|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
za tygodnie.Paulinka,a Ty co tam za zakupki znowu zrobiłaś?? ![]() Dziewczyny,które planują sesję brzuszkową,w którym tygodniu ciązy chcecie ją zrobić? bo też się nad tym poważnie zastanawiam
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#212 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#213 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba się spóźniłam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajne mieć taka pomoc i jeszcze za free Współczuję sprzątać takiego dużego domu ![]() Cytat:
Cytat:
To zarzucił tekstem Oni to potrafią podbudować ![]() Cytat:
Już doczytałam że idziesz do Ultramedicii, to dobrze tam na pewno Cię uspokoją. A z Maluchem na pewno jest ok,może ginka miała jakiś gorszy dzień i Ty akurat na niego trafiłaś ![]() Cytat:
gratki
|
|||||||
|
|
|
#214 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Wczoraj wybyłam do kina i ominęło mnie otwarcie nowego wątku
A dzisiaj dopiero na 7 stronę zdążyłam. Film fajny ale bez rewelacji, mała buszowała tylko na początku, później udało jej się usnąć. issia88, wiesz co, jak ja tutaj czytam relację z niektórych wizyt to też się zastanawiam czy ten mój lekarz to taki całkiem dobry jest. Za każdym razem robi mi USG, ale też nie przekazuje mi wszystkiego tak dokładnie jak niektórym dziewczynom tutaj na wątku. No, ale z drugiej strony ufam, że wie co robi i w sumie to jak o coś zapytam to zawsze odpowiada na pytania. Może po prostu Twoja lekarka nie jest zbyt wylewna, sprawdza tylko czy wszystko ok i wychodzi z założenia że skoro nie pytasz to wystarczy tylko powiedzieć, że jest dobrze. Ale jak pójdziesz na 3d to się pewnie uspokoisz. Ja chcę się z tym moim umówić na 3d do szpitala (bo zaproponował, że tam mi zrobi za free jak będzie miał dyżur) - mam nadzieję, że to wypali. Cytat:
![]() ryba, współczuję takich tekstów od lekarza. Sama nie wiem co bym powiedziała, jakbym takie teksty usłyszała. Naprawdę masz pecha Cytat:
lineczka, a zdradź jakieś szczegóły co do mieszkania tego, na które kredyt braliście? Bo nie wiem czy to ja przegapiłam czy nie pisałaś - to nowe mieszkanie? Czy Wy tylko na remont braliście kredyt? Ja dzisiaj mam dzień piękności - idę zrobić sobie pazurki (a w zasadzie to ściągnąć bo przez dłuższy czas robiłam sobie żel, ale rezygnuję z niego teraz), a potem do fryzjera na farbowanie
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
braliśmy tylko na remont
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
To ja was opuszczam i idę stawać się mistrzem pokemon
przez pokemony poznałam mojego Ukochanego... a w zasadzie opowiem, bo to ciekawe ![]() [ochrypłym głosem] Pamiętam, jakby to było 2 lata i niemal 8 miesięcy temu... Mróz szczypał w policzki, a ja, taka mała, towarzyska dziewczynka chciałam zrobić mojemu podłemu ojcu na złość i po prostu zniknąć na tego sylwestra... Poszłam do pseudo przyjaciółki z zaproszenia jej chłopaka (inna, też zabawna opowieść, ze strony mojej pseudo przyjaciółki tragiczna), lecz jak się okazało, nie miałam najmniejszej ochoty się bawić.. Więc chciałam iść spać. Nagle niebo przeszyło osiem błyskawic, północ zbliżała się nieuchronnie, a przyjaciel przyjaciółki poszedł z nią po swojego przyjaciela, do którego wydzwaniał caaaały wieczór. I przyszedł. Jego długie, piękne blond włosy rozwiewał wiatr (właściwie to nie, bo miał związane), lecz jego twarz mówiła sama za siebie - nie miał najmniejszej ochoty tam być... Jedyne co wiedziałam, to fakt, że ten człowiek "nie ma wad", sprawiał wrażenie tak idealnego i poukładanego... I był szalenie niedostępny... Dla każdego. Stałam się jego cieniem (nie wyobrażacie sobie jakie miał piękne włosy zanim ściął!), chodziłam za nim krok w krok, ale on, skutecznie mnie unikał... W końcu, po dwóch godzinach wylądowałam na kolanach chłopaka przyjaciółki (oficjalnie byliśmy rodzeństwem, a przynajmniej ja traktowałam go tak) a on, ten chodzący ideał, powiedział, że idzie grać w POKEMONY... Kochałam pokemony. Od zawsze. Grałam w wiele części, przechodziłam po stokroć te same i byłam prawdziwym mistrzem pokemon, więc nic dziwnego, że nagle otrzeźwiałam i zapytałam podnieconym głosem, czy gra na telefonie i czy mi wyśle... Wysłał. Od tamtej pory (około 2 w nocy) przerozmawialiśmy, obaliliśmy nie jedno wino (OBRZYDLIWE JAK NIE WIEM CO), nie jedno piwo, a on, mój ideał, miał najwygodniejsze kolana na świecie... Pachniał tak intensywnie, że nie mogłam się do niego przytulić, bo od razu brzuch się buntował po alkoholu, a kiedy nadszedł poranek, odprowadził mnie pod sam dom, nadrabiając kilka kilometrów nie w tę stronę, w którą zmierzał... A na koniec pocałował moją dłoń, czym definitywnie skradł mi serce... Po dwóch-trzech dniach zerwał ze swoją dziewczyną, ja natomiast dopiero po 19 ze swoim chłopakiem, ale pocałowałam go 1 raz już 14 dnia, co w rezultacie daje nam dzisiaj równe 2 lata i 7 miesięcy razem <3 OTO JAK POKEMONY ŁĄCZĄ SERCA
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
Tak Lineczko lekarz kazał mi zastosować taką dietę.
Zobaczymy jak to wyjdzie....jestem już po obiadku dzisiaj kartofle z wątróbką wieprzową, mniam uwielbiam. Dziewczyny czas leci niesamowicie szybko więc za chwilę zacznie się wielkie pakowanie na porodówkę hihihi....ja zaczynam delikatnie się tego bać... |
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze, to ja się nie mogę doczekać i jakoś się nie boję. Mąż "będzie ze mną rodzić", i to strasznie dodaje mi skrzydeł, a nawet jeśli nie uda się nam być wtedy razem, to sama myśl, że czeka na nas tak mnie koszmarnie cieszy, że chcę rodzić poboli i przestanie, szczęście pozostanie! Czy wątróbki nie powinno się unikać w ciąży?
|
|
#220 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba kierować się własnym rozsądkiem.Tak się dobrze zapowiadał, a potraktował Cie co najmniej nieładnie ![]() I dlaczego nie dał ci skierowania na 3 usg które powinnaś mieć teraz wykonane? Ale w szpitalu miałaś usg nie? Cytat:
Tak powinna wyglądać prawdziwa opieka ciążowa Niestety czasem jest tak że dopiero jak zapłacisz to dowiesz się WSZYSTKIEGO dokładnie a nie po łebkach. Dzidzia Mam wrażenie że przysięgę Hipokratesa to oni w Powinni odnawiać co 5 lat może by sobie przypomnieli co ślubowali ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja muszę zakupić sobie najpierw torbę, bo nie mam żadnej
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
powiedzieli mojej mamie że udar. Najlepsze ze po 2 tyg go wypisali do domu i on nie chodził jeszcze wtedy i miał pampersa. mama strasznie się bała - my tez bo mieszkaliśmy z mężem z nimi- co to będzie i co robić jakby się coś działo. Ordynator dziad jeden nam przerażonym oznajmił że jak sobie wezwiemy karetkę do domu to sobie za nią zapłacimy. W ogóle to chyba tylko na łapówki czekał. Pokarało go bo już kilka lat nieżyje - zmarł na udar. a mój tato ma się nienajgorszej co prawda ręką jedną nie rusza ale chodzi i sam się sobą zajmuje, choć fakt poruszyliśmy niebo i ziemię żeby go rehabilitować.
