![]() |
#211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
a ja jestem osoba która jeszcze pare lat temu notorycznie paliła czajniki
![]() ![]() ![]() i zawsze robie zupy jak wstane rano i zamarzy mi sie szczawiówka to nie ma zmiłuj mimo ze np w lodówce gar pomidorowej:-D ) czasem tylko mieso wymyslam pod dziecko po to z kolei odzywiałoby sie wyłacznie warzywami i owocami ![]() za to najwiekszy problem mam z ...psem a dokładnie suką bo nienawidze jej gotowac bo wybredna jest jak diabli i czesto gesto jej porcje dostaja okoliczne psy. no i mam model "długowłosy" i siersc fruwa wszedzie i mycie podłóg to był koszmar co ja nie wymyslałam-nawet rajstope naciagałam na mopa i nic ![]() ale wpadłam na sposób i kupiłam gumowa miotłe (jak u fryzjera) siersc zbiera idealnie .takze taka miotłe polecam ![]() ps. zmywarke mam i kocham ją łatwo nie było musiałam ogłosic strajk (chłop tydzien nie dostawał obiadów i sie złamał) bo ja lubie zmywac ale nie mogłam nadazyc bo gary sie rozmnazały chyba a dziecko uczyło sie chodzic i tak stało i trzymało sie mojej nogi a ja myłam i myłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Niepoprawna optymistka :)
|
Facet jak jest rozbójnik a po alkoholu jak robi rozróby to już jest masakra totalna. W życiu bym ani dnia z takim facetem nie siedziała. Ani nic dobrego z tego nigdy nie ma ani nie będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | ||
|
Cytat:
![]() tylko potem nie wołaj nas na pomoc ![]() ![]() Cytat:
![]() a dziś już się lepiej czujesz ? ![]() kurde ja kiedyś nie lubiłam obierać ziemniaków a teraz mi to jakoś nie przeszkadza. Nie lubię młodych ziemniaków ze wzgledu na to, że ich się nie gniecie ale obieranie mi nie przeszkadza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze właśnie dzwonili z przychodni i wizytę u dermatologa przełożyli mi na 18 czerwca dopiero, a myślałam, że już będę miała dzisiaj z głowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | ||
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#218 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |||
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja wychodzę z zasady, że jak ktoś nie umie pić to lepiej żeby sie za to nie brał ![]() Cytat:
![]() niestety nasza kochana Polska i terminy do lekarzy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i jest z gatunku tych "spokojnych" przynajmniej tak go społeczenstow odbiera ja go znam na codzien i bynajmniej sie z tym nie zgadzam. aczkolwiek on najpierw mysli potem robi ja mam na odwrót i moge sie załozyc ze jakby ktos był bity na ulicy to najpierw by zadzwonił na policje a potem spróbował mediacji a ja zapewne juz bym siedziała na plecach oprawcy ogłuszała go krzykiem i wyrywała mu włosy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Konto usunięte
|
hehe no co Ty żartuję sobie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |||
Raczkowanie
|
Chętnie dołączę choć widzę, że będę tu najstarsza i chyba jako jedyna dzieciata. No cóż ktoś musi
![]() Mam 32 lata. Od 6 lata w związku małżeńskim + 4 letni synek (jest co sprzątać). Aktualnie jestem Panią Domu na pełen etat, za szukanie pracy zamierzam się wziąć jak zacznie się kolejny rok przedszkolny. Mąż dużo pracuje więc cały dom na mojej głowie, a zapału brak ... ![]() Strasznie się dziwie jak piszecie o tych zasyfionych mieszkaniach na wynajem. Sama za niespełna dwa tygodnie zmieniam lokum i już pomyłam okna i wyprałam firanki co by syfu nie oddawać kolejnym lokatorom ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście zwykle jest to jedno piwko i wypija sobie je oglądając film, czy siedząc przy kompie (a nie z kumplami) i nie później niż o godz. 20. Ma na szczęście taką zasadę, że rano nie może mieć śladu alko w organizmie. Ostatnio wprawdzie mu dogaduję trochę, że może by sobie raz piwka odmówił a mi jakiegoś kwiatka kupił... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
|
Cytat:
![]() to Ci się sąsiedzi trafili ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam taką sąsiadkę co ciągle z piwem chodzi i swojego chłopa tak wyzywa, że uszy więdną, raz on ją wywalił, ta się zatoczyła i walnęła w moje drzwi, akurat wtedy patrzyłam przez wizjer co się dzieje, prawie na zawał zeszłam tak się wystraszyłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a co do zasyfionych mieszkań to wiesz ludzie są różni ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
kashmirka z tą kaucją to dobre
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Też nie rozumiem jak można taki syf zostawić, nawet ostatnio mówiłam TŻtowi, że jak się będziemy wyprowadzać to będę na kolanach z gumową rękawicą sierść z całego dywanu ściągać żeby komuś tego nie zostawić
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Komplikatorka
|
Ważne że ma hobby w którym się sprawdza
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Jedzenie TŻtów: mój je praktycznie wszystko
![]() ![]() Kashmirka, nic mi nie mow o przytyciu, ja przytyłam 20kg odkąd jesteśmy razem ![]() ![]() O tyle dobrze, że ja mam już ponad 10kg zrzucone, on ponad 13, więc wracamy do normalności ![]() Malinowa mamba, zapraszam na sernik ![]() ![]() Ja ostatnio mam sny ślubne ciągle ![]() Jeden: spóźniliśmy się na ślub ![]() Drugi: odwołaliśmy slub, bo ja się związałam z moim kumplem ![]() Trzeci miałam dziś, ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło ![]() Rybka, ślubujemy w ten sam dzień ![]() Ja jestem zadowolona, bo ogarnęłam chatę, pochowałam co trzeba, zrobiłam sernik na zimno - siedzi w lodówce, umyłam naczynia, posprzątałam calą kuchnię, lącznie z szafkami śmietnikowymi (TŻ to rzadko robi ![]() Czekam aż się wypierze, to powieszę pranie, ale muszę suszarkę do domu wtachać, bo się chmurzy ![]() Zostaje mi wytrzeć kurze, posprzątać łazienkę, odkurzyć, umyć podlogi, zrobić obiad. Z innych rzeczy, to do mamy mam podjechać zabrać sobie paczkę, bo stanik sobie kupiłam, podjechać do apteki, salonu z kieckami ślubnymi, biblioteki... Na pewno zdążę, zwłaszcza, że o 16 przychodzi kumpel ![]() Co do facetów, to ja nie narzekam ![]() Mój jest raczej z tych pokojowych, prędzej to ja jestem 'pyskaczem', jak o mnie mówi ![]() Po alko nie jest agresywny, wlącza mu się faza 'bo ja czeeeee taaaak kochaaaam' ![]() Nuna, kabanosy są z kurczaka, więc dietetycznie ![]() ![]() Nie tylko Ty masz dziewczyn, są tu dzieciate dziewczyny. Dagunia, meeeeega plus za rodowód! ![]() ![]() Btw, jakie macie rzeczy, które robicie ZA RZADKO w domu? Jak sprzątałam kuchnię, to mnie natchnęło ![]() U mnie na szybko na pewno - mycie okapu - jakoś zawsze o nim zapominam. Umyję naczynia, powycieram blaty, stół, lodówkę, a okap zostaje ![]() - mycie szafki na kosze na śmieci - TŻ śmieci wynosi, ale żeby szafkę umyć to już za dużo ![]() - sprzątanie dolnej szafki w łazience - mam tam chemię i jakoś rzadko tam przecieram półki, bo 'nie widać' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Raczkowanie
|
Już zdążyłam zauważyć, ale wcześniej widziałam same chomiki, psy i koty - dzieci mi jakoś umknęły
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ok, wygrałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no udało się ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Komplikatorka
|
Dotka to jest dłuższy temat, ale generalnie jest z nami codziennie jak jesteśmy na wiosce, a jak w mieście to zabieramy go na weekend.
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za dwa tygodnie idę na wesele, a tu jeszcze ani żakietu nie kupiłam, ani torebki, ani biżuterii i jakoś nie chce mi się tego szukać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.