Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-29, 23:39   #211
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

witam się w nowym wątku nocną porą. Jestem tak zabiegana ze nie dam rady juz dzis nadrobic
wszystkiego najlepszego dla wszystkich wczorajszych, dzisiejszych i jutrzejszych solenizantow

Kaśka nie moge sie przyzwyczaic do Twojego nowego avatarka

kupilismy fotelik i wozek baby design mini na razie jestem zadowolna

wczoraj(wlasciwie juz przedwczoraj) caly dzien spedzilismy u mojego taty a po powrocie do nocy sprzątalam w domu, a dzis (a wlasciwie juz wczoraj) byly u mnie kolezanki z dziecmi i caly dzien bylismy na ogrodzie a wieczorem pojechalam z mezem na pizze i na pokaz fontanny a teraz standardowo dalej sprzatalam

3majcie sie dziewczyny i przespanych nocek zycze i jutro milego dnia

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 04:34   #212
doughnut_agg
Zadomowienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
no dokładnie! jakbym czytała o Lenie...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

hmmm mówisz? może też cos w tym jest?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

tez na pewno upały nie pomagają no ale przecież trzeba cos jesc :/ ...
wazne zeby pila na sile jedzenia jej nie wcisniesz
jesli cie to pocieszy to moja wczoraj jadla tak:
mleko okolo 180ml
obiad, 4 lyzki zupy
kilka borowek
kaszke tez okolo 180 rzadka

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Oby to było uczulenie

Też tak ubierała Stanisława jesienią i zimą. Jak za ciepło to zawsze można zdjąć bluzkę z długim rękawem. Body jak dla mnie są koniecznością na chłodne dni i mam zamiar ich używac jak najdłużej.

Eee to my się gonimy codziennie. Zaciesz ma Stanisław straszny, zreszta ja też. Ryk jest jak podwinie mu się rączka i zaliczy glebę

U nas też BLW sprawdza się świetnie. Teraz widzę, że naprawdę najada się (zresztą waga na to wskazuje) choć jeszcze jedzonko ląduje na podłodze. Niemniej wolę to niż pichcić zupki, których nie lubi. Zje konkreta i jest OK.
a u nas blw to tylko marnowanie jedzenia, Jula zgniata i rzuca nim

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
gardło mnie boli strasznie.... jakieś zapalenie chyba, bo pluję razem z ropą
zdrowka
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 06:21   #213
misia332
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak ja mam go odczuczać tego smoka ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 06:24   #214
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
zabrać i meczyć sie z krzykiem az zapomni że takie coś istnieje serio nie mam pojecia ...adiemu zabrały krasnoludki bylo dwa dni histerii i tyle
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 06:28   #215
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
ograniczac ? nie podawac w dzien tylko na noc, a pozniej juz w nocy zlikwidowac
u nas bedzie ciezko bo mloda nawet w dzien po domu chodzi ze smokiem
Stary 2014-07-30, 06:30   #216
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
ograniczac ? nie podawac w dzien tylko na noc, a pozniej juz w nocy zlikwidowac
u nas bedzie ciezko bo mloda nawet w dzien po domu chodzi ze smokiem
Korn siedzi, bawi się klockami i trzyma smoka w paszczaku.

jak go muszę tylko w dzień oduczyc. No kurcze najgorzej będzie na noc. Ale na noc na razie nie muszę.

Stary 2014-07-30, 06:34   #217
ladanseuse14
Zakorzenienie

Misia ponoc najlepiej dziecku przecoac smoka. Wtedy samo nie bedzie chcialo.
Nie wiem ile w tym prawdy

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

U nas Julcia dostaje tylko jak ma zasnac dostaje smoka. W dzien nie.