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
jak zjesz raz na ruski rok to nic się nie stanie
![]() nie masz z Biedronki ani Lidla?! w sumie ja tez nie mam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nigdy się na to nie spóźnia u mnie, bo mleka nie braknie w mojej lodówce
zapraszam, zaraz idę robić 3 porcję
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przecież Wy mieszkacie z Twoimi rodzicami w domu Dzastin, jeśli chodzi o sesję brzuszkową, to ja jedną chcę zrobić już niedługo w plenerze (w przyszły weekend albo w weekend za 3 tyg - i to będzie u mnie początek 28 albo 30 tygodnia), a drugą to jak już ten brzuch naprawdę będzie taki reprezentatywny, bo na razie to taki jeszcze średni jest. To pewnie koło 35 tyg. Ale zdjęcia będzie mi robił mąż więc mogę sobie pozwolić na 2 sesje ale generalnie to takie sesje dobrze robić jak brzuch jest już dość duży ale jeszcze taki zgrabny
|
|
#226 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja akurat mam dobre zdanie o lekarzach ale ze Śląska,nasi tutejsi już by dawno na drugi świat moja mamę wysłali(jest chora na tarczycę i podali jej kontrast z jodem przy tomografii czego absolutnie nie powinno się robić Cytat:
Paulina Dżamprezujemy |
||||
|
|
|
#227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co,są tam jakieś torby? bo ja nie w temacie
|
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Eluvtus mi lekarz nawet kazał jeść, bo ja mam straszną anemię...do takiego stopnia że nawet powiedział, że powinnam pozwolić sobie na lampkę czerwonego wina.
Wiem, że wątróbka nie jest najlepszym mięsem bo to wątróbka ale ma dużo żelaza i jest pełnokrwista. Nie jem jej tak często, więc tylko od czasu do czasu. |
|
|
|
#229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak też myślę żeby zrobić tą sesję w okolicach 34 tygodnia ,póki co rozglądam się za jakimś fotografem. ![]() Fajna pamiątka będzie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-20 o 11:38 |
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, to współczuję. Pewnie to wiesz, ale nie jedz tego z wapniem, unikaj mlecznych produktów pół h przed i po posiłku żelazowym
![]() Całe gimnazjum i pół liceum przeleżałam w gorączkach okresowych z powodu anemii, trzymaj się i nie dawaj! ![]() *trzymaj się i nie puszczaj się
Out here I'm judge, jury and executioner. Edytowane przez Eluvtus Czas edycji: 2013-08-20 o 11:39 |
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#233 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Luzik
![]() Cytat:
w końcu to nie on się nastresował tylko TY.D.upekCytat:
Cytat:
Może jeszcze trochę urośnie do tego czasu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#234 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój Tż będzie sam to robił czy zamawicie jakąś firmę remontową? Cytat:
![]() No na tą chwilę na porodówkę idę z reklamówką
||
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W drodze na porodówkę weź ze sobą reklamówkę Pakuj reklamówkę czas na porodówkę |
|
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#239 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wcześniej liczyłam od 1 ![]() Cytat:
Wtedy wiedziałam wszystko. A teraz du.pa. Ale nie mogę się już doczekać soboty I co dostałaś w tej paczce?? ![]() Cytat:
To życzę jej jak najmniej tych gorszych dni Tzn. ona nigdy nie była wylewna, ale jak już coś mówi to niech mówi wyraźnie i tłumaczy ![]() Cytat:
Trzymam kciuki żeby Ci zrobił to 3d - wydaje mi się, że fajna sprawa - takie spotkanie ze swoim dzieciem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja do mojej ginki chodzę prywatnie i co wizytę płacę 130zł, wcześniej nawet na początku ciąży to po 170zł :/ Więc to nie jest tak do końca, ze jak prywatnie to masz lepiej. Idę dalej prasowac :P ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Chciałabym się podzielić moim spostrzeżeniem, że nie polecam torby do pakowania do szpitala z carefura. Strasznie śmierdzą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

za tygodnie.

10 lat już choruje i jest niezdolny do samodzielnej egzystencji.. bo był nie przytomny powyżej 4,5 min
dodatkowo rodzice wysyłają specjalne kartki z informacją o narodzinach ( hehe, jak by nie było maila, Facebooka i telefonów komórkowych ) i jeszcze można/trzeba powiesić jakiegoś bocianka na domu 

Ginka mówi, ze mam dalej twardy brzuch, mimo iż biorę magnez 3x dziennie po 2tabl., ale mówi, ze to raczej taka moja uroda, bo szczuplutka jestem, ale przy następnej wizycie mam mieć KTG bo to już będzie 30tydz i tam sprawdzi czy są jakieś skurcze czy nie. Ogólnie tez wykurzyłam się na te zdjęcia. Bo kurczę cały miesiąc czekam żeby zobaczyć Wiktorie i dupa. Tak się wykurzyłam, ze na sobotę zapisałam nas na 3d/4d. Powiedziałam mężowi, żeby skały srały to ja chce zobaczyć Małą i wiedzieć ze jest wsio w porządku
], to mam brać rozmiar 62 czy 68 jednak? Bo kurcze, nie wiem 

najlepsze zdjęcie jak je torta