![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TŻta związek z kuzynką- oceńcie
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Chłopak proponuje Ci w związku miejsce drugiej żony/ nałożnicy. Tak było dawniej gdy mężczyzna był wszystkim a kobieta dla prokreacji czy zaspokajania uciech, teraz tak jest tylko w krajach arabskich i u prostych ludów. Nigdy na pierwsze miejsce nie wyjdziesz. Jesli Ci to odpowiada, to ok, nam nic do tego.
Ale chyba nie... dodam tylko, że jak mój Tż przyznał kiedys, że do 8 roku życia kąpali sie razem z siostra a niedawno czasami w pośpiechu przebierali sie przy sobie czy siadali sobie na kolanach przed tv, to uważałam to za zbyt spoufałe i o tym tez rozmawialiśmy. Ale tutaj jest juz etap którego nie ogarniam. Jesli go kochasz i chcesz jego szczęścia, to go zostaw, niech beda razem ze sobą. On musi byc strasznym egoistą, Ty tez powinnaś być. Z Twoimi uczuciami raczej nie będzie się liczył, a Ciebie zje stres i domysły. Nikt nie życzy Ci tu źle, ale nie dziwie sie, ze dziewczynom puszczają nerwy i mówią w ostrych słowach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
Przeczytałam cały wątek i jestem w szoku, że w ciągu 3 miesięcy można tak bardzo związać się z kimś emocjonalnie...
Jedyny plus tego wątku jest taki, że dzięki nim poznałam bloga wizażanki vadi i dietę Paleo ![]()
![]() |
![]() |
#216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wszystkie te komentarze mają jedną wielką wadę - pokazują tylko jedno z możliwych rozwiązań - rozstanie. Niestety, widać po nich, jak bardzo większość komentujących jest zafiksowana na swoim światopoglądzie i SWOJEJ wizji miłości. Nie chodzi o to, by przekonywać do jednej lub drugiej opcji. Ale ELEMENTARNA uczciwość wobec Autorki wymagałaby WSPOMNIEĆ jej choć o wszystkich możliwych scenariuszach, a nie tylko tych, które wynikają z naszego ciasnego spojrzenia na modele związku. Rzeczywiście droga Autorko, najprawdopodobniej nie jesteś jedyną osobą, którą Twój parter kocha - jest Was co najmniej dwie. Większość słusznie rozwiała Twoje ew. wątpliwości, że relacja z kuzynką nie jest "tylko" przyjaźnią (bardzo zresztą możliwe, że z powodu społecznego tabu sam nie do końca uświadamia sobie charakter tej relacji lub nie potrafi uczciwie nazwać jej po imieniu - jednak wcale nie musi być to świadome oszustwo). I tutaj można mówić o dużej korzyści z lektury wątku. Niestety, dalej jest już tylko gorzej. Okazuje się, że dla prawie wszystkich na forum kochanie więcej niż jednej osoby samo z siebie MUSI skutkować rozstaniem. A tak nie jest - to zależy tylko od tego, czy jesteś w stanie zaakceptować, że Twój parter OPRÓCZ Ciebie kocha jeszcze inną kobietę. Nie wiem oczywiście, czy akurat dla Ciebie jest to dobre rozwiązanie - ale ważne, byś chociaż miała świadomość, że istnieje taka możliwość. Taka relacja - w której Wasz partner kocha Was obie - naturalnie nie jest prosta. Wiąże się z różnymi wyzwaniami, których nie ma, gdy mamy kogoś "na wyłączność". Być może w twoim przypadku (i pewnie dla większości) nie jest to coś do zaakceptowania. Jednak pamiętaj, wbrew temu co pewnie będzie twierdzić większość - że nie jest to coś z definicji niemożliwego. Nie ma wewnętrznej sprzeczności, nie musi to wcale być kłamstwo, gdy chłopak mówi, że kocha ZARÓWNO ją, jak i Ciebie. Czasami po prostu tak się zdarza. Dokonaj bilansu zysku i strat. Uczciwego i w miarę możliwości wolnego od emocji. Po stronie "kosztów" - m.in. to, że będziesz musiała się twoim parterem dzielić, wbrew przyzwyczajeniom, do których wszyscy jesteśmy tresowani. Po stronie zysków - będzie mogła być w związku z osobą, którą kochasz. Decyzja nie jest łatwa - ale nie pozwól, by podejmowali ją za ciebie użytkownicy forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Dobra,ze autorka powinna kopnac Tz w sina dal to juz wiemy.
Ale caly czas zastanawia mnie ta druga strona-kuzynka Ijej Tz. Masz mozliwosc porozmawiac z nim ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
![]() Gorzej jeśli nie jest gotowa na to.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
TU nie ma co oceniać.... Nie rozumiem... Przeciez sama piszesz ---> on ją kocha, jako kobiete!!!! Kocha inną kobietę i chciałby z nią robić wszystko i zrobiłby... tylko jest jego rodziną. I to jest "malutki" problemik,.. przez który on ją będzie kochał... a z inną będzie uprawiał seks... On nie chce zrobić sobie tatuażu z Twoim imieniem.. czy nie ma Cb Zapisaną Jako AAkochanie... zebyś była na pierwszym miejscu... Może go po prostu zapytaj... ze skoro on ja kocha i jest najważniejsza... to czy tylko dlatego, ze jest jego kuzynką chce być z Tb żeby taki trójkąt był całym dopełnieniem.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To nie byla ironia. Poprzedni chlopak Cie oszukiwal, wiec masz problem z zaufaniem, ale to nie oznacza, ze bez powodu ( bo chyba wtedy go nie mialas, prawda?) mozesz komus grzebac w telefonie. Obecna sytuacja moze owy problem pogorszyc. Stad wlasnie sugerowalam terapie, bo latwiej Ci bedzie w przyszlosci wybrac partnera i stworzyc z nim normalny zwiazek. Dasz rade. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A no i jeszcze jeden mały zupełnie przecież nieistotny szczegół - on jej nie kocha. Gdyby kuzynka, nie była jego kuzynką, a obcą dziewczyną, to na Autorkę zapewne nawet by nie spojrzał. A tak, cóż, znalazł sobie przykrywkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | ||||
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję, koniec tematu i spokój od psychola. Po smsie możesz wyłączyć telefon i iść się spić z koleżankami ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Autorko. Ty nie patrz na to czy to jest kuzynka czy nie. Popatrz na nią jako na kobietę taką samą jak Ty. Tylko , że Twój TZ ją woli. I tu nie jest ważne czy To jest Twój TŻ a nie jej. Tylko to , że ON JĄ KOCHA a nie CB. Co do wyższego wywodu psychologicznego... Mogłabyś żyć z nim, że swiadomością , że on kocha inna??? Nigdy nie byłabyś pewna którą kocha mocniej. a nawet patrząc na jego gesty i zachowanie MY Czytelniczki widzimy kogo on JUŻ wybrał. Bo taka jest prawda... on ją wybrał i powiedział Tobie o Tym otwarcie... to tak jakby Cie już zostawił... a Ty nic z tym nie zrobiłaś... Powiedzaił Ci wszytsko, ze kocha inna kobiete... a Ty zamiast normalnie to przyjać i odejśc.. to tak jakbyś w ogóle tego nie slyszała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zalosne to sa tatuaze symblizujace pochwe i penisa, ktore nie moga sie polaczyc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Tak mi się skojarzyło:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
BAN stały
|
Cytat:
Być może, a może nawet na pewno, są osoby, które z natury, same z siebie, są tak niezależne, że nie chcą się wiązać tylko z jednym partnerem. Natomiast autorka nie powinna tak samo zawierzać takim pseudo wolnomyślicielkom, bo może pomylić własne problemy emocjonalne z pozowaniem na oryginalność i udawaniem, że się nie jest drobnomieszczańskim. Tu masz 20letnią dziewczynę, której posty czyta się z zażenowaniem. Nie dlatego, że jest głupia, ale dlatego, że wypisuje bzdury po prostu. Wspomina o potrzebie całowania w ''główkę''. ![]() Normalne to to się być nie wydaje. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-01-10 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A teraz jestem w trakcie pisania maila. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może używamy trochę mocnych słów, ale właśnie po to, żeby Ci pomóc, bo do Ciebie zdaje się nic nie docierać. No i druga sprawa, że naprawdę nie da się czytać tego na spokojnie. Co piszesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
❤ bee happy ❤
|
![]() |
![]() |
#236 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zebrałam wszystkie argumenty jakie tu znalazłam i moje wątpliwości. Wszystko zamieszczę w tym mailu. Nie chcę napisać tylko "spadaj". Jeżeli naprawdę mam ku temu podstawy, to chcę, żeby je znał. Do tego piszę (w skrócie), że nie godzę się na taką sytuację, a nie widzę innego rozwiązania problemu niż zakończenie tego związku. Nie zabronię im się spotykać, bo po pierwsze nie chcę niszczyć ich relacji, a po drugie nie bardzo wierzę w dotrzymanie takiej obietnicy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiem, że to dla Ciebie trudne, ale łatwiej zrobić to teraz, niż np. za pół roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Ciekawa jestem co Ci odpisze, jeśli w ogóle?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
Brawo
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.