![]() |
#211 | |
Konto usunięte
|
Dot.: pies-pająk i straszenie ludzi
Cytat:
![]() Candy_lips, ten prank z klaunem nie był kręcony w USA. Gdyby był, to najpewniej kolesia by ktoś odstrzelił w trakcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |||
Konto usunięte
|
Co do samych filmików, to mam mieszane uczucia, w szczególności do boobs mana (ale głównie reakcji kobiet). Z pająka się śmiałam, w szczególności z tego ostatniego dresa
![]() Dziwi mnie, że Halloween już jest stałym elementem naszej kultury. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;48076917]Czyli co, uważasz, że pokazanie lenistwa, wtyłkumiejstwa i nieudolności policji wystarczy, żeby zarobić kulkę?
![]() nie, ale gdy zachowuje się w sposób bardzo prowokacyjny itd tam policjant by się z nim nie cackał tylko strzelał aby obezwładnić dziada, u nas chce by go gonili, a w tym samym czasie gdy go gonią ktoś inny może potrzebować pomocy. niech sam siebie zagoni do uczciwej pracy, a nie żeruje na strachu innych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
zuy mod
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Wtajemniczenie
|
pies-pająk i straszenie ludzi
Tych filmikow z duchem w windzie to ja nawet sie boje ogladac a co dopiero buc w takiej sytuacji.. A klown z pila? Ja bym pomyslala, ze to jakis chory, niebezpieczny czlowiek, gdzie to jest smieszne??
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- http://wpolityce.pl/media/212970-war...awianek-nie-ma Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() Edytowane przez spaghettii Czas edycji: 2014-09-10 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
wasza koleżanka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Konto usunięte
|
wychodzi na to, że ja mam kij w dupie...i gaz pieprzowy zawsze w ręku, gdy idę gdzieś po ciemku. Lepiej dla Wardęgi, żeby na mnie nie trafił, bo się kuzwa zdziwi. Nie tylko koksy mogą zaszkodzić, kobietki wyglądające na 15 lat też. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
wasza koleżanka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
Haha no tak, ze tez go nie poczulam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Konto usunięte
|
Mojwa - Twoim zdaniem tylko starsi ludzie mają fobie, mogą dostać zawału, mogą w szoku zaatakować psa albo wybiec na ulicę i wpaść pod samochód, albo uciekając przewrócić się i sobie łeb rozwalić, albo nabawić się traumy? Że argumentujesz że on nie straszy starszych ludzi, tak jakby tylko ich te problemy dotyczyły. Są ludzie co by zamiast uciekać, wyjęli by nóż, gaz pieprzowy, co tam do obrony mają i zaatakowali. I co wtedy? Kto poszedł by siedzieć? Ten co się bronił bo nie wiedział że to słaby żart czy może autor ''żartu''? Oboje?
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-09-10 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
zawsze mam racje
|
takasobie: ten kto sie bronil, w Polsce kazdy przekracza granice obrony koniecznej
![]()
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2014-09-10 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Osobiście podobają mi się filmiki Wardęgi. Jedne bardziej, drugie mniej. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Jakie jest prawdopodobieństwo, że ktoś umrze po wystraszeniu? ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytalam raz o niepelnosprawnym mezczyznie, ktorego napadl mlody chlopak. Facet sie obronil, a zlodziej go zglosil za pobicie i faceta aresztowali i nie pamietam jaka kare dostal.. Albo starszy dziadek ktoremu chlopak wlamal sie przez okno, dostal wyrok tez za samoobrone :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- panicznie boję się amstaffów itp. Są to jedyne rasy, których się boję. Zbyt wiele moich znajomych zostało bez powodu pogryzionych przez takie psy kiedy wracali normalnie po chodniku do domu. A ponieważ panicznie się ich boję, to nie chcę żeby zza bramy wyskoczył mi jakiś dres z takim psem, bo nie wiem jak to może się dla mnie skończyć. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
zuy mod
|
Takasobie - no raczej watpie aby osoba mloda nagle dostala zawalu.
Jak byscie zaatakowaly kogos bez powodu (sorry, ale to ze sie wystraszylyscie to ZADEN powod, atakuje sie jak ktos Ciebie zaatakuje, Wardega tego nie robi, pies po prostu biegl, nawet nie na kogokolwiek wprost; w innych prankach tez bezposrednio nie atakowal tylko np wyskakiwal i uciekal czy cos) to problem jest w Was, a nie w zartownisiu. Nie porownujcie tego do gwaltu i innych takich bo to zupelnie nie ta skala.
![]() |
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
ja po zmroku nawet z psem na spacer nie wychodzę, bo się boję... Do parku to tylko w ciągu dnia.
![]() |
#228 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
zuy mod
|
To nie stany. Za co chcesz go pozywac? Bo nie rozumiem. Wymyslacie takie scenariusze, ze strach z domu wychodzic. Jakos nic sie nie stalo, nikt nie umarl wiec o co ta cala afera?
Bylam za dostepem do broni bo wierzylam w to, ze ludzie generalnie mysla i nie robia z powodu wystraszenia glupot. Ale okazuje sie, ze polowa z Was by zabilo takiego Wardege za glupi zart, to WY jestescie niebezpieczne, nie zartownis.
22.05.2017 02.12.2017 Edytowane przez Mojwa Czas edycji: 2014-09-10 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Konto usunięte
|
Za to że kogoś wystraszył, to jest uszczerbek na zdrowiu psychicznym oraz za stworzenie groźnej sytuacji. To że ktoś w chwili zagrożenia chce się bronić jest normalne. Nie wiem za co go bronisz. Koleś robi sobie show kosztem innych. Ciekawe czy z tej kasy co zarobił podzielił po równo między sobą a ofiarami tych ''żartów''? Bo jeśli nie, dla mnie to złodziejstwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Rozeznanie
|
celowe wywoływanie strachu w ludziach, nagrywanie go, upublicznianie i odbieranie jako coś zabawnego - no nikt mi nie powie, że to jest normalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
zuy mod
|
Bronie go, bo jest zabawny i nikogo nie krzywdzi. Z tym uszczerbkiem na zdrowiu pojechalas po bandzie :d pozwe mojego TZta bo regularnie mnie straszy
![]()
![]() |
![]() |
#233 | |
wasza koleżanka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I to nie są żadne "czarne scenariusze", tylko spostrzeżenia każdego myślącego logicznie człowieka. Podejrzewam też że istnieje różnica między byciem straszoną przez najbliższą osobę w życiu, a byciem straszonym na odludziu przez obcego faceta ze sztucznym pająkiem wielkości psa. Może się mylę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Konto usunięte
|
Już widzę te nagłówki "zero wyobraźni", "czemu nikt go nie powtrzymał" i "to było do przewidzenia"...
Nawet żarty ze straszeniem da się zrobić tak, by było bezpiecznie, tak dla wkręcanych, jak i dla "aktora"- czy to przebranego psa, czy dziewczynki. I to jest chyba mój główny zarzut co do niektórych filmików tego typu (i nie mówię tu tylko o Wardędze ani o wszystkich jego dziełach). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- pamiętam, że jako dziecko straszyliśmy dorosłych całą paczką. Kobiety najczęściej krzyczały albo próbowały uciekać. Później każdego to bawiło. Dobrze, że nie było Internetu, bo by nas za to zlinczowali ![]()
![]() |
![]() |
#237 | |
Buc
|
Cytat:
spoko, pozwę w takim razie pająka z mojej łazienki bo mnie łajdak przestraszył. a mnie ten filmik bawi i nic na to nie poradzę. ![]()
![]() |
![]() |
#238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może byłam jakoś dziwnie wychowana, ale od małego mi wpajano że żarty, które mogą kogoś przestraszyć, albo przez które komuś może stać się krzywda - to żadne żarty. Dla mnie śmianie się z tego że ktoś się boi jest mniej więcej tym samym jak podstawienie nogi i radość bo ktoś się wywalił. Poza tym sama napisałaś - jako dziecko. Że dzieci są głupie i nie zdają sobie sprawy z konsekwencji to jeszcze można zrozumieć, ale dorosły człowiek? ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- I naprawdę nie widzisz różnicy między tymi sytuacjami? Trochę niepokojące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Jest cienka granica pomiędzy dobrym dowcipem, a przegięciem.
Jest też granica pomiędzy strachami typowymi, a nietypowymi. Są ludzie, którzy boją się królików i myślę, że gdyby ktoś wyskakiwał z krzaków w stroju Królika Bugsa nikt by rwetesu nie podniósł. Ale są fobie popularne jak np. arachnofobia, o której każdy słyszał i ma ją dużo osób i wyskakiwanie w stroju pajęczym, nawet jeśli nierealnie dużym jest przegięciem. Tak samo z realizmem- strój ufoka będzie raczej śmieszył, bo ufoka nikt się nie spodziewa i raczej wiadomo, że to dowcip, za to strój 2 metrowego faceta z krwawą siekierą jest bardziej realny. Ot moim zdaniem chodzi o wyczucie pewnych granic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.