![]() |
#151 |
Przyczajenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Mojego synka też położna kąpała pod kranem trzymając go ręką za brzuszek i polewając wodą, zdębiałam, że tak można
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam nadzieję, że nie zapomnę o tym masażu na koniec-wydaje mi się taki rozluźniający dla maluszka. Cytat:
![]() Mam nadzieję, że niedługo samopoczucie Ci się poprawi ![]()
![]() |
#153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to nie mam nic do niej, bo niby dlaczego? Tylko jeżeli porozmawiam z nią, dlaczego czuję niechęć do odwiedzin w jej domu (już sobie wyobrażam te wielkoformatowe fotografie na ścianach z twarzą jej siostry, ślicznej modeleczki, za którą pół miasta się ogląda ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Nie, nie chce kontynuować. Tylko zawsze wypada jakoś tak dziwnie, że nie ma okazji porozmawiać o rzeczach "drażliwych" (choć na moje oko, małż jest w tej kwestii zwykłą dupą, bo skoro głupio gadać przez tel./fb/mail, to przecież można specjalnie umówić się na szybkie spotkanko i wyłożyć sprawę). Też unika kontaktu, bo widzi, że psuje mi to humor.
![]() Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-10-04 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Witaj! ![]() ![]()
![]() |
#155 | ||||||
Raczkowanie
|
[QUOTE=isia4891;43119364 Czasem piszecie, ze mąż ma wasz nocki lub wyjazdy, więc was pociesze mój chodzi na nocki, wraca o 7 rano , a o 8 jedzie do drugiej pracy dorywczej wraca o 17-18 idzie spać i po 21 godz znowu idzie do pracy...taki maraton tygodniowy ma...ehh , ze mu się udało splodzic syna to cud...[/QUOTE]
O matko żeby się tylko nie wykończył.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A moi rodzice w ogóle się nie wtrącają, aa co jestem z mamą na zakupach to zawsze coś wypatrzy fajnego dla małego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Vacuity no to życzę wszystkiego naj naj najlepszego!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
em ma już mi lepiej . Wczoraj zmarzłam , zawiodłam się warsztatami + byłam mega głodna wiec pewnie przez to miałam taki nędzny humor .
A dziś po prostu jestem strasznie zmęczona ale pewnie przeziębienie mnie łapie wezmę sobie witaminę C poleżę i przejdzie ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- w ogóle zastanawiam się nad tym laktatorem . Pierwsze dziecko nie wiem czy będę umiała karmić , czy będę mieć dobre mleko , czy w ogóle młodemu posmakuje mleko . Planowałam kupić laktator z TT za 80zł ale teraz tak myślę nie wiem czy jednak nie kupić jakiegoś tańszego za 40zł żeby po prostu w razie czego mieć np. taki http://allegro.pl/laktator-reczny-ak...536022238.html a chcę w razie czego mimo wszystko mieć jakiś niż później szukać szybko . Do miasta mam kawałek drogi |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
rany dziewczyny
nie wiem czy kiedykolwiek uda mi się być na bieżąco z taką ilością wiadomości na minutę ![]() ![]() kukurydzianaa u nas prym wiodą teściowa ze szwagierką. fajnie jak można na czymś oszczędzić, ale kurcze jak mówię, że chcę wózek taki i taki, bo na zimę (gondola używana max 300zł) to mi szwagierka wyskakuje - weź od kuzynki, przecież ona byle czego nie kupowała. Może i nie, ale dziecko było sierpniowe, a wózek jest 3 kołowy co nie widzi mi się w zimie nawet na moment. ale funkcjonalność nie jest ważna- ważne, że kosztowało ![]() już nie wspomnę jakie oburzenie zapanowało na wieść o koszu mojżesza ![]() vacuity wszystkiego najlepszego!
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy ![]()
![]() |
#159 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
vacuity wszystkiego najlepszego, sto lat!!!
![]() muszę się Wam pochwalić własnie kurier przytachał łóżeczko dla małej a mąż po pracy będzie je dziś skręcał yupi ![]() z mniej przyjemnych rzeczy to chciałam zjeść sobie musli owocowe (dawno przeze mnie zapomniane) z jogurtem i co otwieram paczkę zabezpieczoną klamerką a tam sruu mol spożywczy tak więc owe musli oraz wszystko co miałam na półce mąka, bułka tarta itp... poleciało do kosza a teraz biorę się za domowe środki bo skoro jest jeden to i gdzieś siedzi reszta.... uwierzcie mi wściekłam się strasznie ![]()
#161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego nie czuję się głupio, że jako szwagierka, sugeruję młodemu małżeństwu oczekującemu na dziecko, to czy tamto (a zwykle są to tańsze rozwiązania niż sobie umyślą...). Nikt nie lubi, jak ktoś mu się wtrąca, ale w tym przypadku nawet nie jest mi głupio. Bo ja mogę chodzić po lumpku i odrestaurować sobie stare, paskudne łóżeczko - a oni niby czemu muszą mieć wszystko nowe i drogie...?
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mojego męża strasznie drażni co jego rodzice wyprawiają, czasami się zdenerwuje i coś tam powie, ale ogólnie raczej go przed tym powstrzymuję, bo po co jeszcze większą barierę między nami budować. Wysłuchać, pokiwać ![]() ![]() A jeśli chodzi o używane rzeczy dla dzieci, to nie ma nic przeciwko, ostatnio jak mu pokazałam co wyszperałam w lumpku i za jaką cenę, to stwierdził, że następnym razem idzie ze mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Ja np. osobiście bym nie kupiła tego kosza mojżesza ale za to bardzo mi się podoba ! I w mniejszych sypialniach pewnie super się sprawdza . U mnie i tak lipa bo niby sypialnie jest duża to mało ustawna do tego mamy łóże 180x200 ja śpię od ściany to i tak mam ciężko się wygramolić z łóżka ale gdybym miała taką możliwość to małego wolałabym mieć bliżej pod ręką . A tak będę musiała wygramolić się z łózka przejść kawałek i dopiero będę mogła wziąć małego jeszcze muszę sobie jakiś wygodny fotel do karmienia kupić bo na łóżku nie będę miała nawet jak chyba , że mąż przyniesie mi małego .
Dla mnie ten kosz w sumie ma tylko jeden minus pewnie dziecko za długo w nim nie pobędzie ale to też pewnie zależy jakie dużo dziecko będzie . W sumie tak z ciekawości jakie długie są te kosze ? Coś wielkości gondoli ? |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też usłyszałam kiedyś od koleżanki rzecz, przez którą nabrałam dystansu do spotkań. Powiedziała mi, że spodobałam się jej mężowi, że czasem mu się śnię i czasem o mnie coś tam mówi (mimo, że z nim kontaktu nie mam wcale). Głupio mi z tą myślą i unikam go, ale niedługo Kasiulec zaprosi nas pewnie na parapetówę, więc czuję, że znowu nie będę się "wychylać"... Ona mówi to niby na luzie, ale nie do końca chce mi się w to wierzyć. W każdym bądź razie uskuteczniamy tylko babskie spotkania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#166 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego powiem tak-nie twój cyrk, nie twoje małpy. Serio. Jak brat nie umie z żoną porozmawiać i realnie podejść do posiadania dziecka to Cię to interesuje? Niech mają wszystko najdroższe i najlepsze,a Ty pamiętaj, że żadna droga i najlepsza rzecz nie zastąpi miłości którą możecie dać swojemu dziecku. Cytat:
![]() A co do moli spożywczych to o tyle jest udręka bo trzeba przejrzeć wszystkie produkty i zobaczyć czy jeszcze gdzieś ich nie ma. Poza tym możesz sobie kupić taki lep na mole lub płytkę. Wiadomo że nic przyjemnego znaleźć to w jedzeniu, ale w każdym domu mogą się pojawić i nic w tym strasznego ![]()
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony w razie drugiego dziecka będę miała wszystko swoje i nie będę musiała znowu szukać czy pożyczać . Chociaż pakę ciuchów mam od szwagierki i są ok , ale z lumpka dla męża już nie są ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Rozeznanie
|
Vacuity - Wszystkiego co najlepsze, dużo zdrowia szczęścia, oraz lekkiego i szybkiego rozwiązania.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NitkaKitka - Witamy w naszym gronie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was może przeszła pomyślnie próbę odstawienia luteiny, bez żadnych plamień, itp? Martwię się trochę
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
już nie wspomnę o tym, że zepsuła mi całe wesele (powiem Ci, że nawet zdjęć nie oglądam z przyjemnością, tylko te ze ślubu) - ja jej czegoś zabroniłam, bo nie chciałam a ona to zrobiła w czasie kiedy pojechaliśmy na chwilę do chorej babci męża. taka kochana i dbająca. nie kłócę się z nią, spotykamy się, ale jej rady działają na mnie jak płachta na byka. i nie uważam, żeby wszystko co za darmo w prezencie od kogoś było lepsze. owszem jest dużym ułatwieniem, ale są rzeczy, które na prawdę wolałabym mieć swoje wybrane ![]() ![]() dlaczego ? "a bo po co jak jest łóżeczko po kimśtam" łóżeczko swoją drogą, ale pierwsze miesiące będziemy trochę rozdarci między dwa domy więc nie uważam łóżeczka za dosyć mobilne. rany, przyszłam po takim czasie i od razu z żalami ![]() ![]()
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj ostatnią tabletkę i też się boję. Pytałam o to lekarza, ale twierdził, że nic się nie będzie działo.
#172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do sytuacji, którą opisujesz, to jakaś masakra. Rozumiem Cię bo mam właśnie podobnie z teściami. Ich córce i wnuczce wszystko się należy, broń boże nie stare, ale my to już coś innego. Tyle jednak, że mnie to tylko denerwuje, ale jakoś specjalnie nie boli, bo to nie moi rodzice. Współczuję... ![]() Dziewczyny ostatnio pisałyście, że najlepsze materace to te kokosowo-gryczane. A co powiecie na lateksowe? Bo właśnie myślałam o zakupie takiego. A tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić, że kupiłam wczoraj sobie koszulę do karmienia za 40 zł (super bawełna) i na przecenie w h&m czapeczkę zimową i cieplejszy pajacyk dla małego ( w sumie to mąż wypatrzył ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że u nas w budynku na dole w pracy będzie mąż i jak coś się będzie działo albo ja sobie radzić nie będę to mogę spokojnie go zawołać ![]() A spacery - nie znam nikogo w okolicy, ale wyczaiłam, że dwa domy dalej mieszka dziewczyna, która jest w ciąży - chyba w mniej więcej tym samym czasie co i ja - może jakąś nową znajomość nawiążę ![]() Cytat:
Cytat:
Ja długo spałam od ściany ale teraz jak wstaję do łazienki w nocy to stwierdziliśmy, że to bez sensu, żebym się gramoliła przez niego za każdym razem. Vacuity Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin ![]() ![]() NitkaKitka witaj - Wiem przez co przechodzisz, bo u mnie jeden z maluchów też jest bardzo nisko główką w dół ułożony i uciska mi na spojenie, mięśnie i nerwy. Poruszam się o kulach ale nikt mi jeszcze nie powiedział, żeby leżeć z pupą wyżej. Dobry pomysł. Chyba przetestuję go.
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-10-04 o 12:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
U mnie odstawienie przebiegło bez sensacji, co więcej poczułam się lepiej fizycznie. Minęły mi mdłości. Choć wiadomo, każdy organizm może zareagować inaczej.
#176 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() vacuity 100 lat i lekkiego porodu ![]() Dziś obudził mnie Pan z Zusu. A wczoraj chciałam jechać z wujem do Niemiec uff ktoś czuwa nade mną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa i przez tydzien mialam zakaz sexu co by nie pomylic plamienia po luteinie z np. plamieniem od jakiegos obtarcia
![]() |
#178 |
BAN stały
|
Witam Was w nowej cześci
Właśnie jestem po wizycie, miałam robione KTG bo przez ostatnie dni słabiej czułam ruchy. Lekarz stwierdził że to dlatego że małe jest w położeniu miednicowym (głowa do góry) i plecami do brzucha ale od dziś będę miała KTG i USG na każdej wizycie co tydzień ![]() ![]() I największy hit z mojego syna (stwierdzone w 23tc) zrobiła się córka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Mezaga jak na 34 tc to bardzo małe dziecko . Znajoma urodziła w 36 tc i i mały ważył 3100. a różnica tylko 2 tyg . Teraz moja koleżanka jest w 30 tc i mała waży u niej 1700 +/-
Ale mam nadzieję , że z maleństwem jest wszystko dobrze . A co do łóżka ja całe życie spałam od wyjścia . Ale tu się boję , że spadnę ![]() Jak mieliśmy wersalkę to od wyjścia ja miałam tak mało miejsca , ze szok a teraz mogę bez problemowo się wyspać . I właśnie dużoooo wygodniej mi jest od ściany nawet jeśli chwilę zajmuje mi wygramolenie się . A wychodzę i tak w "nogach" |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kosza mojeższa-wiem, że ma ten minus i długo w nim Dorotka nie pośpi, ale nie wyobrażam sobie by spała przez pierwsze miesiące (pewnie 4-5 w koszu wyjdzie) w drugim pokoju. Potem już dzieciaczek większy to inaczej troszkę. Spania razem z nami w ogóle nie biorę pod uwagę-bałabym się, że ją zgnieciemy!!! Ten kosz co ja mam ma 85 cm więc w sumie tyle duża gondola. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.