się na urlop i też się zastanawiam czy za jaki czas nie iść na l-4. Coraz ciężej mi się pracuje, a roboty u nas zawsze dużo, do tego jeszcze dojeżdżam do pracy, a w samochodzie brak klimy Czuję się ciągle zmęczona. Marzy mi się solidny odpoczynek, a zawsze znalazłabym mnóstwo zajęć, zaczynając od segregowania szafy jak SunShineDoll A tak po pracy nie mam na nic siły, zwłaszcza w upały i tylko ogarniam podstawowe rzeczy (zmywanie, odkurzanie, kurze) ...a bałaganu nie lubię Dziewczynki, podoba mi się pierwsza stronka i super, że mowa o wyprawce, bo ciężko to wszytko ogarnąć, zwłaszcza przy pierwszym dziecku. Fajnie skorzystać z rad bardziej doświadczonych
|
|
#236 |
|
Gang Iren
|
A to jeszcze jedna rzecz ktora mozna zabic nude. Ja czesto praktykuje
![]() http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...jpg?1351247550
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy waga 60 kg przy wzroście 160cm to bardzo dużo?
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Ja mam 164 i ważę 57-58 kg. Zdecydowanie nie czuje sie jak wieloryb
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że jako sama wartość nie, a o co chodzi
...chociaż ja ważę teraz 59kg przy wzroście 163 i czuję się ciężko. Z kolei moja koleżanka waży 60 kg przy takim samym wzroście, a wygląda jakby ważyła 50 kg. Zależy od budowy chyba
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

16.06.2012 
dużo wytrwałości i cierpliwości życzę

ale jeszcze się nie zabrałam za czytanie, czeka na tablecie.
Korzystam z tych zakupów (w sumie korzystałam, wcześniej, zanim nie miałam TŻta :P) jak musiałam kupić ciężkie rzeczy - duże opakowania proszków, płynów wszelkiej maści i rodzajów, czy... kilka zgrzewek wody mineralnej
Wszystko z dostawą pod drzwi
jak mi brakowało kilka zł na rachunku do darmowej dostawy, to zamawiałam dodatkową zgrzewkę wody - to się nigdy nie zmarnuje 
za wizytę, nie martw się na zapas, nikomu to nie służy.
zabiłabym...

. Miała regularny okres, zero zmęczenia, mdłości, jadła normalnie itp. W październiku albo listopadzie urodziła dziecko i mówiła, że strasznie przeszła początek, a teraz nic nie czuła, więc paliła, piła, robiła co miała robić, nie zażywała nic. Brzuszek miała trochę większy niż wcześniej, ale sądziła, że przytyła.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)