Czaszka gratuluje zakupow

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 06:53   #218
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Korn siedzi, bawi się klockami i trzyma smoka w paszczaku.

jak go muszę tylko w dzień oduczyc. No kurcze najgorzej będzie na noc. Ale na noc na razie nie muszę.
moja to samo, a jak tylko zobaczy gdzies na widoku to myk i do buzi, musze zaczac chowac tak zeby go nie widziala. tak samo na spacerze smoczek w buzi obowiazkowy.
Stary 2014-07-30, 07:02   #219
nena_milka
Wtajemniczenie

co do nocników to ostatnio taka babka pracująca w tutejszy przedszkolu uświadomiła mnie, że w oddziałach dla najmłodszych dzieci z lenistwa nie sadzają dzieci tylko pieluchy. Więc nie wiem czy narazie jest sens u nas żeby sadzać... koleżanki córka miała 2 lata jak robiła głownie do nocnika, poszła do przedszkola i znów ja zapieluchowali narazie nie poruszam więc tematu, ale jakby nie to pewnie spróbowałabym z ciekawości

Ja nauczyłam teraz Ninę, że jak wstaje rano to wyjmuję ją, wypluwa smoka do lozeczka i robimy mu papa. najpierw pomagalam jej palcem zeby go wypluwala a teraz juz sama wie jak stoimy nad lozeczkiem. Aw dzien jak buczala o smoka to po prostu ja czyms zajmowalam. teraz caly dzien jest bez tylko do spania.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 07:28   #220
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Ja wiem jakie są teorie, że raczkowanie, że połączenia mózgowe itp. itd.
Ale prawdę powiedziawszy śmieszy mnie teoria tych logopedów, bo tona prawdę nie ma reguły i w tej kwestii też każdy jest inny.
Raczkowanie lub nie niby takie genetyczne, a moje dziecko raczkuje choć żadne z nas, ani ja ani mąż nie raczkowało. Miłosz już od jakiś 3tyg chodzi sam, a nikt go nigdy nie prowadzał, nie sadzał, nie wymagał tego od niego. Ja zaczęłam chodzić jak miałam 1,5 roku. M. też nie zaczął wcześniej niż koło roczku.
A i dodam, że mimo braku połączeń w moim mózgu bardzo szybko mówiłam i do tego poprawnie. Ciotka mówiła na mnie Bielicka, bo gęba mi się nie zamykała. Długo zanim zaczęłam chodzić, to już na całego kłapałam dziobem, także ten

Kropla, wg mnie nie jest to regułą, że raczkowanie opóźnia chodzenie. U nas obie umiejętności były ćwiczone praktycznie równocześnie. Miłosz wstał przy meblach tydzień przed tym jak zaczął raczkować. Raczkował coraz sprawniej, a w między czasie coraz stabilniej stał i w końcu zaczął przemieszczać się przy meblach. No i teraz już coraz więcej chodzi sam, choć jak ma ochotę to też i raczkuje.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

A Miłek dziś pluł obiadkiem, z deserkiem zrobił to samo

Co to za av? Majka?
Tu tez się zgadzam, ze nie ma reguły i brak raczkowania automatycznie nie oznacza problemow.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
te 180 ml wody z 3 miarkami mleka może faktycznie to dobrym pomysł :.noniewiem:

Ale ja wcale nie chcę żeby już chodziła,po prostu w grobrie moich znajomych gdy dzieci raczkowaly to zazwycZaj później zaczynały chodzić. A o tych połączeniach to nie słyszałam, ale dzięki za info

ja pier.dziele, ale czy ja się ściągam? Moje dziecko praktycznie wszystkie czynności jakie się da robiło najpóźniej na wątku, gdy wszystkie już cos umiały to ja czekałam i czekałam. I wcale się nie niecierpliwie i nie jest to dla żaden problem, po prostu napisałam o swoich odczuciach (cyt swoją własną wypowiedź: "miałam cichą nadzieję"). Czy to oznacZa że podrywam Alicję przy byle okazji za ręce i prowadzam ja.żeby JUŻ chodzila? Nie.

Ej a u mnie nawet kropla nie spadła...Ale.byliśmy na basenie krytym

Bo we wrześniu wracam do pracy, Ja pracuje od. 5-tej rano. Wstaje o 3:30, także kilka pobudek w trakcie snu mi naprawde może sprawić nie mały kłopot.

Jak widać
nie ma reguły

nie lubię takiego porównywania, ostatnio sąsiadka która ma córkę 2,5 miesiąca starsza od Ali stwierdziła, że Alicja jest przy sobie Ale przy jej córce to faktycznie tak wygląda, jednak jest to wina tego, że. Jej córka jest drobniejsza bo rodzice też nie zbyt przy kości, a i jest też niższa od Alicji, ale rodzice też są jej niscy. Więc Alicja wygląda jakby była od niej starsza.

U mnie nikt nie prowadza na siłę, młoda tego ewidentnie chce. Ale to chwilę polazii i zaraz chcę na ręce

no więc jak widać nie jest to reguła

brawa za wagę a.to jak mówicie, że lepiej to chyba dobrze że raczkuje. Ale ja myślałam, że ominie ten etap bo oba już 3 miechy.pełza, i z miesiąc.już wstaje i łazi przy meblach, dlatego mi się to takie dziwne wydało,ze teraz ja olsnilo że się da raczkowac

O widzisz, znam i taki przypadek gdzie dziewczynka do prawie 2,5 roku życia chodziła z pielucha, i za nic w świecie nie chciała korzystać z nocnika.mimo wielu wcześniejszych prób. Któregoś dnia zdjęła pieluche i zaczęła używać nocnika sama od siebie .za dziećmi nie trafisz

Ale ja to pisalam ogólnie, nie do Ciebie wcale...nie rozumiem reakcji za bardzo

Stary 2014-07-30, 07:30   #221
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.

Misia hmmm ja chyba zabierałabym smoka na coraz dłużej.Bo takie dziecko nie zrozumie jak mu powiesz,że smoczek się zgubił, tak jak to odsmokowali moi rodzice mojego brata
U nas jest tak,że jak w dzień Tusia nie zobaczy smoka, to wcale nie ma potrzeby go mieć.Ale jeśli gdzieś przypadkiem znajdzie to może z nim siedzieć, bawi się nim. Ale nie ma problemu jak jej wezmę. I u nas głównie do spania, ewentualnie w aucie.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 07:50   #222
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

Julo znow dostala Bebiko, tfu tfu oby bylo ok. Btw od kiedy dawalyscie dzieciom mleko z kartonu?

A ja zaczelam zalowac sciecia wlosow...
kinia i artur pili po roczku, dokladnie nie wiem kiedy ale rok skonczyli. nie wiem co z nati. po jogurcie nic jej nie jest ale nic inego z mleka nie wprowadzalam jeszcze. nie wiem czy bardziej nie ulewa jak ja duzo mleka mam w diecie (my kp jeszcze), bo wysypke ma na bank po zjedzeniu bialka z jajka

co do mleka uht - mam kuzna z mega skaza ktory po serniku ma wysypke a uht moze pic wiec chyba to takie sobie mleko. my pijemy to z lodowki, swieze, pasteryzowane tylko. i pelnotluste bo ponoc od 2% najlepiej a nie z mniejsza iloscia tłuszczu

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-07-30 o 08:01
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 07:50   #223
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć.

Misia hmmm ja chyba zabierałabym smoka na coraz dłużej.Bo takie dziecko nie zrozumie jak mu powiesz,że smoczek się zgubił, tak jak to odsmokowali moi rodzice mojego brata
U nas jest tak,że jak w dzień Tusia nie zobaczy smoka, to wcale nie ma potrzeby go mieć.Ale jeśli gdzieś przypadkiem znajdzie to może z nim siedzieć, bawi się nim. Ale nie ma problemu jak jej wezmę. I u nas głównie do spania, ewentualnie w aucie.
będę musiała spróbować. Na noc ok jak dla mnie, ale w dzień muszę go oduczyć.

Pani powiedziała, że problemem nie jest smoczek, tylko to, że dzieci sobie wyrywają.

Stary 2014-07-30, 07:57   #224
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak czytam i juz ostatnio miałam przemyslenia, że śmieszy mnie ten najazd na nocnik, co z tego, że dziecko nie kuma, czy zrobię mu jakąś krzywdę jak go posadzę 4 razy dziennie na nocnik ? NIE.
Na chama na tym nocniku go nie przytrzymuje, tylko siedzi dopóki nie zejdzie sam.
Przyzwyczaję go do tego, że jest takie coś, tak samo jak do tego, że ma "paputki" na nóżkach, żeby mi później butów nie ściągał.

Bylam dzisiaj na spotkaniu organizacyjnym w żłobku, Korn idzie 3 września BEZ SMOCZKA.
ja nie sadzam bo... nie chce mi sie poza tym moj mikrus wpadlby do srodka nocnika. ale nocnik zna bo przeciez kinia korzysta (kolejny mikrus ktory na kiblu wpadłby do srodka ). artura sadzalam wczesniej, kini nie. kinia szybciej sie odpieluchowala niz artur. wiec i tak wszystko zalezy od dziecka.

no i jak sobie dziecko cos ubzdura to nie ma sily by wczesniejsze przyzwyczajenie cos daly np. kinia namietnie zdejmowala apcie i skarpety i dopiero jak miala gdzies 1,5 roku jej przeszło. potrafila nawet w zlobku rajstopki zdjac byle biegac boso (zima!!!)

Stary 2014-07-30, 08:03   #225
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Samba, u nas też przy jedzeniu papek masakra i kończy się KP zamiast normalnym obiadkiem. Za to Blw po dłuższym czasie zaczyna się sprawdzać. Zjada coraz więcej i coraz ładniej trafia do buzi kawałkami. Ja bym próbowała dalej. spróbuj na swoim talerzu wydzielić miejsce na jedzenie dla neigo i podawaj tak na początek może?

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Zuzia też lubi tulić się do poduszek od jakiegoś czasu. A nas obejmuje i ściska, więc trzeba chyba tez zaliczyć pod przytulanie.

A pierdziochy pokaż Leosiowi koniecznie, Zuzka załapała szybko i chyba ze 2 miesiące temu już. Teraz jak podnoszę lekko koszulkę w górę to pędzi żeby zrobić pierdziocha.
wczoraj was posluchalam i ugotowalam malemu i sobie tez jarzynki i tak wcinalismy, on z tacki, ja z talerza...tylko musialam mu pokazywac ze ma to samo bo oczywiscie moj talerz byl atrakcyjniejszy i maly chetnie sie z niego czestowal no ale jakby tak wsadzic to do sloika to moze z 1/4 by byla... i po obiedzie byl glodny, wiec wypil cala flache i oczywiscie pozniej juz do kolacji (czyli znowu mleka, bo maly kaszek nie akceptuje) nic....

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
widelec dzieciecy

za raczkowanie
dlaczego chcialas zeby Ala nie raczkowala ?

u mnie sa dwie biedronki i w jednej sa te kaszki, a w drugiej nie
no bodow my mamy sporo... dostalam od "sasiadki" po jej coreczce, kupuje ja ciagle jakies albo rodzinka i bodow to mamy sporo, troche juz oddalam bo male, a te co po kims to nawet nie zdarzylam niektorych zalorzyc bo wyrosla
musze kupic widelczyk bo mam tylko lyzki

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a co dobrego w tym ze dziecko chodzi np. przed roczkiem? z tego co wiem dobrze jesli dziecko wlasnie raczkuje, chocby nawet mialo to tydzien tylko robic, bo powstaja polaczenia miedzy lewa i prawa półkulą mózgową ktore podczas samej nauki chodzenia nie powstaja no i wlasnie ta naprzemiennosc typu lewa reka-prawa noga wlasnie wtedy sie cwiczy najlepiej.

oczywiscie nie mowie jak dziecko sie nauczy chodzic ze to cos zlego - raczej chodzi mi o to ze to ze dziecko nauczy sie chodzenia w 15 miesiacu zycia a nie w 9 bo polubilo raczkowanie to nic strasznego.

u mnie wszyscy sie dziwia ze dzieci po roczku zaczely chodzic. a jak prtzyjechala moja kolezanka z de to zdziwiona ze dzieci tak szybko mi zaczely chodzic bo jej jak mialy poltora roku to zaczely i wszyscy mowili ze to normalne
bo tu w de wszystko jest normalne jak ja cos pytam lekarza... np ze maly mial plaska glowe z jednej strony to zawsze "spokojnie, to normalne, przejdzie" no i przeszlo....ogolnie oni jakos tutaj tak strasznie nie panikuja, chociaz oczywiscie jak cos sie dzieje naprawde to pomoc jest

Tak piszecie o tych musach i ostatnio kupilam jakis odpowiednik na sprobowanie w de, ale moje dziecie w ogole nie czailo bazy...byl tak wybrudzony po tym musie ze masakra bo musialam mu wpychac a on to wypluwal.... w ogole on nie akceptuje zadnych niekapkow, kubkow treningowych itp mam juz spora kolekcje a maly sie z nich nie napije...tylko butla i teraz jeszcze bidon mnie kusi chociaz ostatnio pokazywalam malemu jak pic ze slomki i oczywiscie nie czail i ten doidy kubek... ale juz sama nie wiem czy jest sens znowu wydawac kase jak i tak nie wiadomo czy cos z tego bedzie... moj maz powoli zaczyna robic aluzje ze tyle kasy wywalone a dziecko i tak pije z butli

a i te kaszki czy mleczka smakowe z Nestle sa tez w de, ale maly zrobil lyka i plul na km masakra co ja z nim mam
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 08:06   #226
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
będę musiała spróbować. Na noc ok jak dla mnie, ale w dzień muszę go oduczyć.

Pani powiedziała, że problemem nie jest smoczek, tylko to, że dzieci sobie wyrywają.
prawda, artur nie raz dorwal czyjegos smoka w zlobku wiec wierze. ja oduczalam zabierajac i zwyczajnie nie dajac. byl ryk dwa tygodnie w okolicach drzemki ale coraz krotszy a z w koncu nie bylo go. najlepiej bys oduczyla zanim pojdzie do zlobka - chyba ze w zlobku zadne dziecko smoa nie ma, bo inaczej bedzie cudze dopadał i żuł.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

samba - moja tak ma z jakimkolwiek niepapkowym jedzeniem. jakby nie wiedziala ze moze je połknac. pomemła i wypluwa. ale ochote ma by kawalek czegos odgryzc i sprobowac. coz, czekam usilnie az zacznie polykac. obiadki ida kiepsko, te musy o dziwo juz dobrze, ze slomki pije niezle. za to butla jest najwiekszym zlem i nawet jak ostatnio ryczala bo pol godziny mnie nei bylo (!) to nie dala mezowi sie butla nakarmic tylko jeszcze bardziej ja to wkurzylo

Stary 2014-07-30, 08:09   #227
kaska87
Zakorzenienie

jołłłłł
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Co to za av? Majka?
ta, już jest taka duża
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a jak to pokazuje, głaszcze się bo brzuszku?
ja mówię "mniam mniam" a on się klepie bo brzuszku albo klacie- zależy jak trafi

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
http://pudelekx.pl/wioslarze-pozuja-...03-g14#galeria mój ma podobne foto haha
w ogóle masakryczna sesjaa
bleeee męski tyłki- mi się tylko TZ podoba, ale to lata treningów jazdy na rowerze
Cytat:
Julo znow dostala Bebiko, tfu tfu oby bylo ok. Btw od kiedy dawalyscie dzieciom mleko z kartonu?

A ja zaczelam zalowac sciecia wlosow...
oby jej mleczko podpasowało

uspokój się, fajnie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
zwyciężyłam z ogórkami, przerobiłam, jeszcze tylko trochę papryki konserwowej

Asia idę zaraz do re

Cytat:
gardło mnie boli strasznie.... jakieś zapalenie chyba, bo pluję razem z ropą
zdrówka, kurcze, że też się coś przyplątać musiało

Cytat:
Bylam dzisiaj na spotkaniu organizacyjnym w żłobku, Korn idzie 3 września BEZ SMOCZKA.
oł powodzenia
Cytat:
Mam takie same zdanie ale ostatnio wrzucilam na looooz dzieki kaska
co?
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Kaśka nie moge sie przyzwyczaic do Twojego nowego avatarka
ej! fajny jest taki wakacyjny

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 08:15   #228
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
prawda, artur nie raz dorwal czyjegos smoka w zlobku wiec wierze. ja oduczalam zabierajac i zwyczajnie nie dajac. byl ryk dwa tygodnie w okolicach drzemki ale coraz krotszy a z w koncu nie bylo go. najlepiej bys oduczyla zanim pojdzie do zlobka - chyba ze w zlobku zadne dziecko smoa nie ma, bo inaczej bedzie cudze dopadał i żuł.

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

samba - moja tak ma z jakimkolwiek niepapkowym jedzeniem. jakby nie wiedziala ze moze je połknac. pomemła i wypluwa. ale ochote ma by kawalek czegos odgryzc i sprobowac. coz, czekam usilnie az zacznie polykac. obiadki ida kiepsko, te musy o dziwo juz dobrze, ze slomki pije niezle. za to butla jest najwiekszym zlem i nawet jak ostatnio ryczala bo pol godziny mnie nei bylo (!) to nie dala mezowi sie butla nakarmic tylko jeszcze bardziej ja to wkurzylo
żadne dziecko nie ma w żłobku smoczka, dlatego to spotkanie jest tak wcześnie, aby rodzice mieli czas dzieci oduczyć.

Ale to ile rzeczy trzeba przynieść, to jest masakra moim zdaniem.

Stary 2014-07-30, 08:18   #229
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
to niestety nie prawda zdecydowanie lepiej gdy dziecko raczkuje. a często nie raczkują dzieci, którym rodzice w jakiś sposób przeszkodzili w ich naturalnym rozwoju.....

jak dziewczyny napisały - dziecko lubi wybór. czyli zamiast papki dajesz jedzenie w kawałkach i niech się dzieje wola nieba

Samba, używamy widelca z takiego zestawu
http://www.mamabebe.pl/product-pol-1...U3nRoClyvw_wcB
a dla starszaków mogę śmiało polecić sztućce z lidla, o takie:
http://fanlidla.pl/gazetka/2014.05.1...cce,dla,dzieci
pojawiają sie co jakiś czas

Hania waży 9100 i ma 76 cm
dzieki musze sie zaopatrzyc bo jak dotad to mam tylko lyzki
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 08:31   #230
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
żadne dziecko nie ma w żłobku smoczka, dlatego to spotkanie jest tak wcześnie, aby rodzice mieli czas dzieci oduczyć.

przypomnialo mi sie - artur mial chyba z dwa latka prawie jak go odsmoczkowalismy a kinia chyba 15 mies, bo akurat z nia w domu bylam dwa tyg bo zapalenie ucha miala. no ale wlasnie u nas smoczki mozna i to bylo najwiekszym problemem

Stary 2014-07-30, 08:37   #231
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:

weeeeź... Nina ma mieć codziennie w przedszkolu 2 komplety ubrań plus 3 na sobie, kombinezon na deszcz, na wiatr, w zimę 2 kombinezony zimowe, jak będzie chodzić to gumiaki, kapcie, buty... i wszystko oklejone metkami łącznie ze skarpetami. Swój wózek, śpiwór do wózka, kocyk, 2 kubki/bidony... a ja jeszcze nic nie kupiłam bo nie wiem jaki rozmiar
podejrzewam, że u Was podobna litania
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 08:38   #232
bajka1807
Zakorzenienie

Blanka przed drugimi urpdzinami byla bez smoka. Obylo sie totalnie bez placzu. Stopniowo odcinalam jej koncowke az nie mogla go chwycic zebami i sama go odstawila. Trwalo to max 4 dni.

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 09:14   #233
ja-ika
Zakorzenienie

Dzisiejsi solenizanci to:

Julcia, która kończy 11 miesięcy
Miłoszek, który kończy 10 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla solenizantów

Miałam dziś na noc chrześnicę, spała ze mną Za to Emilka dała czadu Rano ładnie się razem bawiły, zjadły kaszkę na śniadanko (Nastusia w ogóle nie je kaszki, ale u cioci zawsze chętnie zje ) To była jej pierwsza noc bez rodziców i dała sobie świetnie radę
Stary 2014-07-30, 09:15   #234
butterfly20
Zakorzenienie

Oglądała któraś RwT teraz?masakra!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 09:21   #235
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
kinia i artur pili po roczku, dokladnie nie wiem kiedy ale rok skonczyli. nie wiem co z nati. po jogurcie nic jej nie jest ale nic inego z mleka nie wprowadzalam jeszcze. nie wiem czy bardziej nie ulewa jak ja duzo mleka mam w diecie (my kp jeszcze), bo wysypke ma na bank po zjedzeniu bialka z jajka

co do mleka uht - mam kuzna z mega skaza ktory po serniku ma wysypke a uht moze pic wiec chyba to takie sobie mleko. my pijemy to z lodowki, swieze, pasteryzowane tylko. i pelnotluste bo ponoc od 2% najlepiej a nie z mniejsza iloscia tłuszczu
już wprowadziłaś jajko Nati? Ja się boję... o ile sama jem jajka i Hubiemu nic nie jest, to się jakoś lękam aby zrobić mu jajeczniczkę... albo podpytam pediatrę

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Asia idę zaraz do re

Misia jak Twoje gardło?

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Miałam dziś na noc chrześnicę, spała ze mną Za to Emilka dała czadu Rano ładnie się razem bawiły, zjadły kaszkę na śniadanko (Nastusia w ogóle nie je kaszki, ale u cioci zawsze chętnie zje ) To była jej pierwsza noc bez rodziców i dała sobie świetnie radę
dołączam sie do życzeń dla Julci i Miłoszka

super że Nastka była dzielna z ciocią
Stary 2014-07-30, 09:27   #236
kaska87
Zakorzenienie

Asia mam kapelutek ostatni byl 9_12

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 09:33   #237
czaszka_
Zakorzenienie

heja

misia ja nie pomoge, nie mam pojecia jak sie odzywaczaja dziecko od smoczka moja kolezanka ma 3 letnia coreczke i dalej ma smoka bo jest straszna histeria a drugiej sie udalo odzwyczaic jak dziecko mialo 2 latka, ale to wiadomo takiemu wytlumaczysz to zrozumie a Kornik jeszcze malutki
mam nadzieje ze Ci sie uda 3mam kciuki.

Kaśka no avek fajny, rzeczywiscie wakacyjny, ale jakos mi do Ciebie nie pasuje to Ty jak bylas mała ?
Cytat:

U nas Julcia dostaje tylko jak ma zasnac dostaje smoka. W dzien nie.

Czaszka gratuluje zakupow
dzieki
w koncu sie udalo cos kupic i jestesmy goli i weseli teraz

my sie wlasnie zbieramy i jedziemy do cioci na wieś
milego dnia dziewczyny

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 09:55   #238
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Blanka przed drugimi urpdzinami byla bez smoka. Obylo sie totalnie bez placzu. Stopniowo odcinalam jej koncowke az nie mogla go chwycic zebami i sama go odstawila. Trwalo to max 4 dni.

dobry sposob

ja swojego smoka wywalilam do kibelka i rodzice juz nie chcieli kupic mi nowego, a jak sie dopominalam to mowili, ze sama go utopilam ale nie wiem ile lat mialam

babcinym sposobem tez jest moczenie smoka w soku cytryny i dziecko wtedy kwasnego nie chce ja tak bym nie zrobila

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

najlepszego

czaszka milego dnia na wsi

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-07-30 o 09:57
Stary 2014-07-30, 09:56   #239
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cześć piękne

Lecę Was nadrobić

Szwagier mnie kocha - przywiózł mi z DE kilogram żelków

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 09:57   #240
bajka1807
Zakorzenienie

jak bylam w zoo w eberswalde, to przy wybiegu dla tygrysow rosnie drzewo, a na nim wisi ogrom smoczkow dzieci zostawiaja dla mlodych tygryskow
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości