|
|
#211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
A tak na poważnie zaczyna mnie również to wszystko przerażać... |
|
|
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bałabym się być teściową teściową. biedne przyszłe synowe :P
|
|
#214 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak czytam Wasze perypetie dotyczące teściowych i bratowych to cieszę się ze nie mam takich problemów... bo teściowa nie żyje a bratowa jedna i druga nie są w ciąży i nie były... teściu nadrabia za dwoje ale ze jest prawie 300km od nas z resztą tak samo jak moi rodzicie to da się przeżyć. Jak jedziemy do rodziców to zawsze po tekstach teścia się we mnie gotuje z resztą dwie jego synowe to wiecznie są z nim pokłócone a że ja najmłodsza z nich to za dużo się nie odszczeknę bo mi głupio... bywa że mnie wyprowadza z równowagi ale mój mąż wie kiedy zakończyć odwiedziny...
Co do moich rodziców to w związku z tym, że jestem najmłodsza i najbliżej (bracia za granicą) to mam przechlapane tzn co chwilę słyszę a czy Wy nie głodujecie itp... Nigdy nie prosiłam o pieniądze bo wiedziałam ze u rodziców krucho i idąc na studia wiedziałam, że muszę znaleźć pracę aby opłacić studia, stancję i życie.... Wyobraźcie sobie ze moja mam ostatnio dała mi worek ubrań ciążowych po sobie..... taaak trzymała je przez ponad 27 lat przeżyłam szok to wygladało jak worki na ziemniaki baa i jeszcze były z 2 pary majtek z metką nie używanych wyglądających jak spadochrony.... worek zawiązałam ponownie i wrzuciłam do kontenera z pck może komuś się przyda.... choć szczerze to miałam je ochotę wyrzucić na śmietnik ale że materiał był ok to wybrałam kontener.... Ostatnio moja mama oznajmiła mi, ze ma pudło ubranek po mnie i po moich braciach (starszych ode mnie o 7 i 10lat) i że jak przyjadę to mam sobie je przebrać nie chcę ich ranić no ale czasy się troszkę zmieniły.... ale się rozpisałam.... emma oczywiście pochwalę się już złożonym łóżeczkiem co do moli to całą mąkę itp wyrzuciłam do kosza i zawiązałam worek czeka na męża bo troszkę waży a ja nie zamierzam dzwigać.... półki przemyłam tak z grubsza bo nie sięgam a to górna półka więc też szorowanko zostawiam dla tż aby nie było awantury że stawałam na taborecie zamiast leżeć... ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
- jeden do otwierania butelek -drugi aby cały czas bolał
|
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
100 metrów za domem 2 metry pod ziemia. Pewnie taka będę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
100 metrów od domu i 100 metrów pod ziemią
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.keepmymoments.blogspot.co...1_archive.html Cytat:
Cytat:
Wcale Ci się nie dziwię, że było Ci głupio. W ogóle sobie nie mogę wyobrazić, po co mąż jej mówi takie rzeczy. Szczerość szczerością, ale dla mnie to już przesada.Cytat:
Jak mojemu odpadnie, to dowiemy się dopiero przy porodzie.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jadę teraz do babci po jabłka, ale jak wrócę to wrzucę zdjęcia. Ale się porobiło z tymi płciami ![]() Hehe dobre te kawały Dzisiejsza moja rozmowa z mężem: Ja: Jak będę kiedyś teściową z kawałów... Mąż: nie martw się, to Cię zastrzelę ![]() |
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
przejrzałam próbki jakie dostałam i mam proszku i płynów do płukania na 3 prania
Edytowane przez upadly_aniol00 Czas edycji: 2013-10-04 o 14:26 |
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż stwierdził, że jak masz syna to musisz pilnować jednego chłopaka a jak córkę o musisz pilnować całego osiedla
|
|
|
#223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje córeczki ![]() Możesz szaleć z sukienkami ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przyznam, że trochę się boję, że to będzie na prawdę córeczka tatusia ![]() no, ale przynajmniej póki co nie będę musiała się synkiem dzielić z obcymi dziewuchami
|
|
#225 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam Dziewczyny za życzenia! Baaaaaaaaaaardzo miło się czyta to wszystko
Swoją drogą najbardziej bym chciała by spełniły się życzenia o łatwym porodzie ![]() NitkaKitka witaj, zapraszamy ![]() Cytat:
Te mole to okropna rzecz - moja mama już długo z nimi walczy. Wystarczy że jakiś zostanie gdzieś w szafie i za jakiś czas od nowa cała populacja Nawet po sklepach latają, a nie zawsze da się sprawdzić czy nie przywlekło się jakiegoś do domu. Np. w kaszy jęczmiennej nie widać ich jajeczek - trzeba szukać czy nie ma takiej pajęczynki, ona zwiastuje że coś się tam zalęgło.Cytat:
No ale teraz wróciłam do luteiny, bo mam ciążę zagrożoną i biorę 2x100. 23Paula23 gratuluję dziewuchy Z kolejnego chłopca zrobiła się dziewczynka - cuda i dziwy na tym naszym wątku
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#226 | |
|
Rozeznanie
|
Przecież jeszcze się nie zaczęło
Najbardziej krępujący jest kontakt wzrokowy. Tzn. tak mi się wydaje Nie mogłabym rozmawiać z kimś siedząc do niego przodem i karmiąc... Ale karmić sobie tak trochę z boczku, nawet jakby pierś było widać raczej by mi nie przeszkadzało Cytat:
|
|
|
#227 | |
|
Gang Iren
|
No to będzie ciężko ![]() Cytat:
Moim zdaniem dieta nie ma wpływu na kolki. A nawet jeśli stosuje się dietę,to przecież nie jest się o chlebie i wodzie. A i kolki trwaja max 3-4 miesiące.
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
kukurydziana uwierz mi ze to tylko namiastka
hehe swoja drogą to czasami wymiękam.... uwielbiają chomikować wszystko ostatnio wyrzucałam z szafy swoje i braci zeszysty z podstawówki baaa a później panieńskie (rodzice 39 lat po ślubie) kożuchy rodziców i tu tekst taty... "zobaczysz jeszcze się przyda" aż się dziwiłam ze się nie rozpadły i że tam właśnie nie było moli... długo by opowiadać ![]() tak właśnie przeglądam pieluchy jednorazowe i patrze a tu 2 rodzaje samych papmersów i bądź mądry to które w końcu mam kupić na start dla małej??? obstawiam że te: http://allegro.pl/pampers-pieluchy-n...582584591.html póżniej http://allegro.pl/pampers-pieluchy-p...571980851.html kurcze gdzieś czytałam o takich dla niemowlaków z wycięciem na pępek... czytam dalej może w końcu jakoś to wszystko ogarnę
|
#229 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
ale lecicie z postami.będę nadrabiać wieczorem. Właśnie wróciłam z zakupów ciuchowych. Głównym celem był kombinezon dla.maluszka ale nic ciekawego nie było. Może następnym razem coś się uda. 23Paula23 gratulacje córeczki może u nas też coś odpadnie jeszcze:pWczoraj miałam jakiś gorszy dzień. Strasznie plecy mnie bolały i brzuch twarnial więc większość dnia spędziłam w łóżku. A teraz lece na spacerek bo pogoda super. |
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
Poznałam wczoraj Agoola83 w szkole rodzenia Swoją drogą było całkiem fajnie, pani była taka.... sympatyczna wesoła, aż się rodzić chciało hehe. Idę jeść rybkę i kaszę Udało mi się wczoraj kupić stewię więc mogę sobie nawet jakieś ciasto upiec, planuje marchewkowe zrobić bo znalazłam jakiś przepis dla cukrzyków, tyle, że ze słodzikiem właśnie. Dziwnie w kawce ta stewia smakuje, wydaje mi się, ze wpływa na smak kawy. Borys jednak chyba reaguje na dźwięki, dziś tż zaczął odkurzać to kopał ![]()
|
#232 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Teściowa jest skarbem a prawdziwy skarb powinien być zakopany głęboko pod ziemią Cytat:
jak usłyszałam że syn to tego mi było żal tych sukieneczek i tego strojenia |
||
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
NitkaKitka witaj
Cytat:
![]() Wrócił Tż wcześniej do domu, myślę sobie: oho ogródek ogarniemy, a on chory i jeszcze jak to facet- jego choroba jest taaaka straszna, że aż po herbatę nie dojdzie do kuchni
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#235 | |
|
Raczkowanie
|
emma wiesz z pewnością poprzeglądam te moje ubranka ale boję się że pod wpływem lat się rozpadną...
co do zmiany płci u maluszków to mam nadzieje że z naszej Martynki nie zrobi się Krzyś bo będzie zmuszonych chodzić w różowych bodziakach i jeansach w kwiatki nawet białe śpiochy mają chociaż różową lamówkę.... dziewczynka w niebieskim ślicznie wyląda ale jak chłopczyk ma różowego bodziaka w kwiatki to później do końca zycia nam tego nie wybaczy... jak zobaczy zdjęcia z dzieciństwa ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle gdy mówię właśnie , że w innych krajach nie ma czegoś takiego jak dieta karmiącej matki to się śmieją , że przecież dziecko od tego jedzenia matki ma właśnie kolki ... a ja nie trawię gotowanego mięsa ale będę kombinować może na parze będzie mi lepiej smakować zobaczymy . Jestem dobrej myśli , ze uda mi się młodego karmić chociaż przez pierwsze . |
|
|
|
|
#237 |
|
Przyczajenie
|
MalaMigotka,, zamiast cukru polecam też syrop z agawy, on jest w takiej formie jak miód, lejący i nie ma takiego roślinnego posmaku jak stewia.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.tlustezycie.pl/2013/07/cz...drowy.html?m=1 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Dzielę się fotkami koszuli i rzeczy Młodego
![]() Jabłka przywiezione oraz marchewka i teraz mąż mi podaje świeżo zrobione z nich soki
|
|
|
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamietam jak 16 lat temu przyszły na świat w mojej rodzinie trojaczki. Neonatolog który sie nimi zajmował był synem lekarza który leczył pół naszej rodziny przez dobre 20 llat ( ze mną włącznie) i człowiekiem który większość swojej edukacji medycznej zdobył w stanach. No i koją ciocia pyta go co podawać dzieciom jak sa takie upały ( dzieci z lutego wiec w lipcu miały około 6 miesięcy) odpowiedz była banalna- jak to co? Lody! I wszystkie sąsiadki za głowę sie lapaly ze dzieci lody jedzą. A pare lat temu mieszkałam przez pewien okres czasu na Malcie tez widziałam jak kobiety karmiące jadalny smażone steki , fasole i dzieciakom nic nie było. Uśmiechnięte i radosne! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez iwantyou99 Czas edycji: 2013-10-04 o 16:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

bałabym się być teściową teściową. biedne przyszłe synowe :P

nie chcę ich ranić no ale czasy się troszkę zmieniły.... ale się rozpisałam.... 

Wcale Ci się nie dziwię, że było Ci głupio. W ogóle sobie nie mogę wyobrazić, po co mąż jej mówi takie rzeczy. Szczerość szczerością, ale dla mnie to już przesada.

Nawet po sklepach latają, a nie zawsze da się sprawdzić czy nie przywlekło się jakiegoś do domu. Np. w kaszy jęczmiennej nie widać ich jajeczek - trzeba szukać czy nie ma takiej pajęczynki, ona zwiastuje że coś się tam zalęgło.