|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Zobaczcie jaka uzbieralismy darmowa paczke dla Emily
ostatnia przyjdzie 2 mies przed tp.To pierwsze rzeczy dla Niej
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Też jestem przyszłą mamusią październikową i spodziewam się córeczki ![]() Jestem z Wami od samiutkiego początku w zasadzie codziennie a mamusiom klubowym za pośrednictwem slomki już się kiedyś ujawniłam i przedstawiłam. A i pozostałe brzuchatki pewnie mnie tu widywały czasem ![]() Z pewnych powodów nie chciałam za bardzo udzielać się w publicznym wątku, ale w końcu slomka mnie przekonała do tego Jak na razie jeszcze pracuję, więc codzienne nadrabianie Was popołudniami trochę mi zajmuje Ale obiecuję odzywać się w miarę regularnie
02.10.2014 Edytowane przez nocnyskowronek Czas edycji: 2014-06-15 o 14:49 |
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Hej nocnyskowronek.
Fajnie, ze zawitałas. W qpie razniej. A termin masz na moje urodzinki
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Skowronku
|
#217 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie
Ja dopiero teraz tu zagladam Wczoraj miłe popołudnie z moimi rodzicami, bo tż w pracy był. Byłam na koncercie Dżemu - fajna sprawa pojadałm tez dobrych rzeczy. Dziś rano pojechałam malować siostrę bo komunię mieli w rodzinie, zrobiłam sobie także małą drzemkę poobiednia no i jestem Jutro wielki dzień Podgladanie Juleczka Onomnomnomnomnomn Cytat:
Cytat:
Ja tym roku ze względy na Juleczka włożyłam 40 słoiczków kompociku truskawkowego i zamierzam jeszcze włożyć wiśniowego ![]() Cytat:
3mam kciuki za wizytę wtorkową!! I życze udanego urlopiku w Pl ![]() Cytat:
U nas troszkę się ochłodziło, ale to dobrze bo upały dawały się we znaki. Cytat:
Cytat:
Gratuluję córci
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuski
)melduje sie po porzadnym jedzeniowym posiedzeniu u mamusi, przeraza mnie to ile moge zmiescic w siebie zjadlam dwa udka z frytami, talerz fasolki szparagowej, kalafiora i 6 bulek z jagodami, wcale sie nie czuje przejedzona )a przedwczoraj moja sasiadka urodzila synka i jej maz zaprosil nas na oblewanie, boze dziewczyny jak on sie cieszy, az milo popatrzec, ja u swojego takiego entuzjazmu nie widzialam, ale wiadomo, ze nie kazdy umie okazywac, no u swiezego tatusia istny szal ))noi tak o to moj Piotrus juz ma kolege na swiecie![]() Natalia co do jagodzianek to nie doczekalam do posypki ![]() nie wiem jak moja mama je robi ,ale sa przepyszne![]() wy tak dziewczyny o tych meczach, a moj TZ zupelnie niesportowy i nie ma u nas tematu, za to TVN turbo non stop mi w uszach gra no i moj syn ciagle udaje ze jedzie, albo szaleje na jezdziku, wiec u nas temat auta ![]() jesli jeszcze o ten zus chodzi to ja sie spodziewalam wzywan, listow itd, co nie zmienia faktu, ze jest to stresujace i denerrwujace, no ale jakos to trzeba przetrwac ja tez sie zastanawialam kiedy moze byc kontrola, no ale ja raczej albo jestem w domu, albo u moich rodzicow, chyba nie zabronia mi byc z dzieckiem u rodzicow , gdzie mam pomoc i opieke jaka taka w razie pogorszenia samopoczucia.a dzisiaj TZ dostal z☠☠☠ke w nocy, bo wierci sie w lozku bardzo , az caly materac sie rusza i mi dzidziola w brzuchu budzi, co on sie ruszy,a ja na boku leze to dzidziol skacze. ja wlasnie ani chusty ani nosidla nie mialam przy Mateuszku, a teraz czuje , ze moze sie przydac, np szybkie zakupy w sklepie, niedlugi spacer, jakies sprzatanie, gorzej jak mateusz tez bedzie chcial sie nosic ![]() a co do gotowania to mnie demotywuje balagan , ktory tworze gotujac ![]() nocnyskowronek witaj )
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Ja niestety też z tych co nie lubią gotować i robią to tylko bo/jeśli muszą
![]() Chciałabym żeby było inaczej i staram się czasem przezwyciężyć lenia, niechęć itp żeby było zdrowiej, różnorodniej itd Zwłaszcza chciałabym się w tej kwestii zmienić w kontekście dzieci. Ale kompletnie nie sprawia mi to frajdy. Ani wymyślanie, ani przygotowywanie... ba! Nawet jeśli wyjdzie smaczne to nie czuję satysfakcji z jedzenia tego Czasem myślę, że gdyby nie kwestia jakiejś tam jednak potrzeby zdrowej racjonalnej diety to mogłabym jeść codziennie to samo - nawet kanapki Na zasadzie trzeba oddychać to oddycham, ale nie żeby czuć z tego faktu satysfakcję ![]() Na szczęście choć TŻ też w tej kwestii leń to jak już go najdzie ochota to wymyśla fajne posiłki i podoba mu się wtedy gotowanie (pod warunkiem, że mu potowarzyszę i nieco pomogę w kuchni ). No i dobrze mu to wychodzi
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalya, niestety musze potwierdzić, kryzys w It masakryczny, az się wierzyc nie chce, wszyscy Tzta znajomi uciekają stamtąd, mało kto prace ma...
Mojra, z moim Tztem, nie chce osadzac z góry, ale podejrzewam, ze byłoby podobnie nowa, jak pisałam Natalyi, w weekendy u nas najlepiej pracować bo nie ma szefowstwa (poza team leaderami, którzy sa luzaccy), nie ma prawie w ogole nic do roboty, nie trzeba się spieszyć, poplotkować mozna a co do pracy ogolnie, powiedziałam Tl już, ze prawdopodobnie w lipcu ide na L4, pytałam o kontrole chorobowe a on mi na to, ze żeby była kontrola z firmy (przez pierwszy miesiąc), to on by o nia musial doproszac w kadrach, a nie ma zamiaru mi na zlosc robic bo i tak się dziwi ze jeszcze chodze ![]() ever, hah może paletke z pradem Tztowi sprawie na urodziny (zblizaja się), on uwielbia za muchami latac gosiakk, dzem uwielbiam tynka, mój Tz poza sportem tez ma jazdy na punkcie aut. może nie az tak, żeby ogladac calymi dniami programy na temat, ale nieraz jak jedziemy samochodem i zaczyna mowic i mowic o swoim a ja tylko siedze i macham glowa bo nie ogarniam o czym to ![]() Skowronek, witaj wrocilam z pracy. dziś u mnie ogorkowa
|
#221 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() OkoPani, łomatko, ogórkowa, chyba se zrobię w tygodniu Hej Skowronku U nas decyzje mieszkaniowe i decyzja o kupnie zamrażarki jednak ![]() Natalia, jak tam, już TŻ wyprawiony do pracy? Zgrillowałam na obiad kiełbaski, do tego sałatka z fetą, pomidor, oliwki, jeżżżżżżżu jakie to dobreeee było
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łapie troche kolorku ale coś chmury się pokazały to wlazłam na chwile do domu Tak żeście pisały o różnych wypiekach że i ja zrobiłam ciacho zwykłą babke cytrynową ale jaka dobra a teraz piecze mi się wędlinka w piecu na chlebek od jakiegoś czasu sama robię i duzo lepiej smakują niż te nastrzykiwane szynki … Witam nową mamusie OkoPani heh Ehh to smutne że rodak nie może pracować u siebie w kraju z resztą ja to samo … Dima nie złe ciasto aż mi ślinka poleciała Ja na następny weekend będę piekła sernik czekoladowy z mascarpone już mi ślinka leci na samą myśl Tynka ło matko Twój żołądek jest chyba bez dna? Ja po średnim obiedzie wymiękam a u Ciebie taka wyżerka i jeszcze nie czujesz się przejedzona ![]()
|
|
#223 |
|
in the dark of night
|
Nooo Tynka ma spust całkiem niezły
ale na zdrowie jak najbardziej ![]() Jaki sernik czekoladowy, jaka babka dajże przepis sadystko w klubie No ale serniczka do bym zjadła, aż skoczę po jogurt kokosiany do lodówy
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest fajnie wilgotna A sernik czekoladowy na bazie mascarpone zaraz poszukam przepisu to wrzucę do klubu ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- wrzucone do klubu przepisy
|
|
#225 |
|
in the dark of night
|
Ekstra, dzięki, matko, normalnie żarłabym tylko ostatnio
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
bo dziecko teraz rośnie 90gram tygodniowo! Miałaś nam się pokazać na fotce
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Skowronku dopisać Cie na 1 liscie ?
U nas w piekarniku murzynek Pod koniec drugiego trymestru niby sie ma zwiekszony apetyt eiec pewnie dorównamy tynce haha
|
#228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam 29 lat, ale imienia dla córeczki jeszcze nie wybraliśmy, więc dam znać jak coś postanowimy Choć jak widzę jak nam to idzie to obawiam się że może się skończyć na tym, że po urodzeniu będziemy myśleć czy wygląda nam na takie czy inne imię ![]() Jak na razie powstała już n-ta krótka lista (żeby było śmieszniej za każdym razem coraz inna a nie, że po prostu krótsza) ale dalej nie czujemy, że jest jakiś faworyt i to akurat to i kropka.
|
|
#229 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
|
|
|
#230 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie jesteś sama, ja też bym wszystko zjadła, nieważne w jakiej konfiguracji czy jestem głodna czy nie. Mam ochotę i już ![]() A teraz obiecany przepis na ogórki: Składniki: 3 kg ogórków, 5 łyżek sol kuchennej, 1 czubata łyżeczka chili, 3 płaskie łyżeczki curry, 1-2 główki czosnku, 2 szklanki cukru, 2 szklanki octu, 10 łyżek oleju. Wykonanie: Ogórki pokroić w plasterki, zasypać solą i odstawić na minimum 6 godzin (a najlepiej na całą noc). Następnie odcisnąć z nadmiaru wody, dodać czosnek pokrojony w plasterki, chili i curry. Olej rozgrzać, wlać do ogórków. Wszystko wymieszać. Ocet wymieszać z cukrem, zalać ogórki i odstawić na minimum 6 godzin. Przełożyć do słoików wraz z zalewą i pasteryzować. Smacznego!
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Qrde weszlam na laptopa. Dodałam skowronka. Wvhodze na tablecie i dupa. A tu nie nie mam nerwa. Jutro to zrobie bo się zdenerwowalam.
Uciekam do malza. Buzka
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
spadam do wyrka dziewczynki, zaraz zasne
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzisz spać z kurkami
heh żartuje oczywiście dobrej nocy ) Slomka no dobra dzisiaj Ci darujemy ale podeślij jakiegoś fotosika na dniach Ja sobie poodkurzałam mieszkanko Zrobiłam henne na brwi i rzęsy i coś mnie oczy pieką więc już to czuje jak będą swędziały Mam taki olejek do filtra do odkurzacza żeby ładnie pachniało i niechcący rozlało mi się na spodnie takie co po domu śmigam i mi tu teraz tak pachnie że zaraz chyba oszaleje aaa Gosia śpicie już na królewskim łożu??
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Siadłam zadowolona dziś do wątku, że tylko 10 stron natrzaskałyście, a tu w oklejnym 8!!!! Nadrabiam... |
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Skowronku
gosiakk, OkoPani, tez jestem Dżemowa. Byłam kiedyś na ich niesamowitym koncercie na festiwalu filmowym w Kazimierzu Dolnym Natalia, sernik czekoladowy z mascarpone! Brzmi przepysznie. Też czekam na przepis, no chyba że już jest w klubie, bo nie sprawdzałam. Tynka, to niezłą porcję przyjęłaś! ![]() Ale ja wczoraj na weselu też przeszłam samą siebie. Ile ja pochłonęłam!? ale powiem Wam, że wesela w ciąży to męcząca sprawa, albo ja taki cienias jestem. I dzisiaj taka śnięta jestem..A teraz jem drugiego loda pod rząd
|
#236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo łóżko jak na razie stoi, i kusi swoim wyglądem nic poza tym...
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#237 |
|
in the dark of night
|
Koralinka Złota Kobieto
, może coś z tego będzie Przygotowałam sobie dzisiaj kilka słoików do mojej skromnej kolekcji i będzie w czym umieszczać pychoteczki Gosia, omg :| myślałam, że dotarł już ten o prawidłowych wymiarach :|
Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-06-15 o 21:17 |
|
|
|
#238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, jeśli nie chcesz kroić to możesz spróbować właśnie z mniejszymi ogórkami, które podzielisz na czwórki. Też powinny wyjść chrupiące i smaczne
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór.
Witam nową mamusie , nocnyskowronek fajnie, że w końcu do nas dołączyłaś Właśnie wróciliśmy z urodzinowego grilla a teraz zajadam kopca kreta Gosiak mnie zainspirowała i postanowiłam raz iść na łatwiznę, zrobić ciacho z torebki i powiem wam, że pyszne wyszło Dziewczyny wie któraś z was co się dzieje z Farminką ??? Nie odzywała się chyba na nowym wątku
Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-15 o 21:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

nie wiem jak moja mama je robi ,ale sa przepyszne

a teraz piecze mi się wędlinka w piecu na chlebek
No ale serniczka do bym zjadła, aż skoczę po jogurt kokosiany do lodówy

Bo łóżko jak na razie stoi, i kusi swoim wyglądem nic poza tym...