|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pochwal się nagrodami w konkursach i plotkuj do woli cz. VI
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4793660 1]ja tam wolę przytachać 7 kg proszku albo jakiś płyn i wsypać do do specjalnego pojemnika. przynajmniej ciuchy się dopierają i nie trzeba wyciągać glutów po kapsułkach.
Mi wizir jako proszek zupełnie nie podchodzi- bardzo słabo pierze i te kapsułki tak samo.[/QUOTE] Z tym się zgodzę w zupełności! Koszmar, od dawna nie kupuję ![]()
#212 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4793647 9]mnie tylko zastanawia fenomen tych kapsułek. Czemu ludzie to kupują. Jednak pranie w tym wychodzi drogo.[/QUOTE]Wcale nie. Kupując Ariel w promocji płacę ok. 1zł. Niedawno w Ross była promocja i kupiłam kilka opakowań w cenie promocyjnej z dodatkowym rabatem z karty Rossnę. Wyszło ok 75gr. za kapsułkę. Do nich nie potrzebuję już płynu. Do Vizira niestety już tak.
Zalet kapsułek jest wiele. Oszczędność miejsca, brak pyłu z proszku, czysta pralka (od proszku zawsze zachodziła szlamem - w szufladzie, w bębnie), wygoda użytkowania.I dopierają nawet mocno zabrudzone ubrania robocze męża (zwykle wtedy daję 2 kapsułki w 60 st. C). [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4793660 1]ja tam wolę przytachać 7 kg proszku albo jakiś płyn i wsypać do do specjalnego pojemnika. przynajmniej ciuchy się dopierają i nie trzeba wyciągać glutów po kapsułkach. [/QUOTE]Rozumiem Twoje argumenty. Też kiedyś kupowałam worki z proszkiem. Ale mając do dyspozycji 30m2 mieszkania, w tym maleńką szafkę pod zlewem w kuchni (pralkę mam obok zlewu), było to męczące. Na poczatku przeszłam na żel, ale cenowo wychodziło raczej średnio. A ja nigdy miary się nie trzymałam ![]() Glutów po kapsułkach - nie zdarzyło mi się znaleźć w normalnym praniu. Tylko raz, gdy prałam wielki koc wełniany w bardzo niskiej temp. Ale w tym przypadku zdarzało się znaleźć niewypłukany proszek, więc to nie wina detergentu. |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Ja mam niemieckie kapsulki persila i sa w porzadku. Dopieraja co trzeba, glut czasem zostaje ale nie zawsze. Chociaz dla mnie to nie problem go wyciagnac bo robi sie z niego malutka kulka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Każdy ma swoje rozsądne argumenty, ja zostaję przy tradycyjnych środkach piorących, łatwiej mi wyczyścić szufladkę na proszek raz na 2 miesiące niż po każdym praniu wybierać gluty. Podejrzewam, że ich powstawanie to kwestia krótkiego cyklu i dosyć niskiej temperatury. no ale nie mam potrzeby prania dłużej i w wyższej temperaturze a dodatkowo zwiększy to koszy. Ciekawe kiedy dojdzie kapsułka ariel, może będzie jednak lepsza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4793751 2]To karta rossnę można zrabatować nawet proszek do prania?
Każdy ma swoje rozsądne argumenty, ja zostaję przy tradycyjnych środkach piorących, łatwiej mi wyczyścić szufladkę na proszek raz na 2 miesiące niż po każdym praniu wybierać gluty. Podejrzewam, że ich powstawanie to kwestia krótkiego cyklu i dosyć niskiej temperatury. no ale nie mam potrzeby prania dłużej i w wyższej temperaturze a dodatkowo zwiększy to koszy. Ciekawe kiedy dojdzie kapsułka ariel, może będzie jednak lepsza? [/QUOTE] Tak, czasami są takie akcje, że karta Rossnnę daje rabat na całe zakupy. Ostatnio było 20%. A co do kapsułek - nie zamierzam nikogo namawiać na siłę do ich używania. Przedstawiłam tylko swoje argumenty i zalety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem załamana... moja listonoszka miała chwilowe wolne i za nią chodził jakiś starszy facet i wczoraj znalazłam listy z bloku obok... pewnie moje żele z SP już u kogoś są... jutro idę ostatni raz na pocztę i powiem, że piszę do głównej centrali...
Co do kapsułek, używamy Ariela i jak mama pierwszy raz wyprała mi bluzkę to się zapytałam co zrobiła, ponieważ kolory był tak żywe jak przy kupnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
Co do ceny to najbardziej opłaca się kupować w promocji, popatrzcie na to z tej trony że kapsulka zastępuje i proszek i płyn d płukania
#219 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W końcu w ostatniej fazie płukania detergent powinien być dobrze wypłukany z ubrań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Ania
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4793957 6]Mnie to własnie zastanwia jak kapsułka może być jendocześnie płynem do prania i do płukania?
W końcu w ostatniej fazie płukania detergent powinien być dobrze wypłukany z ubrań.[/QUOTE] Nie wiem jak oni to robią ale faktycznie po tych kapsułkach ładnie pranie pachnie.
#222 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem wielka fanka kapsulek, ale jak ostatnio dostalam 5kg niemieckiego Ariela, to tez przyjelam z radoscia
![]() Co do karty Rossne - rowno w dniu, kiedy moje dziecko skonczylo 3 lata, karta przestala dzialac. Ot, takie sa zasady programu. Tylko, ze ja tych zasad nie rozumiem, bo to nie znaczy, ze dokladnie w tym dniu moje dziecko przestalo pic mleko dla dzieci, przestalam ja kapac w plynie dla dzieci i przestala nosic np. pieluchy do plywania. Robie dalej zakupy w Rossmannie i krew mnie zalewa, jak pani pyta o karte Rossne. Mam ochote na nia nafurczec, ze to dzieki pani wspanialemu pracodawcy, ktory wymyslil regulamin Rossne, karty juz nie posiadam. I mam ochote nafurczec dodatkowo, ze moze byscie mnie juz o te karte nie pytali, bo nie po to dotarlam do rabatu 8%, zeby teraz karty nie miec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Konto usunięte
|
A przez 3 lata na karcie rossnę jest podstawowy rabat 3 % (czy ileś tam) czy to jest tak, ze trzeba co 3 mce robić jakiś zakup inaczej karta jest nie ważna?
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4794707 8]A przez 3 lata na karcie rossnę jest podstawowy rabat 3 % (czy ileś tam) czy to jest tak, ze trzeba co 3 mce robić jakiś zakup inaczej karta jest nie ważna?[/QUOTE]
Nie wiem, poczytaj regulamin. Ja w Rossie robilam zakupy czasem nawet dwa razy w tygodniu, wiec regularnie nabijalam punkty na karte. |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Dla mnie te kapsułki vizir rewelacja, (ja dodałam płyn do płukania), skarpetki dziecka ładnie doprane co przy proszku i odplamiaczu nie wychodziło więc nawet stary bród się doprał, tak samo miałam jakaś plamę jak tłusta na sukience i się doprało, także ja jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie w zeszłym tygodniu dotarłam do 10% na karcie rossnę. Kupuję dużo rzeczy dla dziecka w Rossmanie, ale do 3 lat jeszcze ponad rok więc chyba wystarczy
![]() *** Przyszedł makaron spaghetti Pol-Mak z akcji na fb ![]()
#231 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do mnie również dotarł makaron ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Dostałyście bon na biżuterię, tylko dla wizażanek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Szanelowa Madżesti
|
Tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Moderator
|
Są tu dziewczyny, które wygrały zapas odzywki Garnier na cały rok?
Dostałyście już coś? Bo ja nie i tak ciągle czekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
nowe konkursy na wizazu- ziaja i rimmel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Konto usunięte
|
dzwonili do kogos z konkursu Always?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
Dotarła yodeyma zamawiana w połowie sierpnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
[1=93dad7021e4de390d80a2e7 2f3399ef862b6c477_6095c6a f310ca;47951705]dzwonili do kogos z konkursu Always?
![]() Niee !!! a do Ciebie dzwonili ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.