Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 11:10   #211
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
i jeszcze jeden :
Mama dała Jasiowi ostatnie 50 złotych na zakupy (do wypłaty było jeszcze 2 tygodnie) i mówi:
- Jasiek, kupisz chleb, margarynę i kawałek sera. Reszta kasy trafia na stół.
Jasiek poszedł do sklepu ale po drodze spodobał mu się misiek za całe 50 złotych. Kupił misia i pędzi do domu. Matka na to:
- Jasiu coś ty zrobił! Natychmiast idź i sprzedaj tego misia.
Jasiek bez namysłu poszedł opchnąć misia sąsiadce.
Wchodzi do jej mieszkania a sąsiadka w łóżku z jakimś facetem. Nagle rozlega się pukanie do drzwi. Sąsiadka wpycha faceta razem z Jasiem do szafy. Jasiek w szafie do faceta:
Jasiu: - Kup pan misia.
Facet: - Spadaj chłopcze.
Jasiu: - Bo będę krzyczał.
Facet: - Masz pięćdziesiąt złotych i siedź cicho.
Jasiu: - Oddaj misia.
Facet: - Nie oddam.
Jasiu: - Oddaj, bo będę krzyczał.

Sytuacja powtórzyła się paręnaście razy, Jasiu zarobił kasy od cholery, wraca do domu z zakupami (kawior, krewetki, szynki, i całą furę szmalu jeszcze przytargał). Matka do Jasia:
- Jasiek chyba Bank obrabowałeś!? Natychmiast idź do księdza i się wyspowiadaj!
Jasiek poszedł do kościoła, podchodzi do konfesjonału i mówi:
- Ja w sprawie Misia...
- Spier..... już nie mam kasy!

ehhh ide włosy suszyc -w ten gorąc to jakis sredni pomysł
Niezłe

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
U nas od rana 5 pieluch poszło...ciagle kupska..a myslałam, ze wystarczy nam do wtorkowej promocji wLidlu (30zł paka pampersów zielonych), ale chyba złudne nadzieje....

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Tak tak my czekamy
Tylko zapytalam na przyszlosc, bo ja takich rzeczy nie mam w domu

OC dzieki,nie wiedzialam, ze nawet kilkanascie dni jest normalne
Dla mnie bylo to o tyle dziwne, ze kupki byly zawsze co najmniej raz dziennie, a tu nagle tyle bez
Mój pediatra też mówił, ze zarówno 6 na dzień jak i jedna na 2 tyg to norma przy kp.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 11:13   #212
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Hejo! Podczytuje Was w mmiędzyczasie. Nadal wypoczywamy u rodziców, korzystamy z pogody. Niestety Kubuś ma duże wzdecia dawalam już bobotic i espumisan ale kilka osób doradza sab simplex jednak - co działało u Waszych maluchów? Przesylam fotke

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373451184598.jpg (115,7 KB, 48 załadowań)
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 11:18   #213
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hejo! Podczytuje Was w mmiędzyczasie. Nadal wypoczywamy u rodziców, korzystamy z pogody. Niestety Kubuś ma duże wzdecia dawalam już bobotic i espumisan ale kilka osób doradza sab simplex jednak - co działało u Waszych maluchów? Przesylam fotke

mysmy dawali delicol bo byl niedobor laktazy. ale to sie objawialo strzelajacymi kupami.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 11:20   #214
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:

Super wyglądacie i ten basen z tyłu
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 11:33   #215
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Juz wiem gdzie sa kosmici. Jak bedziecie grzeczne to napisze.
Nie zrozumcie mnie zle ale ja sie ciesze ze kosmici czasem podmieniaja dzieci.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
czy twoi rodzice maja agroturystyke przyjmuja wczasowiczów?

sami będziemy wynajmowac kwatere bo u rodziców ciasno

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
i pochwalem sie com wczoraj wymodzila na ajfanie
ślicznie! a Miluś na tej fotce z ciocią po prostu boski <3

Cytat:
ahhh i pytanko, przy jakiej wadze zmienialyscie pieluszki na rozmiar 4? (malpka mi chyba pisala kiedys, mialam zapamietac i... zapomnialam )
my zmienialiśmy przy ok 7 kg

Cytat:

Wiem ze bylo ale nie zapisalam... jakie wit d kupic? Jakiej firmy? Dopiero wykonczylismy k plus d z biosronu i musze cos kupic dzis.

bioaron

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Odnośnie mojego spokojnego dziecka...byłam dziś u księgowej jak weszłam z Miską to siedziała tyłem i nie widziała, że z nią wchodzę. Postawiłam Miśkę na podłodze pod biurkiem. Przeglądałyśmy z księgową papiery odnośnie firmy, faktury, itd...siedziałam jakieś 15-20 minut. Skończyłyśmy, wychodzę z Miśką tym razem a księgowa do mnie: ojeju to Pani tu z dzieckiem była?? ani razu się nie odezwała ani nic! i jak tu o niej pamiętać

Cytat:

Ale fantastycznie wypoczywacie

Pospałam trochę z Jasiem i troszkę mi lepiej
Teraz trza by na jakiś spacer sie udać

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2013-07-10 o 11:37
alliw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 11:52   #216
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
no i leci czas dalej
aaa ale wam zapomnialam napisac ze dzis na ''deser'' cistao biszkopotowe z kremem truskawkami i galartetka - Krzysiek robi a ja cale opier.d.o.le
aaaaaaaaaaa

Cytat:
dzis u fryzjera jak byłam się zapisać była tak cicho, że o mały włos znowu bym jej zapomniała!

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
a jeszcze wam powiem co zrobiła dziewczyna leżąca na łóżku obok mojej Kasiulki: od 3 dni dostawała tabletki dopochwowe ( po 2 tabletki dwa razy dziennie) wiecie co zrobiła???? Ona je jadła!!! myślałam że umre ze śmiechu jak mi siostra powiedziała:hahah a:

Cytat:
Laski odnośnie kaszek https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produk...cyjny-posilek/ a ta??????? jakieś ukryte składniki????

bobovita. pl ma byc

chyba spoko tyle ze od 6mc

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
(koleżanka, która pracowała w Douglasie kiedyś mi opowiadała, jak klientka zobiła aferę, że puder brązujący w kulkach nie działa. Babka, koło 50tki, wpylała po 3 kulki rano i wieczorem )
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa:hahah a:

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
A moja wizyta nic nowego nie wniosła... mam skiernowanie na tomografię! I powiem Wam, że ludzie to są małpy! Było to opóźnienie... mały najpierw rozrabiał, potem spał, a potem się wybudzał i już z nerwą. I nikt, kur... nikt mnie nie przepuścił... Przykro mi się zrobiło jak jasna cholerka!
nic nowego.kazy chce sam jak najszybciej
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
przychodz baba do sklepu i prosi o preparat na mole. dal jej sprzedawca kulki na mole.
baba poszla do domu. nastepnego dnia rano stoi juz przed otwarciem sklepu. facet otwiera a baba panie 100 tych kulek poprosze. Facet zdziwiony no ale pyta: Pani a po co pani tyle tych kulek??
Na to ona: A ty myslisz ze taka kulka to latwo w tego mola trafic????

no a jak juz mi sie przyomnial sprzedawca to macie moj ulubiony
Wielki, ogromny, wielopiętrowy supermarket, w którym kupicie wszystko.
Szef przyjmuje do pracy nowego sprzedawcę, dając mu jeden dzień okresu próbnego, żeby go przetestować.
Po zamknięciu wzywa szef nowego sprzedawcę do biura:
- No to ile dziś zrobił pan transakcji? - pyta sprzedawcę.
- Jedną, szefie.
- Co?! Jedną?! Nasi sprzedawcy mają średnio od sześćdziesięciu do siedemdziesięciu transakcji w ciągu dnia! Co pan robił przez cały dzień? A właściwie to ile pan utargował?
- Trzysta osiemdziesiąt tysięcy dolarów.
Szefa zatkało.
- Trzy... sta osiem... dziesiąt tysięcy? Na Boga, co pan sprzedał?
- No, na początku sprzedałem mały haczyk na ryby.
- Haczyk na ryby? Za trzysta osiemdziesiąt tysięcy?
- Potem przekonałem klienta, żeby wziął jeszcze średni i duży haczyk. Następnie przekonałem go, że powinien wziąć jeszcze żyłkę. Sprzedałem mu trzy rodzaje: cienką, średnią i grubą. Wdaliśmy się w rozmowę. Spytałem gdzie będzie łowić. Powiedział, że na Missouri, dwadzieścia mil na północ. W związku z tym sprzedałem mu jeszcze porządną wiatrówkę, nieprzemakalne spodnie i rybackie gumowce, ponieważ tam mocno wieje. Przekonałem go, że na brzegu ryby nie biorą, no i tak poszliśmy wybrać łódź motorową. Spytałem go jakie ma auto i wydusiłem z niego, że dość małe aby odwieźć łódź, w związku z czym sprzedałem mu przyczepę.
- I wszystko to sprzedał pan człowiekowi, który przyszedł sobie kupić jeden, jedyny haczyk na ryby?
- On przyszedł z zamiarem kupienia podpasek dla swojej żony, ale zaproponowałem mu, że skoro w weekend nici z seksu, to może pojechałby przynajmniej na ryby.
i
Cytat:
hehe. Jakub potrafi ugryźć, ale najczęściej wali pięścią po cycku albo szczypie. tłumacze mu, że wiem, że masaż piersi usprawnia wypływ mleka ale jego "masażowi" daleko do ideału

.dziś w nocy obudził nas pisk/krzyk Jakuba, zerwaliśmy się, wzięliśmy na ręce bo był rozbudzony i przeszło. nie wiem czy coś go zabolało czy się przyśniło czy może kopnął w szczebelki, pojęcia nie mam

florek czasem tez zaplacze przez sen. moze cos mu sie snilo i sie obudził
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Strippi wyszła z Misiem ze szpitala. Więc musi być lepiej.

Cytat:

ale na dobranoc macie kawal

na Dobranoc :
Do sypialni wchodzi mąż, kładzie się koło żony i mówi:
- Wiesz, nie mam majtek....
- Jutro Ci wypiorę.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 11:55   #217
LiwkaO
Wtajemniczenie

Demeter - zazdraszczam ))

---------------------------------
Aaaaaaa mewy mi pukają do okien!!! są takie wielkie, że czasami się boje czy mi szyby nie wybiją...
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 11:55   #218
BYou
MBZ♥

Dzień dobry

Wczoraj spontanicznie przyjechała do nas moja Siostra z Przyjaciółką Roszpunka oczarowana, rozdaje uśmiechy, tylko zagląda za Nimiteraz wzięły Ją na spacer, a ja tęsknię

Odnośnie kupek to u nas przy kp było kilka dziennie, teraz na mm jest jedna-dwie rano

Sorce u nas to norma z niewpuszczaniem do kolejki:/awet czasem też ktoś przyśpiesza kroku jak idę z wózkiem bylebyć pierwszym:/

Pani, uśmiałam się z tej laluni jedzącej puder
Mam nadzieję, że Torres znów polubi jazdę w wózku

Strippi cieszę się że jesteście w domu

Nestelle, o rany co za tekst Kuby Ninka też chodzi na te półkolonie?

Kasiu, Miluś jest cudny

Liwka, Twoja Misia to faktycznie cierpliwa i spokojna Kruszynka

Monika my też dajemy bioaron

OC własnie te "chwilowe" jakby cofnięcia się z umiejętnościami oznaczają zapowiedź nowej kolejneji powrót tych wcześniejszych ze wzmożoną siłą

Demeter, zazdroszczę

Alliw

Zaczynam odliczanie do wyjazdu nad morzejeszcze 30 dni

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2013-07-10 o 11:56
BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 11:56   #219
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Witajcie wszystkie Mamusie
Meldujemy się, że już po urlopowaniu w Zakopcu ale było fajnie
tylko pierwszego dnia było oberwanie chmury i wielka burza, a my w drodze do Kuźnic, oczywiście przemokliśmy tak, że ani jednej suchej nitki nie było, ale oczywiście Maksiu nie ucierpiał nic a nic, spał sobi e wózeczku zakryty nieprzemakalnym pokrowcem echhh całe szczęście.
Kolejne dni to już cudna pogoda aż szkoda było wracać

Teraz postaram się was nadrobić, ale nie wiem ile mi zejdzie bo tyle żeście stron na-trzaskały
niezłe gaduły z was
och zazdroszcze urlopu - ale jeszcze chwilka i ja bede - fakt nie tak aktywnie ale zawsze to cos

no i powodzenia w nadrabianiu

Cytat:
na głowe moze mu wejdą, bo na pupę to watpie... dzieki dobra kobieto!spadam z ogonami: puchatym i kudłatym na spacer (Kacper i pies żeby nie bylo)
no ale gdzies wejda ...
milego spacerku

Cytat:
fajnie zes to posklejala
sliczne zdjecia Emiliana

OC wstawila fajny link do masazu brzuszka, Kasiu moze podkleisz link?
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...1,2449645.html

ahhh i pytanko, przy jakiej wadze zmienialyscie pieluszki na rozmiar 4? (malpka mi chyba pisala kiedys, mialam zapamietac i... zapomnialam )
nio fotki na foyce ''stare'' ale w nowej aranzacji
Linka wstawilam
i 4 .. jakie 4 ... my dalej na 3 i powiem wam ze nadal mam 12 opak ... bo siostra kupila mi 2 3opak i musialam je zurzyc pewnie jak wroce we wrzesniu dalej bede je meczyla - bo Mlpdy szczuply w pupie ( ciekawe po kim, bo na pewno nie po mamusi

Cytat:
dawaj dawaj
aaaa takie najlepsze z najlepszych
w wieku ok 3 Lat - tata chcial bym cos zrobila, nie wiem chyba posprztala zabawki a ja do niego
- ni chuja - nie powiem mina taty bezcenna

ale duzo tego bylo - jak se poprzypominam to napisze - ew w PL podpytam mame, bo ona ma glowe do zapamietywania takich rzeczy

Cytat:
Odnośnie mojego spokojnego dziecka...byłam dziś u księgowej jak weszłam z Miską to siedziała tyłem i nie widziała, że z nią wchodzę. Postawiłam Miśkę na podłodze pod biurkiem. Przeglądałyśmy z księgową papiery odnośnie firmy, faktury, itd...siedziałam jakieś 15-20 minut. Skończyłyśmy, wychodzę z Miśką tym razem a księgowa do mnie: ojeju to Pani tu z dzieckiem była?? ani razu się nie odezwała ani nic! i jak tu o niej pamiętać

haha znam to było jeszcze kila takich np. powiedz szafa - szafa - Twoja matka to żyrafa
za nie zapomnienie o dziecku

aaa bylo z serii ''powiedz''
- powiedz - pala
- pala - twoja fujara jest mala - czy jakos tak
wiecie wiek juz nie ten, to i pamiec juz jak ser

cnd.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 12:08   #220
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
.
BASEN widze BASEN !!! zazdroszcze

spokojnego dalszegi wypoczynku

Cytat:
Aaaaaaa mewy mi pukają do okien!!! są takie wielkie, że czasami się boje czy mi szyby nie wybiją...
dobra komary chcecie zabijac - to Mewy tez proponuje ahaha

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Wczoraj spontanicznie przyjechała do nas moja Siostra z Przyjaciółką Roszpunka oczarowana, rozdaje uśmiechy, tylko zagląda za Nimiteraz wzięły Ją na spacer, a ja tęsknię

Kasiu, Miluś jest cudny

tez zazdroszcze hihi .. chwilka spokoju
wiem wiem - juz sobie wyobrazam go jako doroslego mezczyzne - boshe dobrze ze bd jego matka

a wiesz ze ja tez mam 30 dni .. no 31 :P

a i cytuje co mi mamcia napisala
az mi sie tak milusio na serduchu zrobilo
.Pokazywałam dzis tacie te dwa zdjecia co dałas na swoja NK i po trzy razy mu kazde pokazywalam i powiedziała,ze ładny siopak....no az mu pozyczyłam swoich okularów co by lepiej uwidziała Milusia.....Kasiu wiem to na bank-tato nie może sie doczekać az Emilianek tu będzie....no patrzy na zdjęcia tak jakoś miło i widzę ze zadowolony.

lece cos zjesc ....
nim goscie przyjda

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 12:08   #221
Chocoblue
Raczkowanie

Cześć! Nie wiem czy mnie jeszcze z Piotrusiem będziecie pamiętać, bo zniknęłam na dobre i na dosyć długo. Gratuluję Wam taj fajnie rosnących dzieciaczków. My, mimo że synuś się pięknie rozwija (7800g i 4 miesiące), musimy właśnie przejść na Nutramigen po serii prób wszelakich. Młody miał przez 3 miesiące krew w kupkach - nie wiadomo dlaczego i jest to ostatnie podejście, jeśli się nie uda będziemy na obserwacji w szpitalu. Dlatego troszkę wsiąkłam, ale chciałam dać znać dlaczego. Zmuszanie dziecka do picia jakiegoś niedobrego mleka, gdy ma się własnego pod dostatkiem jest czymś strasznym, mam nadzieję że nie będziecie musiały tego doświadczyć. Pozdrawiam

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 12:18   #222
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ktos sie pytal czy cole juz nam wolno. ja pije florkowi nic nie szkodzi. jeszcze kapusty nie jadlam
Ostatnio jadłam młodą na ciepło i surówkę z młodej i było ok. Za to szparagówki nie mogę jeść, bo Wojtka potem brzuch boli

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja jak skończe karmić to zjem przepysznego kebaba z ogromną ilością sosu, wypiję zimniutkiego lecha, albo pysznego grzańca, zapalę fajkę po czym pewnie będę zdychać dw dni:P
Kebaba też bym zjadła... I chyb asię skuszę, niedaleko mnie otworzyli nowy, trzeba wypróbować.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
a jeszcze wam powiem co zrobiła dziewczyna leżąca na łóżku obok mojej Kasiulki: od 3 dni dostawała tabletki dopochwowe ( po 2 tabletki dwa razy dziennie) wiecie co zrobiła???? Ona je jadła!!! myślałam że umre ze śmiechu jak mi siostra powiedziała:hahah a:
o matko!
A swoją drogą to mam nadzieję, że nic jej się nie stało...

Cytat:
u nas na ta chwile dziala cyc po kokardę i miś.
ale juz wiem, ze 'upodobania i zwyczaje' mojego dziecka to sinusoida... to, ze dzis tak latwo zasypia, nieznaczy ze np. od piatku to sie nie zmieni (te spacery mnie dobily )
U mnie już od dawna cyc nie działa. Podje 10 min i wypluwa.
Te histerie to może faktycznie skok?

Cytat:
(koleżanka, która pracowała w Douglasie kiedyś mi opowiadała, jak klientka zobiła aferę, że puder brązujący w kulkach nie działa. Babka, koło 50tki, wpylała po 3 kulki rano i wieczorem )
padłam!

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Jeszcze a propos wyjazdów, Kasia, pisałaś że wybierasz sie na tournee po Polsce i jakiś meeting planujesz w Wawie, przyznam że z chęcią bym się wtedy z wami spotkała, bo z mojego Wieśławka mam tylko 2 h pociągiem do stolicy więc mogłabym wpaść (bez młodego). Tak że jak coś to dajcie znać
Jak to bez młodego? Przemaszerujemy z wózkami Krakowskim Przedmieściem

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ale je ogórki maczane w mleku
o fuuuuuj

Cytat:
na Dobranoc :
- Jutro Ci wypiorę.
hehhe to nasz stały tekst z mężem

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Jajko i ser odpada niestety. Nie mam pojęcia, jak smakuje tofu, chyba nigdy nie próbowałam
właściwie nie smakuje... Dla mnie jest bez smaku, ale podsmażone z przyprawami jest ok.

Lecę do koleżanki poopalać się na tarasie, resztę nadrobię później.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 12:24   #223
Dragusia88
Zakorzenienie

noi Liwki Housa mi ucieło musiałas Housa pokazywać, a ja tak tęsknie a wszystkie odcinki mam u mamy na kompie a tego akurat nie pamietam
Cytat:
fajny stół
Cytat:
czesc ,
dzisiaj tez miałam pokrecony sen - uciekałam przed złoczyńcami NA tramwaju ,biegałam szybciej po torach niz tramwaj , a potem uciekalismy autem z tztem i olej sie skończył i tz musiał pipetką uzupełnic wkrapiając do cipki .......

to i ja trzasne kawałem:

Przed ślubem:
Ona - Ciał Janek.
On - No nareszcie, już tak długo czekam.
Ona - Może chcesz żebym poszła?
On - Nie! Co Ci przyszło do głowy? Sama myśl o tym jest dla mnie straszna!
Ona - Kochasz mnie?
On - Oczywiście, o każdej porze dnia i nocy.
Ona - Czy mnie kiedyś zdradziłeś?
On - Nie! Nigdy! Dlaczego pytasz?
Ona - Chcesz mnie pocałować?
On - Tak, za każdym razem i przy każdej okazji.
Ona - Czy byś mnie kiedykolwiek uderzył?
On - Zwariowałaś? Przecież wiesz jaki jestem.
Ona - Czy mogę Ci zaufać?
On - Tak.
Ona - Kochanie.
Siedem lat po ślubie:
Czytajcie od dołu...
ty to masz sny
a kawał znam

Cytat:
i jeszcze jeden :
Mama dała Jasiowi ostatnie 50 złotych na zakupy (do wypłaty było jeszcze 2 tygodnie) i mówi:
- Jasiek, kupisz chleb, margarynę i kawałek sera. Reszta kasy trafia na stół.
Jasiek poszedł do sklepu ale po drodze spodobał mu się misiek za całe 50 złotych. Kupił misia i pędzi do domu. Matka na to:
- Jasiu coś ty zrobił! Natychmiast idź i sprzedaj tego misia.
Jasiek bez namysłu poszedł opchnąć misia sąsiadce.
Wchodzi do jej mieszkania a sąsiadka w łóżku z jakimś facetem. Nagle rozlega się pukanie do drzwi. Sąsiadka wpycha faceta razem z Jasiem do szafy. Jasiek w szafie do faceta:
Jasiu: - Kup pan misia.
Facet: - Spadaj chłopcze.
Jasiu: - Bo będę krzyczał.
Facet: - Masz pięćdziesiąt złotych i siedź cicho.
Jasiu: - Oddaj misia.
Facet: - Nie oddam.
Jasiu: - Oddaj, bo będę krzyczał.

Sytuacja powtórzyła się paręnaście razy, Jasiu zarobił kasy od cholery, wraca do domu z zakupami (kawior, krewetki, szynki, i całą furę szmalu jeszcze przytargał). Matka do Jasia:
- Jasiek chyba Bank obrabowałeś!? Natychmiast idź do księdza i się wyspowiadaj!
Jasiek poszedł do kościoła, podchodzi do konfesjonału i mówi:
- Ja w sprawie Misia...
- Spier..... już nie mam kasy!

Cytat:
i tak mi sie przypomniał tekst Kuby z wczoraj (hit półkolonii)
K- powiedz słonce
ja-słonce
K -twoje cycki są gorące
kiedys za 10 lat przypomne mu o tym tekscie do matki własnej -spali sie ze wstydu
się Kuba rozkręca

Cytat:
Dziewczyny któras moze mi jeszcz eplecic te odbitki z neta za free? Qrde wtedy kod na smsie mi sie zaciął i wykasował, a przydałoby się troche powywoływac...a może znacie jakies tanie miejsca,strony sklepy?Bo media sie popsuło osttanio;/
na allegro za 17zl 100szt.
ja juz wybieram zdj ale bede potrzebowac chyba wiecej niz 100

Cytat:

Cytat:
Hejo! Podczytuje Was w mmiędzyczasie. Nadal wypoczywamy u rodziców, korzystamy z pogody. Przesylam fotke
ale wam fajnie i basen

Cytat:
w wieku ok 3 Lat - tata chcial bym cos zrobila, nie wiem chyba posprztala zabawki a ja do niego
- ni chuja - nie powiem mina taty bezcenna

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Cześć! Nie wiem czy mnie jeszcze z Piotrusiem będziecie pamiętać, bo zniknęłam na dobre i na dosyć długo. Gratuluję Wam taj fajnie rosnących dzieciaczków. My, mimo że synuś się pięknie rozwija (7800g i 4 miesiące), musimy właśnie przejść na Nutramigen po serii prób wszelakich. Młody miał przez 3 miesiące krew w kupkach - nie wiadomo dlaczego i jest to ostatnie podejście, jeśli się nie uda będziemy na obserwacji w szpitalu. Dlatego troszkę wsiąkłam, ale chciałam dać znać dlaczego. Zmuszanie dziecka do picia jakiegoś niedobrego mleka, gdy ma się własnego pod dostatkiem jest czymś strasznym, mam nadzieję że nie będziecie musiały tego doświadczyć. Pozdrawiam

Stary 2013-07-10, 12:36   #224
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

ojjj to nie ciekawie! trzymamy kciuki by się obyło bez szpitala!

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
noi Liwki Housa mi ucieło musiałas Housa pokazywać, a ja tak tęsknie a wszystkie odcinki mam u mamy na kompie a tego akurat nie pamietam

To nie ja:P to alliw

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:

a i cytuje co mi mamcia napisala
az mi sie tak milusio na serduchu zrobilo
.Pokazywałam dzis tacie te dwa zdjecia co dałas na swoja NK i po trzy razy mu kazde pokazywalam i powiedziała,ze ładny siopak....no az mu pozyczyłam swoich okularów co by lepiej uwidziała Milusia.....Kasiu wiem to na bank-tato nie może sie doczekać az Emilianek tu będzie....no patrzy na zdjęcia tak jakoś miło i widzę ze zadowolony.

lece cos zjesc ....
nim goscie przyjda
no na pewno tata się doczekać nie może w końcu jeszcze nie widział Milusia na żywo

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Czy Wasze dzieciaczki też już same wyjmują i wkładają sobie smoka?? pytam tych co używają Miska śmiesznie to robi, czasami wyjmie i chce włożyć drugą stroną hehe a czasami fajnie jej się udaje trafić dobrze. Dziś wyjęła tylko po to by pomiętosić chwilę pieluchę i włożyła z powrotem

Stary 2013-07-10, 12:44   #225
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
:
super fotki

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaha ..... jakas ''zaluzja''
:
ale ja to do alliw pisałam nie do ciebie
i żadna żaluzja jakby jej rodzice prowadzili agro to może byśmy tam pokój wynajeli w sierpniu

Cytat:
ahhh i pytanko, przy jakiej wadze zmienialyscie pieluszki na rozmiar 4? [/B](malpka mi chyba pisala kiedys, mialam zapamietac i... zapomnialam )
kurcze nie pamietam teraz ma 7 kg albo ciut wiecej i juz na 4+ bedziemy przechodzić jak te skoncze

Cytat:
Wiem ze bylo ale nie zapisalam... jakie wit d kupic? Jakiej firmy? Dopiero wykonczylismy k plus d z biosronu i musze cos kupic dzis.
.
my mamy omegamed+d

Cytat:
:
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 12:52   #226
Dragusia88
Zakorzenienie

a my dziś na szczepienie idziemy. prosimy o kciuki.
ciekawe ile Florek waży to pa
miłego dnia

Stary 2013-07-10, 12:53   #227
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
kurcze nie pamietam teraz ma 7 kg albo ciut wiecej i juz na 4+ bedziemy przechodzić jak te skoncze
ale pampersy?

My mamy teraz pampersy baby dry 3, na opakowaniu pisze, ze sa do 9 kg.. hmm... to chyba bedziemy powoli tez sie zbierac na 4 (tylko ze one sa od 7 az do 18 kg),
a i sa jeszcze 3+ (5-10kg)..
kupie chyba 3+ i 4 na probe..

hm...

mi kiedys polozna pokazywala, ze jak pampersy maja pasek powyzej pepka to sa dobre, jak ponizej przy zakladaniu to czas zmienic na wieksze.
Stary 2013-07-10, 13:08   #228
LiwkaO
Wtajemniczenie

W biedronce jest promocja na chusteczki nawilżane Fitti Classic marka dla biedronki robi ale maja dobry skład bez Peg parabenow i alkoholu za 9.99 zł 3 sztuki. Leżą w koszach z promocjami.

Stary 2013-07-10, 13:12   #229
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
slicznie wygladacie
milego wypoczynku

Cytat:
Pospałam trochę z Jasiem i troszkę mi lepiej
Teraz trza by na jakiś spacer sie udać
ooo tak, nawet krotka drzemka daje troche energii na caly dzien
my zaraz tez idziemy na spacer, neich tylko mlody sie obudzi

Cytat:
ale jak to mewy?
ja rozumiem gołębia, wrone czy wróbla... ale mewy?

Cytat:
zazdroszcze
no to wielkie odliczanie

a jak planujecie pogodzic plaze z dzieckiem, chodzi mi o slonce?

Cytat:
- ni chuja - nie powiem mina taty bezcenna .
ales gagatek byla
Cytat:
pamietamy
o kurcze.. no ladnie
oby sie jakos ustabilizowalo

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-07-10 o 13:16
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 13:12   #230
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
W biedronce jest promocja na chusteczki nawilżane Fitti Classic marka dla biedronki robi ale maja dobry skład bez Peg parabenow i alkoholu za 9.99 zł 3 sztuki. Leżą w koszach z promocjami.
lezaly :P hehe u nas juz dawno nie ma
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 13:13   #231
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
miłego dnia
trzymamy

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
lezaly :P (

niezle tempo .. chusteczki produkt deficytowy
Stary 2013-07-10, 13:13   #232
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Dziewczyny nie ma czego zazdrościc bo basen na ogródku jest ale nieczynny ha ha!! bo wody w nim brak

Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 13:16   #233
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

super odpoczynek

Cytat:
Demeter - zazdraszczam ))

---------------------------------
super
a gdzie mieszkasz nad tym morzem? bo tz planuje wypad nad morze, może sie spotkamy

Cytat:

Cytat:
o
Czy Wasze dzieciaczki też już same wyjmują i wkładają sobie smoka?? pytam tych co używają Miska śmiesznie to robi, czasami wyjmie i chce włożyć drugą stroną hehe a czasami fajnie jej się udaje trafić dobrze. Dziś wyjęła tylko po to by pomiętosić chwilę pieluchę i włożyła z powrotem
fajne sa zabawy smokiem u mnie julka tak sie bawiła wyjmowała ogladała i wkładała spowrotem albo własnie drugą stroną
Stary 2013-07-10, 13:19   #234
BYou
MBZ♥

Dragusia

Choco oby się to ustabilizowało

Moderna w największe słońce nie będziemy plażować. Choć rok temu widziałam mamy z maluchami na plaży ale nie chcemy męczyć dziecka. Więc będziemy spacerować, a na plażę wyruszać późnym popołudniem żeby popiknikowaćbędziemy się osłaniać parawanem, parasolką, dla bezpieczeństwa kremy z filtremzresztą wszystko okaże się w praktyce bo z pogodą nad naszym morzem to wiadomo jak jest

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 13:20   #235
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
miłego dnia

Cytat:
ale pampersy?

My mamy teraz pampersy baby dry 3, na opakowaniu pisze, ze sa do 9 kg.. hmm... to chyba bedziemy powoli tez sie zbierac na 4 (tylko ze one sa od 7 az do 18 kg),
a i sa jeszcze 3+ (5-10kg)..
kupie chyba 3+ i 4 na probe..

hm...

mi kiedys polozna pokazywala, ze jak pampersy maja pasek powyzej pepka to sa dobre, jak ponizej przy zakladaniu to czas zmienic na wieksze.
nie ja głównie z roosmana uzywam u nas na 4 tez pisze do18 kg ale widze ze juz małe sie robia

Cytat:
a uzywałas ich juz fajne są?

Cytat:

a jak planujecie pogodzic plaze z dzieckiem, chodzi mi o slonce?

*
my mielismy parasol i parawan i julka na kocyku sobie lezała

Cytat:
Dziewczyny nie ma czego zazdrościc bo basen na ogródku jest ale nieczynny ha ha!! bo wody w nim brak
Stary 2013-07-10, 13:21   #236
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie Oszustki, które na pewno nie mają dzieci.
Nadrabiam po stronie
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Witam z rana

: hahaha: lubię takie życiowe kawałki, normalnie mi się przypomniał tż 10 godzin temu

Właśnie dzisiaj w nocy myślałam o tym samym, Wiżanki to chyba dzieci nie mają tylko plotkują
Padam z ciekawości, co wymyślił Twój tż.

Ja codziennie sprzątam, gotuje, piekę czasem ciasta, zajmuje się dziećmi, praniem i na net mam ograniczony czas. Uwielbiam mieć czysto w mieszkaniu i spacerować z dziećmi i ja naprawdę nie wiem, jak Wy godzicie wszystko i siedzicie tutaj TYLE czasu
Cytat:

co do spotkania, to z wawy jeszcze maria i megi

Cześć
Ja dziś od rana zła jak osa. Przekichaną miałam nockę. Zasnęłam o 23:30. Jaś obudził się o 1, coś tam jęczał więc dałam mu smoka, normalnie zasypia, a tu :dupa: więc wzięłam na karmienie, zjadł i dalej nie chce spać i tak się z nim do 2:40 bujałam Potem pobudka o 5, karmienie i potem o 6 znów się obudził...o 7 go nakarmiłam bo zaczął się awanturować, ja juz totalnie rozbudzona, tż się zwinął do pracy, a Jaś co? Po karmieniu zasnął i jeszcze śpi! Ech, ciężki dzień się zapowiada...:ziewa:
Tak, tak - ja też chcę spotkanie, też chcę!!!!!

Kochana, musisz trenować szybkie usypianie. Ale rzeczywiście ciężki dzień się zapowiada.
Cytat:
czesc ,
dzisiaj tez miałam pokrecony sen - uciekałam przed złoczyńcami NA tramwaju ,biegałam szybciej po torach niz tramwaj , a potem uciekalismy autem z tztem i olej sie skończył i tz musiał pipetką uzupełnic wkrapiając do cipki .......
Zabiłaś mnie tym snem! Wy to macie bujne życie

Cytat:
Dziewczyny, jak kupki nie ma juz ponad 3 doby to nadal czekac, czy trzeba cos robic?

Cos czuje, ze jak pojdzie to bedzie armagedon
Oj, będzie się działo. Wg mnie wszystko jest ok. Ale później, jak maszyna ruszy, to będzie miała za przeproszeniem prze*sr*a*e.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 13:21   #237
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusia

Choco oby się to ustabilizowało

Moderna w największe słońce nie będziemy plażować. Choć rok temu widziałam mamy z maluchami na plaży ale nie chcemy męczyć dziecka. Więc będziemy spacerować, a na plażę wyruszać późnym popołudniem żeby popiknikowaćbędziemy się osłaniać parawanem, parasolką, dla bezpieczeństwa kremy z filtremzresztą wszystko okaże się w praktyce bo z pogodą nad naszym morzem to wiadomo jak jest
a gdzie pedzicie? macie jakas niedroga kwatere?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 13:22   #238
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:

Dawalam bobitic espumisan delicol debridat sab simplex .tylko po espumisanie byl efekt choc krotko, troche lepiej bylo na debridacie. Reszta sie nie sprawdzila.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 13:30   #239
jolanT
Zadomowienie

hej mamusie!

długo mnie nie było..
staram się Was podczytywać ale bycie na bieżąco w pewnym momencie urwało się.. obowiązki, obowiązki a i dziecię co raz bardziej wymagające..

Wasze dzieciaczki są cudne!
lubię czytać o tym jak nabywają nowe umiejętności i patrzeć jak rosną

moja Ewa ma się dobrze;
obecnie waży ok 5,2 i ma 65cm;
jesteśmy po pierwszym szczepieniu.. krzyk okrutny ale krótki na szczęście nie marudzi, nie ma gorączki, po ukłuciu nie ma śladu..
karmię dalej piersią i dokarmiam mm..

Malutka śpi super..
w ciągu dnia chce się bawić, domaga się przytulania i noszenia na rękach (tata nauczył :P ) pod wieczór robi się marudna ale wiem, że koło 21/22 godziny zaśnie..
i uwaga uwaga ;D noc przesypia całą, niekiedy zdarza się, że obudzi się koło 4.30 i pociumka trochę.. najczęściej śpi od 22 do 5.30 bez karmienia i o dziwo moje piersi nie protestują..
rekord- 20.30 do 6.30 bez karmienia..
taki sobie rytm obrała; jak na razie nic się nie zmienia choć pewnie zawsze tak pięknie nie będzie..

co do kupek bo widzę, że są na tapecie..
moja robi średnio co 4-5 dni.. też się martwiłam, że nie zbyt często ale poczytałam tu i tam, popytałam i wiem, że to normalne..
za to bączki- uhhh

ja po wizycie u ginekologa..
wszystko ok, tylko dalej to cholerne białko w moczu ;/ mam więcej pić..
no i biorę Cerazette.. mam nadzieję, że tabletki mi spasują..
jem już prawie wszystko..
truskawki, jagody, mleko, majonez, ketchup, kalafior, pomidory, frytki, kebab.. no właściwie wszystko ale oczywiście z umiarem..
staram się nie jadać kapusty, grzybów no i oczywiście alkoholu..
ścięłam też włosy na krótko bo miałam ich dosyć!
wszędzie były kłaki a mała tylko zbierała ;/

poza tym wszystko w porządku
szykujemy się do wyjazdu do Pl na chrzciny..
z przykrych wiadomości- teść nabawił się nowotworu wargi ;/ nie będzie go z nami na chrzcinach bo ma operację

no i może jakiś urlopik w górach
nosidło zakupiłam z Babybjorn więc można pochodzić z dzieckiem..
mam nadzieję, że moje z tych nosideł a nie "wisiadeł"..

pozdrawiam Was dziewczyny!
w miarę możliwości zaglądam i postaram się pisać!
i przesyłam zdjęcie mojej Ewy

za wszystkie forumowe maluszki trzymam kciuki, szczególnie te chorowitki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg evi (156).jpg (23,9 KB, 22 załadowań)

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 13:37   #240
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

A moja wizyta nic nowego nie wniosła... mam skiernowanie na tomografię! I powiem Wam, że ludzie to są małpy! Było to opóźnienie... mały najpierw rozrabiał, potem spał, a potem się wybudzał i już z nerwą. I nikt, kur... nikt mnie nie przepuścił... Przykro mi się zrobiło jak jasna cholerka!
Trzymam kciuki za tomografię A CO DO KOLEJEK DO LEKARZA TO SIĘ NAWET NIE WYPOWIADAM....

Cytat:

na Dobranoc :
- Jutro Ci wypiorę.

:
Padłam

Cytat:
Jakie fajniutkie Małe śmieszki, a jaki stół ekstra!

Kasia: uroczy ten Twój Emilianek

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Witajcie wszystkie Mamusie
Meldujemy się, że już po urlopowaniu w Zakopcu ale było fajnie
tylko pierwszego dnia było oberwanie chmury i wielka burza, a my w drodze do Kuźnic, oczywiście przemokliśmy tak, że ani jednej suchej nitki nie było, ale oczywiście Maksiu nie ucierpiał nic a nic, spał sobi e wózeczku zakryty nieprzemakalnym pokrowcem echhh całe szczęście.
Kolejne dni to już cudna pogoda aż szkoda było wracać

Teraz postaram się was nadrobić, ale nie wiem ile mi zejdzie bo tyle żeście stron na-trzaskały
niezłe gaduły z was
Brawo za wypoczynek, zazdroszczę

Cytat:
Espumisan. Ale głównie to zmiana diety...

Cytat:
Pamiętam Trzymam kciuki za Piotrusia, żeby wszystko się unormowało bez szpitala

Cytat:
miłego dnia
Trzymam kciuki.

Cytat:

.
Trzeba napełnić

Jola: piękna Ewa!

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2013-07-10 o 13:39
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości