![]() |
#211 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Deklaracja wiary lekarzy
Cytat:
Jestem katoliczką, ale nie rozumiem po co oni to podpisują... A do tego ten głos kleru... Ostatnio będąc w kościele, słyszałam jak pewien ksiądz proboszcz z okazji tej całej deklaracji wmawiał ludziom, że przeszczepy narządów i inne tego typu działania są złe... Aż mi się krew zagotowała... Może jeszcze powie, że oddawanie krwi to też zło. No szlag mnie tam normalnie trafiał. A babcie siedzą, słuchają i przytakują takiemu (...) Ciekawa jestem czy jakby on, albo ktoś z jego rodziny potrzebował przeszczepu, to czy też by takie herezje głosił. Owszem, przeszczep niby przyjmuje się tylko dzięki stałemu braniu leków, ale ludzie! przecież to pozwala żyć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Czy wg was ,lekarz miał prawo powoływac się na swoją wiare,czy jego wiara jest ważniejsza niż dobro pacjenta? Czy macie zaufanie do lekarza,który podpisał KLAUZULĘ SUMIENIA?
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Konto usunięte
|
Dot.: KLAUZULA SUMIENIA.Lekarz &wiara
Było o tym milion tematów, wystarczy poszukać, zwłaszcza że jeden jest nawet od jakichś 2 tygodni na topie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Marszałkini II RP
|
Na Plotkowym jest taki wątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie popieram klauzuli sumienia, uważam, ze jeżeli komuś nie pasuje antykoncepcja i aborcja (w konkretnych przypadkach, regulowanych prawnie) to nie powinien zostawać ginekologiem, jest od groma innych specjalizacji. Zaczyna mnie trochę przerażać ten kraj, czytałam wywiad z tym profesorem, w którym się wypowiadał o usuwaniu ciąż pozamacicznych w taki sposób jakby i to było sprzeczne z klauzulą sumienia... Nie chciałabym wpaść w ręce takich lekarzy, którzy będą chcieli decydować o moim być albo nie być. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Konto usunięte
|
Temat numer osiemset... Jeden duzy jet na plotkowym tak jak i na mamie z klasa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#218 |
Konto usunięte
|
Kiedy już zostanę nauczycielką, to nie będę uczyć blondynów. Bo mi wiara nie pozwala. Wierzę w boga, który w pogardzie ma blondynów i twierdzi, że zostaną potępieni na wieki w związku z niskim poziomem melaniny w organizmie. Tylko ludzie o wysokim poziomie melaniny będą dopuszczeni do oglądania jego boskości. Ciekawe co wtedy heheheh
Myślę, że lekarz, który podpisze deklarację wiary powinien przyjmować WSZYSTKICH, i kobiety, mężczyzn, starsze osoby, dzieci, żuli, meneli, ćpunów. I to oczywiście za darmo, bo największą zapłatą powinna być łaska boża. Albo nie! Po co ma leczyć, skoro to wola boska? Jeśli ktoś ma umrzeć, to jest wola boga i wygylly |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy Bóg byłby dumny że pan doktor z kalkulatorem w oczach przyjmuje pacjenta zamiast rzeczowo się nim zająć aby mu faktycznie pomóc, bo ja rozumiem leczenie na serio a jak pokazał Chazana posługa, posługą ale ostateczna decyzja zamiast do kobiety należeć miała do niego co zrobi ze swoim ciałem. dla mnie to nie jest żaden lekarz, bo lekarz ma pomagać a nie być sędzią i katem jednocześnie. a jak taki z niego wierzący to ciekawe czy choć raz zajrzy do dziecka w hospicjum czy w domu matki jeśli przeżyje, pewnie już zapomniał o dzieciaku a matka pamiętać długi czas będzie i będzie przez to cierpiała, ale co tam cierpienie matki, ważne że pan doktorek będzie dumny z siebie chodził. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Ante Pante
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
Ja tak was podczytuje i zastanawiam się, czy nie powinniśmy założyć tematu, w którym wpiszeny lekarza odmawiającego wykonania obowiązku przez deklaracje. Podobno zrobienie listy wg nich jest nieok, ale takie coś to chyba raczej poczta pantoflowa, a ich dane takiekjak imię i nazwisko i adres gabinetu nie są strzeżone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
dla mnie to ich tłumaczenie że publikacja listy byłaby "piętnowaniem" jak to jeden z nich określił to jakiś absurd i kolejna kpina z pacjenta, bo pacjent ma prawo i obowiązek wiedzieć do jakiego lekarza się udaje czy przypadkiem pan doktor nie zmarnuje człowiekowi wizyty a może i życia bo stwierdzi "sorry ale mam inne poglądy".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Rozeznanie
|
Z prof. Chazanem mam pewien problem. Z jednej strony rozumiem, dlaczego postępował w taki a nie inny sposób. Nie wysłał ją do innej placówki, gdyż uznał, że będzie to uczestnictwo w zbrodni. Nie dziwi mnie, że są lekarze, którzy chcą pracować w szpitalu całkowicie wolnym od wykonywania zabiegów usunięcia ciąży.
Z drugiej strony student medycyny, który jest katolikiem, powinien zastanowić się czy ginekologia to właściwa dla niego specjalizacja. Ogólnie to żal mi kobiety, która musiała urodzić upośledzone dziecko. Jest to po prostu nieludzkie. Według mnie to ona jest największą ofiarą całej sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A guzik że piętnowaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
Hej przylacze sie do was, dla mnie ta cala deklaracja wiary jest glupota !!!!... nie moge tego zrozumiec po co oni to zrobili. Moja znajoma jest w ciazy, i ma zagrozona ciaze i moze byc tak ze corcia jej po urodzeniu jej umrze aczkolwiek zaden lekarz nie chce sie teraz podjac aborcji... szkoda slow... moim zdaniem osoba po gwalcie, i taka ktora jest swiadoma tego ze dziecko moze nie przezyc powinna miec prawo do usuniecia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
uważam że taki lekarz który nie chce przeprowadzić aborcji czyli jak ten Chazana i jego podwładny, to po odmowie powinni zapewnić kobiecie DARMOWE i badania lekarskie BEZ KOLEJEK, nawet u siebie w prywatnym gabinecie, bo przecież tego nakazywałaby przyzwoitość i nauki którymi sobie tyłki podcierają, bo ja jakbym został lekarzem to tak bym postąpił, a nie jak Piłat umył ręce i wypie....aj, następna proszę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Niech podpisują.
Uważam jednak, że na drzwiach każdego szpitala/przychodni/gabinetu powinna być stosowna informacja: W tym szpitalu przyjmuje lekarz/lekarze (nazwiska), którzy podpisali deklarację wiary. I w tym momencie nie tracimy czasu- ani ja ani lekarz. On się nie narazi na łamanie swoich zasad. Ja nie narażę się na niepotrzebne gadanie. Choć muszę przyznać, że cała ta deklaracja to bzdura. Bo skoro lekarze mogą to czemu nie iść dalej. Pani na stacji benzynowej na przykład- niech ma prawo do podpisania deklaracji i odmawia sprzedania będących na każdej stacji prezerwatyw. I alkoholu. Bo jest abstynentką na przykład. Albo wyznawcy innych wyznań. Niech muzułmanin pracujący w markecie ma prawo do klauzuli sumienia. A , że w jego wierze imo wieprzowina to zło to niech ma prawo do wyrzucenia całej wieprzowiny ze sklepu. Alkoholu też nie wolno im pić więc czemu sprzedawca tego wyznania miałby alkohol sprzedawać? Bo właściwie dlaczego mamy się ograniczać do katolicyzmu? Żyjemy w kraju wyznaniowo wolnym. Chciałabym wiedzieć katolika, który jest ofiarą klauzuli wyznania muzułmanina/żyda itp?
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale cóż są równi i równiejsi i jak pokazuje życie lekarze mogą się mylić i odbierać komuś życie nie ponosząc za to kary, tak i tutaj mogą decydować kiedy zasłonią się wiarą a kiedy nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Podpisali pismo, z którego wynika, że nie wstydzą się wiary, a teraz wstydzą się, że je podpisali? Trochę to dziwne. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na stronie radia ZET jest plik do pobrania z nazwiskiem i specjalizacja lekarza,ale bez podawania miasta
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i kanałówka bez znieczulenia ![]()
![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarzy jest w Polsce zdecydowanie za mało, więc każdy przynosi zysk "firmie" bo albo jest etat albo go nie ma. Często dzięki jednemu specjaliście może pracować cała przychodnia bo bez tego specjalisty nie byłoby kontraktu z NFZ.
![]() |
![]() |
#233 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#236 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Konto usunięte
|
O___o kanalowe bez znieczulenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
Kanałowe nie boli tylko wtedy, kiedy wszystkie nerwy zęba są już martwe. A nie zawsze są. Jeśli nie są martwe to boli tak, że można się dosłownie zes... z bólu.
Podejrzewam, że zawsze miałaś zatruwany ząb, czyli przed kanałówką wszystkie nerwy zęba obumierały. Masz farta, że skutecznie, bo często jest tak, że nie obumierają i wtedy życzę powodzenia. Ale od zatruwania zębów przed kanałówką już się odchodzi, nie jest to dobre, to jest trucizna. Lepiej znieczulić, rozwiercić zęba i wtedy wyciągać nerwy tym małym, spiralnym drucikiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.