Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-15, 12:15   #211
ever_92
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez Dimaa Pokaż wiadomość
Taka forma na tartę jest dostępna w marketach i chyba niedroga. Polecam, bo można fajne cuda w niej pichcić i niekoniecznie na słodko.

line, to miałaś pobudkę Mnie mąż-informatyk też czasem zaskakuje rożnymi wynalazkami, których nie ogarniam
Tez musze wlasnie te forme dorwac :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-15, 12:20   #212
ever_92
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Zobaczcie jaka uzbieralismy darmowa paczke dla Emily ostatnia przyjdzie 2 mies przed tp.
To pierwsze rzeczy dla Niej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1402831161499.jpg (66,3 KB, 43 załadowań)
Stary 2014-06-15, 12:26   #213
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Zobaczcie jaka uzbieralismy darmowa paczke dla Emily ostatnia przyjdzie 2 mies przed tp.
Fajne.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 13:32   #214
nocnyskowronek
Raczkowanie

Cześć

Też jestem przyszłą mamusią październikową i spodziewam się córeczki To będzie pierwsze dziecko i termin mam tak jak trzy z Was na 10.10

Jestem z Wami od samiutkiego początku w zasadzie codziennie a mamusiom klubowym za pośrednictwem slomki już się kiedyś ujawniłam i przedstawiłam. A i pozostałe brzuchatki pewnie mnie tu widywały czasem

Z pewnych powodów nie chciałam za bardzo udzielać się w publicznym wątku, ale w końcu slomka mnie przekonała do tego

Jak na razie jeszcze pracuję, więc codzienne nadrabianie Was popołudniami trochę mi zajmuje Ale obiecuję odzywać się w miarę regularnie

Edytowane przez nocnyskowronek
Czas edycji: 2014-06-15 o 13:49
nocnyskowronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 13:44   #215
nowa8686
Zakorzenienie

Hej nocnyskowronek.
Fajnie, ze zawitałas. W qpie razniej.
A termin masz na moje urodzinki

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 13:52   #216
ever_92
Zadomowienie

Witaj Skowronku
Stary 2014-06-15, 14:55   #217
gosiakk23
Rozeznanie

Witam mamusie Ja dopiero teraz tu zagladam Wczoraj miłe popołudnie z moimi rodzicami, bo tż w pracy był. Byłam na koncercie Dżemu - fajna sprawa pojadałm tez dobrych rzeczy. Dziś rano pojechałam malować siostrę bo komunię mieli w rodzinie, zrobiłam sobie także małą drzemkę poobiednia no i jestem Jutro wielki dzień Podgladanie Juleczka

Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
Tak wygląda ciekawe jak smakuje, narazie gorące
Onomnomnomnomnomn
Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Dziewczyny brzuch mnie boli po lewej stronie, taka jakby kolka i nie wiem co robić?
Ojjj Bidulko dobrzee że przeszło Cię
Cytat:
Napisane przez Mixi89 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki, pochłoneły mnie przetwory ...
Właśnie zdałam sobie sprawę, że jestem z bardzo nielicznych kobiet na wątku, które nie znają płci dzidziolka w brzuszku hmm :/
Poznasz i płeć Dzidziolka nie przejmuj się Kochana Ja tym roku ze względy na Juleczka włożyłam 40 słoiczków kompociku truskawkowego i zamierzam jeszcze włożyć wiśniowego
Cytat:

A co do opieki nad malymi dziecmi, to ja przez rok bylam au pair w Niemczech i mialam chlopaka 10 miesiecy i dziewczyne 3 latka i jeszcze czasami dawali mi drugiego w wieku chlopaka i zawsze wyrabialam, a max chyba z 5 dziecmi sama bylam w wieku od roku do 4 lat domowe przedszkole.

Przed chwila skonczylam prasowac, hmm chyba jeszcze jakis film z Tz i koniec na dzis.

Ach, juz nie moge sie doczekac, niedlugo urlop w Pl

We wt mam wizyte u poloznej, beda mierzyc, wazyc i sluchac bicia serduszka, a co wiecej nie wiem

Ale plecy mnie dzis juz bola.

Dobranoc
No to niezła przedszkolanka z Ciebie 3mam kciuki za wizytę wtorkową!! I życze udanego urlopiku w Pl
Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
witam się i ja w ten piękny niedzielny poranek Wygląda na to że do irlandii w końcu zawitało lato ! Tylko na jak długo ?
Super że i u Was zawitało słoneczko U nas troszkę się ochłodziło, ale to dobrze bo upały dawały się we znaki.

Cytat:
Ale paka!!!! zazdraszaczam!!
Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
Cześć

Też jestem przyszłą mamusią październikową i spodziewam się córeczki To będzie pierwsze dziecko i termin mam tak jak trzy z Was na 10.10

Jestem z Wami od samiutkiego początku w zasadzie codziennie a mamusiom klubowym za pośrednictwem slomki już się kiedyś ujawniłam i przedstawiłam. A i pozostałe brzuchatki pewnie mnie tu widywały czasem

Z pewnych powodów nie chciałam za bardzo udzielać się w publicznym wątku, ale w końcu slomka mnie przekonała do tego

Jak na razie jeszcze pracuję, więc codzienne nadrabianie Was popołudniami trochę mi zajmuje Ale obiecuję odzywać się w miarę regularnie
Witaj Skowroneczku Fajnie że ujawniłaś się Gratuluję córci
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 15:00   #218
tynka88
Zadomowienie

hej mamuski)

melduje sie po porzadnym jedzeniowym posiedzeniu u mamusi, przeraza mnie to ile moge zmiescic w siebie zjadlam dwa udka z frytami, talerz fasolki szparagowej, kalafiora i 6 bulek z jagodami, wcale sie nie czuje przejedzona)

a przedwczoraj moja sasiadka urodzila synka i jej maz zaprosil nas na oblewanie, boze dziewczyny jak on sie cieszy, az milo popatrzec, ja u swojego takiego entuzjazmu nie widzialam, ale wiadomo, ze nie kazdy umie okazywac, no u swiezego tatusia istny szal))noi tak o to moj Piotrus juz ma kolege na swiecie

Natalia co do jagodzianek to nie doczekalam do posypki nie wiem jak moja mama je robi ,ale sa przepyszne

wy tak dziewczyny o tych meczach, a moj TZ zupelnie niesportowy i nie ma u nas tematu, za to TVN turbo non stop mi w uszach gra no i moj syn ciagle udaje ze jedzie, albo szaleje na jezdziku, wiec u nas temat auta

jesli jeszcze o ten zus chodzi to ja sie spodziewalam wzywan, listow itd, co nie zmienia faktu, ze jest to stresujace i denerrwujace, no ale jakos to trzeba przetrwac ja tez sie zastanawialam kiedy moze byc kontrola, no ale ja raczej albo jestem w domu, albo u moich rodzicow, chyba nie zabronia mi byc z dzieckiem u rodzicow , gdzie mam pomoc i opieke jaka taka w razie pogorszenia samopoczucia.

a dzisiaj TZ dostal z☠☠☠ke w nocy, bo wierci sie w lozku bardzo , az caly materac sie rusza i mi dzidziola w brzuchu budzi, co on sie ruszy,a ja na boku leze to dzidziol skacze.

ja wlasnie ani chusty ani nosidla nie mialam przy Mateuszku, a teraz czuje , ze moze sie przydac, np szybkie zakupy w sklepie, niedlugi spacer, jakies sprzatanie, gorzej jak mateusz tez bedzie chcial sie nosic

a co do gotowania to mnie demotywuje balagan , ktory tworze gotujac

nocnyskowronek witaj)

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 16:00   #219
nocnyskowronek
Raczkowanie

Ja niestety też z tych co nie lubią gotować i robią to tylko bo/jeśli muszą
Chciałabym żeby było inaczej i staram się czasem przezwyciężyć lenia, niechęć itp żeby było zdrowiej, różnorodniej itd
Zwłaszcza chciałabym się w tej kwestii zmienić w kontekście dzieci. Ale kompletnie nie sprawia mi to frajdy. Ani wymyślanie, ani przygotowywanie... ba! Nawet jeśli wyjdzie smaczne to nie czuję satysfakcji z jedzenia tego Czasem myślę, że gdyby nie kwestia jakiejś tam jednak potrzeby zdrowej racjonalnej diety to mogłabym jeść codziennie to samo - nawet kanapki Na zasadzie trzeba oddychać to oddycham, ale nie żeby czuć z tego faktu satysfakcję Trochę oczywiście przejaskrawiam, aż tak ciężkim przypadkiem nie jestem

Na szczęście choć TŻ też w tej kwestii leń to jak już go najdzie ochota to wymyśla fajne posiłki i podoba mu się wtedy gotowanie (pod warunkiem, że mu potowarzyszę i nieco pomogę w kuchni ). No i dobrze mu to wychodzi
Stary 2014-06-15, 16:04   #220
OkoPani
Wtajemniczenie

Natalya, niestety musze potwierdzić, kryzys w It masakryczny, az się wierzyc nie chce, wszyscy Tzta znajomi uciekają stamtąd, mało kto prace ma...

Mojra, z moim Tztem, nie chce osadzac z góry, ale podejrzewam, ze byłoby podobnie przed ciaza, kiedy jeszcze mnie kusilo, żeby go o sniadanie do lozka prosić to owszem, robil, ale to wygladalo mniej więcej tak: ja wstaje o przyzwoitej porze, jem pierwsze sniadanie, Tz budzi się o 12 w najlepszym wypadku, robi sniadanie i mnie prosi, zebym wrocila do lozka żeby zjeść

nowa, jak pisałam Natalyi, w weekendy u nas najlepiej pracować bo nie ma szefowstwa (poza team leaderami, którzy sa luzaccy), nie ma prawie w ogole nic do roboty, nie trzeba się spieszyć, poplotkować mozna a ze robia mi i Tztowi takie same grafiki tez "nie tracimy" wspólnego czasu.
a co do pracy ogolnie, powiedziałam Tl już, ze prawdopodobnie w lipcu ide na L4, pytałam o kontrole chorobowe a on mi na to, ze żeby była kontrola z firmy (przez pierwszy miesiąc), to on by o nia musial doproszac w kadrach, a nie ma zamiaru mi na zlosc robic bo i tak się dziwi ze jeszcze chodze

ever, hah może paletke z pradem Tztowi sprawie na urodziny (zblizaja się), on uwielbia za muchami latac jaki jest później dumny, ile to much czy komarow nie wygonil
gosiakk, dzem uwielbiam pamiętam jak byliśmy z Tztem kilka lat temu na festiwalu całym riedlowskim

tynka, mój Tz poza sportem tez ma jazdy na punkcie aut. może nie az tak, żeby ogladac calymi dniami programy na temat, ale nieraz jak jedziemy samochodem i zaczyna mowic i mowic o swoim a ja tylko siedze i macham glowa bo nie ogarniam o czym to już mnie uprzedzil, syn czy corka - na autach będzie się musiało znac, bo z matka o tym gadac się nie da

Skowronek, witaj

wrocilam z pracy. dziś u mnie ogorkowa
Stary 2014-06-15, 16:13   #221
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
melduje sie po porzadnym jedzeniowym posiedzeniu u mamusi, przeraza mnie to ile moge zmiescic w siebie zjadlam dwa udka z frytami, talerz fasolki szparagowej, kalafiora i 6 bulek z jagodami, wcale sie nie czuje przejedzona)
ile bułeczek pożarłaś żarłoczku?

OkoPani
, łomatko, ogórkowa, chyba se zrobię w tygodniu

Hej Skowronku

U nas decyzje mieszkaniowe i decyzja o kupnie zamrażarki jednak

Natalia, jak tam, już TŻ wyprawiony do pracy?

Zgrillowałam na obiad kiełbaski, do tego sałatka z fetą, pomidor, oliwki, jeżżżżżżżu jakie to dobreeee było

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-15, 16:44   #222
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
ile bułeczek pożarłaś żarłoczku?

OkoPani
, łomatko, ogórkowa, chyba se zrobię w tygodniu

Hej Skowronku

U nas decyzje mieszkaniowe i decyzja o kupnie zamrażarki jednak

Natalia, jak tam, już TŻ wyprawiony do pracy?

Zgrillowałam na obiad kiełbaski, do tego sałatka z fetą, pomidor, oliwki, jeżżżżżżżu jakie to dobreeee było
tak , już w pracy a ja korzystam z pogody i siedze w ogródku łapie troche kolorku ale coś chmury się pokazały to wlazłam na chwile do domu
Tak żeście pisały o różnych wypiekach że i ja zrobiłam ciacho zwykłą babke cytrynową ale jaka dobra a teraz piecze mi się wędlinka w piecu na chlebek od jakiegoś czasu sama robię i duzo lepiej smakują niż te nastrzykiwane szynki …

Witam nową mamusie

OkoPani heh Ehh to smutne że rodak nie może pracować u siebie w kraju z resztą ja to samo …

Dima nie złe ciasto aż mi ślinka poleciała Ja na następny weekend będę piekła sernik czekoladowy z mascarpone już mi ślinka leci na samą myśl

Tynka ło matko Twój żołądek jest chyba bez dna? Ja po średnim obiedzie wymiękam a u Ciebie taka wyżerka i jeszcze nie czujesz się przejedzona

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 16:52   #223
slomka
in the dark of night

Nooo Tynka ma spust całkiem niezły ale na zdrowie jak najbardziej

Jaki sernik czekoladowy, jaka babka dajże przepis sadystko w klubie No ale serniczka do bym zjadła, aż skoczę po jogurt kokosiany do lodówy
Stary 2014-06-15, 17:10   #224
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Nooo Tynka ma spust całkiem niezły ale na zdrowie jak najbardziej

Jaki sernik czekoladowy, jaka babka dajże przepis sadystko w klubie No ale serniczka do bym zjadła, aż skoczę po jogurt kokosiany do lodówy
babka zwykła cytrynowa taka do kawy w sam raz Jest fajnie wilgotna
A sernik czekoladowy na bazie mascarpone zaraz poszukam przepisu to wrzucę do klubu

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

wrzucone do klubu przepisy

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-06-15, 17:15   #225
slomka
in the dark of night

Ekstra, dzięki, matko, normalnie żarłabym tylko ostatnio
Stary 2014-06-15, 17:32   #226
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
czytałam ostatnio ze na tym etapie tak jest że się je je i jeszcze raz je bo dziecko teraz rośnie 90gram tygodniowo!
Miałaś nam się pokazać na fotce

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-06-15, 17:40   #227
nowa8686
Zakorzenienie

Skowronku dopisać Cie na 1 liscie ?

U nas w piekarniku murzynek

Pod koniec drugiego trymestru niby sie ma zwiekszony apetyt eiec pewnie dorównamy tynce haha

Fasolinka
Stary 2014-06-15, 17:53   #228
nocnyskowronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Skowronku dopisać Cie na 1 liscie ?

U nas w piekarniku murzynek

Pod koniec drugiego trymestru niby sie ma zwiekszony apetyt eiec pewnie dorównamy tynce haha
Nie mam nic przeciwko, polepszę nieco statystyki dziewczynek
Mam 29 lat, ale imienia dla córeczki jeszcze nie wybraliśmy, więc dam znać jak coś postanowimy Choć jak widzę jak nam to idzie to obawiam się że może się skończyć na tym, że po urodzeniu będziemy myśleć czy wygląda nam na takie czy inne imię
Jak na razie powstała już n-ta krótka lista (żeby było śmieszniej za każdym razem coraz inna a nie, że po prostu krótsza) ale dalej nie czujemy, że jest jakiś faworyt i to akurat to i kropka.
Stary 2014-06-15, 17:58   #229
slomka
in the dark of night

Cytat:
czytałam ostatnio ze na tym etapie tak jest że się je je i jeszcze raz je bo dziecko teraz rośnie 90gram tygodniowo!
Miałaś nam się pokazać na fotce
ajjjj noł, ale mam megalenia i nie wyglądam reprezentatywnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-15, 18:11   #230
Koralinka86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
Cześć

Witamy serdecznie

Cytat:
Jakie fajny łupy, szczególnie elektroniczna niania i to wszystko za free? Jak to się robi?

Cytat:
Nie jesteś sama, ja też bym wszystko zjadła, nieważne w jakiej konfiguracji czy jestem głodna czy nie. Mam ochotę i już

A teraz obiecany przepis na ogórki:
Składniki: 3 kg ogórków, 5 łyżek sol kuchennej, 1 czubata łyżeczka chili, 3 płaskie łyżeczki curry, 1-2 główki czosnku, 2 szklanki cukru, 2 szklanki octu, 10 łyżek oleju.
Wykonanie: Ogórki pokroić w plasterki, zasypać solą i odstawić na minimum 6 godzin (a najlepiej na całą noc). Następnie odcisnąć z nadmiaru wody, dodać czosnek pokrojony w plasterki, chili i curry. Olej rozgrzać, wlać do ogórków. Wszystko wymieszać. Ocet wymieszać z cukrem, zalać ogórki i odstawić na minimum 6 godzin. Przełożyć do słoików wraz z zalewą i pasteryzować.
Smacznego!
Koralinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 18:20   #231
nowa8686
Zakorzenienie

Qrde weszlam na laptopa. Dodałam skowronka. Wvhodze na tablecie i dupa. A tu nie nie mam nerwa. Jutro to zrobie bo się zdenerwowalam.
Uciekam do malza. Buzka

Fasolinka
Stary 2014-06-15, 18:47   #232
OkoPani
Wtajemniczenie

spadam do wyrka dziewczynki, zaraz zasne
Stary 2014-06-15, 18:53   #233
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
spadam do wyrka dziewczynki, zaraz zasne
Chodzisz spać z kurkami heh żartuje oczywiście dobrej nocy)

Slomka no dobra dzisiaj Ci darujemy ale podeślij jakiegoś fotosika na dniach

Ja sobie poodkurzałam mieszkanko Zrobiłam henne na brwi i rzęsy i coś mnie oczy pieką więc już to czuje jak będą swędziały Mam taki olejek do filtra do odkurzacza żeby ładnie pachniało i niechcący rozlało mi się na spodnie takie co po domu śmigam i mi tu teraz tak pachnie że zaraz chyba oszaleje chyba będę musiała je do prania dać :/

aaa Gosia śpicie już na królewskim łożu??

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-15, 19:40   #234
wodaqua
Zadomowienie

Hej!
Siadłam zadowolona dziś do wątku, że tylko 10 stron natrzaskałyście, a tu w oklejnym 8!!!!
Nadrabiam...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 19:41   #235
Dimaa
Raczkowanie

Witaj Skowronku

gosiakk, OkoPani, tez jestem Dżemowa. Byłam kiedyś na ich niesamowitym koncercie na festiwalu filmowym w Kazimierzu Dolnym

Natalia, sernik czekoladowy z mascarpone! Brzmi przepysznie. Też czekam na przepis, no chyba że już jest w klubie, bo nie sprawdzałam.

Tynka, to niezłą porcję przyjęłaś!
Ale ja wczoraj na weselu też przeszłam samą siebie. Ile ja pochłonęłam!? ale powiem Wam, że wesela w ciąży to męcząca sprawa, albo ja taki cienias jestem. I dzisiaj taka śnięta jestem..
A teraz jem drugiego loda pod rząd
Stary 2014-06-15, 20:12   #236
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Chodzisz spać z kurkami heh żartuje oczywiście dobrej nocy)

Slomka no dobra dzisiaj Ci darujemy ale podeślij jakiegoś fotosika na dniach

Ja sobie poodkurzałam mieszkanko Zrobiłam henne na brwi i rzęsy i coś mnie oczy pieką więc już to czuje jak będą swędziały Mam taki olejek do filtra do odkurzacza żeby ładnie pachniało i niechcący rozlało mi się na spodnie takie co po domu śmigam i mi tu teraz tak pachnie że zaraz chyba oszaleje chyba będę musiała je do prania dać :/

aaa Gosia śpicie już na królewskim łożu??
No właśnie nieeeee !!!!!!!!!! materac nie dotarł ,tzn dotarł w środę o nieprawidłowych wymiarach w piatek miał przyjść i nie przyszedł!!! a dzwonił Tz do goscia to powiedział że wysłał. Podejrzewam że to wina kuriera... a jak nie przyjdzie to im takich sęków nawale że się zdziwią Bo łóżko jak na razie stoi, i kusi swoim wyglądem nic poza tym...
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 20:13   #237
slomka
in the dark of night

Koralinka Złota Kobieto Dziękuję za przepis, nie wiem czy dobrze wyjdą i takie ale spróbuję dorwać gdzieś mniejsze ogóry i ich nie kroić , może coś z tego będzie Przygotowałam sobie dzisiaj kilka słoików do mojej skromnej kolekcji i będzie w czym umieszczać pychoteczki

Gosia, omg :| myślałam, że dotarł już ten o prawidłowych wymiarach :|

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2014-06-15 o 20:17
slomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 20:16   #238
Koralinka86
Raczkowanie

Cytat:
Koralinka Złota Kobieto Dziękuję za przepis, nie wiem czy dobrze wyjdą i takie ale spróbuję dorwać gdzieś mniejsze ogóry i ich nie kroić , może coś z tego będzie Przygotowałam sobie dzisiaj kilka słoików do mojej skromnej kolekcji i będzie w czym umieszczać pychoteczki
Ależ proszę , jeśli nie chcesz kroić to możesz spróbować właśnie z mniejszymi ogórkami, które podzielisz na czwórki. Też powinny wyjść chrupiące i smaczne
Koralinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 20:28   #239
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja wlasnie ani chusty ani nosidla nie mialam przy Mateuszku, a teraz czuje , ze moze sie przydac, np szybkie zakupy w sklepie, niedlugi spacer, jakies sprzatanie, gorzej jak mateusz tez bedzie chcial sie nosic
To Starszaka zapakujesz w chustę/nosidło, a Młodszego do wózka
Stary 2014-06-15, 20:40   #240
Lilotka
Zakorzenienie

Lightbulb Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Dobry Wieczór.
Witam nową mamusie , nocnyskowronek fajnie, że w końcu do nas dołączyłaś
Właśnie wróciliśmy z urodzinowego grilla a teraz zajadam kopca kreta Gosiak mnie zainspirowała i postanowiłam raz iść na łatwiznę, zrobić ciacho z torebki i powiem wam, że pyszne wyszło

Dziewczyny wie któraś z was co się dzieje z Farminką ???
Nie odzywała się chyba na nowym wątku

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2014-06-15 o 20:42
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości