pies-pająk i straszenie ludzi - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-10, 07:50   #211
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Dot.: pies-pająk i straszenie ludzi

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Takasobie - a za go maja ukarac? Nie przypominam sobie paragrafu na straszenie ludzi.
I nie, to nie jest ten sam poziom rozrywki bo tu nikomu sie krzywda nie dzieje.
Fizyczna może nie, gorzej z psychiczną

Candy_lips, ten prank z klaunem nie był kręcony w USA. Gdyby był, to najpewniej kolesia by ktoś odstrzelił w trakcie.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 08:06   #212
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Co do samych filmików, to mam mieszane uczucia, w szczególności do boobs mana (ale głównie reakcji kobiet). Z pająka się śmiałam, w szczególności z tego ostatniego dresa Ale też bym się bała, że ktoś zrobi krzywdę psiakowi.

Dziwi mnie, że Halloween już jest stałym elementem naszej kultury.

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
no i to w końcu geniusz od akcji z policją, w stanach za te akcje by już siedział, albo leżałby w grobie z kulką, a u nas zgrywa kozaka i prowokuje policję a potem robi w necie z siebie pokrzywdzonego bo policja nie zna się na jego żartach.
Czyli co, uważasz, że pokazanie lenistwa, wtyłkumiejstwa i nieudolności policji wystarczy, żeby zarobić kulkę?

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
nie tylko nagra ale i wrzuci do sieci.

Chyba można to porównać do gwałtu. Ktoś robi Ci coś na co nie zgadzasz się i ma z tego satysfakcję
Grubo, popłynęłaś.

Cytat:
Sam Wardega mowil, ze nie straszy osob starszych, wiec argument o tym, ze nasi rodzice czy dziadkowie mogliby pasc jego ofiara jest nietrafiony.
Poza tym dziwi mnie, ze porownujecie zart, ktory straszny jest przez chwile, dopoki nie zdasz sobie sprawy, ze to zart (czyli po kilku sekundach) jak w przypadku psa-pajaka, mr.pumpkina czy goryla; do udawania PRAWDZIWEGO zagrozenia w stylu szczucia psem, czy wjezdzania samochodem. Dochodzicie w tej argumentacji do granic absurdu.
Dokładnie, dorzuć do tego jeszcze porównanie do gwałtu, to już osiągamy szczyty. Myślę, że znalazłoby się tutaj kilka doskonałych scenariuszy do "oszukać przeznaczenie".
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 08:55   #213
Karolllka7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harmonija Pokaż wiadomość
Już pomijając wszelkie inne filmiki o złodziejach, mordercach, wyskakujących z liści ludziach itp... przecież takich pająków nie ma :P no chyba nawet ktoś z arachnofobią nie jest w stanie jak zobaczy takiego pająkowego pajaca się nastraszyć no ludzie Ja bym prawdopodobnie była bardziej ciekawa, niż nastraszona jak oni to przymocowali itp. ;p
Ja mam silną arachnofobię. Nie miałam pojęcia o tym człowieku i jego żartach, aż do pewnego dnia, gdy przeglądając pudelka trafiłam na zdjęcie psa-pająka. Przewijałam pasek. Szybki rzut oka i... po prostu odrzuciłam laptopa. Nie panowałam nad tym. Samo słowo "pająk" już działa na mnie odrażająco i mam ciarki. Ja rozumiem, że to pies w stroju i tak dalej, ale jednocześnie panicznie się tego boję. Tak samo zabawek, obrazków, ilustracji w gazecie. Czegokolwiek z tym 'motywem'. Nawet teraz kiedy wiem, że to pies w przebraniu nie jestem w stanie tego zobaczyć nawet na zdjęciu. Więc gdyby mnie taki delikwent wystraszył 'takim czymś' to myślę, że naprawdę mogłabym dostać jakiegoś zawału.
Stary 2014-09-10, 09:00   #214
dominikmeller25
Zakorzenienie

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;48076917]Czyli co, uważasz, że pokazanie lenistwa, wtyłkumiejstwa i nieudolności policji wystarczy, żeby zarobić kulkę? [/QUOTE]

nie, ale gdy zachowuje się w sposób bardzo prowokacyjny itd tam policjant by się z nim nie cackał tylko strzelał aby obezwładnić dziada, u nas chce by go gonili, a w tym samym czasie gdy go gonią ktoś inny może potrzebować pomocy.
niech sam siebie zagoni do uczciwej pracy, a nie żeruje na strachu innych.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 09:05   #215
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
nie, ale gdy zachowuje się w sposób bardzo prowokacyjny itd tam policjant by się z nim nie cackał tylko strzelał aby obezwładnić dziada, u nas chce by go gonili, a w tym samym czasie gdy go gonią ktoś inny może potrzebować pomocy.
niech sam siebie zagoni do uczciwej pracy, a nie żeruje na strachu innych.
Bo karanie kogos za picie piwa w parku jest takie spolecznie potrzebne pewnie zamiast go gonic zdazyliby ze 3 takie mandaty wystawic.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 10:00   #216
spaghettii
Wtajemniczenie

pies-pająk i straszenie ludzi

Tych filmikow z duchem w windzie to ja nawet sie boje ogladac a co dopiero buc w takiej sytuacji.. A klown z pila? Ja bym pomyslala, ze to jakis chory, niebezpieczny czlowiek, gdzie to jest smieszne??

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

http://wpolityce.pl/media/212970-war...awianek-nie-ma

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013

Edytowane przez spaghettii
Czas edycji: 2014-09-10 o 09:48
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 10:02   #217
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Tych filmikow z duchem w windzie to ja nawet sie boje ogladac a co dopiero buc w takiej sytuacji.. A klown z pila? Ja bym pomyslala, ze to jakis chory, niebezpieczny czlowiek, gdzie to jest smieszne??

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

http://wpolityce.pl/media/212970-war...awianek-nie-ma

Jak nie wiesz gdzie to masz kij w dupie, nie wiesz?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 10:25   #218
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość

wychodzi na to, że ja mam kij w dupie...i gaz pieprzowy zawsze w ręku, gdy idę gdzieś po ciemku. Lepiej dla Wardęgi, żeby na mnie nie trafił, bo się kuzwa zdziwi.

Nie tylko koksy mogą zaszkodzić, kobietki wyglądające na 15 lat też.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 10:38   #219
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
wychodzi na to, że ja mam kij w dupie...i gaz pieprzowy zawsze w ręku, gdy idę gdzieś po ciemku. Lepiej dla Wardęgi, żeby na mnie nie trafił, bo się kuzwa zdziwi.

Nie tylko koksy mogą zaszkodzić, kobietki wyglądające na 15 lat też.
Też mam gaz pieprzowy, przestałoby być śmiesznie gdybym na skutek tego "żartu" potraktowała nim psa albo żartownisia. Taka już jestem sztywna .
Stary 2014-09-10, 10:42   #220
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość

Haha no tak, ze tez go nie poczulam

Moj blog

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
Stary 2014-09-10, 10:49   #221
201605161006
Konto usunięte

Mojwa - Twoim zdaniem tylko starsi ludzie mają fobie, mogą dostać zawału, mogą w szoku zaatakować psa albo wybiec na ulicę i wpaść pod samochód, albo uciekając przewrócić się i sobie łeb rozwalić, albo nabawić się traumy? Że argumentujesz że on nie straszy starszych ludzi, tak jakby tylko ich te problemy dotyczyły. Są ludzie co by zamiast uciekać, wyjęli by nóż, gaz pieprzowy, co tam do obrony mają i zaatakowali. I co wtedy? Kto poszedł by siedzieć? Ten co się bronił bo nie wiedział że to słaby żart czy może autor ''żartu''? Oboje?

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-09-10 o 10:51
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 10:53   #222
kobietasukcesu
zawsze mam racje

takasobie: ten kto sie bronil, w Polsce kazdy przekracza granice obrony koniecznej

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2014-09-10 o 10:55
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 11:09   #223
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Pytanie: nie zdarzyło wam się nigdy kogoś przestraszyć "niechcący"? Gdzieś w parku, wychodząc nagle z bramy/klatki? Bo mi nie raz. I co wtedy, jakbym nagle trafił na osobę o słabym sercu i wystraszyłaby się mnie na śmierć?
każdy chyba miał w życiu taką sytuację.
Osobiście podobają mi się filmiki Wardęgi. Jedne bardziej, drugie mniej.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
No, tylko właśnie chodzi o to że Tobie przytrafiło się to niechcący, a tu straszenie jest zaplanowane. Chociaż też uważam że to już trochę przesada takie kombinowanie co to by się mogło stać.
A do kogoś kto pisał że jego mama chodzi po zmroku po parku (solideja)- sorry, ale sto razy bardziej prawdopodobne jest że napadłby ją złodziej czy gwałciciel niż że zza krzaka wyskoczy Wardęga z psem-pająkiem u nogi
niechcący czy chcący strach jest taki sam, a chyba o to chodzi.

Jakie jest prawdopodobieństwo, że ktoś umrze po wystraszeniu?

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
Jakby mi ktoś coś takiego zrobil z miejsca bym sprawę sądową założyła. Nie po to tyle lat się leczylam z nerwicy, żeby ktoś mnie na taką sytuację dla jaj narazal. W ogóle mnie nie śmieszy igranie z ludzkim zdrowiem. Nie wspominając o ludziach chorych na serce, po zawalach.
moja mama ma duże problemy z sercem, a filmik ją bawi
nawiedzonanarzeczona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 11:10   #224
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
takasobie: ten kto sie bronil, w Polsce kazdy przekracza granice obrony koniecznej

Czytalam raz o niepelnosprawnym mezczyznie, ktorego napadl mlody chlopak. Facet sie obronil, a zlodziej go zglosil za pobicie i faceta aresztowali i nie pamietam jaka kare dostal.. Albo starszy dziadek ktoremu chlopak wlamal sie przez okno, dostal wyrok tez za samoobrone :/

Moj blog

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
Stary 2014-09-10, 11:15   #225
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daxie Pokaż wiadomość
Miałam znajomą, która miała arachnofobię. Miała, bo jej "kumple" rzucili jej kiedyś na głowę pająka-zabawkę z zaskoczenia, "żeby przestała przesadzać i się wyluzowała", ona wpadła w panikę, zaczęła biec przed siebie, wbiegła na ulicę i zabił ją samochód. Dziewczyna miała 14 lat.
Więc moje zdanie jest bardzo konkretne na takie tematy.
mój kuzyn ma arachnofobię. Taką konkretną. Pająka sam nawet nie zabije. Kiedyś postanowiliśmy go nastraszyć sztucznym pająkiem, krzyczał, płakał , potem jak już się dowiedział, że to był żart, płakał ze śmiechu ze swojej reakcji

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Ok, ale znowu jaka dziewczyna którą ktoś zgwałcił, czy próbował i która wciąż ma po tym traumę włóczy się sama nocą po parkach
też mnie to zastanawia...

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Czemu nie pójdziemy dalej i nie zabronimy wszystkiego, co straszy?
panicznie boję się amstaffów itp. Są to jedyne rasy, których się boję. Zbyt wiele moich znajomych zostało bez powodu pogryzionych przez takie psy kiedy wracali normalnie po chodniku do domu.

A ponieważ panicznie się ich boję, to nie chcę żeby zza bramy wyskoczył mi jakiś dres z takim psem, bo nie wiem jak to może się dla mnie skończyć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 11:17   #226
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Takasobie - no raczej watpie aby osoba mloda nagle dostala zawalu.
Jak byscie zaatakowaly kogos bez powodu (sorry, ale to ze sie wystraszylyscie to ZADEN powod, atakuje sie jak ktos Ciebie zaatakuje, Wardega tego nie robi, pies po prostu biegl, nawet nie na kogokolwiek wprost; w innych prankach tez bezposrednio nie atakowal tylko np wyskakiwal i uciekal czy cos) to problem jest w Was, a nie w zartownisiu.
Nie porownujcie tego do gwaltu i innych takich bo to zupelnie nie ta skala.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-09-10, 11:20   #227
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Przyspieszyła kroku,okej.
Ja też bym przyspieszyła,ale nie dlatego,że mam jakąś traumę,ale dlatego,że nie lubię chodzić po zmroku przez park. Z tym,że boimy się wyobrażenia,a co innego jest bać się czegoś czym jest się straszonym.
ja po zmroku nawet z psem na spacer nie wychodzę, bo się boję... Do parku to tylko w ciągu dnia.
Stary 2014-09-10, 11:31   #228
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Takasobie - no raczej watpie aby osoba mloda nagle dostala zawalu.
Jak byscie zaatakowaly kogos bez powodu (sorry, ale to ze sie wystraszylyscie to ZADEN powod, atakuje sie jak ktos Ciebie zaatakuje, Wardega tego nie robi, pies po prostu biegl, nawet nie na kogokolwiek wprost; w innych prankach tez bezposrednio nie atakowal tylko np wyskakiwal i uciekal czy cos) to problem jest w Was, a nie w zartownisiu.
Nie porownujcie tego do gwaltu i innych takich bo to zupelnie nie ta skala.
No to Cię zaskoczę, że nie tylko starcy mogą dostać zawał i że w szoku i przerażeniu człowiek może zaatakować. Poza tym mówiłam też o innych ewentualnych uszczerbkach na zdrowiu. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto pozwie tego co to organizuje.
Stary 2014-09-10, 11:34   #229
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

To nie stany. Za co chcesz go pozywac? Bo nie rozumiem. Wymyslacie takie scenariusze, ze strach z domu wychodzic. Jakos nic sie nie stalo, nikt nie umarl wiec o co ta cala afera?

Bylam za dostepem do broni bo wierzylam w to, ze ludzie generalnie mysla i nie robia z powodu wystraszenia glupot. Ale okazuje sie, ze polowa z Was by zabilo takiego Wardege za glupi zart, to WY jestescie niebezpieczne, nie zartownis.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017

Edytowane przez Mojwa
Czas edycji: 2014-09-10 o 11:36
Stary 2014-09-10, 11:45   #230
201605161006
Konto usunięte

Za to że kogoś wystraszył, to jest uszczerbek na zdrowiu psychicznym oraz za stworzenie groźnej sytuacji. To że ktoś w chwili zagrożenia chce się bronić jest normalne. Nie wiem za co go bronisz. Koleś robi sobie show kosztem innych. Ciekawe czy z tej kasy co zarobił podzielił po równo między sobą a ofiarami tych ''żartów''? Bo jeśli nie, dla mnie to złodziejstwo.
Stary 2014-09-10, 11:45   #231
manymanyways
Rozeznanie

celowe wywoływanie strachu w ludziach, nagrywanie go, upublicznianie i odbieranie jako coś zabawnego - no nikt mi nie powie, że to jest normalne.
manymanyways jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 11:47   #232
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Bronie go, bo jest zabawny i nikogo nie krzywdzi. Z tym uszczerbkiem na zdrowiu pojechalas po bandzie :d pozwe mojego TZta bo regularnie mnie straszy

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-09-10, 11:51   #233
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
To nie stany. Za co chcesz go pozywac? Bo nie rozumiem. Wymyslacie takie scenariusze, ze strach z domu wychodzic. Jakos nic sie nie stalo, nikt nie umarl wiec o co ta cala afera?

Bylam za dostepem do broni bo wierzylam w to, ze ludzie generalnie mysla i nie robia z powodu wystraszenia glupot. Ale okazuje sie, ze polowa z Was by zabilo takiego Wardege za glupi zart, to WY jestescie niebezpieczne, nie zartownis.
Nie mogę odpowiadać do końca za to jak mój organizm zareaguje na strach, nagły przypływ stresu. Ja nie chcę, ale zaczynam płakać i padam na ziemię, moja koleżanka spieprza ile sił w nogach, bratu włącza się agresor (niezależny od niego!) a jeszcze ktoś będzie stał jak słup soli.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-10, 11:57   #234
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Bronie go, bo jest zabawny i nikogo nie krzywdzi. Z tym uszczerbkiem na zdrowiu pojechalas po bandzie :d pozwe mojego TZta bo regularnie mnie straszy
Nie krzywdzi do czasu. Prędzej czy później trafi na kogoś z problemami sercowymi albo na kogoś kto w stresie reaguje nieobliczalnie i wtedy cała Polska będzie się dziwiła jak to możliwe że wcześniej nikt o tym nie pomyślał.
I to nie są żadne "czarne scenariusze", tylko spostrzeżenia każdego myślącego logicznie człowieka.

Podejrzewam też że istnieje różnica między byciem straszoną przez najbliższą osobę w życiu, a byciem straszonym na odludziu przez obcego faceta ze sztucznym pająkiem wielkości psa. Może się mylę.
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 12:05   #235
201609102148
Konto usunięte

Już widzę te nagłówki "zero wyobraźni", "czemu nikt go nie powtrzymał" i "to było do przewidzenia"...

Nawet żarty ze straszeniem da się zrobić tak, by było bezpiecznie, tak dla wkręcanych, jak i dla "aktora"- czy to przebranego psa, czy dziewczynki. I to jest chyba mój główny zarzut co do niektórych filmików tego typu (i nie mówię tu tylko o Wardędze ani o wszystkich jego dziełach).
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 12:18   #236
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karolllka7 Pokaż wiadomość
Ja mam silną arachnofobię. Nie miałam pojęcia o tym człowieku i jego żartach, aż do pewnego dnia, gdy przeglądając pudelka trafiłam na zdjęcie psa-pająka. Przewijałam pasek. Szybki rzut oka i... po prostu odrzuciłam laptopa. Nie panowałam nad tym. Samo słowo "pająk" już działa na mnie odrażająco i mam ciarki. Ja rozumiem, że to pies w stroju i tak dalej, ale jednocześnie panicznie się tego boję. Tak samo zabawek, obrazków, ilustracji w gazecie. Czegokolwiek z tym 'motywem'. Nawet teraz kiedy wiem, że to pies w przebraniu nie jestem w stanie tego zobaczyć nawet na zdjęciu. Więc gdyby mnie taki delikwent wystraszył 'takim czymś' to myślę, że naprawdę mogłabym dostać jakiegoś zawału.
jak ci poszla nauka biologii? bo ja pamiętam, że dość wnikliwie poznawaliśmy budowę pająka

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

pamiętam, że jako dziecko straszyliśmy dorosłych całą paczką. Kobiety najczęściej krzyczały albo próbowały uciekać. Później każdego to bawiło. Dobrze, że nie było Internetu, bo by nas za to zlinczowali
Stary 2014-09-10, 12:20   #237
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Za to że kogoś wystraszył, to jest uszczerbek na zdrowiu psychicznym oraz za stworzenie groźnej sytuacji. To że ktoś w chwili zagrożenia chce się bronić jest normalne. Nie wiem za co go bronisz. Koleś robi sobie show kosztem innych. Ciekawe czy z tej kasy co zarobił podzielił po równo między sobą a ofiarami tych ''żartów''? Bo jeśli nie, dla mnie to złodziejstwo.

spoko, pozwę w takim razie pająka z mojej łazienki bo mnie łajdak przestraszył.

a mnie ten filmik bawi i nic na to nie poradzę.
Stary 2014-09-10, 12:21   #238
nawiedzonanarzeczona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bulkabanan Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że coś niedobrego dzieje się z naszym społeczeństwem... Nie mówię tu konkretnie o Twoim przypadku, ale ogólnie. Ludzie nadużywają wyrażeń takich jak trauma, fobia, depresja itd. Nie wiem czy to kwestia jakiejś śmiesznej mody na zaburzenie psychiczne, czy po prostu coraz więcej osób staje się nieprzystosowanym,i mentalnymi kalekami. Życie nie zawsze będzie głaskać ludzi po główce i jeśli spora część nas nie weźmie się w garść to na ulicy nie będzie można kichnąć, bo ktoś może dostać od tego zawału.
a kiedyś ludzie lubili żartować
Stary 2014-09-10, 12:28   #239
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nawiedzonanarzeczona Pokaż wiadomość
jak ci poszla nauka biologii? bo ja pamiętam, że dość wnikliwie poznawaliśmy budowę pająka

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

pamiętam, że jako dziecko straszyliśmy dorosłych całą paczką. Kobiety najczęściej krzyczały albo próbowały uciekać. Później każdego to bawiło. Dobrze, że nie było Internetu, bo by nas za to zlinczowali
Nie tylko Wy, ale sytuacji w których kończyło się to wypadkiem jest masa i myślę że wiele z nas zna je z własnego podwórka.
Może byłam jakoś dziwnie wychowana, ale od małego mi wpajano że żarty, które mogą kogoś przestraszyć, albo przez które komuś może stać się krzywda - to żadne żarty.
Dla mnie śmianie się z tego że ktoś się boi jest mniej więcej tym samym jak podstawienie nogi i radość bo ktoś się wywalił.
Poza tym sama napisałaś - jako dziecko. Że dzieci są głupie i nie zdają sobie sprawy z konsekwencji to jeszcze można zrozumieć, ale dorosły człowiek?

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
spoko, pozwę w takim razie pająka z mojej łazienki bo mnie łajdak przestraszył.
I naprawdę nie widzisz różnicy między tymi sytuacjami? Trochę niepokojące.
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 12:36   #240
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Jest cienka granica pomiędzy dobrym dowcipem, a przegięciem.
Jest też granica pomiędzy strachami typowymi, a nietypowymi. Są ludzie, którzy boją się królików i myślę, że gdyby ktoś wyskakiwał z krzaków w stroju Królika Bugsa nikt by rwetesu nie podniósł. Ale są fobie popularne jak np. arachnofobia, o której każdy słyszał i ma ją dużo osób i wyskakiwanie w stroju pajęczym, nawet jeśli nierealnie dużym jest przegięciem.
Tak samo z realizmem- strój ufoka będzie raczej śmieszył, bo ufoka nikt się nie spodziewa i raczej wiadomo, że to dowcip, za to strój 2 metrowego faceta z krwawą siekierą jest bardziej realny.
Ot moim zdaniem chodzi o wyczucie pewnych granic.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości