Ja, on i ta (wirtualna) trzecia - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 14:35   #211
VampIrzyca
Zadomowienie

Dot.: Ja, on i ta (wirtualna) trzecia

Cytat:
Napisane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d 386552d742cc4ca Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja tez uważam, że w tej sytuacji głównym winowajcą jest chlopak, bo on sobie z kwiatka na kwiatek, taki niezdecydowany, a przez to najpierw cierpi jedna z internetu, a teraz druga miejscowa (autorka wątku).
Dziewczyna z internetu pewnie tak samo przeżywała zerwanie kontaktu jak teraz autorka i była w rozpaczy po tym, jak koleś olał ją dla kogoś wygodniejszego, kogo ma na miejscu. Jak dla mnie to zła karma powinna wrócic do tego faceta.

Edytowane przez VampIrzyca
Czas edycji: 2013-11-22 o 14:38
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 11:14   #212
Asia_Dy
Raczkowanie

Ja nie wiem Dziewczyny, dlaczego tak wyładowuję frustrację mówiąc źle o tamtej dziewczynie. Może w innych okolicznościach mogłabym ją nawet polubić, ale teraz... Dosyć się nasłuchałam zachwytów na jej temat. Nawet kolega M. mówi, że ona jest po prostu urocza i ma mnóstwo wdzięku i nawet to, że czasami wygląda jakby była z innej epoki nie jest dziwne, tylko fascynujące... Doszłam do punktu,w którym chciałabym ją poznać i dowiedzieć się, jaka jest, co w niej takiego niezwykłego Czasami już sama nie wiem, czy ktoś tutaj ponosi w ogóle odpowiedzialność za rozwój wypadków. Wczoraj na spokojnie napisałam do M., że dziwi mnie to, jak szybko zaangażował się w coś nowego. Odpisał, że to jeszcze nie jest związek, a z nią spotkał się trochę na złość mnie, kiedy robiłam te wszystkie sceny itp. Nie myślał, że tak to się potoczy i nie chciał zrobić mi krzywdy. Póki co są na etapie "nic na siłę" i on mi życzy, żebym też znalazła kogoś takiego, kto mnie pokocha dla mnie samej, zarówno za moje zalety, jak i wady. Napisał też, że przeżył ze mną piękne chwile, o których absolutnie nie planuje zapominać i ma nadzieję, że kiedyś się spotkamy i porozmawiamy normalnie.
Asia_Dy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 12:18   #213
milagros89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asia_Dy Pokaż wiadomość
Ja nie wiem Dziewczyny, dlaczego tak wyładowuję frustrację mówiąc źle o tamtej dziewczynie. Może w innych okolicznościach mogłabym ją nawet polubić, ale teraz... Dosyć się nasłuchałam zachwytów na jej temat. Nawet kolega M. mówi, że ona jest po prostu urocza i ma mnóstwo wdzięku i nawet to, że czasami wygląda jakby była z innej epoki nie jest dziwne, tylko fascynujące... Doszłam do punktu,w którym chciałabym ją poznać i dowiedzieć się, jaka jest, co w niej takiego niezwykłego Czasami już sama nie wiem, czy ktoś tutaj ponosi w ogóle odpowiedzialność za rozwój wypadków. Wczoraj na spokojnie napisałam do M., że dziwi mnie to, jak szybko zaangażował się w coś nowego. Odpisał, że to jeszcze nie jest związek, a z nią spotkał się trochę na złość mnie, kiedy robiłam te wszystkie sceny itp. Nie myślał, że tak to się potoczy i nie chciał zrobić mi krzywdy. Póki co są na etapie "nic na siłę" i on mi życzy, żebym też znalazła kogoś takiego, kto mnie pokocha dla mnie samej, zarówno za moje zalety, jak i wady. Napisał też, że przeżył ze mną piękne chwile, o których absolutnie nie planuje zapominać i ma nadzieję, że kiedyś się spotkamy i porozmawiamy normalnie.
Zerwał z tobą a później jeszcze robił ci na złość??? Coś tu śmierdzi. Pewnie próbuje się wytłumaczyć z tego, że tak szybko poleciał do innej:screwy:
milagros89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 12:34   #214
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Też z tym robieniem na złość coś mi nie leży. Po prostu głupio przyznać, że tak szybko się zaangażował, bo nigdy tak do końca nie zapomniał. Tylko jak to teraz powiedzieć, żeby twarz zachować i pozę ofiary.

Wysłane z mojej el dziewiątki
Stary 2013-11-23, 12:39   #215
milagros89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Też z tym robieniem na złość coś mi nie leży. Po prostu głupio przyznać, że tak szybko się zaangażował, bo nigdy tak do końca nie zapomniał. Tylko jak to teraz powiedzieć, żeby twarz zachować i pozę ofiary.

Dokładnie
Stary 2013-11-23, 13:45   #216
Asia_Dy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milagros89 Pokaż wiadomość
Zerwał z tobą a później jeszcze robił ci na złość??? Coś tu śmierdzi. Pewnie próbuje się wytłumaczyć z tego, że tak szybko poleciał do innej:screwy:
On twierdzi, że przez te kilka dni, kiedy ja odstawiałam te sceny zazdrości itp. on po prostu zaczął myśleć o spotkaniu z tamtą, bo z nią akurat nigdy się nie kłócił i zawsze kontakt z nią go uspokajał. Dziewczyny, on nie robi z siebie ofiary; powiedział, że zdaje sobie sprawę, że w tym wszystkim jest też sporo jego winy i nie jest tak, że zrzuca na mnie całą odpowiedzialność Napisał też, że jak sobie pomyślał, że przez całe życie mielibyśmy się kłócić o fakty z jego przeszłości, a ja miałabym pretensje o poprzednie związki, byłe dziewczyny, koleżanki i znajome, stwierdził, że oboje męczylibyśmy się w takim związku Bo on nie chce być pod całodobową kontrolą i nigdy ode mnie nie wymagał, abym ja odcinała się od swoich wspomnień i ludzi, na których mi zależy... Sama nie wiem, może ma trochę racji?
Stary 2013-11-23, 14:15   #217
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisał też, że jak sobie pomyślał, że przez całe życie mielibyśmy się kłócić o fakty z jego przeszłości, a ja miałabym pretensje o poprzednie związki, byłe dziewczyny, koleżanki i znajome, stwierdził, że oboje męczylibyśmy się w takim związku Bo on nie chce być pod całodobową kontrolą i nigdy ode mnie nie wymagał, abym ja odcinała się od swoich wspomnień i ludzi, na których mi zależy... Sama nie wiem, może ma trochę racji?
Jest podstawowa różnica między pamiętaniem a rozpamiętywaniem. Twój były wrzucił wszystko do jednego worka i ma pretensje, że zabroniłaś mu pamiętać
Też mam na koncie różne związki i znajomości - nikt nie wymaga ich wymazania. Gdybym jednak zaczęła rozmyślać, czytać z rozrzewnieniem stare miłosne listy i maile, tęsknić za którymś byłym to czułabym, że powinnam ostro zastanowić się nad swoim związkiem, bo źle się dzieje. Twój były tego nie rozróżnia i tu jest problem.

Miałaś pretensje o to, że wprost Ci powiedział, że tęskni za swoją brania duszą, za niespełniona znajomością z internetu, od której wciąż czytał wyznania, więc stwierdził że będziecie kłócić się o każda znajomą i koleżankę? Jakieś to zupełnie pomylone.

Stary 2013-11-23, 14:41   #218
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
On twierdzi, że przez te kilka dni, kiedy ja odstawiałam te sceny zazdrości itp. on po prostu zaczął myśleć o spotkaniu z tamtą, bo z nią akurat nigdy się nie kłócił i zawsze kontakt z nią go uspokajał. Dziewczyny, on nie robi z siebie ofiary; powiedział, że zdaje sobie sprawę, że w tym wszystkim jest też sporo jego winy i nie jest tak, że zrzuca na mnie całą odpowiedzialność Napisał też, że jak sobie pomyślał, że przez całe życie mielibyśmy się kłócić o fakty z jego przeszłości, a ja miałabym pretensje o poprzednie związki, byłe dziewczyny, koleżanki i znajome, stwierdził, że oboje męczylibyśmy się w takim związku Bo on nie chce być pod całodobową kontrolą i nigdy ode mnie nie wymagał, abym ja odcinała się od swoich wspomnień i ludzi, na których mi zależy... Sama nie wiem, może ma trochę racji?
Nie ma trochę racji, tylko ma rację. Jeśli byłaś zazdrosna o koleżanki i się czepiałaś i kontrolowałaś, to wierz mi, nikt tego raczej nie wytrzyma. Wyciągnij lekcję z tego, żeby w kolejnym związku nie stać się niezdrową zazdrośnicą.
I nie, nie poznawaj tej dziewczyny. Po co ci to
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 14:58   #219
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
Jeśli byłaś zazdrosna o koleżanki i się czepiałaś i kontrolowałaś, to wierz mi, nikt tego raczej nie wytrzyma.
Ja zrozumiałam, że na podstawie tej sytuacji on stwierdził, że Autorką będzie go wiecznie szpiegować i robić sceny o koleżanki. Ale jeśli miał inne przesłanki to oczywiście popracuj nad sobą i nie świruj z zazdrością, bo nikt tego nie lubi.
Pomysł z poznawaniem jej to niedobry pomysł.

Stary 2013-11-23, 15:01   #220
milagros89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Miałaś pretensje o to, że wprost Ci powiedział, że tęskni za swoją brania duszą, za niespełniona znajomością z internetu, od której wciąż czytał wyznania, więc stwierdził że będziecie kłócić się o każda znajomą i koleżankę? Jakieś to zupełnie pomylone.

Każda miałaby pretensje że jej facet myśli i tęskni za inną kobietą:banghead:

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Jeśli byłaś strasznie zazdrosna to też nie za dobrze, ale pewnie też bym była jakby facet powiedział że tęskni za inną dziewczyną. A wy co byście powiedzieli gdyby wasz TŻ takie coś powiedział?
Stary 2013-11-23, 15:03   #221
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Wcześniej pisałaś, że tylko raz, w jakimś smsie nazwałaś ją głupią, a teraz piszesz, że kilka dni robiłaś sceny. Ciekawe, czego jeszcze nie napisałaś?

Tak, chłopak ma racje.

Nie pasowaliście do siebie, macie inne oczekiwania co do relacji, jaką jest związek. Możliwe, że trafisz na kogoś, kto podchodzi do sprawy tak, jak Ty.
Na Twoim miejscu urwała bym z nim kontakt całkowicie. Nie jesteś w stanie się z nim spotykać, czy rozmawiać, bez ranienia siebie.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 15:11   #222
milagros89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Wcześniej pisałaś, że tylko raz, w jakimś smsie nazwałaś ją głupią, a teraz piszesz, że kilka dni robiłaś sceny. Ciekawe, czego jeszcze nie napisałaś?

Tak, chłopak ma racje.

Nie pasowaliście do siebie, macie inne oczekiwania co do relacji, jaką jest związek. Możliwe, że trafisz na kogoś, kto podchodzi do sprawy tak, jak Ty.
Na Twoim miejscu urwała bym z nim kontakt całkowicie. Nie jesteś w stanie się z nim spotykać, czy rozmawiać, bez ranienia siebie.
A mi się wydaje że chłopak się poddał. Najpierw wybrał Autorkę, bo tak mu było wygodnie a jak źle działo się w związku to zamiast nad nim pracować wybrał drugą (też z wygody bo tamta się z nim nie kłóci). Ale może nawet dobrze wyszło, bo widać że mu nie zależało, więc nie byłoby z tego przyszłości.
Stary 2013-11-23, 15:14   #223
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Oni byli ze sobą kilka miesięcy, od początku nie grało, od początku oboje mieli inne podejście i poglądy. Nad czym tu pracować? Też bym zerwała w takiej sytuacji. A po jazdach, odstawianych przez kilka dni, tym bardziej.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 15:17   #224
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Oni byli ze sobą kilka miesięcy, od początku nie grało, od początku oboje mieli inne podejście i poglądy. Nad czym tu pracować? Też bym zerwała w takiej sytuacji. A po jazdach, odstawianych przez kilka dni, tym bardziej.
Zgadzam się.
Nie dobrali się
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 15:35   #225
milagros89
Raczkowanie

Nie dobrani to fakt. Przynajmniej jej nie zdradził tylko zerwał zanim spotkał się z tą drugą
Stary 2013-11-23, 18:52   #226
Asia_Dy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milagros89 Pokaż wiadomość
Nie dobrani to fakt. Przynajmniej jej nie zdradził tylko zerwał zanim spotkał się z tą drugą
No tak, kilka scen zrobiłam... Ogólnie byłam wtedy cała w nerwach, teraz nawet nie pamiętam, co wygadywałam Taak, napisałam sms-a, potem kłóciliśmy się i ja krzyczałam na niego Wydawało mi się, że mam do tego prawo. A to, że on był na początku taki spokojny jeszcze bardziej mnie denerwowało
Fakt - powiedział, że ona BYŁA jego pokrewną duszą, ale może powinnam zwrócić uwagę na użyty czas przeszły Że to było kiedyś, zanim jeszcze mnie poznał i wtedy mógł mieć sobie pokrewną duszę na każdym rogu...
Stary 2014-01-19, 15:07   #227
Asia_Dy
Raczkowanie

Odświeżam wątek, bo nadal morduje mnie to od środka. Są razem. Szczęśliwi. Dowiedziałam się przypadkiem od wspólnych znajomych. Z tego, co wiem on jeździ do niej na weekendy dwa razy w miesiącu, ona przyjeżdża do niego jak ma czas. Podobno ona szuka pracy w naszym mieście Pomijam fakt, że facebook zawsze prawdę powie - mają już kilka wspólnych zdjęć. Od znajomych wiem, że M. jak o niej mówi ma minę totalnego cielęcia i zaczął remont mieszkania (jak ja sugerowałam, ze moglibyśmy razem zamieszkać, to stwierdził, że za wcześnie), bo może ona zechce zamieszkać z nim, skoro się kochają i planują wspólną przyszłość :/
Stary 2014-01-19, 15:17   #228
milagros89
Raczkowanie

Poszedł dalej ze swoim życiem i ty zrób to samo. Zajmij się sobą np. zmień fryzure, styl, spotykaj się ze znajomymi. Wkońcu i ty kogoś spotkasz przy kim zapomnisz o byłym i wszystko się ułoży. Życie toczy się dalej i szkoda czasu na życie przeszłością.
Stary 2014-01-19, 15:28   #229
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

No trudno, widocznie jednak od początku powinni być razem, skoro robi rzeczy, których dla Ciebie nie chciał. Najwyższy czas to zaakceptować.

Wysłane z mojej el dziewiątki : )

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości